Restaurang besök - massa minus

Ikväll skulle vi käka på restaurang för att fira ena brorsan som blev 20år igår. Vi åkte till en restaurang nere i centrum. Där vi var på mammas födelsedag. God mat, bra pris och en otroligt bra ägare. Den gången blev det tyvärr rökutveckling i köket strax efter vi kommit, men hon bjöd på extra förrätt och tog hand om oss bra. Idag var det inte alls lika bra... Tyvärr! Servitrisen idag var inte speciellt duktig...

Vi fick menyn och kollade igenom en stund, sen kom servitrisen och kollade om vi hade bestämt oss, och ja det hade vi. Då får vi till svar att hon kommer strax... :S Så går hon iväg ut till gästerna som sitter utanför restaurangen, kommer tillbaka och tar våran beställning. Först gick det bra, men Erik ville ha en pastarätt och då säger hon att nej den finns inte. Haha, whaat? Finns ju i menyn liksom ;) Men ja, hon gick in och dubbelkollade i köket och den fanns fast inte med spenat i som det stog... Senare skyllde hon på att menyerna kom igår eller något sånt. Så allt stämde inte. Men då sätter man väl inte ut dom till kunderna? :S I alla fall så valde han att testa en annan pastarätt och hon sa att "ja, är det inte gott så är det inte gott", hur kan man säga så?! :O Jag tänkte först att ja nu säger hon väl att är det inte gott så får du halva priset eller något liknande...

Jaja, jag beställde kycklingfilé, championsås, stekt sallad och stekt potatis. Maten jag fick in var två små kycklingfilér, lite stekt potatis och beasås... Dom andra två i familjen som också beställt det fick också det. Men jag gillar inte beasås och valde att få nytt men med tzatziki till istället. Det gick hyffsat snabbt att få ut ny mat till mig - tur för dom. ;) Men den stekta salladen fick ingen av oss... :S Himla märkligt!

När vi skulle få in varmrätten så dukade hon inte ens av innan... Aah, kanske inte så noga. Men på alla andra restauranger dukas det av från förrätten innan varmrätten kommer in.

Många småsaker som inte satt på plats, viktigast tycker jag nog att hon faktiskt ska kunna menyn! Som avslutning drar hon igång musik ganska så högt, så för att kunna prata behövde man höja rösten... Näe idag blev det inte många poäng till dom, tveksam på om jag går dit igen. Maten var för övrigt god annars. Samtidigt tyckte jag lite synd om henne, men enligt min yngre brorsa var det inte direkt första dagen hon jobbade. Så egentligen har hon väl inga ursäkter. Haha, oj vad jag klagar nu. :P

Nu ska jag ta och skriva klart min LIA-rapport (LIA=praktik) och skicka in, det är det sista. Redovisningen av examensarbetet och projektarbetet gick jättebra tycker jag. Har bara två "skoldagar" nästa vecka, tisdag - skolmästerskap och torsdag avslutning!!!! Heeelt galet! Vad ska jag göra sen?!

Tjingeling!

Kort men bra träningspass!

Efter jobbet idag åkte jag till klubben för att vi skulle ha agilitymöte. Jag tog med mig Sting och hann träna ett kort pass innan mötet. Hon var riktigt riktigt duktig och med mig till 100% idag! Det kändes kanonbra! La in lite elitgrejor, för nu kan vi ju börja på riktigt inför eliten i alla fall! :)

Sittande: Körde bara 30sek, men jag gick och gömde mig. Gick bra! :)
Platsliggning: Orkade inte vänta så länge bakom planket, pga flygfän ;) haha! Så blev bara 1min, men då blev fokus på nedläggande som gick bra, sen testade jag att gå 3m bakom som man gör i eliten och även det gick bra!
Fritt följ: KANONfokus idag! Tyst också, ååh så fint hon gick. Kändes så himla bra! Körde även språng och långsam marsch i svängar, gick superbra! Belönade flera ggr under fria följet. :)
Sitt, ligg, stå under gång: Körde "Zätat" i den ordningen. Gick kanonbra! Oj så fint hon gjorde det.
Inkallning m. ställande: Gjorde bara en kort, men vilket fint ställande hon hade! Skickade iväg bollen efter det.
Rutan: Hmm, hon har fått för sig att hon ska runda den högra konen. :S Men gjorde om på ett litet kortare avstånd och då gick hon rakt in. :) Men stannade fint mitt i rutan (hade targeten där, men hon struntade i den). Avslutade med stående, la henne inte ner idag.
Träapport: Körde först en slät bara och den gjorde hon bra! Inget tugg! Då testade jag att gå ut och lägga ut den och skicka iväg henne, och en gång galopperade hon in med apporten! :D Wihooo! Inget tugg alls idag. Så himla duktig!
Hopp + metall: Körde hoppet med metallen idag och det gick jättebra. :) Höll dock metallen lite löst så det skallrade lite. Men bra in i positionen och så.

Sjuuuukt nöjd med henne idag! Så himla duktig! <3 Verkligen glädje genom alla momenten!

Nej nu ska jag ta och skriva ihop lite kort om vad vi pratade om på mötet idag till dom som inte var där (ja, och till dom som var där) och sen sova. Imorn gäller det att vara pigg! Ska redovisa examensarbetet och projektarbetet. Det blir en sjuuukt lång dag imorn. Sting kommer få vara hos snälla Petra med Mick och Algot. :) Hoppas hon uppför sig bra mitt lilla busför! :)

Natti natti!

Bro-Håbo BK dag 2

Är heeelt slut nu efter en heldag på klubben. Först lydnadstävling (samling 9.00) och så sista gången på vardagslydnadskursen som började 16.30, kom hem strax efter 19. En hel del mer färg har jag fått också. :)

Som sagt, samling 9.00, Sting kändes trött hemma. Men när vi kom dit så kändes hon taggad och med! Duschade henne innan vi skulle in för dom "individuella" momenten. Det hjälpte en del i värmen tror jag! Såhär såg det ut idag betygsmässigt:

Sitt i grupp: 0p - kliar sig, ställer sig upp - Skiiit också!
Platsliggning: 9p - Vrider sig - Hon bytte sida.
Fritt följ: 7,5p - Fladdrar i sidan, sent sätt, snett sitt - Kändes helt okej idag ändå! :) Hon var med mig mer än igår!
Sättande u. gång: 7,5p - DK huvud, lite sent sättande - Eftersom hon stog igår gjorde jag ett litet dk så hon i alla fall skulle få poäng! Vilket lyckades!
Inkallning m. ställande: 8,5p - Något sent ställande - tyckte det kändes hyffsat bra ändå! Bättre fart än igår och sitt vid ingången iaf!
Rutan: 9p - Avslut - Hmm, tror hon gick in från sidan och jag fick henne precis innanför! Synd på avslutet, minns inte riktigt vad det var, men tror det var något med att hon kanske stog i halten? Eller seg?
Hopp apport: 7p - Tuggar & sätter sig inte - Typiskt! Nu ska jag lägga i gasen! Måste träna mer med kommendering och med andras apporter tror jag.
Metallapport: 8p - Olika tempon in och ut, tugg - Hahaha! Ofta hon tuggade på metallen? ;) Tror hon höll löst dock. Meeeen! Inget snett sättande! Hon tog ut svängen mycket i sidled innan mig men det gjorde ju att hon också satte sig bra, duuuktig!
Vittring: 8p - Tugg (lite) - Det var bättre än igår! Hittade snabbt rätt pinne och det var verkligen inte mycket tugg!
Fjärr: 8p - 2 kommandon - Hon flyttade inte fram speciellt mycket! Men behövde lägga till kommando på både första och sista. Men så duktig annars!
Helhet: 8p - komm. mellan momenten (trixar) - Vet inte riktigt vad som menas, men kanske att jag håller på mycket för att hon är lite okconcentrerad mellan... Jaja, tycker hon höll ihop helt okej med tanke på värmen!

Totalt landade vi idag på 241p och ett 2a pris med en 1a placering!!! Såååå synd på sitt i grupp, det var ju så nära 1a pris idag! Surt! Men i och med vinsten så gick vi vidare till en cupfinal individuellt.

I cupfinalen deltog klassvinnarna från igår och idag i respektive klass. Man skulle göra fritt följ, inkallning och hoppet i den klass man tävlade i. Jag är jättenöjd med fria följet, bara en halt hon stog i! Annars riktigt med, inkallningen kändes också bra, något steg kanske. Men hoppet var det tugg och stog i halten. :/ Slutade på en 5e plats av 7 i finalen. 44,5p fick vi av maximalt 60p (två domare som dömde och koeff 1 på alla moment).

Det var även KM idag och vi vann KM i klass 3. Men klass 3 och elit går tillsammans och där fick vi se oss slagna av elitekipaget. Men på våran klubb delas det ut pris till Bäst i Motsatt Klass, så där hamnade vi, 2a i KM alltså klass 3-elit! :D Alltså shiet vilket helg! Pallplats både igår och idag, även om gårdagens resultat inte var så mycket att skryta med ;D.

Vi var även med i ett lag tillsammans med Jessica med Triss och Carola med Siri. The Chipettes hette vi och jag minns inte placeringen vi fick, men kan det ha varit 5a eller 6a av 8a lag! :) Kul oavsett då vi fick lite priser därifrån också.

Här är Sting med alla sina fina priser som hon vann idag, fast jag glömde visst lägga fram två hundgodispåsar som vi också fick! Mycket priser! :D Alltid lika kul, och två fina pokaler (eller vad man nu ska kalla dom)!



Så nöjd med min lilla hund! <3 Du är bara sååå bäst! Nu ska vi träna träna träna! Men jag ska också leta efter en lydnadstävling till. Nu måste vi ju bara få till det hela vägen snart igen med så nära bara en vecka efter första 1a priset! :D

Tjingeling!

Bro-Håbo BK dag 1

Idag var det lydnadstävling dag 1 på klubben, eller för klubbens del dag 3, vi har cuphelg den här helgen. Klassvinnarna från idag och imorgon går till en ind. cupfinal. Sen är det även en inofficiell lagtävling, det laget jag är med i heter The Chippetes (tjejgänget i Alvin och Gänget). :) Man är tre stycken i ett lag och så räknar man ihop lagets snittpoäng. Vi ligger näst sist inför imorn ;) Haha! Men det spelar inte så stor roll, det är en kul grej! :)

Jag hade ju planen i huvudet att få gå in och bryta med tanke på att dom ev. skulle skjuta från Kungsängen. Men dom sköt inget så vi körde igenom hela 3an! :D Kul det! Men hade ju varit trevligt med lite bättre resultat bara... ;) Såhär gick det:

Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 5,5p - hunden är ej i rätt pos. sitter ej vid vändningar, sitter snett i stegförflyttningar - Tappade henn i början, men sen tog hon upp sig och jobbade bra!
Sättande u. gång: 0p - Sitter ej - Gaah! Sätt dig för tusan...
Inkallning m. ställande: 7,5p - Tempo, långsamt vid avslut, sitter ej - Hmm.. Fiiiint ställande i alla fall!
Rutan: 5p - DK in i rutan, åtlyder ej korr., DK ligg, nosar - Ja, nu när jag lärt mig skillnad på DK och extra kommando kan jag säga att det var bara extra kommandon, inga dk. Hon sprang fel mot rutan men fick in henne och sen sa jag ligg direkt, men nej. Hon nosade då istället...
Hopp apport: 6,5p - Tuggar, sitter snett, tempo - Kan hon bara sluta tugga eller?
Metallapport: 7p - DK apport, brister i tempo, sitter snett i avslut - Fick säga apport två ggr innan hon stack iväg till apporten, och det snea sättandet var inte sååå illa som det varit! :)
Vittring: 0p - Tar för lång tid - Hon hade svårt att hitta pinnen idag, letade igenom pinnarna och sen gjorde hon en sväng utåt för att se om den fanns längre bort. Domaren tyckte det tog för lång tid. Pratade med honom vid prisutdelningen och frågade, för dom får ju leta 1min. Han tyckte då att hon letade nog inte när hon gick ifrån pinnarna, vilket jag såg att hon gjorde. Jaja. Jag är nöjd att hon hittade rätt pinne sen i alla fall. Däremot kom det tugg...
Fjärr: 6p - DK sitt, DK ligg - Som innan, extra kommando. Hon gjorde inte skiftet direkt. Typiskt då hon faktiskt var tyst och flyttade sig knappt något alls! :D
Helhet: 6p

Totalt blev det 168p och ett 0 pris... Vi var 8 från början, en bröt sen och vi hamnade på en 2a placering! Många nollor idag i 3an. ;)

Nu laddar vi om till imorgon och hoppas på bättre resultat! KM imorn nämligen! :) Men har inga större förhoppningar.

Tjingeling!

Veckan som gått

Har tänkt skriva något varje dag (nästan), men hela tiden skjutit upp... nu skulle jag egentligen vilja sova. Men jag ska ta och blogga nu så jag får det gjort någon gång ;) Haha! Så det blir en liten summering av veckan här.

Måndag
Sting var hos Anna Holmgren och hon sa att hon musklat på sig mer och kändes bättre! Lite småsur i vissa muskler (antagligen efter tävlingarna som var i helgen) bara. Sen lite stram i några muskler. Men vi ska köra på med novafon och stretching under sommaren och så tillbaka i aug/sept för att se om hon blivit ännu bättre, eller om vi då ska sätta in någon form av behandling (typ laser). :) Känns skönt att veta att hon faktiskt är hyffsat fräsch i alla fall! :)

Tisdag
Åkte till klubben för att träna lydnad med Sting och agility med Guiness. Men det hördes buller från Kungsängen så kunde inte träna något med Sting tyvärr. Med Guiness blev det bara filmning hur jag lärt in vissa hinder inför redovisningen av examensarbetet som är ons-tors nästa vecka. :)

Onsdag
Hände inget speciellt förutom att jag tränade lite sitt "i grupp" och platsliggning med Sting på en av promenaderna. Vi stannade till vid en av grusplanerna här i området som har plank (perfekt till dold platsliggningsträning eftersom det är lite luft mellan så man ser!) och körde först sitt "i grupp" 2min synlig, kanon! Sen platsliggning dold 4min, också kanon! Avslutade sen med att testa sittande där jag var dold. Var bara bakom planket kanske 15sek max, men inga problem! :) Så duktig!

Torsdag
Genrep för oss inför helgen på klubben. Gick inge bra... hon såg spöken och var okoncentrerad. Vet inte om det var för att vi inte gått en sväng innan direkt. Kom prick 19 för då skulle dom sluta skjuta vid Kungsängen och då blev det rasta lite snabbt, sen kommenderade jag en platsliggning för klass 1 hundarna och sen var det vår tur med sittande och plats. Sen kommenderade jag en igenom klass 1 och så blev det bara lite fot som uppvärmning. Kan vara det som tokade till det... Men såhär gick momenten:

Sitt i grupp:
2min, satt kvar hela tiden även om det var nära att hon la sig hon hukade sig såååå mycket! Men var nästan på väg att följa med mig när jag lämnade henne så fick göra om.
Platsliggning: 4min med elitens störning (TL går slalom mellan hundarna), låg kvar hela tiden. Tror inte vi hade problem med nedläggande och uppsättande...
Fritt följ: Braaa vissa bitar, men så var där vissa bitar som hon var okoncentrerad på.
Sättande u. gång: STOG! Såg spöken i buskarna i skogen, gjorde om, STOG! Fick henne att sätta sig tredje gången vi gjorde momenten! Drygt...
Inkallning: Gjorde faktiskt ett jättefint ställande!
Rutan: Också fint ut! Stannade själv lite tidigt, jag sa bara rutan igen och la sen ner henne direkt. Gjorde en finfin omdirigering alltså! :)
Hopp apport: Gick bredvid hindret på väg tillbaka?! Nästa gång rätt, belönade henne på väg in i ingången då hon inte tuggade.
Metallapport: Bra! :) Faktiskt en hyffsat bra ingång också!
Vittring: Letade fint och tog rätt pinne. Men tugg och tapp in....
Fjärren: Gaah! Kom mot mig när jag sa stå. Så vi gjorde om och då gick det bättre! Tyst!

Jaaa, som sagt. Gick inte så himlarns bra. Men man säger ju att genrepet ska gå dåligt, så vi får väl se! Imorn kommer vi troligtvis bryta tävlingen då det kommer vara buller/skarpskjutningar i Kungsängen. Men jag hoppas att dom inte håller på när vi ska tävla, även fast det står så. Är inställd på att gå in och prova, och så bryta tävlingen. Är ju med i ett lag (det är en inoff lagtävling samtidigt), så startar för lagets skull i alla fall. :)

Fredag
Underbart väder idag! Jag har varit till Damien och tömkört, sen hem och klippt gräset (blev inte klar!) och sen åkte jag till skolan där några i klassen skulle ses för att grilla och spela brännboll. Men hon som bor där och en till hade åkt till Bromma för att handla lite under em, och sen fastnat i rusningstrafiken. Men inte nog med det så säger hennes bil upp sig (troligtvis kokade motorn) och det tar en himla tid. Så mat blev det mellan 21 - 21.30 någon gång ;) Så ingen brännboll vart det, men trevlig kväll ändå! :)

NU ska jag sova, skönt!


Briardspecial på Enköping BK

Igår var vi med på träningsdagen på klubben, men bara på förmiddagen för att sen ta tag i förberedelserna för idag. Hon gick jättbra på träningen igår och vi körde mycket motivation! :)

Nu till dagen idag. Vi var på plats på Enköping BK kl 7.15 för att vara med på samling för lydnadstävling! Men det var lite onödigt tidigt eftersom klass 1 och 2 skulle gå innan (4 ekipage i varje). Men men, då hann man ta det lite lugnt bara. Vi blev bara 2 stycken i klass 3 och vi fick nr 1! Men hon kändes taggad och på. Det kändes jättebra genom hela programet, förutom att hon började bli lite slö mot slutet, men hon var ändå med under momenten! :) Såhär blev poängen idag:

Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 8p - Sitter snett, sätter sig ej - Kändes kanooon!
Sättande: 8,5p - Sen
Inkallning med ställande: 8,5p - Några steg - Duuuktig!
Rutan: 7p - DK, nosar, dåligt avslut - Kanon ut, men vill inte lägga sig på första kommando pga något som fångade hennes uppmärksamhet. SLUUUTET
Hopp apport: 8p - Tuggar - Lite ofokuserad ute (blev återigen störd av något) och tog lite lång sväng tillbaka, lite rullningar med apporten vid ingången. Inte alls så illa som det varit, snällt att ge oss 8! :)
Metallapport: 8,5p - Sitter långt fram - Var återigen även något tveksam vid gripandet... :S Träna med andras apporter kanske?
Vittring: 8p - Tuggar - Samma här, snällt! Men så fint hon letade! Nosade lugnt och fint och när hon hittade rätt struntade hon i resten! :)
Fjärr: 6,5p - DK, skäller - Gaah! Galen hund! ;) Har fått upp för hög aktivitet här. Hmm!
Helhet: 8p - Skäller, mycket lek mellan momenten - Jaja, strunt samma om jag leker mycket, vi ska ha KUL på planen, sådeså! :)
SUMMA: 258p - 1a pris - 1a plac!!!!!!

Gaaaaaaah!!! :D :D :D Sting är BÄÄÄST! Sååå skönt med ett 1a pris till slut! :D Nu hoppas jag spärren släppt och att vi kan få den här känslan fler ggr på planen, för idag kändes det verkligen kanon! Så duktig så duktig!

Det bästa av allt, vi klarade målet i projektarbetet i skolan - att ta 1a pris i klass 3 - och vi har redovisning på torsdag! ;) Hahaha! OCH vi fick hela alltet filmat! Kanoooon!



Det var även utställning och när hannarna var klara skulle vi ha en liten uppvisning av freestyle och heelwork. Sting var riktigt seg pga värmen. Men kämpade på bra, heelworken var inte så bra. Men hon skärpte sig till freestylen och var lite mera med! Och om (backa runt mig) gjorde hon jättefint och publiken verkade gilla det! :D Fick applåder när hon gjorde ett kanonfint om! Riiiktigt kul! :D

Som avslutning på en lång, solig och härlig dag skulle jag även ställa ut Sting. Tänkte att det får gå som det går. Men att det skulle sluta med ett excellent och 4e plac i Öppenklasskonkurrensen trodde jag inte! :D Men det gjorde det och det var väl ca 10 tikar i öppenklassen, varav 7 av dessa i alla fall fick excellent så vi slog några stycken i alla fall! :D Kuuuuul! Hon fick finfin kritik också:

"Excellent size, a little bit on the long side, a little overweight, topline could be slightly better, excellent angulations, excellent coat + colour, texture a bit soft, excellent head + eyes + temprament, close in rear, happy tail, excellent sidegate."

Ang överviktig, japp. Fel foder (för högt protein + fett) är boven, men jag hann märka det i hyffsat bra tid i alla fall. För hon var lite tjockare för typ 2-3 veckor sen ;) Haha! Fint skrivet att det är en glad svans ;) För det är det faktiskt. Haha! Men är suuuupernöjd med kritiken, så mycket fint och jaa, hon var så himla duktig! Sprang så fint så! :D Sugen på någon mer utställning... ;)

Mallig Sting med sin fina rosett från lydnaden. :)


En hyffssat bra bild på utställningsrosetten vi fick, får se om Vickan kanske tog någon bättre vid ringside. :)


Men jag är såååå himla nöjd med den här helgen!
Torsdag - gkd poäng i rallylydnad fortsättningsklass!
Fredag - heelworkdiplom!
Söndag - 1a pris klass 3 och excellent 4 Ökk!

Heelt galet bra det gått! Men det har vi förtjänat tycker jag så som vi slitit på träningsplan! :) ÄLSKAR DIG MIN BÄSTA HUND! <3 <3 <3

Nu ska jag ta och sova! Skönt att det inte är skola imorn! :D Får fixa hemsidan imorn... Skulle behöva plugga lite inför ett prov vi har på onsdag... gaah!

Natti natti!


Två tävlingsdagar på Märsta-Sigtuna BK

Våran tävlingshelg började igår på Märsta-Sigtuna BK med rallylydnad. Debut i fortsättningsklassen. Jag var glad om vi skulle klara godkänt bara! Men så drämmer vi till med en riktigt bra runda och får hela 94p! :D Det är långt över godkänt, som är 70p! Sådärja! :D Duktiga duktiga hund!



Idag var det lite fler starter som skulle göras.
Först ut freestyleklass 1, där hon skällde en del men det blev inte så mycket stopp som det kan bli. Lite oplanerat program osv... kan bero på att jag bestämde mig IGÅR för att ta det programet ;) Haha! Men med tanke på hur bra (dåligt) det brukar gå i freestylen har jag inte så mycket motivation till det. Men jag vill gärna få diplomet där och sen kan vi sluta för att bara lägga energin på heelworken (av dom två grenarna). Det slutade på 21,85p och inte uppflyttning, men en 3e plats i alla fall! :)



Näst på tur, lite stress. När vi var klara på freestyleplanen direkt till agilityplanen för att se hur långt dom hunnit och där var det typ 5 hundar kvar tills banvandring ;) Först ut där var agilityklass 3. Inte många nollade (5 totalt sen när klassen var slut) och vi var tyvärr inte en av dom. Vi nollade dock på hinder, men fick 5,12 (osäker på decimalerna) tidsfel. Men jag är sååå nöjd ändå! :D Vi har ju inte alls tränat mycket och hon gör så fin runda. Jag klantar mig på ett ställe och gör inte det bytet jag tänkt så det blir strul vid platta tunneln och där tappar vi mycket tid. Vi hade säkert kunnat gått i mål med färre fel om vi inte haft det strulet och sen hade vi en lång sväng till. Men hon hoppade RIKTIGT fint! :D Så är nöjd ändå. Bara lite lite taxerade på hinder nr 1 (är ju så när hon inte är igång typ) och på muren (äcklig tycker hon). Annars flöt det på kanonfint!



Efter agilityn blev det en liten paus så hon hann vila upp sig lite till heelwork to music 1. Det började med att dom ville att jag skulle komma till musiken... okeej, vad tusan är det nu?!... gaah! Fick rätt snart reda på att det fanns ingen skiva i fodralet (näpp, för den låg här hemma så fint i datorn ;D). TAAAAACK SPOTIFY som räddade starten för oss!! Sting gick kanon inne på planen! Väldigt ojämn bedömning av domarna, maxpoäng är 30 och av den ena domaren fick vi 27 och den andra 23. ;) Summa blev alltså 25p och UPPFLYTT samt heelwork DIPLOM!! :D Bäääästaste hunden! <3 Det räckte till en 2a placering.



Sist ut för dagen för oss var hoppklass 3. Det började med att jag kom tillbaka från uppvärmningspromis och såg att det var visst prisutdelning för freestyle och heelwork. ;) Sprang dit och fick pris för freestylen, sen tog det tid och plötsligt var det nr 25 (vi hade nr 30) så en klasskompis, snälla Karro(!), tog vårat pris eftersom vi inte hann vänta ;) Så fick vi gå och köra agility. Tyvärr blev det en disk för att hon inte riktigt lyssnade på mig, fast jag skrek som tusan! Förkortade då banan för att spara på henne. :) Även här hoppade hon fint. Även starthindret! :D Duktig annars, kunde skicka ut henne på korta tunneln bra!



Så himla nöjd med min fina underbara hund! :D Dom här starterna vi gjort igår och idag har verkligen varit roliga! Agilityn har vi verkligen gått in och kört och haft KUL! :D Älskar diiig! <3

Sting ligger och sover nu. Imorn skulle vi tävlat U-DM men det blir inget, istället åker vi till klubben där det är träningsdag. Men är bara med på fm och sen hem för att vila och borsta inför söndagen. :) Vi ska köra mycket motivationsträning inför söndagens lydnadstävling tänkte jag. :)

Tjingeling!

Lydnad-och agilityträning

Dagen började måttligt bra... haha! Försov mig, vaknade 8.10 och jag började skolan 8.25! Lyckat... not! Men kom iväg hyffsat snart och var där strax innan 9.

Efter skolan så åkte jag och Sting (som fick vara med idag) till klubben för att möta upp Susanne och Guiness för lydnadsträning och sen tränade jag slalom och gungan med Guiness.

Sting:
Sitt "i grupp":
Var lite orolig, Gizmo (Susannes sons flickväns hund) skällde en del och Sting gillar inte riktigt hundskall, tror att något farlig kommer hända då. Så berömde henne med rösten att hon satt kvar en gång efter typ halva tiden, satt kvar tiden ut. :)
Platsliggning: La sig på första kommandot och sen gömde jag mig bara en liten stund och gick sen tillbaka. Satte sig inte upp för tidigt!
Fritt följ: Fick kommendering. Något fladdrig, men mycket belöningar och också mycket bra flera sträckor! Nöjd! Hon har ju lite svårt med koncentrationen i fria följet (återigen, skällande hund som störde henne en del).
Inkallning: Något segt ställande, inte lika bra som i måndags. Körde några korta och då får hon bra stopp igen när hon koncentrerar sig.
Rutan: Inte full full fart ut, och stannade strax innanför bandet istället för att markera på targeten. Men med omdirigering så hamnade hon fint i mitten i alla fall.
Hopp apport: Fick kommendering. Braaaa! :D Första gången skickade jag iväg henne till godisskålen när hon bara vänt runt vid ingången utan att hon satt sig. Andra gången fick hon göra hela och det kom inte ett endaste tugg! Men då la jag godis i skålen precis innan, det gäller ju att hon minns hur hon ska göra även när man inte lägger i godis i skålen precis innan. :) Men det går FRAMÅT! För första gången på länge känner jag!
Vittring: Fick kommendering: Ut bra och nosade lugnt över alla. Tog rätt pinne utan att smaka på någon annan. Inget tugg in så jag belönade utan att låta henne göra en ingång eftersom jag tycker hon fått tillbaka tugg pga kommendering! :)

Även idag mycket belöning! :) Duktig tjej!

Guiness:
Gungan:
Började om från noll (bordet enda in mot gungan så den inte rörde sig) då det ju var ett tag sen vi körde gungan. Men han visade inga tecken på att tveka när jag flyttade ut bordet så gungan vickade ner lite. Kom så pass långt fram att jag måste ha något som är i storlek mellan stora och lilla bordet! :D Han känns säker när han gör gungan nu med den här metoden. Tvekar inget utan drar på full rulle mot godiset där uppe. :) Kommer låta honom jobba med den här nivån tills den känns heeelt stabil så att han klarar utan godis som finns där uppe också.
Slalom: Såååå duktig! 4 pinnar, inga problem. Högerslalom funkade också! Susanne har tränat ingångar bara och det har verkligen hjälpt! La på en pinne och det var inga problem. I vänsterslalom blir det ingen förändring direkt, men i högerslalom blir det ju det, men som sagt - inga problem! :D

Jättenöjd med båda. :)

Nu ska jag hämta brorsan vid bussen (snäll syster!) och sen sova! Imorn är det debut för mig och Sting i rallylydnadens fortsättningsklass! Iiiih så spännande! Bästa Sophie kommer följa med och hejja på oss och sen ska vi till stallet och rida! Får låna stallägarens häst så vi kan rida tillsammans! Snääällt!

God natt!


Kommenderingsträning

Blev inbjuden att vara med på kommenderingsträning på ett helt nytt ställe för oss idag tack vare snälla klubbkamrater! PERFEKT tillfälle, vi måste ju verkligen träna. Jag ska erkänna att jag var inte alls taggad att träna efter fiaskot i lördags och Sting har inte varit helt uppåt idag. Jag visste liksom inte var jag hade henne. Men jag åkte såklart! Och jag hade sagt innan att jag skulle belöna MYCKET, och jag är supernöjd med mig själv att jag faktiskt gjorde det också, bröt mitt i momenten och BELÖNADE! :D Inte bara traggla igenom momentet och belöna mellan, inte alls samma sak liksom.

Sitt i grupp: Efter kanske 1min 15sek(?) rest hon sig. Tänkte precis att jag skulle gå tillbaka, hon hade vridit huvudet en del och även trampat med tassarna (brukar hon i alla fall inte göra). Men satt sen lugnt resten av tiden (efter jag satt om henne).
Platsliggning: Låg tiden ut, började käka gräs lite, men A-C sa till henne (eller sa bara STING och hon skärpte sig ;)). Däremot lite strul vid nedläggande och uppsättande. Haha, men där får jag nog ta på mig lite, jag var lite förvirrad när jag skulle säga (det var både elit-hundar och vi andra) men hon skötte sig ändå bra tycker jag.
Fritt följ: Började med att när vi gick in på plan tappade vi kontakten direkt faktiskt, hon satte direkt ner nosen i backen. Jag sa åt henne och vi gick ut, omstart! Då gick det MYCKET bättre! *tumme upp* I själva fria följet bröt jag några ggr och belönade (antingen med boll eller godis). Fick upp en bra attityd hos henne kände jag! <3 Duktig!
Sättande u gång: Fiint! :)
Inkallning m. ställande: Ååååh så himla snygg ställande! :D Skickade iväg bollen direkt! Jag brukar ha den i handen (tar upp den när jag vänder mig om), men nu hade jag inte det, så hon fick väl vänta någon sekund på att jag fick upp den. Men ååh! Hade verkligen velat haft det på film!
Rutan: Bra ut, men drog liiite åt höger. Men stannade på mitt kommando men hon hamnade lite nära kanten så testade med en omdirigering och hon gjorde en kanonfin sådan och jag la ner henne direkt, gick bra (belönade med rösten där för att hon gjorde rätt)! Resten också bra. :) Så nöjd så nöjd!
Hopp apport: Berömde med rösten att hon satt kvar (såg att det ryckte lite i henne att fara iväg på "kommendera" ;) men ingen tjuvstart. Ut och tog den direkt och jag berömmer för att hon inte börjar tugga direkt. Haha, då springer hon bredvid hindret på väg att springa till sin godisskål utanför planen. ;) Men strunt samma, inget tugg i alla fall! :)
Metallen: Tveeeeksamt gripande! Får säga apport en gång till och sen är hon på väg någon annanstans så tror jag kallar på henne, hjälpte henne in i fot också genom att ta ett steg framåt. :) Hm, kanske försöka träna mer med andras apporter? Hon har ju inte direkt brytt sig förut.
Vittring: Lite högt gräs så hon missade pinnarna första gången. Men det verkade som om hon kände vittringen av dom så hon vände och hittade dom. Och istället för att bara ta första bästa nosade hon riktigt lugnt och fint över dom och tog rätt när hon var vid den (struntade till och med att nosa på sista pinnen!). Tyvärr tugg in då, men när hon sitter i fot så är det inte tugg. Haha ;) På träapporten har det varit tvärt om (inte tugg in men vid ingång).
Fjärren: Haha! Hög förväntan på något och gör inte riktigt rätt skiften och på ligg - stå (tror jag det var) så backade hon en massa. Haha! ;) Knasboll.

Är MYCKET nöjd! Nu är jag taggad att träna vidare igen ;) Och nu ska jag tänka på det, träna inte så mycket tävlingsmässigt! Med kommendering = asbra, men glöm inte att bryta moment och belöna! Kanske man skulle kunna få bättre resultat på tävling då? ;)

Nu ska jag in i duschen och så småning om faktiskt försöka komma i säng! Måste ladda upp för den här veckan som kommer, fullspäckad!

Tjingeling!

Massor med bilder!

Idag blir det lite bilder i bloggen :) Kameran har fått jobba idag eftersom vädret har varit KANONFINT!

Först ut min sötnöt Sting! Bilderna får tala för sig själv <3









Sen har vi några bilder på hundar från vardagslydnadskursen där jag är hjälpinstruktör. :)

Stella - Bullmastiff



Nikko - Finsk Lapphund



Zeus - Rhodesian Ridgeback - Har lite speciell liggstil ;)



Alice - S:t Bernhard



Femé - Tervueren



Nova - Golden Retriver



Aska - Blandras



Och så en bild på blommande träd :)



Sen kunde jag inte låta bli att leka lite med bilden i fotoshop... vet dock inte om jag är nöjd eller inte... Men lite häftigt blev det nog allt. :)



Nu så är det god natt! :)


Lydnadstävling Märsta-Sigtuna BK

Idag åkte jag och Sting iväg till Märsta-Sigtuna BK igen för att tävla... Ångrar att vi åkte, gick inte bra alls!

På sitt i grupp ställde hon sig upp ganska så snart och käkade gräs! -.- Stog sen tiden ut och även när jag kom tillbaka... Gaaah! Ville bara ta tag i henne! På platsliggningen så la hon sig ner på första kommandot i alla fall! Men så käkade hon lite gräs och betyget blev 9.

När vi sen skulle in för dom individuella momenten var det som om hon fick en mur runt sig. Jag fick ingen kontakt alls med henne, vi försökte oss på fritt följ, men hon hängde inte med alls! :/ Bröt det och gick vidare till sättande under gång, tänkte om hon kunde komma upp sig där. Men nej, hon stog. Då valde jag att bryta hela tävlingen! Men när jag gick ifrån så stog hon kvar och kollade bortåt och svansen ner... så kanske att hon blivit låg pga flygplanen?

Det regnade ju, så kanske hon tänkte att det var åska? Aah, jag vet inte. Men hon var inte med mig i alla fall! Inge kul alls och jag blir så himla besviken! Vi tränar och tränar och det känns bättre men så skiter det sig totalt på tävling!

Vet inte vad jag ska göra! Nu har vi lydnadstävling den 20+26+27 maj kvar som vi är anmälda till. Vi skulle tävlat U-DM i lydnad den 19 maj också, men fick meddelande idag att det blir inställt pga för få anmälda, så den slipper vi... Aja, det är väl bara att bryta ihop och komma igen? Eller ska vi ge upp?

Jag är baksugen nu... kanske det blir något bakande för att pigga upp mig.

Ett regnigt Märsta

Dagen slutade nog helt okej (trots regn) tyckte nog Sting. :) Med tanke på att hon först fick följa med till skolan där vi såg en film gjord från ett ställe som har vildsvinshägn och såg när hundarna jagade vildsvin. Det sköts två ggr och Sting reagerade båda ggr. Högt och skarpt ljud, hon brukar inte reagerar på film annars. Så när jag såg att dom skulle in i hägnet med gevär gick vi ut utanför klassrummet tills filmen var slut så hon slapp höra mera. Sen på 10-rasten tog vi en sväng ut och då hörs pangande ute istället ;) Troligtvis någon trädgårdsmaskin som smällde i något. Men tillräckligt för att Sting skulle bli lite orolig. Sen åkte vi vidare till stallet, hon är rädd för hästar. Men hann inte lämna henne hemma för Damien skulle få en koll av en hästmassör. :)

Så dagen slutade bra för att? Jo, vi åkte till Märsta-Sigtuna BK där det var kommenderingsträning (genom TL-gruppen). Det regnade dock hela tiden, men Sting var duktig och inte jättepåverkad, utan hon jobbade på. Dom här momenten gjorde vi (man gör ju inte alla, för då skulle inte alla hinna köra innan natten ;D).

Sitt i grupp: Det var några elithundar med också så dom körde 2min. Men jag valde att gå tillbaka efter ca 1,5min (över 1min i alla fall, för TL sa till). Hon satt kvar hela tiden trots att jag stog bredvid! :) Duktig, och satt såklart även hela tiden då jag stog på full längd från henne.
Platsliggning: 4min och med elitens störning när TL går runt hundarna. La sig å första kommandot och låg kvar tiden ut! :D Men när jag var typ 1-2m ifrån henne reste hon sig... *mutter* la då om henne och gick ifrån en kort bit och då gjorde hon rätt. Hon fick ligga en till lång platsliggning, jag synlig, som hjälp till en annan hund som ville ha mer träning, och även då reste hon sig strax innan jag var tillbaka...
Fritt följ: Tappade lite lite i sidled, men inte supermycket. Hade dock lite problem att sätta sig, så många extra kommandon dessvärre. Men stundtals riktigt fint. Tyvärr även ljud. *mutter!*
Inkallning: Jättenöjd! :D Bra fart, fint ställande, men en liten fördröjning bara till andra sträckan då hon hörde något, men jag upprepade inget och så kom hon sen! :) Duktig!
Rutan: Kanonbra fart ut! Stannade direkt på mitt kommando och la sig även direkt! <3 Men började käka lite gräs... Haha! Så när jag gick mot henne så reste hon sig (visste väl att hon inte skulle käka gräs) så sa bara ligg igen. Resten fint! :) Mycket nöjd!
Vittring: TL la som en ring, och Sting nosade riktigt riktigt fint över pinnarna. Gick två varv för att vara säker innan hon bestämde sig för rätt (utan att smaka på någon annan!) men hon tappade och så lite tugg. :/ Men satte sig bra fot och då var det inget tugg! :) Så det är på bättring.

Jag är riktigt nöjd med henne ändå, hon kändes med mig och ville verkligen jobba! :) Nu laddar vi för lördagens lydnadstävling, på just Märsta-Sigtuna BK! Får se om jag klämmer in ett litet träningspass imorn. Har kört rutan två dagar i rad nu utan target, så bara köra något rutskick med target i och så lite andra småsaker. Men det börjar kännas bättre i alla fall! Hoppas det kan ge utdelning på tävling snart också!

Nu ska jag ta och sova, har varit hos kiropraktorn idag och då ska jag väl helst inte sitta så länge vid datorn så jag stelnar till. Trodde jag skulle få lite ont eftersom det regnade nu ikväll, trodde jag skulle stå och spänna mig, men nej inte ont! :D

Tjingeling!


Lydnadsträning

Åkte till klubben ikväll för att först vara med på möte med gräsklippargruppen. :) Så tog självklart med mig Sting så vi kunde träna. Klockan 19 var det ju onsdagsträning där det börjar med platsliggning (vi körde även sitt i grupp). Ska se om jag kommer ihåg allt. Gjorde så mycket och huller om buller. Hahah! Men för enkelhetens skulle skriver jag dom i momentordning i alla fall ;) Tror jag kommer ihåg bättre då.

Överlag så var hon riktigt pigg och glad idag, men även flamsig! Haha! Min lilla knasboll. :) Men jag har henne hellre såhär än när hon segar ihop. Men även om jag såklart måste tala om för henne att man i alla fall lyssnar på vad jag säger! HÖG arbetsvilja idag! :D

Sitt i grupp: Innan la jag ut extern belöning. Bad om att få vara nr 1 så att vi fick träna på att vänta (speciellt inför platsliggningen sen) men även ha fokus. Körde 1 min och hon satt bra.
Platsliggning: Började gnälla och ha sig mellan sittande och plats... ville väl till sin belöning. Mutter! Men fick ordning på henne till slut och hon la sig direkt på mitt första kommando! Gav henne en godis där då, men när jag lämnade följde hon efter. La om henne och sen låg hon kvar dom 3 min vi körde. :)
Får nog lägga något tråkigare godis i skålen, typ leversnittar, istället för korv.
Fritt följ: Hade riktigt bra fokus idag tycker jag! :) Fanns ju lite annat folk runt omkring, men brydde sig inte alls.
Sättande: Bra! :)
Inkallning m ställande: KANONställande! Tränade även några korta och belöning med kastad boll. Riktigt fina!
Rutan: Stog en ruta uppe så vi tog den. Utan target. Kanonbra fart ut. Men hamnade lite åt höger (men i rutan), så stannade henne och ville omdirigera för jag var osäker på om hon skulle hamna i rutan om jag la ner henne. Men när jag sa "rutan" la hon sig ner. Haha! Hon hamnade ju i och för sig innanför. Men jag dirigerade ändå om henne (även fast jag vet att lagd hund ligger när det är tävling - hon ska ju göra som jag säger!) och då gjorde hon en jättefin omdirigering och jag la ner henne direkt. Lyssnade fint! Belönade där med att jag gick till henne med godis och muntligt beröm.
Trä apport: Gjorde lite innan jag gick FF, men hon var så övertaggad så det fanns inte! Haha! Men mot slutet så jobbade hon riktigt bra och vi la även på hindret idag! Men jag avbröt henne när hon tagit den och gav henne varsågod (hon tog hindret på tillbakavägen ändå). Kom så pass långt att hon kom in i ingångsposition utan att sätta sig utan tugg och jag skickade iväg henne. Där bröt jag för jag var så himla nöjd där! :D Får se hur jag gör på lördag om vi tar apporten eller inte då. Vill ju inte förtstöra det vi jobbat på nu ett tag! :) När vi körde på hindret fick jag kommendering, och trots det tuggade hon inte!
Metall: Bra! :)
Vittring: Fick kommendering. Katastrof försök nr 1! Tog i två extra pinnar, men in med rätt men med tugg! Så fyade henne där faktiskt. Skärpning liksom, hon kan göra det kanonfint! Andra gången nosade hon rätt på rätta pinnen utan att provsmaka och inget tugg in. Kanonfiiiint! :D
Fjärr: Gjorde bara lite skiften hyffsat nära, men lite övertaggad som hon var lyssnade hon inte alltid så noga. Men gjorde helt okej skiften ändå faktiskt! :)

Förutom allt detta så hade hon även ork till att köra lite heelwork med bra attityd! Idag var hon bara såå duuuktig och bra! :D Imorn kväll ska vi till Märsta-Sigtuna BK för att köra kommenderingsträning. Jag har förutom Sitt i grupp, platsliggning och fritt följ valt inkallning, rutan och vittring. :) Blir kanon att träna lite där eftersom det är där vi ska tävla på fredag!

Men nu ska jag ta och försöka komma i säng rätt snart, det blir full rulle imorn! Förutom Märsta på kvällen så ska Damien få en kolla av en hästmassör och jag ska till kiropraktorn. :) Plus att jag har skola på fm... Ska hinna gå med Sting också. ;) Haha! Som sagt, full rulle! Skönt med ledig fredag!

Tjingeling!

3 veckor idag.

Idag är det 3 veckor sen du fick somna in. <3 Älskade fina Pippi! Saknar dig, har inte gått en dag utan att jag tänkt på dig! I torsdags fick vi hem hennes aska.

Saknar ditt fina fotgående! Det var en alldeles speciell känsla att gå där med dig och att få visa upp detta tävling efter tävling kändes kanon! Du gav verkligen allt i fria följet! Vilket belönades med många 9'or på det momentet! <3 Min stjärna!



En av alla dom fina bilder som togs hos Cia Lindroth (http://www.cialindroth.se/) dagen innan hon fick somna in. Är så himla tacksam för att hon kunde ta emot oss med så kort varsel! Det är värt jättemycket att ha extra fina bilder på henne! Så småning om ska jag välja ut någon att förstora.



Nu måste jag plugga inför provet imorn. Börjar sent i alla fall, så det är skönt. Men läser igenom en sista gång för idag nu innan jag ska sova och så blir det mer imorn.

Natti natti!

Dag 2 agilitytävling, kurs, lydnadsträning

Dagen idag har bestått av SOL och HUND! :D Underbar dag!

Dagen började med att jag försov mig... kanon *not!* men jag hann ändå. :) Tältet stog kvar när vi kom till Västerås så det var ju bra! :) Två hoppklasser var det idag.

Första hopploppet glömmer vi... han var allmänt flummig, lyssnade inte direkt och sen tar han ingången till slalom, fortsätter rakt ut, får tillbaka honom och där tar det stopp. Han vägrar röra sig. Så då tog jag honom helt enkelt av planen. Har funderat och kommit fram till att jag har ju på ett sätt belönat detta beteende, ftersom han har fått köra vidare = belöning... Så nu ska han INTE få fortsätta om han gör så. Av direkt. Inte okej. Till saken hör att han gjorde kaaaanonfint slalom på 4 pinnar innan vi tävlade.

Ingen film! ;)

Andra hopploppet gick bättre. Tyvärr disk då han kikade in i en tunnel för att jag var otydlig, sen lite taggad på var vi skulle härnäst så blev lite strul, men när vi kom i fas igen så gick han som skjuten ur en kanon. Hahaha! Näst sista hindret flyger han låååångt på! Shiet alltså! Slalom tänkte jag försöka mig på ändå, men när jag bromsade upp honom märkte jag ofokus direkt, så utan att egentligen ha provat så körde vi vidare så vi slapp bråket. :) Styrfunktionen var lite seg idag, låååånga svängar. Men shiet vilken fart han får upp, den är det ju verkligen inget fel på!



Hann hem en kort stund. Åkte sen till klubben med Sting där jag skulle hålla i en prova-på-agility-kväll för vardagslydnadskursen (där jag är hjälpinstruktör). Dom var riktigt duktiga :) Bara en busig hund idag. Sting fick börja med att visa en liten bana där det var a-hindret, gungan, balans och slalom. För dom hindrena skulle vi inte gå igenom så ville ändå att dom skulle se hur dom såg ut. Hon var duktig, men slarvade på A-hindrets kontaktfält. ;)

Efter kursen så stannade jag kvar och tränade lite med Sting. Therese med Majje var där och även hennes kille. Tog hjälp av dom vid platsliggningen. Körde först sitt i grupp 1min (la sig INTE ner! :D) och sen nedläggandet för platsliggning. Men hon lyssnade inte på första. Så ställde om och gjorde om. Då la hon sig på första och fick varsågod till godisskålen jag ställt ut innan sittandet. Gjorde sen om bara platsliggningen och nu kommer jag inte ihåg exakt men antingen så la hon sig direkt eller så fick vi göra om. Men jag tror jag kommit på vad det är, hon stör sig på den som säger "kommendera"... Så nu ska någon här hemma få träna oss på det! ;) Mohahaha!

Sen körde vi dom här:
Fritt följ: Gick så fint så fint! :D
Sättande: Bra! :)
Fick gå iväg till godisskålen för jag glömde bollen för inkallningen.
Inkallning m. ställande: Körde många korta för att få snabba stopp bara.
Rutan: Braaaa! :D Körde utan inkallning.
Till belöningen :)
Trä apport: Jobbade på bra och har för mig att jag inte behövde ta den från henne någon gång! :) Kunde även backa lite så hon fick en längre sträcka in till mig och hon tuggade inte! Hon var även väldigt noga med ingången, inget snett! :) 
Metall: Duktig! Bra ingång till och med!

Ska försöka hinna träna någon mer dag i veckan, sen är det kommenderingsträning på Märsta-Sigtuna BK på torsdag och sen tävling där på lördag! :) Måste även komma igång och träna heelwork och freestyle! Heelwork-programet bara måste ju sitta så vi får vårat diplom, men skulle även vara kul om freestyleprogrammet sitter så hon kan få dubbelt diplom! :D

Igår kväll tränade vi på rallylydnadens fortsättningskyltar! Eller tränade och tränade, vi gjorde dom och det var inga konstigheter. Men det var två som vi inte gjorde igår (hoppet och 8ans frestelse). Men det ska vi också träna vidare på. Nästa helg 17-20 maj blir en tuff helg med tävling i 4 dagar och i alla grenar vi tävlar i! Lydnad, freestyle, heelwork, agility, rallylydnad och även utställning! Galet! ;)

Nu måste jag komma i säng. Sjukt trött! Imorn MÅSTE jag plugga, prov på tisdag... Och jag har pluggat mycket? NEJ! Hade ju med mig papprena i helgen, men hade ju så trevliga människor i tältet så kunde inte plugga ;)

Natti natti! <3

Agilitytävling & lydnadsträning

Tidigt imorse åkte jag och Guiness tillsammans med Therese och Majje till Västerås Mälarcamping för att tävla i agility! Idag var det agilityklass 1 x2, imorn blir det hoppklass 1 x2. Det började blåsa strax innan lunch och blåster jättemycket under em... hoppas mitt tält står kvar nu tills imorn...

I den första agilityklassen fanns gungan med i slutet och slalom i början. Kanon! För då kunde vi köra på där emellan. Första gången till slalomet missade han ingången, andra gången tog han ingången och tredje gången gjorde han fyra portar men flög sen iväg ;) Han har så bråttom iväg till nästa sak... Men jag lovade att vi inte skulle bråka, så vi forsatte och resten flöt på. Dessvärre lite för bra flyt, inga stopp på kontaktfälten... mutter!



Till den andra agilityklassen tog dom bort gungan! Wihoo! Slalom kvar som näst sista hindret. Förutom dom flygande kontakfälten han gjorde även här så var han riktigt duktig! Självständig och långt före mig! Missade dock ett hinder, men det gör inget. För vi hade ändå diskat oss vid slalom där han totalvägrade att röra sig framåt... Alltså den där hunden! Jag blir GAAALEN... Ogillar när han fryser fast sådär.



När vi kom hem från Västerås åkte jag till klubben med Guiness och Sting. Först lydnad med Sting och sen lite slalom för Guiness (ville att han i alla fall skulle gjort något bra med slalom inför imorn!).

Körde igenom nästan hela 3an med Sting, såhär gick det idag:
Började med att sätta ut godisskål med godis i. Sen gick in för sitt "i grupp" och platsliggning.
Sitt "i grupp": La sig ner efter typ 45sek... Whaat?! Sa då sitt lite irriterat och hon satte sig. Fick sitta en liten stund till och så gick jag tillbaka.
Platsliggning: Efter sittandet löste jag upp henne och ställde sen upp och la ner henne. Hon la sig ner direkt så då fick hon varsågod att gå till skålen! :)
Sittande + plats igen: Gjorde då om proceduren. Nu berömde jag henne efter ca 30sek för att hon satt kvar och så fick hon sitta totalt 1min 15sek. Gick bra :) La henne för platsliggning (hon la sig återigen på första kommandot) och så fick hon ligga nästan 3,5min. Hon låg kvar, men bytte sida någon gång.

Gick av och belönade henne och testade om hon ville dricka. Sen satte vi igång med resterande moment, i med godis i skålen.
Fritt följ: Gick faktiskt riktigt bra tycker jag! :)
Sättande u. gång: Fint!
Inkallning m. ställande: Något segt kanske, men helt okej ändå. Bra fart och in i position.
Rutan: Såååå fint! Full fart ut, stannade och la sig direkt på kommandona och även bra inkallningen.
Hopp apport: Gjorde en etta apportering... men tugg kom så fick ta den från henne och göra om några ggr... Hmm! Men när hon gjorde en bra fick hon sticka till belöningen!

Körde därefter metallen och det gick bra :)

Gjorde inte vittring och fjärr. Hennes attityd var bra idag tycker jag! :)

Guiness slalom
Plockade isär så vi körde ingång först (en port). Gick bra, och så gick vi vidare till fyra pinnar. Även det gick bra! Körde sen även 4 + 4 + 4, även det fortsatte gå bra! MEN när jag satte ihop till 8 blev det inte så bra... Alltså jag förstår inte?! Vad tusan är problemet...? Avslutade med 4 och det gick bra.

Precis när vi var klara började det regna... TUR! :)

Nu ska jag kolla med brorsan när vi ska hämta mat, och sen ladda upp inför morgondagen! :)

Tjingeling!


Framsteg med Guiness

Körde ett träningspass med Guiness ikväll innan han skulle vidaret till kursen med sin matte. :) Bara slalom och gungan fokuserade vi på.

Slalom
Körde först bara en port, kom från olika vinklar och han grejade det mestadels BRA!! La på två pinnar så vi var uppe i fyra pinnar och han fortsatte glänsa! Bra attityd och FART till och med! Självständigt genom dom fyra fast jag var bakom! Satte upp fyra till med ca 3-4m mellanrum, han tog dom första fyra trots att jag låg bakom, fick belöning och jag skickade vidare på nästa. Nästa gång såg jag att han faktiskt hade siktet framåt så testade med att säga "slalom" igen och jajjamän! Rakt in i nästa del! :D Sååååå duktig! Snart så ska vi få till det här! Vi kommer bli grymma på banorna - se upp!

Gungan
Testade en ny metod. En typ av lastpallsmetod men ändå inte. Först satte jag upp en hopppinne under så pass att gungan inte rörde sig alls. Sen tog jag en som var lite kortare så att den vippade ner lite granna. Vidare till att använda höga bordet, men att börja med den långt in under gungan så den inte tippade mer än senaste "nivån" och sen flytta ut den mer och mer. Dvs ta något lägre och lägre så att han vänjs in sakta med att den tippar mer och mer och samtidigt lär sig kontrollera rörelsen som börjar redan när han springer upp på den.

Tror det är det som blivit knasigt nu. För först har den varit stilla tills han är hela vägen upp och sen släpper vi den sakta, sen fortfare och fortare tills vi kunde släppa högst uppifrån och rakt ner utan reaktion. Men när det började röra sig när han var på väg ut till kanten (när han skulle börja göra den själv) blev det jobbigt. Han stelnade till och rörde sig inte ur fläcken... Låste sig liksom.

Men med den här metoden gjorde han aldrig det (låste sig)! Utan jag tog något lägre när han verkligen sprang hela vägen utan stopp. Suuuuperduktig och jag tror den här metoden funkar på honom, i alla fall det som jag känner just nu funkat bäst! Sen återstår det att se vad slutresultatet blir. Men hoppas på bra. För nu får han med alla delar direkt (speciellt rörelsen som blir då han själv kommer över tipp-gränsen).

RIKTIGT nöjd med dagens träningspass! Jag ser ljuset i tunneln på båda dessa "problemhinder"! ;) På lördag och söndag ska vi tävla i Västerås. Lördag 2 x ag1 och på söndag 2 x ho1. Är gungan med på lördag kommer vi diska oss, men det är bra för honom att komma iväg ändå och se sig om. :) Sen ska jag verkligen hålla mig till strategin att går inte slalom på försök nr 2 struntar vi i det, för träna gör vi hemma inte på tävling (eftersom det inte riktigt sitter 100% på träning än), dumt att bråka där. :)

Nu ska jag ta och sova, imorn ska jag jobba i skolan, mycket lärare sjuka på mammas jobb. Så känns skönt att kunna hjälpa till. :)

Natti natti!


RSS 2.0