Utställning & agilitytävling

Hann inte blogga om gårdagens utställning då min moster, mina två kusiner och den ena kusinens bebis var här på besök. Så här kommer det och blogg om dagens agilitytävling. :)
 
Igår åkte jag och Izza till Gävle BK för att ställa ut. Sista gången i valpklass för Izza, den 12 oktober blir debuten i juniorklass! :) Något som däremot inte känns så jättelockande just nu då hon inte alls uppförde sig bra igår. Det var fullt ös och inte alls fin trav riktigt... Men hon höll ihop sig hyffsat bra i den individuella bedömningen och belönades med HP och BIR-valp, men sen i finalen åkte vi ut då hon var ännu mer vild där. Tog nog inte ett enda travsteg... suuuck! :/ Jättetrist såklart! Blir hårdträning fram till nästa utställning... kritiken löd såhär:
"Soon 9 months. Good bone. Correct head. A bit narrow under jaw. Dark Eyes. Good neck and topline. Still developing chest. Balanced angulations and movement. Nice temperament."
 
Härmed har vi lämnat valputställningarna med inte en enda utställning utan HP! Känns bra! :) Nu får vi se hur det går i nästa klass. Kan hon bara springa så kanske hon kan gå bra? Ingen aning.. Det får vi se om två veckor.
 
- - -
 
Idag åkte jag, Guiness och Izza till Katrineholm BK för att jag och Guiness skulle tävla agility. Jag hade med mig Izza då planen var att vi efter tävlingen skulle åka och träna tillsammans med Emelie. Så blev det inte då Izza blev riktigt risig i magen. Sprutdiarré utan dess like, verkligen bara brunt vatten! :( Kräktes gjorde hon också. Stackars liten, kändes inte kul alls att hon skulle vara med på tävling och vara i bilen när hon inte mådde bra. Och såklart var jag ju själv idag. Så att försöka fokusera på tävlingen när Izza inte mådde bra blev ett litet prov.
 
Hoppklass 2:
Under banvandringen hade Izza spytt igen, och vi hade startnr 16 jag och Guiness. Så det blev lite snabbupptorkning och lägga en handduk över så jag skulle hinna värma Guiness, som tur var hade vi ju gått lite innan banvandringen också. Sen ner till planen för att köra. Kände att han var ganska så fokuserad ändå. Men det var inte jag kände jag under banan. Jag jobbade inte speciellt mycket för att hinna dit jag hade velat eller hjälpa honom att ta snäva svängar. Fick slalomfel då han gick ur för tidigt då jag först var knäpptyst och sen helt plötsligt började "hjälpa" honom mot slutet med "slalom slalom", vi får helt enkelt träna mer på att han ska ta klart hela slalom fast jag är bakom, då det kändes onödigt för mig att följa med genom hela då vi skulle tillbaka sen på en lång rak tunnel. Sen tar han fel tunnel för att jag återigen inte jobbar. Men vi kör vidare och han löser ändå allting bra tycker jag. Vi hade kunnat klara banan om jag bara var med också.
 
Agilityklass 1:
Återigen jobbig uppladdning för min del. Tyckte Izza blev allt hängigare och visste inte vad jag skulle göra. Hon vägrade äta något och dricka gick okej, men hon var inte sugen. Jag och Guiness skulle ha startnr 20 i den här klassen men jag fick flytta fram oss till nr 1 så jag skulle kunna åka sen direkt för att komma hem med lilla Izza.
En ganska tråkig bana var det. Men hör å häpna vi nollar i alla fall! :D Kommer på 5e plats och fick första pinnen i agility 1an! Härligt härligt! :D Tack till våran snälla klubbkompis Maria som var kvar och kunde lämna in våran tävlingsbok! Men även här fanns svängar som vi hade kunnat korta av, jag var inte riktigt med till 100%, men vi klarade ju oss ändå.
 
- - -
 
Nu var det ett tag sen Izza kräktes eller bajsade och när vi kom hem ville hon dricka jättemycket. Jag stoppade henne då jag ju inte visste om hon ens skulle få behålla vattnet. Fick i henne en halv burk morotspuré och faktiskt så ville hon ha några foderkulor också! :) Hoppas det bara var något kortvarigt och att hon snart är pigg och glad igen.
 
Tjingeling!

Tävling och lite skogsbilder

Idag åkte jag, Susanne och Guiness till Strängnäs Lokala Kennelklubb för att tävla agility. Till och med debutera i hoppklass 2 skulle vi göra. :) Filmkameran var tyvärr hemma, så inga filmer från idag. :/
 
Agilityklass 1
Ganska så laddad hund och blött i gräset efter regn gjorde att han missade första porten i slalomet, det händer inte speciellt ofta (tack och lov!) så jag är inte orolig att det är något han sätter i "system" det var bara extra svårt med underlaget idag. Sen rev han ett hopphinder då jag störde honom lite. Sen gjorde han en ganska ful gunga så jag var snabb nog att ta tillbaka honom och göra om! Vi hade ju ändå fel liksom. :) Så det blev en frivillig disk.
 
Hoppklass 2A
Kul bana och det märktes att vi gått upp en nivå. Man fick tänka lite på banvandringen och vägen för Guiness var inte stensäker utan han var tvungen att lyssna på mig. Något han gjorde mycket bra! Tyvärr stog jag i vägen för honom vid två tillfällen, men första gången gick det okej ändå. Bara en väldigt vid sväng. Andra gången blev det en grov rivning. Och resultatet blev då alltså 5 fel! Mycket nöjd med debuten i hopp 2! :)
 
Hoppklass 2B
Ännu en kul bana som man fick tänka lite på. Men inte lika mycket som i första hoppbanan. Upploppsrakan bestod av en lång rak tunnel och sen tre hopphinder. När jag skickat in Guiness i tunneln känner jag hur marken tar stopp och sen åker benet iväg och jag ligger på backen. Jag trampade rakt på en platt hal sten. Tur i oturen att det var en lång rak tunnel så inte Guiness blev störd. Det enda som hände var att han efter tunneln vände upp och undrade vad jag gjorde. Men jag var uppe hyffsat snabbt igen (oskadd) och skickade honom i mål. Duktig kille som sprang fint på rakan! Loppet blev nollat och jag tänkte jaja, får väl se om det räcker till pinne iom vurpan. Men se där. En andra plats!! :D Pinne till oss. :) Jättekul! Men vi måste verkligen få fart på pinnplocket i agilityklass 1 nu...
 
Sååå nöjd med Guiness idag! :) Känns helt rätt att plocka upp honom till hoppklass 2! :)
 
När jag kom hem tog jag ut hundarna en och en och fotade litegranna. :) Sååå fint ljus i skogen! <3
 
Först en liten bild på Alda, som jag passar nu. :) Dagishund.
 
Sen Sting. <3 Ni ser ju hur mycket päls och muskler hon tappat. :/
 
Och fiiina Izza! <3 <3 Fiiiina tjejen!
 
 
Tjingeling!
 

Agilitytävling med Guiness

Då var det dags att igen få stå på startlinjen med Guiness! Riktigt taggade idag för att kämpa på och kunna plocka sista hoppinnen så vi nästa helg kan få starta hoppklass 2! Idag var det en agilityklass och två hoppklasser och jag är så himla himla nöjd med honom!
 
Agilityklassen
5 fel då han flög gungan. Men han var långt ifrån den enda som gjorde det, så vet inte vad som var så annorlunda med den. Vi hade snabbaste tiden men vad gör det när domaren plockat upp handen och visat en femma... En 8e plats fick vi nöja oss med, men vi fick pris ändå. :)
 
Hoppklass A
Snabb bana, och tyvärr tog jag upp handen liite för tidigt på ett ställe och han blev störd och rev. Attans! Här hade vi näst snabbaste tiden så hade räckt bra det också. Men jaja, ladda om till sista hoppklassen där det då gällde, uppflytt eller inte.
 
Hoppklass B
Lite klurig linje mellan hinder 5-8. Den var rak fast ändå inte, gick man på ena sidan fanns risken att dom skulle springa in i tunneln istället (något många hundar gjorde!) och valde man den andra men sprang för fort kunde man dra hunden fel. Men vi lyckades lösa den riktigt bra och kom faktiskt i mål med 0 fel! :D Det räckte också till en vinst! :D Så nu är han uppflyttad till hoppklass 2! Så himla kul!
 
Ska skicka iväg mail nu till Strängnäs och Katrineholm där vi ska tävla kommande helger och meddela uppflyttet. För jag väljer att plocka upp honom direkt. Vill ha lite mera klurigheter, klass 1 är ganska tråkigt när saker och ting börjar sitta. Nu måste vi bara få till kontaktfälten ordentligt så att vi även plockar lite agilitypinnar (har inga alls), vi är ju så nära! :D
 
Här är en film från alla loppen:
 
 
Tjingeling!

Izza träningsfilm 8mån

Blev en liten träningsfilm på Izza nu ikväll. :) Jag är så galet trött nu så ska faktiskt gå och lägga mig. Får se om jag orkar blogga lite mera imorn. Tanken är att jag tänkt skriva lite sammanfattning igen om hur det går för Sting. <3 Men det orkar jag inte nu. Men ni som följer oss på FB är ju lite med, och jag kan säga som så att hon mår bättre än vad hon var igår kväll faktiskt! :)
 
Här är filmen och med det säger vi god natt! :)
 
Tjingeling och trevlig helg på er!
 
 

Bäst i Väst!

Andra briardspecialen för året är genomförd och det var första gången jag var ner till Bäst i Väst! Riktigt trevligt och nästa år satsar jag självklart på att åka ner igen! :D
 
Blir inte något långt inlägg ikväll. Men jag är såå jättenöjd med Izza! <3 Fina "lilla" valp! Skötte sig bra i ringen igår när hon ställdes. Idag tränade vi lite innan tikarna skulle köra igång sin utställning. Och det är fullt fokus trots störningar runtomkring! När vi jobbar jobbar vi helt enkelt, då ska det inte kollas in allt annat! :) Älskar hennes framåtanda och arbetslust!
 
Jaa, jag skryter massor om henne, men så härligt att kunna ha henne lös ute på en lång inte jättebred (fast inte smal heller ;)) gräsäng hyffsat nära en väg och med kohage på andra sidan utan att vara orolig att hon sticker iväg alltför långt. Och vänder på en femöring när jag ropar! <3 Perfekt just under sån här helg då hon annars skulle bli ett "nervvrak" nästan om hon bara skulle behöva gå kopplad. Har märkt att hon mår mycket mycket bättre då hon fått röra sig fritt en stund varje dag. :) Hon behöver liksom det utrymmet.

Hon fick HP även den här gången och slutade som BIM-valp mot Ouzo igen. Men jag är mer nöjd med uppvisningen Izza bjöd på igår till skillnad från veckan innan! :) Det går framåt! Här är kritiken:
8 months. Good size. Head is stronger in scull but not so strong muzzle. Full dentition. Corrext eyes. Lighter ears. Excellent body. Straight legs. Excellent movements. Correct clewclaws. Good coat. Active and lovely temperament. Excellent tailcarriage in movement. Very promising. 

Izza BIM och Ouzo BIR! :) Fina båda två! Tack Katarina för lån av bild!

Snart dags att möta kudden. Alltid så skönt när man får sova i sin egna säng. Men det har gått så bra att sova borta också, och även där skötte sig Izza väldigt bra! <3
Tjingeling!
 
 
 

Utställning på Solvalla

Idag åkte jag och Izza till Solvalla för att ställa ut på SKK-utställning. Izza var lite väl uppe i det blå idag och var lite väl laddad. Men tycker ändå hon skötte sig bra ringen. Det var inte alltför mycket skutt och hon stog fint. Tyvärr tyckte domaren att vi inte skulle springa så snabbt, och jag försökte sänka tempot = Izza blir "irriterad" för att hon inte kan ta ut steget som vanligt och blir då lite stressad och ännu mer på tårna... SUCK! Tråkigt när domaren ska försöka lägga sig i hur man visar sin hund. Ingen annan domare har varit missnöjd med hennes rörelser. Tvärtom har dom tyckt dom varit bra! Men inte idag. Då fick vi nedslag på att hon är stressig i rörelserna...
 
Nåväl såhär löd kritiken:
"Ganska tilltalande tikvalp. Feminimt huvud och uttryck. Kunde ha lite kraftigare nosparti. Bra hals, rygg och längd i länden. Välburna öron. Korrekt bett. Bra ben och tassar. Välvinklad. Rör sig ganska väl från sidan, lite stressigt. Behöver bättre flyt. Bra svans. Öppen och trevlig."
 
Resultatet blev HP och BIM idag. BIR gick till Katarinas Ouzo. Det verkade som att vi "åkte" endast på rörelserna idag... Vilket kändes trist då hon ju kan röra sig fint och med bra flyt. Men det är ju dagsformen som avgör och idag stog Ouzo som etta! :) Grattis till dom! Nästa helg är det Bäst i Väst (briardspecial nr 2 för i år) och jag hoppas att vi där kommer få springa på som vi brukar! :)
 
Tjingeling!

RSS 2.0