Året 2010


Nu är det dags för traditionen när jag berättar om året som gått. Det ska bli kul att summera det här året i och med att det har varit händelserikt på tävlingsfronten! 

Hälsan
Året började med att Sting var i vila länge. Gick på metacam och började simma. Det visade sig ju på hösten 2009 att hon hade ont i ryggen. Hon blev sakta men säkert bättre. I april tog hon sista metacamdosen och var dopingfri i maj. :)

Pippi blev biten av en hund en fredagkväll i mars. Tur i oturen var det någon bulldogliknande hund, enligt min låssaspappa (jag och Sting var på träningsläger) som bet henne, så det blev en ficka uppåt men inget neråt. Behövde inte sys heller, utan läkte bra själv. Hon fick inga men av det. Inge halt eller ens mer rädd för andra hundar. Skönt det!

STINGS 2010 (Pippis kommer längre ner i inlägget, lättare att dela på dom)
Lydnad
Första lydnadstävlingen blev i maj (i och med metacam-behandlingen). Där blev det ett 2a pris. Men nästa tävling i maj tog vi vårat efterlängtade LP1! :D Samma helg debutera vi även i lydnadsklass 2, och jag visste att vi inte var klara. Det blev ett 0 pris i åskväder, så är nöjd att vi ens kunde göra något! Men vi gav oss såklart inte. Efter ytterliggare 6 tävlingar till hade vi även LP2, det fixade vi 3 oktober! :D Det gick undan i klass 2! I slutet på november provade vi lydnadsklass 3 i samband med KM på Knivsta HU. Det blev ett 0 pris i -15 grader och 15cm snö! 172p blev det. Men är nöjd ändå! Hon frös om tassarna och vi gjorde så gott vi kunde. Nu tränar vi vidare inför en officiell debut i februari. :)

Freestyle
Har vi bara hunnit göra en start i, men med uppflyttningspoäng med 74,5p. :) Nästa år ska vi satsa lite mer mot FSD1.

Utställning
Har varit väldigt få av dom också. Två officiella och en inofficiell. En 2a i maj blev det och på Stora Sthlm blev det en slät 1a. På den inofficiella fick hon HP och blev BIM. :) Har ändå skött sig bättre på utställningarna i år än tidigare, mestadels alla fyra tassar i backen ;)

Agility
Ojoj! Vi kunde börja tävla agility först i juli i och med ryggen. Men första helgen i juli åkte vi upp till Härnösand och tävlade. Sen var vi igång igen. Hon hoppar mycket finare nu! :) Och svish så var vi helt plötsligt uppe i klass 3 både hopp och agility! :D Sting är numera Sveriges bästa aktiva agilitybriard då det bara är hon som tävlar i klass 3 nu! Underbart! Något mer som är helt underbart är vad vi åstadkommit i år. Vi blev klubbmästare i stora KM, vinnare av Bro-Håbo agilitycup och vi tävlade även lag på U-SM där laget tog hem guldmedaljen!!! :D Individuellt kom Sting på en 4e plats på U-SM! Grymt år!

Lite statestik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 2 (ag+ho): 11st
Antal nollade lopp: 4st
Antal disk: 2st

Antal starter i klass 3 (ag+ho): 10st
Antal nollade lopp: 0st
Antal disk: 4st

Antal starter i lydnadsklass 1: 2st
Antal 1a pris: 1st
Antal 2a pris: 1st
Antal 3e pris: 0st
Antal 0 pris: 0st

Antal starter i lydnadsklass 2: 7st
Antal 1a pris: 3st
Antal 2a pris: 2st
Antal 3e pris: 1st
Antal 0 pris: 1st

Placeringar i årets briard-listor (som dom ser ut nu, när det är drygt 10 timmar kvar att skicka in resultat)
Vinnare årets agilitybriard
Vinnare årets freestylebriard
Tvåa årets lydnadsbriard

PIPPIS 2010
Lydnad
Hon har varit väldigt jämn! Men tyvärr har vi haft struligt med platsliggningen. :/ Det har oftast saknats dom 30p från platsliggning till 1a pris nämligen. Sällan något annat som varit jättestruligt. Men så på dom två sista tävlingarna så slog hon till med dunder och brak. Två 1a pris helgerna efter varandra första gången med klassvinst, den andra med en andra placering. :D Duktigt tjej! Satsar mot LP1 nästa år och start i 2an efter att momenten är inlärda.

Utställning
Har inte varit på en enda.

Agility
Har aldrig varit med om maken på ojämn hund tror jag... Ena gången jättefint med bra flyt, framåt och allt men bara någon enstaka felgrej (rivning/vägran) andra gånger KAOS, river mycket, hoppar på mig och totalt oflyt... Men vi kämpar på och hoppas hitta varandra snart så att vi nästa år kan bli uppflyttade till klass 2. :) Hon var också med i det vinnande U-SM laget, men bidrog väl inte med något direkt ;) Haha!

Lite statestik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 1 (ag+ho): 28st
Antal nollade lopp: 2st
Antal disk: 9st

Antal starter i lydnadsklass 1: 10st
Antal 1a pris: 2st
Antal 2a pris: 3st
Antal 3e pris: 5st
Antal 0 pris: 0st

Placeringar i årets briard-listor (som dom ser ut nu, när det är drygt 10 timmar kvar att skicka in resultat)
Tvåa årets agilitybriard
Trea årets lydnadsbriard

STINGS MÅL INFÖR 2011
# Minst ett 1:a pris i lydnadsklass 3
# FSD 1
# Godkänt anlagsprov viltspår
# Minst en SM-pinne i hoppklass 3
# Minst en SM-pinne i agilityklass 3

PIPPIS MÅL INFÖR 2011
# LP1
# Godkänt mentaltest = korad
# Starta lydnadsklass 2
# Starta freestyle
# Godkänt anlagsprov viltspår
# Uppflyttad till agilityklass 2
# Uppflyttad till hoppklass 2

Som ni ser så har jag rätt mycket och ändå stora mål (känns det som) inför 2011. Men jag vill så mycket. :D Och är hundarna bara friska så tror jag vi kan klara det. Pippi ska ställas ut lite för att se vad hon går för. Sen kanske det blir lite rallylydnadstävlingar också. Får se vad man hinner med. Den blir ju officiell i juli. :)

Så summan för i år = jag är riktigt nöjd! :D Vet inte hur vi ska få nästa år att bli lika bra år dock. Haha! Förra året var ju också ett underbart tävlingsår!

Här är en bild på alla priser vi fått i år! :)



Kanske hinner jag fixa lite bilder från promenaden vid lunch idag, hoppas på jättemånga fina bilder! Men det kommer i ett nytt inlägg i så fall. Sting har precis fått simma! :D Något roligt för henne bland alla smällare! <3

Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: éva, ashley o will'o

Vilket år ni har haft!! Grattis till alla fina framgångar och VAD DUKTIG du är yessica!!! Krama dina söta tjejer och LYCKA TILL 2011.



Éva Ashley o Will'0

2011-01-01 @ 10:56:36
Postat av: éva o tjejerna

Vilket år ni har haft!! Grattis till alla fina framgångar och VAD DUKTIG du är yessica!!! Krama dina söta tjejer och LYCKA TILL 2011.



Éva Ashley o Will'0

2011-01-01 @ 10:58:40
Postat av: Matilda o Eboni

Ni är såå grymma! Och du är en grym hundtränare! Mer allroundhundar får man leta efter:)

2011 kommer bli grymt! Och vi kommer att tävla en del tillsammans, wiiie!

Är så glad att vi har funnit varan=)

Kraam

2011-01-01 @ 13:23:54
URL: http://www.agilityeboni.wordpress.com
Postat av: Barbro

Grattis till 2010 års framgångar med vovvarna!!!

Ni är såå.. duktiga

Vi önskar er LYCKA TILL 2011!

//Barbro

2011-01-01 @ 19:42:00
URL: http://flyingrugs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0