Gårdagens agilityträning m Guiness

Åkte till klubben och tränade med Guiness igår fm, bra att ha något att göra så man inte bara är hemma och det är tråkigheter. Men hann inte blogga igår för på em var jag i stallet (först Damien sen Camilla).

Jag byggde upp en öppenklass agilitybana, en bana utan gungan. Han lyssnade bättre igår än i måndags utan att för den skullen tappa farten! :) Riktigt kul! Han gör slalom, men behöver hjälp in rätt och har han för bråttom inne i slalom går han förbi någon pinne. Men när han är lugn så går han rätt i alla fall. Svårigheten här var att det låg en kort tunnel under balansbommen, inte så att öppningen var precis vid uppfarten, men tillräcklig störning för att han inte "såg" balansen utan bara ville till tunneln. Men det var ju första gången vi hade så, så det var ju inte så konstigt.

Kontaktfältet gjorde han bra på balansen trots att vi inte hade target! Han kopplade ordet "tryck" med beteendet trycka på target! :D A-hindret har vi ju inte hunnit träna så mycket på med kontaktfältet, men han flyger inte av i alla fall. *tumme upp*

Vi körde gungan vid sidan, dels genom att bara springa rakt upp utan att den åkte ner och dels trycka ner den lite själv. Sen fick han åka ner, först långsamt sen snabbare och snabbare och börjar med att släppa en liten bit från marken. Det går framåt! Någon gång hade han bråttom så han hoppade av mitt på. Men det var nog mer för att han kom snett på den än att han var rädd för den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0