Året 2010


Nu är det dags för traditionen när jag berättar om året som gått. Det ska bli kul att summera det här året i och med att det har varit händelserikt på tävlingsfronten! 

Hälsan
Året började med att Sting var i vila länge. Gick på metacam och började simma. Det visade sig ju på hösten 2009 att hon hade ont i ryggen. Hon blev sakta men säkert bättre. I april tog hon sista metacamdosen och var dopingfri i maj. :)

Pippi blev biten av en hund en fredagkväll i mars. Tur i oturen var det någon bulldogliknande hund, enligt min låssaspappa (jag och Sting var på träningsläger) som bet henne, så det blev en ficka uppåt men inget neråt. Behövde inte sys heller, utan läkte bra själv. Hon fick inga men av det. Inge halt eller ens mer rädd för andra hundar. Skönt det!

STINGS 2010 (Pippis kommer längre ner i inlägget, lättare att dela på dom)
Lydnad
Första lydnadstävlingen blev i maj (i och med metacam-behandlingen). Där blev det ett 2a pris. Men nästa tävling i maj tog vi vårat efterlängtade LP1! :D Samma helg debutera vi även i lydnadsklass 2, och jag visste att vi inte var klara. Det blev ett 0 pris i åskväder, så är nöjd att vi ens kunde göra något! Men vi gav oss såklart inte. Efter ytterliggare 6 tävlingar till hade vi även LP2, det fixade vi 3 oktober! :D Det gick undan i klass 2! I slutet på november provade vi lydnadsklass 3 i samband med KM på Knivsta HU. Det blev ett 0 pris i -15 grader och 15cm snö! 172p blev det. Men är nöjd ändå! Hon frös om tassarna och vi gjorde så gott vi kunde. Nu tränar vi vidare inför en officiell debut i februari. :)

Freestyle
Har vi bara hunnit göra en start i, men med uppflyttningspoäng med 74,5p. :) Nästa år ska vi satsa lite mer mot FSD1.

Utställning
Har varit väldigt få av dom också. Två officiella och en inofficiell. En 2a i maj blev det och på Stora Sthlm blev det en slät 1a. På den inofficiella fick hon HP och blev BIM. :) Har ändå skött sig bättre på utställningarna i år än tidigare, mestadels alla fyra tassar i backen ;)

Agility
Ojoj! Vi kunde börja tävla agility först i juli i och med ryggen. Men första helgen i juli åkte vi upp till Härnösand och tävlade. Sen var vi igång igen. Hon hoppar mycket finare nu! :) Och svish så var vi helt plötsligt uppe i klass 3 både hopp och agility! :D Sting är numera Sveriges bästa aktiva agilitybriard då det bara är hon som tävlar i klass 3 nu! Underbart! Något mer som är helt underbart är vad vi åstadkommit i år. Vi blev klubbmästare i stora KM, vinnare av Bro-Håbo agilitycup och vi tävlade även lag på U-SM där laget tog hem guldmedaljen!!! :D Individuellt kom Sting på en 4e plats på U-SM! Grymt år!

Lite statestik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 2 (ag+ho): 11st
Antal nollade lopp: 4st
Antal disk: 2st

Antal starter i klass 3 (ag+ho): 10st
Antal nollade lopp: 0st
Antal disk: 4st

Antal starter i lydnadsklass 1: 2st
Antal 1a pris: 1st
Antal 2a pris: 1st
Antal 3e pris: 0st
Antal 0 pris: 0st

Antal starter i lydnadsklass 2: 7st
Antal 1a pris: 3st
Antal 2a pris: 2st
Antal 3e pris: 1st
Antal 0 pris: 1st

Placeringar i årets briard-listor (som dom ser ut nu, när det är drygt 10 timmar kvar att skicka in resultat)
Vinnare årets agilitybriard
Vinnare årets freestylebriard
Tvåa årets lydnadsbriard

PIPPIS 2010
Lydnad
Hon har varit väldigt jämn! Men tyvärr har vi haft struligt med platsliggningen. :/ Det har oftast saknats dom 30p från platsliggning till 1a pris nämligen. Sällan något annat som varit jättestruligt. Men så på dom två sista tävlingarna så slog hon till med dunder och brak. Två 1a pris helgerna efter varandra första gången med klassvinst, den andra med en andra placering. :D Duktigt tjej! Satsar mot LP1 nästa år och start i 2an efter att momenten är inlärda.

Utställning
Har inte varit på en enda.

Agility
Har aldrig varit med om maken på ojämn hund tror jag... Ena gången jättefint med bra flyt, framåt och allt men bara någon enstaka felgrej (rivning/vägran) andra gånger KAOS, river mycket, hoppar på mig och totalt oflyt... Men vi kämpar på och hoppas hitta varandra snart så att vi nästa år kan bli uppflyttade till klass 2. :) Hon var också med i det vinnande U-SM laget, men bidrog väl inte med något direkt ;) Haha!

Lite statestik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 1 (ag+ho): 28st
Antal nollade lopp: 2st
Antal disk: 9st

Antal starter i lydnadsklass 1: 10st
Antal 1a pris: 2st
Antal 2a pris: 3st
Antal 3e pris: 5st
Antal 0 pris: 0st

Placeringar i årets briard-listor (som dom ser ut nu, när det är drygt 10 timmar kvar att skicka in resultat)
Tvåa årets agilitybriard
Trea årets lydnadsbriard

STINGS MÅL INFÖR 2011
# Minst ett 1:a pris i lydnadsklass 3
# FSD 1
# Godkänt anlagsprov viltspår
# Minst en SM-pinne i hoppklass 3
# Minst en SM-pinne i agilityklass 3

PIPPIS MÅL INFÖR 2011
# LP1
# Godkänt mentaltest = korad
# Starta lydnadsklass 2
# Starta freestyle
# Godkänt anlagsprov viltspår
# Uppflyttad till agilityklass 2
# Uppflyttad till hoppklass 2

Som ni ser så har jag rätt mycket och ändå stora mål (känns det som) inför 2011. Men jag vill så mycket. :D Och är hundarna bara friska så tror jag vi kan klara det. Pippi ska ställas ut lite för att se vad hon går för. Sen kanske det blir lite rallylydnadstävlingar också. Får se vad man hinner med. Den blir ju officiell i juli. :)

Så summan för i år = jag är riktigt nöjd! :D Vet inte hur vi ska få nästa år att bli lika bra år dock. Haha! Förra året var ju också ett underbart tävlingsår!

Här är en bild på alla priser vi fått i år! :)



Kanske hinner jag fixa lite bilder från promenaden vid lunch idag, hoppas på jättemånga fina bilder! Men det kommer i ett nytt inlägg i så fall. Sting har precis fått simma! :D Något roligt för henne bland alla smällare! <3

Tjingeling!

Rapport från tävlingen igår

Här kommer en rapport och självklart filmer från gårdagens tävling.

Åkte dit tillsammans med Matilda och Eboni, alltid lika trevligt med dom! :) Först ut var agilityklassen. Sting var väääldigt taggad! Hahaha! Och Pippi var tvärtom, tyckte allt annat var mer intressant. Disk för båda.

Sting agilityklass


Pippi agilityklass


Sen efter en liten vila var det dags för första hoppklassen. Sting var lika taggad, gick bakom ryggen på mig och hoppade tredje hindret bakifrån = disk. Pippi skötte sig MYCKET bättre! Blev en vägran vid slalom annars flöt det på, blev 5.04 fel (tog en hel del tid iom vägran vid slalom därför lite tidsfel) och en 4e placering.

Sting hoppklass A


Pippi hoppklass A


Efter snabb ombyggnad och en banvandring var det dax för large igen. Sting var fortfarande riktigt på G, men nu gick hon att styra lite lättare ;) Blev dock en sur rivning på andra hindret. Så 5 fel och en 9onde plats. Pippi tog placeringen strax efter med ytterliggare ett 5-felslopp med en vägran på slalom.

Sting hoppklass B


Pippi hoppklass B


Är ändå nöjd med mina tjejor! Pippis lopp är ändå över förväntan, hon har inte kört agility sen oktober tror jag, och Sting i slutet på november. Så vi har inte direkt tränat för det här. Så det gick så bra det kunde med tanke på förutsättningarna. :) Men kändes bra att vi körde dom här loppen inför nästa helg då vi ska tävla på mässan! :D

Tjingeling!

Fridfullt här hemma

Ni anar inte hur lugnt och fridfullt det är här hemma nu ikväll! Tuva åkte vid 18-tiden. Jag var och jobbade då. När jag kom hem var det ingen som skällde ut mig! Underbart! Mina två verkar också tycka det är skönt. Dom har sovit hela kvällen. Mamma berätta hur dom betedde sig när Tuva åkte och det lät så himla roligt så måste skriva om det här också innan jag ska sova. 

Dottern i familjen kom och hämtade henne. Det blev full rulle, skällande och allt som blir. Brorsan hjälpte till att bära ut påsen med Tuvas grejor och matsäcken. Tuva skulle även få med sig en av sängarna här hemmifrån. Då jag ändå ska slänga dom för jag har köpt nya till mina. När mamma bar ut den stog Sting och Pippi vid dörren och kollade på mamma som om dom frågade henne "ska vi någonstans", mamma sa då "nej ni ska stanna hemma, Tuva ska åka hem nu". Dörren stängs och nu kommer det som är så kul! Sting och Pippi gick till mitt rum, stannade vid dörröppningen och tittade in. Sen gick båda in och la sig på varsin bädd med en djup suck och somnade sen! Måste sett väldigt kul ut, mina sötnosar! <3 Dom tycker säkert det är jätteskönt att det bara är dom nu igen.

Imorn ska jag blogga om tävlingen vi genomförde idag! :) Håll ut!

Natti natti!

Imorn åker Tuva

Ja, imorn åker Tuva tillbaka till sin förra familj. Det funkar inte att ha kvar henne här. Hon skäller ofta och lyssnar inte när man säger till henne. Hon snor mat från bänkar/bord etc vilket gör att man måste "Tuva-säkra" hemmet innan man kan lämna dom själva. Men det som får bägaren att rinna över nu är att Sting börjar vakta mat mot Tuva. Men det går ut på Pippi lite ibland. För är Tuva i närheten vid maten och Pippi är klar och tänker dricka vatten får Sting spel. Sting börjar nog också tröttna på att Tuva inte lyssnar. Men när Sting säger ifrån henne låter det på Tuva som om någon håller på att slå ihjäl henne och hon viker inte undan och skärper sig... Så lika bra att "få bort" henne så det inte blir värre. Sen är Sting säkert väldigt träningssugen. Hon har nog tröttnat på vilan nu också. Nu ikväll har jag borstat Tuva och klippt klorna på henne så hon är fin inför imorn.

Men nu ska jag packa lite grejor inför imorn. För då ska jag, Sting och Pippi på inofficiell agilitytävling! :D Wiiiie! Jättekul! Åker tillsammans med Matilda och Eboni.

Tjingeling!

Julafton nr 2

Idag hade vi en liten julafton till när brorsans flickvän kom. Då fick jag det här:



Ett par mjukisbyxor till
Handledsvärmare från Mommo som hon stickat själv
En tjocktröja från Camilla! Kan inte varit billig... :O
Film. Toy Story 3 (ska komma)
Film. Nanny McPhee och den magiska skrällen (ska komma)
Bok. Hundmatboken (ska komma)
Bok. Juridikboken
Bok. Bra relation

Alla böckerna är böcker som behövs till skolan till vårterminen! Perfekt att jag inte behövde köpa dom ju! :D Man tackar!

En bra liten julafton till alltså. Bra julklappar. :) Nu ska jag äta min glass *mums*

Vi hörs, tjingeling!

Kistamässan 2011

Hoppsan... Helt plötsligt blev det 14 lopp för mig att springa under tre dagar då Österåkers BK har sina agilitytävlingar på Kistamässan 6-9 januari (tävlar bara 7-9 jan). Fördelat såhär:

Fredag 7 januari
Sting hopp lag x2 och agility lag
Pippi hopp lag x2 och agility lag

Lördag 8 januari
Sting officiell agility + hopp 3 och inofficiell agility
Pippi inofficiell agility

Söndag 9 januari
Sting officiell agility + hopp 3 och inofficiell hopp
Pippi inofficiell hopp

Sen är alltså tanken att jag ska orka stå på benen och ha huvudet på skaft när vi börjar skolan den 10 januari... eller vänta! Vi börjar faktiskt tisdagen för måndagen är inte schemalagd. HÄRLIGT!

Nej nu ska jag nog snart sova. Blir nog inga fler inlägg idag.

Natti natti!

Julklapparna 2010

Dock inte alla än, eftersom vi kommer ha en till "julafton" imorn då brorsans flickvän kommer. Men det här är vad jag fick igår. :) Taaack!



Bajspåsehållare (vita tuben med en hund på till vänster)
En liten digitalkamera! Perfekt att ha i fickan när man inte orkar släpa med systemkameran överallt.
Reflexväst, alltid bra att ha!
Handskar för hundträning :)
Lite godis
Kinect Sports (konsollen sitter vid tv'n, den fick vi på morgonen)
Rutband för rutanträning. Great! Nu blir den alltid 3x3m och jag har lättare att se var i rutan Sting är...
Två par mjukisbyxor
Sex and the city the movie
Minnahs (från Idol) skiva
Träningsguide 1 + 2

Jättebra julklappar som jag kommer ha användning av. Får se vad jag får imorn då! :)

Efter promenaden efter lunchtid så satte jag mig och la in briardresultat. Duktigt! ;) Sen blev det en till promenad och direkt efter den lite svettigt framför Kinect'et ;D haha! Sen mat + fångarna på fortet. Blir riiiiktigt sugen på att åka tillbaka till Arosfortet när man ser det.

Gillar nya bloggen så mycket att jag gärna slänger iväg några inlägg per dag om jag kan och har något att berätta! :) Kul!

Tjingeling!


Tröttis...

Julafton var bra med massa braiga julklappar. Kommer ett inlägg senare om vad jag fick. Nu är jag tröttis. Men ska sätta mig och uppdatera briardresultat tänkte jag. Har jobbat hela fm och sen gått 50min med hundarna i djup snö. Nu när det inte är lika kallt går det bra, sköönt!

Tjingeling så länge!


Väntar på maten

Julmaten är snart klar, bra det. För jag är hungrig! Efter promenaden med hundarna så blev det lite apport-träning för Sting, och för att trötta ut henne ännu mer så blev det träna på att gå i en väska. Tänkte om jag kunde lära henne att öppna den själv så småning om kanske och krypa ner? Får se, måste hitta en bättre väska först med lättare lock... Får se om det funkar att lära henne det. Hm, och vad hände med fjärren-träningen? Öhm, glömdes bort. Grr!

Just det, när vi fick öppna våran morgonjulklapp så var Sting självklart med och hjälpte till! <3 Sen gick hon till granen och kika på paketen där och kollade mot oss och tyckte det var dags att fortsätta där. Söööötnos! Men hon fick allt vänta ett tag till, men snart så ska vi öppna klapparna och jag vet en som kommer vara överlycklig. :)

Tjingeling!

Morgonjulkapp

Efter att jag jobbat några timmar i stallet så var det gröt och skinkmacka och sen fick vi våran morgonpresent. Som i år var ett Kinect till Xbox! :D Riktigt roligt spel! Ska snart ut med hundarna. Men blir nog liite spela till innan jag ska ut. :)

GOD JUL allesammans!


Dan före dopparedan'

Har varit en skön dag idag. Sovmorgon idag också. Gått promenader med hundarna och bakat med mamma. :) Har även tränat lite med Sting vid två tillfällen idag. Både gångerna apportering och träna bort tugget. Det går bra faktiskt! :) Men ibland glömmer hon bort sig. Men det är mer sällan än förut. :) Så det går helt klart framåt. Borde kanske ta tag i mitt lilla vinterprojekt - fjärren. Haha! Den har ju varit katastrofal ett tag nu, och inte har vi hunnit träna den heller.

Nu är det uppesittarkväll med Bingolotto och jag hoppas jag vinner något snart. :) Imorn blir det jobb några timmar på morgonen innan julafton påbörjas! Hon som skulle jobbat har stukat foten tyvärr. Så jag och en till delar på förmiddagspasset. Så blir inte så länge iaf.

Nu börjar Bingo snart igen. Så bäst att avsluta här. GOD JUL på er!

Välbehövlig träning!

Wie! Idag var det träning tillsammans med Matilda! Lydnadsträning för Sting och Pippi.

Pippi fick köra lite läggande/ställdane under gång, inkallning och lite fjärr. Sen träna med bitstocken, både med mig och Matilda för att se om hon kampar med någon annan. Och jadå det gjorde hon! Duktig tjej!

Sting fick köra en hel del från lydnadsklass 3. Prövade sittande "i grupp" men då började tassarna frysa. Synd! Men bara träna uthållighet i kyla också.

Fritt följ: Jättefin kontakt och bra attityd! :D Bra vändningar och stegförflyttningar!
Sättande: Duktig som alltid!
Inkallning m ställande & läggande: Jaa, ställandet har hon svårt för som vanligt. Haha! Men läggandet gör hon snyggt!
Rutan: Lite osäker ut första gången, men hittade den. Segt läggande. Bra inkallning! Andra gången rakt på rutan, bra läggande och bra inkallning! Bara lite ringrostig kanske ;) Ena gången gick jag till vänster och andra höger. :)
Träapport: Träna lite på att inte tugga! Gick helt okej. Måste ta tag i det här flera gånger om dagen helst så hon lär sig någon gång.
Metallapport: Såå duktig! <3 Ja, hon skulle kunna galoppera in, men det kommer hon nog aldrig göra.
Vittring: Matilda hjälpte till att lägga ut så det blev tävlingsmässigt. Ut fort, nosa fint över alla pinnar och tog med rätt pinne in. Dock tugg, tapp och ingen ingång. Men det är sånt finslip vi har kvar att göra. :)

Så det blev ingen platsliggning och ingen fjärr. Men fjärren måste vi verkligen ta tag i! Sen är det som sagt lite finslip kvar. Men jag tycker ändå det börjar kännas bra inför en tävlingsstart i februari! :D Om hon går som idag så är det enda momentet hon skulle nolla fjärren. Dom andra skulle vi få poäng på. Ja, om hon sitter kvar då alltså. Haha!

Sen följde Matilda med hem och jag hjälpte henne att skriva ut en bild. :) Sen kolla vi igenom dom nya freestylereglerna inför nästa år. Det jag tycker var bra var att för att få diplomet krävs samma sak som till uppflyttning fast tre gånger. Som det är nu måste man ju få mer poäng än vad som krävs för uppflyttning. :)

Och än var dagen inte slut, utan jag åkte ut till Camilla för att jobba lite :) Gick bra och bättre väglag att köra i idag.

Nu börjar det bli sådär sent igen... Och jag hade ju en del att göra. Men fastna såklart vid datorn. Fy mig! Natti natti på er! 

Utställning och julklappshandel

Även igår var det lång dag på hundmässan. Läxor gjordes (vi hade fått med uppgifter från skolan) och så var det dags att ställa Sting. Det blev en slät etta. Kritiken får ni om någon dag. :P Haha! Jag har inte packat upp riktigt än. Mitt rum är ett bombnedslag just nu. *Paniiik* Hon hamna bakom dom andra två fina tikarna i konkurrensen, så 3a och sist där blev det. Men tycker hon skötte sig bra ändå i ringen, förutom att hon tyckte det blev tråkigt så hon skällde lite när vi vänta. Haha! Sötnos <3

Idag var det dags för shopping av julklappar tillsammans med Matilda i Uppsala. Vi var effektiva och klara relativt fort. Vi hittade vad vi skulle ha och det var jättetrevligt! Nästan alla klappar är köpta nu. Bara några få kvar nu, men i stort sett klar. :) Det är en hel del klappar. Så blir till att ha paketinslagardag snart! Kanske börja imorn då...

Just det! Jag lämnade hundarna 8.25 själva och strax efter 10 kom brorsan hem... Tuva har då mosat i sig en hel del chokladgodisar! :O Nere i gästrummet (som ligger i källaren) på skrivbordet (!) stog en skål med godis. Den var tom när han kom hem! Mina två skulle aldrig sno, så finns bara en kvar. Usch! Läskigt när det är choklad också! Jag kollade aldrig hur det såg ut nere, måste ju liksom Tuva-säkra hemmet innan jag går. Ganska så jobbigt. Grr!

Imorn ska vi träna lite lydnad med Matilda! :D Inte tränat på jättelänge. Men vi måste ju sätta fart, då jag har satt ett datum för debut i lydnadsklass 3, officiellt :) Så kan ju vara bra att finslipa lite och öhm typ lära in fjärren... Hahahhaha!

Nej nu är det sådär sent igen också så ska kissa hundarna en snabbis och sen sova!


Undra vad som händer imorn...?

Jag har väl inte haft världens flyt dom senaste dagarna, så jag undrar vad morgondagen har för tankar...

I torsdags när jag åkte till Camilla på kvällen för att jobba så var det världens snöoväder. Det var massor med drivvallar på hela vägen stundtals på den lilla vägen från Hjälsta Kyrka till Camilla... INTE kul! Men hade tur att det var en lastbil bakom som jag lät köra om. Så fick han göra spår. Det visade sig vara hennes granne, så hade fina hjulspår där det behövdes hela vägen dit. Bara grät och ville därifrån. Jag trodde att jag inte skulle kunna ta mig hem, skulle det fortsätta snöa och blåsa så mycket hade jag nog inte gjort det. Men det slutade så när jag åkte hem fanns spåren kvar i vallarna. Jag såg det som en rolig utmaning istället! Saktade in inför varje vall, siktade in mig på hjulspåren och GASADE! Ingen idé att bromsa. När jag kom fram till Hjälsta Kyrka fick jag stanna och rensa snö från hjulhusen då bromsarna var lite sega. Haha! Men jaa, det var en upplevelse det!

Igår skulle jag och en kompis på musikal inne på Cirkus i Stockholm. Problemen började hemma redan... Batteriet hade dött i bilen - hade glömt lampan i bilen tänd under natten. Fick hjälp med startkablar av grannen. TACK! Iväg och hämta upp Sophie. Sen kommer vi ut på motorvägen och bilen skakar som en jag vet inte vad! Åker av vid Bro, kollar hjulhusen ifall det fastnat snö, och det hade det på ena bakdäcket. Sen var det okej. Vi åkte hela vägen in till cirkus för vi kunde ju inte stänga av bilen så tidigt. Då kanske den inte skulle orka starta igen. Sen åkte vi mot en McDonalds som vi tänkte köpa mat på. Mycket åka... vet inte hur vi tänkte där. Vi hittade den, men ingen parkering. Tog ett varv till. Såg ett parkeringshus. Gick in en människa. Vi hängde på in genom dörrarna. Men hoppsan! Det var visst ett privatgarage. Shiet! Men vi fick åka ut efter henne, tänk! Annars hade vi blivit fast där nere! Upp igen och ut och hittade återigen ingen parkering. Letade efter en annan McDonalds via GPS'en. Den hittade vi snabbt, men ingen parkering. Men en lastzon där andra bilar stog. Där ställde vi oss. Sophie sprang in och köpte mat. Jag väntade kvar utifall någon kontrollant skulle komma. ;)

Sen när vi skulle åka iväg mot circus igen så körde vi FAST! Gaaaaah!!! Det är inte sant! Vi försökte putta loss bilen, bad om hjälp av människor på gatan. Öhm, sen var det någon som kläckte ur sig frågan "har du handbromsen i?" Hahahaha! Jaa, det hade jag visst. Hoppsan sa! Piiiiinsamt! Sen kom vi helskinade och med mat i magen till circus lagom tid så vi hann gå på toa innan föreställningen. Mycket trafik var det i stan, så från det att vi första gången var vid circuso tills vi var där sista gången tog det typ 1h... ;D

Idag skulle jag till hundmässan. <3 Skulle möta Matilda vid bankomaten här i Bålsta. Uppstigning 5.45 och åka 6.30. Trodde jag ja... Haha! Hade ställt klockan fel (6.45), men vaknade av mig själv vid 6.20... :O Bara slänga sig upp och göra sig iordning. Messa Matilda och säga att jag vaknade nyss. Haha! Hon tog ut pengar och kom till mig. Sen åkte vi iväg, inte jättemycket försenade ändå, jag hade förberett mycket igår som tur var. Vi kom fram i bra tid, hundarna hann kissa och bajsa sen stog vi i skolans monter mellan 8 och 10.30. Sen var det lite shopping sen freestyle i två timmar och mera shopping! Åkte vid 18. Så lite sliten är man nu. Men imorn ska jag dit igen. Då ska Sting ställas. Sen kl 17 är det julbord med ridskolans personal. Kul sällskap man kommer vara då ;D hahahha!

Men jaa, ni kan ju kanske förstå att jag undrar vad tusan som ska hända imorn? ;)

Provar då...

Jag funderar på att testa en ny blogg... Får se vad jag tycker om den här. :)

Idag har jag i alla fall promenerat med tre klasskompisar och det blev totalt 7 hundar, och alla var lösa hela tiden! Helt underbart! Blev fotografering också. Då fixade jag till årets julkort också. :) Får hoppas jag kommer tillbaka hit.


RSS 2.0