Året 2011

Dags för en summering av året 2011.

Hälsan
Sting började året med att sträcka sig i ett bakben. Ganska så kraftigt, hon ville inte ens gå på benet. Men det blev bättre och bättre. Sen fick hon kennelhostan i mars... Pippi slapp undan helt och hållet, inte en enda harkling ens. Annars har det nog inte varit något mera. Jo, juste. En liten sträckning till fick hon under sommaren... Blev ordentligt tacklad av Pippi när dom busade. Men det gick över snabbt. Skrutthund...

STINGS 2011 (Pippis kommer längre ner i inlägget)
Lydnad
Vi har tränat på lydnadsklass 3 och börjar få till det allt mer. Vi har tävlat några ggr i år för att få ett hum om hur vi ligger till. Vi har gjort en tävling på 246,5p, väldigt nära 1a pris alltså! :D Med tanke på hur dom senaste träningspassen sett ut, tror jag att vi kan få till 1a pris poäng under 2011 :) Vi var på ett lydnadsläger för Anna-Carin på klubben i juli och det hjälpte verkligen jättemycket! Så nästa år ska vi självklart gå igen! :D

Freestyle
Vi jagar diplomet fortfarande. Men har i alla fall fått ett uppflyttningspoäng till under året och har varit 0,1p ifrån diplomet! Sååå nära! Det var på samma tävling som det även var Agria Freestyle Cup kval. Vi hade kvalat om vi hade haft 0,1p mer... Otroligt irriterande!

Utställning
Inte varit på någon i år.

Rallylydnad
Vi har kört 5 starter i år. Fått godkänt på 4 av dom, och hade fått även på den 5e om jag inte råkat ta i henne efter målgång men innanför banden... otroligt irriterande! Hade blivit årets rallylydnadsbriard annars... Jaja, hon har ett rallylydnadsdiplom i alla fall. Högsta poäng var 98p vi fick ihop. :)

Agility
Vi tar oss ganska ofta i mål faktisk :) Men oftast med något tidsfel. Ibland också något annat litet fel. Men vi har varit nära SM-pinnar i både hopp och agility. Smågrejor som gjort att vi precis missat, typ 1-3 placeringar ifrån... År 2012 kommer hon inte starta speciellt många klass 3. Ska spara på henne, hon har ändå inget att hämta hem direkt i klass 3. Vill inte ha henne till SM känner jag eller, alltid maxade hinder och hon fixar inte riktigt det. Så vi kör bara lag istället. :) Och lägger mer krut på annat. :)

Vi tävlade även Doggy Professional Agility Cup under sommaren. Sting kvalade sig vidare till regionsfinal, men där blev det tyvärr stopp pga en lätt sträckning. Hon var helt okej. Men helgen efter skulle vi tävla på Gotland och jag valde att låta henne skippa DPAC för att fortsätta vila upp sig till tävlingarna på Gotland. Kändes mer värt liksom ;)

Sting tog även i år segern på stora agility KM! :) Så klubbmästare ett år till kan vi titulera oss som! :) Riktigt kul! Enda hunden som var dubbelnolla liksom. Duuktig <3

Vi var även med på U-SM i år. Tyvärr blev Sting jätterädd för en kamera på upploppet i lördagens start. :/ Så där fick vi massor med tidsfel. Vi var därför borta från medaljchans. Men på söndagen gjorde hon i alla fall ett helnollat lopp. :) Laget presterade desto bättre! Vi körde samma lag som förra året, och vi slog till med samma resultat. U-SM GULD!! :D Wooow! Två år i rad! Så nu har vi ännu ett U-SM betalt. Hoppas det blir av något då också. Extra kul att stå överst på pallen i år då det faktiskt var tre lag på pallen, förra året var vi ju ensamma (iom att dom andra diskade sig redan på lördagen). Dessutom låg vi ju på 3e plats i år inför dag två, men klättrade upp till GULD!

Lite statistik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 3 (ag+ho): 25st
Antal nollade lopp: 2st
Antal disk: 7st

Antal starter i lydnadsklass 3: 7st
Antal 1a pris: 0st
Antal 2a pris: 1st
Antal 3e pris: 3st
Antal 0 pris: 3st

PIPPIS 2011
Hon gick korningen i slutet på april. Tyvärr fick hon inte sin titel pga hon fick en 2a på skotten (ska vara 3-5 för godkänt). Hon låste sig efter skotten och ville inte leka. Så himla synd. För hon fick såå fina poäng! 435p, vilket är ganska så bra, näst bästa i hela kenneln faktiskt! Sen brukar väl dom flesta briarder ligga på 300 något. Dessutom missade hon en del poäng på att hon inte ville springa och kampa på 40m. Så hade hon fixat det hade det blivit ännu bättre. Men jag är nöjd! Veckan innan vägrade hon kampa med någon annan ;) Haha!

Lydnad
Började året med att fixa ett sista 1a pris i 1an och få sitt LP1! :) Sen tränade vi in klass 2 och debuterade officiellt i juni. Gick pissedåligt den tävlingen ;) Nytt tag i slutet på juli, då fick vi ett 3e pris i alla fall. Sen har vi haft en hel del vila från lydnaden, har haft svårt att hitta motivationen hos henne till rutan och ink. m. ställande. Men det ska förhoppningsvis bli ändring på det till 2012. :) Dessutom slipper vi ställandet på inkallningen lite till, eftersom det är nya regler.

Utställning
Inte varit på någon i år.

Rallylydnad
Vi har kört 4 starter i år. Fått godkänt på 2 av dom (90p på båda dessa). En disk och en annan med för få poäng (då var hon heeelt lost). Vi ska nog fortsätta mot ett uppflytt och sen så ev. fortsättningsklassen. :)

Heelwork to Music
Pippi har fått debutera i HtM i år, och har lyckats få ett uppflyttningspoäng i alla fall! :) Men vi siktar på diplom först, så får vi se om jag tar henne vidare.

Agility
Hon har blivit bättre på att tänka framåt i alla fall ;) Inte lika mycket hopp på mig. Men hon river ibland, ganska så oförsiktig. Men ibland får vi till det! :) Nu är hon i alla fall helt uppe i klass 2. Trots 3 nollade lopp i ag2 han hon dessvärre ingen pinne. Tänk, hade kunnat vara i 3an nu :O En helg i maj åkte vi till Härnösand och tävlade, där slog hon till med vinst i hoppklass 1 både lörd och sönd! :D Det var otroligt häftigt! Wihooo!

Även hon tävlade Doggy Professional Agility Cup, och kvalade till regionsfinal och därifrån till riksfinalen! :D Wooow! Det var otroligt kul! Ska försöka tävla DPAC nästa år också. Doggy betalade resan dit (till Göteborg) och hem, hotellövernattning, åkband + inträde + mat på Liseberg och lunchen på lördagen. Fin tävlingsplats och MASSOR med publik. Hon slutade på en 8onde placering i cupen. Nästa år siktar vi på en bättre placering!

Även hon tävlade U-SM i år och individuellt fanns inget att hämta hem. Men laget tog som sagt U-SM GULD! :D Wihoo!

Lite statistik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 1 (ag+ho): 27st
Antal nollade lopp: 5st
Antal disk: 6st

Antal starter i klass 2 (ag): 8st
Antal nollade lopp: 3st
Antal disk: 0st

Antal starter i lydnadsklass 1: 1st
Antal 1a pris: 1st
Antal 2a pris: 0st
Antal 3e pris: 0st
Antal 0 pris: 0st

Antal starter i lydnadsklass 2: 2st
Antal 1a pris: 0st
Antal 2a pris: 0st
Antal 3e pris: 1st
Antal 0 pris: 1st


Agilitylaget Spring För Livet
I år har vi även tävlat lag. Det består av mig med Sting och Pippi, Matilda med Eboni och Isabelle med Ben! :) Vi har startat 10 ggr (5 ho+5ag). Oftast med fullt lag, bara i Härnösand där jag körde Ben och Pippi och Jennie lånades in och körde Sting.

Vi har fått resultat 4 tillfällen, och då kommit top 10. En gång preciiiis utanför SM-pinne också! Så med lite mer tävlingsvana och att vi kör ihop oss ordentligt med våra hundar kan vi kanske vara med och slåss om pinnarna. :) Ska blir spännande att se vad 2012 bjuder på, vi börjar med att köra 6 laglopp på Kistamässan på tors-fred redan! :)

Nu tror jag att jag fått med allt. Jag ska fundera på målen inför 2012 så får det bli ett nytt inlägg med det.

Gott Nytt År på er och hoppas ni får ett bra 2012! Hoppas ni inte skjuter av några fyrverkerier heller, för djurens skull. :)

Tjingeling!

Agility och lydnad

Årets näst sista dag spenderades på klubben - såklart. ;) Guiness skulle tränas i agility och tjejorna fick sig varsitt lydnadspass! :)   

Började med att gå en runda i skogen ca 20min. Sen byggde jag om lite (det var en som var klar precis, så hon behövde inte plocka undan). och gjorde en liten övning till Guiness. Där det var lite fram, och lite svängar. Handling alltså. Jätteduktig! Håller farten i svängarna nu och lyssnar bra! :) Jättekul! Körde även slalom, 4 pinnar. Går bra. Men ingången behöver tränas på. :) Men tror det kommer bli kanon sen när vi är klara.

Sting fick sen köra några delar från lydnadstrean.
Fritt följ: Gick så himla fint! Fick en del belöningar i fria följet för att fortsätta hålla fokus, men gick även några längre sträckor utan. Så det var verkligen olika. :)
Rutan: Något lät (som ett enormt flygplan eller något, haha!) precis när vi ställt upp, så hon blev lite tveksam när jag sa "rutan" till henne. Men efter ett extra kommando galoppera hon iväg och stannade direkt i rutan när jag sa till. Snyggt! :D Full fart ut trots något tveksam först liksom. Kanoners! Gjorde ett skick till från andra sidan, även det bra. Bara ställande och ingen inkallning körde jag.
Hopp apport: Och inför det här momentet så ställde jag henne, gick och sänkte hindret och då hörde jag en fyrverkeri låångt borta... Men Sting stog kvar, men jag såg att hon hade hört och var misstänksam. Men jag sa bara "kom" och så "fot" så ställde vi upp. Gjorde momenten och det UTAN tugg!! :D Fiiin ingång också!
Metallen: Full fart ut, greppa direkt, snabb trav in och fin ingång! :)
Vittringen: Nu till det BÄSTA! :D Gick och la ut pinnarna, skickade henne, hon nosa lugnt över en pinne, och så nästa, och det var rätt. Hon tog den direkt och kom TRAVANDES till mig UTAN tugg! Satte sig kanonfin ingång! :D Assså shiiiiieeet! Yeees vad jag blev glad! :D Gjorde ett till bara för att se så det inte var tur ;) Nu var hon lite uppspelt också. Tog första pinnen hon kom till.. tyvärr! Men jättefint in (som vid första skicket!), skickade ut henne igen och fick säga nej när hon återigen gjorde fel och upprepa leta, då koppla hon nosen och hittade rätt och lika fint in med den! :D Tre pinnar in utan tugg! :D Wihooooooooo!!!!

Avslutade med att ha henne framför mig och röra mig bakåt och säga stanna för att få in snabba stopp (inkallningen). :) Gick bra!

Sen var det Pippis tur.
Fritt följ: Gick fint. Kanske något för långt ut ibland.
Läggande u gång: Bra!
Inkallning: Bra fart, något seg ingång.
Rutan: Har inget drag ut... :/ La då godis (nytt sådant som hon verkade gilla) på locket och skicka igen, det gick bättre! Bra fart och hela vägen till rutan, även fast jag längde avståndet! Så det blir mer motivationsträning på rutan alltså... Sen det där med att stå still har hon lite svårt med. ;) Hahaha!
Apport: Nytt problem... hon tog den inte första skicket, men sen gjorde hon det. Men ingen ingång. Men just nu fokuserar vi lite på farten! :) Hon galopperar tills hon kommer ca 5m ifrån, då slår hon av till trav.
Hoppet: Fiiint! :) Funkar mycket bättre med det nya kommandot.
Fjärren: Belöning efter andra sitt, bra skiften och position. Körde på 3-4m bara eftersom vi inte kört på ett tag.

Duktiga hundar idag också! :D Jättenöjd med dom. <3 Helt lyrisk över Stings vittring! Det finns alltså en chans att vi ska få till den!! :D

Ska väl ta och gå och sova nu. Imorn tänkte jag gå upp vid 7 typ för att gå en morgonpromis (och förhoppningsvis slippa fyrverkerier!) och sen åka till stallet och rida Damien. Sen åker jag iväg någonstans för promenad med hundarna på dagen. Någonstans där det borde vara tyst! För sen kommer dom inte kunna gå ut på em/kväll någon längre... Men Sting ska få simma kl 21! :) Då blir hon glad, och förhoppningsvis kommer det hjälpa henne under dom jobbiga timmarna med fyrverkerier. Förra året fick hon också simma på nyårsafton, och när vi kom hem och var på väg in från bilen hördes en fyrverkeri men hon brydde sig inte alls! Troligtvis för att hon var så uppspelt och så efter simmet! Hoppas det funkar lika bra i år. :)

Ska försöka hinna utvärdera året imorn och så komma på mål för år 2012. :)

Tjingeling!

Agilityträning igen

Dags för ett pass agility igen! :) Finslipa lite inför lagtävlingarna om en vecka. :)  Isabel och Veronica tränade med mig så fick lite filmat också. :) Vi byggde upp en klass 3 bana, tog bara bort tre hinder i början och dom två sista. :) Så vi hade det knixiga partiet kvar. Riktigt kul! :)

Både Sting och Pippi gjorde bra ifrån sig. Men Pippi var nog bäst idag! :) Rev inte speciellt mycket och hade bra fart! Sting däremot hittade sina egna linjer och vägar ibland. Haha! En gång tog hon ett hinder till vänster (hon hade låst på en egen linje) fast jag sprang åt höger. Hahaha! Såg riktigt kul ut på filmen. När jag var på Sting lite mer gjorde också hon riktigt bra ifrån sig ;)

Förutom det har jag faktiskt hoppat idag! :D Wihooo vad det var kul! Extra spännande då jag fick rida en häst som jag bara ridit en gång tidigare, för länge sen ;) Men det gick bra! Trodde jag skulle glömt allt, men efter lite uppvärmning på hindrena i början fick jag till det sen. Det där med att hitta rätt avsprångpunkt är nog det jag tappat mest. Men det satt sen. :) När jag kom in i hur hästen hoppar och vad den hade för galopp. :)

Imorn blir det träning med Guiness. På måndag blir sista tillfället för Sting och Pippi att köra lite agility innan tävlingarna. Då blir det lite lätta grejor bara och få upp fart. Sting ska hoppa lite lägre. :)

Nu ska jag spela lite The Sims 3 Husdjur! :)

Tjingeling!

Agilityträning

Annandag jul, 10 grader... Något är väldigt FEL! Nästan skrämmande... Men det är skönt, för då går det att träna agility utan problem. Nästa vecka ska ju jag och tjejorna tävla agility lag så träning behövs så vi kommer i form ;) Guiness fick såklart också följa med.

Började med att bygga upp den här kombinationen, perfekt när man har flera alternativ när hindrena står kvar! :)



Körde kombinationerna 1-4 med alla tre. Pippi rev en del i början, men hoppade bättre mot slutet. Hinderna låg på ca 50cm. Sting var riktigt duktig! Bra fart och inte speciellt mycket taxerande! :D Guiness var riiiktigt duktig, svängde bra och sög på framåt kanon och hade bra fart. Jaa. Sååå duktiga hundar!

Förutom det här fick Guiness köra lite slalom. Först en port bara och jag skickade från olika vinklar. Gick kanonbra! Sen ett vänsterslalom med 8 pinnar fick han ta också. Inga problem :) Men lite hjälp in bara. Behöver träna mer såklart. Så han hittar rätt själv direkt och så. :)

Nu ska jag sova, bloggar förresten på min nya dator nu! :) En stationär men en bättre. Fick den i julklapp. :)
Tjingeling!


Agility och lydnad

Åkte till klubben för att träna Guiness och Sting. :) Underlaget var bra! :) Så blev en rundbana, med massa hopphinder och ett däck. :) För att kunna träna lite svängar och lite framåt.

Guiness var riktigt duktig! :) Svängarna blir bättre och bättre! Riktigt kul! Kunde tyvärr inte köra slalom idag, pinnarna hade frysit fast så kunde inte plocka i sär. :/ Men i måndags när vi var och tränade så körde vi bara slalom och då gick det jättebra! Han kunde till och med ta 4 pinnar helt själv en gång! :D woow! Det är något som ska tränas på i vinter. :) Plus kontaktfält såklart.

Sting fick köra samma bana som Guiness, och hon gjorde det bra, inget taxerande trots att jag jag såg att hon tyckte det var lite tungt med all snö som satt fast på benen.. Stackars. Men hon kämpade på bra. Innan det körde vi lite fritt följ, gick bra! :)

Efteråt åkte jag och Sting ner till centrum. Tänkte köra lite fotgående en liten stund. Den där lilla stunden blev visst en halvtimme! Hahaha! Hoppsan, ingen tidsuppfattning alls... ;) Men hon var riiiiiktigt duktig! Höll riktigt bra fokus, trots barn, kundvagnar, andra människor, cyklar osv. Avslutade inne på Arken Zoo, och då tyckte hon jag var riktigt taskig, men guuh så duktig hon var ändå! :D Fick ett litet ben som belöning efter all störning.

Är Sting nöjd nu då? Öhm... NEJ! Haha! Knäppskalle. Har gått runt här hemma en stund och undrat vad vi ska hitta på nu, men nu så till slut så kom hon till ro i sin säng. Hon har varit på riktigt bushumör idag. Har inte kunnat gå kopplad på klubben för att det bara spratt i varenda ben. Haha! Sööötisen! <3

Nu ska det göras godiiiis! Till oss människor ;)
Tjingeling!


Man ska träna i alla väder...

Strax efter klockan 12 hade jag plockat ihop träningsgrejorna, satt på mig gympaskor och tänkte att jackan kan jag ta på armen... Öhm... Missade en viktig detalj bara - kolla ut innan man klär på sig! När jag öppnar dörren spöööregnar det! :/ Av med skorna och byxerna. På med leggings och regnbyxor och så gummistövlar. Haha! För vi SKULLE iväg och träna. Punkt slut! Fick upprepa orden: "man ska träna i alla väder" för mig själv ett antal ggr i bilen på väg till klubben. ;) 

Började först med Sting. Satte ut rutan och så körde vi det här:
Fritt följ: Trots massa regn gick hon faktiskt BRA! :D Guh så duktig hon blivit. Tror mycket har att göra med med att jag faktiskt hittat ett bra tempo. :)
Inkallning: Något segt stopp.
Rutan: Fuuull fart ut, sen gjorde hon som på tävling. Började nosa i backen när jag sagt stanna. Grr! Sa åt henne och klappade till med händerna ;) Då vakna hon till och lyssnade och gjorde en fin omdirigering och stannade direkt! Nytt skick och superfint stopp! :) La inte ner henne, utan körde bara stå och sen belöning, inte någon inkallning heller då.
Hopp apport: Bra! :) Inte mycket tugg där!
Metallen: Hittade något att nosa på på vägen. *Mutter* verkar finnas mycket godis på plan nu... Men gjorde sen fint, bra ingång!

Sting fick träna i regn... När det var Pippis tur blev det uppehåll, men mulet. Hon fick göra det här:
Fritt följ: Hon känns lite lost och okoncentrerad, mycket belöning för att få fram hennes fina fotgående igen.
Läggande: Bra :) Satte sig dock för tidigt. Så blev till att göra om och belöna att hon låg kvar.
Rutan: Ojoj... dåligt! Började nosa en massa... :/ Fick in henne en gång iaf och kunde belöna. Hon har verkligen inte det där trycket ut till rutan...
Hoppet: Braa! :) Blandade med att belöna efter framåtkommando, efter sättandet, efter momentets slut :)

Mulet när Pippi körde alltså... under tiden som jag byggde fram till Guiness agilitytäning började det lätta mer och mer och solen skymtade till och med! Haha! Snacka om olika väder till varje hund. ;)

Guiness var riktigt duktig! Stack inte iväg! :) Ställde upp det såhär:

                |

      __               __
 

                |

Där han fick springa runt på en volt och leta upp hindret. Bra! :) Tog även tillbaka ibland och bytte varv, även det gick bra!

Sen efter ett av hindrena byggde jag en raka med ett till hopp, däck, kort tunnel, hopp. :) För att kunna variera svänga och framåt. :) Duktig! Men han vill gärna ta hindret som är framför honom innan han kommer. Haha! Blir ju lite problematiskt. ;) Men det går framåt med träningen = huvudsaken! :)

Avslutade sen med slalom. Började med 2 pinnar och tränade även med 4 pinnar sen. Går bättre! Han har ju inte hittat tekniken än. Men snart så! :)

Nöjd med dom tre! :) Skötte sig bra, som vanligt mest nöjd med Sting som fick arbeta i det jobbigaste vädret och gjorde ändå bra ifrån sig! :)

När jag lämnade tillbaka Guiness fick jag en korg med lite paket! :D Guuuh så snällt! Det var lite blandat till både mig och hundarna. Jättekul!

Efter att jag kommit hem och ätit var det dags att åka till stallet och rida Damien. :) Han börjar bli riktigt riktigt fin i höger galoppen! :) Jobbar på fint i traven, jag red lite utan stigbyglar. Kändes bra! :) Ska försöka göra det varje pass. Tränade även skänkelvikningar i trav, och det går framåt! :) Blir nog bra det här så småning om. När galoppen funkar bra ska vi börja hoppa också! Men kan nog lägga in travbommar snart iaf :)

En bra dag idag. :) Hann städa och fixa lite på fm också. Men nu är det dags att sova, för imorn hoppas jag att vi kanske kan julbaka lite! :)

Tjingeling!


Agility å lydnad

Idag åkte jag till klubben för lite träning med Sting, Pippi och Guiness. Agility för alla tre och även lite lydnad med Sting. Blir en liten snabbis här vad vi gjorde.

Började med Pippi och Guiness. Byggde upp en lättare bana med mycket framåt. Pippi var duktig. Men hade inte riktigt ordentligt koll på tassarna när det kom till att svänga lite tajt. Då rev hon... Men bra slalom, och framåt. :)

Guiness drog iväg till skogen en repa en liten stund efter vi börjat... :S Något han visst börjat med även med ägaren, märkligt. När vi väl kunde träna, när han var hos mig igen ;D så skötte han sig bra. Han har ett riktigt bra framåtsug, men att svänga är inte lika kul tycker han. Men fick till en övning där han svängde fort och hoppade bra! Ställde två hinder såhär:
___           ___

Ganska långt emellan, så fick han hoppa runt som en åtta typ. Tar båda hindrena mot mig alltså, och så ut mellan. :) Då gick det riktigt bra!

Så var det Stings tur när dom yngre var klara ;) Himla skönt att avsluta med Sting, för hon glänste som tusan idag! :D Riktigt bra gjorde hon ifrån sig!

Först fritt följ ett tag, och superfin kontakt och allt! Tror jag hittat rätt tempo (och framför allt sinnesstämmning hos mig kanske?) så hon kan gå så bra som hon faktiskt kan! :)
Därefter körde vi hopp apport, något tugg i slutet, men jag ställde upp långt ifrån och kastade långt och inget tugg innan hon satt fot. Dessutom galopp tillbaka mot hindret! :D
Sen fick hon hämta en vittringspinne, ca 10-14m bort (ensam pinne bara). Två ggr, INGET tugg och GALOPP in!! :D asså gaaah vad hon var duktig! :D JACKPOT-belöning där såklart!

Sen fick även hon köra lite agility och hon gjorde bra ifrån sig även där. Suuuperfint kontaktfält på gungan! :) Bra slalom och bra fart. Tycker även hon hoppade bra, hade på 50cm. :) Inte speciellt mycket taxerande utan öste mest på. :)

Kul när det går så bra. :) Nu ska Sting få en novafonbehandling sen är det dags att sova... imorn är det skola. Sen ons+tors sen JULLOV! :D

Tjingeling!

Träning på klubben

Efter skolan åkte jag och hundarna till klubben för lite lydnadsträning.

Sting
Fritt följ
- Gick riktigt riktigt bra idag också! Tappade lite, men jag började exprimentera lite med mitt sätt att gå, om jag började gå för "styltigt"/stelt istället för lite mjukare steg och mer tyngd eller vad man ska säga verkade det som att hon gick bättre. Ska fortsätta exprimentera med det. :)
Sättande - Riktigt bra!
Inkallning m ställande - Tränade på stoppet just och kastade boll, fint!
Rutan - Sååå fint! :D Körde hela, inga problem. Lyssnade bra och full fart.
Hopp apport - Lite tugg första och andra gången... Tredje gången testade jag att länga avståndet, kanske hon vill ha mer plats? Då blev det inget tugg. Sen vet jag inte om det beror på att jag sagt till henne två ggr tidigare ;) Haha!

Nöjde mig där sen. Kändes dumt att ta metallen när det var så kallt ute. Burr i munnen juu...

Pippi
Fritt följ
- Taggad! Hamnade då något långt fram, eller så blev hon för taggad så hon inte orkade hålla fokus så länge och tappade lite. Men vi bygger upp igen det som vi tappat under viloperioden. :)
Inkallning - Med fokus på FARTEN! Tog hjälp av boll och det blev skillnad direkt!
Rutan - Lite svårt tyckte hon. När hon väl hittar den har jag svårt för att få henne stanna direkt. :/
Apportering - Lite tveksamt sista biten ut (hade nog svårt att se var den hamnade iom skuggorna), men bra fart in! :)
Hoppet - Jättebra! :D Avslutade med en bara framåt-hopp och belöning direkt. :)

Duktiga båda två! Imorn blir det förhoppningsvis lite agility när jag ändå ska iväg med Guiness. Jag ska även rida och trimma en Jack Russell. :)

Tjingeling!

Pippi hos veterinären

Idag var det återbesök hos veterinären (hudspec.) på Södra Djursjukhuset med Pippi. Eftersom blodprovet inte visade på skabb var vi ju tvungna att gå vidare i utredningen. Har ju upptäckt några fler småsår som kommit, veterinären kollade på dom, och satte sen ett objektglas mot såret på nosen och kollade på det i mikroskopet. Hon sa att idag såg det annorlunda ut mot förra gången, nu var det vita blodkroppar där som försökte ta sig ann bakterierna, öhm om jag minns rätt. Haha! Men något med vita blodkroppar var det i alla fall. ;) Hon sa att egentligen ville hon inte sätta Pippi på antibiotika eftersom det är ju så små sår bara, men det kändes som det bästa i dagsläget. För att ta reda på om det bara är en infektion liksom. Så nu ska hon käka antibiotika i 20 dagar, och så ringer veterinären tillbaka då för att se hur det är med Pippi. Är det inte bättre måste vi starta en allergiutredning. Så under tiden ska jag skriva ner allt som Pippi ätit (foder, godis etc) så långt tillbaka jag kan minnas. ;) Ifall vi behöver det för utredning.

Måste säga att vi har en himla tur i oturen! Vårat lag är ju anmälda till Kistamässan, och jag blev lite orolig att Pippi nu inte skulle kunna starta eftersom hon skulle gå på antibiotika. Men kollade upp dopingreglementet, och det är 7 dagars karens, vilket betyder att karensen går ut någon dag innan tävlingarna! :D Wohooo!

Just ja, förra gången sa ju veterinären något med att Pippi var ju ändå ganska "gammal", så hon trodde inte på allergi riktigt. Men så när jag kom hem och kollade på betalningspappret, så står det att hon är född 2007. Sa till om det idag att det står fel ålder. Hon är ju född 2008. Då sa veterinären att det sätter det ju i ett annat ljus lite, eftersom hon plötsligt är ett år yngre ;) Och det kan vara allergi. Haha! Tänk så tokigt det kan bli om någon skriver fel ålder. ;)

Nu hoppas jag att den här kuren ska hjälpa så vi slipper gå vidare med en lång, och
kanske dyr, utredning för allergi!

Tjingeling!

Tre duktiga hundar!

Strax efter 1 idag åkte jag och hundarna mot klubben för att möta upp Susanne med Guiness där. Jag skulle träna Guiness och hon hade någon som ville följa med och vi bestämde då att vi skulle ses där. :) Dom var lite sena, så jag hade redan hunnit gå en 15min uppvärmningsrunda när dom kom, så hon gick en sväng med Guiness medan jag började träna Sting. Körde igenom klass 3 (utom fjärren). Såhär gick det:

Fritt följ: Guuh vilken kontakt hon hade idag! Bra attity också! Bra sättanden, och jaa.. allt! Ska jag "klaga" på något är det ju långsamma marschen som hon tappar lite i postion och får lite luftigt tyvärr.
Sättande: Bra!
Inkallning m ställande: Japp, inget läggande eftersom det försvinner från årsskiftet! Gick bra, kanske något lång stoppsträcka. Men det ska vi väl få till. :)
Rutan: Sååå fint skick! Belönade där och gick inte trekanten.
Hopp apport: Lite tugg i ingången första gången, gjorde om och då utan tugg alls! :D Duuktig tjej!
Metallapport: Gick bra! :) Trav in som vanligt, men fin ingång.
Vittring: Gaah! Återigen tog hon bara en. När hon väl hittade pinnarna. Haha! Hon gav full speed rakt ut, förbi pinnarna och letade massor. Så när hon hittade dom tog hon första bästa. Suck. Men efter några försök så började hon koppla på nosen istället. Men det positiva! INGET tugg!!! :D

Wihooo vad hon gick bra!

Därefter blev det liiite agility för henne, var en annan där och tränade, fick köra ett varv på deras kombination dom byggt upp. 7 hinder, körde den två ggr med olika handling på ett ställe. :) Gick riktigt bra båda delarna!

Sen var det Guiness tur. Fick också köra lite på kombinationen! Gick BRA! Trodde det skulle bli för svårt, men han klarade det ju galant! En sväng som var lite väl snäv, men tog bara tillbaka honom och gjorde en ny sväng och hjälpte honom mer då, och då gick det! Sen körde vi en hel del slalom, slutade med att 4 pinnar gick helt okej faktiskt! :D Han körde lite mer olika kombinationer, mycket svängar och lite ut, framåt, hit osv. :) Guuh så duktig han var! :D

Avslutade med att träna Pippi också. Hon fick också köra lydnad, körde igenom 2an:

Fritt följ: Hon är TILLBAKA!!! Guuh så fint hon gick, men hon var nästan fööör taggad nu, så hon får lite bråttom. Men hon VILL i alla fall!
Läggande: Grymt! :)
Inkallning: Ställandet försvinner efter årsskiftet, så körde rak. Det gick bra. Kanske att man kan önska lite mer fart?
Rutan: Hittade den direkt, men svårt att stå stilla ;) Omdirigering in i rutan, gick fint! :) Kunde sen stå stilla också!
Apport: Bra! :)
Hoppet: Riiiiiktigt fint! :D
Fjärren: Inga dk'n! :) Duktig tjej!

Även hon fick köra lite på kombinationerna, och det gick helt okej! River lite faktiskt... Inte riktigt koll på sina tassar ;)

Men är grymt nöjd med alla tre! Härlig träning och superfint väder! <3

Tjingeling!


Agilityträning med Guiness

Nyss hemkommen från träning med Guiness, ska snart åka och jobba lite.

Idag körde vi en raka (kort tunnel, däck, långhopp, platt tunnel, hopp) och sen hel sväng tillbaka till vänster, två hinder, 90 grader åt ett hopp åt höger och sen avsluta med 90 grader igen åt höger. :) Riktigt bra framåt! Men det där med att svänga helt om gick sådär då ;) Men dom andra svängarna gick bra. Körde lite andra svängövningar med hindrena jag hade och det gick bra. :)

Körde även slalom, en port bara och han sög riktigt tag i det. :) Jag kunde springa bredvid och han saktade in så fint precis innan för att kunna svänga :)

Blir en kort blogg såhär bara. :) Så jag hinner med lite annat innan jag ska åka till jobbet. :)

Bye bye!


Träning träning

Fy på mig! Glömt blogga om duktiga Guiness i måndags! Vi gjorde samma övning som på torsdagen först för att repetera, sen byggde jag om lite och tränade på lite skarpare svängar och skicka framåt. :) Han var så himla duktig! Bra tryck och svängarna börjar sitta (till skillnad mot vad det var tidigare). Vi körde på 40cm idag, har haft på 30cm innan för att det varit så geggigt på planen. Men det var inga problem! :) Om vi bara kan få till det där slalomet och kontaktfälten snart så kommer det bli grymt! :) Vi testade även att gunga lite på gungan. Dvs han fick stå på kontaktfältet på gungan och jag lyfte upp liiite och han fick godis. :) Han tycker dock det var liiite läbbigt.

Såå, då var det gjort lite snabbt. Nu ska jag berätta om vad jag och mina hundar gjort idag. :)

Efter skolan (slutade 11.30 - skööönt!) åkte vi till klubben för att träna. Tanken var att köra lite lydnad med Sting och agility med Pippi. Sting fick nämligen köra lite hoppteknik igår. Ska ju sätta igång agilityträningen nu inför Kistamässan och lagtävlingarna i januari! :D Meen, det var jakt med drivande hundar i skogen... så jag vågade inte köra för mycket lydnadsmoment med Sting med risk för skotten. Tänk om jag skulle skickat henne mot rutan när det kom ett skott... inte så lyckat direkt. Så det blev dom här momenten bara:

Fritt följ: Med mycket belöningar och hon var riktigt duktig! Höll positionen och kontakten sååå fint! :D
Träapport: Började med en slät bara, och hon gjorde även det bra! Inte ett endaste tugg!!!!! :O :O Whaaat?! Ta en paus är alltså BRA! Något har alltså fastnat i hennes huvud. ;) Körde även ett hopp över hinder och även det gick bra! :)
Metallapport: Gjorde även den bra, och för att slippa köra den bara en gång försökte jag få upp tempot på henne, prova kan man ju alltid göra. :) Så jag började springa ifrån henne när hon tagit metallen. Peppade henne också! Hahaha, guh vad kul det måste sett ut. Till en början travade hon snabbt men sen började hon faktiskt även galoppera! :D Wohoooo! Gjorde samma en gång till!

Sen blev det agility! :) Bara 30cm för båda tjejorna, har ju inte kört någon agility på ganska länge... :) Duktiga båda två, blev lite hopp, tunnlar, däck i enklare framåt-kombination bara. Sen balansbommen, träna kontaktfält med hjälp av lock för att påminna, och ooooj så fint dom båda gjorde det! :D Woow!

Så duktiga hundar :) Tror dom tyckte det var kul att köra igång agilityträningen igen! :) På kvällen nu fick Sting sig en novafonbehandling. Myysigt tyckte hon. :)

Har även ridit Damien idag och han gick riktigt riktigt bra! :D Fattade bra galopp i båda varven! :D Och kunde däremellan jobba lugnt och fint i traven, vilket har varit en svår sak när vi börjat galoppera första gången under passen, då ska det vara galopp heeela tiden. ;) Men idag var det stabilt! :) Till skillnad från Fia igår som inte alls ville gå fram och arbeta, men hon har blivit mer och mer enmanshäst. :/ Men imorn ska jag få hjälp av Camilla. Så blir ridning för tredje dagen i rad imorn! :)

Tjingeling!

RSS 2.0