Bra träning med Guiness & Sting

Ikväll var det första passet med Guiness. Min projekthund, det går ut på att ta honom från nybörjare till tävlingsklar i agilityn. :) Pippi fick stanna hemma ikväll. Sting och Guiness skötte sig bra i bilen tillsammans. :) Skönt att det funkar! (Första gången dom träffades idag).

Åter till träningen, började med Guiness. Han kan sitt kvar, så jag satte honom framför ett hinder som var 30cm och gick runt till andra sidan, sa helt enkelt bara hoppa och han hoppade direkt! :) Så det gick ju bra! Testade att lämna från båda sidor om honom, gick också bra :)

Vi gick vidare till däcket. Körde det först lågt två ggr. Det gick bra. Sen när vi höjde till largehöjd gick första gången också bra, förutom att han touchade lite lätt med en baktass för att han inte lyfte ordentligt. Då blev han lite misstänksam. Men vi tog oss över det problemet och tränade vidare med att söka upp lite mer själv. Han sprang förbi/under några gånger. Men då var det för att jag inte visade ordentligt. Han var ändå duktig! Svårast var när jag hade honom på höger sida. Minns att Pippi också tyckte däcket var ett märkligt hinder, tog tid innan hon tog det rätt. Sting däremot minns jag inte. Men jag kommer inte ihåg att vi hade direkt problem med det heller ;)

Tog sen den korta tunneln några gånger, inga problem! :) Avslutade med att kalla in över två hopphinder, gick bra! :) Han fick såklart pauser emellanåt.

Sen var det Stings tur. Jag satte upp rutan medan hon fortfarande väntade i bilen, så den fanns där när vi entrade planen. :) Hon var pigg (vilket hon var i morse på promenaden också! Haha! Crazy dog då!) och riktigt taggad.

Fritt följ: Hon var nästan lite för laddad, hon hamnade ur position några ggr för att hon flamsar... ;) Men hon går riiiiktigt fint mestadels.
Sättande: Bra!
Ink. m. ställ o lägg: Idag var ställandet bättre än läggandet faktiskt. Läggandet var nästan för sent.
Rutan: Suuuperbra! :D Hon älskar den verkligen! Full fart ut, stannade direkt och la sig direkt på mina kommandon. <3
Hopp apport: Lite hjälp vid ingång, men inget tugg! :D
Metallapport: Fiint! :) Hon kom in lite för rakt framifrån mig så jag sa fot vid ingången för att hjälpa henne att lyckas, vilket hon gjorde.
Vittring: Fick hjälp att lägga ut den. Återigen har hon superbra fart ut, gör leta-arbetet riktigt bra. Men ingången är inget att skryta med! Men idag travade hon ändå in större delen av vägen tillbaka in, tappade pinnen en gång. Tuggade gjorde hon förstås ;) Men ja. På något sätt var det ändå bättre. Hon kan ju hinna tappa den fler ggr, plus att hon knappt går framåt ibland för att hon har fullt upp med tugg ;D haha!

Det var dom moment vi gjorde idag, men gjorde lite annan ordning faktiskt :) Det bara blev så. Är nöjd med henne! Så pigg och glad idag igen genom alla momenten. Jag är riiiktigt sugen nu på att köra på klass 3! Vill veta hur vi ligger till poängmässigt. :) Dessutom vill jag ju veta om hon håller ihop lika bra på tävling. :)

Men nu ska jag ta och komma i säng. :) Natti natti!


Lydnadsträning

Efter praktik åkte jag till jobbet och efter jobbet åkte jag och hundarna till klubben för att träna lydnad :)

Direkt efter rastningen så gick jag och la en platsliggning med båda. Sting låg jättefint, men Pippi reste sig innan jag ens hunnit gömma mig. Så tillbaka och säga åt henne. La ner henne och sen låg hon fint. Började dock klia sig efter ca 1min, då sa jag till henne därifrån mitt gömställe. Hon slutade och låg resten av tiden (totalt 4min) utan problem. :)

Sen la jag in dom i bilen medan jag gjorde iordning planen. När det var klart började jag med Sting. Som var riiiiiktigt taggad! Haha!

Fritt följ: Satte på tidtagning från det att vi gick in på plan tills vi var klara. Då körde vi 5min. Men tog ju lite tid innan vi väl började fria följet. Jag la nämligen ner henne när vi kom in på planen som om vi skulle fått en vittringspinne, sen ställde vi upp och började gå. Hon gick riktigt bra stundtals. Men så tappar hon någon enstaka gång. Det var så mycket tryck i henne, så då blir det oftast så. Men är riktigt nöjd ändå! Hon höll ihop bra, och jag testade med svängar i långsam och språng marsch. Duuuktig! :D
Sättande: Bra :)
Ink. m. ställ o lägg: Jämnt tempo och helt okej ställande och läggande :)
Rutan: Riktigt bra! Hon drog i och för sig åt höger när jag skickade henne, för hon tittade ditåt, men sen rätade hon upp sig mot rutan självmant! :D Testade att kommendera henne fast hon tittade bort. För man får ju inte rikta in och ibland kanske hon kollar åt fel håll på tävling, då vill jag ju se hur det kan bli på träning redan. Men det löste hon ju fint.
Hopp apport: Lätt tugg vid ingång, men inte alls så som det har varit. Bra ingång iaf, hjälpte henne inte allt för mycket! :)
Metallapport: Bra! :) Fin ingång.
Vittring: Hade glömt ta vittringspinne innan, så det blev att hålla den en kort stund. Men hon gjorde jättefint letande. Hon började från vänster och rätt pinne var näst längst till höger. Hon nosade över alla och kom till rätt pinne, nosa, gick förbi. Men kom på att nej men där var den ju, så hon backade och tog pinnen! :) Men fy tusan vad dåligt hon gör tillbakagången. Uuuh. Måste lägga ner mer tid på det!
Fjärr: DK på stå (hon satte sig) från ligg, tror jag det var. Annars gjorde hon alla skiften direkt. Men lite förflyttning åt höger (från mitt håll sett) och lite framåt. ;) Men som jag tidigare sagt. Låter det vara än så länge.

Är nöjd med henne! Glädje genom hela programet och höll ihop bra. Det är vittring och fjärr som är sämsta momenten känns det som! :D Sitt i grupp glömde jag göra idag.

Sen var det Pippis tur! :) Även hon var taggad för träning. Trots löp! :D Det är kanonkul! Synd att vi inte får tävla ändå.

Fritt följ: Gick ett längre med vändningar, stegförflyttningar, långsam marsch och även svängar i långsam och språng. Haha! :) Var ju tvungen att testa, men hon gick så fint så fint! :D Duuuuktig!
Läggande: Riktigt fint!
Ink. m. ställande: Tappade lite tempo precis innan ställandet. Men stannade heeelt okej! :) Körde även avslutet idag, och hon tappade även lite tempo i ingången.
Rutan: Hon gör den bra, men när man länger avståndet så vill hon inte ut riktigt... :/ Stanna gjorde hon på mitt kommando idag på första gången. Men när vi börjar köra fler repetitioner blir även ställandena sämre. Hmmm...!
Apportering: Satt kvar lugnt och fint och exploderade sen i full fart ut på kommandot. Rullade den lite i munnen vid upptagandet, men annars inget tugg vad jag såg! :) Bra ingång också!
Hoppet: Bra ut, satte sig direkt på kommandot. Något seg ingång tillbaka dock.
Fjärr: Stog ganska nära, så hon skulle få lyckas. 2-3m ifrån. Hon lyckades också. Gjorde alla skiften. Gjorde sitt - ligg - sitt och belöna! :) La inte ner henne en sista gång alltså.

Är nöjd med henne också! Hon löper och ändå har hon arbetsviljan, det är verkligen underbart! Det är finslip kvar. Men det kommer väl med tiden. :)

Nu ska jag ta och sova. Natti natti!

Rallylydnadstävling

Idag åkte jag och hundarna till Vallentuna BK för att tävla rallylydnad, allra första gången för Pippi, andra gången för Sting. Men Stings första gång var för 2,5 år sen och då var det inte officiellt. :) Nu är sporten officiellt alltså. Man börjar på 100p och får sen vissa avdrag om t ex hunden sitter snett eller man gör något tokigt vid en skylt. Finns massor med saker som kan gå fel och man får olika mycket poäng avdrag beroende på vad det är. :) Man går en bana med skyltar där det står vad man ska göra. Man får hjälpa hunden och även prata med den under tiden man är på banan. För att få flytta upp till nästa klass behövs tre resultat med minst 70p, eller ett resultat med full pott (100p).

Jag tycker det är en bra grej för kontakten :) Sen att bara gå in på plan och ha kul, med lite andra moment än bara tävlingslydnad.

Sting var startnr 1, hon gjorde riktigt bra ifrån sig! Ett segt moment bara och så var det något annat litet bara. Pippi kändes det nästan ännu bättre med faktiskt! :) Hon skötte sig alltså riktigt bra. Men hon hade tyvärr nuddat en skylt med tassen när vi vände runt så då blir det onödiga avdrag. Sen var det något nosande på skylt (hon har faktiskt aldrig sett dom, så är glad att det bara var en skylt hon kollade in). Annars bra kontakt och koncentration! :D

Jag trodde Pippi skulle klå Sting faktiskt. Men så blev det inte. Pippi slutade på 90p och Sting på 95p. :) Duuuktiga tjejor! Riktigt bra poäng ju för att vara första gången. Jag är nöjd! Om jag inte anmäler till någon annan rallylydnadstävling innan så är nästa 15 oktober, då är det två starter på samma dag för båda :)

Nu ska jag fixa med briardresultat, något som jag inte gjort på väldigt länge = har en heeeel hög som ligger och väntar där i mailboxen. Haha!

Tjingeling!

Lydnadsträning

Ikväll hade jag och Petra bestämt oss för att träna lydnad tillsammans på idrottsplatsen strax utanför hennes tomt. Där kommer nämligen rottisklubben arrangera officiell lydnadsklass 1 och 2 som vi ska delta på. :) Planen var att tävla Pippi där då. Men hon har visst bestämt sig för att det var dags att löpa NU! :O 1,5 månad för tidigt... :S Märkligt! Så det blir ingen tävling för henne. Men vi tränade ändå, för sen ska vi ju komma ut och tävla. Så träna ska vi göra ändå ju ;D haha!

Jag tog med mig båda Sting och Pippi alltså. Sting fick börja då Algot skulle få en tävlingsmässig platsliggning och jag kände att jag då hellre la Sting just då. Petra kommendera mig igenom 2an med Pippi och 3an med Sting, och jag kommenderade henne och Algot genom klass 2. :)

Platsliggning: 4min dold, vi gick också ganska långt och gömde oss. Lungt och fint. Bytte skinka en gång bara mot slutet. :) Skönt att hon är så stabil!
Fritt följ: När Petra sa första "framåt marsch" tappade Sting fokus och hängde inte med. Sa till henne och började om, då gick hon jättefint med en jättebra attityd sen genom hela programet! :D
Sättande: Bra :)
Inkallning m. ställ o lägg: Hon tvekade lite vid första kommandot. Sprang bara några få steg innan hon stannade. Men jag sa bara "kom" igen och hon kom och kunde sedan fortsätta momentet och göra bra ifrån sig! :)
Rutan: Fuuull fart ut... öhm fast inte riktigt mot rutan, utan mot väskorna som stog en bit bort snett bakom rutan. ;) Jag ropade bara "Sting!" och hon kom på sig och sprang till rutan. Eller snarare till en kon. Men då sa jag "rutan" igen och fick då en dirigeringsövning ju! Som hon tog jättebra och hamnade rätt i rutan, resten gick bra! Kallade dock inte in. :)
Hopp apport: Hjälpte henne vid ingången, men det var inte speciellt mycket tugg! :) Helt klart en förbättring.
Metallapport: Hon gör den så som hon alltid gör, men nu en jättefin ingång utan att jag sa något! :D
Vittring: Full fart ut till pinnarna och nosade fint. Tog rätt pinne och travade ändå in med den, hela vägen! Tappade inte. Såklart tugg. Men vi har inte tränat den så jättemycket heller. Så inte så konstigt ;)
Fjärr: En fyrhjuling (?) störde henne lite, så blev en del DK'n men hon utförde momentet och flyttade sig inte speciellt mycket!

Mycket nöjd med henne ändå! Det var ett helt nytt ställe för henne, och Petra var tävlingsledare, och Sting verkligen gillar henne jättemycket! ;)

När det väl var Pippis tur hade det hunnit blivit gaaanska så mörkt ;) Men vi körde på ändå. Haha!

Platsliggning: Funderade först på om jag skulle lägga, hon var helt off. Noll fokus. Men det är bra att träna och se om hon kan ligga fast det känns omöjligt. Så vi la en platsliggning med Pippi och Algot. Hon förvånade mig genom att ligga kvar i 3min (sen gick vi tillbaka)! Hon åt i och för sig lite gräs, men hon låg kvar!
Fritt följ: Ganska taggad, så blev väl lite träningar. Men höll ändå positionen hyffsat!
Läggande: Kändes bra, lite segt uppsättande bara.
Inkallning m. ställ: Helt okej stopp, jag hade bara lite svårt att se hur långt hon hunnit då det var mörkt. Så blev lite väl nära. Men hon stanna som sagt helt okej. Kastade bollen samtidigt som jag sa stanna då.
Rutan: Det var ganska mörkt som sagt, så den syntes inte superbra. Men hon utförde ändå momentet godkänt med tanke på förutsättningarna! :) Duktig tjej!
Apportering: Full fart ut, galopp in. Rullar den lite i munnen och även vid ingången. Men bra fart! ;)
Hoppet: Ååååh så fint hon gjorde! Jättefint ut på mitt "framåt"-kommando och satte sig direkt och snabbt! :D
Fjärr: "Jag ligger bra här matte"... Gaaah! Hon ville verkligen inte sitta. Blir gaaalen!

Är nöjd med Pippi ändå! Med tanke på förutsättningarna hon fick kämpade hon på riiiiktigt riktigt bra!

Såååå himla trist att Pippi skulle börja löpa nu. Jag som hade en kanonbra plan för hennes tävlingar ju. Hinner tävla alla i september för att sen löpa i oktober. Men icke sa Pippi. :/ Som den här lydnadstävlingen, den fick jag efteranmäla till. Känns sådär att ta tillbaka anmälan då. Så jag kom på att jag skulle ju faktiskt kunna köra Sting! :D Hon har ju ett 0 pris på off klass 3. Så hon får starta 2an fortfarande. Då skulle vi kunna ladda upp inför hennes klass 3 tävling med att tävla klass 2 två dagar innan. Det jag då vill kunna testa är mest det fria följet, hur det är på tävling nu (så vet jag inför klass 3 på ett ungefär). Jag tror inte hon tar skada av det. Ska fundera på det i alla fall :)

Men nu ska jag inte fundera så mycket, utan nu ska jag sova ;) Haha!
Tjingeling!

DPAC riksfinal + SSBK agilitytävling

I fredags åkte jag och Pippi pendeltåget in till Stockholm central för att möta upp Elsa och Michaela. Tillsammans skulle vi vidare ner till Göteborg med SJ tåg. Pippi har bara åkt en station med tåg tidigare, det här var alltså första gången hon skulle åka en lång sträcka. Men hon skötte sig kanooonbra! Låg ner hela tiden och när folk gick förbi brydde hon sig inte alls, dom fick kliva över henne fram och tillbaka. Med och utan väskor, barn och vuxna. Såååå duktig! Men ja, som dom flesta vet så finns det alla möjliga sorters människor. En tant råkade dunka sin väska i huvudet på Pippi, men direkt efter så gör hon om det flera ggr samtidigt som hon säger "Men flytta på dig då" till henne. Det var alltså inte att hon råkade... Helt stört! Jag sa att det är bara att gå, hon ligger stilla. Får då ett irriterat svar att "men det är lite svårt när man har ont i benet", som om jag skulle veta att hon hade ont i sitt ben?! Jag sa då till henne att hon kunde sagt till så kunde jag flyttat på henne, hon behövde ju inte slå på hunden. Men jag önskar nu såhär i efterhand att jag faktiskt ställt mig upp och sagt det raaakt i ansiktet på henne. För jag är osäker på om hon hörde allt.. SUCK!

Nåväl... när vi kom fram traskade vi bort till hotellet och checkade in. Sen fick jag gå tillbaka till stationen och lämna Pippi till Erik som skulle köra henne till Sabine (min låssaspappas syster) som skulle passa Pippi under kvällen medan vi roade oss på Liseberg! :) Jättesnällt verkligen! :D Så slapp hon ligga på rummet. Vi hade riktigt kul på Liseberg, hann åka mycket då det inte var speciellt mycket människor där! Kanoooon!

På lördagen drog sedan allvaret igång ;D Haha! Rikfinal i Doggy Professional Agility Cup! Först fick vi en uppvärmningsklass. Pippi kände bra, hade sug på hindrena! :) Men sprang förbi platta tunneln, men jag visade inte speciellt tydligt så jag tar på mig det.

Film uppvärmningsklass:



Sen var det dags att köra igång finalen på riktigt med första loppet, som var ett hopplopp. :) Pippi rev första hindret. Surt! Annars gick hon bra. :) Fick visst en 5a för touch på mig också.. men den har dom inte räknat med... Jaja.

Film hoppklass:



Sista klassen för dagen var agilityklassen, och det var en riktig M-bana.. Triiiist! Pippi drog på sig 10 fel. Missade nedfarten på balansen och rev sista hindret. Sånna där onödiga fel. Men det är ju Pippi, hon är ojämn. Haha!

Film agilityklass:



Vi slutade totalt på en 8onde plats. Vi fick ändå en pokal då alla som kommit till final fick en pokal. Superfiin! :D Får fixa bild imorn. :)

Resan hem gick jättebra, Pippi var så trött så hon somnade och sov djupt under i princip hela tågresan, vaknade till någon gång bara och kollade lite. Sen somna om.

- - - - - - - - - -

Man är ju lite galen... ;) Upp tidigt för att tävla idag också. Men med Sting och i Stockholmstrakten, på Stockholm Södra BK för att vara mer exakt. Haha! Sting var gaaalet taggad till första klassen som var agilityklassen. Hade svårt att få henne till startposition för att hon bara vred runt och skällde massor. Hon drog iväg som tusan efter slalom där och tog då ett hopphinder från fel håll tyvärr så blev disk. :/ Jag hade innan tryckt ut henne för mycket i slalom så hon gick in på fel sida. Dumma mig! Det var bara 2 nollade i large, så lite svår var banan allt.

Film Agilityklass 3:



Efter ett tag var det dags för hoppklassen. Något lättare än agilityklassen, men den hade också sina svårigheter och så såklart. Det gick helt okej. Förutom att Sting vände (!) i en lång rak tunnel...? Så gööör man ju inte! Helknasigt. Vet inte om jag ropade för mycket... men ändå. Det är skumt att hon vände :S Jajja.. nu blev det så och vi slutade på 19,88 fel eftersom det kostade en del tid ;)

Film Hoppklass 3:


Nu ska jag soooova. :)
Tjingeling!

Träning på bk

Igår em åkte jag och hundarna iväg till klubben för att träna lite. :)

Först körde jag lydnad och då först med Sting då det var massa mörka moln så fanns väl risk för åska. Så ville ha henne klar innan :) Ingen åska kom det heller, skönt!

Fritt följ: Strul i starten med att få henne i fotposition... Hon var så taggad och ville nog till rutan också. ;) Men sen gick hon jättefint! Gick ganska långa sträckor och belönade emellanåt.
Sättande: Bra :)
Inkallning m. ställ o lägg: Bra fart genom hela, helt ok stopp och bra ligg! :)
Rutan: Suuuper! Skickade säkert från 30-40m och ändå var det full fart ut och lydde mina kommandon direkt. Körde ingen inkallning och hon låg så fint kvar.
Trä apport: Körde en påminnelseövning bara med att lägga den nära på marken så hon fick plocka upp den. Sen körde jag med hoppet, och hjälpte vid ingången, fiiint!
Metallapport: Bra! :)

Sen var det Pippis tur. Hon var riiiiiktigt taggad idag!

Fritt följ: Taggad som sagt!! Men gick bra ändå! :)
Läggande: Bra :)
Inkallning m. ställ: Sent stopp, men bra fart. Haha! Mera träning bara så ska det nog bli bra igen. Gjorde om några ggr och kan konstatera att jag inte kunde kasta bollen på ett sjyst sätt igår ;)
Rutan:  Fint ut, men svårt med stanna idag. Var jvar på momentet och körde flera ggr. Tappade farten till rutan ju fler ggr vi körde. Men fick till ett bra skick och stanna till slut! :)
Apport: Kanonbra fart ut och in, dock blir det liite tugg i ingången. Onödigt!
Hopp: Bra ut, lite segt sitt. Men hon hamnar längre ut i alla fall! :)
Fjärr: Bra! Gjorde först bara upp till sitt och belöna, sen gjorde jag en hel och hon missade inget skifte :) Kanon!

Som avslutning fick Pippi köra en hoppklass 1 bana som hade blivit uppbyggd. Riktigt bra bana där det var mycket spring, bra uppladdning. :) Hon var dessutom riiiiiktigt speedad! Kanonbra hindersug och jag kunde skicka henne! Riktigt nöjd!

Snart ska jag och Pippi åka ner till pendeltåget som ska ta oss in till Stockholm central där vi ska möta upp Elsa och Michaela. Därefter drar vi vidare mot Göteborg!! :D Iiiih så spännande! Pippi ska få bära sina saker själv i en klövjeväska som jag hittade här hemma :) Så då räckte det med en ryggsäck till min packning och så har jag satt fast but och stol på en liten shoppingbagkärra. Det här är första gången Pippi ska åka tåg så långt. Har bara åkt en station annars ;) Så ska bli spännande. Ikväll ska vi på Liseberg (i regn...) och då ska Pippi få vara hos hundvakt. Så slipper hon ligga ensam på hotellrummet.

Det som är huvudgrejen i Göteborg är Doggy Professional Agility Cup RIKSFINAL imorgon alltså! :D Sååå det blir också spännande!

Nu ska jag packa det allra allra sista och byta om. Tjingeling!

Hundmat säljes!

Uppdaterad 2011-08-16

Efter att ha vunnit lite tävlingar här och där har jag samlat på mig en hel del säckar med hundmat. Nu undrar jag om det finns någon där ute som är intresserad av att köpa. Leverans kan ske till diverse tävlingar eller så hämtar/fixar ni hämtning från mig, bor i Bålsta. Priserna har jag fått ut genom att söka på foderbilen.se vad det kostar och räknat ut kilopris och sen avrundat lite :)

Det här har jag:

Doggy Professional Extra Aktiv
12kg (2st) - 250:- /st
2kg (4st) - 50:-/st

Doggy Professional Extra
2kg (3st) - 50:-/st

Eukanuba Jogging & Agility
3kg (2st) - 100:-/st

Pro Plan Adult Sensitive
3kg (1st) - 140:-/st

Om ni känner någon som kan vara intresserad är det ju också okej, vill helst bli av med allt. Känns så himla dumt att slänga så mycket hundmat! Hör av er till min mail ([email protected]) om ni är intresserade.


Agilitytävlingar Märsta-Sigtuna BK

Hann inte blogga igår, för direkt efter tävlingen var det hem och fixa iordning sig för att sen åkt till klubben för kräftskiva eftersom klubben firar 50-års jubileum! :)

Så här kommer resultat från båda dagarna.

Lördag

Hoppklass 1
Jag körde ju en liten smallsheltie idag också, vid namn Zinja. Det var en bana med flyt i, och vi går in och sätter en nolla! :D Wooow! Vi slutar på en 4e plats och får en pinne. Riktigt skojsigt!

Zinja



Pippi missar slalom totalt (andra hindret och bara rakt fram - plättlätt!) och sen när jag tar tillbaka henne går hon ur... sen tredje gången gillt och så tar vi oss igenom banan med en vägran till och en maaaaassa tidsfel. ;) Inte det där suget mot hindrena som hon hade i onsdags.

Pippi



Agilityklass 1
Här körde jag då bara Zinja, eftersom Pippi är i ag 2. Det gick bra, men fick tyvärr två vägringar. En på slalom och en på platta tunneln (den rundade hon), men vi klarade ändå tidsgränsen. :)

Zinja



Agilityklass 2
En riktigt klurig bana. Innehöll många svårigheter för Pippi, vilket visade sig på banan sen också (att det faktiskt var svårt för henne), sen när hon inte har det där trycket på hinder så blir det ju inte lättare ;)

Pippi



- - - - -

Söndag

Agilityklass 2
En lättare bana än igår och idag var Pippi riktigt på g... vad det nu är som gör att hon på g ena dagen och andra dagen inte det har jag iiiingen aning om. Det är jättesvårt! Men på g var hon iaf, och har sug på hindrena! Vi får 15 fel pga missade KF på balansens nedfart, en vägran och så en rivning. Men eftersom hon hade mer tryck var jag nöjd ändå. Såg på resultatlistan sen att hade hon nollat hade vi vunnit. Då vi var 1 sekund efter vinnaren, och vägran tar ju mer än 1 sekund liksom!

Pippi



Agilityklass 3
Iiiiinte någon lätt bana... Gosh! 60cm högt också (vilket Sting tycker blir jobbigt). Tänkte på banvandringen "huuur ska detta gå?", men jag fick vara på Sting hela hela tiden. Men då lyckades vi också ta oss i mål med noll fel på hinder! :D Något som det inte var alltför många som gjorde... Men 6,13 tidsfel blev det eftersom hon tappar mycket fart i svängar. Vi var suuuupernära att få en SM-pinne. Det delades ut 9 pinnar och vi kom på 10 plats... men inte nog med det, den som kom 9a hade 6,08 fel, vilket betydde att vi hade behövt tjäna in 0,08 sekunder för att få en pinne! Det är inte speciellt mycket!! Åååh så irriterande, men mycket nöjd över att vi klarade banan ändå!

Sting



Hoppklass 3
Var inte jättelätt den heller. Det diskades hejvilt på den banan också. Även om det slutligen blev några fler nollor än i hoppklassen. Jag och Sting blev en av dom som blev diskade. Jag var inte tillräckligt på henne vid ett ställe där en tunnel låg efter slalom (som inte skulle tas direkt efter) så då drog hon dit. Sen diskade hon sig två ggr till ;D Haha! Hon tog en annan tunnel från fel håll, TVÅ ggr... suck! Men jag blev väl inte heller så noga i och med att vi redan var diskade och båda vi var nog trötta. Eftersom vi var diskade så slapp hon ta muren som var sista hindret också. :) Skönt för henne!

Sting



Tuff helg! Imorn börjar praktiken, det här sommarlovet försvann snabbt som tusan! :O Nu måste jag börja planera veckorna så hundarna får sin beskärda del av träning, för det blir inte mycket tid över för sånt nu under praktiken eftersom jag även ska jobba lite :)

Tjingeling!

Agility DM och träning

Igår eftermiddag åkte jag och Enya med hundarna till Häverö BK för att delta i årets Agility DM. På vägen dit spööööregnade det. Verkligen asmycket! Körde typ 70km/h på motorvägen en bra bit för att det regnade så mycket så man inte såg något. Men när vi kom till Norrtälje blev det fint och det var uppehåll även en stund efter att vi kommit fram till Häverö. Men såklart började det regna strax innan banvandring för large och det höll i sig hela kvällen. Men ingen åska som det varit på dagen i alla fall! :)

Min videokamera sa upp sig... så agilityloppen blev inte filmade och tyvärr missade hon som filmade början på Stings hopplopp, men hela Pippis hopplopp är med. Så ni får bara se en film dessvärre. :/ Men idag har jag varit och köpt en ny!

Åter till DM... ;) Agilitybanan kändes väldigt väldigt enkel! Sting skulle lätt kunna nolla den, Pippi skulle kunna göra det om hon var på humör. ;) Sting nollar! Kanonfint lopp från hennes sida med bra fart! Pippi har väääärldens tryck i tassarna och for iväg som skjuten ur en kanon, får tyvärr två vägringar på slalom och tidsfel. Men i mål kom vi, och jag var jättenöjd med henne fart! :D Full rulle verkligen och bra sug på hindrena! Det saknade jag ju på U-SM.

Hoppbanan var snäppet krångligare. Men Sting gör återigen ett fint lopp med bra fart, jag klantar mig dock så hon får en vägran när jag inte gör det bytet jag ska göra! Suuurt! Men nöjd med henne ändå! :D Pippi går in och har full fart igen! Wiie! Sätter även en nolla på hinder, tror däremot hon får tidsfel... fast hon var riktigt snabb! :O Skumt!

Vet tyvärr ingen totalplacering i DM då deras dator krånglade, så inga fullständiga resultat gick att se då. Men jag längtar tills det kommer ut på sbktävling så jag får se hur det gick resultatmässigt.

Men jag är riktigt nöjd med mina tjejor och det är huvudsaken! :D

Här är då Pippis hopplopp:




Nu ikväll tränade jag sheltien Zinja som jag ska tävla på lördag. :) Det gick riktigt bra! Så nu taggar vi till lördag! Ska bli kul att tävla med liten hund faktiskt! Har ju många ggr sagt att jag vill testa på det, och nu är det dags! Har tränat med henne vid tre tillfällen nu, och det har gått bra alla ggr.

Tjingeling!

Lydnadsträning

Har ju totalt glömt bort att blogga om lydnadspasset vi körde i tisdags! Så blir en snabb blogg om det.

Gick först fritt följ med Sting, gick inte alls bra. Hon var inte taggad alls. :/ Men det hade åskat lite tidigare på dagen, och det var rätt varmt så hon var nog fortfarande lite påverkad för att orka koncentrera sig på just det.

Körde sen trä apport, la ut den en bit och längde sedan lite i taget för att få henne att träna hämta och ingång utan tugg. Gick riktigt bra!

Körde även rutan, och den satte hon klockrent! Gjorde även ett elit-skick (förutom konan, så ställde ut henne och gick ifrån där jag skulle stått om jag skickat på kon), även det gjorde hon superfiiint! <3


Så var det Pippi tur, eftersom hon har problem med uthålligheten så blir det nu att träna hela program. Hon var riktigt taggad! Har aldrig varit så pepp på lydnadsträning tror jag, hon gjorde verkligen allt med glädje och fart och fokus på max!

Fritt följ: Som sagt, taggad! Gick och var spänd som en fiolsträng, kändes som att hon när som helst skulle spricka! :)
Läggande: Snyggt!
Inkallning m ställande: Fiiint stopp!
Rutan: Gjorde tre skick från olika håll, alla ggr full fart ut till rutan och stanna på mitt kommando direkt! :D Wiiie!
Apportering: Kände hur det ryckte till i henne när jag kastade, men hon satt kvar tills jag kommenderade och då var det full fart ut och fint resten :)
Hopp ö. hinder: Fiiint ut! Bra sitt! Gjorde tre gånger, första och sista gången belöning efter sitt och andra gången belöning rakt fram. Jätteduktig verkligen!
Fjärr: Fiiina skiften och full fokus!

Guuuh så nöjd jag var med henne! Sååå bra attityd och hon höll ihop! Gjorde ju rutan och hoppet flera ggr = mycket mer spring än vad det blir på riktigt. Målet är nog att hon ska kunna köra programet två ggr direkt efter varandra och fortfarande ha fokus på sista fjärren! DÅ borde hon orka på tävling! Men som hon gick idag hade vi haft ett 1a pris, så det är finslip och uthållighetsträning som gäller verkligen!

På kvällen körde jag andra passet med Zinja, en sheltie som jag ska få tävla lite med, första gången i Märsta i helgen :) Gick bra!

Tjingeling!

Sting städade leksaker

Asså Sting är ju bara sååå söt! <3 Hon var helt galen (skällde och skutta runt här inne), så jag lät henne få jobba lite. Det blev städa leksaker, något vi inte gjort på väldigt väldigt länge! Att hämta leksaker på kommando och ge mig är inte några problem, men att lägga dom i leksakslådan är det kluriga. Men vilket minne hon har!! Hon fixade det JÄTTEBRA! :D Jag sa bara "hämta den" och pekade på en leksak, hon hämtade och så sa jag "lägg den där i" och peka på lådan. Vilket hon gjorde, hon var noga med att den hamnade i lådan också och släppte den inte bredvid, utan hon böjde ner huvudet så den verkligen hamnade i lådan! :D

Duuuktiga hund! <3 Jag la sen ut 5 leksaker och stog kvar vid lådan och bad henne hämta och sen lägga i lådan. Jätteduktig verkligen! Missade hon lådan någon gång bad jag henne bara att ta den igen och lägga i lådan, och då skärpte hon till sig.

Jag tänkte inte på att filma, så jag får ta och göra om det senare med henne så ni får se film. Hon är så söt och duktig!

U-SM 2011

I fredags åkte jag och Enya upp till Sala tillsammans med hundarna och en massa packning. Där mötte vi upp Matilda, som kom från andra hållet och tillsammans åkte vi följa john med bilarna vidare till Ösby Naturbruksgymnasium för att veterinärbesikta hundarna och kolla på invigningen av U-SM! :D La bara in alla grejor på rummet där jag och hundarna skulle bo över helgen, tänkte att jag kunde bädda efter invigningen och innan handlingen. Men så blev det inte, åt mat där någon gång också. Haha!

SHU's maskot fanns såklart på plats vid invigningen! :)



Kollade i alla fall på handlingen och sen blev det till rummet och bädda sängen och sooova! Jag somnade väl redan vid 23! Det var länge sen det blev så tidigt i säng, men så skönt!

På lördagen gick jag upp vid halv 8 för att kunna kolla på platsliggningen för lydnaden vid 8 (Matilda och Eboni tävlade), så fick hundarna gå lite också. Sen var planen att äta frukost och sen kolla på när agilityn började. Men det drog ut på tiden innan platsliggningen började. Så jag fick ta och gå och lägga hundarna i burarna i tältet för att hinna äta frukost innan dom stängde.

Sen rullade agilityn på och jag tävlade i 2an med Pippi och 3an med Sting, samt lag med båda hundarna (samma lag som förra året). Nöjde mig alltså med bara agility i år, ville inte riskera krock och stress. :) På kvällen kollade jag på freestylen, guuh så många duktiga ekipage! :D Matilda och Eboni tävlade även freestyle klass 2 och den vann dom! :D Wihooo! Grattis till dom!

Pippi diskade sig i båda sina lopp. :/ Alltså hade hon ingen chans på individuell placering på U-SM i år heller... :/ Trist! Jag som tyckt att hon börjat gå så bra! Men hon har gjort sådär som jag verkligen inte gillar! Lurar mig att tro att hon låst sig på ett hinder och ska hoppa, men bryter preciiis innan hindret och svänger förbi. SUCK!

Sting gjorde ett kanoooonfint lopp! En rivning blev det i mitten, så hade vi bara målrakan kvar och jag kände att det här kunde gå bra! Ja, det hade det kunnat göra. Om det inte var för att hon blev jätterädd för kamerasmatter. Det satt alltså en person och fotade 2m från hindret, precis utanför banden, i knallgul tröja och stora feta kameran som lät som smatterband när hon fotade flera bilder i rad. Blev en vägran på näst sista hindret och det tog lååååång tid för Sting att ta sig fram tillräckligt för att skutta över hindret. Tappade ca 10 sekunder på det och drog på oss hela 23,? fel. Vi hamnade alltså på en 30e plats inför dag 2 = heeelt kört att komma på någon bra placering.

Laget lyckades ta sig i mål trots Pippis disk! :) Sting gjorde ett fint nollat lopp. <3 Så laget hamnade på en 3e plats inför dag 2! Det var alltså till den klassen jag skulle tagga till dagen därpå för det var bara där vi hade chans till medalj!

SM-final i ösregn, någon som känner igen det från stora SM eller? ;) Haha!

Dag 2 börjarde i alla fall nästan likadant, skillnaden var att jag hann se Ebonis platsliggning. Dock missar jag deras lydnadsprogram även idag. Men hör att det gått kalasbra, som dagen innan, och sen ser jag resultatlistan som visar att dom även vunnit lydnadsklass 1! Enya och Sydney går in och får brons i agilityklass 1! :D

Pippi gör ett hyfsat agility 2 lopp, förutom att hon gjorde en fuling vid ett hinder (sprang förbi). Sting nollar sitt klass 3 lopp! Med hela 9 sekunder under ref.tiden! Det är inte vad man är van vid. Frågan är om det var en väääääldigt lätt ref.tid?! Det måste det varit. Men överlag så har det varit väldigt väldigt lätta banor under helgen!

Så var det bara laget kvar. Pippi kommer i mål med 5 fel (en rivning), men oj så hon går! Bästa känslan med henne under helgen! Andra laghunden får 5 fel och en massa tidsfel, tredje laghunden nollar och även Sting går in och sätter nollan! Vi lägger oss i ledning efter det. Kvar är då dom som ligger 2a och 1a. Spännande! Men vi hade alltså redan då minst brons! Dom som låg 2a får lite fel här och var med fler än en hund, så dom måste räkna med dessa och vi hade rätt tajt med felen mellan lagen. Men vi ligger kvar i ledning! Sämst silver!! Iiih så spännande! Så lyckas andra laghunden i det ledande laget diska sig och dom körde bara med tre hundar, så då stog det klart att vi vann U-SM GULD i år igen! :D Kanooooonroligt!

Jag tycker det var roligare att vinna i år. För förra året var det i princip redan avgjort första dagen eftersom vi var enda laget i mål. Men i år låg vi ju faktiskt "bara" på bronsplats inför dag 2. Dessutom var det tre lag på pallen så vi var inte ensamma i mål!

Wiiiiie! Det betyder att vi har lagstartsavgift, mat och boende betalt även för nästa år! Hoppas det blir av!

Pippis båda individuella klass 2 lopp:



Stings båda individuella klass 3 lopp:



Pippi och Stings lagstarter:



Avslutar med en bild på mina fina och duktiga tjejor med rosetter å medaljer. <3



Tjingeling!

Lydnadsträning

Ännu mera lydnadsträning blev det idag. På en hyffsat ny plats (var länge sen vi var där), i Bålsta. :) Grusplan körde vi på den här gången :) Blir en snabblogg här då jag snart ska åka och rasta hundar och sen se på film med Sophie.

Pippi
Platsliggning
- 3,5min låg jättelugnt och fint!
Fritt följ - Gick riktigt bra! Gick ett längre program.
Läggande - Har märkt att hon helst inte lägger sig i grus, så bra träning! Men hon stog bara första gången, sen la hon sig dom andra två gångerna :)
Inkallning m. ställande - Bra stopp! :)
Rutan - Fiiint! :D
Apportering - I princip inget tugg alls! Bra ingång.
Fjärr - DK på första sitt, men sen bra :)

Hade inget hopp, därav inte det momentet. Haha!

Sting
Fritt följ
- Klockade inte idag. Men gick helt okej! Lite ofokuserad i början, men inte riktigt ur position...
Rutan - Haha! Sophie och Gucci var störning. När jag ställde upp Sting innan rutan så la Sophie Gucci och så sprang hon iväg från henne. Svårt att förklara, men typ såhär såg det ut alltså. 

                RUTAN

Gucci                         Sophie






              Jag & Sting

Jag testade att skicka Sting på rutan, trodde hon skulle springa till Sophie. Men hon sprang direkt till rutan. Sen blev Gucci nyfiken och gick fram. Sting blev lite förvånad, hamnade lite tokigt. Men efter omdirigering så hamnade hon rätt. Duuuuktiga tjejen! <3

Trä apport - Eftersom vi inte hade något hopphinder tränade jag på att hon skulle hämta och komma in i fot utan tugg. :) Jag testade att gå ut och lägga apporten som längst 12m ifrån och kommenderade henne att hämta. Hon sprang fint ut och tog apporten, sen in utan minsta tugg!!!!! :D Wooow! Det börjar lossna alltså! Jag ökade alltså avståndet någon meter i taget :) KANON!
Metallapport - Fint! :)
Vittring - Har vi inte tränat på ett tag, och det märktes. Det gick inte klockrent. Dags att ta tag i det också!

Sådär, nu måste jag avsluta. Men det var vad vi gjorde, och det blev ju lite störning av andra människor/hundar och bilar som gick/åkte förbi på vägarna runt om. Riktigt duktiga hundar!

Tjingeling!

Mera lydnadsträning

Man skulle ju nästa tro att jag blivit ett lydnadsfreak! :) Men jag vill verkligen få till bra resultat i lydnaden också. Har ju faktiskt som mål med minst ett 1a pris med Sting i 3an. :) Då måste vi få ordning på momenten! ;) På träningen idag körde jag igenom hela klasserna med dom.

Pippi

Platsliggning
- Jag testade vad som hände när jag tog henne direkt från bilen (hade rastat dom och sen satt in dom medan jag satte upp rutan), inte ge någon belöning utan bara gå fot in på planen och lägga henne. Hon var supertaggad och när hon la sig ner kom ett skall. Tänkte då att hon har för mycket myror i brallan för att ligga kvar ;) Jag gick till bilen, som jag hade ställt vid klubbstugan och hämtade mobilen (jag var utom synhåll för henne). Men när jag kom tillbaka hade hon flyttat sig låååångt! Så det blev en utskällning på henne och så började vi om och gjorde en sån förberedelse vi brukar. Dvs fotgående, lugn belöning och då var hon lugnare när jag la ner henne. Hon fick ligga 2min 20sekunder för jag kände att det var bättre att hon fick lyckas nu om hon hade myror i brallan ;D hahha! Då var hon duktig iaf!

Fritt följ - Långa sträckor och ganska långt program. Även långsam marsch. Kanonfiiint! Tappade inget alls. Härligt!

Läggande - BRA! Satte inte upp henne eftersom hon haft en förmåga att sätta sig för tidigt.

Inkallning m. ställande - Handtecken + kommando. Fint stopp! Berömde med rösten och kallade sen in andra sträckan, bra! :)

Rutan - Hon vek av framför mig och ställde sig och kolla påmig direkt istället för att springa rakt fram till rutan. Återupprepade kommandot och hon fick tänka till, sprang till rutan och sprang då till rutan, men hamnade inte riktigt inuti, så ett till kommando och då hamna hon i mitten iaf! :)

Här blev det belöning med bollek en liten stund.

Apportering - Fiin fart ut, något tugg. Trots bra fart in! Bra ingång. :)

Hopp över hinder - Vände lite för tidigt, men hamnade ändå en bit ut i alla fall. Så blev inte svårt för återhopp ändå. Bra annars!

Fjärr - Nu var hon allt på g! Satte sig upp när jag vände mig om direkt. Haha! Sa bara ligg, hon la sig, sen när jag sa sitt så hoppa hon fram. Gick då tillbaka och gjorde om, då blev det inga dk! Plus att hon orkade! :D

Hon var riktigt på g och duktig idag! :D Börjar nog få till detaljerna nu tror jag :) Smågrejor som ska fixas.

Sting

Sitt i grupp
- Fast ensam ;) 1,5 min. Hon satt så fint och stilla så.

Platsliggning - 4min - lugnt och stilla! :D

Fritt följ - 3min idag. Något ofokuserad, men gick riktigt bra emellan åt! :)

Sättande u. gång - Bra!

Inkallning m. ställande o läggande - Woooow vilket ställande hon gjorde idag! :D Helt klart det bästa hon gjort på länge. Läggandet var också bra, men det brukar det ju vara ;D Härlig attityd och fart!

Rutan - Wiie vilken fart ut, stannade och la sig direkt, gjorde även en inkallningen också. Inget tjuvande!

Hopp apport - Lite hjälp vid ingången men det gick bra! :) Fortsätta få bort tugget bara, även om det mer och mer försvinner! :D

Metallapport - Som vanligt, men nu en fiiin ingång. Tog ut svängen lite själv så jag flyttade varken fram eller sa något och hon kom in i fotposition självmant! Perfekt!

Vittringen - Var det enda vi inte körde.

Fjärr - DK på första sitt och ett stå. Men flyttade inte fram speciellt mycket, knappt något alls! Men lite åt sitan är det istället, men duktig tjej!

Sting hade också riktigt på g idag. Gjorde alla moment med glädje men ändå bra, blev ju väldigt kortfattade kommentarer för henne. Men hon gjorde ju grejorna bra! Nu är jag sugen på att tävla! Men det är ju fria följet som verkligen måste slipas på. Det ska funka överallt ;) Men annars börjar resten lossna ju. Känns jättekul! Bäst att kika efter lydnadstävlingar (som inte krockar med den redan fulla kalendern) ;D haha!

Nu ska jag sätta på en film, tjingeling!

Träningen igår

Glömde ju totalt att blogga om träningen igår! :) Så jag gör det nu istället. Började med Pippi.

Platsliggning - Hon låg kvar, men det var lite nosa här och lite nosa där... sa åt henne, och sen så började det visst klia någonstans också. Suck! Men tror det blev ca 2min iaf som hon låg utan att göra något alls. Det var vääääldigt varmt.

Fritt följ
- Gick ett ganska så långt och det var fullt fokus igen! :D Gick superfint. Körde även lite långsam och någa vändningar.

Inkallning m ställande - Kastade först bara boll. Sen kastade jag boll och sa stanna, och så en sista hantecken + kommando och direkt boll när hon stannade. Gjorde fina stopp :)

Rutan
- Hon såg när jag ställde upp den och när jag körde Sting (hon fick en paus efter några moment så fick Sting köra lite). Jättefint ut och stannade på mitt kommando de ggr jag skickade ut. Inget smygande. Men sista gången så sprang hon bara halvvägs ut. Då sa jag rutan igen och om jag minns rätt gick hon in i rutan. Men DÅ var det svårt att få stopp på henne. Men sa då rutan igen och väntade ut henne. Jag såg hur hon tänkte faktiskt och till slut så vände hon runt så hon hamna i mitten, duuuktig!

Apportering
- Vet inte vad som hände, överhettad hjärna? Haha! Hon sprang liksom förbi mig på fel sida och ville inte in i fot. Haha! Så fick hjälpa henne någon gång för att påminna att sådär gör man ju inte heller. Troligtvis ville hon in i skuggan.

Fjärr
- Hade bollen med mig, men suuuperfina skiften verkligen. Inga dk behövdes! Fast jag utmanade henne och stog kanske 7-8m ut. Sen så var det en annan som tränade skall med sin hund på en annan plan. Såg ut som Pippi kollade ditåt (bakom mig) istället för på mig. Men hon gjorde ändå sina skiften! Duuuktig! :D

Sen var det Stings tur, och tiden började rinna iväg. Så hann inte göra så många moment.

Fritt följ
- Jag hade varit och ställt ut rutan precis innan, och hon går riktigt ofokuserat då! För hon vill bara till rutan. Men jättebra störning ju. Så fick säga till henne en del ggr och hon gick väl inte riiiktigt så tajt som hon kan och jag vill. ;) Men 3,5min körde vi på och det gick ändå bra med tanke på den störning som rutan ger. :) Haha! Hon var så söt efter FF, jag sa varsågod efter momentet och vart sprang hon då? Jaa, mot rutan såklart! Haha!

Rutan
- Sen så fick hon äntligen köra rutan på riktigt! Fin fart ut, stannade och la sig direkt på mina kommandon också! Hon var så glaaad! Gjorde något omdirigeringsskick, och hon rättade sig fint. Sen så blev jag sugen att testa elit-rutans skick. Dvs från kon, fast jag hade ingen kon, utan ställde upp henne bara, som om hon stog vid konen och så gick jag ifrån typ 10m (som det är i eliten). Jag visade med armen och sa rutan. Hon kom då först mot mig, men jag var bara tyst - ville ju se vad hon gjorde, och då kom hon på sig själv. Så vände hon och sprang raaakt mot rutan och stannade på mitt kommando! :D Wiiie! Duuktig tjej! <3

Sättande - Hon gjorde ett snabbt sättande för att vara henne så nöjde mig där! :)

Metallapport - Körde det en gång, för hon hade bra fart ut och kom in i fin ingång. Ville avsluta då, eftersom vi haft några småduster med metallapporten för att det varit något som stört henne så hon blivit osäker. :) Så det är ju bra om hon får avsluta med en bra känsla. :)

Idag eller imorn ska jag träna igen, då med Matilda och Eboni. :) Den dagen vi inte ska träna tänkte jag låta Sting simma, det var alldeles för länge sen sist. Tycker synd om henne! Vi MÅSTE få till det med minst en gång i veckan... blir så irriterad på mig själv för att det blir slarv.

Tjingeling!

RSS 2.0