Lydnadstävling

Då stog jag och Sting på startlinjen för en lydnadsklass 3 start igen då. Denna gång kände jag mig inte alls nervös faktiskt! Utan kände mig ganska samlad och såg det mer som träning! Så rätta känslan hos mig, och Sting kändes faktiskt väldigt bra också. Pigg och glad men ändå inte för flamsig och virrig som hon lätt blir. Underbart!
 
Tyvärr räckte inte poängen hela vägen till 1a pris idag, men det kändes bra ändå och vi fick i alla fall ihop till ett 2a pris. :) Här kommer betyg och kommentarer från idag:
 
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 8p - kliar sig, flyttar tassar - Så typiskt då!
Fritt följ: 7p - tappar pos, tränger v.halt, sitter snett stegförflyttningar, bra steglängd - Kändes faktiskt bra! Bättre känsla än vanligt, en gång flöt hon ut. Annars bra kontakt! Ang steglängden så sa domaren till mig efteråt att jag var den enda som tog riktiga steg i stegförflyttningarna utan fusk och att jag även gick på väldigt bra. Jättekul att höra sånt! :)
Sättande u. gång: 8,5p - tar några steg
Inkallning m. ställande: 8p - tappar tempo mot slutet, sitter ej - Fiiint ställande i alla fall! :D Men så saktar hon av en liten bit innan mig. Synd. Men funderar på om hon tyckte underlaget var för obehagligt. Vi körde på grus och det började frysa på och bli hårt, kanske lite vasst?
Rutan: 8p - extra kommando ligg, saknar tempo - Samma här, tempot ut inte det bästa. Men fint gjort av henne ändå.
Hopp apport: 6p - tuggar mycket, sitter ej vid avslut - Gaaah! Blir galen... och dessutom gick hon långt bakom mig å tuggade. :/ Men kom närmare iaf så jag kan kunde ta apporten.
Metallapport: 7,5p - tempo in, travar - Oj vad han drog på det. :/ Bra ingång i alla fall! :)
Vittring: 5p - tappar, föraren tar själv utan att flytta - Fint letande, gjorde mitt dk vid ingången. Lite lite tugg bara, verkade vara tillräckligt lite för att han inte skulle skriva upp det. Synd på avslutet.
Fjärr: 7p - Sitter ej, skäller - Massa extra kommandon och olika skiften gjorde hon. Haha! Så en hel del skällande också i och med det. För hon blir frustrerad när jag tjatar. Men wow! Inte alls speciellt mycket framflytt! Alltid något ju! :D
Helhet: 7p
Totalt: 233,5p, 2a pris, 3e plac av 10.
 
Jag är som sagt nöjd ändå! Några moment som skiter sig (hopp å vittring framförallt), och smågrejor i andra som hon SKA klara som gjorde att det inte räckte hela vägen. Men känslan var bra och det kändes som det viktigaste idag! :)
 
Här ligger hon med priset vi fick för 3e placeringen idag. :) Vi fick även en kexkartong. Men den gav vi bort då vi fortfarande har massa kex kvar. ;) Nästa tävling om en vecka i Knivsta. Hoppas jag hinner träna mer den här veckan så att ALLT sitter då!
 

Chocolate chip cookies <3

Skrev ju tidigare att jag var sugen på att baka. Så jag satte igång att göra Chocolate chip cookies. :) Det är så goott! Kameran fick luftas lite också. Sting fastnade på bild några gånger också.
 
Choklad! Ser det inte gott ut?
 
Sting kollar så jag lagt på pappret på plåtarna ordentligt.
 
Leka? En av hennes favvoleksaker. Det är en petflaska i.
 
Sötnosen. <3
 
Hahahahaha! Alltså denna bild! Klockren! Kul att fånga ett sånt ögonblick! Hon skäller alltså till då hon vill ha leksaken.
 
Utklickade på bakplåtspapper. Smeten är också ganska god faktiskt ;)
 
Mums, färdiga!
 
Nu ska jag sova. Måste ladda batterierna till den kommande veckan. Jobbar till 18 alla dagar utom tisdag. Måste även försöka hinna träna Sting då det är tävling på söndag. :)
 
Natti natti!
 

Dressyrtävling med Damien

Idag var det dags att tävla dressyr med Damien igen! :) Har varit så taggad hela veckan! Transporten gick bra tycker jag. Lite dumheter. Men in kom vi både dit och hem och inte så lång tid tog det. Det är som att han inte har riktigt koll på sin kropp vid lastning. Han hamnar lite snett och fel och då går det inte. Men så snart han kommer på rätt så är det inga problem.
 
Åter till själva tävlingen, idag var han lite spänd och då blir han hög i nacken och drar in nosen mot bringan tyvärr. Men stundtals gick han bra och inga avbrott i galoppen! :) Härligt! Poängen landade på 167p och 61,9% vilket är godkänt resultat (man brukar säga att 60% är godkänt). Känns himla kul att faktiskt komma över 60%-sträcket! Vi gjorde ju det även förra gången. Så det är kul! Vi ska försöka åka på nästa klubbtävling i dressyr också såklart! För det är kanonbra att ha något mål att träna mot för mig. Så då ska vi rätta till det vi missade på idag, vilket var smågrejor.
 
Ska försöka att kunna få lektion oftare och kanske åka till ridhuset lite oftare också så kanske han blir mer avspänd där. Även om han faktiskt skötte sig bra idag ändå! :)
 
Mamma filmade, himla bra att se! :) Så varsågoda, ni får också kolla.
 
 
Nu är jag riktigt baksugen, får se vad jag bakar för något...
 
Tjingeling!

Agilitytävling med Guiness

Dags för oss att stå på startlinjen igen! :) Taggade och båda banorna kändes bra!
 
Först ut agilityklass 1. Tyvärr missade han kontaktfälten på både balansbommen och A-hindret! Och jag gjorde inte om fast jag förut sagt att om han inte gör rätt beteende så ska jag göra om. Men jag kände att jag ville inte bråka riktigt... Kändes som att det skulle vara bättre att få en bra känsla istället. Får försöka träna ännu mera helt enkelt! Men i övrigt gjorde han ett mycket mycket fint lopp! Hindrena låg på bara 45cm, så inget rivet hinder och slalom gjorde han kanooonfint! :D Han hade snabbast tid av alla, trots några snurrar. Så om inte OM hade varit hade vi vunnit alltså. ;) Vi kom 7a nu istället. Men är så nöjd!
 
 
Sen hoppklass 1. Han fick tyvärr en rivning. Jag gjorde inte som jag skulle. Dvs sticka direkt när jag skickat honom över hinder nr 3, för att hjälpa honom att få en rät linje till nr 5. Alternativt valt en annan handling kunde jag ha gjort. Men men, nu gjorde jag som jag gjorde. Han gjorde så gott han kunde och då la han inte riktigt fokus på att hålla reda på tassarna. Ganska kraftig sväng tillbaka mot slalom där han flöt ut, men fick ingen vägran och sen var slalom inga problem - hääärlitg! Mot slutet gjorde han en konstig snurr efter ett hinder... var som att han läste bakombyte men det var inte alls något sånt... märkligt. Aja, med 5 fel slutade vi på en 8onde plats, och hade kommit 2a utan dom. Så känns ju ändå kul att han ändå har topptider. Nu ska bara felen bort också.
 
 
Himla nöjd med honom idag, fokuserad! Dessutom ingen disk! :D Wihoo! Nu ikväll tog vi en promenad på 6,7km, dels för att lämna hem Guiness och för att Sting skulle få en ordentlig promenad efter att bara varit hemma. Eller snälla mamma hade gått en promenad på 50min med henne. Men hon fick ingen träning igår och inte idag, så får kompensera med lite längre promis. :) Och hon var riktigt pigg och framåt! Ville busa med Guiness titt som tätt och sen när vi lämnat honom gick vi en väg där jag kunde släppa henne. Och oj vilket springfnatt hon fick! Heeeelt galen! Var knappt så benen hängde med! Hahahaha! Bushund! <3 Tror att någon försökte tala om för mig att hon vill träna kanske? ;)
 
Så får kanske bli ett litet innepass med något nytt trick eller så ikväll...
 
Tjingeling!

Otur IGEN!

Oj, inte hunnit blogga på hela veckan... men vi har tränat och träna lydnad, och det går så bra! :)
 
Idag var det då tävling igen, Strängnäs Lokala KK. Och som vanligt (undrar om någon med flit gör detta...) så kommer det något ljud som Sting reagerar på, denna gång i form av en liten smäll någonstans. När den kommer så står vi vid klubbstugan för att det är någon minut kvar till sitt i grupp och platsliggning. Har henne lös. Men så fort hon hörde ljudet så sprang hon in. :/ Fick nästan släpa ut henne. Försökte få upp kontakten. Men lyckades inte helt. På med koppel och in för gruppmomenten. Brukar ju inte gå in med koppel men hade jag inte haft det nu hade hon aldrig följt med mig. Men hon satt och låg kvar! Duuuktig! <3 Jättebra gjort av henne! Dock fick jag dra till med fler kommandon på läggandet eftersom hon var så låst. Vi hade egentligen nr 1 men domaren och dom övriga 3 tävlandena var snälla och lät mig starta sist sen så att hon kunde få ligga i bilen och försöka släppa det mesta av rädslan. Sen gjorde hon ändå bra ifrån sig med tanke på hur lost hon ändå var! Hon gjorde allting! <3
 
Här är betygen:
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 8p - Flera DK - Stör mig lite på domare som inte skriver extra kommando när det är det. För DK var det ju inte egentligen. Bara flera extra kommandon. Jaja, ;) la sig inte direkt pga skottberördheten.
Fritt följ: 5p - Position, luftar, sitter ej, släpper, fuskar vinklar, DK-fot - Gick inte alls något bra. Men på något sätt tog vi oss ändå runt utan att hon stack iväg för långt. Men det var MYCKET luft. Men stundtals gick hon bra faktiskt. Surt när hon inte kan slå ner baken bara...
Sättande u. gång: 9p - Trampar något vid sättande - Duktig! Otroligt att hon satte sig med tanke på att hon knappt gjorde det vid fria följet! :D Kändes dock inte riktigt med i transporten.
Inkallning m. ställande: 7,5p - Tempo, sitter ej - Hon hade samma tempo bägge sträckorna (galopp, men inte full rulle) och gjorde ett jättefint ställande! Gjorde handtecken bara. Hääärligt! :D
Rutan: 7p - DK, tempo, DK vid halt, sitter ej - Hon sprang ut snett åt höger istället för rakt fram. Men hon riktade in sig självmant till rutan och gjorde ett bra stopp mitt i rutan! Sen fick jag tyvärr säga ligg två ggr och tyvärr strulade avslutet. Men så duktig att våga sig hela vägen ut ändå! :)
Hopp apport: 5p - Tuggar, DK, sitter ej - Gaah! Hon kom inte ens in fot med den! :/
Metallen: 6p - Tempo in, släpper apporten, sitter ej - Gjorde som hon brukar fram tills hon släpper och inte sätter sig. Annars så var hon duktig!
Vittring: 6,5p - DK ingång, släpper apporten - Hjälpte henne in, men knappt något tugg då istället, bra! Tyvärr släppte hon då. Men hon satte sig! ;) haha!
Fjärren: 0p - Flera DK, kliar sig, missar skiften - Mycket konstigt dömt... Då jag tänkte efter sen så fick jag bara det till att hon missade två skiften. Visst många extra kommandon fick jag ta till. Men men, enligt mig en godkänd fjärr med tanke på allt. Och det bästa! Inte alls mycket förflyttning! :D
Helhet: 6p - Tyvärr, är inte riktigt med - Nej, och jag vet ju varför. Ändå nöjd med tanke på allt och hur bra hon ändå kämpade! Tänk hur bra det hade blivit om hon inte lagt energi på att blir rädd för smällen! <3
Totalt 192,5, 3e pris (preciiiis!) och 2a placering
 
Jag ska anmäla till våran klubbs lydnadstävling den 28 oktober och hoppas på bättre resultat då! Men nu soova.
God natt
 

Filmer från helgen

Här kommer filmer från helgens lopp. Ni kan se vad jag tyckte i tidigare inlägg, annars så skriver jag alltid liten text i slutet på filmen också. :)
 
Lördag 29 september
 
Agilityklass 3 A
 
 
Agilityklass 3 B
 
 
Hoppklass 3
 
 
Söndag 30 september
 
Agilityklass 3
 
 
Hoppklass 3 A
 
 
Hoppklass 3 B
 
 
Ska snart ta och gå å sova. :) Natti!

På väg hem

Då var helgen slut och vi börjar resan hemåt. Tusen tack för skjuts till och från tävlingarna, filmning av alla lopp där, boende och god mat under helgen Therese! :) hoppas Gnistra snart börjar löpa så vi snart kan komma tillbaka och hämta valp. :)

Vi var tidiga till tåget, skönt att slippa stressa, så här väntar vi med packning. :)


RSS 2.0