Snöbilder

Nu har vintern kommit ganska så ordentligt.. Även solen visade sig en stund på fm efter våran promenad. Så in och hämta kameran och ta lite kort. Såklart försvann solen när jag kom ut igen. Så dom första bilderna blev utan sol. Men till min glädje så kom den tillbaka! :D Så några sol-bilder blev det också. :)
 

Tjingeling! :)

Briardklubbens vandringspris 2013

Nu är topplistorna klara för 2013års vandringspris i briardklubben.

Sting, som ju inte haft så många tävlingar att kunna plocka resultat på i och med cancern hamnade på dessa placeringar:
6a i lydnad 3-elit
14e i rallylydnad
Och tyvärr hann vi inte med någon officiell start i freestyle/htm så tyvärr blev det inget pris där i år, för tyvärr hade det räckt med en start eftersom ingen annan tävlat.
Agilityn har vi lagt på hyllan så därför ingen placering där i år. :)

Izza har bara tävlat om årets bästa valp på utställning och alla hennes fina resultat räckte så långt som till en 2a plats! :D Totalt så var det 10 valpar på listan. :)

Får se om Sting hamnar på någon topplista i år, allt beror ju på cancern...
Izza hoppas jag ska kunna synas i allroundlistan! Där krävs att man varit med på t ex utställning, lydnad och bruks (finns lite olika att välja på i respektive grupp). Men vi får väl se vad året har att bjuda på! :)

Tjingeling!

Träning med Izza

Idag hade bruksgruppen träning på klubben. Det var första gången vi kunde vara med sen vi blev inbjudna i gruppen i höstas. Det började med skotträning och sen valfritt vad man ville träna på.
 
Vi var med på någon skotträning på klubben i höstas och då gick det bra. Sen har hon inte hört något mera, förutom den där dagen då hundarna var lösa och det kom en hög smäll och Sting sprang iväg och det blev lite galet. Fick ju stopp på Sting då så ingen fara så. Men hela situationen blev inte så bra för Izza kände jag. Var lite orolig att hon skulle tagit åt sig. Men hon har inte reagerat på någon av dom få smällar hon hört nu under nyår (eftersom vi åkte iväg till tyst hotell på nyårsafton). Så det var skönt det var skotträning idag så jag får börja året med att kolla av lite hur hon reagerar så jag vet var vi står inför MH som ska göras i år.
 
Det skulle bli två platsliggningar med skott (= totalt 8 skott) och sen ville en göra budföring med skott (där blev det bara ett skott). Första skottet stod vi bara och hon blev nog bara lite förvånad att det small till, men hon stod bara och tittade. Lät henne vara och när hon tittade ifrån så fick hon några godisar på backen. Vi gick sen lite fot när nästa skott kom, inga problem! Övriga skott gjorde vi olika grejor på. Alltifrån sitt/ligg kvar med störning av leksak, fjärr (sitt-ligg) på lilla agilitybordet och några skott var det ligg kvar utan störning med leksak. Hon var fullt fokuserad på det hon fick tänka på och brydde sig inte om skotten. Det allra sista skottet satt hon bara med kontakt och rörde inte en min ens! :) Känns mycket bra!
 
Därefter fick vi lite tips på hur vi kan träna framförgående. Satte upp en pinne med en platta på där vi la godis på. Sen gick vi ut en bit och så skulle hon då dra mot godiset. Men godisen var glömd och hon skulle bara gå fot... haha! Vi ökade avståndet och jag höll vänsterhanden utåt lite så hon skulle söka sig lite bort från mig. Jag behöver vara knäpptyst, och till slut så började hon söka sig framåt lite. Det är väl typiskt att hon som har drag i koppel inte gör så när hon väl "ska".. ;) Men nu vet vi hur vi ska börja på det momentet. Kul!
 
Sen blev det bara passivitet. Nog så jobbigt tyckte Izza som skulle ha koll på allt  och alla och skällde titt som tätt. ;) Under våren nu ska hon få mycket passivitetsträning och vi ska komma iväg på fler skotträningar bara för att underhålla så att det inte blir någon överraskning på MH't, det ska vara ett ljud som hon inte förknippar med något alls egentligen.
 
Tjingeling!

RSS 2.0