Gotland! <3

I torsdags åkte jag och Izza iväg till Olandstraktens BK för att träna lydnad för Niina Svartberg. Det var en riktigt bra dag med mycket tips och idéer till min lilla räzerråtta, här ska tränas lydnad! :) Tack för att vi fick vara med Emelie!
 
Under förmiddagen var mamma iväg med Sting till veterinären för cellgiftsbehandling. Proverna sen förra gången visade att det inte är någon ny tillväxt av tumörer, underbart! :) Känns ju bra att hon svarar bra på behandlingen!
 
När träningsdagen var slut åkte jag och Izza hem till Emelie för att lämna av hennes bil och packa om lite i min bil och så åkte vi två och dom tre hundarna (Sting var tvungen att vara kvar hemma eftersom hon fått behandling) vidare mot Nynäshamn. Väl där skulle vi med båten som gick strax efter 21 för att vara framme ca 00.20 i Visby! :D Det blev en riktigt lång dag då vi inte låg i säng för att sova förrän 2.30 typ...
 
Upp och hoppa på fredagen för att ställa ut Izza. Resultatet blev HP BIR BIS2-valp! <3 Lite vild i ringen, men helt ok ändå. Även lördagen var det utställning och vi testade lite ny handlingmetod typ, och hon var mycket mera avslappnad! Jag är supernöjd med själva ringspringet och även in i stora finalringen sen var det bra. Resultatet slutade HP BIR-valp. :) Mycket mycket nöjd ändå eftersom hon skötte sig prima i ringarna!
 
Det blev en heeel del bilder tagna, nästan 450st. Fast jag tyckte att jag inte fotade så mycket. ;) Här kommer ett gäng bilder i alla fall som jag tog. :)
 
 
Fina Chili :)
 
Mysigt att simma. :)
 
Ernie :)
 
Bilden i sig är väl inte den bästa, bara tyckte vattendropparna från svansen var häftiga!
 
Buuus!
 
Chili kollar in sandslottet.
 
Mera buuus!
 
Izza i full faaart!
 
Hahahahaha! Alltså Izza tar ett jämfotahopp rakt upp i luften för att komma ifrån Chili. Haha! Knäppa hund!
 
Mycket spring i benen efter två dagars utställning.
 
Plask! Ganska läckert med vattnet!
 
Hahahaha! Kolla stilen alltså!
 
Inte lika vacker som när hon är torr. ;)
 
Fina Chili och Ernie <3
 
Och alla tre. <3
 
Haha, Izza är knasig, lutade sig mer och mera. Tippar snart?
 
Ännu mera vattenbus!
 
Chili :)
 
Bea med Morris (Izzas morbror och Ernies brorsa), Lycka (tollaren) och Embla (bordern)) mötte vi på utställningen och sen kom hon även ut till Fårö och såklart blev det en liten "uppställningsbild" på alla hundarna :)
 
Chili
 
Embla och Morris
 
Lycka
 
Ernie
 
Embla
 
Izza
 
Emelie med Ernie och Chili :)
 
Jag och Izza <3
 
Här kommer lite solnedgångsbilder. :)
 
Fint vid muren vid Visby. :)
 
Åkte ner och ställde oss i skuggan och bara mös vid havet innan avgång hemåt. :) Sista bilderna på Gotland för den här gången. :)

 
Tack igen till Emelie för trevligt sällskap och en urmysig helg! :)
 
Nu ska jag ta och sova och vila min rygg. Blev en vända till kiropraktorn idag igen och sen hade jag kurs. Där jag körde Guiness lite också för att dom skulle få se på dom olika bytena. :) Och även för att dom skulle se att man inte måste stressa fram. Vilken skillnad det blev på förarna under kvällens pass!
 
Tjingeling!

Agilitytävling med Guiness

Tidigt imorse åkte jag och Guiness iväg till Frövi BK. Det visade sig blir en lååång dag! Men det var också värt det! :)
 
Först ut agilityklassen, dom där jobbiga kontaktfälten, vi har ju inte riktigt fått till det så fint som på träning. :/ A'et var han på tack vare ett bakombyte jag kunde slänga in så han bromsades upp litegranna. Men balansen missade han på nedfarten för han låg före mig och bara rusa iväg. Ingen gunga med idag. Sen vek han av framför ett hopphinder in mot mig. Så 10 fel totalt där. Men en riktigt bra tid ändå, så hade kunnat räckt långt. :) Men bra flyt ändå.
 
Sen lång väntan och under tiden kollade jag på hoppklass 3, lite roligare underhållning än agilityklass 1. ;) Jag vill så gärna uppåt med honom så man får jobba mera med honom, nu får han ju bara rusa liksom.
 
Riktigt laddade hade vi hunnit bli till hoppklassen. Vi körde så det rök om oss. Lite vingligt på två ställen och två utsvävningar men med noll fel gick vi i mål med en riktigt riktigt grym tid som räckte så långt som till en 2a placering! :D Och pinne fick vi såklart då också. Jätteroligt! :D Äntligen efter alla stolpe ut nu ett tag! Bara en kvar sen flyttar vi upp till 2an, tänker inte vänta på agilityklassen. Vi vill ha lite svårare banor. :) Men nu måste vi börja få in lite agilitypinnar också ju.
 
Fick bara hopploppet på film då jag glömt ändra inställningen till filmläge till den stackaren som tackad ja till att filma. ;) Men hopploppet var ju bättre att få på film eftersom vi nu fick pinne! :D
 
 
Nu är det käk. :)
 
Tjingeling!

Utställning Izza

Idag var vi iväg till Eskilstuna (SKK) för utställning med Izza. :)
När vi skulle in i rasringen var det en galen valp jag visade upp. Först var det en del väntan då vi kom lite tidigt. Sen hade jag borstat och fixat och trodde det var några hundar kvar innan det var vi. Men så helt plötsligt var det briardernas tur, så blev lite stressigt där in i ringen. Inte optimalt. Men HP BIR fick vi. :) Med följande kritik:
 
"Well development puppy girl. Happy in the ring. Nice narrow long head. A little arch back. Prop. elegant. Nice front + rear angulations. Excellent type in movement. Cooperative friendly. Excellent type of coat. Good pigment. Nice condition."
 
Inte lättaste att tyda, polsk domare med inte så bra engelska antar jag, och skrivaren verkade inte ha så bra engelska själv och handstilen var inte heller den bästa. ;) Mamma fick hjälpa mig tyda och försöka läsa vissa ord. :)
 
I uppsamlingsringen inför finalen var det en del studs, trång ring tyvärr, så gjorde det ju inte bättre. Men sen fick vi äran att springa in först i stora ringen! :) Och oj så fint hon sprang på första långsidan! <3 Haha, sen att det blev bus efter kurvan det bara är så. ;) Men tror inte domaren kollar så mycket då. Oftast första som "räknas" bara. Men ingen placering där idag heller. Är ju oftast svårt på SKK då domarna av någon anledning inte plockar ut briarderna till finalerna. Lite tråkigt är det ju att det oftast är samma raser.
 
Imorn är det agility med Guiness! :) Kul kul!
 
Tjingeling!

Agility KM med Guiness

Igår var det Agility KM på klubben! Blir bara en snabb summering här.
 
Lilla KM (för klass 1-ekipage).
Inte superfina kontaktfält, men nöjd ändå. Missade tyvärr sista hindret. Mycket tryck i tassarna, som mest visade sig i hoppklassen där han drog och tog ett extrahinder. ;) Trots det blev vi klubbmästare! :D Wiiieee!!
 
 
Stora KM (öppen oavsett vilken klass man tävlar i).
Kluriga starter i båda loppen men lösningarna kändes jättebra. Mycket fart i hoppbanan efter starten så han fick dra på lite då också. Agilityklassen kändes också bra. Det blev 10 fel i agilityklassen och helt underbart en nolla i hoppklassen! :D Vi placerade oss som nr 2! Jättekul!
 
 
Kan inte vara annat än nöjd med KM för i år! :) Förra året snubblade vi lite på målsnöret (både Guiness och Sting). I år fick inte Sting vara med tyvärr. Men så är det, hon har ändå tre vinster från KM så det känns ok ändå. ;) Viktigast att hon nu får må bra, på torsdag är nästa behandling.
 
Imorn utställning för Izza och på söndag agilitytävling med Guiness. Dagarna går fööör fort! Nu måste jag borsta Sting och kolla upp tider för morgondagens utställning. :)
 
Tjingeling!

Agilitytävling med Guiness

Idag bar det av till Köping HU för att tävla agility med Guiness. Äntligen! Det var ju typ 2mån sen sist.
 
Det började med hoppklassen och han gör ett superfint lopp! Tyvärr tränger jag honom lite så han river näst sista hindret, surt för det var en kanontid som hade gett oss en seger annars! Men det är så kul att träning gett resultat, klockren slalomingång fast han kom superfort rakt på och jag fick skicka långt ifrån. Ja kolla filmen! <3
 
Agilityklassen sen och jag bestämde mig för att vara riktigt på honom på balansen så han inte bara skulle springa. Den var hinder nummer två så det funkade ju därmed utmärkt. Han lyssnade jättebra på mitt ganska så skarpa "DUU" ;) Han saktade ner och tog det lugnt. Hellre det än missa det och konflikt. :) Inför A-hindret skulle jag gjort ett framförbyte om det inte var så att jag gärna bromsar upp lite, så jag gjorde ett bakombyte och jag tror det var därför han fixade kontaktfältet, dock inget stopp... Men bättre än tidigare på tävling i alla fall! Tyvärr kom han sen snett upp på gungan och missade kontaktfältet så vi fick en femma där. Det blev också den enda femman. Tiden vet jag inte då vi åkte direkt för det kom vääärsta regnskuren! Men fick alldeles nyss ett sms där det stog att vi fick pris och kom 4a! :D Jättekul ju!!
 
Så två nästanlopp som lika gärna kunnat vara pinne liksom. Men jag är jättenöjd med honom idag! Rätt attityd och lyssnade bra! På torsdag är det KM och på söndag ska vi till Frövi för officiell agilitytävling. :) Sen blir det litet uppehåll igen.
 
Här är film på loppen. :)
 
 
Tjingeling!

Damien <3

Fina fina älskade Damien!
Satt på din rygg första gången den 4 november 2011, då tänkte jag "herregud, undra om jag kan få ordning på den här galoppen" när du bara ångade på i full fart i trav när jag skulle försöka fatta galopp, jag kunde inte bromsa, knappt styra, men lyckades till slut stanna dig. Men jag tog mig an utmaningen! Fortsatte rida dig, i ca 1,5år. Den 16 juni 2013 var sista dagen jag var hos dig (av olika anledningar).
 
Under dessa 1,5åren utvecklades du supermycket! Vi var iväg på tävlingar och träningar i både hoppning och dressyr. Och galoppen, ja den blev så fin i slutet! Även om det fanns kvar att jobba på. Men en ooootrolig skillnad från allra första gången jag red dig!
 
Resultat på klubbtävlingar:
Dressyr
LC:1 63,70%, 2a placering! Debut!
LC:1 61,90%, oplacerad.
LC:1 55,93%, 2a placering!
LC:1 64,80%, 2a placering!
 
Hoppning
60cm, 1a placering! Debut! 0+8 fel.
60cm, oplacerad, men dubbenolla!
60cm, 2a placering, dubbelnolla!
70cm, oplacerad, men dubbelnolla! Första gången på denna höjd dessutom!
60cm, 1a placering! Dubbelnolla!
70cm, oplacerad, 4 fel i grundomgången.
 
Sååå himla duktig! På 10 starter har vi fått rosett på 6! :D Älskade häst! <3
 
Varför skriver jag då allt detta nu...? Jo, för att i natt fick denna fina häst somna in efter att ha hastigt blivit sjuk. Du kommer alltid finnas hos mig! <3
 
Sista tävlingen (dressyr) och personligt poängrekord, fiina fina häst! <3
 
 
Ta hand om era djur där ute! <3 Man vet aldrig när det bara tar slut. Usch! :/ Tänker på dig Ilona! Och tack så jättemycket för dom åren jag fick vara tillsammans med Damien!
 

Izza testar på vittringsapportering

Varför bara jobba med moment för klass 1? ;) För någon/några veckor sen började jag i skogen med att lägga en pinne i blåbärsris så hon fick leta upp den. Superduktig! Vi har gjort det några gånger.
 
Idag kände jag att vi tar det till nästa steg. Så ut på tomten, la ut en pinne i lite högre gräs och hon fick leta rätt på den, bra! :) Detta som en liten påminnelse. Sen la jag ut en hög med pinnar (ovittrade) och sen samma pinne vi använt nyss bakom högen (flyttade den dock mellan alla gånger så hon inte bara skulle gå längst bak direkt).
 
Första gången: Hon sprang ut, tog den ensamma (rätta) pinnen, men fick då(!) syn på högen och kollade av den, släppte den rätta och tog en annan. Ingen belöning.
Andra gången: Var jag lite snabbare med att slänga in ett "bra!" när hon tog rätt pinne, visst hon släppte den men det kanske skulle ge bättre resultat nästa gång? Hon började ju rätt. :)
Tredje gången: Vet inte vad hon fick för sig. Började springa runt och söka i ett större område än vid pinnarna... haha! Lät henne fortsätta en liten stund, men sen bröt jag då hon aldrig gick på pinnarna igen.
Fjärde gången: Jääättefint! Ut, NOSAde rätt på rätt pinne och kom med den! Wooow! :D
Femte och sista gången: Bara för att se så det inte bara var lyckträff utan att hon faktiskt började fatta så gjorde vi en gång till och det var lika fint det! :D Jättebra att hon kommer fram till att man ska slå på nosen vid pinnarna nu såhär pass tidigt!
 
Åh vad hon är duktig och rolig att jobba med! Glädje i varje skick! :)
 
Snart får vi middagsgäster så ska ta och avsluta här nu. :)
Tjingeling!

Utställning Izza

Idag var det utställning på Södertälje BK. Suuuupervarmt! Men Izza fortsätter göra skäl för sitt smeknamn räservalpen, värmen var inget som hejdade henne att ge gärnet! Herreguh liksom!
 
Resultat idag blev HP BIR BIS-4!
Hon skötte sig bra i rasringen. Kunde till och med släppa kopplet i ställandet, stog lugnt och fint och var fokuserad! Liite busig i sprången. Som sen eskalerade lite i finalen. Sista långsidan sprang hon dock fint. Tur vi fick visa oss själva först i språng. Snacka om att hon tänder till! Det är så kuuul att springa!
 
Kritiken blev såhär idag. :)
"Väldigt bra proportioner. Bra skalle och nosparti. Bra bett. Bra hals och rygg. Bra svans. Välvinklad. Rör sig bra. Lovande päls. Trevligt temperament. Välvisad."
 
Och så en bild, som snälla och duktiga Viktoria Arehult tagit! :D
 
 
Nu blir det nog sängen nästa, sista jobbveckan på Karamellkungen. Men sen börjar jag igen på Hundens Hörna (hunddagiset jag jobbade på förra hösten). Så nu är det slut på ledighet, eller tja. Vi ska iväg till Gotland några dagar - myyysigt! <3
 
Tjingeling!
 

Stings Ultunabesök och lite bilder

Igår var Sting på Ultuna, och det gick bra. Hon fick sin behandling som planerat för blodprovet såg ok ut. Hon får dock lite lägre dos av medicinerna då hon inte ligger jättehögt i värdena. Men hon verkar trots det svara bra på behandlingen så det är ju bra! :)
 
Knäppte lite kort idag. :)
 
Izza apporterar metallen - sööötis!
 
Träapporten går lika bra, men inte lika fin bild. Haha! Men hon ser ut som ett litet lejon så bilden fick vara med här ändå.
 
Fina "bäbis" <3
 
Sting ville också apportera. :)
 
Fina Sting <3
 
Sitt fint :)
 
Vi ska snart gå iväg till grannarna för middag. I övrigt har det varit en fullspäckad dag, som började klockan 5 imorse. Fyllde på godis i "mina" tre butiker, hem, cykla ner till bowlinghallen och det gick hyffsat bra idag. Sen cykla hem och rasta hundarna lite snabbt innan jag satte mig i bilen för att träffa Emelie. När jag sen kom hem lite fika och sen ut med hundarna och fota. :) Och som sagt, snart middag hos grannarna. :)
 
Imorn tror jag inte att jag har några speciella planer. Troligtvis blir det en vända till klubben för att träna med Guiness, och så får Izza lite utställningsträning. Sen blir det väl till att bada skägg och borsta henne inför utställningen på söndag. :)
 
Tjingeling!
 

RSS 2.0