Hudiksvalls-rapport!

Nu har jag haft tid att uppdatera hemsidan och lägga in filmerna. Det här blir en snabb blogg bara, för jag måste komma i säng. Jag är fortfarande helt slut efter helgen! Men är jättenöjd med att jag åkte med upp för att tävla.

Jag har lärt mig mera. Dels hur jag ska värma upp Sting och dels att jag INTE ska ge upp så lätt om Sting är på väg mot fel hinder utan kämpa heeeela vägen. Sting har känts fräsch och väldigt pigg. Förutom dom två hopploppen i lördags. Men hon trivdes nog inte i buren under läktaren, lät ju lite läskigt där ifrån läktaren när folk gick och var mörkt. På söndagen fick hon ligga i bilen mellan loppen istället.

Alla filmer och resultat (tider och allt sånt) ligger på hemsidan. Jag lägger inte ut det här, för då blir blogginlägget bara fyllt med en himla massa filmer. Vi körde ju trots allt 8 lopp i helgen. ;) Det sista loppet har jag dock ingen film på just nu då den ligger på Petras kamera.

Direktlänk till filmerna: HÄR
Direktlänk till resultaten: HÄR

TACK Petra för sällskapet i helgen!

När vi kom hem fanns det priser från briardklubben på mitt skrivbord! Tog en bild på Sting idag med sina priser.



Nu ska jag sooova! Imorn agilityträning med Isabelle, Ronja och Matilda. Men Sting får vila, Pippi ska få köra! Jag ska även få prova köra Ben! :)
Natti natti!

Lydnadsträning

Tog en kortare promeand på morgonen och körde sen lite lydnadsträning med hundarna.

PIPPI
Rutan
- påbörja inlärningen. Men gick väl sådär. Ska fundera ut något annat. Jag började så som jag började med Sting. Stor ruta (3x3m) Lägga locket i rutan och sen få henne att sticka iväg och trampa på det. Men hon älskar inte locket lika mycket som Sting, så det blev ingen dragning. Blir kanske godisskål istället. Kanske prova det där med liten ruta på henne.
Ink. m. ställande - Fick till riktigt fina stopp! Ropade "stanna!" och kastade iväg en boll. :)
Läggande u. gång - Gjorde ett läggande i förbifarten bara - snyggt!
Apportering - Galopp ut och trav in, långsam ingång. Inget tugg mot mig men vid ingången blir det tugg. Träna på fart här alltså. :)
Fjärr - Jättefina skiften på 2-3m ifrån! :) Det var lite halkigt så hon fick kämpa för att ha kvar baken i backen. ;)
Platsliggning - Aaah, eller typ. Haha! La henne mellan bilarna och så gick jag bara runt hörnet på bilen så hon inte såg mig. Stanna bara utom synhåll några sekunder och sen tillbaka och belöna. Hon verkade ha legat lugnt och stilla. :)

STING
Fritt följ
- Blev lite traggla på INTE snea sättanden ;) Mest då stegförflyttningar, vändningar och halter. :)
Sättande u. gång - Stog första gången, men var inte riktigt fokuserad på mig när jag kommendera då, andra gången fint!
Ink. m. ställande o läggande - Jättefint! :D Jämn fart hela tiden och ändå hyffsat snabba stopp för att vara henne! :D
Rutan - Hon äälskar rutan! Full fart ut, stanna direkt på mitt kommando och la sig direkt. Sen gick jag runt en hel del bara för att hon ska ligga kvar där, inkallningen tror jag inte är några problem, utan har ju sett tendens till tjuvstart. Haha! ;)
Träapport - Hade inget hinder, så blev lite kort kast bara för att inte få tugg. Det som är bra att det är hopp apport är ju att hon kanske inte hinner komma på att tugga jättemycket ;) Idag blev det lite bakslag. Men gjorde fint någon gång.
Metallapport - Fiint! :)
Vittring - Jag la själv ut pinnarna, hade ingen som hjälpte mig. Men hon gjorde fint sök och plocka rätt pinne. Sen var det tugg... :P Kämpa kämpa.
Fjärr - Jobbade nära (1-2m bort) och hon gjorde faktisk många fina skiften stå-sitt och sitt-stå. :) Tog fram en boll som jag bara höll i också, och då gjorde hon extra fint! :D

Det här känns väl helt okej med båda. Haha! :D Blir massa lydnadsträning nu tror jag så ska vi vara startklara till april (jag och Sting i alla fall... Pippi vet jag inte).

Fick just veta att vi inte börjar skolan 12.25 utan 14.10 istället för läraren är sjuk. Sooooft! :D

Tjingeling!

Hunnit med mycket idag

Städdag hemma idag... Bläääh! Men bara att ta tag i det direkt. Hann göra några av mina grejor innan jag åkte iväg till Curves för att få en gratis prova-på-träning där tillsammans med Matilda. Gick finfint. Ska väl försöka fortsätta... Skulle vara BRA för mig. Sen hem och fortsätta städa och lite plugg.

Sen å hade vi bytte den här helgen från söndag em till lördag kväll för agilityträning för att det var bokat av annat i morgon. :) Eftersom Sting fick träna agility igår så var det bara Pippi fokusen låg på idag. Det var min tur att vara ansvarig för att ta med kombinationer och jag tycker att jag hittade tre bra stationer! :)



Övning 1 var en rundbana med kontaktfältsträning. :) Pippi gjorde jättefint kf på balans och gunga första gången! Andra varvet blev det slarv. Första varvet hopp på mig efter långhopp. Men andra varvet framåt! :D Så jag är nöjd med det!

Övning 2 var det fokus på handling. Fanns massor med olika sätt man kunde göra. På bilden är ett av sätten jag gjorde. Det blev vänsterhandling nr 1-6 och så bakombyte på hinder nr 7. Högerhandling nr 8-9 och så bakombyte på nr 10 och vänsterhandling resten. Hon var riktigt duktig! Inga hopp på mig alls utan full fokus och bakombytena gick superfint! :D NÖJD!



Övning 3 var det slalomingångar som tränades. På hinder nr 3 tog jag tillbaka henne åt vänster så det blev som ett framförbyte och skicka in i slalom. Sen bakombyte på nr 5 och så på nr 7 tillbaka åt höger och som ett framförbyte för att sen skicka in i slalom. Hon satte ingångarna jättefint! :D

Vid summering av kvällen så är jag riktigt nöjd med henne! :D Blev väl bara ett skutt på mig och annars jättefint. Ska bli kul och se hur det här kan bli på tävlingar så småningom! Vi blir mer och mer samspelta tycker jag allt. Jag lär mig hur jag ska visa henne samtidigt som hon lär sig att ta för sig mer framåt. :)

Avslutade dagen hemma hos Matilda med lite melodifestivalmys. :) Kul! Vad händer imorn då? Då är det årsmöte + styrelsemöte på brukshundsklubben. Annars så ska jag väl försöka få färdigt min läxa till måndag.

Just det, måste bara berätta något underbart tokigt som Sting gjorde ikväll när jag och Pippi var och tränade! Hahaha! Mamma och min låssaspappa skulle basta, och varken jag eller mina brorsor var hemma. Så Sting blev alldeles ensam och övergiven. Hon satte sig och skällde utanför bastudörren och då öppnade mamma för att visa att ja dom var där inne. Då går Sting in och lägger sig på golvet och är så nöjd så. Hahaha! KNÄPP hund! Kan ju få värmeslag liksom. Mamma sa att det var svårt att få ut henne därifrån. Hon skulle promt basta! Hahahahaha! Men hon fick ut henne såklart ganska så fort. Men så tjurade Sting utanför och voffade tills mamma kom ut. När mamma duscha så kika Sting in bredvid draperier. Hahaha! ;) Hon är lite knasig min "lilla" vovve. <3

Det är väl dags att snart stänga av... Får se hur bra det går. Hehe! ;)
Tjingeling!


Agilitykombinationer...

Nu har jag klurat ihop tre agilitykombinationer vi ska köra på träningen på lördag. Ja, vi fick byta från söndag till lördag den här veckan pga andra aktiviteter i ridhuset på söndagen. Känns skönt att ha det fixat! :) Jag hoppas kombinationerna blir uppskattade.

Nu ska jag ta och komma i säng. Imorn blir det agilityträning med Susanne och hennes hundar! :) Bara Sting som ska få åka med. Sen ska jag jobba några timmar i stallet på fm och så tillbaka dit på em.

Planen med Sting är att hon ska få köra lätta grejor med mycket fart bara och sen vila resten av veckan tills vi ska upp till Hudiksvall för tävlingar om en vecka! :D Så blir hon nog extra taggad att köra, hoppas ratten funkar samtidigt som farten då bara. ;)

Fjärrdirrigering

Det blev ett varsitt kort pass träning med fjärrdirrigering för båda två nyss. :)

Sting
Gjorde fina skiften stå-sitt och jag har börjat använda "back" istället för "sitt". Det funkar mycket bättre! Hon tänker till och gör verkligen ett bakåtsitt! :D Wihooo! Kunde stå 3-4m bort och hon fixa det några gånger! La in några kombinationer, typ från ligg: stå-sitt-ligg-sitt-stå körde jag en, 2-3m ifrån kanske och det gick bra! :) Så här ska vi fortsätta traggla så ska nog fjärren sitta snart den med.

Pippi
Körde först ligg-sitt, sitt-ligg med henne. Fick upp finfin fart och hon höll baktassarna kvar på samma ställe. La sen in lite stå också från och till olika skiften. :) Lika bra att börja på en gång! Haha! För hon ska så småning om upp i 3an hon också. Haha!

Sting fick simma i förmiddags och då blev hon glaaaad! :D Om två timmar ska Pippi simma, får se vad hon säger om det. Haha! :D

Kvälls/natt-träning

Jag fick ett enormt träningssug och då blev mina "stackars" hundar "lidande". Haha! Nej, men dom tyckte det var kul, dom struntar i vad klockan är när det är träningsdax. Skull jag bestämma mig för att träna mitt i natten skulle dom säkert hänga på! Haha! :) Hade ingen direkt plan, så gjorde lite allt möjligt. Hehe.

Först ut Pippi, ska ju börja lite mer mot 2an nu då. Så blev träning på farten på apporteringen in! :) Gick bra! Jag sprang iväg när hon greppat den och hon kom galopperandes efter då och tyckte det var jättekul! Sen blev det början till inkallning med ställande. Körde med samma som till Sting. Kalla in och kasta leksak mot henne. Första gången fick jag till ett jättefint ställande, hon blev säkert förvånad. Hahahaha! Sen blev det några längre stopp, men alla ggr stannade hon i alla fall. :) Efter det så la jag en kort kort dold platsliggning. La henne mellan bilarna och gick bara och väntade någon sekund och gick tillbaka och belöna. Måste ju introducera att jag ibland försvinner nu ;)

Sen var det Stings tur och hon var riktigt taggad där inne. Fick stänga in henne i ett rum medan jag gick ut för att ställa upp rutan (hon står nämligen vid fönstret bredvid dörren och kikar ut). Men hon verkade ändå veta vad jag gjorde. Hon letade efter rutan när vi kom ut. Haha! Sötnos! <3 Sen går det knappt att göra någonting annat för att hon vill bara till rutan. Kör lite fotgående och vändningar, snea sättanden blev det. Men antar det mesta berodde på draget till rutan. Så ställde upp mot rutan 30m ifrån. Kommenderar "rutan" och Sting dundrar i väg för fullt så gott det går i det lite hala underlaget. :D Stannar snabbt på mitt kommando och lägger sig ner på första kommandot! Sen går jag min runda och belönar utan att kalla in. Inkallningen är det minsta problemet ;) Har märkt att hon börjar tjuva ibland, så här blir det träning bara på att ligga kvar i rutan när jag går. Hihi!

Sen blev det apporteringar. Först metallen, gav ifrån sig ett morr innan hon tog den! Hahaha! Fiint annars! Sen träapport. Inget tugg idag! :D Wohooo! Kastade inte så långt. Just för att hon inte ska behöva misslyckas. Sen en vittringspinne. Den är desto roligare att tugga på. Men sa till ordentligt en gång. Sen skärpte hon sig och höll så fint utan tugg. Så hon mindes allt! Det härliga är att vi kör med bara vanliga levergodisar nu. :) Funkar ändå finfint!

Körde även sättande under gång (BRA) och även inkallning. Fick stopp på henne relativt snabbt faktiskt. Haha! ;) Hon börjar kanske lära sig? ;) Hoppas kan man ju alltid.

Det var väl det hela. Blev en del träning ändå faktiskt. Nu ska jag snart ta mig i säng. Lång dag väntar i morgon.

Tjingeling!

Film och bilder från gårdagen

Jag tror det behövde installeras en uppdatering till Adobe (datorn påminde) och då funkade Photoshop igen! Bra! Så några bilder på Pippi med rosett och pokal och sen en film från igår då! :)

Pippi, Eboni & Dimma - Alla tre fick 1a pris igår! Eboni och Dimma debutera! Duktiga tjejor!


Grattispuss från bästisen Eboni! <3


Jag och Pippi <3


Pippi själv med sin fina Lp-rosett och pokal! :)




Tjingeling!


Lydnadstävling

Strax efter klockan 6 gick jag upp för att vara klar att åka iväg mot lydnadstävling vid 8.15. Hann i bra tid, inte för mycket väntande. :) Dags för lottning och jag var sist ut. När den som var före mig skulle ta sin kartong (där nr står under) hade ettan ännu inte gått! Uuuuh! Men hon fick nr 1, BRA! Vi fick nr 7 och det gillar jag. :) Då blir det platsliggning sen hinner hon ligga i bilen och tagga till, perfekt för Pippis del!

Såhär gick det:
Platsliggning: 9p (dk vid nedläggandet)
Tandvisning: 10p
Linförighet: 9p (går något före, snett sättande)
Läggande: 8,5p (segt)
Inkallning: 8 (dåligt tempo)
Ställande: 8,5p (kroppskom. något sent)
Apportering: 6p (tar för tidigt) hon rullade den även i munnen faktiskt... :P Men det skrev han inget om.
Hopp över hinder: 9,5p (tempo)
Helhet: 8p

Det hela hamnade på 172,5p och därmed ett 1a pris, samt en 3e placering och LP1!!!! :D Duuuuktig Pippi! <3

Sååå himla duktig! :D

Hade tänkt lägga in en bild på Pippi med sina fina LP-rosett och poka. Men photoshop hatar mig... Så blir inget sånt nu. Film kommer imorn! Nu ska jag till Matilda och fira med att se på Mamma Mia! :D För Matilda och Eboni debutera idag med klassvinst och 1a pris!

Har iaf en bild på söta bästisarna Pippi och Eboni som gratulerar varandra till fina prestationer idag! :D



Tjingeling!


Lydnadsträning

Hade prov i skolan idag, och jag blev klar tidigare än vad lektionen egentligen skulle slutat. Eftersom Pippi fick vara med mig inne i lektionssalen, i och med att jag sett att hennes sporre på vänster fram försvunnit, så tog jag med henne ut ner till traktorplanen (inga som körde runt ;D) för att träna!

Blev först en platsliggning på 3min och hon låg superduperfiiiint! :D Såg inga tecken på att vilja resa på sig! Sen LF, släppte lite ibland. Men fint för det mesta. Läggande bra! Inkallning, något dålig fart sista biten (saktar ner till trav), men fin ingång... Sen ställande - gick också bra! Sen så hade jag ju ingen apport eller hinder där så det blev det ingen träning av såklart. Haha! Men går hon sådär på söndag och ligger så fint så är det INGA problem! :D

Längtar till tävlingen och hoppas på superfint resultat såklart. Ikväll kommer Trojja och Eboni och ska sova över och ska vara här hela dagen imorn då deras matte Matilda ska jobba. :) Sen efter jobbet ska vi äta tacos här hemma. Härligt! :D

Nu ska jag skutta in i duschen innan dom ska komma. :) Tjingeling!


Agilityträning

Söndag eftermiddag betyder agilityträning i ridhus! Wihoo! Båda hundarna fick hänga med idag. Kombinationer stog på schemat idag. :) Övning 1+2 fick dom köra på largehöjd och övning 3 blev på mediumhöjd. :)

Övning 1, istället för hinder på nr 4 hade vi ett långhopp och sen la vi till en platt tunnel (som jag så fint ritat dig) som man kunde ta efter nr6.



Sting
Jättefint! Gjorde övningen 2 ggr bara för hon gjorde den så bra, så sparade på krafterna tills nästa övningarna.

Pippi
Gjorde den också bra faktisk! Inget hopp på mig, bakombyte till nr 6 utan problem! Sen körde jag efter platta att jag började om igen så hon fick tänka UT och inte mot mig. Jättebra!

Övning 2



Sting
Oj så hon hoppade! Riktigt fint och vilken spänst! Kom sen på att det kanske berodde på hennes skor som hon fick ha på för att det inte skulle göra ont med såret. Men riktigt bra! Fin fart och lyssnade fint.

Pippi
Gjorde också övningen bra. Sprang förbi nr 6 genom att springa mellan 6an och tunneln när hon kom ut därifrån. Men då sprang jag snabbare så jag hamna på andra sidan hindre istället för bredvid. Då gick det mycket bättre!

Övning 3, gjorde bara övningen med slalom.



Sting
Haha, här hade vi delade meningar... ;) 1-3 gick fint och att ta in mellan 3 och 4 trodde jag också gick bra. Men hon vägrade komma in hela vägen mellan för att ta 4an åt rätt håll. Så fort jag räta upp mig lite lite så backa hon bak och tog 4an bakifrån... Haha! Dryygt! Jag var mer och mer övertydlig tyckte jag men ändå så hade hon bestämt sig för hur det skulle vara... Haha! Hon skällde till och med ut mig! ;) Buse. Men när jag fick igenom MIN vilja hur vi skulle lösa passagen 3-4 så gick det bra igen! :) Jättefint slalom. Kommer 8-9 i fuuuuuull fart och klarar slalomingången ändå! :D Brukar ju annars kunna slarva lite när hon kommer fort.

Träna även lite på att kalla in genom slalom. Kunde inte stå för långt "in" i slalom, då missa hon.

Pippi
Tänkte att "oh no, ingen övning som Pippi kommer fixa, men jättebra träning". Så sätter hon den direkt! :D Att plocka in mellan och "putta" ut är hon inte bra på. Men idag fixa hon det superfint! Kunde göra bakombyten också utan att hon vände och snurra och hoppa på mig!

Blev även för henne träning på inkallning genom slalom, hon var faktiskt lite duktigare än Sting! En gång tjuva hon och började ta slalom självmant. Haha! Tokfia! Men alldeles rätt blev det, och ibland så gjorde jag bakombyte på slalom när vi kom från 8-9, bara för träningens skull och det gick finfint!

- - - -

Behöver jag säga att jag är riktigt nöjd med hundarna eller? Sting har riktigt bra tryck i tassarna idag! Pippi hoppade typ INGENTING på mig och satt fint kvar i starterna (ja, förutom en gång på slalomet. Haha!). Det kanske kan bli något av henne också då? ;) Hoppas kan man ju alltid.

Imorn ska Sting få simma! :D Kul för henne! Hon kommer väl inte tro mig eftersom det var jättelänge sen hon fick simma och så har vi varit där två ggr utan att hon fått simma (fått massage istället). Hon kommer väl bli huuuur glad som helst! :D

Så nu är det alltså dax att försöka komma i säng då så man orkar med veckan. Natti natti!

Rutchkana! :)

Haha! Här kommer två filmer från igår morse där mina hundar fick testa på att åka rutchbana! Haha! Bra träning för modet tycker jag ;)

Sting:



Pippi:



Sötisar! Ganska modiga också, inte mycket trassel innan. :) Ni får även en bild på sötnosarna från dagens morgonpromenad. Hittade en fläck där det inte var snö, ser ju lite vårigt ut! Myyys!


I eftermiddag är det ridhusträning - wiiie! :D

Tjingeling!

Lite träning inomhus

Blir ett till inlägg nu idag. Blev lite småträning i hallen. Först apportering med Sting. Inte speciellt mycket tugg faktiskt och jag hade bara levergodis! :D Wiiie! Kanske att polletten börjar trilla ner? Pippi fick också hålla lite och där var det inget tugg alls! :D DUKTIG!

Sen var det fjärren-träning (Pippi fick ligga kvar en liten bit bakom mig, där låg hon hela tiden - återigen duktig Pippi!!) med fokus på stå-sitt och sitt-stå tekniken. Det börjar faktiskt också arta sig! Wooow! Hjälper henne ytterst lite och en påminnelse bara när hon är på väg att "fuska" med tre snabba a'n (a-a-a) så gör hon rätt ;) Så även där kanske polletten börjar trilla ner? Öka avståndet lite i taget nu snart.

Sen fick Pippi göra något också, blev dutta med nosen i handen, gick bra! :) Bara för att hon skulle få göra någonting med mig.

Kan ju bara säga att Pippi är såå mycket bättre på att inte störa när jag tränar Sting än vad Sting är när jag tränar Pippi. Sting ska alltid vara med då och visa vad hon kan. Haha!

Nu är det snart mat och melodifestivalen! :) Hoppas det är några bra låtar bra!

Tjingeling!

Lite träning såhär på förmiddagen

På morgonpromenaden tog vi en sväng till parkeringen vid stationen för att dels lägga en platsliggning. Tävling om en vecka!!! La båda mina hundar, dom fick ligga 3min och Pippi låg sååå lugnt och fint verkligen! Underbart! :D Sen blev det linförighet, läggande, inkallning och ställande. Fiint alltihopa, förutom att hon första gången på läggandet hamna lite långt fram och då la hon sig inte. Gjorde om och då blev det bra. :)

Finns alltså stora chanser till ett LP om en vecka, jag hoppas verkligen det! Jag vill, jag vill, jag vill! Jag vet ju också att hon kan! Nu när platsliggningen verkar ha lossnat också.

Nu ska jag plugga till provet som vi har på onsdag. Tjingeling!


Agilitytävling Knivsta

Vid halv 2 drog jag, Matilda, Eboni, Trojja och Pippi iväg till Knivsta för att tävla agility! :) Trojja följde med som våran lilla maskot. I morse tvivlade vi få att vi ens skulle komma i väg, det snöade! INTE kul. Men iväg kom vi och både till och från Lagga utan att hamna i diket, eller så mycket som få en sladd faktiskt, körde lugnt och försiktigt.
Vi började med agilityklass. Gick banan, och kände direkt att det här var inte någon bana som passar Pippi. Många rakor, för att inte tala om sista rakan! Gaaah! Men men, bara se glad ut och köra på. Gick mycket bättre än vad jag trodde. Men hon började strula redan vid hinder nr2 som var slalom. En enkel ingång rakt fram. Men hon ville inte gå klart slalom, gjorde om och gjorde om. Bläääh! Hon satt kvar fint i starten och sen flöt det på ganska bra faktiskt efter slalomet förutom en liten miss vid en tunnel. Bra kontaktfält och bra FRAMÅT! :D



Sen efter en liten stunds väntan var det dags för hoppklassen. Lång raka i starten... Men jag valde att testa lämna henne ganska långt ändå med tanke på henne. ;) Hade säkert kunnat gå längre. Men dumt att prova. Hon satt så fint kvar i starten och vänta på mitt kommando! :D Flöt på bra faktiskt, några små missar. Men inget katastrofalt. Slalomfel igen, men sen gick hon klart det i alla fall! Bra! Även här bra framåt! Duktig tjej idag.



Så även fast själva resultaten på pappret inte ser så bra ut så är jag nöjd med henne!
- Hon satt kvar jättefint i båda starterna!
- Jättefint framåt!
- Inte så mycket kläng på mig!

Fina steg framåt för Pippi... hoppas det snart kan gå hela vägen på tävlingarna också! Kan också konstatera att Pippi vill ha en egen lite small/medium-hund! När dom mindre hundarna började komma så började hon genast titta runt och skulle hälsa på alla helst. Hihi!

Sting är ju bara för söööt! Haha! Hon vägra typ hälsa på mig när jag och Pippi kom hem, morrade lite på Pippi till och med. Hon var nog aviiis för att Pippi fått tävla med mig men inte hon. Stackars Sting! Det tog ett tag innan hon kom och hälsa på mig, och då "smög" hon upp i soffan för det är ju så synd om henne. För hon måste ha skor på ute, tratt på inne och fick inte åka med och tävla idag. Sötnos! <3

Nu är det snart natti natti! Det är faktiskt riktigt skönt att jag inte har jobb på lördagar längre. Då är det plugg som gäller imorn! Sen melodifestivalen! Jag var dock helt säker på att den börja ikväll, bra där! Hahaahha!

Tjingeling!


RSS 2.0