Träning och lite bilder på Izza

 
Idag åkte jag till klubben, mötte upp Susanne och Guiness då jag skulle träna lite agility. :) Det gick bra i början, men sen blev han lite trött och då är han inte så lyhörd utan benen bara går. Men bra kontaktfält på balans och a-hinder hanns med innan han blev trött i huvudet. :)
 
Sen fick Sting träna lite.
Sitt i grupp - Det var en som ville ha lite hjälp där (hunden har börjat följa med när man ska lämna) så blev ju ingen riktigt sitt i grupp, men hon fick sitta en stund där jag både stog och pratade och lämnade ibland korta sträckor och så tillbaka. :) Haha! Hon undrade nog vad jag höll på med för så var det länge sen vi gjorde.
Fritt följ - Bara litegranna, men bra fokus! :)
Hopp apport - Bra, inget tugg idag inte!
Metallapport - Så fint så! :)
Vittring - Susanne la ut och kommenderade. Pinnen var ny och jag höll den bara en kort stund. Och hon gjorde en KLOCKREN vittring! :D Galopp ut, letade, tog rätt direkt när hon kom till den, inget tugg och galopp in! :D Wiiiiee!!
Ink. m. ställande - Jättefina stopp! Fokus på att få belöning där för dom snabba stoppen idag. :)
 
Hon fick även göra lite lite rallylydnad. :) Izza fick komma ut och kolla av läget lite och leka. Måste komma igång ordentligt med utställningsträning. Stå still kan nog gå bra och gå/springa fram och tillbaka kan gå okej. Men att gå/springa i en cirkel vette tusan hur jag ska få till?? Hon kör bara rakt fram.
 
Igår tog jag lite kort när Izza var ute på tomten och lekte med en tallkvist, rooooligt sa hon! :) Så här kommer lite bilder. Observera frisyren hon fått! ;) Det blåste inte alls mycket. Så ja, hon ser ut så numera oavsett om man är inne eller ute. Haha!
 
 
Tjingeling!

Debut rallylydnad avancerad klass

Idag skulle jag och Sting göra debut i rallylydnad avancerad klass. På väg dit kände jag lite oj vad har vi gett oss in på... Tänk om det är massa högerhandling och sånt, och i morse vaknade jag till och med och tänkte "oj, vi har inte ens tränat på språng/långsam marsch på höger sida". Haha! Bra tankar. ;) Men när jag gått banan slog jag bort dessa då det inte var så jättemycket och konstigt på höger sida och absolut inte tempoändring, det var på vänster sida. ;)
 
Dagen började väl sådär. Parkeringen var ca 500m från tävlingsplatsen, längre än vad jag trodde det skulle vara. Fick ringa Niki som var på plats för att hon skulle meddela om att jag skulle kunna bli sen. Som tur var hade jag sent startnr så jag kom i tid till min banvandring i alla fall. :) Sen efter banvandringen så ropade dom ut att en bil stog och larmade och såklart var det våran bil.... suuuuck! Bilen är lite schizofren, den tror att bakluckan är öppen fast den inte är det och ibland tror den att den alltid är stängd. När den tror att den jämt är öppen kan man inte låsa med larmdosan för då larmar den ju, och jag hade glömt det... så det var bara att skynda sig fram och tillbaka. Så 1km i snabb gång blandat med jogging. Dagens träningspass avklarat. ;) hahaha!
 
Hann tillbaka i god tid, stog och kollade ett tag, sen gick jag och kollade vilket nr det var. Då var det visst nr 17 och nr 19 var inte där. Så vips var det dags att värma upp lite! ;) Tyvärr hade jag ju ingen bur med mig så Sting hade ju fått varit framme hela tiden, så det återstod att se hur taggad hon var att genomföra tävlingen.
 
Början var lite seg, hon var inte riktigt med. Sen var det sidbyte och lite på höger sida, sen kom första riktiga strulet det som kostade oss hela 13p! Resten flöt på och honnörsrutan var det sitt framför. Honnörsrutan är en ruta dit man går efter att man gjort klart banan och där ska man då stå i en position som domaren sagt ska hållas i 1,5min. Hon fixade den utan avdrag! :) Duktig tjej. Något jag även är mycket nöjd med är snurr under gång som idag satt perfekt! Till och med så pass att vi fick kommentaren "snygg snurr"! :D
 
Jag visste ju inte alls då hur mycket avdrag vi fått på strulet.. vi kanske hade blivit diskade eller så hade vi inte nått till 70p som är godkänt. Lång väntan tills vi fick resultatet och först ropar dom upp dom som inte klarat sig. Drog en lättnadens suck när dom sa att "nu går vi över till dom som klarat sig"! :D Vi hade grejat det ändå! :D Underbaaaart!
 
Sen blev det ju inte några toppoäng då, 75p slutade vi på! Nöjd att vi kom över 70-sträcket på debuten. Vi har inte ens gjort en hel avanceradklassbana innan och jag åkte ju dit lite på prov för att se hur allt är i avancerade klassen. "Bara" två resultat till över 70p så har Sting sin nästa titel och får sen gå upp i högsta klassen! :D Så spännande!!
 
Tack Niki som hjälpte till med allt och framförallt filmade! :)
 
Film från idag:
 
 
Nu ska jag se fångarna på fortet. :)
Tjingeling!

1 år...

Idag för ett år sen fick Pippi somna in pga sin blodcancer. <3 Nu kanske man inte tänker lika mycket månader efter 1 års-dagen? Saknade slår till ibland men allra mest känns det bra att veta att hon har det allra bäst nu där hon är. Jag är så glad att jag har Sting kvar och nu lilla Izza också. :) Dom fyller vardagen med en hel del skratt. Knashundarna! <3
 
Saknar dig Pippi <3
 

Hopptävling med Damien

Idag var det hopptävling med Damien igen! :) 60cm och 70cm körde vi idag. Dock kändes han inte helt hundra, kickade lite mot skänkeln och sådär. Men det gick ju bra när vi väl hoppade banan ändå, fast man märkte att till 70cm var han trött i kroppen fast jag inte alls hoppat fram mycket. Men nu ska han få vila den här veckan och så hoppas vi han är fit for fight sen igen, annars får vi kolla upp vad det kan vara.
 
Trots humöret idag gick det bra! Vinst och dubbelnolla i 60cm, sen en rivning i grundomgången i 70cm. Vi var faktiskt hela 9 stycken i 60cm! Så det var ju lite extra kul att vinna idag då. Brukar bara va 3-5 stycken typ. Duktig kille ändå, pigg var han i alla fall. ;)
 
Film 60cm
 
Film 70cm (dom två första hindrena finns inte med på filmen)
 
Tusen tack till Åsa som följde med och hjälpte till med allt möjligt! :) Hade inte gått utan din hjälp!
 
Tjingeling!

Årets första lydnadstävling

Solen skin.... eller nej förresten inte idag. Just idag när det var dags för årets första lydnadstävling för oss. Så bestämde sig solen för att ta ledigt. Dumt! För istället var det regn och stundtals även snöblandat också. Burr! Men vi genomförde tävlingen! :) Här kommer dagens betyg och kommentarer:
 
Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 5 - Vid pos. dk. skiftar pos. sakta sitt, står i halt, snett sitt, ej parallell, lämnar pos - Jaa, kan man få flera olika avdrag? ;) Sting verkar anse att fritt följ ska vara det som det faktisk står, man följer hur man vill = fritt? ;) Nu ska vi lägga fokus på massa kommendering med belöning!
Sättande u gång: 8 - Pos. framföring, något sent - Hamnade lite före i transporten.
Inkallning m ställ: 7,5 - Dk, snett avslut - Fint ställande! Jag behövde inte vara orolig för tjuvstart sträcka två, för idag var det något som fångade hennes uppmärksamhet så fick till och med dra till med ett extra "hit"...
Rutan: 5 - Många extrakommandon - Såg en kon som var uppställd till eliten och låste fast blicken där... Kunde ju inte vänta hur länge som helst så skickade iväg henne, och hon sprang såklart dit då. Men fick henne till rutan, väl där hamnade hon för långt åt höger och långt upp, så kunde inte lägga ner henne där. Ett till kommando och då drog hon sig mer bakåt istället för åt sidan som hon annars brukar. Men så småning om var hon inne! :)
Hopp apport: 6,5 - Tugg, avslut - Jahapp...Tugg igen då... Trodde vi hade slutat med det. Bara i avslutet var det tugg, till och med så hon inte satte sig. Mutter!
Metall: 7 - tempo in, avslut - Ingen galopp in idag inte. Och inte heller jättetryck i traven, ganska seg ingång. Men höll apporten hela vägen!
Vittring: 7 - tempo in, tugg - Pinne nr 2 hon nosade på tog hon (rätt) och så in, jag minns att hon galopperade en bit i alla fall sen slog hon av till trav strax innan mig. Inget direkt tugg enligt mig, snarare omtag! Syns inget på pinnen att det skulle vara tugg. Men men, jag är nöjd med utförandet! :) Med tanke på tugget på träapporten hade jag nästan förväntat mig mer tugg.
Fjärr: 6 - flera dk, flyttar ca halv längd - Lite ofokuserad i början så det krävdes en del kommandon tyvärr. Men skiftena riktigt bra! Kom tillbaka och hon var tillbaka där hon började! Underbart! Flytt ca halv längd är väl då kanske att dom ju lägger ihop alla och inte bara ser var dom hamnar när det är klart. Men jag är riktigt nöjd här ändå faktiskt eftersom jag var orolig att hon skulle göra allt för mycket framflytt! :D
Helhet: 9 - Trevligt ekipage - Tack för det! Kul att höra!
 
Summa 221p, 3e pris, 2a placering av 11 startande!
 
Jag får kanske vara lite nöjd ändå. Nu hårdträning tills cupen (cuperna) 25-26maj Bro-Håbo BK och sen har vi även cup på briardspecialen 1-2 juni! :) Vi bara måste ju kunna fixa det på någon av dessa tycker jag! :)
 
Nu ska jag baka med mamma. :) Ska även ladda inför morgondagen, ny tävling men uppepå hästryggen! Hopptävling med Damien! :)
Tjingeling!

Träning

Hoppsan nu har jag inte bloggat på några dagar, blir lite snabbt nu bara. Men den här veckan har vi fortsatt träningen.

I tisdags fick Izza spåra för första gången. Gick sådär utan godis, men mycket bättre när vi la in godis, då blev hon mer fokuserad. Så nu måste vi fortsätta, har dock inte blivit något mer den här veckan... fy på mig! Sting fick också ett kort litet spår, jag skulle belöna precis innan där jag vinklade av från spåret, men hann inte vilket gjorde att Sting tog vinkeln också, men sååå fint! :D Måste göra mer med henne också ju!

Igår och idag har vi tränat lydnad och det känns bra inför morgondagens tävling. Jag hoppas verkligen att Sting visar upp dom fina apporteringarna hon gjorde både igår och idag! :D Det skulle bara vara en vinst i sig om hon klarade av dom! Men även resterande moment känns bra. Det är väl fjärren som inte sitter helt än...

Igår körde jag agility med Guiness och han var så duktig! :) Kontakfälten gick faktiskt riktigt bra! Så kuul! :)

Idag har Sting fått sig en ordentlig dusch med schampo och balsam, ikväll väntar borstning så hon känner sig fin inför morgondagens tävling. ;) Min lilla primadonna. <3

Nytt x2

Låt mig presentera min nya bloggadress: http://www.allroundbriard.com/

Även hemsidan ska snart få ny adress, detta för att inte binda till någon speciell hund. :)

Vi har även fått en ny header som bästa Isabelle (http://herdingdogs.blogg.se/) gjort! :D TACK igen! <3

Snart dags för sängen. Natti! :)

Träääning

Nu är vi verkligen igång, massor med träning! :D Inte många dagar kvar nu till tävlingen. På lördag tävlar jag och Sting lydnadsklass 3 igen, jag hoppas verkligen att det blir sista gången innan eliten! Vill så gärna, och går hon som hon gjort dom senaste träningarna så är det lugnt liksom. Men mattes nerver ska hållas i styr och Sting måste också skärpa sig och göra det hon ska liksom. ;)
 
Sitt i grupp: Så fint!
Platsliggning: Bra! :) La sig på första och satte sig direkt utan flamsigheter.
Fritt följ: Fick kommendering av Jessica, jättebra attityd idag! En enda halt där hon inte satt, annars fullt fokus! :D
Sättande: Bra!
Inkallning m ställande: Sååå fint så kastade iväg bollen när hon stannat så fint! :)
Rutan: Först var det alldeles för mycket störning med Triss som fick ta sin träapport preciiis bredvid när jag skulle skicka. Så Sting hade siktat in sig på den. ;) Men gör om och gör rätt och det blev ett superskick med bra inkallning sen! :)
Apport utan hopp: Passade på att få med kommendering och guuh så fint! Inte ett enda tugg!
Metall: Bra! :)
Vittring: Tjuvade första gången, fick tillbaka henne och sen jättefint. Inget tugg här heller. :)
Fjärr: Det är väl den här då som skulle kunna sabba chansen i och för sig. Nu blir det HÅRDträning tills på lördag! Hon gör den jättefint när jag lagt ut godis bakom, så visst kan hon! :) Bara kämpa kämpa.
 
Åkte direkt till Damien efter det och longerade bara idag, PIGG häst! My goood! Glad att jag inte satt på idag kan jag ju säga. Ojojoj vilka bocksprång han gjorde i galoppen! Så glad och busig idag. Bara lös bus i blicken, i början kunde han knappt trava lugnt. :) Sööt!
 
Nu har Izza fått lite träning. Först lite på pilatesbollen och sen ståträning, det går framåt där! :) Och som avslutning lite snurr och slalom, kuul tycker Izza! Hon är redo så fort man plockar fram godis och ska träna. Riktigt kul!
 
Idag har det även varit riktigt april-väder. Ena stunden lyser solen från klarblå himmel, nästa är det snöstorm. Men det måste ju betyda att våren verkligen är på väg? :)
 
Med denna ekipagebild vi tog idag säger jag tjingeling!
 

Träningsdag på klubben

Idag var det träningsdag i lydnad på klubben. Hade med mig båda hundarna. Perfekt miljöträning med massa människor och hundar för Izza! :)
 
Sting tränade på riktigt bra, pigg och glad idag. Körde dom flesta moment från 3an med pauser emellan. Två ggr platsmomenten. Jätteduktig, men första gången reste hon sig efter att ha kliat sig precis när jag var på väg tillbaka. Men inte andra gången! :)
 
Hon var jätteduktig i övrigt, men en sak som var kul var när vi skulle köra vittringen. Susanne la ut. Jag hade bara hållt pinnen en kort stund. Sting ut bra, letade efter rätt och kom tillbaka. Jag tog upp godis för att belöna icke tugg! :) Så vi fullföljde inte då såklart. Gjorde om, samma pinne (hela tiden blev det). Men jag hade bett Susanne ställa sig lite längre åt sidan då jag kände att hon stog för nära ingångssidan liksom. Sting ut till pinnarna, full galopp tillbaka, fast över hopphindret och till Susanne... öööhm?? Bad Susanne ställa sig ännu längre bort åt andra hållet då. Skickar iväg Sting på en ny omgång, när jag kommenderar "leta" springer hon i fuuuull fart till Susanne! Herreguuud! Då röt jag i åt henne att nu får hon faktiskt ta och skärpa sig! Sista skicket och det var KLOCKRENT! Full fart ut, letade fint, tog rätt och full fart in och in i position utan minsta tugg! Underbart! Det finns där i henne ändå! Gäller att hon skärper sig på första helt enkelt! Hon vet ju vad hon ska göra! ;)
 
Izza fick också komma ut i flera kortare pass och skötte sig så bra! :) Passade på att få lite filmat ute i det finfina vädret! Roligare än en inomhusfilm till.
 
 
Och lite bilder på fina Izza. :)
 
 
Typ ståbild, hon kollar på någon hund.
 
Lek med Susanne, inga problem! :)
 
 
Så duktiga hundar idag! :) Trodde Izza skulle vara nöjd resten av kvällen... men icke, just nu  har hon springfnatt med någon leksak. Haha! Hon har väl kanske tagit sig sovstunder dom tillfällen hon haft i bilen. :)
 
Tjingeling!

Härlig dag!

Solen fortsätter att lysa på oss, helt underbart! :) Det blev en tur till klubben. Båda hundarna fick hänga med, men fokus var att träna agility med Guiness. Izza fick vara med när jag byggde fram och skötte sig så bra. Tyvärr var det en annan hund som var och tränade en bit bort. Så ville inte släppa henne eftersom jag då inte skulle ha fullt fokus. Men det gick bra, och sen när den gått så fick hon vara lös. Sprang genom korta tunneln några gånger också. Kuuul tyckte hon och ville gärna fortsätta när jag satte på kopplet och skulle sätta henne i bilen. Haha! :) Fick filmat av Susanne, tack! :)
 
 
Sen blev det agility med Guiness! Körde dessa två kombinationer:
 
 
 
Lite långa svängar ibland, men helt okej ändå med tanke på att vi inte tränat på ett tag. Sista gången vi körde andra övningen fick vi riktigt tajta fina svängar! :D Susanne filmade, men det var fullt i mobilen så fick bara med dom första hindren, tråkigt nog. Nu är det rensning av mobilen! Lägger över på datorn så man kan ta bort lite och få mera minne! :) Mycket nöjd med Guiness i alla fall!
 
På väg stannade jag till vid skogen för att ta en liten kort sväng med hundarna så Sting skulle få göra något annat än att bara ligga i bilen, vi ska träna imorn hela dagen (om det inte skjuts för mycket på Kungsängen skjutfält) så hon har vilodag idag. Kameran var med så blev lite bilder. :)
 
Izza ut på egna äventyr i stora skogen.
 
 
Men kommer som ett spjut när man kallar på henne :)
 
 
"Är ni med?"
 
Mina fina tjejor! <3
 
Full fart iväg igen på Izza.
 
Lite vår fanns det i skogen också.
 
Inte helt lätt att få en bild där båda är koncentrerade på att se bra ut ;) Izza skötte sig bra! Sting var mest intresserad av att kolla in något annat. Haha!
 
Som sagt, kolla på annat var det ja. Haha!
 
Ska iväg till stallet senare, väntar lite tills det är lite svalare med tanke på att hundarna måste sitta i bilen då ingen är hemma och kan passa dom, eller framförallt Izza då. Det blir väldigt väldigt varmt i bilen nu, farligt såhär på våren då man inte tror det eftersom det är ju faktiskt inte många plus ute ändå. Men solen värmer ordentligt!
 
Tjingeling!
 

Testpilot för bajspåsar

För ett tag sedan skrev Animail ut på sin facebooksida att dom sökte testpersoner till bajspåsar. Jag skickade iväg ett mail om att vi gärna skulle vilja testa. Strax därefter fick vi hem några påsar! :)
 
Det var dessa påsar vi fick testa:
http://animail.se/hundpasar-svarta-50st.html
Hundpåsar svarta 50st
 
Jag ger dom 5 stjärnor!
Det var lätt att riva av utan att påsen före/efter gick sönder och man slapp dra för allt vad man var värd. Hållbar påse så man slapp få bajs på fingrarna, tycker det var en bra tjocklek. Även bra storlek tycker jag i både bredd och längd. Den var alltså inte för smal så man knappt kunde dra igenom bajset och den var inte heller för kort att man inte fick plats med bajset och kunna knyta. :) Mycket nöjd, och skulle absolut köpa dessa!
 
Nu ska jag iväg till klubben för att träna agility med Guiness, första passet utomhus för i år och det var ett tag sen sist nu då han hade skadat en klo. Ska bli kuuul! :)
 
Tjingeling!

TL-träff

Ikväll var det TL-träff igen och denna gång var jag och Sting ekipage för eliten! :) Det var kul! Vi körde inte apportering m. dirigering eftersom vi inte fått till det ordentligt än. Avstog även sitt i grupp och platsliggning då det fanns risk för att det skulle låta från Kungsängens skjutfält. Ville inte förstöra dom momenten inför tävlingen i alla fall.
 
Fritt följ - Lite fladdrig och ofokuserad emellanåt, men stundtals bra! :)
Zätat - Jättefiiint! :)
Inkallning m. ställande + läggande - Bra ställande, men sen smet hon iväg direkt för att kika på något... suck! Fick henne till mig och ett bra läggande blev det. Mer koncentration tack! ;)
Rutan - Bra till konen! Sen var det lite mörkt så hon såg inte rutan, utan sprang till en markeringskon istället. När jag sa "Stiiing" så sprang hon tillbaka till konen och jag stannade henne där. Testade skicka på rutan igen, och då hamnade hon återigen vid markeringskonen. Hjälpte henne då att få riktningen till rutan för att kunna slutföra momentet. Jättefin fart då ut till rutan och bra stopp och ligg! :) Helt okej fart på inkallningen.
Hopp metall - Helt okej! Dock så släppte hon den vid mina fötter utan att komma in fot vid ingången...
Vittring - Jag hade pinnen från början. Sååå fint letande och inte ett enda tugg på väg in. Här valde jag att belöna utan ingång! Härligt!
Fjärr - La ut godis bakom, och gick ut kanske 6m. Hon gjorde såå fina skiften sitt-stå-ligg så då belönade jag! :)
 
Överlag nöjd ändå! Känns absolut inte omöjligt att klara av eliten ändå! Nu ska vi bara ta oss förbi klass 3 först!
 
Izza var med och fick hälsa på hundar och människor, glad lillplutt! :) Och jag tycker hon blir allt modigare, i början var hon ganska så avvaktande mot andra hundar, men nu så är hon ganska på ändå. Något hon måste lära sig är att kunna koppla av när vi står stilla... det går inte idag! Det är full fart på benen. Haha!
 
Det var allt för idag. :) Tjingeling!

Mera träning idag!

Först måste jag ju berätta att jag ju glömde skriva om vad Izza fick göra igår! Det blev först lite gungträning faktiskt. Hon fick "slå ner" gungan i marken genom att jag höll upp den en liten liten bit och så ställde hon sig med framtassarna på så den åkte ner. Duuktig, inga problem! Sen tog jag upp henne så fick hon gunga lite på den medan hon fick äta godis. Duktig där med! Och efter att Sting tränat så tog jag fram en kort tunnel så hon fick springa igenom den mot godisskål bakom - gick kanon! :)
 
Idag åkte vi och träffade Niki med Cava (syster till Izza) och Emelie med Ernie, Ginza å Chili. :) Blev lite träning, valpbus men sen en hel del massa prat!
 
Sting var inte så jättepå idag, lite seg tyckte jag. Så la inte så mycket fokus på fritt följ idag, vi körde vittring, lite fjärr och apportering med dirrigering (med godisskålarna) istället och det gick bra alltihopa. :)
 
Izza fick mest lite valpbus, men sen kampade lite och slalom mellan benen + snurra. Så duktig och fullt fokus när det är dags att göra något! :)
 
Så himla mysigt väder idag! :D Perfekt för en heldag ute då jag åkte direkt till stallet och tog en barbackatur. Damien var pigg trots hoppträningen igår! Härligt!
 
Nu tror jag att jag ska ta en promenad med Sting, klockan är 19.30 och det är fortfarande LJUST!!! :D Loooove it!
 
Tjingeling!

Träning med Jessica

Ett tidigt inlägg om gårdagens träning med Jessica. :)

Tänkte bara skriva ner lite hur träningen gick. :) körde igenom hela 3an med kommendering.

Fritt följ - en aningens övertaggad! Men gick helt okej ändå! :)

Sättande - bra!

Inkallning m ställande - bra stopp! Men tyvärr tjuvstart andra sträckan. Gjorde om sen och berömde henne när hon stog stilla och Jessica sa "kommendera"/ "kalla in". Då stod hon kvar ! :)

Rutan - hamnade lite långt fram, omdirigering som hon gjorde bra och lyssnade bra på. Avslutet riktigt kasst! Hittade något intressant på marken. Gjorde om sen och det var mycket bättre!

Hopp apport - bra fart och gripande! Lite lite tugg/rullning i slutet.

Metallapport - första gången släppte hon den vid mina fötter. När vi gjorde om sen gjorde hon superfint!!

Vittring - lite tugg. Men det slog mig att jag tror tugget = osäkerhet. Då hon tuggade när det var mindre vittring på pinnen. Gången efter använde vi samma pinne och Jessica tog inte i dom andra och hon gjorde jättefint! Vi har en plan hur vi ska göra. :)

Fjärr - haha! La godis bakom och vilket bakåttänk det blev! Lite väl mycket. ;) hon backade massor. Men vi jobbar vidare. ;)

Apportering m dirr. - vi jobbar vidare med skålarna. Men har igen gått liiiite fort fram. För mycket nytt direkt. ;) haha! Nu tar vi det lugnt! Backa ett steg så hon lyckas! Även om hon nu lyckades också så fanns det någon miss. Dumma matte.

Idag blir det mer träning! Denna gång med Niki (med syster Cava) och så Emelie. :)

Så dags att sätta fart.
Tjingeling!


RSS 2.0