Träningstävling lydnad

Idag åkte vi till Hallstahammar BK för träningstävling i lydnad då det var nya tävlingsledare som ville träna.
Först ut för vår del var klass 3, Sting skulle få köra tänkte jag. :) Och hon verkade tycka det var kul, men hade glömt lite. Men det gör inget, hon har inte tränat speciellt mycket sen typ juli... Så tycker hon ändå gör ett bra jobb. Ingen film på henne, men här är betyg och kommentarer (från nyexaminerad domare, så det är ju dömt rätt):
 
Avstod sitt i grupp och platsliggning för jag ville inte riskera att hon skulle bli kall och stel, hon blir det så lätt numera.
Fritt följ: 6, tappar pos helt om, plog, sitter ej, ljud, ej parallell, växlar pos, fint språng, sitter ej - lite halvvimsig men bra stundtals. :)
Sättande: 9, något steg
Inkallning m. ställande: 8, tempo, sitter ej, fint stopp - jättekul att hon har så fint stopp i alla fall! Tempo har hon tappat väldigt mycket efter sjukdomen. Och sätta sig vid sidan var något som hon säger att hon aldrig behövt göra. ;) haha!
Rutan: 0, steg innan stopp & ligg, 2 tassar utanför, tjuvstart, sitter ej - Antar nollan kom då hon tjuvade och jag skickade henne till rutan på nytt. Men bra ändå.
Apport o hopp över hinder: 0, hoppar ej tillbaka - haha! Alltså apporten kom lite snett och hon började skutta runt lite med den och hade inget fokus på hindret. Jag klämde till med ett hopp, men för sent. Och när hon väl hajjade att hon skulle hoppat så hade hon kommit förbi hindret och var nästan på väg att ta det bort från mig. Haha! Gullehund! <3
Apport metall: 7, tveksamt gripande, tempoavslag - uuusch så äcklig den var. Haha!
Vittring: 5, går över 2ggr, lyfter fel, tuggar - valde rätt till slut i alla fall. :)
Fjärr: 5, extra kommando nedläggande, missar ett skifte, skäller, fram 1,5hundlängd - tjaa, hon gjorde ju typ som jag sa... med en lite knasig Sting-twist. Men fjärren har vi verkligen inte nött. Haha! :)
Helhet: 10
Totalt blev det 131p bara, men vad gör det? :)
 
Tycker som sagt att med tanke på hur lite träning och allt så är hon duktig, bara två nollade moment av dom vi gjorde. :)
 
Izza skulle också få köra, klass 1 då. ;) Det skulle bli första gången vi faktiskt skulle sätta ihop momenten i en följd och utan belöning. För jag valde att köra tävlingsmässigt för att verkligen få ett kvitto på hur vi ligger till. :) Valde dock att avstå platsliggningen då vi inte tränat den så mycket. Men nu ska det bli ändring på det!
 
Betyg och kommentarer, filmlänk finns efter. :)

Tandvisning: 8, reser sig
Linförighet: 7, tappar pos, hoppar, extra kommando, växlar pos - helt okej faktiskt! Eller tjaa, ganska mycket bättre faktiskt än hur det har sett ut. Inte alls mycket rumpa ut! :D
Läggande u gång: 10 Bääästa! <3
Inkallning: (10), sitter ej kvar - första gången följde hon med, gjorde om och då gjorde hon super! :)
Ställande u gång: 7,5, Fin transport!! Kraftigt DK, rör sig vid återgång - med tanke på att hon igår knappt kunde momentet gör hon det super!
Apport: 8, lite tugg, orolig pos - som sagt, första gången utan godis och här har vi ju kört med externbelöning precis framför typ. :)
Hopp över hinder: 0, islag, återhopp tillbaka, fin ingång - det var som att när hon slog i så ville hon rätta till det, tog om hindret och sen hoppade en ytterligare gång. Haha! Knashund! Mindre träning på 2ans hopp-sitt och mer träning på 1ans hopp helt enkelt. Nu har vi inte tränat mycket hopp alls i och för sig. Men innan jag skulle lämna henne så ryckte det i henne så hon var mer inne på att hoppa själv. ;)
Helhet 9, fina glimtar, flamsigt mellan moment - förstår inte alls vad hon menar med flamset. ;) haha!
Totalt blev det 115,5p och då är platsliggningen värd 40p och hoppet 20p. Så fortsatt träning på dom och inkallning så har vi 1a pris! :) Känns jättebra inför debuten som närmar sig!
 
Izzas film! :)
 
Nu dags för middag och film. :)
Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0