Agilitytävling & lydnadsträning

Dagen började hyffsat tidigt, åkte till Botkyrka BK med Guiness för att tävla agility.

Började med agilityklass och han var sjuuuukt ofokuserad! Sprang överallt och lyssnade inte alls. Så ni får inte ens se film från det loppet, piiinsamt hur dåligt han gick! Men jag kan inte ryta i till honom heller för då gör han ingenting istället... Så han fick lattja lite. Haha! Hindersug har han ju fått upp i alla fall. ;)

Till hoppklassen tog domaren bort slalom! Han tröttnade på att det inte satt fast ordentligt. Jippiiii sa jag! :D Han gör ett superfint lopp! Två lite långa svängar blev det. Men tyvärr en rivning, mitt fel! Jag ropade på honom för tidigt och han stördes på det tror jag. Det förstår jag ;) Jag skulle också störts om någon gjorde så mot mig ;)

Men jag är sjuuuukt nöjd med hopploppet! Nu var ju inte slalom med, men när det sitter så kommer vi bli farliga! Se upp där ute! :)

Film från hopploppet:



Hann typ hem, lasta av grejorna, plocka ihop träningsgrejor till Sting och åka till klubben innan vardagslydnadskursen började (jag är hjälpinstuktör). Sting fick följa med och låg så lugnt och fint uppbunden under kursen. Sen fick hon träna lite. Vi körde det här idag:

Fritt följ: Med externbelöning, kändes bra! :) Lite ljud i början... taggad!

Träapport: Riktigt bra! In fot går bra nu utan tugg från framför! <3 Vi jobbar vidare och hoppas vara klara till tävlingen (12/5).

Inkallning m. ställande: Fiint ställande, belönade med bollen och körde sen några korta inkallningar för att få in ännu snabbare ställande. :) Duktig!

Rutan: Första gången nosade hon lite i backen på väg ut. Men sen slutade hon med det. Körde INTE med boll idag, och det var inga problem. Någon gång stannade hon lite för tidigt. Men väntade bara ut henne så omdirigerade hon sig själv och hamnade rätt. Nu kör vi bara raka med bara ställandet och med locket. Kommer nog INTE ändra till att kasta boll faktiskt. Vill inte förstöra den bra farten vi hade ut... Möjligtvis ta bort locket några ggr fler än vad jag gjort för att inte ska leta efter den, utan lyssna på mig.

Metallapport: Bra ingång! :) Resten som vanligt = bra enligt mig och det som jag accepterar med hene. :)

Hon blev lite trött mot slutet. Men jag kände mig duktig som inte körde alla momenten, i och för sig blev det lite heelwork/freestyle mellan två moment. Hon blev lite trött. Men nu på kvällen var hon på g igen. :) Ville leka lite med sin nya leksak som hon fick från färjan. :) Det är ett Angry Birds djur som låter. Hon gillar leksaker som låter lite speciellt, pip är inte så kul. Sööt! <3

Nu ska jag ta och avsluta här och läsa igenom lite till avel och uppfödningsprovet vi har på onsdag... började plugga (sent) igår kväll... blir så irriterande på mig själv! VARFÖR gör jag inte sånt tidigare... Hoppas något hinner fastna så jag får godkänt i alla fall.

Tjingeling!

Kort träningspass med träapporten

Efter en promenad med klövjeväska fick Sting ett träningspass med träapporten. Något taggad i början tror jag. Fick ta ifrån den en gång. Men inget mer efter det! :) Gick vidare till att ha henne sittandes framför och in i fotposition, hon hann knappt ta den innan hon flyttade sig in i fotposition! Hiiiimla duktig! :D Så gick vidare till att hon fick plocka upp den på marken ca 1m ifrån mig och in i fot. Gick kanon!

Jag är jättenöjd med den här träningen! Nu slipper det bli konflikt mellan oss! :) Snart kanske vi kan, eller jag menar SKA, vi ha fiiina apporteringar utan tugg! :D Ser nog ljuset i tunneln nu.

Nu ska jag ta tag i att lägga in briardresultat, har ju hänt massor så har inte haft lust/tid att göra sådant innan.

Tjingeling!

Blöt lydnadsträning

Ikväll skulle vi på TL-träff. Men får ett sms där det står att det inte är något trevligt väder och röstar för att ställa in ikväll. Jag skickar att jag kan träna, men får svar att merparten av gruppen inte vill. Hmmm! Alltså det är ju bara lite regn! :) Jättebra att träna i alla väder och sååå farligt var det inte :) Dessutom skulle vi inte ens vara på lerig gräsplan utan på grusplan...

Men men, folk gör som dom vill såklart och jag valde att åka ner till centrum, där det finns stoooor gräs och grusplan, för att träna! Lite regn ska inte stoppa oss! :) Sting fick dock köra med täcket på för jag satte på frontline igår så vet inte hur känsligt det är för regn den första dagen.

Körde bara tre moment och dessa med extern belöning.
Fritt följ: Bara korta sträckor först för att hon skulle förstå grejen. Sen längre sträckor, men så fort varsågod kom så sprang hon i full fart till matskålen! Hon tappade inte fokus på mig en endaste gång! Eller jo, iofs så var det liiite jobbigt när vi var vänd mot skålen och gjorde stegförflyttningar ;) Fast hon stacka aldrig, utan det var mer att det blev lite snett sitt.

Rutan: Första skicket var BRA, så ett "varsågod" och bollen flygandes. Sen gick det bara utför typ... något som jag anade skulle hända igår, men som aldrig gjorde det. Hon vänder sig om mot mig för att hon vet att jag har bollen. Så det är inte full fart ut till rutan... Gaaah! Hur gör jag nu då? Smartskalle till matte frågade ju inte Niina vad jag skulle göra OM hon nu skulle börja göra såhär... Sen hördes en smäll någonstans ifrån, så lite låg blev hon och ville inte ut ordentligt då. Men fick ut henne! Sen kunde hon fortsätta jobba. Så det var ju bra!

Träapport: Duktig! Men någon gång blev det tugg. Men började bra i alla fall! Jag är riktigt nöjd med den här metoden! :D Känner att det här kan bli braaaa! Bara jag verkligen inte går för fort fram i träningen :)

Tycker hon var duktig ändå i regnet, brydde sig inte alls. :) Visst blev vi blöta, men skönt att komma hem och byta till torra myskläder! :D Det är nog aldrig så mysigt som när man varit ute i regn.

I morgon kommer en av mina kusiner och hennes mamma, ska bli kul å ses. På lördag ska vi på en dagskryssning till Åland också. Bara umgås, "shoppa" och käka buffémat! ;) Muumsigt!

Tjingeling!

Morgonpass med träapporten

Efter morgonpromenaden körde vi ett pass med träapporten, för nu tusan ska den nya metoden testas! Vill försöka hinna klart till tävlingen, men ska inte stressa, får vi det klart så får vi det, annars struntar vi i den på tävlingen. :)

Först några ggr en etta-apportering, gick kanon! Inget tugg alls!!!! :D så påbörjade på nästa steg. Hon sitter framför och jag ger henne apporten och så ska hon in i fot. :) nöjd med mig själv där för direkt efter första steget hon tog skickade jag iväg henne! Inget tugg alltså! Sen gjorde vi kanske 2-3 ggr till och aldrig tugg! Var nästan helt i position redan! Så den här metoden ska vi absolut fortsätta på! :D

Ska strax åka till skolan, tjingeling!


Träning för Niina Svartberg & kvällsträning med Guiness

Jessica (som har tollarna Nova och Triss, å så lilla terriern Wilma) skrev på sin facebook i måndags att det fanns en plats kvar på dagens träningsdag för Niina Svartberg, jag tog den direkt! Wohoo! Riktigt kul!

Så idag klockan 7.15 kom Jessica förbi och plockade upp mig och Sting för att åka till Olandstraktens BK där träningsdagen skulle hållas.

Niina var riktigt trevlig och kom med bra tips på hur vi kunde lösa våra problem, så nu är jag riiiiiktigt träningssugen! Vill ju testa dom nya idéerna BUMS! Så det här tränade vi på idag:

Fritt följ: Sting har ju ganska så bristande koncentration i början under kommendering. Jättetrist! Speciellt under programmets första del. Så vi testade att gå lite fritt följ innan vi gick in på planen för att kanske gå klart "den dåliga biten" och skillnaden när vi går in på plan blir att det bara byts ut rösten (dock inte idag). Men hon gick ändå dåligt på planen... Fick då höra att jag egentligen signalerar till Sting genom att ge henne en sista godis innan vi går in på planen att nu börjar det riktiga. Så från att ha belönat med godis utanför plan till att inte belöna alls PÅ plan är det ju inte så konstigt att det blir en helt annan situation.

Så lösningen blir att hon ska inte få belöning utanför planen utan vi ska fortsätta in på planen och gör hon bra ifrån sig så ska jag belöna DET! Och vi ska börja med extern belöning. Hon svarade väldigt bra direkt på det kände jag. Så det ska vi jobba vidare på. Sen lite annat tänk med att hon inte ska få några extra kommandon. Hon ska vilja följa mig, jag ska inte hålla reda på henne (genom att upprepa fot). Så om hon inte sätter sig blir det att hon missar chansen till att få belöningen så jag ska bara säga "ojoj" eller något liknande och backa bak och göra om fotgående en bit och ny halt. Gör hon rätt då blir det belöning!

Träapport: Även här börja jobba med extern belöning. Börjar med att göra en klass 1-apportering där hon sitter bredvid mig. Tugga hon så tar jag apporten från henne och säger bara "ojoj" eller något liknande och gör om. Håller hon den fint skickar jag iväg henne till den externa belöningen med ett "varsågod" utan att ta apporten. Jag ska också ta fram apporten lite försiktigt och visa att den är värdefull vilket gjorde att hon faktiskt tog den försiktigt. Det var jättekul då jag såg framsteg redan under det passet! Hon tuggade i början några försök men sen höll hon den fint och direkt iväg till belöningen då. Men då travade hon ut dit och var lite tveksam. Men direkt gången efter så var det inte ens minsta tugg! Så iväg till belöningen och då började hon även galoppera ut dit med apporten i munnen! Kanon ju! Automatiskt får hon även in galopp med apporten, något hon SÄLLAN, typ aldrig, gjort!

Nästa steg blir att ha henne framför mig och träna ingång. Just att ha henne nära så jag kan ta apporten så fort hon tuggar. I början blir det att belöna varja rörelse som är utan tugg. Ska bli kul att testa den här metoden. Då det känns bra redan första passet! Inga nej och fy och hon får istället en positiv bild av apporteringen tror jag. :) Nu när jag säger åt henne blir det mera att hon skärper sig utan att vilja göra rätt från början.

Rutan: Ska börja jobba bort targeten för när den försvinner letar hon efter den och blir troligtvis förvirrad (vilket gör att hon inte lyssnar direkt på mina kommandon)... Så varannan gång med och varannan gång utan till en början. När hon trampar på targeten / är i mitten av rutan ska jag ropa varsågod och kasta iväg en boll, inget stanna eller ligg än. Ligg väldigt sällan då det kan hon (istället göra den delen ligg-promenad-inkallning separat). Nu är det viktiga att hon ska hitta rätt i rutan och stanna på första kommandot utan att leta vidare efter target. Och med hjälp av mitt varsågod stannar hon upp och väntar på var bollen hamnar. Vilket gör ju att jag typ värdeladdar min röst och att det är kul när jag säger något ;) För att kunna gå över på stanna-kommandot blir det stanna-varsågod och följt av bollen.

Viktigt att alltid säga varsågod innan jag kastar bollen så att det blir frikommandon att ta den liksom. :)

Ja, det var en del vi lärde oss idag, så nu vill jag träna träna träna! Men först sova ;) Eller först väcka Sting (som är tröööööött) och rasta henne. Hon fick även första fästingen idag, så nu ska det på med frontline!

Just ja, tränade ju Guiness lite ikväll också. Slalom, a-hindret, balans och gungan. Slalom gick kanon! Men det får verkligen inte bli för många repititioner då tröttnar han! :/ A-hindret kom jag på att jag måste hålla mig bakom honom då stannar han inte! Balansen riktigt fint! Gungan bra, vi körde först med att bara springa rakt upp och sen ta ner den och duns, avslutade med duns hela vägen uppifrån. Snart kanske det lossnar helt där också så han blir modigare. :) Fast helt rädd blir han inte, han går ju upp igen. Men osäker blir han.

Kände mig lite taskig sen, Susanne sa att hon funderade på att köpa en mindre apport för han verkligen totaaalvägrar att ta apporten, hon har försökt i månader! Jag testar då lite och efter max 5min sitter han så fint med den i munnen! :O Kändes ju lite taskigt, där har hon tränat i månader och inte kommit framåt och så testar jag lite snabbt och får resultat... Men nu såg hon hur jag gjorde, kanske hon kan få till det sista också. :)

NU ska jag sova! Imorn kommer det någon från tullen och ska föreläsa, spännande! :) Sen blir det lite jobb och efter det TL-träff där vi ska plocka isär moment och träna på lite nytt sätt. :) Ååh vad jag är sugen på att träna!

God natt!


Lydnad-och agilityträning

Idag åkte jag och Sting till klubben för att träna lite, kan ju vara skönt att veta var man har hunden inför onsdagen då vi fått en plats för att träna för Niina Svartberg! :D Så jag körde igenom hela lydnadsklass 3 programet.

Sitt "i grupp": 2min, kollar runt lite. Men satt stilla annars.
Platsliggning: 3,5min. Låg så fint så. :)
Fritt följ: Gick såååå fint och koncentrerat, inget ljud! Bröt och belönade efter ungefär halva och sen fortsatte vi en stund till. :)
Sättande u. gång: Bra!
Inkallning m. ställande: Fiiiint ställande och bra fart! :D
Rutan: Bra fart, kanonbra störning med sågspånsfläckar, hon var nyfiken (var på väg att kolla in men bröt sig själv och fortsatte till rutan) men så himla duktig när hon fortsatte! Lyssnade bra på stanna och ligg. Testade en andra gång utan target efter att jag kört alla moment och även då gick det bra!
Hopp apport: Tugget kom tyvärr strax innan ingången, sa då till henne och hon skärpte sig och satte sig fot utan tugg! :) Men drygt att jag ska behöva säga till henne... Gör det klockrent annars.
Metallapport: Som vanligt är det galopp ut, trav in. Men bra ingång! :)
Vittring: Nosar lugnt och fint över alla pinnarna (fr. vänster till höger) och så tar hon den sista (fel) men ångrar sig och nosar reda på rätt pinne... Något hon fått för sig att man bara tar någon innan man dubbelkollar typ. Sen tappar hon den vid ingången.
Fjärren: Okoncentrerad då hon får syn på när Guiness och hans matte går från bilen mot skogen... ;) Men gjorde några riktigt bra skiften!

Är nöjd med henne! :) Hoppas vi får en bra dag på onsdag med mycket tips!

Även Guiness skötte sig bra. Bra slalom i början! Gungan är han dock lite osäker på, och A-hindret körde jag bara fart rakt över ;) Men man kan inte upprepa samma sak flera gånger med honom då blir han låg och låser sig. Undra om han tror att han gör fel att det är därför man upprepar. Han tar ju lätt åt sig när man säger till. Jag får helt enkelt tänka mig för extra noga så vi inte hamnar i dom låsningarna mera!

Han är anmäld till några tävlingar, ska bli spännande!

Även Sting är anmäld till lite blandade tävlingar. Bland annat en ag3 och en ho3! Jag kunde inte hålla mig! Vi ska köra för skojs skull utan något mål med att ta någon SM-pinne! Det går som det går helt enkelt, huvudsaken är att vi har KUL! Det ska genomsyra ALLA tävlingar (och träningar såklart) framöver. Helt plötsligt kan dom tas ifrån en och då önskar man att man hade en endaste start till oavsett om det skulle gått bra eller dåligt. <3

Nu är det dags att packa skolväskan för imorn. Sen sooova!
God natt!

DPAC kval

Strax innan 7 imorse rullade bilen iväg med mig, Isabelle, Sting och Ben för att plocka upp Enya och Sydney. Vi skulle till Avesta och tävla Doggy Professional Agility Cup (DPAC) med kval till finalen som går i Göteborg.

Först ut var hoppklassen och där rev Sting långhoppet och så var det som att hon inte riktigt orkade rädda upp situationen och så fanns tunneln framför näsan typ (skulle inte tas), så hon tänkte inte så mycket utan tog den, så disk där och finalen var som bortblåst! :/



Sen var det dags för agilityklassen, körde den trots disken tidigare, vi var ju ändå där liksom. :) Och hon gjorde såååå fint kontaktfält på A-hindret! Även balsen var helt okej, och även resten av banan gick bra tycker jag. Men så gör hon en superskum sak...Vägran på tunneln och drar mot A-hindret (inte så konstigt, men hann hejda henne i alla fall!) men sen vidare för att ta den 6m långa raka tunneln från baksidan! :O



Såå inget kval till DPAC finalen och heller inget hundfoder som jag tänkt att vi skulle vinna hem! ;) Jajja, tokstolle! Så den här helgen blev det inga placeringar utan istället 100% disk! Men en riktigt trevlig helg ändå! Tack Isabelle! <3

Tjingeling!


Officiell agilitydebut för Guiness

Då var det avklarat, den officiella debuten för Guiness. :) Han skötte sig bra trots dubbeldisk. Som tur var var inte gungan med så den slapp vi. Men det var slalomet som strulade till det i båda klasserna. Bara att träna vidare. :) Haha, i agilityklassen stannade han på A-hindret i måååånga sekunder. Ganska så pinsamt. Fick inte ner honom. Tokigt tokigt. Men vi har ju inte kört a-hindret speciellt mycket så det är ju bara att köra mera och få upp farten! :)

Nöjd med honom ändå.

Agilityloppet:


Hopploppet:


Tjingeling!

Pissväder!

Fy tusan vilket pissväder det är idag! Imorse snöblandat regn och både jag och Sting såg ut som snögubbar när vi kom in och vi var superblöta! In för att käka frukost och sen iväg till stallet och rida Damien. Tog en tur ut i skogen där jag red lite off road och lite klättring. Han verkade tycka det var kul! :)

Sen gick jag promenad med Sting direkt när jag kom hem igen är jag ändå var påklädd och ute liksom. Så ut i blötan igen... Så i med lite mat och iväg för att träna Guiness, mer blött alltså.

Han var duktig! Tog 12 pinnars slalom, lite sakta men rätt i alla fall! Men det gäller att dämpa honom lite innan slalom för är han för taggad slarvar han och tycker att vi kan skynda oss lite. ;) Men han skötte sig bra. Tog rätt ingång oftast trots att han fick gå före mig! :) Lite handling, kontaktfält och det gick också bra! Även gungan gick bra! Först med hjälp så han inte tog den själv. Sen körde vi den utan hjälp. Han tar den sakta, men han tar den i alla fall utan att hoppa av! STOOOORT steg! Farten kommer när han blir säkrare tror jag. Han är ju en liten fjant! Så min plan är att sakta in honom innan gungan imorn och så får han ta den sakta! :)

När jag sen kom hem hade jag inte lust att gå ännu en regnig promenad med Sting (har ju inte gjort annat än varit ute i detta pissväder tycker jag!). Så hon fick lite träning inne istället, och tror hon var lika nöjd med det :)

Körde först lite backa upp på pall, duktig! Sen lite vanligt backa och sitt fint på avstånd. Körde även om där jag försökte ta bort så mycket hjälp som möjligt och även testade när jag gick ner på huk. Riktigt duktig! Avslutade med att träna lite "mellan" och "mitt", dvs att hon går mellan mina ben antingen med huvudet framåt (mellan) eller huvudet bakåt (mitt). Gjorde både framåt, bakåt och lite sväng. Riktigt duktig! <3

Imorn blir det alltså officiell agilitydebut för Guiness och jag tror att om jag bara hjälper honom och visar rätt kan han kanske komma runt utan disk. :) Men det spelar ingen roll, det går som det går. Men han börjar kännas redo i alla fall! Sen är det ju småsaker kvar.

Efter tävlingen ska Isabelle och Ben åka med oss hem och sova över här! <3 För på söndag ska vi till Avesta och tävla Doggy Professional Agility Cup kval (Sting, inte Guiness).

Nu är det käk, tjingeling!

Sting med i skolan

I onsdags var Sting med i skolan. :) hon var duktig och låg för det mesta och vila. Såklart med sitt fina halsband frå Felicia (www.timyle.se). :)


Lite agilityträning med Guiness

Efter att jag varit hos Camilla åkte jag till klubben där Susanne tränade lydnad med Guiness. Han fick en liten lydnadspaus för vi skulle träna lite agility. Slalom, gungan och kontaktfält stog på planeringen.

Först slalom. Började med fyra pinnar och gick mot det och sa slalom. Han tog det klockrent! Så gjorde flera ggr och även med lite fart, kanooonduktig! Satte hopphinder innan och dom flesta gånger gjorde han rätt! Ibland kom han alldeles för snabbt och hann inte med att bromsa upp.

Sen körde vi gungan och började som vanligt med att han fick trycka ner den en liten bit bara, sen springa rakt upp utan att den rörde sig. Sen började vi sänka ner den, ganska fort nu. Släppte den nära marken och sen längre och längre ifrån marken. Vi har hittills kommit så långt som att det är kanske 1/4 kvar tills vi släpper den hela vägen uppifrån! :) Kanonbraa! Sen ska vi börja så han får göra den helt själv. Men det vill jag göra först när han kan åka hela vägen uppifrån. Om han fortsätter såhär tors och fred kan vi kanske ta gungan på lördagens tävling! :D

Tränade sen kontaktfält på balansen och a-hindret och båda gick bra, för det mesta gjorde han rätt. Några få gånger kom han för snabbt (mest på a-hindret som vi inte kört så mycket) och missade då att stanna. Men det var inte alls många ggr! Duuuktig!

Han var så himla duktig idag! Nöjd!

Pippi <3

Don Fido's Will'erkulla
2008-01-27 - 2012-04-16


Inoff debut med Guiness i fredags

I fredags gjorde jag och Guiness en inofficiell debut i agility. Jag är mycket nöjd med honom! Vi startade först en novishoppklass där det bara ingick hopp och tunnlar. Sen en inoff agilityklass 1 där jag redan visste att vi skulle diska oss eftersom jag inte vill ta gungan på tävling än.

I novishoppklassen rev han tyvärr näst sista hindret och får en lite vidare sväng efter det hindret eftersom han tror bommen ska attackera honom. Han river typ aaaaldrig, just för att han blir rädd för bommen då. Men jag är glad att han fortsatte i samma tempo snabbt efter, i början blev han så låg att det knappt gick att fortsätta och då har jag ALDRIG fyat honom. Men vi fick den näst bästa tiden och det blev en 4e plats. Hade vunnit om han inte rivit tror jag då det skillde så lite i tid. :) Duktig duktig!



I agilityklassen diskade vi oss som sagt, sen strulade det i slalom så jag valde att strunta i det. Han gjorde 4 pinnar MYCKET bra utanför ridhuset. Men då är han lugnare, på banan har han ju sprungit några hinder och är redo och vill vidare, så han har "inte tid" att stanna upp vid slalom. Haha! Men är nöjd annars, a-hindret stannade han iofs inte på kontakfältet, men med tanke på att vi inte tränat det alls under vintern gör det inget! :)




Är så nöjd med honom! På lördag blir det officiell debut, hoppas på att få till några träningspass i veckan på gungan, slalom och kontakfält så att han kanske kan fixa det på tävlingen. Vi får se hur träningen går helt enkelt. :)

Tjingeling!

Inställd lagtävling blev lydnadstävling istället

Idag var tanken att vi skulle tävla agility lag i Kista. Men vädret ville annat... Snöstorm och typ 10-20cm snö i Kista gjorde att tävlingarna tyvärr ställdes in! :/ Trist, då jag tänkt att Pippi skulle få mingla runt lite på en sista tävling. <3 Men jag hoppas vi får till en träff med Matilda, Eboni och Trojja imorn så hon får träffa dom en sista gång i alla fall.

Eftersom agilityn inte blev av ringde jag till A-C och frågade om det fanns möjlighet att jag kunde få tävla lydnad idag, klass 3 hade nämligen samling kl 13. Det var okej, så vid 12.30 åkte jag och Sting till klubben för att tävla! :)

Vi har inte tränat speciellt mycket, så jag såg det mest som ett träningstillfälle, och det blev en del nollor i protokollet, men som likagärna skulle kunna gett poäng faktiskt om hon inte var så flamsig! ;)

Men såhär slutade det idag:
Sitt i grupp - 10p
Platsliggning - 0p, satte sig, ställde sig, gick framåt, satte sig ;) Blåste ganska mycket och lite snö/regn. Så hon tyckte väl inte det var så kul.
Fritt följ - 5,5p, tappar lite position och ljudar. Mycket prat på henne. Domaren har skrivit "gläfs", haha!
Sättande - 0p, står... mutter! Ett av glansmomenten ju!
Inkallning m. ställande - 9p, duuuktig! Bara avslutningen som det drogs på!
Rutan - 5p, många kommandon, dessutom var hon utanför... lyssnade inte speciellt bra.
Hopp apport - 7p, tuggade, men inte supermycket som det kan vara!
Metallapport - 7, dåligt avslut och tempot. Haha, hon stog med öppen mun och bara "taaa den, den är tuuuung", satte sig till slut. ;)
Vittring - 0p, drog iväg i full fart, missade pinnarna och letade en stund. Hittade till slut dom och tog den första hon såg. Haha! Knaaas!
Fjärren - 0p, första skifte var "sitt" och det brukar bli bra, men nu ställde hon sig... :O Satte sig på andra kommandot och sen var det "stå" och då kom hon. Haha! Knaasigt knasigt.
Helhet: 7p

Trots nollorna och en slutsumma på 131p är jag nöjd ändå. Hon var glad och sprallig. Ganska flamsig. Men just idag brydde jag mig inte. Hade sagt innan går det så går det. :) Det hade ju kommit snö liksom så det var ju mumsigt också. Mitt bustroll! <3

Har tagit massor med bilder på Pippi dom senaste dagarna och imorn ska vi åka till Cia Lindroth för att få extra fina bilder i studiomiljö! Sting ska också med, så ska ta och borsta dom nu ikväll. :)

Tjingeling!

Sting har fått nytt halsband!

Igår kom det ett litet paket till mig i brevlådan. Blev riktigt nyfiken på vad det kunde vara, så öppnade det direkt och det var halsbandet från Felicia Mix (http://www.timyle.se/) som kommit! Vi har blivit utsedda till att vara testpiloter på halsbandet för att se så det är bra hållbarhet! :) Det är gjort i ett slitstark tyg som ska hålla för ALLT. Det ska inte mögla, inte lukta (stoooor tumme upp!) och även vattentäta. Och skulle det nu få en liten reva i sig ska det inte gå sönder mera. :) Låter kanon!

Riktigt fint blev det och såhär ser det ut på Sting. <3




Om ca 45min kommer Guiness ägare och hämtar mig så ska vi åka iväg till Lagga och tävla! :)

Tjingeling!

Tråkigt besked

Igår kom beskedet från veterinären att Pippi har malignt lymfom, blodcancer. Dvs det som veterinären misstänkte. :'(

Som jag skrev i förra inlägget om det här kommer jag låta henne somna in för att inte dra ut på det och låta henne lida. När det blir vet jag inte. Men senast under nästa vecka. Det känns så stört att jag nu ska välja när hon ska få sluta sitt liv. Det hade på något sätt varit bättre att det hände något akut och att alternativet vänta inte fanns. Veterinären sa att jag får välja själv när det ska ske, hon hade inga åsikter om det. Vi kunde välja att vänta tills hon blev sämre. Men det tänker jag absolut INTE göra, hon ska INTE få lida! Punkt slut!

Vi får se som sagt. Hon har spytt i morse. Fick frukost som vanligt ändå efter det, måste ju få i sig maten och det är ju bra att se om hon får behålla det. Får hon inte det ens... ja då kanske det tyvärr inte dröjer till nästa vecka ens. <3

Älskade älskade lilla hund! Du skulle ju ha många år kvar! <3

Gårdagens agilityträning m Guiness

Åkte till klubben och tränade med Guiness igår fm, bra att ha något att göra så man inte bara är hemma och det är tråkigheter. Men hann inte blogga igår för på em var jag i stallet (först Damien sen Camilla).

Jag byggde upp en öppenklass agilitybana, en bana utan gungan. Han lyssnade bättre igår än i måndags utan att för den skullen tappa farten! :) Riktigt kul! Han gör slalom, men behöver hjälp in rätt och har han för bråttom inne i slalom går han förbi någon pinne. Men när han är lugn så går han rätt i alla fall. Svårigheten här var att det låg en kort tunnel under balansbommen, inte så att öppningen var precis vid uppfarten, men tillräcklig störning för att han inte "såg" balansen utan bara ville till tunneln. Men det var ju första gången vi hade så, så det var ju inte så konstigt.

Kontaktfältet gjorde han bra på balansen trots att vi inte hade target! Han kopplade ordet "tryck" med beteendet trycka på target! :D A-hindret har vi ju inte hunnit träna så mycket på med kontaktfältet, men han flyger inte av i alla fall. *tumme upp*

Vi körde gungan vid sidan, dels genom att bara springa rakt upp utan att den åkte ner och dels trycka ner den lite själv. Sen fick han åka ner, först långsamt sen snabbare och snabbare och börjar med att släppa en liten bit från marken. Det går framåt! Någon gång hade han bråttom så han hoppade av mitt på. Men det var nog mer för att han kom snett på den än att han var rädd för den.


Vill vakna och märka att det bara var en mardröm

Det började med att mamma kände några knölar på var sida om Pippis hals i söndags. Imorse vid 10-tiden ringde jag veterinären för att få en tid för att kolla vad det kunde vara.

Där sa veterinären att alla lymfknutor man kan känna var förstorade. Det vi känt på halsen var alltså förstorade lymfknutor, som är ca 5cm långa. Det togs blodprov och 4 olika röntgenbilder, men då ljuset blev lite fel på några bildr fick vi ta några fler. Inget lugnande och hon skötte sig exemplariskt! Trots att hon skulle ligga på rygg vid några bilder låg hon helt blickstilla! <3

Veterinären där sa att något "extra" syntes i buken, ev förstorad mjälte. Svårt att se, hon hade även känt något. Därför blev vi remiterade att åka till Ultuna för vidare utredning. Hon ville att vi skulle få en tid idag, helst imorn. Absolut inte nästa vecka. Då dagen idag passade bra för mig (eftersom jag inte hade ett smack planerat) åkte vi in på akuttid och väntade.

Vi fick komma in på ett rum ganska snart. Väldigt skönt så Pippi fick ha det lugnare än ute i väntrummet. :) Så väntade vi ca 40min (satt och läste hundsport) och sen kom veterinären in. Kände på lymfknutorna och lyssnade på hjärtat, inför lugnandet. Sen fick hon en lugnande spruta och vi gick vidare till ultraljud. Somnade ganska snabbt sen när vi väntade en stund där.

Under ultraljudet togs det prover från lymfknutorna i magen (som också var förstordade, levern och mjälten. Hon skulle sen tillbaka till rummet utan uppvakningsspruta, så upp på en bår. Men nehe du "sa" Pippi, jag är pigg! Haha, så fick gick tillbaka till rummet. Om än lite vingligt och inte alltför stadig på benen. "Kan själv" är hennes motto...

Väl tillbaka fick vi träffa en annan veterinär för den tidigare var inne på operation. Hon tog några prover på dom yttre lymfknutorna. Sen sa hon att det tyvärr inte ser bra ut för Pippi. :/ Hon tyckte att det kändes som malignt lymfom. :/ Enligt ett infohäfte jag fick med är det blodcancer. :/ En allvarlig sjukdom som förr eller senare tyvärr leder till döden. :/

Det går att behandla med cellgifter, men hon kommer aldrig bli frisk, utan bara få några extra år. Jag tycker att det känns egoistiskt. Att behandla henne med något som ändå inte kommer få henne frisk, utan som sista år ska hon få åka till veterinären x antal gånger och kommer säkert inte kunna ha ett aktivt liv som hittills haft. Troligtvis är det också dyrt. Plus att hon eventuellt har allergi också... Vilket gör att jag kommer välja att låta henne somna in utan att prova att behandla.

MEN deffinitivt svar får vi imorgon när provsvaren kommer. Men jag har inga större förhoppningar. Hon är verkligen ur form. Alla lymfknutor man själv kan känna är stora som ägg ungefär och hon har magrat av kraftigt, jag fick henne i hyffsat fint hull osv tills hon fick magsjukan där för två veckor sen. Då tappade hon allt och jag säger bara att det är tur hon har päls. För det är inte mycket till hull kvar. <3

Nu till helgen skulle hon ju få gå över på sitt vanliga foder och få börja äta godis och tugg! Får se hur länge hon kommer vara kvar <3 Men hon ska få äta allt hon vill i alla fall!

Som rubriken säger... vill bara vakna och upptäcka att det var en mardröm. Tyvärr är det nog inte det. Men det är så svårt att förstå. Hon är ju bara 4 år! :/ Ingen ålder alls!

Agility och lydnadsträning med Sting o Guiness

Idag åkte jag till klubben för att träna agility med Sting och Guiness, och efter det hann vi även med lite lydnad! :) På kvällen fick Sting simma, så hon är nog riktigt nöjd med dagen. :)

Det var ett gäng och tränade agility innan vi kom, jag sa att dom kunde låta det stå kvar, tyckte banan verkade bra för Guiness också. :) Plus att jag hade ingen idé om vad jag skulle göra innan. Haha, mer än gungan, kontaktfält och slalom. ;)  

Körde först med Sting och hon satte banan direkt. Duktig tjej! :) Något segt på kontakfältet på balansen, så la dit locket för att träna lite kontaktfält. Testade även att springa ifrån henne i sidled i slalom, men det var svårt tyckte hon. Men springa förbi i slalom gick superbra! :)

Guiness var riktigt sugen idag, hoppade massor med extra hinder innan jag fick kontrollen ;) Haha! Men sen lyssnade han fint. Märks att vi inte kört på riktigt på ett tag. :) Bra sug med andra ord. Bra början till ett bra kontakfält på balansen och körde även på a-hindret. Slalom går han mycket sakta i, men han gör oftast rätt. Vi tränar vidare helt enkelt ;) Farten kommer med säkerhet. Vi körde även gungan och det gick mycket mycket bra idag! Började med att han fick stampa ner den för att få den lilla smällen och att springa hela vägen upp utan att den rörde sig. Det gick bra och vi gick vidare till att han fick åka ner. Först sakta men sen lite snabbare  och även med en liten duns i slutet. Gick KANON! Han blev inte rädd en endast gång!

Mycket nöjd med agilitybiten för båda hundarna. Gick över till lydnad med Sting sen och även där biljerade hon. :)

Fritt följ: Gick jättefiiiint! :D
Inkallning m ställande: Superbra ställande!
Metallapport: BRA! Till och med ingången satte hon direkt utan snett! :)
Hopp apport trä: Något liiitet litet tugg, men inte galet mycket. Men bara i avslut efter rumpan  hade landat i backen. Inget snett sitt!
Vittringen: Första gången smakade hon på en annan pinne innan hon tog rätt men inget tugg in och bra ingång! Andra gången rätt pinne direkt och inget tugg och bra ingång! :D Det går framååååt! Haha, trots att vi inte tränat på nästan en månad - fy skäms på matte!

Mycket mycket nöjd med träningspasset, alltid kul att ha sällskap också (Guiness matte var med). :) På onsdag blir det repris, plus att Renata hänger på då.

Hade tänkt ha med Pippi idag också. Men hon var fått svullna halsmandlar (?) tror jag så hon får ta det lugnt. Ska ringa veterinären imorn så får vi se vad vi ska göra. Hon skulle ju också tävla i helgen... :/ Får se om det är möjligt öht, tror dessvärre inte det.

Tog kort på Sting med hennes rosetter hon vann i helgen! Julgran? ;)
OBS! Vi kom 2a i freestyle men det står 3 på rosetten för att jag lyckades lägga ut fel. Men jag ska byta den med tjejen som kom 3a så det blir rätt. :)



Min duktiga duktiga hund! <3

Nu ska jag sova för att ladda för imorn... fast inget händer imorn! Ååååååh så skönt! :D Inte jobb, ingen häst. Bara hundarna och jag! Har lite smågrejor att fixa iofs, men ingen tid att passa på hela dagen! UNDERBAAART! Det var inte igår direkt...

Tjingeling!

Freestyletävling dag 2

Tävlingsdag nr 2 på klubben! :) Samma körordning som igår.

Heelworken gick KANON! Snäppet bättre än igår och det belönades med lite högre poäng (25,20p) och alltså uppflyttningspoäng även idag! En 3e plats blev det idag! :D Hääärligt Sting! <3 Inget skällande och mera med mig idag!



Freestylen gick också bra tycker jag, några små små missar. Men hon skällde typ bara EN ENDASTE gång!! :D Wohoo! Dessvärre räckte det precis INTE till uppflytt! :/ Trots att jag ändrade programet så hon skulle sätta det. Men då tyckte den ena domaren att det blev för enkelt typ.. men jag vet inte. :S Det räckte i alla fall till en 2a plats! :)

Såhär står det i reglerna ang poängsättningen och vad klass 1 bör innehålla:

"Poängsättning freestyle
Klass I:
I denna klass kan programmet vara uppbyggt kring relativt få, enkla rörelser (cirka 3-6 stycken) och enkla övergångar mellan dem. Exempel på enkla rörelser kan vara slalom/åttan, positionsarbete och snurrar. Samarbetet ska vara gott men behöver inte vara felfritt för att belönas med uppflyttningspoäng. Programmets planering och kvalitet kan vara enkel liksom tolkningen av musiken. Det ställs inga stora krav på uppfinningsrikedom.

Programmets längd behöver inte vara långt. I klass 1 gäller ”less is more!”"

Jag tycker då att vi borde fått uppflyttningspoäng då... Suurt! Man ska ju ha 7,5 i samtliga tre bedömningskategorier och vi fick 7,4 - 7,45 - 7,75!! NÄÄÄÄRA AFC final och diplom.... Jag ger snart upp! Har ingen lust längre när man ska vara så jäkla hårt i klass 1 redan! *mutter*



Men jag är riiiiktigt nöjd med Sting den här helgen! Hon har varit grymt duktig faktiskt och vi har fått fina placeringar! Placerad i 3 av 4 starter! Det är kanon ju! Heelwork är verkligen det vi ska satsa på! Men jag vill gärna ha det där freestylediplomet först, vi är ju hela tiden så nära så nära!

Tjingeling! <3


Freestyletävling dag 1

7.30 imorse var jag och Sting på klubben för att förbereda inför dagens freestyletävling. Det här blir ett kort inlägg, för jag känner att jag verkligen måste sova... Ska vara där 8.30 imorn, skönt med lite senare iaf. Men så är det ju när det är dag 2 det mesta är liksom färdigt. :)

Vi startade med heelworkklasserna. Jag är jättenöjd med Stings start i heelwork! Inget skällande alls! Något ofokus någonstans, men heeelt klart godkänt av henne, att hon inte skällde är ett STORT STORT plus! Sen att vi slutade på 24,65p och uppflyttningspoäng och placering 2 gör inte att jag är mindre nöjd! :D Duuuuktig Sting! <3



Efter lunch drog freestyleklasserna igång. Skulle det bli uppflyttningspoäng och diplom idag? Hoppades på det i alla fall. Men domarna tyckte det var för mycket heelwork i programet :S Så det drog ner poängen för planeringen. Synd! I dom andra två kategorierna saknade det 0,1p från uppflytt. Så vi är ju alltid i närheten och nosar liksom... Jaja, nya tag imorn! :)



Här är sötnosen med sin fina rosett, hennes färger! <3



Efter tävlingarna åkte jag till stallet. Mockade och fixade mat till Junior och Damien, sen tog jag en barbackatur på Damien... glömde dock den viktiga detaljen att han fäller = det stacks rejält! Superhårig blev jag också ;D haha!

Nej nu är det dags att sova, måste orka morgondagen. Sen ska jag försöka vila upp mig kommande veckan! :D Loooov!

Tjingeling!

Hopptävling med Damien

Igår tävlade jag och Damien hoppning. Hans första hopptävling. Vi startade 60cm två ggr, andra gången utom tävlan då. Men jag var nära på att vända i dörren när jag såg att dom tagit fram vattenmatta, gröna kullarna och en grind... Stackars Damien, allt på en gång. ;) Han har ju bara hoppat vanliga bommar liksom ;) Jaja, bara in och testa och hoppas på att man skulle få hoppa fram på vattenmattan i alla fall. :) Vilket man fick! Lite titt, men vi tog oss över :) Så duktig.

Första ritten fick vi 0 fel i grundomgången! :D Woow! Grinden var inga problem alls och vattenmattan gick bra! Vidare till omhoppning, där första hindret var gröna kullarna ur sväng. Där tappade jag yttersidan lite och han smet förbi. Men gången efter hjälpte jag honom mer och då tog han den, så egentligen inte rädd! :) Dessvärre så rev han sista hindret, så 8 fel fick vi med oss. Men eftersom han inte orkade hålla galoppen hela tiden var det en del trav, och några hinder travhoppade vi. Men man märkte att han gärna ville till hindrena och gärna galoppera! :) Tiden blev ju inte så bra då. Men det struntade jag i eftersom det här bara var träning och utbildning för honom.

Även andra ritten tog vi oss till omhoppning, där jag tyvärr "slutade rida" vid sista hindret och han vek förbi och sen rev han det. Så även där 0 + 8 fel. Men han höll galoppen lite mer faktiskt! :)

Himla nöjd med honom! Dessutom blev det vinst för oss! Bara vi som tog oss till omhoppning! :D Heeelt otroligt! Duuuktigt duktiga Damien! Förra helgen 2a och nu 1a! :D

Film från andra ritten, kortet blev fullt så tog lite tid att radera några filmer så nytt fick plats. Speciellt för stackars Ilona som inte alls är van med min kamera ;)





Tjingeling!

RSS 2.0