Träningstävling lydnad

Idag åkte vi till Hallstahammar BK för träningstävling i lydnad då det var nya tävlingsledare som ville träna.
Först ut för vår del var klass 3, Sting skulle få köra tänkte jag. :) Och hon verkade tycka det var kul, men hade glömt lite. Men det gör inget, hon har inte tränat speciellt mycket sen typ juli... Så tycker hon ändå gör ett bra jobb. Ingen film på henne, men här är betyg och kommentarer (från nyexaminerad domare, så det är ju dömt rätt):
 
Avstod sitt i grupp och platsliggning för jag ville inte riskera att hon skulle bli kall och stel, hon blir det så lätt numera.
Fritt följ: 6, tappar pos helt om, plog, sitter ej, ljud, ej parallell, växlar pos, fint språng, sitter ej - lite halvvimsig men bra stundtals. :)
Sättande: 9, något steg
Inkallning m. ställande: 8, tempo, sitter ej, fint stopp - jättekul att hon har så fint stopp i alla fall! Tempo har hon tappat väldigt mycket efter sjukdomen. Och sätta sig vid sidan var något som hon säger att hon aldrig behövt göra. ;) haha!
Rutan: 0, steg innan stopp & ligg, 2 tassar utanför, tjuvstart, sitter ej - Antar nollan kom då hon tjuvade och jag skickade henne till rutan på nytt. Men bra ändå.
Apport o hopp över hinder: 0, hoppar ej tillbaka - haha! Alltså apporten kom lite snett och hon började skutta runt lite med den och hade inget fokus på hindret. Jag klämde till med ett hopp, men för sent. Och när hon väl hajjade att hon skulle hoppat så hade hon kommit förbi hindret och var nästan på väg att ta det bort från mig. Haha! Gullehund! <3
Apport metall: 7, tveksamt gripande, tempoavslag - uuusch så äcklig den var. Haha!
Vittring: 5, går över 2ggr, lyfter fel, tuggar - valde rätt till slut i alla fall. :)
Fjärr: 5, extra kommando nedläggande, missar ett skifte, skäller, fram 1,5hundlängd - tjaa, hon gjorde ju typ som jag sa... med en lite knasig Sting-twist. Men fjärren har vi verkligen inte nött. Haha! :)
Helhet: 10
Totalt blev det 131p bara, men vad gör det? :)
 
Tycker som sagt att med tanke på hur lite träning och allt så är hon duktig, bara två nollade moment av dom vi gjorde. :)
 
Izza skulle också få köra, klass 1 då. ;) Det skulle bli första gången vi faktiskt skulle sätta ihop momenten i en följd och utan belöning. För jag valde att köra tävlingsmässigt för att verkligen få ett kvitto på hur vi ligger till. :) Valde dock att avstå platsliggningen då vi inte tränat den så mycket. Men nu ska det bli ändring på det!
 
Betyg och kommentarer, filmlänk finns efter. :)

Tandvisning: 8, reser sig
Linförighet: 7, tappar pos, hoppar, extra kommando, växlar pos - helt okej faktiskt! Eller tjaa, ganska mycket bättre faktiskt än hur det har sett ut. Inte alls mycket rumpa ut! :D
Läggande u gång: 10 Bääästa! <3
Inkallning: (10), sitter ej kvar - första gången följde hon med, gjorde om och då gjorde hon super! :)
Ställande u gång: 7,5, Fin transport!! Kraftigt DK, rör sig vid återgång - med tanke på att hon igår knappt kunde momentet gör hon det super!
Apport: 8, lite tugg, orolig pos - som sagt, första gången utan godis och här har vi ju kört med externbelöning precis framför typ. :)
Hopp över hinder: 0, islag, återhopp tillbaka, fin ingång - det var som att när hon slog i så ville hon rätta till det, tog om hindret och sen hoppade en ytterligare gång. Haha! Knashund! Mindre träning på 2ans hopp-sitt och mer träning på 1ans hopp helt enkelt. Nu har vi inte tränat mycket hopp alls i och för sig. Men innan jag skulle lämna henne så ryckte det i henne så hon var mer inne på att hoppa själv. ;)
Helhet 9, fina glimtar, flamsigt mellan moment - förstår inte alls vad hon menar med flamset. ;) haha!
Totalt blev det 115,5p och då är platsliggningen värd 40p och hoppet 20p. Så fortsatt träning på dom och inkallning så har vi 1a pris! :) Känns jättebra inför debuten som närmar sig!
 
Izzas film! :)
 
Nu dags för middag och film. :)
Tjingeling!

Rallylydnadstävling

Izzas andra rallylydnadstävling avklarad och vi fick ett gäng mer poäng än på förra. Fortfarande dock under 70-strecket tyvärr. Men vi kämpar på och hoppas på att snart klara det. Vi fick en fel övning vid sitt-stå, ett moment hon inte riktigt kan, vilket betyder 10p bort. Vi slutade på 65p, så hade hon klarat den övningen (eller bara skärpt sig vid några andra skyltar) hade vi klarat oss. Snart så! :)
 
Det som kändes mycket bättre än förra gången var att hon trots allt känguruskuttande faktiskt var mer med mig idag är förra gången, inte alls lika nosigt på skyltarna! :D Nu ska vi bara få bort studsandet så trillar nog fler poäng in också. :) Är även nöjd med att vi faktiskt klarade springdelen hyffsat! :)
 
Inser att rallyn är inte alltid så enkel. ;) Med Sting har vi dansat igenom hyffsat lätt, men då för att hon ändå var så pass tränad i lydnad några år innan liksom. Izza är ju nybörjare verkligen och har en heeel del mer tryck i sig. Haha!
 
Film: Hääär :)
 
Om någon timme ska vi åka till Emelie för lite träning och sen filmkväll. Härligt! :)
Tjingeling!

Bilder på hundarna

Vi gick ner till en äng nu på eftermiddagspromenaden och var där ett tag, lite bilder och lek blev det bara. :) Ska väl ut och träna Izza om en stund, men måste även städa mitt rum och fixa lite annat. Så först det tråkiga i alla fall. I övrigt så är Izza i hårdträning inför lydnadsdebut! Försöker hinna med ett morgonpass och ett em/kvällspass. :)
 
Nu till bilderna. <3 Mina fina hundar! <3
 
Sting kunde inte brytt sig mindre om Izza.. Haha!
 
Börjar komma mer och mer päls på Sting nu. <3
 
Finaste <3
 
Sånt här tryck har Izza i tassarna när jag säger okej. ;)
 
Och med denna bild säger vi tjingeliiing, trevlig helg på er! <3
 

Hopptävling och hundträning

Allt på samma dag.. är riktigt trött nu!
 
Idag var det hopptävling på ridskolan, har börjat rida på lektion där nu för att kunna komma igång med ridningen lite mera igen nu när det blev som det blev med Ville. :/ Så då kunde jag delta på klubbhoppningen idag. Bestämde mig förra veckan och då skulle jag få testa Bailey nu i torsdags för att se om jag ville tävla honom (aldrig ridit honom innan nämligen). Det kändes bra så vi körde! Hoppade dock bara 70cm. Vi kom till omhoppning men där petade han tyvärr ner sista bommen. Surt, kom precis utanför placering. Tror jag hörde något om att jag hade bästa tiden annars... Får väl se när resultatet kommer upp och jag får se tiden. Men det spelar ju mindre roll när man petar en bom. Men duktig ändå!
 
Fick även frågan om jag ville hoppa Laurel i 60cm, och såklart jag ville. Kul att hoppa flera. :) Och med Laurel blev det bara träningstävling för hans del och inte sikte på vinst då han lätt blir spänd. Men han skötte sig super! :) Dubbelnolla på honom i alla fall. :)
 
Nöjd med båda killarna idag! :) Filmer:
Laurel 60cm
Bailey 70cm
 
Sen hem för dusch och lite mat i magen innan vi åkte och tränade med Emelie, skulle gjort det igår egentligen men blev tyvärr inte av. Så det var kul att det blev lite träning idag istället! :)
 
Det jag tycker är svårt med Izza är att det känns som att ena dagen/träningstillfället känns hon väldigt på g till att vara redo för debut. Medan nästa pass är det lååångt kvar. Precis så kändes det idag. Igår stannade vi och tränade på en parkering när vi var ute på promenad, då gick det superbra verkligen! Idag när vi träffade Emelie kändes det som att vi backat många steg. Men jag är inte riktigt rättvis heller när jag säger så. För Emelie säger att det hänt mycket sen sist vi träffades och tränade. Och ja, det har det väl egentligen i just DET sammanhanget. Vi kommer till en plats, ingen direkt promenad innan och hon får upp sån förväntan för att Emelie (och hennes hundar) är där. Så det blir inte alls lika som när vi tränar hemma då vi oftast går promenad först och tränar sen.
 
Så egentligen... hon var duktig idag! Fotgåendet börjar på riktigt lossna! Däremot kämpar vi med att man faktiskt ska sitta kvar när matte sagt sitt kvar, suck! När vi körde ställande under gång-träning kändes hon lite pajas-aktig så det gick inte så bra. Plus att hon blev otroligt störd av ett gäng fåglar som snackade.. Haha! Och hon ska bo på "landet"? Däremot gick faktiskt inkallningsingången riktigt bra ändå! (Emelie höll i så vi slapp bråka med sitt kvar).
 
Super med träningsträff! Nu ska vi träna på för fullt i veckan, vi har faktiskt anmält till träningstävling nästa helg bara för skoj, så får vi väl se hur det går. Haha!
 
Ska ta och avsluta här nu så jag snart kan få däcka i sängen, riiiiktigt trött!
Tjingeling!

RSS 2.0