Vad vill min hund egentligen?!

Hon har fått promenad, blivit tvättad på ben och mage med schampoo och balsam för att det är så äckligt ute med allt slask och salt... sen så fick hon massage (45min totalt), mat, nytt fräsch vatten. Hon blev även lite snabbt borstad och fick klorna klippta... Ändå så när vi ska äta middag går hon omkring lite rastlöst. Sätter sig ner och stirrar ut oss, alt. kommer och buffar en under armen. Haha! Knaaas!
Efter att jag ätit gav jag henne aktiveringsbollen med godis i och hon lekte med den tills godiset var slut. Hon är så otroligt söt när hon är pigg och knasig och håller på med den. Hon kastar upp den i luften, puttar omkring på den, trampar på den. Men ger man henne den vid fel tillfällen så lägger hon sig bara och gör ingenting med den. Haha!

Jag plockade undan den, gick och satte mig här vid datorn, och strax därefter kommer hon och sätter sig bredvid mig och stirrar. Och så får jag upp en tass på låret. Vad viiill hon? Trött på att inte få träna ordentlig lydnad kanske? Kanske vill hon träna trix?

Men vi var hos kiropraktorn i tisdags, och hon skulle ta det lugnt 2-3 dagar efter det. Så någon ordentlig lydnad eller krävande trix kan vi inte köra (plus att det är ju isgata ute). Men kanske ska vi ta oss an nästa trix i freestylehundar.se's dagens trick. :) Ska bara fixa klart några grejor så kör vi nog på det!

Fiinaste hunden! <3 Längtar till sommaren när man kan träna utan att känna risk att halka!

Tjingeling!

Sting återbesök kiropraktor + valpens stamtavla

Idag var vi på återbesök hos kiropraktorn. Spännande att se om något blivit bättre eller om det till och med kanske var sämre/inge skillnad.
 
Började med att kolla på rörelserna, och hon tyckte hon fortfarande såg lite stelare ut i vänster bak. Och jadå, det fanns låsningar att behandla i bäckenet. Det var en punkt som var mer jobbig, minns inte exakt var den var. Men hon tyckte det var lite bättre än sist i alla fall, att det var på väg åt rätt håll i alla fall! :)
 
Sen vidare mot nacken och sist så var det ju även låsningar där och hon var stel i vridningarna och stretade lite emot. Men idag fanns det ingenting att anmärka på där! :D Underbaaart! Inga problem med vridningarna eller så, inget stretande!
 
Sen kollade hon igenom ben och tår. Bättre än sist. Inte alls lika spänd i vaderna längre, höger var till och med helt bra! Dock så var det lite mer spänt på insida lår där.
 
Så nöjd så nöjd! Vi ska tillbaka om 3 veckor igen för uppföljning. Tills dess så ska vi börja lite med att stå på pilatesboll! Måste dock köpa en som liknar en jordnöt. För den var bättre än en vanlig boll, för då fick hon bättre med plats. :) Nu först är det bara promenader 2-3 dagar.
 
Kul att det gått framåt! Jättehärligt att se! Fick även ett OK på att vi kunde träna för Niina Svartberg som vi ska göra på onsdag! :D Wihoo!
 
-  -  -  -  -
 
Valpens stamtavla kom till uppfödaren idag, och om bara lite mer än 4 veckor är den och valpen här hemma hos mig! :D 

 
Tjingeling!

Fullspäckad dag

Sooorry för att det är så dött här stundtals... men veckan bara försvann iväg. Vi har tränat litegrann emellanåt och det har gått bra. :) Tänker inte ägna så mycket tid åt vad vi gjort i veckan, för det kommer jag knappt ihåg. ;)  
 
Idag tränade jag och Sting litegranna i vändzonen här hemma. Det blev apportering med dirigering framför allt. Började lära in vänster apport också. Och det gick kanon! :D Även konskick börjar släppa. Hon hade inte bara fokus ut mot apporterna. Härligt när det går framåt.
 
Jag har även varit hos Damien idag, vi tog ett ordentligt pass på banan idag. Och han var så fin så fin! Lyckades få honom i BRA galopp i båda varven på mittvolten och faktiskt jobba i galoppen! :D Wihooo! Red även LC:1 programmet som avslutning, och det var bara några pyttemissar! I fredags när jag red testade vi även LB:1 programmet, och det gick helt okej ändå. Bara att träna vidare. Kanske kan vi start LB:1 i maj när det är klubbtävling? :) Vi får se...
 
Som avslutning på idag var det agilityträning med Guiness, och han gick också kanoon! :D Så himla kul när allt bara flyter. Isabel hade med sig en kombination som jag gillade skarpt! Gå in här: http://agilitycourses.com/en/ och ni kan hitta mååånga många variationer på en och samma hinderuppsättning. Vi körde stjärnbox. Den vi körde vad superklurig och var inte en så logisk bana. Så det tog en stund innan jag lärde mig själva nummerordningen. Men sen när jag väl kunde den så började det även lossna i handlingen, och här får ni ett filmklipp med dels den kluriga banan men även en till bana vi körde på den kombinationen. Extra kul när man sätter en så klurig kombination! :D Jätteduktig Guiness!
 
 
Idag skulle Pippi ha fyllt 5 år... <3 Vi får hoppas på att hon bjöd på kalas uppe i himlen och visade hur fint hon kan servera. :) Duktiga och knasiga vovven!
 
 
Snart ska jag väl ta och sova... men inte för att jag har någon tid att passa imorn direkt - konstig känsla... Jobbade min sista dag i fredags på hunddagiset. Så just nu har jag ingenting. Men hoppar in extra där om det behövs och så blir det väl kanske något extra på mammas jobb (skola). Sen jobbade jag extra för karamellkungen igår, så kanske jag får något extra där också ibland. :) Om ca 1 mån får jag valpen! :D Då blir det nog allt annat än lugnt.
 
Tjingeling!

Valpbilder

Valparna 2,5 veckor. :) Wiie! Snaaart snart får jag hämta. ;) Har dock fortfarande inte kommit på vad jag ska kalla yrvädret... Kiwi är det just nu. Får se om det passar. Känns lite tomt i idébanken just nu... vill ha något kort, lite annorlunda - något som inte alla hundar heter liksom och ändå fint. ;) Haha!
 
Har lånat lite bilder från uppfödaren (http://eaudeluxx.se)
 
 
Hoppas dom här sista veckorna går fort, fort, foooort!

Inoff agilitytävling

Idag stog jag och Guiness på startlinjen igen! Kul! :) Blir bara en snabb blogg nu då jag måste i säng för jag öppnar på jobbet imorn.
 
Agilityloppet:
Missar tyvärr kontaktfältet på balansens nerfart. Sen blir det en vägran för att jag inte var med honom tillräckligt och så en rivning då jag störde honom lite. Men guh så duktig han var idag! Slalom klockrent, okej gunga och okej a-hinder! Lyssnade ändå bra, svävade iväg någon sväng men lyssnade istället för att ta något annat hinder! :)
 
Hopploppet:
Svårare bana, och här märktes det att han inte riktigt är på den nivån än. Men jag är nöjd ändå! Han var på något sätt ändå fokuserad och lyssnade på mig. Fint slalom! :)
 
Film:
 
 
Överlag så är jag alltså nöjd med honom idag! Nu laddar vi för årets första officiella den 16feb (tror jag det var). Och hoppas på att 2013 blir ett bra år för Guiness med någon pinne i alla fall! Känns som att det börjar släppa lite och att vi börjar köra ihop oss mer och mer. :)
 
Nu vidare mot sängen!
God natt!

Lite lydnadsträning

Buurr så kallt ute idag! Men så himla fint, och solen lyser! Underbart! Men några längre promenader går inte att ta. gick 30min i morse och Sting fick köldkramp flera ggr. Nu när vi gick för en stund sen, också 30min var det bättre. Men det är också 2-3 grader "varmare" än i morse, kanske gör det så stor skillnad... I alla fall, eftersom det var bättre så passade jag på att träna lite lydnad.
 
Apportering med dirigering - Började med bara konskick först, riktad ifrån apporterna. Gick rätt bra tycker jag. Men när apporterna låg bakom (när vi vände oss), så drog hon mot apporten... Men jag kortade då avståndet till konen så hon fick lyckas. Kanske alltid ska köra med apporterna där bakom fast vi bara tränar på konskicket? Eller så kanske jag helt enkelt måste byta ut mitt "fram" till något som bara gäller konen. Eftersom att hon har för stort drag ut. Mot slutet var jag ju bara tvungen att testa om hon kunde göra konskick och sen ta höger apport (som bara är den vi lärt in än så länge). Visst hon stannade upp och funderade först, men sen fattade hon och gjorde superfint! Nästa skick behövde hon inte fundera, utan hon visste direkt vad hon skulle göra när jag sa "höger apport! :D Duuuktig tjej!
 
Varför jag valde att lägga in konskick innan hon fick ta höger apport är för att hon kan nu höger apport när jag ställer upp henne vid konen och går 10m tillbaka. Så nu måste vi vidare. ;) Kul med nytt moment!
 
Inkallning - Körde först en klass 3, så fint så fint! Sen testade jag en elit - från ligg då också. Såååå fint, alltså hennes läggande! Shiet! Så duktig! Kanske lite mera tempo önskas på bägge inkallningarna, men kände att nu när det är lite halt låter jag det vara. Kan tänka mig att hon själv också anpassar sig lite? Vill inte ha några skador nu.
 
Fjärren - Gjorde bara några få skiften, och nära. Ojojoj! Så hiiimla fina skiften med bra fokus! :D
 
När vi kom in körde vi ett kort kort pass med högerfot. Något vi behöver få till inför heelworken och rallylydnaden. :) Visade henne som vid fotinlärning, U-svängen och sa sitt. Efter några repetitioner började hon själv sätta sig! Braaa! :)
 
Det var allt för denna gång.
Tjingeling!

Vandringsprisen i briardklubben 2012

Nu är listorna klara för årets vandringspris i briardklubben. Sting tog dessa placeringar:

- 4a i Lydnad 3-elit
- 4a i Rallylydnad
- 2a i Agility (har ju inte tävlat så mycket)
- och så slutligen, VINST i år igen i freestyle! :D För tredje året i rad! Okej, nu är det inte så många briarder som tävlar freestyle, men 2011 var det Sting och Pippi och i år (2012) var det Sting och en till. :)
 
Lite trist dock att jag nu måste lämna ifrån vandringsprist i agilityn som stått här hemma i två år. Buhuu! Det dröjer innan den kommer tillbaka hit... Snyft!
 
Men jag får ändå vara nöjd med placeringarna tycker jag. Hon har ju ändå top 5 placeringar i alla fyra grenar hon haft möjlighet att tävla om vandringsprisen. Ska bli intressant att se hur det går i år och så ska det bli så spännande med valpen. Ska försöka kolla in utställningar - för vi måste ju försöka vinna valputställningspriset såklart ;) haha!
 
Trevlig helg!

Sting hos kiropraktor

Äntligen! Sting skulle till en hundkiropraktor idag (Eva Solstrand) för att påbörja behandling och låsa upp låsningarna hon hade. Eftersom det var första gången vi var där gjordes en grundlig undersökning. Först kollade hon rörelserna, skritt och trav rakt fram och så även i en ring. :) Hon sa redan då att hon såg att hon vred bäckenet lite på vänster sida.
 
Och mycket riktigt när hon sen kände igenom henne hittade hon en låsning där. Hon kände alltså igenom hela ryggen, bäckenet, halsen/nacken och kollade även alla leder och muskler. Intressant att kolla på. Och hittade hon en låsning behandlade hon den och gick vidare. Det fanns i alla fall låsningar i bäckenet och i nacken. Sen fanns några punkter där hon ömmade som troligtvis var kompensationsansträngning. Men fin i benens leder, inget ömmande där! :)
 
Återbesök om två veckor, och tills dess är det massage, stretching och novafon som gäller. :) Hoppas hon svarar bra på behandlingen! :)
 
Nu måste jag sova, öppnar imorn på jobbet, och har sjukt ont i huvudet nu. :/

Freestylehundars dagens trick nr 10, marschera

Minns ni att jag innan nyår berättade om freestylehundar.se där det fanns ett dagens trick som man skulle lära in, filma och skicka in? Tricket var ju marschera. Och sista inlämningsdag var igår och vi klarade målet! Dvs: "hunden självständigt ska kunna marschera minst 4 steg bredvid dig framåt med högt sparkande framben."
 
Här kommer en liten film, så ni också får se hur långt vi kom. :) Nyduschade bägge två ;)
 
 
Nu mot jobbet!

Första ridhusträning agility för i år!

Äntligen är vi igång med ridhusträningen i agility! :D Guiness gick verkligen kanooonbra! Slalom, gungan och kontaktfält på balansen KLOCKRENT! :D Filmade lite på en av kombinationerna vi körde. :)
 
Märks inte att vi inte tränat agility på jäääättelänge! Tror det var i slutet på oktober senast liksom! :O
 
Liten film från idag då:
 
 
Nu är det mat och film, tjingeling!

Tjohej vad tiden går

Har inte haft så mycket att skriva om känner jag... vardagen rullar på. Jobbat hela veckan och har även jobb nästkommande vecka plus mån-tis veckan därpå. Sen vet jag inte om jag har så mycket jobb. Eftersom min tjänst slutade sista dec, och nu är jag vikarie. :/

Ang valparna så växer dom stadigt och fint och har nu passerat 1kilo-sträcket! :) Och dom blev 1 vecka i torsdags, lääängtar tills jag får åka och hälsa på dom små och ännu mer längtar jag tills jag får hämta hem min lilla flicka! <3

Imorn ska vi flytta agilityhindrena till ridskolan för att påbörja ridhusträningen! Skönt att få komma igång med lite agility nu igen med Guiness, har blivit lång vila nu! Och nästa söndag så ska vi tävla en inofficiell tävling - spännande att se hur det går. :)

Men nu kallar nog sängen, även om jag inte är sådär jättetrött direkt... Tjingeling!

Studiobilder + valp!

Innan vi lämnade Göteborg igår var vi förbi till Mikael Hedmans fotostudio (freezeframe.se - hans hemsida är inte igång än). Jag har fått två bilder på mailen och väntar spänt på flera. :)
 
Jag bara såååå älskar den här bilden! <3 Finast finaste Sting! *smääälter*
 
Buuga :)
 
 
 
 
Ni som hänger med mig (och Sting) på facebook vet redan om det. Men ni andra vet kanske inte att min lilla valp äntligen har kommit till världen! :D Natten till torsdagen, dvs den 3 januari lyckades två systrar överleva! Tyvärr klarade sig inte två syskon då det blev komplikationer. Men systrarna och mamma Gnistra mår bra och småttingarna ökar i vikt som dom ska. :)
 
Det bara måste betyda något att just två tikar överlevde! Eftersom jag inte vill ha hane! :) Måtte dom nu leva länge länge till!
 
Här kommer lite bilder på sötisarna, foto Therese (http://eaudeluxx.se/):
 
 
Nu är det (sedan länge egentligen!) dags att sova, imorn börjar jobbet igen efter två veckors ledighet! Vart tar tiden vägen egentligen??
 
God natt!
 

My Dog 2013

Då var vi hemma från Göteborgsresan. Här kommer en liten summering.
 
Torsdag, utställning
Anmälde Sting till utställningen för skojs skull. Vet ju att hon bär svansen på tok för högt. Men denna domaren verkade inte lägga någon vikt på det. Då flera briarder med hög svans fick CK. Men inte Sting, som vanligt. ;) Vi kom dit hyffsat tidigt, och hon fick inte vila mycket då jag tänkte att hon kanske skulle bli trött och kanske sänka svansen något. Men nej då, buus och full fart ändå. ;) Haha!
 
Det roligaste var konversationen med domaren innan han skulle känna igenom henne:
Domaren: Hur gammal?
Jag: 7.
Domaren blev tyst och jag säger "7år".
Domaren: Jahaa, hon beter sig inte som 7år, mer som en valp. 
 
Haha! Jaa, som sagt hon beter sig inte alltid som 7 år, vilket jag inte bryr mig ett dugg om, jag vill ha henne busig och GLAD länge till! När jag kollade i katalogen så visade det sig att hon även var den äldsta bland briarderna. Sista året som hon går i öppen klass, sen blir det veteran. Hon fick ett excellent i kvalitet i alla fall, så det är jag nöjd med.
 
Kritiken:
Bra storlek, utmärkt huvud, fint uttryck, kunde ha något mer resning, något framskjuten skuldra, bra rygg, väl rundat kors, passande benstomme, utmärkt päls, vacker färg.
 
Det sista ang pälsen är jag nog mest glad för! Känns kul att hon är så pass fin i pälsen!
 
Sting lyser upp lite bland dom svarta tikarna i öppenklassen. ;) Min guldklimp!
 
 
Fredag, Agria Freestyle Cup FINAL
Så var det dags att tävla freestyle för första gången i mässmiljö! Hör ju inte direkt till vanligheterna. Men Sting brydde sig inte speciellt mycket om miljön, stannade upp någon gång bara under programet men inte värre än vanligt, och bara något enstaka skall... tills vi kom till sista delen av låten! DÅ flippade hon ur totalt! Hahahah! Svårt att förklara exakt vad hon gjorde, ni får helt enkelt kolla in filmen.
 
Men trots urflippningen lyckades vi faktiskt näääästan nå över den poäng som krävs för uppflyttningspoäng på officiella tävlingar! Det var en som satte 7,4 på en grej vilket gjorde att vi hamnade under gränsen med 0,3p, men jättekul ändå! Det var två domare från Danmark och en från Norge. Vi fick bara kommentar från en av domarna, som skrev såhär:
"Good routine, with great handler work supporting a dog with lots of energy. Many good sequences throughout."
 
Jättekul med så fin kommentar! Och återigen, hund med mycket energi. Haha! Detta resultat gör nog att vi kommer i alla fall testa någon mer freestyletävling i år, och då i klass 2! Klart vi måste prova liksom!
 
Film:
 
 
En kul grej jag såg när jag gick förbi SHU's monter var detta:
 
Pippi fanns med på en stooor bild där! Fiiina tjejen! <3 Hon var med oss på ett sätt ändå under helgen. Och när jag kollade på SHU's facebook-sida såg jag en bild från montern på Älvsjömässan och hon var ju faktiskt med även där! Typiskt att jag inte gick förbi där då. Det betyder att båda mina hundar fanns på en förstorad bild på var sitt håll under Stora Stockholm! :D
 
 
En annan sak jag hittade i SHU's monter, Sting är med och pryder omslaget på broschyren för agility!
 
 
Var ju såklart tvungen att köpa en stooor fin Excellent-rosett! :) För hon har faktiskt skött sig excellent heeela helgen!
 
Tjingeling!

Mål 2013

Så var det dags att sätta årets mål då.
 
Först och främst vill jag ju att Sting ska få fortsätta hålla sig pigg, frisk och kry. Vi ska börja behandla låsningarna efter MyDog. Ska ta och ringa och boka tider imorn. Så jag hoppas att det kommer hjälpa henne!
 
Men mer tävlingsinriktade mål får nog se ut såhär:
- LP3
- Debutera lydnadsklass elit
- Minst ett godkänt resultat rallylydnad avancerad
- Minst ett uppflyttningspoäng heelwork to music klass 2
 
Och om jag bestämmer mig efter MyDog att fortsätta i freestylen så blir väl målet där minst ett uppflyttningspoäng i freestyleklass 2. :)
 
Nu ska det packas inför morgondagens resa mot Göteborg! :)
 
Tjingeling!
 

RSS 2.0