Dressyrtävling med Damien

Idag debuterade Damien på tävlingsbanorna! :) Dock "bara" en liten klubbdressyr, men man ska ju börja någonstans. :) Han skötte sig superbra!

När vi skulle last från stallet så behövde vi inte använda linorna så mycket, mest som stöd. Han gick nästan rakt in, men sänkte ner huvudet under bommen... Så han fick ta något steg bak för att få upp det, och så vänder han huvudet åt sidan över mellanväggen. Sen backar han ut. *mutter* Där tror jag det är kört. Men han gick in rätt så snabbt igen! :) Duuuuuktig! Gick bra även vid lastningen hem!

Första klassen var blåbärsdressyr bara, märke 2. Perfekt uppvärmning. Framridning på "tävlingsbanan" dvs inte bara i collectingring. Han brydde sig inte om dom andra hästarna. Men när dom pratade i högtalarna var det läskigt. Sen kunde inte vissa människor stänga dörren försiktigt... så det var också läskigt. Men superbra träning alltihopa och han började slappna av så småning om. :)

Men han var något spänd i första klassen, och vi missade tyvärr högergaloppen helt. :/ Här är film från det programmet:



Andra klassen var han mer avslappnad, men också lite trött. Så där orkade han inte i galoppen. :/ Så tyvärr tappade vi en massa poäng. Men vad gör det när traven var jättefin och vi slutade på fina 172p, dvs 63,70%!! :D Wooow vilken debut! Dessutom resulterade det i en 2a placering! :D

Film från LC:1'an:





Så himla nöjd med Damien! Nästa helg ska vi testa tävla klubbhoppningen, 60cm ska vi hoppa! :) Kuuul!

Nu är det dags att sova, sista rycket på praktiken den här veckan. Tjingeling!

Aktiv morgonpromis med Sting

Det blev en aktiv ensampromis för Sting. Joggade totalt 1 km ;) Haha, gosh vad dålig kondis man har. Helt otroligt att man tar sig igenom en agilitybana i snabbare tempo utan att stupa halvvägs. ;) Men det blir väl en kick liksom.

Sen fick hon ett "upplet", orkade inte valla en ruta, så gick iväg utanför stigen, la ut leksak och gick omväg tillbaka, skickade ut henne på "hämta" och hon var så duktig! Två ggr fick hon göra det och hon hittade leksaken båda gångerna!

När vi var på väg hemåt sen blev det lite lydnad. Inkallning med ställande - Braa! Och så lite fotgående med stegförflyttningar och långsam marsch, höll positionen jättebra i långsamma marschen också! :D

Jag tror hon är nöjd nu :) Pippi fick bara en kortis för att rastas. Hon får ju ännu inte full mängd mat efter tisdag natt/onsdagens dag kräk och diarré. Så hon ska ju ta det lite lugnt. :)

Sååå himla fint väder idag, hoppas det håller i sig. Ska till Damien i em och rida. :) Sista passet nu inför söndagens tävling! Wihoo! Och nästa helg då ska vi tävla klubbhoppning, 60cm! Ska åka förbi ridskolan och anmäla mig idag. Spännande!

Ha en bra dag, tjingeling!

Vill sova..

Japp, vill sova! Men Pippi har spytt två ggr och jag hann precis lägga mig i sängen och komma till ro där emellan så nu valde jag fotöljen. Dels större yta, så slipper hon spy ner bädd/leksaker på mitt rum. Hon spydde sista gången på min matta och en leksak. :/

Konstigt det här. Hon äter ju baara sitt allergifoder. Får fråga övriga familjemedlemar imorn om hon ätit något gräs ute eller fått i sig något. Jag har ju knappt varit hemma idag. Kanske var det bara att hon druckit mycket vatten.

Som sagt, inte varit hemma så mycket idag. Först praktik 10-16, 1h längre än vanligt, oplanerat. Så fick stressa för att hinna hem och fixa något att äta, sen iväg och jobba. Åkte vidare till Damien sen. Den andra tjejen som rider honom var nämligen sjuk hade hon skrivit till mig och då skrev jag att om jag inte får tag på ägaren åker jag ut. Jag fick inte tag på ägaren. Så åkte ut för säkerhetsskull, men det var fixat. Men fixade till Annikas häst, Junior istället. :)

Sen hem, äta och nu detta. *peppar peppar* än så är det lugnt, ska man väga lägga sig i sängen? ;)

Natti natti!


Långpromis

Idag tog vi oss en riiiktig långpromis! :) Vi gick 7,8km och det tog oss 1tim och 36min. Med ett stopp på några minuter när vi pratade med Susanne som vi träffade på. Sting fick gå lös en stor del av promenaden. Så hon rörde sig väl lite mer än mig och Pippi, för när hon hamnade efter kom hon till oss i galopp. :) Lyssnade bra gjorde hon också. Så himla skönt!

Haha! På ett ställe så fick hon fnatt. Det var en liten bäck som porlade vid sidan och hon fick vääärldens fnatt. Som tur var så hade hon koppel på då eftersom det dessvärre fanns kardborrebuskar på ena sidan, som hon sääääkertligen skulle sprungit igenom. Guuh hade typ dött om hon gjort det, usch vilket jobb det skulle blivit! Fick ordning på henne, men så såg hon bäcken igen med porlande vattnet och fick fnatt igen! Hahahha! Sööötnos!

Hittade en söt bild på henne också, finns det någon sötare? <3 Hennes blick, öron och aaaallt! Bara SÅÅÅÅ söt!



Nu ska jag damma klart mitt skrivbord (har varit duktig och städat lite idag faktiskt) och sen ska det pluggas dressyrprogram, för imorn ska jag och Damien på programträning. En domare bedömmer oss som på tävling och sen får vi lite tips och hjälp. :) Kuul!

Tjingeling!

Årets första TL-träff!

Ikväll körde vi årets första TL-träff. Kul! Var ett tag sen jag var med också på TL-träffarna, dagarna har inte passat. Men nu kommer vi köra varannan torsdag och torsdagar är en bra dag! :) Det innebär att man kommenderar och blir kommenderad. Hade med mig Sting idag bara, och vi körde igenom klass 3 då. Hon var riiiiktigt i gasen idag, galet pigg och verkligen på g! :) Kuuul!

Sitt i grupp: 2 min, satt så fint så. :) Kollade mot övre planerna bara för att där var det några andra som tränade och det var skällande hundar.

Platsliggning: 3min och som eliten kör (fast kortare tid), dvs en och en lägger ner och sätter upp. Vi nedläggandet så lyssnade hon inte första gången, andra gången ställde hon sig och gnällde. Sen fick jag ner henne. Men hann precis gå och gömma mig så reste hon sig. Misstänkte att det kunde bli så. Hon var så hög i aktivitetsnivån. Men gick tillbaka och la tillbaka henne och sen låg hon resten, var väl 2min kanske. Men då med störningen att en gick mellan hundarna. :) Uppsättandet gick jättebra! Låg och vänta på sin tur och satte sig fint på mitt kommando!

Fritt följ: Gick kanonbra! Tappade inte positionen. Något snett sitt bara och sen ljud vid vändningar + förflyttningar. Men jättenöjd annars!

Sättande: BRA!

Inkallning m ställande: Suuuuuperfint ställande så jag valde att kasta iväg bollen som belöning faktiskt! Måste ju passa på och belöna det fina ställandet hon gjorde! :)

Rutan: Braa fart ut. Men stannade precis framför banden. Sa rutan igen och hon gjorde en perfekt omdirigering och jag sa sen ligg direkt och pang så låg hon! :D  Bra inkallning också.

Hopp apport: Braaaa! Hjälpte henne lite med en korvbit för att inte få tugget trots kommendering och det gick! Inget tugg! :D

Metallen: Kanon! Bra ingång!

Vittring: Vet inte om hon smakade på en annan eller bara rörde runt den. Men in med rätt pinne. Dock lite tugg. Sa åt henne på väg in och hon skärpte sig och satte sig bra fot!

Fjärren: Fick köra två ggr då hon som var TL för oss missade några skiften ;) Sånt händer. Bara bra träning. Gjorde helt okej skiften första gången. Andra gången RIKTIGT bra! Vette tusan om hon faktiskt höll sig kvar på stället! Fint back-sitt iaf!

KANOOOOONNÖJD med henne iaf! :D Så glaaad att det gick så bra, och hon var pigg efteråt också. Det är bra! :) Så nu ska jag ta och sova. Är såååå trött! Imorn ska Pippi till veterinären för en halvvägskontroll på allergiutredningen.

Tjingeling!

Damien

I söndags hoppade jag Damien för första gången. Även första gången uppsuttet för hans del. Det gick faktiskt riktigt bra! :) Duktig kille. Filmen längre ner i inlägget får säga sitt. :)

Nu till det jag egentligen tänkta blogga om. Stötar vid borstning... Jobbigt jobbigt! Jag får ibland mycket stötar när jag borstar, inte kul. För han tror ju han gjort något fel så han blir rädd för mig. :/

Så efter lite googlande fann jag dom här tipsen:

# Blöta borsten litegrann.
# Alltid hålla en hand på hästen medan du borstar.
# Om det blir stötar när man rör hästen med händerna också, så kan man börja med att ta tag i manen först och sedan lägga handen på pälsen.
# Borstar i naturmaterial.
# Använd inte fleecetröja tex, om du gör det tvätta alltid dina stallkläder med mjukmedel så brukar kläderna bli mindre statiskt elektriska.
# Ha handskar på sig. (Funkade inte för mig, hade det idag!)

Men det bästa jag hittade var det här:
"Vissa skor och stövlar gör att det blir mer statisk elektricitet också har jag märkt, t.ex. med gummisulor. Ibland hjälpte det mig att blöta skosulorna också. Det som händer är att man "drar" med sig elektroner från hästen när man borstar den, så att man själv blir mer laddad än hästen. Sen måste elektronerna tillbaks till hästen, en urladdning måste ske. Den kan då gå gradvis utan att märkas via handen man håller på hästen, eller via marken eller golvet. Om man har gummisulor laddar man inte ur genom golvet, och det blir en gnista istället."

Idag hade jag gummistövlar på mig! Kan det vara så enkelt att jag inte ska ha det på mig? Ska byta så jag inte har gummistövlar vid borstningen och se om det kanske kan vara det. Har inte tänkt på vad jag haft för skor på mig vid dom tillfällen det blivit stötar. Men under vintern tror jag inte att det varit så mycket stötar, kan det ha att göra med att jag helt enkelt inte haft stövlarna på mig? Värt att testa! Låter klokt i alla fall ang det där med elektroner hit å dit ;)



Nu ska jag sova! Natti natti!


Sent inlägg igen - agilityträningen

Usch så dålig jag är! ;)

Men i söndags så var det två handlingkombinationer och sen två kombinationer med kontaktfält. Den ena med gungan + slalom och den andra balansbommen. Kände mig duktig som inte körde så länge på handlingkombinationerna! Utan faktiskt sparade på krafterna till kontaktfält, gungan och slalom!

Kontakfält (balansbommen) - Påminde genom att ta upp från sidan och ner mot locket. Gick bra och han hade bra tryck! :) Sen körde vi hela och det är som om han glömmer bort liksom. Men så väntade jag ut honom en gång på nerfarten. Han stog bara och glodde tillbaka ;) Så visade lite och då kom han ihåg. Nästa gång gick det bättre! :D Duuktig!

Gungan - Körde några gånger med att han fick slå ner den i backen. Sen att springa rakt upp till toppen när en annan ställde sig på uppfarten så den inte slog ner. Sen testade vi att ta upp den lite granna på uppfarten så han fick en duns på väg fram mot toppen (men den var den stilla). Det gick bättre! Då hade han sug uppåt och struntade i dunsen faktiskt! Han fick till och med åka ner en liten bit med gungan - långsamt! Han brydde sig inte alls!

Slalom - Riktigt bra! 4 pinnar vänsterslalom börjar sitta! Om han inte kommer såå snabbt ;) 8 pinnar gick helt okej. :) Men så gjorde jag en gång för mycket och han blev seg och bara stog och tittade. :P Men fick honom igenom en sista gång, så vi kunde sluta bra. Fy på mig!

Nu ska jag skriva ett till inlägg om något annat ;)
Tjingeling så länge!


Lydnadsträning m Sting

Åkte ner till Gröna Dalens grusplan och tränade lydnad med Sting idag. :) körde först igenom alla moment fast med belöningar mellan. Sen vissa moment någon mer gång. :)

Sittande - första gången började hon klia sig efter 1min. Så la om och då fi k hon sitta 2min. Duuuktig!

Platsliggning - 4,5min blev det. ;) duktig tjej som låg så fint.

Fritt följ - bra fokus och bra attityd, även långsamma bra! Bara ett tapp någon gång i mitten.

Sättande u gång - bra!

Inkallning m ställande - lite långt stopp. Men bra tempo båda sträckorna. Haha! Hon gick däremot runt mig vid ingången. Har kört några raka med boll framme i handen nämligen. Och då inte tänkt på vilken hand... Höger såklart. Så därför siktade hon på höger. ;)

Rutan - bra tempo ut. Tyvärr stanna och la jag henne lite tidigt så gjorde en omdirigering från ligg, även om jag vet att det är "lagd hund ligger", så man ska inte flytta. ;) men då blev det rätt. Bra inkallning.

Trä apport - här gjorde jag om några ggr. Hon tuggade ordentligt första... Uscha! Funderar på om det kan vara så att hon börjar bli trött mot slutet och därmed blir slarvig?

Metall - bra!

Vittring - smakade på en annan men in med rätt pinne, utan tugg!! Igår tog hon rätt direkt, så snäppet bättre då. ;)

Fjärr - gjorde lite skiften och hon lyssnade bra. :)

Det jag gjorde om sen var:
Rutan - fick till braa skick!

Några inkallningar med ställandeövningar. :) braa!

Tränade även stadga i sitt och stå genom att störa med bollen. Riktigt bra! Lite sugen i början men sen lät hon det vara.

Jag la ner henne när jag plockade ihop. Så blev lite mer platsliggning. Kanonstörning tack vare ett fotbollsgäng som varit ute och sprungit. Dom kom till grusplanen och kickade iväg en boll. Men Sting låg så fint! :) duuuktig!

Annars har det varit en slappardag. :) skönt det också.

God natt!


Glömt blogga igen..

Här kommer ett snabbt inlägg om agilityträningen i söndags. Jag glömmer ju bort att blogga, illa! ;)

Guiness var riktigt riktigt duktig! :) Det var först en kombination med hopphinder och tunnlar. Många handlingalternativ fanns det och vi testade lite olika vägar och så. Han lyssnade väldigt bra!

Den andra kombinationen var med balans och slalom. Även där en liten klurig grej, jag hann inte riktigt med för att han hade sånt bra framåtsug och jag behöver vara däääär uppe för att visa rätt ;D hahahah! Ska erkänna att jag inte la ner mycket energi på varken KF eller slalom den träningsgången. ;)

Som avslutning körde byggde vi upp en hoppklass 1 bana. Starten var hopp - däck - platt tunnel. Jag valde att utmana honom och se vad han skulle klara genom att ställa mig efter platta tunneln faktiskt. :) Han klarade det galant! Men sen hade han ett lite väl framåtsug så han tog något hinder extra sen, så vi gjorde om. Fick runt honom på banan (sprang förbi slalom) med en nolla! :) Duktig kille.

Har filmer från träningen också, så ska fixa det någon dag också.

Nästa träning, imorn dvs, SKA jag lägga tid på kontaktfält och slalom. Gungan också, den gjorde vi faktiskt också lite sist. Han fick springa hela vägen upp bara medan en annan person stog på gungan så den inte åkte ner. I början var han riktigt fjantig. Men med lite kycklig lånad av den andra personen gick det bra och när han kommit över "tröskeln" så gick det även med vanligt godis! Duuuktig! :D Det var full fart upp!

Snart kommer jag få mina vandringsprispriser från briardklubben! Emelie ska komma förbi Bålsta så jag ska åka och möta upp henne. Ska bli spännande att se hur dom ser ut i år! :D

Kommer nog snart ett inlägg igen om dagens lydnadsträning med Sting.
Tjingeling!

Otursdag?

Idag har jag väl inte riktigt haft ett bra flyt... Speciellt inte under em. Skulle börja praktiken kl 14 idag. Måste anpassa mig lite till en tjej som arbetstränar/praktiserar där också. Hon klarar inte av när vi blir för många. Men strax innan jag ska åka, dvs typ tio i 2 ringer min handledare (chefen där) och frågar om jag kan komma kl 15 istället... Hmm! Irriterande. Hade jag vetat det tidigare hade jag kunnat gå en längre promis med hundarna i det uuunderbara vädret! Dessutom skulle jag komma iväg senare till Camilla = sen kväll. Jaja, tog tillvara på tiden bra faktiskt. Lite lydnadsträning med Sting, fritt följ, Inkallning och trä apport. Gick bra. :) klippte hennes klor och dammsuga övervåningen också.

Efter praktiken åkte jag direkt till Camilla. Halt som tusan där och broddarna sitter fint hemma på ett par andra skor. ;) halkar många ggr och gör fina piruetter, misslyckas med en och far i backen. Slår knäet i isen - aajj! :/ när allt är klart tar jag in Passe för att göra i ordning för ridning. När jag ska träna smiter han undan, vänder sig om och går iväg bortåt, och dörren står öppen ut... Neej! Men han springer bara ner mot hagen. Tar fram hinken och skramlar... Men det är inte Passe som tar täten mot matskramlet, utan det är Power. Vilket betyder att Passe sprängt staketet! Grrrr!!! Får till slut in Power och Octan i en annan hage och lockar in Passe med mathinken (utan grimma) in i stallet. Pjuuh! Lagar staketet och flyttar över rymmarna dit.

Sen ser jag till så alla dörrar är stängda och så tränsar jag honom och tar en sväng på banan. Gick helt okej faktiskt! :) så det slutade ju bra iaf. Inga fler missöden. Förrän jag hemma lyckas slå handen i tv-bordet... Suck!

Men nu ska jag sova, det borde ju inte kunna gå fel? ;) Natti natti!


RSS 2.0