Pippi har fått träna idag också...

Japp, det är inte bara Sting som fått träna. I förmiddags så la jag en platsliggning med Pippi, vi ska ju tävla snart igen, och vi har inte lagt på jättelänge. Så jag tänkte det var dags att kolla av hur det ser ut. Det ser BRA ut! Hon fick ligga 2min 30sek och det var inga problem! Vi har i alla fall inte lagt platsliggning på dom här 3 veckor som hon löpt! Jättebra ju att hon klarade det idag då, hon har nog förstått vad det går ut på! Duktig hund!

Nu på eftermiddagen blev det ett apporteringspass. Tränade lite på 2ans apportering, och det gick helt okej! :D Sen prövade jag lite inför inkallning med ställande. :) Gick väl sådär, men la inte så mycket krut på det.

Bra med lydnad, för man behöver inte jobba så mycket själv oftast så det orkar jag göra. Får se om jag pallar köra agility imorn. Pippi skulle behöva det inför fredagens tävling, som jag hoppas jag kan köra! Men just nu känns det bättre... Märkligt det här!

Vi höres!

Lite lydnadsträning!

Wihoo! Det är helt okej underlag på våran gata nu. Snön som kom förut (dom ynka centimentern typ) har nu lagt sig packat ovanför isen så det är kalas underlag nu igen! :D Så det blev ett lydnadspass för Sting för första gången på många veckor. Tror ni jag hade en glad hund? Haha! Skulle ut och ställa upp rutan, och smiter ut och verkligen VÄGRAR gå in! Frå trycka in henne och hon blåvägra. Haha! Toker! <3

När rutan väl var uppe (använde mitt fina rutband idag) så tog jag ut Sting och hon sprang direkt till rutan! Hahaha, min hund är förälskad i rutan. ;) Körde en metallapportering först innan jag skulle köra rutan på riktigt. Så fint så, som det kan bli med henne! Full fart ut, tar den och traav in, men snabb trav ändå och fin ipo-ingång och snabb in i fotposition sen på mitt kommando. På väg bort ifrån rutan gjorde jag ett sättande under gång och det var också BRA! :D

Sen rutan. Skickar henne från ca 30m tror jag det blev. Fuuuuull fart rakt på rutan, stannade direkt när jag sa till och sen la sig ner direkt när jag kommendera ligg! Duuuuktig hund! :D <3 Underbart! Likadant 3 ggr till (fast olika tillfällen). En gång gick jag min runda och kalla in, blev en "vinkla höger" vid rutan för det finns inte såå mycket plats till att vikla vänster ;) hehe. Jättefin inkallning också.

Tränade även inkallning, just ställandet. Hon har ju lätt för att komma i full rulle så det blir svårt att hinna stanna. Men nu galoppera hon ändå men inte lika full rulle, så när jag kommendera stanna så hann hon stanna BRA! Gick fram till henne och belöna med massor med godis. Gjorde en sån inkallning tre gånger till och alla gånger lika fint! Sen blev det en hel inkallning och den är jag också nöjd med! Läggandet på inkallningen har aldrig varit problem.

Sen blev det traggla lite fjärr. Jag känner mig dock så opepp på fjärren, känns som att vi inte kommer någonstans :( Jättetrist... Bläääh! Man ska ju så himla långt bort från hunden också. Problemet är att hon flyttar fram, nu försöker jag träna med att baktassarna ska vara kvar på samma ställe i skiftena. Men det är väl bara att fortsätta traggla. MÅSTE försöka göra flera ggr varje dag också, så kanske det ger mer resultat...

Men vi har alltså ganska många moment nu som jag är riktigt nöjd med ändå! Sittande och platsliggning i grupp brukar inte vara några problem, sättande u. gång, metallapportering, rutan, inkallning tror jag också vi kan få höga poäng på. Hopp apport och vittring kämpar vi med tugget på (men själva söket är fint!), sen har vi den där dumma fjärren. Haha! Just det fria följet går hon riktigt fint på när hon har den attityden! Lite finslip på positionerna i vändningar och stegförflyttningar har vi ju, men det är fullt tävlingsmässigt tycker jag. :)

Guuh vad jag är taggad att tävla henne! VARFÖR ska det typ vara isbana överallt? Vet ju inte hur underlaget är på klubben när det är dags för tävling 13 feb. Vågar inte riskera inför Hudiksvall. :/

Nu ska jag åka och handla godis med lillebror, billigt godis på Godisborgen i Bålsta idag! :D

Tjingeling!

Pippi 3 år!

Tänk vad fort tiden går! Pippi och hennes kullsyskon fyller idag 3 år! Grattis till er alla och hoppas ni haft en mysig dag!

Nu blir det bildbomb med lite bilder på Pippi från ca 7 veckor gammal till ca 3 månader! :)

7 veckor gammal och tungan ute redan då ;)


Hänger med och leker med Sting


"Akta miiig"


Myser och tuggar på varsin pinne <3


Jag må vara liten, men jag ger mig inte så lätt!


En av alla sovstilar Pippi hade som liten. Haha!


Mjuk ska det vara


Buuuus i blicken!


På upptäcksfärd med Sting


Full faaart! Så gott det går med dom små benen.


Hahaha! Öööhm?


Lekaaa?


Nära är bra <3


Myyysigt!


Valpen goes crazyyyyy!


Bestämde sig tidigt att extraknäcka som trädgårdsmästare...


Det går dock inte riktigt som man tänkt sig ibland! Haha!


Mys med elefanten :)


Jag vill också vara meeeed!


Undra om hon redan vill flytta hemifrån? ;) Hahah!


En film som jag bara totaaalälskar! Pippi ser ju bara för rolig ut! Hahah! <3



Ser fram emot många år till med fina resultat och trevliga stunder med henne! :)

Nu ska jag ta och äta något, är lite hungrig. Måste se till att äta lite nu, för imorn ska jag på ultraljud och kolla om dom ser något speciellt i magen. Ska vara där 11.10 och får inte äta innan! :( Bläääh!

Tjingeling!

Agilityträning i ridhuset

Hemma nu efter träningen. Sting fick köra litegranna. Balans, gunga, tunnlar och lite hopp. Max 30cm på hoppen, något på 40cm. Riktigt på G! Lycklig hund <3 Tränade lite ordförståelse. Låg en tunnel under balansen. Stog framför och tränade på att sa jag "tunnel" springer man inte upp på balansen! Hahah! Gick bra till slut! Jag kunde ju dock inte springa. Så därför var det lite lugna grejor (eller ja, lugnt för mig). Körd en inkallning över balansen också. Ställde henne några meter framför balansen och gick hela vägen till slutet och kallade in, hon tog balansen så fint ändå och sprang inte förbi. BRA!

När vi var klara var det många som ville lägga platsliggning, vi kunde dela upp så vi kunde lägga tillsammans med andra klass 3 ekipage. Lät hundarna ligga 3min 20sek medan vi var gömda. Så duktiga! Sen sitt i grupp 1min och även där var dom duktiga allihopa!

Jättenöjd med henne idag! Provade även apportering inne i ridhuset. Men hon började gräva efter apporten - inte bra! Haha! Så vi slutade. Haha, ville inte ha sand när hon skulle gripa apporten, men äta hästbajs gick bra... :S Fråga mig inte hur hon tänker. Hahaha!

Slut för idag, tack för idag. Tjingeling!


Länge sen...

Nu har jag inte skrivit på en vecka... Men det har inte hänt så mycket. Träningen rullar på inomhus med apportträning och fjärrdirrigeringsteknik. Sting är bra i benet, promenaderna ökade och idag på ridhusträningen ska hon få galoppera och kanske skutta lite små små hinder. :)

Igår åkte jag in till akuten för att få min mage kollad. Proverna visade inte på någon inflammation eller infektion och det såg bra ut alltså. Men vi ska i alla fall gå vidare med ultraljud för att se om det kanske är gallsten... Hoppas nästan på det så att jag kan få en behandling och sen bli bra!

Ang fjärrdirrigeringen så går det bättre med tekniken för Sting, det är bara att traggla traggla! Pippi har däremot en riktigt bra teknik själv redan! :O Underbart ju! Så där gäller det att hon ska hålla sig kvar på platsen och lyssna på kommandona mest på ökat avstånd. :)

Apporten går det bättre för Sting med, inte lika mycket tugg. Så idag börja vi även med vittringspinnen, den är svårare. Hahaha! Mer tuggvänlig kanske? ;) Men bara kämpa på där också. Pippi tuggar inte lika mycket, vi har börjat träna ingångar till klass 2 (med apporten alltså).

Dags att packa och åka iväg till ridhuset snart! Hoppas ni haft en bra helg! Kanske skriver sen när jag kommit hem hur det gick i ridhuset ;)

Tjingeling!

Placeringar på årets briardlistor 2010

Mina fina hundar fick bra placeringar på årets briardlistor 2010 tycker jag!

 


Läkarbesök

Har ju haft ont i höger sida, nedre delen av ryggen på höger sida och på höger framsida mot buken/ljumsken. Åkte idag till läkaren. Han frågade lite frågor, klämde på magen och sådär. Sen blodprov och snabbsänka och visade inget speciellt. Något prov skulle väl dock iväg för en mer grundlig analys tror jag... och så skulle läkaren ringa nästa vecka om det var något, annars skulle han inte ringa.

Jag ska alltså avvakta sa han, och jag frågade då hur länge. Tja, 7-10 dagar, men blir det sämre ska jag såklart söka läkare igen. Så jag ska typ plågas ännu längre... tänker tillbaka på djur. Där är det ju i princip misshandel att låta djuren ha ont... ;( Har ju redan väntat 5 dagar på att söka läkare liksom.

Tänk vilken tur att jag inte satte mig på akuten igår ;) Nu ska jag snart åka och jobba... ja, jag har fortfarande ont. Men ska inte göra något direkt ansträngande så det ska nog gå bra ändå. Nu får jag ju i alla fall ta värktabletter.

Kanske bara sträckt mig då? Ajaa.. får väl vänta och se som sagt. Hataaar det!

Tjingeling!

Kvällsträning i hallen

Lite träning fick mina två också idag, nyss faktiskt. Sting fick träna lite apportering - alldeles för länge sen sist! Jag la ut apporten och gick tillbaka till henne där hon satt, hon fick gå fram och hämta den, sätta sig framför mig och såklart INTE tugga då fick man korv. Mums sa Sting och skötte sig riktigt bra! :D Tror hon tyckte det var både kul och kanske lite jobbigt att träna igen. :) Länge sen sist ju. Eller tja, en vecka. Haha! Men veckan som gått har ju inte ens innehållit långa promenader. ;) Så hon börjar bli uttråkad.

Pippi fick också ett pass med apportering, med fokus på ettans då med att inte tugga (såklart) och inte ta för tidigt. Det gick riktigt bra! :D Inget tugg och jag kunde gå ett varv runt henne utan att hon släppte den eller började tugga. Så riktigt duktigt! Sen fick hon köra lite fjärren (sitt-ligg + ligg-sitt). Fint ner i ligg (SNABBT!) men lite segare upp, oftast får jag ge flera kommandon för sitt... Men det ska tränas och kämpas på. Riktigt fint ibland i alla fall! Taggad till tusen! Haha! :D

Blev inget jobb ikväll då jag haft så ont i sidan... Blir ett samtal till Kiropraktorn och hoppas på en tid tors/fre. Han sa att det kunde behövas en repa till då, då det var riktigt illa i måndags. Inte bra att vänta för länge inte... ;)

Kanske fixa lite briardresultat nu då? :) Försöka göra det i alla fall! Sen väntas födelsedagsmat + fika, mamma min fyller år - Grattis! :)

Tjingeling

Träning med BC idag

Sting är haltfri, men ska sättas igång försiktigt och Pippi löper = jag hade ingen av mina egna till hundträningslektionen på förmiddagen. Jag letade hund igår kväll och det slutliga hundvalet blev att jag kunde ta med Petras hund Algot! Jag skulle alltså träna en bc idag! :) Woho! Jättekul att prova någon annan hund och ras!

På schemat stod lydnad. Vi skulle få prova några grejor från lydnadsklass 1. Där har Algot ett LP och så även ett 1a pris i 2an, även om det var länge sen han tävlade. Men han är tränad i alla fall och det är ju mycket lättare att få ut något av träningen då. :)

Vi började med att gå lite fot för att vi skulle lära känna varandra lite. Vi körde svängar, stopp, språng och lite stegförflyttningar. Annorlunda att gå med en mindre hund. Pippi är ju den bästa av mina i fotgåendet och hon är ju högre upp och dessutom klistrad vid min sida med huvudet rakt upp. Haha! Men jag tycker allt att Algot gick bra, lite ringrostig i svängarna, men sen fick vi allt till dom fint! :)

Sen provade jag läggande och ställande under gång. Ställande gick jättefint, bra ställande! Läggandet ställde han sig, så där blev det lite dubbelkommando i och med lite hjälp för snabbare läggande. :) Tog sen också leksaken för att få upp lite annat sug. Duktig några gånger!

Sen inkallning och då först en kort (klass 1), lite dåligt tryck under tassarna, tog även då fram leksaken för att få sug, och bara raka inkallningar först. Sen tog jag längre avstånd och då blev det genast bättre tryck faktiskt! :) Provade även en gång med ett ställande i mitten, och han gjorde det superfint! :)

Efter fikarast var det apportering och hoppet som vi körde. Hopp - sitt - hopp var fiiint :) Körde dock bara på låg höjd för plankorna har fått ben. Haha! Ettans apportering gick fint, kastade iväg och körde tvåans och den gick också jättefint! :) Provade med en metallapport också och det gick också så bra så! Han fick köra ett hopp apport också, men då sprang han förbi på tillbakavägen så gjorde om och visade lite över hindret på tillbakavägen och då hoppade han.

Duuktig Algot! :D Efter lunch fick han vara med inne på lektionerna under eftermiddagen och skötte sig bra. Jag tror han var nöjd med dagen när jag lämnade hem honom när skolan var slut :)

TUSEN TACK igen Petra för att jag fick låna Algot, jättekul!

Kommer alldeles snart ett eget blogginlägg om lite träning jag gjorde med mina nyss. :)

Sista dagen på Kistamässan

Sista dagen på mässan idag. En inofficiell hoppklass för mig och Pippi. Hon var lite flamsig idag på banan. Vet inte om det beror på att uppladdningen blev fel? Enligt dom skulle large gå banan sen köra och sen skulle small+medium gå banan. Funderade då på varför det inte blev som igår att large gick först och direkt efter gick small+medium, men jaja. Jag gick inte exakt hela banvandringen. Hämtade Pippi och förberedde henne, var ute i bra tid. Men så säger dom att small+medium skulle gå banvandring innan också! Blääää! In med Pippi i buren igen då, och sen ut sen igen. Tror inte det blev så bra. Men behöver inte bero på det... Aja, vissa bitar gick ändå hyffsat.



Nu är det snart mat, sen ska jag plugga lite tänkte jag.

Tjingeling!

Kistamässan - Inofficiell agilitytävling

Åkte i lite väl god tid till mässan. Imorn blir det till att åka iväg senare. Mycket senare. Haha! Blev många timmars väntan på att starta det inofficiella agilityloppet med Pippi.

Det blev i alla fall inte disk! Bara 10 fel på hinder + tidsfel. Vet inte exakta fel och placering då jag åkte innan resultaten var uppe. Blev så trött och började få ont i huvudet. Är nöjd med henne idag :)

Film från loppet:



Nu ska jag ta två alvedon och kanske göra klart en uppgift som vi hade i läxa över lovet.

Tjingeling!

Lagtävling på Kistamässan

Pippi höll inne med sitt löp, så det blev tävling idag! :D Wiie! Dock blev vi bara två från laget (i och med att en inte skulle tävla och Sting blev halt), så inget lagresultat. Men vi andra två körde för träningens skull bara! :) Toppenbra! Det var allra första gången Pippi skulle tävla på en mässa (förutom tre ggr som hon varit på utställning på mässor, men inte riiiktigt samma sak) och springa på en matta bara. Det kunde gå preciiis hur som helst.

Men jag är faktiskt nöjd med henne! Hon höll sig någorlunda i skinnet, inte värre än vad hon kan vara ute liksom ;) Inget hälsande på publik eller rädd för publik. :) Fast publiken satt precis bredvid banan bakom ett lågt staket. Mycket publik var det också, och mycket hundar som lät.

Hon satt kvar i ALLA starter - grymt! Det var alltså två hopplopp och ett agilitylopp. Sista loppet (agility) var hon dock lite tröttare tror jag. Men nu tänkte jag inte skriva så mycket mera, utan kika på filmerna istället.

Hoppklass A



Hoppklass B



Agilityklass



Imorn bär det av till mässan igen för att tävla inofficiell agilityklass med Pippi. Såååå tråkigt att Sting inte är fräsch. Men kan tala om att hon är PIGG och faktiskt lite bätte tycker jag :) Men det blir lugnt några dagar till och sen långsam igångsättning. Eftersom det verkade ha varit en kraftig sträckning... usch så obehagligt.

Strikt vila för Sting...

Inte riktigt så jag tänkt det här året skulle börja heller! Sting fick massage idag för att jag ville få henne kollad i musklerna och så efter vurpan igår. Hon har varit halt idag med, och stundtals inte velat gå på höger bak. Hon har troligtvis sträckt en muskel, hon ömmade i en muskel i alla fall som går från korset ner mot bakknäet och lite på insidan. :(

Behandling för Sting blir alltså 5-10min promenad fyra ggr om dagen i lugnt tempo (eftersom att om man går för fort hoppar hon direkt på tre ben) och ingen annan träning, novafon varje kväll på båda låren, Back on Track utetäcke på ute (som vanligt) men inne får hon ha Back on Tracks nättäcke. Så hoppas jag det blir bra snart! Har det inte blivit bättre om en vecka tyckte hon vi skulle åka till en veterinär och kolla. Men som hon kände nu på henne verkade det bara vara en sträckning, så vi hoppas på det och tar det lugnt.

Jättetrist verkligen! <3 min lilla älskling!

Nu ska jag snart sova för jag grymt ont i huvudet och är jättetrött.

Ingen tävling i helgen

Jag har idag, nyss, besämt att ställa in tävlingarna i helgen för Stings del. :/ Hon ska få bli fräsch ordentligt först. Ska ta en tur ner till simmet för att få henne igenomkollad med massage. Se om det är något i musklerna bara. Hoppas verkligen hon blir bra snart!

Jag hoppas Pippi håller inne med löpet lite till, för då blir det några lopp på mässan i alla fall. :)

Nu ska jag ge hundarna frukost.


Träning på klubben!

Äntligen blev det lydnadsträning på klubben så man kan köra igenom allt för att se var vi står. Matilda och Eboni följde med. Så först fick jag och Pippi kommendering av hela klass 1 av Matilda, sen la vi platsliggning med Pippi och Eboni. Trots den minimala träning Pippi fått, öhm jag vet inte om hon har legat någon platsliggning sen efter KM (29nov), så låg hon jättefint i hela 2 min! :D Wiiie! Underbart! Sen kommenderade jag Matilda och Eboni hela klass 1, och så till sist var det Stings tur med en kommendering genom hela klass 3. Bra med kommendering!

Såhär gick det för mina tjejor idag:

PIPPI klass 1
Platsliggning
- Jättebra! Låg lugnt och fint i 2min.
Linförighet - Jättebra som vanligt ;) Dock lite studds i språngmarsch.
Läggande - Bra!
Inkallning - Bra!
Ställande - Duktig, fint ställande men tog ett litet steg fram sen. Jag belönade när jag kom tillbaka utan att sätta ner henne då hon verkligen stog blickstilla hela tiden! :)
Apport - Tog lite tidigt och lite tugg. Men höll utan tugg en liten stund också.
Hoppet - Haha, på väg mot hoppet tar hon och hoppar över det. Men men när vi gjorde om så var det finfint!

Så går hon såhär när vi ska tävla så har vi LP i hamn! Jätteduktig idag verkligen!

STING klass 3
Platsliggning
- 4min 15sek och jag dold. Körde utan täcke för att träna på det, eftersom hon alltid har täcke på ute. Lika bra att vänja henne vid korta stunder. ;) Vid sidan körde Matilda och Eboni lite freestylerörelser. Men Sting låg superfint! Helt blickstilla hela tiden! :D Underbart!
Sittande "i grupp" - 1min 15sek satt jättefint och stilla. Haha, förutom en liten ryckning då Matilda kallade in Eboni ;) Jättebra att hon satt kvar trots den störningen.
Fritt följ - Bra attityd och kontakt. Något snea sättanden i vändningarna. När vi höll på med stegförflyttningarna fick Eboni och Pippi syn på något så dom tokskällde och då blir Sting låg och okoncentrerad. Så där blev det inte så bra. Men fick upp henne igen. Duktig ändå!
Sättande - Lite före i transporten så stannade upp för att "plocka upp henne". Men sättandet var bra! :) Duktig tjej!
Inkallning m. ställande och läggande - Jätteduktig, bra ställande och läggande för att vara henne och med tanke på bristen på träning så är det väldigt bra gjort av henne!
Rutan - DK vid skick, då hon antagligen fortfarande var lite tveksam mot när hundarna skälle då det blev rutskick åt det hållet. Men sen jättebra fart ut och bra stopp. DK vid ligg, och avslutade med en jättefin inkallning! :)
Hopp apport - Lite tugg och sne ingång.
Metallapport - BRA! :D Full fart ut, ta metallen och full trav in i IPO-position och lämna av fint.
Vittringen - Så laddad och full fart ut så jag blir orolig att hon bara ska plocka en. Men inte då, när hon kommer fram gör hon ett fint letande och tar med rätt pinne in. Att den sen blir totaldemolerad är ett kapitel för sig ;) Det ska tränas på såklart!

Körde ingen fjärr eftersom vi håller på att träna den från början. Vi tränade sen även lite hopp apport och inte tugga. Gick helt okej. Är nöjd över lag, finslip kvar. Men värt att prova tävla för att se vad vi kan få ihop.

Skulle sen belöna Sting med bollen när vi var klara, och hon far iväg och efter den. Halkar till och skriker till. Ställer sig upp men står på 3 ben. Kommer igång och går på 3 ben hyffsat snabbt. Lite öm ser hon ut. Kollar igenom henne lite snabbt och hon verkar inte bry sig när jag klämmer. När vi kommer hem så klämmer jag igenom mer noga typ överallt! Men ingen reaktion. Hon vill dock inte riktigt stödja på benet. :( Älsklingen då! <3 Så onödigt. Var ju inte så året skulle börja heller! Jag hoppas på en sträckning bara. Blir vila, men korta promisar så hon inte stelnar till helt. Så får vi se om hon blir bättre. Vi som ska tävla i helgen ju! Hoppas hon blir fräsch innan. Annars kör jag såklart inte om hon inte är helt fräsch! Känns ju inte så kul att utsätta henne för det hårt halt golv och 3 lopp varje dag fre-sön efter det här om hon inte blir fräsch... Så får se helt enkelt. :/

Ha det bra!

Gott nytt år!

Nytt år nu och nya äventyr väntar. Så nöjd med året som gått (se förra inlägget hur det gått) så ska bli spännande hur det här året blir.

Men nu har sista inskickningsdag för briardresultat gått förbi (utom till allroundbriard) så det blev såhär i listorna för mina hundar:

STING VINNARE av årets agilitybriard & VINNARE av årets freestylebriard, samt en andra plats i årets lydnadsbriard! :D Grryyyymt!
PIPPI tvåa i årets agilitybriard och trea i årets lydnadsbriard.

<3 Mina duktiga voffsingar! <3

Nu är det god natt!

RSS 2.0