Hoppträning för Lotta Sjöberg fd Schultz

Idag var det hoppträning för Lotta igen! :) Jättekul att vi kunde vara med och tack Åsa som var med och hjälpte till!
 
Damien skötte sig jättebra! Hoppade så fint och lyssnade bra på mig tycker jag. :) Nu vill man återigen bara meeera meeera! Tycker att isen/snön på ridbanan kan ta och försvinna så att vi kan hoppa där också! Men även för att kunna rida dressyr ordentligt. Men trots underlaget har galoppen blivit mycket mycket bättre! Undra om det är för att man verkligen MÅSTE rida lugnt och han har fått jobba ganska mycket i kort galopp.
 
Åsa filmade även lite, tyvärr är det lite mörkt i början... varför vet jag inte :S Blir bättre efter en liten stund i alla fall. :) Varsågod och titta:
 
 
Om ca en timme ska vi åka och träna på klubben med Jessica å Triss. :) Först svänga förbi Bro och hämta Izzas nya halsband som Malin Karlsson (http://www.mkhunddesign.se/) gjort! :D Har fått en förtitt och jag tycker det blev fint, hoppas Izza passar i det också. :) Bild kommer senare såklart!
 
Tjingeling!

Ett bra träningspass!

Åkte iväg för att träna. Hade siktat in mig på parkeringen vid Lidl, men det var knökfullt. Okej att det är pendlarparkering på en del av platserna, men riktigt så fullt brukar det inte vara på vardagarna. Men dom håller visst på med någon renovering, så det är nog det som gör det. På en annan parkering (grusplan) så håller dom på att ställa i ordning inför tivoli som ska vara här i helgen. ;) Fullt överallt! Men hittade en parkering som var nästintill tom, så fick träning! :)

Började med Sting, och Izza tycker INTE att det är okej att lämnas i buren (i bilen) längre när Sting får gå ut, utan nu berättade hon det högt och tydligt hur ensamt och orättvisst det var. Men Sting (och jag) fick bra störningsträning! Vi körde en hel del fritt följ, och hon gick riiiktigt bra! :D

Sen körde vi apportering med dirigering, återigen omstart då sist vi provade med hjälp Jessica och matskålar så gick det inte heller bra. Nu testar vi en ny metod, men med godisskålar fortfarande. Tack Jessica för tipset! Funkade kaaaanooonbra! :D Det jag gjorde var att jag ställde upp tre matskålar med 5m mellan varje (som då ska symbolisera apporterna alltså). Sen ställde jag Sting framför mittenskålen, med rumpan mot skålen. Sen gick jag bara typ 2m från henne,och vände mig så jag stod vänd mot henne. Skickade henne sen på den ena, och varvade sen. Det här gör ju att mitten verkligen blir noooll intressant och hon slipper ju även störningen av den och slipper misslyckas som hon nu gjort så många gånger med detta moment sista tiden.

När hon gått på rätt skål åt bägge håll längde jag avståndet till mittenskålen och längde mitt avstånd från Sting. När vi slutade stog Sting 7m från skålen och jag 10m från henne och hon hade inte gått på mitten en endaste gång! :D Uuuuuuunderbart! Ny energi till detta moment! Nu när hon börjar komma ut från mittenskålen ska jag ställa dit en kon också tänkte jag så hon även får det synintrycket att vägen är från kon till skål.

Vi körde inte mera, solen strålar idag och jag kände att det blir ju varmt och den värmen är hon inte van med, blev ju ändå ganska mycket fotgående innan där hon gick kanon! :)

Izza fick komma ut och leka lite sen. :) Något jag märkte idag var att hon börjar hajja det här med slalom mellan benen! :) Skoj! Hon är väldigt lättlärd tycker jag. Men att göra grejor där man ska vara still är svårt tycker hon. Det är fullt ös i henne! <3

På rastningsrundan innan träningen gick vi förbi en gallertrappa, och självklart fick Izza prova att gå där. Inga problem, förutom tekniken. Men hon fick bara gå upp två steg. ;)

Riktigt nöjd med träningen! Ikväll är det kommenderingsträning på klubben. Men det ska vara skjutningar på Kungsängen skjutfält... Så vet inte om jag "vågar" åka dit, så tråkigt när Sting blir berörd av det. Kanske att jag åker och tittar med Izza så hon får se lite hundar. :) Om jag nu inte ska jobba ikväll med att fylla godis. Igår jobbade jag 10,5 timme, gaaaanska så trött i kroppen och imorse kändes det i ryggmusklerna. Har suttit med massagekudden idag. Skööönt! Ska ta en sväng till nu. :)

Tjingeling!

Dålig och bra hårdag...?

Jag börjar mer och mer tro att Stings humör delvis beror på hur hennes päls är i ordning och vice versa...
 
Tidigare idag tänkte jag att vi skulle träna lite apportering m. dirrigering, men eftersom det gått såå dåligt sista passen och hon gått mot mitten väldigt ofta, så satte jag godisskålar istället så hon inte skulle få utdelning när hon gick på mitten. Och sen började vi om från scratch! Men nope... gick inge bra alls! :/ Tappade helt motivationen.
 
Nu ikväll körde jag lillebror till tåget, och eftersom det är helg så är det i princip tomt på den stora parkeringen vid stationen. Så jag passade på att ta med Sting och träningsgrejorna för att kolla av hur illa det är med klass 3-momenten i alla fall. Det är nämligen sista anm.dag idag till våran tävling den 13 april som jag funderar på att köra.
 
Allt gick KANONBRA! Alltså jag fattar inte...! Hon gick så himla fiint och var lagom peppad och på. Tänker inte ens skriva för varje moment, då verkligen allt gick bra! Körde sen om vittring, metall, träapport och rutan, och alla lika bra igen! :) Sen fjärren hade jag kort avstånd till och godis bakom, men bra skiften! :)
 
Hon är för rolig min hund alltså... Hon blev ju alltså borstad i eftermiddags, och jag känner att det bara måste ha med det att göra... för hon blir gladare när hon fått en ordentlig borstning! <3
 
Bild från i somras då hon blivit borstad, man ser ju hur nöööjd hon är! :) Gullehund! <3
 
Nu ska vi kolla på fångarna på fortet. :)
 
Tjingeling!

Pay & Jump med Damien

Idag åkte vi iväg för en pay & jump med Damien. 70cm två gånger skulle vi hoppa. 60cm har ju gått så bra, så det känns så "fånigt" nu, men 80cm är ännu för högt då vi ju faktiskt inte hoppat jättemycket.
 
Han var så duktig så! Mindre ridhus än det på ridskolan, så några svängar till hindren blev ju lite tajtare, men med stöd från mig bara så grejjade han det galant! :) 0 fel i första starten. Sen blev han ganska trött kände jag. Så tyvärr en bom ner i andra starten, han hoppade inte upp sig ordentligt. Men jag är jättenöjd ändå!
 
Tror att tröttheten beror delvis på att våren är ju på väg, så nu ska han få lite B-vitamin extra. Men han fick ju även jobba i en kortare galopp idag än vad han brukar få göra vid hoppningen. Men det gick ju bra ändå! :) Känns lovande inför dressyrtävlingen i maj. Kanske kan vi slå rekord om han sköter sig där, och kanske för första gången kunna få ett dressyrprogram med galopp hela vägen där det ska vara galopp!
 
Såklart blev det filmat, har satt ihop bägge filmerna i ett klipp, så varsågoda! :)
 
 
En underbar dag idag, solen värmer verkligen! Ska ta och gå en promenad med Sting snart. Och kanske blir det lite träning också. :)
 
Tjingeling!

Sting hos kiropraktor och Izza 11 veckor

Börjar med att berätta att Sting var hos kiropraktorn i tisdags. Och det blir bättre! En mindre låsning i höger bäcken och sen bara några småsmå saker. Så himla skönt! Hon är i bra form ska kiropraktorn! Ska fortsätta med massagen som jag gör, men jag kan gå ner till varannan dag (fast massera på kvällen efter träning) om jag vill. Vi ska även fortsätta med övningar på pilatesbollen. Och snart så kanske det till och med finns en FitPaws peanut-boll här hemma som kommer göra det ännu bättre för henne att stå på utan krum rygg! För det var extra billigt på Canis.se! :D
 
Idag blir Izza 11 veckor! Så har gjort en till träningsfilm med lite allt möjligt vi pysslar med. :) Hon växer mer och mer för varje dag, både till kroppen och i huvudet. :) Tiden går så fooort! Vi är även anmälda till en tävlingsförberedande valpkurs för Malin Elfström, jag hoppas vi kommer med!
 
Varsågod, här är filmen. :)
 
 
Nu ska jag ta en promenad med Sting och sen åka till stallet - såå fint väder idag, tyvärr ganska blåsigt dock. :/
 
Tjingeling!

Gårdagens träning

Dagen började med att vi först åkte till Stockholm Södra BK för att träna med Emelie och Jaana (briardägare bägge två). Trodde vi skulle vara där ca 2 timmar... men efter 4 timmar rullade vi därifrån ;) hahah! Tänk så fort tiden går när man har kul! Eftersom vi skulle ha TL-träff på kvällen körde jag bara lite konskick, och dirr.apport (gick inte så jättebra, vi får ta och börja om), och så fritt följ - gick BRA! En elit-vittring gjorde vi också. Tugg in, men fint letande!
 
På väg hem stannade jag och Emelie på Enskede hund och katt då dom har utförsäljning. Blev lite märgben, bajspåsar och så en pipleksak till Izza. Izza var med in och skötte sig bra, hon fick bära sin leksak på vägen till bilen. Och hon var så stolt såå! Hon tappade den någon gång, men tog upp den och fortsatte. :) Söötis!
 
Sen stannade jag till i stallet för att mocka och fixa mat till Damien, och Izza fick följa med in, hon var med i onsdags också. Lite läskigt är det. Men gick nog lite bättre igår ändå. Men hästarna är stooora och läskiga, dom var inte inne igår så hon såg dom bara på avstånd i hagen.
 
På kvällen skulle det som sagt vara TL-träff, men då det var många som inte kunde komma blev vi bara 4 st och valde då att köra igenom i den klass vi är i. Skulle ju kört eliten. Men det blir nästa vecka istället. :) Så hinnar vi träna mera.
 
Vi skippade sitt i grupp och platsliggning för det var så hiiimla kallt.
Fritt följ: Ååh så fint hon gick! La in helt om och höger om långsam marsch samt vänster om i språngmarsch. Inga problem! Några sneda sättanden bara. Men fullt fokus! :D
Sättande u. gång: Bra.
Inkallning m. ställande: Fiint :)
Rutan: Jättebra! Stannade direkt och la sig direkt på mina kommandon, bra inkallning också.
Hopp apport: Lite tugg.
Metallapport: Trav in, men tror det hade att göra med underlaget (hårt grus), hon är ju lite känslig. ;)
Vittring: TL fick ta i dom andra, jag hade haft pinnen från sättande u. gång. Fiiint letande, och säker. Dock lite tugg in.
Fjärr: Stog nääära, då hon börjat flytta fram. Ska jobba mera med detta!
 
Överlag mycket nöjd! :D Underbar känsla till skillnad från i tisdags. ;)
 
Lång dag igår, mycket hann vi göra. Men vi var knappt hemma något. Idag har vi tagit det lite lugnare.
 
Tjingeling!

Träning med Jessica

Idag åkte jag ner till Gröna Dalens konstgräsplan och tränade tillsammans med Jessica. Izza fick också följa med, och hon skötte sig kanonbra! Däremot fick jag ingen bra känsla med Sting. :/
 
Izza fick mest springa efter leksak och komma tillbaka med den till mig och även med träapporten. Sen träna på att komma när jag sa hennes namn fast Triss tränade en bit bort. :) Så duktig! Sen fick hon sitta fastbunden två korta stunder. Första gången gick jättebra, andra gången lite mera gnäll.
 
Sting och jag körde lite lite fotgående, men sen försökte vi oss på kon + rutan. Men hon hittade inte rutan.. suck! Hjälpte henne och så till slut gick det. Konskicket var ganska dåligt. Hon drog jättemycket åt vänster... Började om från början med godisskål där. Det blir så fel när vi inte tränat på länge, jag går inte tillbaka utan hoppas att hon ska minnas bara. Så nu ska jag skärpa mig och gå tillbaka i träningen och stärka upp igen. Men dels så ska vi komma igång och träna mer regelbundet igen! Det MÅSTE vi om vi ska kunna tävla någon gång i år.. ;)
 
Körde även metallapporten som var bra! Galopp in! Testade elitens inkallning och den gick KANON! :D Så kul att något gick bra i alla fall. ;)
 
Lite fjärr tränade vi också, och igår testade jag med godisskål bakom då hon kommer fram så mycket. Det var mycket bättre! Så även idag, inget framåt kom hon. Dock så blir det ibland att hon tänker för mycket bakåt istället och backar. Men kanske hellre det nu i början än att hon faktiskt kommer framåt. En annan grej jag märkte idag (som jag inte märkte igår) var att hon lyssnade väldigt dåligt. ligg - stå funkade typ aldrig. Hon bara satte sig upp... Men nu ska vi lägga massa massa träning på det också!
 
Ingen kanonkänsla, men när jag summerar så har vi ändå lite bra grejor, men mycket som ska jobbas på, och det har ju med den långa vilan att göra.
 
Tjingeling!

Izza: träningsfilm

Måste ju filma så ni ser vad vi pysslar med. Det här är några saker i alla fall. :) Så duktig liten flicka! <3
 
 
Nu ska jag ta och massera Sting.
Tjingeling!

Hopptävling med Damien

Igår var det hopptävling med Damien igen! Så kuuul! Vi hoppade 60cm som vi gjort tidigare. Men nu hoppade vi även 70cm, vilket var debut för honom där. Det visade sig att det var inga problem alls. Och ork hade han kvar att hoppa en runda till! Det var ju en framridningsgrupp till också. Så han jobbade på bra tycker jag!
 
60cm, dubbelnolla! Det räckte även till en 2a plats så vi fick en rosett med oss hem!
70cm, dubbelnolla igen! Räckte dock inte till någon placering i denna klass.
 
Kan inte vara annat än NÖJD! Två dubbelnollor, varav den ena på en ny höjd! Så himla kul! I april blir nästa start förhoppningsvis!
 
Film från 60cm:
 
 
Film från 70cm:
 
 
Tjingeling!

Träning med TL-gruppen

Ikväll var årets första träff med tävlingsledargruppen, en träningsgrupp där vi övar oss på att vara tävlingsledare. Vissa är utbildade, vissa inte. Men detta för att underhålla och att alltid bli bättre i sin roll som tävlingsledare. :) Ikväll var jag ett av ekipagen som blev kommenderad, och vi körde alltså igenom klass 3. :) Gick helt okej med tanke på att vi inte tränat så målinriktat senste tiden iom alla behandlingar på Sting. Men vi fick OK på senaste besöket att komma igång att träna, men då var jag ju sjuk och sen kom Izza. Så typiskt att jag skulle bli sjuk!
 
Såhär gick momenten idag:
Sitt i grupp: 2min, synlig - duktig!
Platsliggning: Elitmässig, dvs 4min och med nedläggning och uppsättning en i taget och störning under tiden förarna var dolda. Inga problem! Så skönt!
Fritt följ: Helt ok, bara att fortsätta att träna på uthålligheten (som ändå var bra idag!). Bara några småsaker som att hon satt lite snett/sent. Men gick faktiskt aldrig ut position! :D
Sättande u. gång: Stog första gången, fick göra om. Då satte hon sig. Tror det var mitt kommando som var lite "fel" första gången.
Inkallning m. ställande: Bra stopp, något steg bara, men det var lite halt på planen också. Men sen tjuvade hon redan innan TL sa kommendera! Så jag stoppade henne igen och sen fick hon komma. Sen gick hon runt mig in till fot.... haha! Hon väljer så ibland, jättekonstigt!
Hopp apport: Lite tugg in. Fick påminna om hoppet då hon var påväg någon helt annanstans på väg in, vart vet jag inte... :S  Kanske till TL? Knaas!
Metallapport: Jaaa! Hon tog den, och sen galopp in! :D Backade bak och berömde henne på väg in och stannade sen upp så hon fick göra en ingång. Fiiint! <3
Vittring: Hm... någon har blivit slarvig! Hon lyfte flera stycken innan hon tog med en tillbaka, vilket var rätt i alla fall. Men då hon sällan gjort något sånt förut tror jag att bara vi kommer igång och tränar så kommer det inte vara något problem. Dock lite tugg. Men hon galopperade något steg iaf!
Fjärr: Huuuh! Träna träna trääääna! Massa framflytt här. Men tyst i alla fall! ;)
 
Överlag nöjd, hon höll ihop utan att flamsa iväg. :) Bara finslip kvar.
 
God natt!

Izza 9 veckor

Tiden går och jag hinner knappt blogga... Izza blir 9 veckor idag!

Hon är så duktig, vi tränar kontakt och inkallningar. Inga problem att gå i koppel, eller ibland är vi väl inte helt ense om vart vi ska gå och hon tycker att det börjar ju komma upp så mycket spännande saker under snön! Kvistar, gräs, grus och annat. Hon lyssnar bra på sitt namn och "aj-aj" (när hon inte får göra något, typ frisera brorsans blomma).
 
I början var hon lite osäker (lite gnäll) när hon såg andra hundar, och när dom gått förbi ville hon hänga efter. Men det har blivit bättre. Hon är tyst när hon ser andra hundar och kan släppa dom för att komma till mig.
 
Vi har tränat lite ligg, träapport och bära på en sked (inför metallapporten) och även påbörjat snurra. :) Vi fortsätter hålla liv i den fina kampen hon har och det går bra! :) Kom dock på mig själv med att jag faktiskt måste bli passiv också men att hon fortsätter kampa - så det inte är jag som styr kampen, och det går riktigt bra efter det! Den "passiva kampen" har förbättrats! :) Vi tränar även på att komma tillbaka med saker som jag kastar iväg! :) Allt går så bra så!
 
Sting älskar henne inte riktigt än, men idag lekte dom faktiskt jättefint! :) Så det går ju framåt!
 
Nu kommer en liten bildbomb! Hade tänkt fixa lite filmer som jag har också. Men klockan rinner iväg, om en timme ska jag och Sting vara på klubben för träning med tävlingsledargruppen! Kuuuul! Får se hur vi ligger till då vi ska bli kommenderade i klass 3, vi har ju inte tränat jättemycket (i måndags var vi iväg och tränade och det gick kanon!). Men ska komma igång mer ordentligt nu inför säsongen. Hoppas kunna tävla på våran april-tävling! (Lydnad)
 
 
Tjingeling!

Vi kommer aldrig att förlora...

En av låtarna i melodifestivalen som fastnade hos mig, mitt nya motto för tävlingar! <3
 
 
Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora
 
Varenda liten sekund
Varenda värdelös stund
Det gjorde vi till nåt stort.
Medans dom skaka på huvet
Levde vi här i nuet
Och vi drömde ihop.
Oho
Vi drömde ihop
Oho
Vi gjorde alltid nåt stort.

Dom säger att våra
drömmar är för stora
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora
Blicken mot himlen
Med lyckliga tårar
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora.
Ah-ah
Ah-ah
Aldrig att förlora
Ah-ah
Ah-ah
Aldrig att förlora

Säger vi siktar för högt
Och spänner bågen för hårt
Dom kommer aldrig
förstå.
När vi hoppar från kanten
Från den svåraste branten
Är det värt alla sår.
Oho
Det är värt alla sår
Ohoo
Ni kommer aldrig förstå.

Dom säger att våra
drömmar är för stora
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora
Blicken mot himlen
Med lyckliga tårar
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora.
Ah-ah
Aldrig att förlora
Ah-ah
Aldrig att förlora
Ah-ah
Aldrig att förlora
Ah-ah
Aldrig att förlora

Fast hela världen brann
Så står vi hand i hand
Och allt vi gör är att ge
Och när dom andra tar
Så har vi allting kvar
Vi lägger oss aldrig ner.

Dom säger att våra
drömmar är för stora
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora
Blicken mot
 
himlen
Med lyckliga tårar
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora.
Dom säger att våra
drömmar är för stora
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora
Blicken mot himlen
Med lyckliga tårar
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora.
Ah-ah
Med alla era fega svar
Ah-ah
Förlora mer för allt ni fått
Ah-ah
Men vi har våra
drömmar kvar
Ah-ah   
 
Miina fiiina! <3
 
 

Välkommen hem Izza!

I onsdags åkte jag upp till Örnsköldsvik till Therese på Kennel Eau de Luxx (http://eaudeluxx.se/) för att hinna träffa dom lite och såklart valparna. :) Igår kom mamma med bilen (efter att ha övernattat i Härnösand från torsdag) och vi åkte hemåt. Niki som ska ha systern åkte också med. Så fram till Knivsta hade systrarna sällskap av varandra bak i bilen.
 
Hade inte kunnat gå bättre på bilresan. Somnade direkt när vi rullade. Första stoppet i Sundsvall för att köpa mat till oss tvåbenta. Ut för att kissa och så in igen. Somnade direkt igen. Sen hörde vi gnäll där bak och så var dom vakna, klättrade mot lastgallret, som tur är fanns en avfart hyffsat snart och vi stannade för rastning och båda två kissade. Sen sov dom resten av resan igen. Izza gnällde lite när hon blev ensam bak i bilen när Cava (systern) åkte åt andra hållet. Men det var inte långvarigt. Hon tystnade ganska så snart och sov sen resten av resan hem.
 
Natten var lugn, trodde inte hon skulle kunna sova mycket eftersom hon sov hela resan. Men vi gick och la oss, hade handen nere hos henne tills hon somnade, och hon låg och snuttade lite på sitt gossedjur. Sen var vi ut 01.30 och 04.30 och gick sen upp vid 7.30! Så skönt! Inget busröj innan hon somnade om.
 
Idag har vi lekt massor och kampat. Även börjat med kontaktövningar och såklart inkallningar. Kommer så fort benen bär när jag ropar. Koppel ute går mycket bättre än igår! Igår var det mest bara stopp så fort något tog emot. Men idag inte alls mycket. Full rulle framåt, hoppar och skuttar. Så jag börjar koppla loss lite då och då så att hon faktiskt lyssnar även lös. Och det går också bra. :)
 
Sting har dock inte förstått vad det skulle vara för bra med att ha hem en sån där liten sak. Och hon vill inte leka med henne än. Men hon tycker det är orättvist när jag leker och busar med henne så jag måste leka med Sting också. Varför inte leka med hon som faktiskt vill leka liksom? ;) Izza är jättenyfiken på Sting och vill gärna fram, men Sting blir lite tjurig när hon blir för närgången. ;) Izza har flera gånger gjort lekinviter till Sting, såååå söööt! <3 Men Sting bara ignorerar. Hoppas det släpper snart så dom kan leka tillsammans. :)
 
 
Nu ska jag fortsätta snickra på hemsidan, håller på och rensar och gör om lite. :)
Tjingeling!

RSS 2.0