Gårdagens tävling

Lika tidig uppstigning igår morse för att åka till Sundbyholms travbana för ytterligare en lydnadstävling. Tänkte när det ändå var betalt och så kunde vi ju lika gärna åka och testa konceptet två tävlingsdagar efter varandra inför U-SM. Det var väldigt kvavt ute, så på något sätt blev det ju nästan varmare än i lördags även om temperaturen i sig inte låg lika högt.
 
Izza jobbade på bra! Några småmissar men inga stora. Men saker som vi verkligen ska jobba på fram till U-SM!
Betygen:
 
Platsliggning 7,5 Extra kommando nedläggning, orolig / Jaha, så var vi tillbaka där med att inte lyssna första gången, oron var mycket pga hunden bredvid gick upp och hon blev osäker på om hon skulle ligga kvar eller inte. Men jag är glad att hon höll sig kvar! :D
Tandvisning 10
Linförighet 9 Studsigt, hoppar mot föraren / Gick så mycket bättre än lördagens! Övergången mellan språng till vanlig marsch måste vi träna på då hon studsar till då!
Läggande 9 Lite segt. Rullar över på sidan / Låg rakt tills jag kom tillbaka då hon vek ner till ena sidan.
Inkallning 9 Sent avslut / Hon hoppade inte på mig! Men då stod hon istället en stund.
Ställande 7,5 Tar steg efter stopp, orolig i position / Hon hade tydligen stannat bra, men sen börjat gå igen. Onödigt! Men bra att hon kom på sig själv i alla fall. Sen vred hon sig när jag kom tillbaka.
Apportering 5 Tugg, släpper / Satt kvar i alla fall. ;)
Hoppet 8 Sitter ej / Satt kvar i starten i alla fall.
Helhet 10 Glatt och trevligt!
Totalt 165,5p, 1a pris, 2a plac! :)
 
Jättenöjd att hon höll två dagar! Tidiga morgnar dessutom! :) Känns dessutom som att vi verkligen hittat varandra mer och mer! Nu har vi gjort tre första pris i rad! Kul! Är så nöjd över min lilla Rääzer! <3 Nu siktar vi mot U-SM om två veckor och sen är det fullt ös mot klass 2!
 
Nu dags att rasta hundarna och åka till jobbet. Slut på semestern. :)
Tjingeling!

LP1!!!! :D

Strax efter klockan 6 imorse satte vi oss i bilen, jag och Izza, för att åka till Sundbyholms travbana där Kungsör BK arrangerade lydnadstävling, samtidigt hölls det hopptävlingar (för häst). Samling kl.8, usch så tidigt tänkte jag först när jag såg PM, men nu med denna värme så tycker jag istället att det var skönt att vara klar innan värsta värmen kom.
 
Izza brydde sig inte nämnvärt även om det kommit upp i graderna en del tills det var dags för oss. Duschade av hennes ben+mage ordentligt en stund innan. Sen precis innan tassar och ben. Samt fick i henne vatten en stund innan, inte det lättaste! Det har varit mycket prat senaste dagarna om hurivida man ska tävla sina hundar i värmen eller inte. Jag anser att man får göra en individuell bedömning, hade Izza dippat hade jag inte tvekat en sekund på att bryta programmet! Men som sagt, hon dippade inte. <3
 
Under platsliggningen såg Izza några hästar på avstånd, men brydde sig inte. Sen var det någon häst som gnäggade och jag tänkte att nu flyger hon upp. Men nej då! Var även lugnt kvar på platsen då speakern pratade! :) Bästa var nog att hon la sig på första kommendot!! :D Typ första gången! Sen var det en hund som inte ville lägga sig så vi fick vänta ett tag innan vi fick gå. Men hon låg lugnt kvar då också. :)
 
Betygen
Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 8,5 Tränger, s.s / Blev inte så lång uppvärmning pga värmen, därför lite mer trängig än vanligt.
Läggande 9 Lite segt läggande
Inkallning 8 Hoppar på föraren, sent sitt / Inte så litet hopp heller... Varför ska hon börja överdriva??
Ställande 9 Tar steg / Mycket bättre än sist, woho!
Apportering 5 Reser sig, tuggar, släpper / Suck...
Hoppet 0 Tjuvstartar / Onödigt.. Hinner vända mig precis så startar hon.
Helhet 10 Jättehärligt! Glad
Totalt 160p, 1:a pris, 2a plac. LP1!
 
Sååå nöjd med henne! Precis när vi ska starta vår linförighet så är det prisutdelning på hopptävlingen och den underbara pepplåten "Stand Up (for the champions)" drar igång! Snacka om härligt mood man kom in i och jag gick nästan och log kändes det som! Izza klistrad vid sidan och jag var inte nervös (brukar inte vara det, men förra tävlingen blev jag det av någon anledning), såååå härlig känsla! :D
 
Trist att nolla hoppet bara, men men sånt händer. Ikväll ska vi ta ett litet repetitionspass i hur man beter sig med apporten och hur man väntar på kommando vid hoppet. ;) För imorn ska vi tillbaka! Även om vi tog LP har jag ju ändå betalat och det är bra träning, speciellt inför U-SM, att testa tävla två dagar i rad. :)
 
Här finns filmen från idag. :)
 
Tjingeling!
 

Vilken helg!!

Ja, nu är det ju "bara" lördag. Men jag och Izza har redan kört fullt ös.
 
Igår kväll var det lydnadstävling på klubben. 17 starter i lydnadsklass 1, och vi fick startnr 15. Lååång väntan alltså. Platsliggning la dom sist för att vara sjysta mot en person som var sen. :) Vilket faktiskt var Izzas halvsyster Dundra som skulle debutera. Dom gjorde en strålande debut, tyvärr nolla på läggandet men trots det klarade dom sig till ett 1a pris! :D Jättekul!
Izza skötte sig strålande och jag kände hur jag blev nervös under programmet och började typ skaka! Haha! Bara för att det gick bra och på hoppet hann jag tänka "snälla snälla smit inte förbi nu!", det gjorde hon inte heller. Och platsliggningen låg hon. Så vi klarade också ett 1a pris! :D 173,5p blev resultatet på och en 5e placering. Kuuul! Hon var så fokuserad hela programmet och samtidigt glad!
 
Betygen (domarens kommentar/min kommentar)
Platsliggning 9p - Extra kommando / Fick säga ligg två ggr... surt!
Tandvisning 10p
Linförighet 8,5p - Strul höger halt, snett sitt, tränger i språng, fin kontakt / Kändes riktigt bra! Som vi har jobbat! Och kul att jobbet gett resultat och lönar sig!
Läggande 8,5p - Något långsamt läggande / Snabbare kan hon, men det var ändå inte supersegt.
Inkallning 8,5p - Stoppar mot föraren / Riktigt rejält dessutom... Mååååste ta tag i det!
Ställande 7p - Tar tre steg, sent sitt / Även här, hon kan snabbare men det är även ett moment vi haft lite problem med att hon gärna går efter en bra bit ibland på träning..
Apportering 8,5p - Rullar apport i munnen / Glad att hon satt kvar efter att jag tagit apporten!
Hopp 10p
Helhet 10p - Vältränat och välbalanserat, bra jobbat / Kändes verkligen som vi börjar hitta varandra mer och att framförallt Izza börjat landa lite. :)
 
Film hittar ni HÄR. :)
 
Idag bar det av till Heby/Morgongåva för att testa på korningsbanan, stekande hett var det på banan... pjuuuh! Gränsen för att delta är 18mån och Izza är 18,5 mån! Jag själv var inte helt hundra på om vi skulle köra redan även om jag var sugen och hon gjort ett så bra MH, men vi fick uppbackning och anmälde. Och det är jag riktigt glad över nu! För hon gjorde en riktigt bra runda! Hon gick dock upp i aktivitet vid skotten i passiviteten, men fullt upptagen med att kampa dom sista två skotten. Inte ett dugg rädd! Skönt! Vi fick en 3a (pga aktivitetshöjningen) men det är godkänt och med 465p var vi långt över gränsen för godkänt som är 300p. Därmed har Izza fått sin första titel: KORAD!!! :D Wiiiiieee!
 
Film hittar ni HÄR. :)
 
Jag är så sjukt nöjd med min hund! :D Kan nog inte riktigt fatta att min hund blivit korad. Bara 18mån. Vet inte vad jag ska säga. Bara så glad över att jag fick äran att bli ägaren till henne! <3 Tack Therese för förtroendet!! :D
 
Tjingeling! :)

Briardspecial + kennelträff i Örnsköldsvik

Klockan är mycket (eller ja, beror väl på vad man jämför med, så mycket sömn har det ju inte blivit i helgen) och jag tänkte att jag i alla fall skulle printa ner några (många) rader om helgen som gått. :)
 
Jag, Emelie och hundarna (Sting fick stanna hemma) startade resan till Örnsköldsvik vid 9 i fredags morse. Åkte och checkade in på hotellet och sen vidare till Izzas (och Önskas) uppfödare för att träffa dom och en hel drös andra mycket trevliga människor. God mat! Det blev inte så farligt sent iväg därifrån ändå, men sen skulle Önska borstas inför lördagens utställning. Något jag erbjudit mig att fixa. Så det blev ju sent i säng ändå. ;) haha!
 
Uppstigning hyffsat tidigt på lördagen och iväg till utställningen. Hjälpte till med fix innan och sen lite vid serveringen. Efter lunch drog tikarna igång. Jag fick ställa Önska och hon skötte sig super! Fick excellent i juniorklass men blev oplacerad. Therese (uppfödaren) visade Izza, som precis fyllda 18mån ställdes i unghundsklass. Hon visade henne jättefint och Izza skötte sig så bra! <3 Hon belönades med Excellent och i konkurrensen (mot en annan tik) vann hon! :D Kul redan där tyckte jag! Sen fick hon även CK! :D ojoj, min lilla plutt skulle in i bästa tik sen! Där ställdes hon mot sex stycken andra tikar, varav tre var champions. Izza fortsatte sköta sig bra, dock så kom såklart applåder och det går hon ju igång på så lite drag blev det. Men Therese klarade det bra. Domaren flyttade fram Izza först, sen två andra tikar före henne inför sista springet, och det visade sig att det var hans placeringar! Så Izza slutade som 3a bästa tik!! Iiiihh så kul! :D Hon slog två av championtikarna! Tuuufft!
 
Hennes kritik lyder såhär: "Mycket välbyggd, val (väl?) propp. Bra fawnfärg. Bra storlek. Bra längd hv. (huvud?). Väl ansatta släta öron. Väl tillbakalagd skuldra. Bra vinklad i överarm. Bra längd kors. Bra buren svans som avslutas i lätt herdekrok. Sund tik med utmärkta sidorörelser som är låga och marktäckande. Energivinnande rörelser. Lite mjuk päls, jämn fawnfärg. Trevligt temperament."
 
Efter att utställningen var klar så exteriörbeskrev domaren henne inför korningen (som hon ska gå 19/7), och hon fick jättebra omdöme. När Therese sprang med henne så sa han "riktigt fin tik" och hon har riktigt fina vinklar, framförallt skuldervinkeln bättre än snittet! Jättekul att höra!
 
Nu har vi bara Bäst i Väst (ytterligare en special) kvar i år, om det inte blir något på stora Stockholm (Älvsjö i dec). Vi satsar mest på arbete i år och kör sparsamt med utställningar. Kruxet är ju att jag inte kan visa henne sådär bra som Ulrika och Therese gjort så jag lejer bort henne tills hon lärt sig hur man beter sig i ringen. ;)
 
På lördagskvällen var det dags för kennelkampen! Fem grenar genomfördes. Det var frågesport, uppletande, liten bana med slalom, hopp, passera godis och bollar samt snurr, kasta apport bakåt mellan benen medan hunden satt kvar och sen skulle den hämta apporten och så apportera korv. Behöver inte gå in i detalj hur allt gick. Haha! Men vi gav verkligen all in, så pass att jag halkade vid hindret och slog i armen (men det gick bra) och det gav ju utdelning. Framför allt hade vi riktigt kul! Men vi lyckades samla ihop flest poäng och blev därmed kennelmästare 2014! :D Sicken dag!!
 
På söndagen var det klickerträning på fm och sen gooood lunch! Därefter ut i skogen för att prova rapport. Izza tyckte inte man kunde lämna matte bara sådär, men efter mycket kämpande och peppning från Emelie (som var mottagare) så sprang hon! Tillbaka till mig var inga problem. <3 Lite mattegris. Därefter åkte vi för att bada med hundarna, mys!
 
På kvällen blev det middag och snack hos Therese och Patrik, vi (jag å Emelie) var dom enda två som var kvar till måndag, flera åkte på söndagen. Mycket skönt och bra val. För idag kunde vi kliva upp i lugn å ro, åkte till skogen och gick en sväng. Sen hemåt. Och avslutade med bad för hundarna.
 
Som sagt, mycket mycket trevlig helg och med så fina resultat med hem på Izza! Bästa Rääzer! <3 Som faktiskt skött sig bra mestadels! Inte så mycket stiss! :)
 
Nu så, sängen nästa. Men den här bilden får avsluta allt. Det är Izza med sina utställningsrosetter (1Ukk, CK, 3Btkl) samt pokalen från kennelkampen! <3
 
 
 
Tjingeling!

RSS 2.0