Debut rallylydnad mästarklass

Mailade till Hudiksvalls BK tidigare i veckan för att fråga om vi fick efteranmäla till dagens tävling, dubbel mästarklass. Tyvärr var det fullt då, men dom fick ett återbud och igår fick jag mail att vi fick tävla om vi ville. Supersnällt att dom hörde av sig igen och självklart ville vi tävla! :D
 
Så vid 10.30 bar det iväg norrut för att vara i tid till samling vid 14. Nu blev dom försenade. Men det vet man ju aldrig innan. Det blåste som sjutton och det var jobbigt att köra och en del trafik var det. Men det gick bra. Dock alltid lite ensamt att åka så pass långt själv.
 
Första banan erbjöd en riktig klurig långsida. Sitt-spring, hopp över hinder, sidbyte bakom (fortfarande spring!) och hopp över hinder sen vanlig marsch... Herreguh tänkt jag på banvandringen. Men det löste sig faktiskt hyffsat bra ändå! Sting var riktigt på hugget under hela banan och småpratade till och med ibland. Haha!
Vi fick 88p kvar och därmed första godkända resultatet! :D Dessutom kom vi 5a och fick en rosett! :)
 
Andra banan innehöll bland annat konskick, och jag insåg att det är något hon inte gjort på vääääldigt länge. Men förutom nos på konen så gick det bra. ;) Sen lyckades jag snubbla på henne i 270 grader vänster och vi krockade till det rejält. Men vi kämpade vidare om än lite ur fokus bägge två. Jag backade ett steg för mycket = 10minus, onödigt! Och övningen efter vänder Sting åt fel håll där vi ska vända ut från varandra. Sen låser hon sig på en människa utanför planen av någon anledning inför ett sitt så det tog massor med tid. Haha! Resten gick hyffsat smärtfritt. Vänstersvängarna satt dock inte alls.
Här blev det bara 52p kvar och då bland annat hade vi två fel övning på 10minus vardera så man kan ändå säga det var "nära" om inte om funnits bara. Haha! :)
 
Hon kändes lite tröttare andra rundan, men så var vi startnr näst sist i första och sen var vi startnr 2 i andra starten, med bara en kort paus för banvandring. Dessutom ganska varmt. Så jag tycker hon jobbade på bra ändå. :)
 
FILMER :)
 
Imorn väntar ny tävlingsdag för Sting på Märsta-Sigtuna BK, bara en start denna gång. Skulle även tävlat agility med Guiness, men han har dragit på sig en muskelbristning i ena bakbenet... :/ Så det dröjer nog ett bra tag innan vi tävlar igen. Bläääähh!!
 
Tjingeling!

Ungdoms-DM Lydnad

Idag var det dags för nästa Ungdoms-DM, denna gång i lydnad och bara Izza med. Här kommer poäng:
 
Platsliggning 0p - Reste sig när en hund skällde, får försöka störningsträna ännu mer. För annars kändes hon lugn så hon borde kunna ha legat tiden ut.
Tandvisning 10p
Linförighet 6,5p - Skuttar, segt sättande, mycket uppe i luften - Haha, mycket i luften? Då ska hon se hur hon kan vara. Idag tycker jag inte det var så farligt. Känslan var bra också. Hon var med mig, till skillnad mot sist.
Läggande u gång 8,5p - Segt läggande - Det var som att hon först stannade till och undrade vad jag sa och sen kom hon på att det var ligg. Kommenderingen kom ganska snabbt så både hon och jag blev nog lite överraskade.
Inkallning 9p - Kunde ha något bättre tempo - Då hade hon nog dragit förbi mig ännu mera än vad hon redan gjorde vid ingången. Haha! Och dom har ju bara typ 15m på sig liksom. ;)
Ställande u gång 6p - Många steg - Testade utan handtecken idag, hon stannade ju i alla fall. Samma här, tidig kommendering så vi hann inte "gå in oss".
Apportering 8,5p - Lite lätt tugg - Fick hålla väldigt länge, så fick inget avdrag för att Izza släppte, det var ju snällt i alla fall. Men samma här som sist så släppte hon och drog iväg. Haha! Knasunge!
Hopp ö hinder 6,5p - Islag, slarvig avslutning - Suck, hon låste sig på TL efter apporten och hade inte fokus mot hindret när jag sa hopp så då blir det islag, sen glömde hon att man ska sätta sig fot, började kolla omkring. Så sa fot så hon inte skulle hålla på för länge och då hajjade hon. :)
Helhet 7
Summa: 117,5p
 
Det gick ju bättre än sist, så surt på platsliggningen bara och lite annat smågrejs. Men vi tar oss vidare uppåt i alla fall. Nästa helg kör vi officiell lydnad igen, två starter på en dag. Får se hur det funkar för henne. Nu ska vi träna platsliggning med störningar!
 
FILM :)
 
Tjingeling!

Ungdoms-DM Rallylydnad

Igår kväll var det Ungdoms-DM i rallylydnad på Tyresö BK. Izza körde nybörjarklassen och Sting mästarklassen. Tävlingen tog väldigt lång tid. Men Sting gjorde det värt väntan när hon gjorde en jättefin runda! 92p blev resultatet och en andra plats och därmed kvalade till U-SM, vilket innebär att man får anm.avg, mat och ev boende om man vill betalt! :) Det är toppen! Izza klarade sig på 76p, däremot vet jag inte hur rätt bedömt det var då domaren inte var auktoriserad och missade i alla fall en fel övning (-10p). Men vissa bitar kändes bra och vissa var det som vanligt väldigt mycket studs på. Hon blev inte kvalad då man måste vara placerad på en viss plats (osäker på vilken).
 
Izzas film
 
Stings film
 
Sting med sin fina rosett :) Känns himla bra inför den officiella debuten! :)
 
 
Tjingeling!

Briardspecial i Eskilstuna

Här bloggas det mindre flitigt som vanligt, men vi lägger massor med tid på träning istället, så det är väl bra. :) Här kommer ett långt inlägg från briardspecialen, filmer från tävlingarna finns också. :)
 
I helgen var det dags för den första briardspecialen för i år. Det har varit full rulle från början till slut. Fredagen började med att jag öppnade på jobbet (6.30), jobbade några timmar för att sen åka hem och packa klart bilen. Fick plats med allt med nöd och näppe, mycket grejor! Tur vi fått låna takbox av snälla Petra! Emelie kom med sina hundar och så åkte vi iväg. Bilen fullastad med inte bara grejor utan fem briarder och oss två personer, kan säga att den kändes lite tung att köra. Haha! När vi kom fram var det väntan tills fler kom och speciellt tills grejorna kom så vi kunde börja fixa iordning. Vi kom i säng strax innan ett på natten.
 
På lördagsmorgonen ringde klockan tidigt, vi var rätt trötta efter en natt utan jättemycket sömn, det var varmt på rummet och jag tror hundarna också tyckte det då dom var lite "oroliga". Men jag tog med mig Sting, Izza, Chili och Önska ut på promenad i ca 45min, hurtigt värre. Haha! Men det var skönt.
 
Izza debuterade i lydnad samt deltog i Selectioneé under dagen. Selectioneé är som en exteriörbeskrivning men mer utförlig. Dom hundar som tilldelas Excellent i första individuella bedömningen går in i finalringen sen för att ev. tilldelas Selectioneé (innebär att dom är tillräckligt lik rasstandarden för att vara en bra representant för rasen - som jag förstått det som, det är bra i alla fall!) och sedan placeras dom 1-4 i respektive kön.
 
Jag visade Izza själv i första individuella bedömningen och hon fick excellent! :D Kul! Speciellt då hon åkt på Very Good dom två senaste utställningarna. Däremot får vi inte till springet, det blir bara konflikter. Så för att slippa bråka med henne lät jag Ulrika få ställa henne i finalen. Det gick riktigt bra! Izza sprang så fint så jag blev tårögd! Att hon sen tilldelades Svensk Selectioneé-titeln (som just nu är inoff) blev jag lite chockad över, trodde inte det! Men hiiiiimla roligt! :D Sedan blev hon placerad som 4a dessutom! Hon var yngst av alla dom som deltog i hennes klass, tror det var 7-8st faktiskt (som fått excellent).
 
Lydnaden gick dock inte lika bra. Hennes hjärna hade nog kokat bort. Ingen sömn och supervarmt ute bara pang bom var kanske inte bästa förutsättningarna direkt. Men såhär blev poängen:
Platsliggning 0p - Hon reste sig, låg först och vända och vred på sig lite, hon var supervarm!
Tandvisning 10p - Bra där! :D
Linförighet 0p - Hoppar, tappar position, skuttar, DK, släpper i sväng, sträckt koppel - Bläh! Hon kan sååå mycket bättre! Tråkig början.
Läggande u gång 0p - Hon hörde inte riktigt vad jag sa, så hon stannade bara.
Inkallning 9p - avslut - Hon satt kvar! :D
Ställande u gång 6p - DK, tar många steg, DK sitt - Hon kan det inte superbra, men hon kan bättre än det här i alla fall. ;)
Apportering 9p - Bra gripande, byter position - När jag tagit apporten så stack hon iväg till Emelie som var tävlingsledare. Haha! Toker!
Hopp över hinder 0p - Hoppade inte idag, hade fokus någon annanstans. Trist.
Helhet 9p
Totalt 64p, 0pris
 
Måste nog ändå vara lite nöjd, finns fina delar och hon var inte helt med som hon brukar. Så nästa gång då ska vi ha bättre förutsättningar i alla fall! :) Film finns här.
 
Även denna dag blev lång och sent i säng. Men vi var på hotellet tidigare i alla fall och softade sista timmarna innan sovdags. Hundarna tyckte det var riiktigt skönt! <3
 
Söndagen började ännu tidigare än lördagen, rallylydnadstävlingarna skulle starta igång kl 8. Izza körde nybörjarklassen och Sting gjorde come back efter sjukdomen i avancerad klass. :) Izza ställdes även ut på briardvinnarutställningen i juniorklass där Ulrika visade henne fint idag också även om Izza var riktigt trött mot slutet på helgen. Men ett excellent fick hon i alla fall! Kul!
 
Rallylydnaden för Izzas del gick inte alls lika bra, två fel övning  (egentligen tre, men domaren missade en) och så en hel del andra missar gjorde att slutsumman blev 45p. Men ska man se tillbaka ändå från debuten så är det helt klart förbättring i alla fall. :) Inte lika mycket studs ändå, även om det finns där. ;) Filmen hittar ni här.
 
Dagens (eller ja helgens) bästa var absolut att få tävla igen med Sting! <3 Kändes riktigt bra efter att vi tävlat och det visade sig att känslan stämde helt. Vi fick ihop hela 91p och fick till och med en klassvinst! :D Därmed även sin 7e titel: RLD A och uppflytt till mästarklass! Snacka om come back! <3 Bästaste Sting! Här kan ni se hennes film.
 
Vi kom hem någon gång vid halv 11 igår kväll, så det var en lång och intensiv helg in i det sista. Men mycket trevligt ändå, superfint väder och bästa sällskapet! :)
 
Izza valde att vara mer utställningshund än arbetshund den här helgen tydligen, och Sting bevisar än en gång vilken otrolig hund hon är! <3 Kan inte riktigt fatta att Sting gjorde så fin rallylydnad och att Izza är svensk selectioneé! <3 Mina fina hundar!
 

Tjingeling!

RSS 2.0