Agilitytävling dag 2, Nordmaling BK

Så var det dags för dag 2 på Nordmaling BK.

Agilityklass först. Där hon först river långhoppet och sen tar ett skutt på mig och där jag slutligen missar(!) ett hinder så summa blir då disk... Mutter!

Därefter hoppklass A. Vi gör en nolla på hinder men får såklart tidsfel. ;) men kändes bättre i alla fall!

Sen strax innan vi ska gå och börja värma upp inför hopp B börjar det skjuta i skogen. :/ så Sting blir såklart rädd. Men vi kommer till startlinjen uppvärmda och redo. Eller Sting ville helst åka därifrån. Vi tar oss ändå runt på en vägran och massa tidsfel. Vägran tar jag på mig då jag släppte henne för tidigt istället för att stötta henne hela vägen när hon redan var lite låg.

Men jag är nöjd med henne ändå i helgen, hon har kämpat igenom varje klass med nästan maxade hinder och några småmissar har det varit men dom tar jag på mig. :) får se om vi åker och tävlar agility något mer i år eller om detta fick vara hennes sista helg för i år. Vill ju gärna samla poäng till årets agilitybriard... Får se som sagt. :)

Tjingeling!


Agilitytävling dag 1, Nordmaling BK

Blir en kort blogg här utan filmer då jag bloggar från mobilen. :)

Igår åkte jag och Sting tåg upp till Ö-vik för att bo hos Therese, Patrik å hundarna. Men även då tävla agility i Nordmaling. :) Sting skötte sig galant på tågen! :)

Idag bar det av mot dag 1. Två agilitylopp och ett hopplopp. Började med en disk tyvärr. Jag genade för tidigt när hon skulle ta tunneln under balansen så hon tog balansen istället. Typiskt annars hade det varit nollat. Men duktig ändå. Tror hindrena var nära max, och så började det med en oxer.

Andra agilityloppet satte hon en nolla på hinder, men tyvärr tidsfel. :) duktig vovve! Hon taxerade en hel del under det här loppet. :/ slutade 6a av ca 20 starter.

Avslutade med hoppklassen och hon hoppade bättre igen! Skönt! :) tyvärr en sur rivning på sista hindret. Tajt tid så
en del tidsfel då också. Men slutade 5a av ca 20 starter.

Nya tag imorn med målet att nolla alla lopp på hinder! :)

Tjingeling!


Stolpe ut hela helgen

Tidigt igår morse åkte jag, Isabelle, Guiness, Ben och Emma (bc som Isabelle var hundvakt åt) till Kumla för att tävla dubblerad klass 1. Fyra lopp alltså.
 
Agilityklass 1A
Det blev en disk. Men är nöjd fram till disken, sen var inte jag riktigt snäll som inte körde honom på samma sätt. Jag måste skärpa mig och fortsätta köra som planen var trots att vi blivit diskade! Sen flög han gungan, som tur var blev han inte rädd. Vi tog om två ggr innan jag kände att det kändes liite bättre iaf.
 
 
Agilityklass 1B
Återigen en disk, men denna gång pga av att han hoppade KF på a-hindret och jag valde att göra om. Han hoppade igen och en tredje gång likaså. Då fick han helt enkelt gå av banan då han faktiskt numera vet vad han ska göra! Det blev nog extra svårt då det låg en tunnel bakom tror jag. Ingen idé att visa film från detta lopp. ;)
 
Hoppklass 1A
I mål med 15 fel! :) Två rivningar och en vägran. Surt på ett annars helt okej lopp faktiskt! :) Är alltså nöjd ändå!
 
 
Hoppklass 1B
Avslutar tyvärr dagen med en disk, men bra känsla och sätter man ihop delarna när det gick bra så skulle det blivit kalasbra! :) Gick ur slalom pga tunnel bakom, så detta ska verkligen tränas på! :)
 
 
Dagens lydnadstävling då... också stolpe ut tyvärr då. Återigen inga konstiga ljud innan vi äntrar planen, men sen så hör Sting något efter sättande under gång, kommer inte direkt på inkallningen utan jag får säga kom flera ggr och rutan vill hon inte ut till... Jaja. På't igen om två veckor!
 
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p - La sig på första kommandot! :D
Fritt följ: 7p - Vid sväng, snett sitt, sitter inte, position - Var inte alls med i början, eller jo. Med var hon. Men satte sig inte. Sen kom hon igång och det kändes bra. :)
Sättande: 0p - Står
Inkallning m ställ: 6,5p - DK - Fick säga kom flera ggr och sen gjorde jag DK även på ställandet. Helt ok ställande fick hon iaf.
Rutan: 0p - bryter - Hon vill inte gå ut pga ljudet hon hört... Ingen idé att tjaffsa.
Hopp apport: 5p - Kraftigt tugg vid sväng, sitter mycket snett - Assåå guuh! Massa massa tugg och satte sig liksom med sidan mot mina vader. Som fot fast bakom ryggen... Dummer!
Metallapport: 8p - Sakta åter 
Vittring: 7,5p - Tugg - Va? Inget jag märkte av ens. Hon höll den så fint. Eller hon höll den typ mellan hörntänderna. Haha! Men letade jättefint och trav in, höll den hela vägen. Jag gjorde ett dk med armen in. Men som sagt, jag märkte inget tugg utan jag är nöjd med hur hon gjorde momentet!
Fjärr: 5,5p - Flera DK, rör sig framåt, sätter sig före - Jao... Att sätta sig före mitt kommando (efter att jag kommit tillbaka) var något nytt...
Helhet: 6p
Summa 176,5p, ytterliggare ett 0 pris, plac 5/6.
 
Suck suck suck! Undra när det här ska vända? Hoppas till nästa tävling! Det är ju så dyrt att tävla numera att man vill ju gärna att det ska gå bra...
 
Nu taggar vi dock först och främst till agilitytävling! På fredag åker jag och Sting tåg upp till Örnsköldsvik för att bo hos Therese å Patrik och så är det tävling lör+sön! :) Ska bli så kul! :D
 
Tjingeling!

Finaste Sting <3

Kameran fick följa med på promenaden och jag fick till några riktigt fina bilder på Sting. :)
 
Finingen, lite blåsigt bara. ;)
 
Den där blicken alltså!
 
Du är sötast! <3
 
Båda dessa bilder är jag riktigt nöjd med, har fixat med dom i PS. <3 fiiinast!
 
 
Nu vankas det mat - muums! Så hungrig!
Tjingeling!

Lydnad-och agilitytävling

Igår tävlade jag och Sting lydnad på Vallentuna BK och idag tävlade jag och Guiness agility hos Avesta HU. Eftersom jag inte bloggade igår kommer här ett inlägg om båda tävlingarna. :)
 
Först lydaden igår då.
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 9p - dk ligg - Blir irriterad på dessa dk vid nedläggande... :P
Fritt följ: 6,5p - strul i sväng, släpper positionen, står i halt, långsamt sitt, för vid i helt om - Guuh, i början var det mycket trassel, men sen så blev det bättre! Usch....
Sättande u gång: 9p - något långsamt - Hon drog inget på transporten, som inte var kanonbra direkt.
Inkallning m. ställande: 7p - DK, tempo, avslut - Gav ett litet handtecken också. Sen hade hon ganska dåligt tempo, men så var det i uppförsbacke också. Haha! Och som vanligt så rundar hon mig (!), då satte hon sig inte heller... Mycket konstig idé det där.
Rutan: 0p - nosar, extra kommando, går ej in i rutan - Har jättebra fart ut till rutan! Men hamnar lite snett, börjar nosa. Men så slutar hon och jag gör en omdirigering, som hon påbörjar. Sen ser hon sig i spegeln och blir rädd... Vi har ju spegel på klubben men hon har inte reagerat där. Men den här var annorlunda, liksom inte slät direkt utan allt blev lite konstigt när man kollade i den. Ska testa på klubben lite med spegelträning nu ;) Typ testa skicka rakt mot spegeln.
Hopp apport: 0p - tugg, avslut, föraren bryter - Hon tuggar och ställer sig snett bakom mig, i och med nollan så väljer jag att ta ett steg och ta den ifrån henne. Det är liksom inte okej beteendet! Speciellt inte eftersom hon kan på träning nu!
Metallapport: 0p - tempo in, släpper, avlämnar ej föremål, föraren plockar ej föremål - Whaat?! Vad gör hon liksom...? Aja, hon släpper alltså den snett framför mig, vilket gör att jag inte får tag på den utan att röra fötterna = noll.
Vittring: 7p - tugg - Jättefint sök därute, men gaah för tugget! Blir inte klok på denna hund! :/
Fjärr: 6p - extra kommando, skall, flyttar 0,5-1 längd - Vissa skiften helt okej faktiskt! Men så var det ett som hon kom framåt en del på. Men skall blir det så fort jag får lägga till extra kommandon.
Helhet: 7p - struligt mellan momenen, ofokuserad - Ja, det stämmer verkligen! Inte riktigt med mig idag.
Summa: 171p, 0 pris.
 
Inte alls en bra tävling! :/ Men bara att försöka ta nya tag till nästa helg. Funderade först på om jag inte skulle träna något alls. Men sen fundera jag istället på att köra massa träning? Aah, vet inte vad som skulle funka bäst. Ska i alla fall se till att leta tävlingar så jag är anmäld till flera så det inte bara är den här tävlingen kvar. För jag vill verkligen få ihop sista 1a priset i år!
 
Nu till agilityn idag, uppstigning tidigt och sen iväg. Vi hade trevligt resesällskap idag i form av Isabelle å Ben som också skulle tävla! Tack för idag! :)
 
Först ut var agilityklassen. Kändes som en bra bana. Men jag klantar det på ett ställe och missar en tunnelfälla. Så han tar tunneln istället för slalom. Men han tog gungan och KF på balansen helt okej och slalom var så fint! Många andra saker var också bra! Riktigt bra släpp och tryck framåt! Sen hoppar han a-hindrets KF så det bara skriker om det ;) Jag gör om, och då segar han och gör inte ordentligt. Men men, bara träna mer inför nästa helg när det är dubblerat, så vi kör 4 lopp! :)
 
 
Sen hoppklassen och även den banan kändes bra. Hade dock svårt att bestämma mig vid slalom om jag skulle chansa och se om han skulle lyckas med den lite kluriga slalomingången eller om jag skulle dra ut på tiden och veta att han skulle lyckas genom att välja det andra sättet. Men jag testade det "svåra" alternativet och han satte det riiiktigt bra! :D UNDERBART! Hela banan flyter på väldigt bra, men så tar han ett hinder extra i slutet och återigen en disk får vi med oss hem. Men en härlig känsla om att vi är på väg åt rätt håll i alla fall! :D
 
 
Jag är alltså jättenöjd med Guiness idag! Kan inte vara mycket annat! Isabelle sa att flera i publiken sa nej när han diskade sig och att det var så fint annars, och en person (som jag inte vet vem det var) sa att det var synd på ett annars fint lopp. :) Känns kul att fler tyckte det var fint. Som sagt, är så nöjd! :) Duuktig lillplutt!
 
Ska ta och uppdatera hemsidan nu kanske med lydnadsresultaten Sting gjort och sen kolla om det finns briardresultat att uppdatera. Nu när jag har tid över! Skönt att vara hemma så pass tidigt ändå. :)
 
Tjingeling!

Lite träning med Sting å Guiness

Åkte till klubben efter jobbet för att träna hundarna innan min agilitykurs. Började med Sting och lydnad.
 
Sittande: Jag gick och gömde mig och väntade i hela 2min och 18 sekunder. Längst hittills och hon satt så fint så! :)
Fritt följ: Gick kanonbra! Fanns en fotboll på planen som jag använde som störning. Men att bara gå förbi den störde ingenting. Då testade jag att sparka den lite framför oss när hon gick fot, duuuuktig! <3 Höll kvar positionen!
Metallapport: Både slät och med hopp, bägge gick bra. :)
Träapport: Gick jättebra med hopp apport!! Inget tugg och galopp ut OCH in!! :D
Vittring: Gjorde flera ggr, första gången släppte hon den, nästa gång bra! Sen testade vi att Susanne tog i dom andra pinnarna och Sting fick använda samma pinne som hon hämtat två ggr. Tog rätt! :D Wihoo! Duktig tjej! Dock lite tugg den gången.
 
Så nöjd med henne! :) Imorn kör vi förutom fritt följ även rutan, inkallning och fjärr.
 
Sen var det Guiness tur, det blev några handlingskombinationer och två långa tunnlar bredvid varandra, där jag dels tränade på att kunna skicka honom ut och ta tunneln bredvid fast jag inte var där uppe, samt att jag tog in honom mellan. Mycket bra! Sen låg fokus på kontaktfält! Och det går FRAMÅT! Han var riktigt riktigt duktig idag alltså! :D "Ner"-kommandot börjar sätta sig och han gör bra kontaktfält utan matskålen när jag påminner om neeer! :) Sen är det inte riktigt fuuuull fart ner, men det struntar jag i. Hellre då att han tar kontaktfältet och att han tappar ltie tid där, han är så snabb i övrigt ;) Haha!
 
Alla 7 kursare var på plats idag och jag tycker det flöt på bra och dom blir duktiga och duktigare. Så roligt! :)
 
Nu ska jag ta och sova, är sååå trött! Imorn bitti ska Sting få simma, lär vi gaaanska så glad skulle jag tro. Haha! <3
God natt!

Promenad med Susanne och Guiness

Blev 1,5 timmes kvällspromenad med Susanne och Guiness. Tog med mig kameran, men ljuset var inte så bra. Så bilderna blev lite väl brusiga tyvärr. Men den här fixade jag med lite i Photoshop och fick till den fin tycker jag. :) Fina kompisarna.

Sting då och nu

Haha! :D Hittade en gammal bild på Sting, gaaaanska så stor skillnad då och nu. ;) Så vad ju bara tvungen att fixa en då och nu bild. :)
 
Med det säger vi nog god natt nu. :) Ska ta och ligga å läsa en liten stund, det var länge sen man tog sig tid till det, och ändå somna tidigare än vanligt skulle jag tro. Det behöver jag nog också. :)
 

KM & dagens lydnadstävling

Hann inte blogga i torsdag (eller igår) om agility KM som gick av stapeln i torsdags. Guiness ställde upp i både stora och lilla KM. Han blev totalt 4a i stora och 2a i lilla. Han var så duktig, många saker riktigt bra och sen  några saker lite mindre bra. ;) Men gryyym slalomingång på stora KM hoppklassen! Shiet vad jag var nöjd med honom där! :D
 
Sting var superduperspeedad efter att ha knappt gjort något alls dom fyra dagar jag var i London (ett inlägg om det kommer troligtvis imorgon). Så hon bestämde sig för en egen väg och det blev en disk, och sen tog hon ytterliggare ett extra hinder, så två disk kom vi i mål på. Men 4 sekunder snabbare än en border collie?! :O Visserliggen kanske det tog ut svängarna, men den var nolla och Sting hade två diskar... Så det säger väl rätt mycket om att hon hade gasen i botten! Sjukt nöjd ändå i och med det! I hoppklassen nollade hon och det räckte till en 2a plats totalt. :) Så i år fick vi ingen klubbmästartitel. Men nästa år, då så! ;)
 
Idag tävlade vi lydnad på hundens dag i Bro. Mycket störning. Skulle egentligen tävlat heelwork också. Men precis när vi kom till platsen så sprängde dom borta vid Kungsängen och Sting blev låg direkt. Men blev inte dragig eller superstressad faktiskt! :D Så därför avstog jag det så hon kunde lägga all fokus och energi på bara lydnaden. Eftersom jag redan funderat på att stryka oss iom att det igår inte kändes jättebra. Tyvärr var det två tillfällen under lydnaden som vi fick lite otur också... Men såhär gick det där idag:
 
Platsliggning: 10p
Sitt i grupp: 10p
Fritt följ: 5p - extra kommando, skiftar position, fel sättande, okoncentrerad, sätter sig ej - I början på fria följet så small något till nere vid centrum, och hon blev okoncentrerad och lite lost. Men hon kom upp sig ganska så snart! Åh så nöjd jag var då! :D Hon fixade att jobba vidare. Men det var inte så stor smäll. Jag vet inte riktigt vad hon menar med fel sättande... :S Men skiftar position var när hon blev lite skrämd och gick på fel sida om mig.
Sättande: 8,5p - extra kommando med kroppen - Något som jag inte alls tänkte på!
Inkallning m. ställande: 8p - dk ställande - Jag gjorde även handtecken då vi inte tränat i veckan ju, i lördags började det bli fint utan handtecken. Men idag kände jag att jag inte ville chansa. Så nu i veckan blir det mycket träninge på inkallningen. ;)
Rutan: 7,5p - extra kommando, saktar in vid ingång till rutan - Hamnade lite för nära kanten så gjorde en omdirigering som hon tog riktigt riktigt bra och sen la jag henne direkt. Duktig där! Sur bara att hon börjat stanna av för tidigt!
Hopp apport: 7p - tugg, dåligt avslut - Hon höll den väldigt snett så när hon skulle in i fotposition skulle hon göra ett omtag, men då började hon tugga istället. Och så satte hon sig inte direkt. Synd.
Metallapport: 7,5p - tempo, studsar upp vid avslut - Även här höll hon metallen riktigt snett. Såg ut som hon skulle tappa den när som helst. Men hon höll den hela vägen till avslutet. Men när jag tog den ställde hon sig upp tyvärr. Hon var väl så glad att hon lyckades hela vägen ;) haha!
Vittringen: 7p - släpper, tempo - Inget tugg i alla fall och letade riktigt fint! :) Men så när hon kom till ingången så släppte hon den på mina fötter och fortsatte sen ingången. Haha! Knaas!
Fjärren: 0p - många extra kommandon, skall, flyttar en hundlängd -  När det var dags för första skiftet i fjärren så var det några ungar som smällde till med något (en kundvagn tror jag dom lekte med) vid skateboardrampen så hon tappade uppmärksamheten på mig. Så då blev det många kommandon, och då blir hon frustrerad på mig och börjar skälla. Backade även en liten bit... Så det var ju synd.
Totalt 210p, ett 3e pris och 6e placering av 10 startande.
 
Är ändå nöjd men hennes prestation idag! Hon har börjat bli duktigare och duktigare på att släppa läskiga ljud snabbare och snabbare. Förra året hade hon nog sagt upp sig helt med den smällen som kom i fria följet. Hon hade nog inte kunnat göra något alls. Glädje hade hon i det hon gjorde idag ändå! Så absolut är jag nöjd ändå! Jag har ju varit bortrest också så det har ju inte varit som vanligt heller. Men till nästa veckas tävling hoppas jag på bättre fokus från bägges håll. Då är det på Vallentuna, och det är en trevlig klubb att tävla på tycker jag, stort och hyffsat lugnt. Bara hoppas att det är det även då vi ska dit nu. ;) haha!
 
Väntar nu på mat som mamma är och hämtar. :) Mumsigt! Imorn är det en slödag! :D Underbart! Men har väl lite smågrejor att fixa med. Men inga måsten och inga tider att passa i alla fall.
 
Tjingeling!

RSS 2.0