Torsdag, träning med Guiness

Tanken var att blogga igår kväll, men så blev det inte. Hade massor med annat att göra, och idag har dagen varit fylld av saker, kom hem för bara en stund sen (typ 1.15) från Globen! :) Så NU tänkte jag blogga innan jag ska sova, känner mig inte alls redo att sova än nämligen ;) Uppe i varv fortfarande. Konstigt eftersom det varit full rulle sen 6.30 imorse!

Nåja, i torsdags tränade jag med Guiness istället för idag. Jag ställde upp hindrena (ungefär) såhär:




Började med att köra hopp, däck, tunnel, hopp. Men han hade glömt hur man gör däcket ;) Så blev först lite repetition där, sen gick det kalas! Tanken idag var att träna blandat svänga och framåtsändande, för att få honom förstå skillnaden. Men dels lära sig svänga snabbt och tajatare. Eftersom det inte gick att skicka honom över hindret och kasta en boll bakåt (han började bara valla den) så gjorde jag som så att jag började springa åt motsatt håll helt enkelt, det gav resultat! Plus att jag använde tunneln som lite dragning. :)

Som andra övning körde vi röd bana 5-8 framlänges och baklänges för att träna den delen. Det gick kalas! Lite repetition från måndagens pass där.

Efter det körde vi den svarta banan. Han förstod inte riktigt att vi skulle svänga och INTE ta tunneln (4an bakifrån), men sen blev han duktigare och lyssnade på vad jag sa! :) Han hade sådant sug på nr 10 så jag hann inte med något byte och det blev ett oplanerat bakombyte där men det gick verkligen kalas då det var bra sug! Ingen tvekan inte!

Efter det körde vi den röda banan, som var något krångligare. Han kom i sån fart från 4an att han missade 5an och när han väl klarade 4an och 5an så missade han 6an. Haha! Men vi fick till det riiiiktigt snyggt! :D Ett annat problem (som är mitt) är att däcket var inte så snällt såklart. Så där gjorde jag som så att vi gjorde en cirkel och tog 9an igen så han fick något bättre väg ut på däcket. Han sökte upp det fint och fortsatte framåt sen på hopphindret! :)

Som avslutning efter en massa svängar bort från däcket (röd bana 4-5) så tog vi svart bana fram till nr 6, och han började faktiskt svänga mot mig för att ta hopphindret som vi gjort många ggr. Men jag sa bara framåt och då vände han om och drog framåt på däck och hopp!!! :D Woooooow!

Det här var nog det bästa passet han gjort hittills, grymt duktig verkligen! Nu ska jag verkligen ta tag i slalom och kontaktfält också. För hoppbanor utan slalom verkar funka bättre och bättre! :D Känns som att vi kanske kan nå målet så småning om ;)

Nu ska jag kika på bilderna jag tog i globen idag. Kanske orkar jag blogga om det idag annars blir det imorn. Ska i alla fall visa lite bilder tänkte jag! :)

Tjingeling!


Full rulle var det här...

OMG vilken dag!

Upp tidigt för att hinna promenera hundarna sen åkta till stallet och fixa åt Damien och Junior samt rida Damien. Sen hem, promenera hundarna och efter lite lunch åka iväg till brukshundklubben och träna med Guiness. Ingen lång vila hemma innan det var dags att åka och jobba 16.30-18.30. Kom dock iväg från jobbet typ 18.45 för jag var tvungen att fråga lite saker. I bilen på väg hem känns det som om jag glömt något... kollar mailen på mobilen för jag kommer på att det kanske är styrelsemöte på klubben. Mycket riktigt! Bara tanka bilen (behövde det ändå) och köpa middag (korv m bröd) och brumma vidare mot klubben för andra gången idag. Kom hem typ strax efter halv 10 eller något sånt. Bada Pippi i sitt schampo och själv slänga mig i duschen...

Jaa, och så har jag hunnit plugga lite engelskaglosor och skriva på provet för A1an under dom korta små pauserna hemma... Galen dag, och mina kvällsplaner sprack rejält! Skulle hem, gå en sväng med hundarna och sen förutom hinna bada Pippi hade jag tänkt borsta Sting, det behövs VERKLIGEN! Hade gärna skrivit mer på provet också. Men men, hoppas jag inte missat något imorn. Blir dock lång dag imorn också. Skola 8.25-15.30 och sen jobb 16.30-18.30.

Aja, såhär gick det med Guiness idag:
Jag ställde upp en böjd lång tunnel och böjde den korta tunneln med ca 7m mellan öppningarna, och så fick han springa runt runt runt. :) Tränade lite släpp på tunnel, tunnelsug och farten. Sen flyttade jag den ena tunneln lite längre ifrån och ställde upp hopphinder mellan tunnelöppningarna och körde runt runt där också. Riktigt duktig! :)

Som avslutning ställde jag upp tre hopphinder som en trappa och sprang med bredvid honom. Bra framåtsug! :) Körde lite springgrejor och kul idag för att det dels var en vecka sen vi tränade och han tycker vädret är sådär kul när det är regn i luften. ;) Så vi gjorde bara kul idag!

Nu ska jag skriva lite på en läxa som är tills imorn som jag inte hunnit göra. Sen sova, var sjukt trött imorse, och sa till mig själv att jag skulle i säng tidigare idag... se vad bra det gick. Mutter!

Tjingeling!


Tillägg

Bloggar via mobilen och kan inte redigera, såg att det blivit ett litet fel, det var alltså roligt spec på fm idag. :)

Sen litet tillägg att förutom vara bredvid plan fick jag också banvandra (eller tja, alla skulle). Så var ju ändå med, men synd bara att man inte kunde tillämpa det man tänkt på banvandringen till verklighet direkt.


A1 utbildning

Sista dagen imorn på A1 utbildningen! Sen är det "bara" hemprovet som ska göras och sen hoppas på att man klarat sig! :)

Idag var det en riktigt kul dag, spec fn. Det var träning för grupp 1 (klass 3 ekipage), där jag skulle tränat. Men man lärde sig mycket bara av att stå bredvid och fick banskissen med mig. Så den ska jag definitivt ställa upp och köra! :) lärorik dag!

På kvällen åkte jag, Isabelle och ben till botkyrka bk för att träna agility. Vi ställde upp nästan hela banan som dom körde idag. Där vi först körde som vi tänkt oss och sen ändrade till Camillas taktik. Det andra gick bättre faktiskt! :) jag körde också, och det var kul! Ben var duktig! Testade även "tysken", "jaakko" och serpentin. Också det lärorikt! :)

Nu är jag taggad till tusen med att komma igång och köra agility! :)
Måste börja träna upp hundarna inför lagtävlingarna i januari. :)

På bilden: ben efter träningspasset. :)

Nu är det dags att försöka sova. Natti natti!


Guiness måndagsträning

Inte hunnit blogga förrän nu. Så blir lite snabbt om vad vi gjorde i måndags, Guiness och jag. :)

Började med lite slalom. Gick bra med en port, men att söka upp nästa port lite längre bort är svårt. ;)

Byggde upp en liten "bana" med raksträcka och sväng. Hopp - liten mjuk sväng- hopp - kort tunnel - däck - hopp - liten mjuk sväng - hopp - platt tunnel och slutligen hopp. Fixade det superfint på slutet. Men i början var det bara platta tunneln som gällde (bakåtkedjade) och han missa det hoppet som var lite utåt. Men lärde sig att hoppar jag så kommer tunneln sen. ;) och på slutet sög han på riktigt bra!

Hade även en kombination hopp långhopp hopp 90 grader sväng höger och då kunde man fortsätta på övning 1. Gick bra!

Vände den första övningen sen, men tog då från hopp - däck som start. Lite svårare med däcket då, tunneln störde honom säkert. Men fixa det också sen.

Som avslutning började vi träna lite kontaktfält. :) tog bordet och la balansbomsdel neråt så det blev en nedfart helt enkelt. :)

Riktigt duktig! :D


Lydnadstävling

Jag och min ko har genomfört ännu en lydnadsklass 3 idag. Vissa moment gick lite bättre idag än igår men slultpoängen var lite sämre eftersom hon nollade två moment idag. Såhär gick det idag... förklaring till varför hon kallas ko numera kommer också ;D haha!

Sitt i grupp: 0p - står. När jag vänder mig om sitter hon så fint, men det hinner bara gå någon sekund så ställer hon sig upp och käkar gräs. Under HELA tiden! Jag skulle sååå gärna bara vilja gå dit och strypa henne. GRRR!!!
Platsliggning: 10p - Vad hände? Igår var det massor med aktivitet på henne, idag (såg jag) hade hon vridit sig en gång, antaligen bara för att jag gick bort åt det hållet. Men annars lär hon ju inte ha gjort något. Aja... Skumt! Haha! Men bra ;)
Fritt följ: 7p - sitter ej x3, släpper. Irriterande att hon inte bara kunde slänga ner rumpan! Släppte ganska så rejält i en sväng och var lite seg tillbaka. Men annars gick hon faktiskt helt okej! :) Bättre än igår.
Sättande u gång: 10p - Wihoo! :) Duktig hund!
Ink m stå o lägg: 7p - skall, sent stå + ligg, ojämnt tempo. Lite busskall när jag la ner henne... Sen är det sena stopp, och idag kom även ojämnt tempo in. Galopp första och sista sträckan, trav andra sträckan.
Rutan: 0p - utför ej. Börjar springa lite tveksamt rakt fram, ser att hon letar efter rutan, hittar den och öker tempot! :) Stannar på mitt kommando, men för långt till höger, hon skulle hamna utanför om jag la henne där. Så en omdirigering blev det, som hon gjorde jättefint! Men så slutar hon lyssna och börjar nosa och sen äta gräs. Då bryter jag momentet! Usch! Det som började bra!
Hopp apport: 7p - tuggar, sitter ej. Knäppooo! Börjar tugga och står snett bakom mig utan att komma in fot. Fattar inte varför... :S
Metallen: 8p - avslut, långsamt in. Tyvärr något snett sättande... :/ Men tog den direkt idag iaf! :D
Vittring: 6p - Tuggar, släpper, sitter snett. Tappade en gång på vägen in... typiskt!
Fjärren: 6,5p - flyttar sig framåt, 3 extra kommandon. Gjorde inte skiftena som jag sa direkt. Och en hel del framflytt tyvärr.

Totalt 193p och ett 3e pris. 5a av 6st. Men är ändå nöjd med henne. Lite bättre idag än igår. Nu ska det funderas på hur vi ska fixa detta under vintern... Nu har jag ett hum om hur dom dömmer oss på tävling och ungefär var vi ligger i tävlingssammanhang. Bara till att försöka förbättra det då. :)

Tjingeling!

Lydnadstävling

Idag var det lydnadstävling på Vallentuna BK för mig och Sting. Såhär gick det idag.

Sitt i grupp: 9p - ngt orolig, tittar runt. Tittade runt för mycket för att det skulle vara "okej" liksom. Men jag är sååå glad att hon satt. Hon har ju nollat momentet dom senaste två ggr och idag började hon kampa i kopplet när jag skulle sätta henne. Gaaaah!!!
Platsliggning: 6p - nosar, ligger ej still, kliar sig, ngt orolig. Suck! Vad tusan ska jag göra? På träning ligger hon kvar på den skinkan som hon ligger på när jag lämnar henne, hon kan ligga och kolla lite. Men inget annat... På tävling blir det tvärt om typ. Väldigt irriterande då det är himla bra att kunna börja med höga betyg i början, för hon SKA kunna det!
Fritt följ: 6p - går för långt fram, tränger, sitter ej, släpper position, pendlar i position, snett sitt. Haha! Hon lyckades nog klämma in allt man kan få avdrag för ;) Men stundtals gick hon bra. Även om det inte var mycket. Haha!
Sättande u gång: 9p - ngt långsamt. Skönt att det fortsätter funka! :) Något snabbare då önskas återigen. Men så kan det vara. Frågan är om hon har chans att sätta sig snabbare?
Inkallning m stå o lägg: 6p - tar steg, mycket sent ligg, tempoväxling, struligt avslut. Haha, på slutet så vette tusan vad hon helt plötsligt skulle göra? Hon stack av åt mitt vänster för att nosa på något... öhm? Bara sådär liksom.
Rutan: 9p - tempo mot rutan. YEEEES!! Äntligen får hon till det, ja, förutom att hon började sakta in lite innan rutan. Men annars så var hon riktigt duktig. Jag skrek ordentligt ;) Så jag väckte henne lite antar jag. Haha! Så nu slapp jag tjata och bli irriterad för att hon inte lyssnar. Duktig tjej!
Hopp apport: 0p - tjuvstart. Varför vänta? ;) Bushund! Sen så blev det tugg, så jag tog bara apporten innan hon satt sig. På sätt och vis bra då med tjuvstarten då kunde jag bara bryta henne där och säga sluta.
Metallapporten: 6,5p - tempo, släpper, sitter snett. Tycker det var tveksamt gripande idag också. Ville inte riktigt ta den. Hon tänkte först strunta i den faktiskt, men så ångra hon sig och tog den iaf. Släppte den dock efter att hon satt sig...
Vittringen: 6p - tugg, tappar föremål, tempo. Haha, hon var liiite söt faktiskt! Tappade pinnen vid ingången och då kollade hon på mig (jag sa inget) och hon plockade upp den direkt och satte sig fot och kollade på mig, UTAN tugg! Haha! Sååå söt! Vilket bevisar att hon faktiskt kan hålla den fint. <3
Fjärren: 5p - missar 1 position, dk, flyttar fram. Blir orolig över något ljud (typ skott) längre bort och kollar ditåt och glömmer vad hon håller på med, därför missar hon ett skifte. Första skifte var stå och då blir det ofta att hon flyttar fram väldigt långt (nästan en längd). Men hon ställde sig upp direkt iaf! :)

Summan blev ynka 198p och ett 3e pris. Plac 6 av 7.

Det var Anna-Carin Andersson från klubben som var domare! Tycker hon gjorde ett bra jobb! :) Sting gjorde väl ett sådäär bra jobb... ;) Ganska så flamsig idag och så. Men vissa saker gjorde hon bra ändå. Rutan är jag riktigt nöjd med! Första gången (tror jag) som den riktigt sitter på tävling också! :D

Imorn ska vi till Uppsala för att köra årets sista tävling. Sen tar vi vintervila... eller? Nej, knappast! Här ska jobbas på det vi behöver inför vårens lydnadstävlingar! Imorn efter tävlingen blir det att ta sig en funderare på vad vi ska jobba på med momenten.

Tjingeling!

Hundträning å ridning!

Har tränat Guiness idag och det gick riktigt bra! :) Det blev träning på lite kombinationer och till slut en bana på 10 hinder! :) Såhär såg det ut:


Nr 3 är däck och nr. 8 är platt tunnel - till er som inte vet hur man brukar rita det, sen är ju inte min teckning så himla detaljerad med mått osv. Haha!

Började då med övning 1 och körde först tvärt om, dvs 5 till 1. Men började med att bakåtkedja, först tunnel och hopp och sen däck, tunnel och hopp osv. Tills alla 5 hinder efter varandra. Riktigt bra! Klarade däcket VARJE gång! Även när jag vände och körde 1 till 5. Men där blev det svårt när han skulle svänga 4 till 5. Då missade han 5an någon gång. Men sen så tänkte han till och sökte upp hindret! :D Braaaa där!

Nästa övning blev det till att börja med att få upp farten på platta tunneln, han blir lite tveksam när han inte kört den regelbundet märker jag. Men det gick fint! :) Hopp innan och hopp efter gick bra, sen börja svänga antingen till 10 eller A och så vidare till B gick bra. Inga byten, utan när jag var på vänster sida svängde vi åt vänster och tvärt om. ;)

Övning nr 3 gjorde jag mest för att träna in svängen där, och det gick bra! :)

Avslutade med banan och då 1-10 inte A + B. Han var såå duktig! Men man märkte att han började bli lite trött.

Nästa gång ska vi testa kontakfält och slalom tror jag, men även svänga och sen framåtskick, för där blev det lite tokigt idag när vi kom till nr 8, han sökte inte riktigt upp tunneln där då. För när man har svängt tänker han inte riktigt framåt igen liksom.


På eftermiddagen åkte jag till Damien (friesern jag rider), och det gick kanooonbra idag! :D Kunde fatta både vänster OCH höger galopp idag! Duuktig kille där också! :D Ska rida honom imorn igen, efter lydnadstävlingen. Riktigt kul att det är sånna framsteg på dom få gånger jag ridit honom.

Nu är det snart idol, mat har vi redan käkat. Hoppas jag kan sova i natt, brorsan har nämligen LAN-kväll (natt) med 7 kompisar... och dom håller till nedanför mitt rum. Aja, tur jag har samling vid 12 imorn, ska bara dubbelkolla om det var Vallentuna eller Uppsala imorn. Hahaha! Dumt att åka till fel klubb liksom ;)

Tjingeling!

Träning på kvällen

Vi hade agilitymöte idag på klubben och efter det blev det lite träning för Sting.

Sitt i grupp tillsammans med Mika, hon fick köra 2min och satt så fint så! :)
Fritt följ gick med riktigt bra attityd och var med idag! :D Duuuktig!
Sättande kändes snabbt och bra!
Ink m stå o lägg körde med att stanna flera ggr under sträckan och någon gång lägga henne, gick bra! :)
Rutan Första gången tror jag att jag stannade henne lite tidigt, trodde hon var inne men när jag la ner henne såg det ut som att hon hamnade lite utanför, vilket hon också gjorde (eller tjaa, en halv tass. Men så får det inte vara), nästa skick var bättre! Men hon lyssnade bra och hade bra fart in på inkallningen! :)
Hopp apport körde en vanlig utan hopp först och den gjorde hon bra! Testade sen lite längre avstånd från oss till hindret och kastade lite längre än jag brukar, och det kom inget tugg... tills hon satt fot! Gaaah! Det blev bättre iaf, men vi har ju inte kört jättemycket dom senaste dagarna... jobbigt med tugg. Kan hon inte bara sluta helt när jag faktiskt vet att hon KAN!
Metallen Fiiint! :) Ja, alltså som hon brukar, men fin ingång också.
Vittringen fick hjälp av Sandra att lägga ut. Tog någon annan pinne första skicket men inget tugg in. Men sen var det tugg (tog nya pinnar) på väg in, men helt klart förbättring ändå. Hon strimlar dom ju inte iaf. Har tyvärr inte så mycket pinnar kvar så jag kunde köra så många skick med kommendering. Men som sagt, det blir bättre iaf.

Är nöjd med henne, så pigg och glad och ingen hälta! :) Så lite träning imorn bara så är det tävling lörd + sönd om hon fortsätter vara fräsch!! :D

Imorn är det även träning med Guiness och ridning på Damien som står mitt schema. Rolig fredag! :)

Tjingeling!

Sting <3

Gick en kort promis med Sting själv (iom att jag inte vill att dom busar så hon drar upp något igen) och hade henne mestadels lös och jobbade med fritt följ med svängar, stegförflyttningar och vändningar. Fick två hundmöten och hon gick kalaaasfint fot utan att bry sig och bara jobbade på så himla bra! Sååå himla skönt! Hon är bara bäst helt enkelt!

När vi kom hem körde vi träapport och vittring. Lite tugg på träapporten var det (så himla ivrig!), men fick till bra till slut! Vittringen gjorde hon sååå fint! Ut, letade och andra pinnen hon lukta på var rätt och hon tog den direkt och kom till mig i trav utan ett enda tugg, bra ingång och inte ett enda märke på pinnen ens!! :D Wooooow!!

Som sagt, hon är bara såå bäst! <3

Fin är hon också ;) Bild från i somras när vi tränade tillsammans med Nicole på SSBK.


Hundar, ridning, föreläsning = gårdagen

Ja, i korta drag var det det jag hade för mig igår.

Började med att åka iväg och träna Guiness (agility) och Sting (lydnad).

Sting fick köra:
Fritt följ, gick bra stundtals och tappade fokus stundtals. Men överlag bra! 
Inkallning där vi fokuserade på ställandet med bollkastning. Gick bra! :)
Rutan, och fick till bra skick, första gången jag skicka hamna hon lite fel. Så en omdirigering blev det sen var hon inne. Andra skicket tog jag bort locket faktiskt och hon gjorde ändå bättre ifrån sig än första! :)
Hopp apport och där var det något lätt tugg när hon satt sig fot, men när hon fick vänta så slutade hon och jag tog den när hon inte tugga. Bra! :)
Vittring. Men hade glömt att ta vittringspinnen innan vi började, så höll den inte så jättejättelänge. Men tänkte att jag kunde ju testa iaf. Men då blev hon lite osäker och tyckte att det inte fanns någon pinne där. Till slut tog hon upp rätt pinne och skulle komma med den till mig då skriker någon på planen bortanför NEEEJ!! till sin hund för att den sprang fram till någon annan hund (vad jag tyckte det såg ut som). Sting stannade upp och stog där och kollade bortåt med pinnen i munnen. Haha! Ganska söt faktiskt. Fick påkalla hennes uppmärksamhet och så kom hon in med den. Valde att inte göra om då jag bestämt mig för att jag ska ta ny pinne varje gång, då jag tror att hon börjar tugga första gången för att pinnen är helt sprillans ny.

Som belöning för att hon gjorde bra ifrån sig tänkte jag att hon skulle få köra lite agility. Det var på smallhöjd och hon var ju ordentligt uppvärmd, så lite kunde hon ju få köra. Men så händer det som inte får hända. Hon snubblar till eller något på balansbommens uppfart och blir halt! :/ Tuuuusan! Vi som ska tävla på lördag, VARFÖR?! Kändes väldigt onödigt.

(Nu idag, tisdag, har hon blivit bättre och skulle nog säga att hon är haltfri i skritt och trav i alla fall, men får fortfarande ta det lugnt såklart.)

Sen var det Guiness tur. Han fick köra på en liten båge, fyra hinder som stog som rakt fram fast med lite sväng hela tiden, efter det en lång tunnel böjd som ett L och slutligen däcket. Efter några gånger gjorde han det riktigt riktigt bra! :D Han sökte upp hindrena framåt och gjorde det självmant! Men från hopphindrena till tunneln var svårt tyckte han. Men att komma i full fart från tunneln och ta däcket fixade han kanon! :D

På eftermiddagen åkte jag till Damien och fixade, fixade även till Junior (Annikas andra häst, unghästen) men jag hann inte med att göra något med honom utan jag hann bara rida Damien. Men det gick riktigt bra! Kunde fatta vänster galopp från skritt! :D Riktigt bra! Höger galopp är svårare, men vi jobbar vidare. :) Intressant häst!

Som avslutning på dagen var det del 2 (av 2) på föreläsningen om stress  och hundproblem i Solna, en riktigt bra föreläsning tycker jag. Hade gärna åkt på den fler gånger!

Sen var det bara att stupa i säng när jag kom hem. :)

Idag har det inte hänt så mycket däremot. Sting mår som sagt bättre, men har bara fått ut för att rastas och annars vila! Något hon tycker är okej inne, men ta det lugnt ute är jobbigt ;) Men det har gått bra ändå. Har varit i skolan på em och sen jobbat hos Camilla där jag red Passe. :)

Tjingeling!

Lydnadstävling

Så var det dags för ännu en start i lydnadsklass 3 för mig och Sting. Såhär gick det idag.

Sitt i grupp: 0p - la sig ner... Drygt!
Platsliggning: 8,5p - hade varit lite orolig och kliat sig på baken.
Fritt följ: 7p - hade lite ojämn position och något snett sättande, och även idag ljud. Haha! Håll tyst för tusan!
Sättande: 9p - något sen, men äntligen äntligen har trollen börjat sluta gå i detta moment! I början satte hon sig typ aldrig ju!
Ink. m. stå o ligg: 6p - sena halter, dk och sent läggande. Med halter tror jag dom menar ställandet. ;) För det var väldigt sent. Det här momentet ska vi träna på i veckan! För idag var det ILLA!
Rutan: 6,5p - flera kommandon i rutan. Sprang raaakt ut fint och med bra fart till rutan. Hade hon bara lyssnat direkt där ute hade det blivit många snäpp högre poäng! Men hon skulle baaara kolla på den vänstra bakersta konen, nu när jag tänker på varför vet jag inte om hon koppla det med förra tävlingen där hon hittade något (tror jag)... Men ja, lite onödigt. Så lite omdirigeringar, men in i rutan hamna hon iaf. ;)
Hopp apport: 8p - tugg. Duktig annars, lite tugg när hon satt sig. :) Inget snett sitt iaf!!! :D :D
Metallen: 6,5p - tveksamt tagande, ojämnt tempo och snett sitt. Usch så äckligt den var idag. Haha! Men jag valde att vänta ut henne och låta henne jobba i fred, och det var ju bra, för hon tog den sen! :)
Vittringen: 6,5p - tuggar, tar och släpper. Jättefint letande, när hon var vid rätt pinne tog hon den direkt istället för att leta vidare. Men hon tappade den direkt. Haha! Hon fick väl lite bråttom i sin iver att hon hittade rätt pinne. ;) Men sen var det trav in, dock tugg. Men iaf trav! Förbättring helt klart!
Fjärr: 7p - dk, förflyttning. Tyvärr tittade hon bort vid första skiftet så från ligg till sitt blev det dk. Men sen inga flera! :D Ligg - stå gjorde hon direkt! Hon nästan hoppade upp. Haha! :D

Summan blev 213p, ett tredje pris alltså. En 4e placering av 8 hundar! :) Jag är nöjd med henne ändå. Visst, hon kan vissa saker bättre. Men snart kommer det väl också! :) Två tävlingar kvar för i år.

Tjingeling!

Agility och vittring

Varit och tränat agility med Guiness idag. Idag var han piggare än i måndags! :) Så lite svängar blev det. Typ såhär gjorde jag övningen. Men han kom med sån fart att han sprang utanför hindret. Men några ggr gick det bra!

    |

__  __

__  __

Ska testa att göra svängen lite mjukare istället, kom på det sen. Haha, smart där liksom. ;)

Sen fick han köra en kort tunnel som låg böjd under A-hindret, därefter hopp och sen slutligen däcket. Han klarade det superbra! Tåg däcket fast han kom i full fart! :D Duuuktig!

Något annat vi gjorde idag var slalom. I början testade jag ju med att köra en port bara för att sen bygga på så som jag gjort med Pippi. Men han ville inte göra någonting. Så har kört lite med att visa. Gjorde det även idag. Men sen började han få lite mera fart och ta andra porten (körde 4-pinnar). Så jag tog bort dom två sista pinnarna så det blev en port. Det gick jättebra! :D Antagligen har han fått lite mera sug än vad han hade från början. Så nu ska jag testa det igen! :)  Spännande!


Sting har fått köra vittring 3 tillfällen idag, 2 ggr per gång. Även apporten lika mycket. Apporten har det varit 100% utan tugg!! :D Vittringen var det 4 ggr helt utan tugg och jättefint letande och alltihopa! Men nu på kvällen var hon lite väl taggad och lite ivrig. Så då kom något tugg. Men gjorde bra sen efter att jag påminnt henne om att så gör vi INTE! Duktig tjeeej! :D

Snart är det mat och idol! Trevlig fredagkväll på er!


Veckans träning

Har som vanligt glömt blogga om träning. Haha! Så det blir lite stora drag vad vi gjort i veckan.

Måndag
Åkte till klubben med alla tre. Först agility med Guiness, där planen var att träna lite svängar. Men han var inte riktigt med på noterna idag. Lite trött. Så det blev inte så mycket. Ville ju inte att han skulle tvingas runt liksom. Han hade lekt med sin hundkompis hemma tidigare på dagen. Får hoppas han är piggare nästa träningspass.

Sen kom Jessica och jag tränade lydnad med Sting. Hjälpte Jessica med lite kommendering. Tänker inte rabbla momenten jag körde med Sting. Men överlag så är jag nöjd. Började med platasliggning och sittande utan problem. Sen fokus på stoppen i inkallningen, fritt följ, apportering och rutan. Haha, typ alla moment i 3an blir det ju. Men jaa, så kan det bli. Hon kämpade på bra.

Pippi fick också träna lite och vi körde nästan alla klass 2 moment och hon tyckte det var KUL! :D Kanon i fria följet igen! Jättebra på hoppet. :) Kul kul! Sen avslutade vi med att testa budföring med Jessica. Körde bara kort sträcka, ca 25m kanske? Hon var faktiskt duktig! :D Sprang till och från henne!

Tisdag-onsdag
Har jag och Sting jobbat med apporten och vittringen. Det går framåt i alla fall! :) Börjar bli mindre tugg igen!

Idag, torsdag
Åkte till Knivsta BK, där vi ska tävla på söndag. :) Började med sittande och plats, gick bra! Sen fria följet, där hon inte var riktigt pepp idag. :/ Sen lite träning på stoppen i inkallningen, gick bättre. Fick till ett superbra läggande! Rutan funkade bra och apporten likaså (fanns inget hopp framme, så blev en slät). Sen på vittringen så gjorde hon bra letande och tog pinnen och kom travandes utan tugg på första försöket! Tappade dock när hon satte sig. Men jag är riktigt nöjd ändå! Eftersom det inte kom något tugg alls! :D Kanoners! Det fortsätter gå framåt i alla fall!

Sen la jag ett litet spår till Pippi på ängen bredvid Knivsta BK. Men hon var inte alls bra idag, hon spårade en bit och sen började hon smaska gräs! :O Grr! Fick bryta där. Inte så kul.

Pippi fick spåra i söndags em också förresten. Har börjat göra korta spår och ska försöka få upp intresset för pinnen... Vi tränar vidare ;)

Tjingeling!


RSS 2.0