Träning med Emelie

Träning idag tillsammans med Emelie! :) Känns bra att vi kommit igång med träning med jämna mellanrum nu. Så tänkte sammanfatta lite vad Izza fick göra.
 
Budföring
Hon har lite svårt att stanna kvar hos Emelie, hon springer dit och tvärvänder tillbaka. Så fokus nu ligger på att skicka henne till Emelie där hon får godisbelöning och så går jag och hämtar henne. Men helt plötsligt förstår inte Izza ordet marsch... Så nu bygger vi upp förväntan på ordet genom att tagga henne så hon vet vart hon ska. För antingen så satt hon kvar eller så började hon flumma iväg. Men efter andra passet med budföring så gick det bättre!
 
Rutan
Det var länge sen vi körde rutan. Men nu ska vi damma av det. Hade inte riktigt fokus rakt ut, utan skulle flumma med annat, mest för att hon ville ha bollen som jag kastade. Så fokuserade hon bara på den sen. Emelie fick ta den och kasta. Blev lite bättre. Men något vi ska jobba vidare på är bollstörningen i sig. Samt belöna upp target mera (och då med boll).
 
Fritt följ
Jag har kommit in i att belöna Izza med exakt lika långt mellan varje belöning - tack Emelie för att du uppmärksammade det! Så nu är det skärpning från mattes sida, att våga vänta lite längre med belöning, men även variera med att belöna efter kort också. Men få bort att det alltid blir samma antal steg. Hon fick gå med stöd av en "vägg" (vi var på en parkering, så sån där som delar av parkeringsplatserna mot varandra) för att få hjälpen att inte flyta ut, och det gick bra! :) Så nu ska vi fortsätta kämpa!
 
Platsliggning
Något jag alltid glömmer att träna känns det som. Hon tycker det är tråkigt att ligga still länge, men idag var hon duktig och låg lugnt. Reste sig någon gång när jag lämnade precis bara. Men funderar på att lära in hakan i backen ordentligt så vi kan ha den på platsliggningen, så kanske hon tycker det blir bättre när hon får en tydlig uppgift att göra under tiden. Det som tar emot lite är att det tar ju sååååå lång tid att få stabilt.... hahaha! Men det är väl bara att vi kör igång. ;)
 
Därefter åkte vi upp till Huvudsta-dagiset där Emelie skulle ha träning med ett ekipage. Vi fick hänga på lite och tränade rumssök med te. Izza snappade upp det väldigt fort tycker jag och var jätteduktig på att söka! :) Sen lite pallträning som avslut.
 
Nu är Izza väldigt trött och nöjd. <3 Skönt! :)
 
Tjingeling!

Izza freestyledebut!

Har inte hunnit blogga något i veckan då jag slutat 18 varje dag, är då inte hemma förrän strax efter 19 och då ska hundarna ut. Men nu så kommer ett inlägg från dagens tävling. :)
 
Debut alltså för Izza i freestyle. Det var i Haninge hundhall. Det kunde gå hur som helst. Hon kanske skulle flippa totalt och bara flänga omkring utan fokus, eller faktiskt kunna fokusera. Vi skulle dit för att göra någonting kul bara. :) Izza blev lite stissig när vi skulle till uppvärmningsringen, fick jobba mycket med fokusgrejor först bara. Kändes inte helt cool när vi gick in på plan. Men mycket mera med mig, och när vi väl körde igång var det fokus på mig! :)
 
Vi hade roligt på plan och jag tycker hon skötte sig utmärkt för att vara första gången! Inte iväg och kolla in grejor, utan fokuserad på sin uppgift. Även om det blev några småmissar, men inga stora. Tyvärr så blev hon lite förvånad när musiken drog igång, hon skulle ligga, så hon ställde sig upp och fokuserade lite på den. Men sen körde vi på! Någon miss på någon snurr där jag fick ge ett till kommando bara.
 
För er som inte vet hur det döms så döms det i tre kategorier och man måste ha minst 7,5 i snittbetyg på varje del för att få uppflyttningspoäng. Det var två domare som dömde idag, så då tar man deras snitt helt enkelt i resp. del.
 
Den ena domarens kommentar var: "Bra följsamhet genom hela programmet (förutom precis i starten)." och vi fick dom här poängen:
Utförande: 7,70p
Programmets planering & kvalitet: 7,60p
Tolkning av musik: 7,70p
 
Den andra domarens kommentar var: "Lite störd av omgivningen. Några missar vilket gör programmet lite otydligt." och vi fick dom här poängen:
Utförande: 6,30p
Programmets planering & kvalitet: 6,00p
Tolkning av musik: 6,90p
 
Totalt blev det 21,10p och denna uppdelning: 7,00 - 6,80 - 7,30.
I det läget när man läst protokollet och poängen undrar man faktiskt om domarna tittade på samma hund? Hur kan man tolka det så olika, den ena säger bra följsamhet och den andra att hon är störd av omgivningen... Jättemärkligt tycker jag! Trist också när vi skulle fått uppflytt av ena domaren faktiskt. Men så är det. Jag är i alla fall jättenöjd med henne!
 
Såhär såg det ut idag!
 
Länk till filmen http://www.youtube.com/watch?v=0ZwAGHvSLYQ&feature=youtu.be. :)
 
Och med det säger jag tjingeling! :)

Träääning! :)

Idag träffades jag och Emelie på Bro-Håbo BK för lite lydnadsträning.
Jag hade bara Izza med mig då det var ruggigt väder så Sting skulle nog tycka det var mysigare att ligga hemma i soffan och kolla på OS. <3
 
Körde några korta korta inkallningar där jag stog i lite olika vinklar så hon fick hitta ingången själv. Duktig! :)
 
Sen blev det kort budföring med fokus på att stanna kvar hos Emelie. Så vi skickade aldrig tillbaka till mig, utan blev bara skick till Emelie och så gick jag och hämtade henne. Tyckte det blev stor skillnad redan efter några gånger! Bra! Då hon annars har sprungit dit, vänt och sprungit tillbaka innan hon satt sig ens liksom.
 
Därefter blev det fokus på apporteringen (2an). Hon ville tjuva, tjuva och återigen tjuva! Så det blev mycket stadgeträning. En gång fick hon hämta och guuuh så fint gripande! :D Sen så kämpar vi vidare helt enkelt med att kunna sitta och hålla den i munnen, bara så ni vet så är det faktiskt sjuuuukt svårt och onödigt enligt Izza. ;) Suck...
 
En liten platsliggning blev det också med en okänd hund. Hon reste sig aldrig helt, men hade lite svårt att ligga stilla och coola ner. Men vi har inte tränat så mycket heller, och jag gick tillbaka ofta och belönade och var bara på kort avstånd. Mera träning på det! Måste bli bättre på att lägga in platsliggningen.
 
Efter ett litet brejk blev det lite fotgående, något ofokuserad så blev inte alls mycket. Och sen lite freestyle som avslutning. Hon är fortfarande väldigt nöjd känns det som så jag kan pyssla med något annat en stund innan vi ska ut för promenad. :)
 
Överlag nöjd, men det är mycket kvar att jobba på! :)
 
Tjingeling!

Länge sen...

Nu var det ett tag sen jag bloggade - igen! Blää på mig. Får ta och bli bättre på det. :)
 
Bloggade inte ens efter förra helgens tävling. Jag och Guiness tävlade agility i Stockholm hundsportcentrum, Knivsta BK arrangerade. Startade med hopp 2, där vi fick en onödig vägran då han sprang förbi ett hinder. Men men vi har ju en pinne kvar i agility 1 tänkte jag så vi har inte bråttom med pinnarna än. :) Efter några timmars väntan (men som blev kortare än beräknat då tempot var högt) så var det dags för agility 1. Där fixade vi nollat lopp och det räckte även till pinne! :D Så nu är han helt uppflyttad till klass 2, wiie! I år är siktet inställt på att flytta upp oss till 3an! :)
 
Izza har varit och röntgat höfter och armbågar, hon som röntgade sa att det såg bra ut. Men inget är klart förrän SKK sagt sitt, och det kunde inte blivit bättre! Ad: Ua och Hd: A!! :D Såå underbart!
 
Sting fortsätter få mer och mer päls. :) Riktigt röd och fin också, jag är bara så otålig och vill att den ska komma ut helt nuuuu! För ca 2 veckor sen blev hon dålig i magen, bara kräktes och kräktes (slem/vatten). Hon fick åka in till Ultuna för att kolla upp det. Inget syntes på röntgen, men dagen efter bajsade hon ut en benbit, så jag tror det var den som spökade i tarmarna, men då dom bara röntgade magsäcken så syntes den inte. Blodprover togs även och där ligger hon numera på en normal nivå! :D Wihoo! Däremot syntes lite pålagringar på höfterna, men hon är ju ändå 8år så kan lika gärna vara åldersrelaterat då hon varit väldigt aktiv i sitt liv. :)
 
Som avslutning tänkte jag visa lite bilder från Izzas morgonpromenad. :)
 
Små pinnar är ingenting för Izza, stora ska det vara! Men den här var väl allt i största laget?? Hon försökte på riktigt att verkligen få med sig den! Haha!
 
En till stor "pinne", även den lite väl stor men hon envisades med att dra med den en liten bit. Sen tröttnade hon. Det gick väl inte tillräckligt fort att ha den med sig. ;)
 
Lite balansträning. :) Duktig tjej!

Sådär, då hoppas jag på att jag nu ska komma igång och blogga lite mera igen nu när jag skrivit ett litet "starta-på-nytt-igen"-inlägg. ;)
 
Tjingeling!

RSS 2.0