Härnösand dag 2

Har inte hunnit blogga än. Nu sitter jag i skolan och väntar på lektion. Så tänkte att jag kan blogga lite snabbt om tävlingsdag 2 i Härnösand! :) Filmer kommer någon annan dag när jag hinner fixa. Har jättemycket att fixa med.

Pippi
Började med hoppklass igen. :) Banan kändes rolig, men med en klurig slalomingång. Men Pippi gick suuuuuperBRA! Det blev noll fel och vi var start nr 2. Lät som att det blev mång nollor. Men det blev bara en nolla till och det visade sig att vi återigen VANN! :D Det är ju helt underbart kul! Hennes andra hoppinne nu då och därmed har hon två i varje klass! :) Agilityklassen blev det två rivningar i tyvärr, annars hade även det räckt till en pinne.

Ben
Det blev disk i både hopp och agility... Men han hade några fina stunder på banan, men mest spring i benen.

Sting
Blev en disk i hoppklassen då hon tyckte att tunneln skulle tas innan hinder nr 3 = inte rätt. Surt. Men men, lite seg kändes hon också. Men fixade resten av banan utan större missar tror jag. Agilityklassen var det en klurig slalomingång, så där blev det en vägran dessvärre :/ Fick även 2,66 fel. Så 7,66 fel blev det i slutändan. :) Men helt okej ändå, även liiite seg där kanske. Men tror hon var trött efter helgen.

Lag
Pippi började med att sätta en nolla! :D Sen satte även Sting en nolla (med Jennie idag igen). Ben diskade sig dessvärre. Det var lite trist! :( Men han hade någon rivning så hade inte blivit SM-pinne ändå, vilket kändes okej då. :P Sting å Pippi fick bara något varsitt tidsfel. Pippi 0,13 och Sting 3,85.

Jättenöjd med helgens resultat! Det är helt underbart kul! Länge sen som det kändes så bra en hel helg!

Nu ska vi börja lektionen här. Så bäst att avsluta.
Tjingeling!

Härnösand dag 1

Igår kom vi upp till Härnösand. Agilitytävlingar idag och imorn är det på schemat. :) Kan ju sammanfatta med att jag är trött men NÖJD! :) Filmer får ni se efter att jag kommit hem. Fick låna en dator hemma hos moster så jag i alla fall kan berätta hur det gått.

Pippi
Började med hoppklass och hon lyssnade riiiiiiktigt fint. Har nog inte haft den känslan på plan på länge med henne. Det blev också noll fel!!! :D Räckte även till en pinne och till och med en VINST! :D Riktigt riktigt kul att det gav utdelning när jag tyckte det kändes bra! :)
Agilityklassen gick sådär. 10fel plus 0,? tidsfel. Två vägringar. Det var lite synd :/ Men helt okej på vissa delar ändå!

Ben
I hoppklassen blev det disk. Tre vägringar på slalomet tyvärr. Men riktigt fint vissa sträckor. Agilityklassen gick bättre! En ynka rivning på andra hindret, jag rörde på mig för tidigt så det störde honom tror jag. Vi kom ändå 5a och fick pris. Hade han inte rivit hade det faktiskt blivit en vinst! :)

Sting
Hade en riktigt bra dag idag! Jag trodde hon skulle vara lite lost eller flamsig som hon var förra helgen. Men hon lyssande riktigt fiiiint och var riktigt speedad också. I både hopp och agilityklassen faktiskt! Det som var extra kul då var att vi faktiskt gick nolla i båda och klarade tiden preciiiiis! :D Så två helnollade lopp idag! :D Första gången i 3an som vi går nolla på både tid och fel. Dock räckte det inte till någon SM-pinne. Fast i agilityklassen så hamna vi på 13e plats och 10 fick pinne, så det var ju ändå hyffsat nära :)

Lag
Pippi var lite lost och det blev då disk. Sting kördes av Jennie med Felix (TACK!). Hon lyckades få till ytterliggare ett nollat lopp på hinder, och Jennie hann bara hoppa några hinder på framhoppningen idag, riktigt bra! Ben blev också diskad. :/ Synd. Men men!

Som sagt Nöööööjd med dagens resultat! Ska bli intressant med morgondagen hur vi toppar den :)

Tjingeling!


Pippi har fått göra en del idag

Ja, idag har Pippi fått göra en del :) På fm hade vi hundträning i skolan. Först var hon med inne i klassrummet på teorin. Duktig tjej. Hade pusskalas med Eboni emellanåt bara ;) Haha! Sötosar! Sen var det dags för praktiskt, hårda spår skulle det vara idag. Vi la det på traktorplanen. Jag band upp henne, gick spåret. Kanske 30m(?) rakt fram med godis i spåret. Men det blev lite tokigt då Matilda la sitt spår bredvid (ganska nära, men det skulle inte göra något), men nu blåste det ganska mycket. Så Pippi fick vittring av hennes spår istället. Vi fick lägga om sist. Då gick det lite bättre. :)

Slutade skolan vid 14 och då åkte jag förbi klubben och körde igenom lydnadsklass 2 med Pippi med fokus på inkallning och rutan. Alltihopa gick helt okej idag! :) Tänker inte beskriva närmare då jag måste komma i säng. ;) Men jag är nöjd.

Nu på kvällen när jag gick och snabbrasta henne i skogen så band jag henne och gick ett kort kort spår och gick med henne direkt. Godis i spåret. Hon hade nosen i backen i princip hela tiden! :D Underbart! Trots att jag nyss la det så vindade hon inte spec. mycket! När jag kom hemåt igen så kände jag att jag ville testa lägga ett spår på gatan (asfalt) ;) Så jag band henne igen. Gick i ena kanten på gatan och la godis i det. Blev kanske 15-20m långt(kort ;D). Nu struntade hon i dom första godisbitarna! Hon traskade bara över. Nosen i backen hela tiden! Även nu gick jag spåret direkt efter att jag lagt det och jag hade ju bara gatan att gå på, så återgångsdoften fanns ju bara 7-10m på andra sidan! Så det var ju nära och det skulle kunna ha blivit svårt. Eftersom att det bör flyga runt en del partiklar i luften (så hon tar på vind istället för mark) och kanske blandade ihop sig. Men hon klara det bra!

Nu känner jag att jag måste ju fortsätta spåra lite med Pippi, hon verkar ju gå bra på det! :D

Men nu ska jag sova. Natti!

Lydnad - och agilityträning

Slutade vid halv 12 idag i skolan, så åkte med hundarna till klubben för lite lydnad - och agilityträning. :)

Pippi
Fritt följ gick bra, fin kontakt och fokus idag! :) Läggande bra! Inkallningen kastade jag bara boll några ggr för att få in stoppet. Skicket ut till rutan är bra, men att få henne att stanna är inte lika lätt... Apporten gick bra, lite temposäkning och då lätt tugg tyvärr. Hon sätter sig såååå nära hindret på hoppet. Fjärren glömde jag totalt att träna. Överlag helt okej alltså ändå. :) 3min dold platsliggning på slutet, bra.

Agilityn gick jättebra, jag flyttade slalomet till bredvid A-hindret, men då tog hon ju såklart slalomet bra. Körde en bana, och hon lyssnade bra. :)

Sting
Många belöningar i fria följet, gick bra! Börjar bli färre snea sättanden faktiskt! Sättande under gång fick hon hjärnsläpp på första och stog, andra gången var det bra! :) Inkallning, steeeg i ställandet, men bra ligg. Rutan gick bra, inget tjuvande (ingen inkallninge heller). Så det var bra! Hopp apport gick bra! I princip inget tugg alls idag, det är ett lotteri det där ju. Hm! Metallen gick bra. Vittring körde jag bara att hämta pinnen (utan några andra) utan tugg. Gick bra ibland. Fjärren gjorde vi inte så mycket på. Bara några få skiften nära, och det gick bra. Även hon 3min dold platsliggning på slutet, bra. Även sitt "i grupp" 2min. :) Bra!

Agilityn gick helt okej. Men jag tycker hon är lite seg och kanske lite trött? Men frågan är ju om hon är som vanligt egentligen bara det att Pippi är snabbare och Ben är ÄNNU snabbare, vilket gör att Sting känns seg...? Det blev också väldigt varmt när vi höll på att träna. Kanske att hon bara var lite trött idag.. Får väl se helt enkelt.

Ben
Fick också köra lite lydnad innan agilityn. Körde genom klass 1. Det gick överlag bra! :) En platsliggning på 2min också (tjejorna låg bakom och var fastbundna), han låg kvar hela tiden. :)

Agilityn gick bra! Lyssnade helt okej och rev ingenting (hade bara 50cm idag). Bra kontaktfält.

Är nöjd med alla tre idag. :) Hoppas det går bra i helgen.

Nu ska jag ta och fixa lite grejor, behövde inte åka till Camilla idag i alla fall, så kan ta det lite lugnt iaf.
Tjingeling!


U-DM agility

Återigen en resa upp till Norrtälje idag. Men idag var alla tre hundarna med i bilen. :) Agility var det idag. Klass 1 för Pippi och Ben och klass 3 för Sting. Det var helt okej banor i klass 1. Men klass 3... Asså hoppklassen var en LÄTT klass 2-bana kändes det som! Men det skulle vara en klass 3, dom hade tagit den från nätet... Märkligt, då borde den ju varit svårare än vad den var. 

Tyvärr så blev det varsin disk för hundarna. Pippi och Sting i agilityklassen och Ben i hoppklassen. Pippis diskning berodde på att hon återigen inte fixade slalom och tog A-hinder istället... Sting var bara såååååå inte med mig! Guh så irriterad jag blev på henne! Men när jag kollade filmen sen så.. öhm.. missade jag ett hinder. Braa där ;) Hahaha! Inte konstigt att jag kände att handlingen blev knasig. Bens diskning berodde på att jag visade ju faktiskt att han skulle hoppa det där hindret (som han inte skulle), såg jag på filmen sen. Så bara säga duktig Ben men dåligt av mig!

Så inget kval till U-SM den här helgen. Men Sting vann sin klass idag ändå (eftersom hon var själv), dom var snälla och delade ut pris trots att man hade ett diskat lopp. Så Sting fick massa priser och en fin rosett (fick även rosetten från gårdagens lydnad idag). Ben lyckades ta en 2a plats trots 5 fel + disk. För det var bara ett ekipage i mål! :) Kul!

Ben :)



Pippi :)



Sting :)



Här är en bild på Sting å Ben med sina rosetter :) Suuuuperfina rosetter verkligen! 



Nu får vi ta och tagga till helgen som kommer istället, då ska vi åka upp till Härnösand och tävla agility. :) Det blir många lopp för mig där.

Tjingeling!

U-DM lydnadsklass 3

Idag åkte jag och Sting till Norrtälje och Roslagens BK där årets U-DM går av stapeln. Idag var det alltså lydnad och Sting och jag skulle tävla klass 3. Vi var ensamma i klassen, tråkigt nog. :/ Så vi vann med våra 207,5p. Ett 3e pris i alla fall. Dock inte kvalad till U-SM (= får anm.avg, boende och mat betalt) pga att man behövde ha minst ett 2a pris. Men jag är nöjd med Sting på planen idag, hon höll ihop helt okej och vi nollade bara två moment.

Betygen:

Sitt i grupp: 10p - :) Duktig!
Platsliggning: 0p - Hon tittade sig omkring rätt mycket, flyttade tass, skifta rumpa och satte sig sen och klia sig, satt kvar. Men så var det något som small lite lätt (inget skott direkt liksom) och då ställde hon sig. Så då blir det noll, hade hon suttit kvar hade hon fått en 5a i alla fall.
Fritt följ: 7,5p - Något luftigt, sitter inte vid några ggr. Tyckte det kändes värre än vad det såg ut på filmen. Långsamma marschen är jag nöjd med! Så bra har hon inte gått i långsam marsch på länge! :)
Sättande: 9,5p - Något sent sättande. :) Annars bra!
Inkallning m. ställ o lägg: 9p - Något långt ställ och lägg. Tycker det är helt okej för att vara henne! :D
Rutan: 0p - Såg inte rutan alls. :/ Sprang till TL, domare och skrivare först. Sen hittade hon något i närheten av rutan att kika in, men kopplade inte ens då riktigt att det var rutan hon skulle till. Så istället för att tjata mera bröt jag momentet där ;) Då jag redan använt gaaanska många kommandon. Synd för hon kan ju rutan klockrent på träning!
Hopp apport: 7p - Omtag, tugg, åtlyder ej vid avslut. Haha, toker. La sig ner vid avslutet å tugga ;)
Metallapport: 10p - Ooj! En 10a :O Fast hon galoppera ut, trava (fort iofs) in... Borde kanske varit 9? Men men, kul med en 10a där! Satte sig fint framför mig... trots att det inte hänt på träning på ett tag. Haha! Hon är rolig den där hunden ;)
Vittring: 7p - Tar fel föremål men släpper, tar rätt, tugg. Så söt! Nosar noggrant på alla pinnar. Kommer halvvägs tuggande, inser då att det är fel. Släpper den felaktiga och går tillbaka och hämtar in rätt pinne. Sätter sig framför mig! Inte heller hänt på träning. :) Duuuktig hund, massa tugg dock.
Fjärrdirrigering: 6p - DK, extra kommando, missar ett skifte. Duktig ändå! Vi har ju lite problem med den där fjärren, flyttade även fram.

Allt som allt är jag faktiskt nöjd! :) Det är lite smågrejor kvar att fixa till. Men när det sitter tror jag faktiskt vi kan ta 1a pris även i 3an! Om man bara tänker till idag, hade hon legat fint på platsliggningen som hon kan göra hade vi haft ytterliggare 20p och det hade då räckt med en 8a på rutan så hade vi haft 1a pris! Det känns helt okej :) Sen så var domaren idag kanske lite snäll. ;) Men men. Huvudsaken är att jag är nöjd och det är jag.

Filmen:



Tuuuusen tack Elsa som filmade mig idag! :) Grattis även till vinsten i eliten! :D

Efter prisutdelningen så åkte jag och Sting till Rimbo för att träffa Therese, Patrik (med briarderna, och släktingarna, Gnistra, Polluxx och Castor) och Emelie med briarderna Ernie, Chili och Ginza :) Det är briardspecial där imorn, idag var det lydnad. Tyvärr fick ingen till det för ett första pris. Hoppas utställningen går bättre imorn! :) Det var även ett extra insatt årsmöte där ny styrelse för briardklubben skulle fixas. Jag hamnade visst i valberedningen. Haha! Ska nog gå bra ;)

Nu är det snart mat och sen dags att ladda för morgondagens U-DM i agility! :)

Tjingeling!


Sting galen + bilder från träningen

Hahah! Alltså efter simmet blir Sting alltid crazy. Men idag var det nog värre än på länge... jag vet inte om det hade att göra med att jag schamponera och balsamera henne idag också. Hm! Men hon skulle bara busa när vi kom hem, skällde, galoppera runt och fjanta sig. Haha! Jag tyckte lite synd om Pippi och Ben som undra vad tusan det flugit i Sting. Det undrade jag med. När jag väl fick henne att lägga sig på en fäll i mitt rum så låg hon där med huvudet upp. Inte slappna av nej. Efter en liten stund började hon tokbädda med fällen, lyckades vända den upp och ner, knöla ihop den, släta ut den osv. Snurrade runt typ 7 varv innan hon la sig, men nej det var inte helt okej. Suck! Skulle filmat det, hon höll på ett tag... Men så gick jag och rätta till fällen och hon la sig nu med huvudet ner och slappna av. Pippi flyttade sig från bädden och då tog Sting den platsen istället. Sådäär nuuu var hon nöjd! Alltså den där hunden alltså...! Beter sig som en valp, hon är 5 ½ år. ;) Men det är bra hon är pigg än!

Så nu till bilderna från tidigare idag när vi var på klubben då :)

Först ut har vi dagens bana :)


Pippi hoppar.



Pippi gör fint kontaktfält på gungan.



Sting hoppar.



Sting har fint kontaktfält på A-hindret.



Ben är så söt!



Ben visade också upp fina kontaktfält. :)



Såhär går det när man äter ett grässtrå... Haha! Antagligen var det inte så gott. ;)



Återigen så söt å fin :)



Här är mitt tokiga träningsgäng, och JA dom är lika knasiga som dom ser ut. Haha! Synd att Ben inte ville kika in i kameran ;)



Sådär ja, då var bilderna fixade också. Då ska jag snart ta och sova. Imorn är det Pippis tur att simma, kl 8.00 ska vi vara där. Ska bli spännande att se om hon vill simma i poolen där vi brukar vara. Innan praktiken simmade hon inte med bakbenen, men simmade så fint på praktiken. Så det ska bli intressant. Även hon ska få en genomgång med schampo och balsam. Sen ska det på nytt fästingmedel imorn kväll. :)

Tjingeling!

Agilityträning på klubben

Fast först körde jag ett rutan-skick med Sting (utan att hon såg mig ställa upp rutan). Det gick bra och hon låg kvar hela tiden som jag gick min promenad. Tävlingen på lördag går som det går ;)

Det fanns redan som en bana uppbyggd, lite små ändringar bara så hade jag en som jag blev nöjd med :)

Först ut var Ben. Han gick faktiskt bra! :) Inte så mycket stress och då heller inte så mycket fel. :) Så jag var nöjd med honom. Stack inte ifrån ett enda kontakfält heller.

Sting kändes lite seg. Men hon följde mig bra och gick bra :) Tyvärr smet hon ur slalom vid näst sista porten... Men vi har inte tränat agility så mycket, så det är ju säkert att hon är inte van. Det har helt enkelt glömts bort med allt annat. Skärpning matte nu! Mer agility så hon blir säkrare igen! :)

Pippi var riktigt duktig idag! Hoppas hon kan gå såhär på söndag! Hon smet inte förbi speciellt mycket hinder, och när det hände så var det för att jag var otydlig. Gick klart slalom och sådär. Så jag är nöjd!

Jag är alltså nöjd med alla tre! :) Dom gjorde bra ifrån sig faktiskt. Så ska bli kul och se hur det går på söndagen U-DM!

Tog lite bilder idag, men dom fixar jag senare. För snart är det mat och sen ska Sting få sig ett simpass! :)

Tjingeling så länge!


PM för U-DM har kommit

Glömde skriva att PM för U-DM har kommit. I lydnadsdelen står det inte hur många startande, lite trist. Men i agilityn stog det med. Jag och Sting får riktigt hård konkurrens...! Eller inte... vi är helt ensamma i agilityklass 3 large. Hahahah! Kul liksom ;) Kommer vi i mål utan disk båda loppen har vi ett U-DM guld och kval till U-SM (= jag får tillbaka anm.avg), men man ska inte hoppas på för mycket, allt kan hända... I klass 1 large är det 6 startande, och där kör jag med 2 hundar... Haha! Liksom jag är nästan hälften av startfältet. Kan ju hoppas på någon bra placering där också! ;)

Ska bli spännande med U-DM! :) Imorn är sista träningen inför det, vila på fredag för Sting och kanske något litet för Ben och Pippi, typ slalom eftersom dom kan vila på lördagen.

NU ska jag komma i säng, blev två inlägg tätt inpå varandra ;)

Glöm det &%#¤) U'et

Haha! Ni får svaret på vad rubriken handlar om senare. Först ska jag berätta om hur träningen gick. Det börjar väl inte så bra.. När jag ställt upp rutan på fotbollsplanen så kommer en lärare och säger att dom ska klippa gräset, och det måste göras just då, för han kan inte senare. Jag säger att jag kan köra det här momentet (rutan) först, så tar jag bort den sen, han kan ju börja klippa runt om. Men det var ingen smart idé av mig! Jag blev stressad, Sting reagera på gräsklipparen och ja... det gick alltså inte så bra. Dumt av mig! Får köra rutan imorn på klubben så hon får bra minnen av den igen.. ska ju tävla på lördag. Smaaart där Yessica liksom. Aja..

Körde även lite lite fotgående, sättande och inkallning. Sättande var bra och även inkallningen var faktiskt bra idag! :) Hopp apport helt okej! Metallen bra, men idag ville hon inte göra någon ingång. Fjärren gjorde vi nära för hon hörde inte riktigt över brummandet från gräsklipparen ;) Gick helt okej.

Pippi fick köra inkallning mestadels, måste ju få henne att förstå att hon faktiskt ska stanna, det är faktiskt så momentet ser ut, haha! Men något läggande u. gång gjorde vi också och det blev några kortare sträckor med fotgående. Hoppet körde vi också. Seg med sättandet, om hon väl satte sig, vilket gjorde att hon hamna suuupersnett och långt ut igen så hon missa hindret...? :S

Ben testade jag klass 1 momenten med och såg var han står någonstans, så jag vet vad vi kan slipa på. :) Inkallning och hopp över hinder är inga problem förutom lite sne ingång. Apporten håller han jättefint i, men tar gärna tidigt. Ställande och läggande u. gång gör han bra, det är transporten som behöver förbättras bara, han smyger gärna iväg lite långt fram, samma sak då med fotgåendet. :) Platsliggning gjorde jag inte idag.

Sååå, åter till rubriken då. Efter grupparbetet var färdigt så åkte jag och Matilda ut till skogen. Hon (och dom andra fyra som går inriktningen tjänstehund) har fått i uppgift att lägga två lägre klass spår. Det ska vara 1000m och innehålla 8 apporter (inkl slutapporten) och man måste ta hänsyn till antal meter innan/efter vinklar och massa grejor... Jag tänkte att jag kan ju hänga med ut, så får hundarna en promenad, så lång tid kan det ju inte ta liksom. :)

Hon som gett dom uppgiften hade sagt till Matilda att hon skulle kunna gå som ett upp-och-nervänt U bara. Okej, tänkte vi som sagt, lät ju enkelt. Matilda hade laddat ner någon typ av karta till sin iPhone så vi skulle kunna se hur långt vi gått (så vi slapp räkna steg). Det kändes ju också väldigt smidigt... dvs om det dumma programet kunde vara lite hjälpsam och fungera som vi önskat!! Blev till att räkna ändå. Första gången vi gick spåret blev det alldeles för kort och vi kom fram till en väg... Typ o-bra. Det fanns lite berg runt omkring att ta hänsyn till också... Vi gick om spåret och gick en annan väg. Nu förstod vi att det här inte skulle kunna bli ett spår som liknade ett U... Om vi på något sätt skulle kunna få ihop det. Efter 2,5 timmes vandrande i skogen hade vi ännu inte fått till det... Då gav vi upp! Kul att hon fått för lite mark för sin uppgift liksom!

Tacken man får för allt slit är att hon slänger en "orm"  bredvid mig. Hahahah! Guuuh så vi garvade, ganska så trötta ;) Gaaah så rädd jag blev! Det var ett koppel som hon hittat i skogen och slängde det sen på den större stigen vi kom fram till. Min reaktion var ganska så häftig. Hahahah! My Goood!

Men det var ändå trevligt, hundarna var inte med hela tiden, utan bara första svängen, som ändå tog ett tag att gå, dom sprang lösa och härjade. :) Mysigt!

Tjingeling!

Knivsta HU lydnadsKM

Hann inte blogga igår, kom hem sent efter att ha hälsat på hos Matilda efter KM'et. :) Hon har flyttat ut till Knivsta till en söt liten stuga. Så nu ska jag ta och berätta hur det gick för mig och Pippi i debuten i lydnadsklass 2 (inoff).

Platsliggning: 9p, hon nosade lite i backen. (Fick endast köra 2min då vi låg tillsammans med klass1)
Fritt följ: 9,5p, tappar posistion. Wooow! 9,5 :O Fast det kändes inte så bra, kanske var hon något poäng för snäll?
Läggande u. gång: 9p, långt kommando. Haha, jasså. Jag tyckte dock det kändes som att hon inte ens la sig, så blev lite förvånad när hon låg där när jag vände mig om. Haha!
Inkallning m. ställande: 5p, ställer sig upp, luktar, lyder ej kommando. Myyyyycket snällt med en 5a där. Kan sammanfatta det med att jag sa "kom" säkert 7 ggr totalt tills hon väl kom till mig. En låda med apporter var mer intressant och lukta i backen... :S Konstigt!
Rutan: 0p, luktar. Vi skulle ställa upp bredvid en stor (väg)kon och skicka mot rutan (som inte hade någon markering, tänkte inte på att säga till. Dumt av mig!) Hon gick till den stora konen såklart och kolla in den. Men sen hittade hon faktiskt till rutan i alla fall! Men så fick jag inte stopp på henne. Synd! :(
Apportering: 0p, tjuvar. Jaha, här hade hon minsann fart! Men helt okej apportering om man bortser från att hon tjuvade.
Hopp ö. hinder: 0p, dk, går bredvid hindret. Hon hoppade rätt snett, satte sig inte direkt vilket gjorde att hon inte hoppade tillbaka sen. :( Hon som brukar göra hindret bra!
Fjärr: 7,5p, dk*2. Seg! Men ingen förflyttning.
Helhet: 8,5p.

Summan blev 107p, och ett 3e pris i alla fall trots 3 nollor. :)

Men hon var riktigt lost! Hon var verkligen på en helt annan planet, och hon kändes trött. Domaren hade visst sagt något i stil med att Pippi skulle kunna gå riktigt bra. :) Fick höra det på prisutdelningen, det var ju en trevlig kommentar. :) Bara kämpa på med dom delar som satt mindre bra idag och hoppas det löst sig lite till 2 juni när vi ska tävla. Då har vi ju typ halva släkten (Pippis och Stings släkt ;D) som kikar på... Scaryyy!

Nu är det väl dags att hoppa i säng. Hundarna har fått vila idag. Bara promenader alltså :)


Träning innan skolan

Åkte tidigare till skolan för att hinna träna innan lektionen började, som förra måndagen :)

Pippi och Sting började med en platsliggning, 3 min dold. Låg lugnt och stilla. Sen började jag med Pippi (för att se om hon kan rutan fast ingen hund före henne kört den, nu såg hon iofs när jag satte upp den, men jaja).

Fritt följ: Om man bortser från flamset innan vi började så gick det bra :) Lite väl på kanske. Haha!
Läggande: Bra!
Ink. m. ställande: Inte så bra... seeeeent stopp. Bara att träna vidare.
Rutan: Full fart ut och stannade direkt! Stog också stilla tills jag kom hela vägen fram. Sen så skickade jag även från ca 20-25m... Duktig!
Apportering: Helt okej. :) Lite lite tugg.
Hopp: Bra!
Fjärr: Duktig! Fina skiften! :)

Ikväll ska jag och Pippi testa lydnadsklass 2 på Knivsta HUs lydnadsKM. :) Får se hur det går, bra träning mest.

Stings tur sen. Körde inte sitt i grupp idag.
Fritt följ: Bra motivation! :)
Sättande: Halvsatt/låg första gången, gjorde om och då gick det bättre.
Ink. m ställande + läggande: Sent stå, men inte så illa som det kan vara. Riktigt bra ligg. Hon verkligen börjar försöka lägga sig direkt vid kommando!
Rutan: Utan inkallning, fint ut till rutan. Tjuvade efter andra svängen när jag hunnit halvvägs tillbaka (typ där man kallar in iaf ;D), sa till henne och skicka henne till rutan igen och gick sen runt en del. Låg då stilla.
Hopp apport: Bra! Inte spec. mycket tugg, fin ingång!
Metall: Strul vid ingång annars okej :)
Vittring: Gjorde vi inte idag.
Fjärr: Testade på 10m och det gick helt okej faktiskt! Hon flyttade inte spec. mycket! :D Körde Sitt-stå-ligg-stå-sitt-ligg :)

Sting får inte köra något KM ikväll då dom ändrat reglerna för det KM hon får vara med i. Vi ska istället skicka in resultat. Trist tycker jag. Hade varit kalas med en träningstävling för henne nu...! Men men. Nöjd med bådas träning nu idag i alla fall. :)

Ben fick mest träna på att ligga och titta på och han var tyst under större delen av tiden. :) Sen så lite fritt följ, ställande och läggande. Sen gick vi ett varv på agilitybanan, utan att hoppa ett enda hinder till Bens besvikelse. ;)  Men känns som en bra grej att träna att han inte alltid ska vara i gasen där :) Utan kunna koncentrera sig och ta ett hinder om jag säger det - lugnt. :) Han var lugn i alla fall.

Börjar jobba om 1 ½ timme, sen direkt fort till Knivsta för att hinna lägga platsliggning vid 19 ;) Hoppas att jag hinner och inte hamnar bakom någon seg lastbil/traktor...

Tjingeling!

Freestyletävling

Idag var det freestyletävling med Sting som stog på schemat. Vi åkte till Haninge BK med förhoppning om att få till det på plan och få uppflyttningspoäng. Hon var återigen flamsig på planen... Men låste sig inte lika mycket som dom två tidigare gångerna, detta resulterade faktiskt i att det räckte till uppflyttningspoäng också! :D Vi har alltså bara ett kvar till diplomet! :) Finns inte mycket freestyletävlingar här runt omkring, Tyresö HU den 5 juni, men blir nog för mycket med den, för dagen efter tävlar vi agility och dagen efter det är det skolmästerskap. Så åker nog inte till Tyresö ändå.

Filmen (haha, Enya pratar och sjunger ;D)



Blev en ganska kort blogg nu. Ska fixa lite annat innan jag kommer i säng :) Är nöjd med helgen. Vinsten igår med Ben och två till helt okej lopp med honom och så uppflyttningspoängen idag med Sting. Det är bara Pippi som inte gjort någon strålande helg. Haha! ;)

Tjingeling!

Agilitytävling i Avesta

Idag åkte jag och en klasskompis (Rebecca) till Avesta med hennes två hundar, Pippi och så Ben. :) Det var dubblerad klass 1, dvs två agilitylopp och två hopplopp. Så för mig blev det till att springa 8 lopp. ;)

Agilityklass 1A.
Pippi startade först av mina två. Gick sådär.. Hon gick ur slalom (igeeen) och så tog hon a-hindret istället. Så disk där... Sen var det Bens tur. Tog ut honom alldeles för tidigt, och så fick dom problem med balansen. Så jag trodde han skulle vara helt crazy... Men det gick riktigt bra! Vi gjorde ett nollat lopp (första nollan i klassen!) och det räckte till en vinst till och med! :D Grymt häftigt att gå in och vinna första gången vi tävlar tillsammans!

Pippis lopp:



Bens lopp:



Agilityklass 1B.
Även här startade Pippi först av mina två. Hon hade fina KF och gjorde klart hela slalom... Tyvärr sprang hon förbi ett hinder och rev ett annat så 10 fel kom hon i mål med. Ben blev lite crazy här, så jag kortade ner banan litegranna. :)

Pippis lopp:



Bens lopp:



Hoppklass 1B. (Ja, dom körde B först för det var på två banor och B-banan var alltså redan uppbyggd därför blev det så.)
Nu var det Bens tur att starta före Pippi. Lite mer kontroll det här loppet, men med två rivningar och en vägran blev det summa 15 fel. Pippi fick lite slalomstrul och senare i banan gjorde jag ett byte (som jag inte skulle göra) och det blev lite tokigt, så fel tunnel inång = diskad.

Pippis lopp:



Bens lopp:



Hoppklass 1A.
Nu hade jag jättetajt mellan starterna, så jag flyttade fram Ben så han startade allra först. Inga hundar körde (banvandring på andra banan) innan oss, så han var lite mer koncentrerad. Tyvärr så missade han slalomingången då det gick lite fort där. Men det var det enda som blev tokigt. Så i mål med bara 5 fel! Pippi fick ett allmänt crazy lopp med några få bra grejor :) 21,68 fel.

Pippis lopp:



Bens lopp:



Ben fick en fin rosett :)



Imorn ska jag och Sting tävla freestyle... spännande! Får ta och tagga till lite framför ESC om jag håller mig vaken. Haha!

Tjingeling!

Trimmat jack russell

Fick frågan om jag ville trimma Axel, en jack russell terrier. Har trimmat honom en gång tidigare, på en pälsvårdslektion i skolan i höstas. Men nu skulle jag alltså göra det själv, men det gick faktiskt bra :) Jag är nöjd med resultatet. Tog före och efter bilder såklart! :)

Före:



Efter:



Lite skillnad blev det allt. Haha! Han var riktigt långhårig ;) Så vad händer mer idag då...? Idag kommer Ben, en border collie, hit! Han ska vara här i 3 veckor, om inte hans uppfödaren skulle ha honom sista veckan för att kunna valla lite med honom. Jag hade planerat att åka till skolan, träna lydnad med Sting och ta med Ben hem. Men jag glömde den viktiga detaljen att vi bara har en fungerande bil just nu och den har mamma idag. Sen ska Rebecca komma i em var planen. Men det jag också glömt var ju att det faktiskt är fredag = jag jobbar. Hahahaha! Braaa där liksom. Men Isabelle kommer med Ben hem till mig eller till stallet beroende på var jag är när hon blir hämtad. Rebecca kommer lite senare istället. Så det löser sig ju. Men guh så irriterande ju!

Tjingeling!


Slutade tidigt idag = hundträning

Slutade tidigt från skolan idag (redan vid lunch) så hundarna fick sig ett litet lydnadspass. Fick även låna Ben och köra agility med honom.

Sting fick köra lite fritt följ, sättande, inkallning och rutan. Gick helt okej alltihopa! :) Rutan lite osäkert, men det var lite störningar så det var därför. :) Pippi fick köra lite fritt följ, rutan, inkallning och apport. Springer ut fint till rutan, men har svårt att stå stilla. Andra gången stog hon stilla i alla fall tills jag kom fram till henne! :)

Agilityn med Ben gick riktigt bra idag! Han var lugn och skällde inte så hysteriskt som han kan göra. Lyssnade på mig och tog det faktiskt lite lugnt. Men jag höll mig väldigt lugn också för att inte stressa upp honom. :) Imorn hämtar jag honom för att sen ha honom i 3 veckor. Under dom tre veckorna kommer vi tävla lite också. Ska bli spännande!

Det blev ju kalasfint väder idag ändå! Imorse såg det ut som att det skulle bli regn.

Ha en fortsatt bra dag! Tjingeling!

Gårdagens spontana träning

Ja, först fick ju Sting ett planerat hoppteknikpass (se tidigare inlägg). Sen på lunchen så åkte vi och badade hundarna. Så Sting studdsade massa i vattnet och Pippi också litegranna. Mysigt! :)

Sen var det tänkt att Sting skulle springa med min lillebror, men blev inte så. Tur var väl det för på kvällen åkte jag och Matilda iväg till klubben för spontan lydnad-och freestyleträning :)

Först fick Sting köra rutan två ggr, så jag kunde gå mina promenader åt både höger och vänster utan att kalla in. Matilda kommenderade "kalla in", för att Sting inte ska gå på TL's kommando heller. Hon låg stilla hela tiden! :) Det var ju bra. Sen blev det även hopp apport och metallapport. :) Gick bra. Sen körde vi freestyleprogramet och hon gjorde det jättefint, tääänk om hon kunde göra så på tävlingen också!

Sen var det Pippis tur då. Hon fick börja med lite fritt följ, gick kalasfint! Ställde sen upp mot rutan, riktade in henne och sa bara "rutan" vips så var hon inne i rutan och jag sa stanna när hon trampa på locket. Hon stog till och med kvar! :D Jättekul! Sen fick hon även köra resten av momenten i tvåan och det är bara lite finslip kvar. Men tror vi skulle kunna ta poäng i allt (ja, rutan är kanske lite frågetecken på, för den har vi inte tränat så mycket liksom). :) Så det börjar ju kännas bra faktiskt. Haha!

Tänk att man alltid tycker att man inte är klar och att det är mycket kvar innan man kan starta. Men när man tänker efter så har man visst helt okej moment ändå. Haha! :) Ska bli kul att testa 2an med Pippi och se hur det går.

Men nu är det dags att sova. Imorn är det halvdag i skolan och då tänkte jag vara kvar en stund för att träna lydnad med hundarna och kanske köra lite agility med Ben om jag hinner få tag på Isabelle. Haha! Helt plötsligt är det ju typ torsdag! :O På fredag hämtar jag honom för att sen ha kvar honom i 3 veckor. Ska tävla honom på lördag bland annat... Ska bli kul det också.

God natt! <3

Hoppteknik Sting

Gick upp tidigare idag för att köra lite hoppteknik med Sting. I vanliga fall har man 5 hinder med samma mellanrum mellan varje hinder och börjar på ca 10-15cm på alla. Sen höjer man sista hindret lite i taget och när man bestämt att det räcker på höjden sänker man succesivt igen. :) Men idag lät jag alla hinder vara på 15-20cm och höjde sista bara liiite lite i taget till max 30cm tror jag det blev. Sist vi körde visade hon nämligen osäkerhet då sista hindre började höjas mer. Kanske för att hon inte känner att musklerna finns? Ingen aning. Men så min plan är att hon ska få köra bara låga hinder för att få upp styrkan. :) Borde funka så. Få upp lite hoppmuskler liksom.

Nu är det snart dax att åka till skolan. Det kommer en kvinna som heter Cecilia Hamilton (tror jag det var) som ska föreläsa i raskunskap hela dagen idag och hela imorn. Hoppas det är intressant.

Tjingeling!

Lydnadsträning

Åkte till skolan lite tidigare än jag egentligen behövde för att hinna köra lydnad med Sting innan vi började :) Vi ska ju tävla på U-DM om lite mindre än 2 veckor! :O Så man måste ju träna lite till det då liksom ;) Körde igenom lydnadsklass 3. Såhär gick det:

Sittande "i grupp" - 1min. Gick bra! Satt stilla hela tiden, förutom kollade runt lite. Men flyttade inga tassar.
Platsliggning - 4min dold. Gick så bra även det! Hon är så stabil nu!
Fritt följ - Mycket belöning för att jobba med motivationen. Hade fin kontakt och bra stegförflyttningar och vändningar! :) Härligt!
Sättande - Bra!
Ink. m. ställande + läggande - Sent stå, men riktigt bra ligg! :) Bra och jämnt tempo genom hela inkallningen.
Rutan - Fint skick rakt ut, stannade och la sig direkt på mina kommandon. Dock återigen så tjuvade hon... La tillbaka henne i rutan och gick sen vidare. När jag tagit mig igenom alla momenten gjorde vi om rutan och då utan inkallning också och då låg hon kvar.
Hopp apport - Bara lite tugg! :D In i fot direkt utan problem. Kul!
Metallapport - Bra ut och in i trav (som vanligt, är nöjd!). Sne ingång men kunde rätta till sig med apporten kvar i munnen. Det är BRA!
Vittring - Länge sen vi tränade det. Nu glömde jag även ta pinnen innan fria följet så tog en pinne innan jag la ut dom andra pinnarna. Så kanske höll i pinnen 30 sekunder? Max 1min iaf. Fixade det ändå suveränt! Duktig hund! Inte supermycket tugg heller. Jag hjälpte henne med att hålla fram korv och böja mig ner och prata med henne. Så hon slutade tugga och kom hela vägen till mig :) Så vi tränade ingen ingång idag. :)
Fjärr - Har inte haft motivation att träna det på länge heller. :/ Men kände att jag ville bara testa hur illa en fjärr på 10m är egentligen. Visade sig att det inte var så illa. Hade i alla fall gett något litet poäng iaf. :)

Känns som att det faktiskt mest är finslip kvar! :) Ska bli kul å se var vi står någonstans tävlingsmässigt. Pippi vilar idag och imorn efter förra veckans fullproppade schema. :)

Tjingeling!

Agilitytävling

Tävlingarna rullar på här. Idag agility i Västerås med Pippi, två hoppklass 1. Är inte jättenöjd med henne. Andra klassen gick hon ur slalom på samma ställe TRE ggr! :O Alltså man blir ju galen! Rev två hinder i första klassen. Inget gick strålande idag riktigt. Okej, bara vissa delar. Men inte så mycket. Ni får se filmerna istället. Tänker inte skriva så mycket mer idag...

Hoppklass 1 A


Hoppklass 1 B


Imorn är det skola igen efter 5 veckors praktik. Hundarna har inte varit där sen början på mars! Pga kennelhostan Sting fick. Pippi får vara hemma, för jag har tänkt åka dit lite tidigare för att köra ett lydnadspass med Sting och Pippi ska ha vilodag. Tar jag med Pippi kommer hon få göra något, och hon ska ha HELVILA (förutom promenader), punkt slut ;) Därför blir hon hemma istället.

Natti natti!

Freestyle - & HtM tävling!

Idag var det dax igen för en freestyle och Htm tävling! :) Denna gång på Stockholm Södra BK (Skarpnäck HU arrangerade). Förutom freestyle klass 1 tävlade Sting Agria Freestyle Cup kval. Men det vara en start och så räknade man både den officiella tävlingen och AFC kvalet. Skönt att slippa två starter ;)

Först ut freestyle klass 1 med Sting. Hon var lite flamsig igen. Eller hon vägrade typ göra "om" (dvs backa runt mig) och stog bara still istället. SYND! Vi tappade även idag uppflyttning pga det. 7,3p i snitt på utförande och alltså 0,2p ifrån uppflytt idag. Surt! Hon kom 5a i den officiella klassen och 3a i AFC kval! :) Vet dock inte om vi blev kvalade då det är nya freestyleregler i år och AFC reglerna har inte ändrat utifrån dom nya reglerna än.



Efter lång väntar var det dags för Heelwork to music klass 1 med Pippi. :) Var redo att gå in på plan när det var våran tur när jag bli kallad till speakertältet (där även dj'n sitter). Då säger dom: "Vi tror vi fått fel skiva, du ska ha låtnr 32 men det finns bara 12 låtar här". Gooosch! Jag fick låna skivan från mammas jobb (jobbar på en skola) då jag bara har en bränd och det stog i PM att man helst skulle ta med en orfinal då det kanske inte funkade med brända. I CD fodralet ska det finnas två skivor (en med låtar och en med sagor) och jag hade då bara fått den med sagor såklart... Shiet! Till slut löste det sig med att föra över låten från min telefon till dj-tjejens telefon så spelade dom upp den via telefonen.

När vi sen körde så var Pippi duktig! :) Bra att jag lyckades släppa stresskänslan efter det strulet. Det räckte nämligen till en 2a plats och uppflyttning idag! :D Wohoo! KUL!



Är nöjd med båda egentligen. Men blir såklart lite irriterad på att Sting inte kan skärpa sig. OM tycker hon ändå är såå kul att göra! Grr!

Båda fick varsin rosett idag, Sting för 3e platsen i AFC kvalet och Pippi för sin 2a plats i heelwork :) Fiina tjejor <3



Pippi sprang iväg och skällde på något. Då hoppade hon över till området där vi ska så nytt gräs.. lyckades få en rolig bild när hon hoppar ut därifrån ;D hahah!



Nu ska jag och Pippi ladda om inför morgondagens agilitytävling, två hoppklass 1 är det då. Skulle ju sitta fint med någon pinne iaf. :)

Tjingeling!

Agilityträning

Åkte tillsammans med Matilda å Eboni först till Säbyholm för att hämta upp Isabelle med Ben och en till tjej från skolan (Enya med Sydney) sen vidare till Bro-Håbo för agilityträning idag igen!

Vi satte upp en bana som vi plockade ihop där och då. Fick ihop en rätt bra bana med ett klurigt ställe (ett staket). Pippi kändes inte lika bra idag som igår. Men vissa grejor gjorde hon bra. :) Jag körde även Ben och han var heeelt galen! Men fick väl till något bra där också. Ska försöka få till något mer träningspass. Ska tävla honom nästa helg! :O

Och appropå tävling... i helgen är det ju freestyle på lördag med agria freestyle cup kval för Sting och heelwork för Pippi - inte tränat sen tävlingen, får gå som det går. Söndag är det agility i Västerås. :) Hoppas att det går bra såklart. :)

Nu ska jag ta mig i säng. Imorn är sista dagen på praktiken! :O Guh så fort tiden gått!

Måste bara dela med mig av två låtar som fastnar direkt! Hahaha!



-



Hahaha! Om ni lyssnat på dom här innan ni ska sova... lycka till med att somna med dom låtarna i huvudet!
Natti natti! ;)


Lydnad - och agilityträning

Åkte till Bro-Håbo BK tillsammans med Matilda och Eboni för lite lydnad - och agilityträning ikväll! :) Kul!

Började med lydnad. Sting hade riktigt bra attityd i fria följet och jättefina vändningar och stegförflyttningar, även den långsamma marschen var helt okej! Körde även sättande under gång som fortsätter funka! Inkallning lite sent stå som vanligt med snyggt ligg. Rutan, tjuvade första gången. Gjorde sen om två gånger och hon låg kvar. Hopp apport duktig faktiskt! Lite sne ingång men inte alls mycket tugg! Metallapport sne ingång. Men jag kan rätta till henne och hon har kvar metallen i munnen! Det är stort framsteg! Mer än så blev det inte för henne... Eller tja, nästan hela trean. Haha! Måste träna vidare på att inte heller tugga på vittringspinnarna och fjärren är ju inge bra alls.. ;)

Pippi fick köra lite fritt följ - fint! och sen läggande under gång, hoppet, inkallning (lite sent stå) och sen avslutningsvis rutan. Går bra att skicka ut henne, hon suger bra ut mot targeten. Men att få henne att stå still är det värre med ;D hahah! Nöjd med henne ändå. Det är sånt krutpaket i henne!

Sen agilityträning. Sting först. Lite hopp och slalom (med klurig ingång) fick hon nöja sig med. Gungan gjorde vi också. Hon var duktig, satte slalomingången alla ggr! :D Tänkte att jag ville inte köra så mycket med henne, för vi hade satt hindrena på 60cm och hon är inte riktigt van på den höjden. Så vill ju inte slita ut henne. Hon hade gjort ett bra lydnadspass och imorn blir det lite hoppteknik :)

Pippi fick köra destomer agility. Hon verkar ha hur mycket krut i baken som helst den där hunden! Haha! Men jag är jättenöjd med henne faktiskt! Bra slalom (några kluriga ingångar fick hon allt, men hon löste dom fint!) och även lite andra handlingsgrejor klarade hon bra. Fint KF på a-hindret och även gungan och balansen är okej. Hon har verkligen tryck under tassarna! Lite rivningar idag. Men hindrena låg som sagt på 60cm och det har hon nog inte hoppat än, och med så mycket tryck under tassarna är det inte konstigt att hon river när hon inte tänker sig för. Men hon behöver nog lite hopptekniksträning hon med. :)

Får se om jag kör hoppteknik med Pippi imorn också. Tanken är att Sting och Eboni i alla fall ska köra det. Sen åker vi och hämtar upp Isabelle och Ben och åker vidare till klubben för agilityträning. Så jag hinner träna Ben lite också. Ska ju tävla honom nästa helg! :O Men sist jag körde honom gick det bra! Så ska bli kul att testa imorn igen. :) Får se om jag tar med Pippi imorn igen, Sting får kanske stanna hemma. Har inte riktigt bestämt mig.

Men nu måste jag sova. Var jättetrött i morse. Natti natti!


Kvällsträning på klubben

Full rulle idag! Vill sova nu! Men tänkte blogga först. :) Efter kvällens styrelsemöte (som drog ut längre än vad jag trott) så tränade jag hundarna. Tänk att det är ljust vid 21 fortfarande! Fast då går ju solen ner typ så vid 21.45 blev det öhm mörkt helt plötsligt. Hahaha! Men hann med det jag tänkte.

Blev först en dold platsliggning med båda hundarna. 1 ½min gick och Pippi ställde sig då upp. Gick dit och la om och sen klarade dom (eller Pippi alltså) 2min. :) Nöjde mig där. 

Sen band jag hundarna och ställde upp rutan. Efter det började jag med Sting.

Fritt följ - Sting ville såklart bara mot rutan men jag lyckades få in bra fotgående och fina stegförflyttningar och vändningar. Mycket belöning för att få upp motivationen.
Sättande u. gång - Bra! Gick mot spegeln och hon satte sig faktiskt hyfsat fort!
Ink. m. ställande o läggande - Några steg i ställandet men suuuper läggande! :D Bra fart hela igenom!
Rutan - Sting blev glad att ääääntligen få springa till rutan. Full fart ut, stanna och la sig direkt på mina kommandon. Sen gick jag och hon tjuvade efter andra svängen. La tillbaka i rutan och gick klart och gjorde om och struntade i inkallningen. Då låg hon hela tiden! Haha, tror inte jag ska kalla in henne ;D Den funkar ändå.
Hopp apport - Helt okej. Lite tugg och sne ingång. Men det misstänkte jag nästan.
Metallapport - Full fart ut och snabb trav in som vanligt. Men ingången verkar hon vilja ändra till fotposition. Haha! Fast hon velade lite ;) Så blev sneeeett sitt. Haha! Men jag sa fot och hon flyttade in sig fot fortfarande med apporten i munnen - bra!

Sen avslutade jag med något litet fjärrskifte. Jag är nöjd med hennes GLÄDJE! <3

Sen Pippi torpeeeds tur (ja, för idag var hon åter en torped).

Fritt följ - Öhm. Gick bra en bit och sen stack hon i full fart, som skjuten ur en kanon, mot rutan. Trampa på locket. Så jag fick ju ta och belöna där då ;) Haha! För sug mot rutan vill jag ha! Hon var som en tickande bomb i fotgåendet i alla fall. POWER verkligen!
Rutan - Ja, sen körde vi vidare på rutan. Gjorde några skick hon sprang rakt ut, trampa på locket och lyckades få henne att stanna till där så jag kunde belöna! Helt plötsligt fattade hon det alltså... öhm? Kollade på Sting antar jag. Hahahaha!
Ink. m. ställande - Bra! Jag gör dock handtecken samtidigt som muntligt kommando fortfarande. :) Men duktig!
Hoppet - Bra! :)

Full fart på Pippi idag, blev lite slalom också med hinder framför och bakom. Suuuuuuperduktig verkligen! Alltså MY GOD vilken slalomteknik och vilken fart! Jättekul! Hon gick ur EN gång av många skick. Men då var det i slutet, hon började bli trött och jag svängde av för tidigt. Men jag kunde skicka henne mot slalom en bit ifrån och hon satte ingångarna jättebra!

Jättenöjd med båda hundarna! Ska försöka nu att träna lite mera på klubben... när jag nu ska hinna det. Haha! Men torsdag är det inbokat att vi ska dit i alla fall. :) Öppen agilityträning på kvällen då nämligen. :)

Men nu ska jag sova. Natti!

Pippis slalomträningsläger - tillfälle 1

Jag har satt Pippi på träningsläger ;) Mohahaha! Det är INTE okej att gå ur slalom sådär vid SISTA pinnen när man lyckats klara en svår ingång till och med!

Så, ikväll drog jag igång med tillfälle 1. Bara slalom (inga hinder före/efter) nu. Efter promenaden tänkte jag göra en inkallning för att hon bara skulle få springa någon gång också. Den inkallningen blev bredvid slalom (har inte så stoor tomt direkt ;) Men lagom för lite småträning. :) Öhm... istället för att springa till mig så tar hon heeela slalom från start till slut helt själv och jag är helt tyst.. Hm! Belönade självklart när hon gjort klart!

När vi sen körde igång så tränade jag att komma i full fart på slalom och jag fortsatte springa i samma fart, hon klarade det. Jag gjorde framförbyten, bakombyten och det klarade hon också! Jag lämnade henne även och ställde mig en liten bit förbi första porten och kallade in och när hon kom in sprang jag - hon klarade även det...  Ja juuuste, jag körde även så att jag stog med ryggen mot slalom och sprang baklänges och hon körde slalomet ändå, jag sprang inte så fort så hon sprang i slalomet förbi mig, och jag var vid hälften när hon var klar.

Kan ju bara säga att jag är GRYYYMT nöjd med henne! Nästa gång blir det hinder/tunnel efter som sug framåt.

Slut för denna dag, snart dax för sängen. Tjingeling!

Agilitytävling

Idag var det bara jag och Pippi som åkte hemifrån för tävling. Idag var det individuellt klass 1 på Olandstraktens BK. Jag är nöjd med vissa delar men resultatet i sig blev inget att skryta med. ;)

Hoppklassen började idag. Där blev det en krock så jag ramlade. Hahaha! Senare på banan sprang hon förbi ett hinder och jag visade tokigt tillbaka så hon hoppade det från fel håll och disken var ett faktum. Men det jag är nöjd med är att jag kunde göra ett bakombyte på slalom (och hon gick klart hela!) sen så att vid vissa hinder kunde jag skicka henne en bit ifrån!



Agilityklassen kändes riktigt krånglig på två ställen. Men vi testar... Dock gick hon ur slalom! SUCK! Sen kom vi till den första krångliga delen. Tur jag inte gjorde som jag först tänkte för det hade jag aldrig i livet hunnit! Men däremot blev det en fulsnurr och hindret efter den rev hon då. Men inget hopp på mig vid fulsnurren iaf! :D Sen sprang hon förbi ett hinder. Jag visade lite otydligt då jag kom på mig själv med att inte ha bytt som jag skulle.. ;) Men då vi hade fel lät jag henne stå kvar på kontaktfältet på A-hindret och även gungan senare. BRA! Den andra svårigheten var tunneln uppe i hörnet innan gungan (kolla på filmen så förstår ni). Planen var ett framförbyte innan tunneln. Men jag ville gärna skicka ut henne till ingången och sen springa och "möta upp" hennevid slutet på tunneln. Eftersom vi redan hade fel sen innan valde jag att testa så som jag gärna ville göra och hon gjorde det jättebra! :D Häärligt! Dock kom vi i mål med 15 hinderfel och 3,89 tidsfel. Otroligt att det inte blev mer tidsfel med tanke på hur mycket snurrar och tidskrävande saker vi höll på med. Haha! ;) Vissa hopp gör hon superhopp på ;D haha! Ser väldigt kul ut! Men kul att hon har sånt tryck ibland!



Som sagt, vissa delar är jag nöjd med. Men själva resultatet ser ju inte så bra ut. ;) Måste säga grattis till Matilda och Eboni som också tävlade idag och gjorde två suuuuperfina lopp med bara 5 fel i båda (rivningar). När Eboni slutar riva och dom kört ihop sig kommer dom bli farliga på banorna! Länkar till deras lopp: hopp och agility. :)

Tjingeling!


RSS 2.0