Året 2013

Dags för en summering av året 2013. Vanligtvis sitter jag och gör det här på kvällen den sista januari. Men i morgon kommer vi fira nyår tillsammans med Emelie och hundarna, som imorgon totalt kommer landa på 6(!)st briarder! :D Vi ska fira in det nya året med att först träna i inomhushall för att sen åka till ett hotell som kommer vara fyrverkerifritt! Blir toppenbra! Dels för Sting som redan är rädd, men även bra för Izza som än så länge inte reagerat, och jag vill att det ska fortsätta vara så!
 
Jag delar som vanligt in efter gren och inte månad. ;) Enklare så.
Först Sting, sen Izza. :)
 
STING
HÄLSAN
Som alla (säkert) vet så fick Sting diagnosen blodcancer i början på juli. Något som hon säkert redan hade när jag först kände symptomen i mitten på maj. Men då det inte verkade vara det så tog bara blodprov vid flera tillfällen, men när dom vita blodkropparna inte ökat igen blev det vidare utredning, därav den långa "väntetiden" till fastställd diagnos. Vi tog beslutet att behandla henne och det har gått bra! Hon är friskförklarad och har under hela tiden varit pigg och glad och inte mått dåligt alls! Nu återstår att se hur länge hon får hålla sig frisk.
 
AGILITY
Sting har bara gjort två lopp på tävling i år. Det var på min födelsedag den 6 juni som vi åkte till Gävle för att försöka få med en kvalbiljett till Doggy Professional Agility Cup final. Hon hade inte tränat på väldigt länge, men går ändå in och gör två stabila nollade lopp vilket ger oss biljett till finalen! Tyvärr så får hon sen diagnosen och kan inte tävla i finalen. Men vad gör det när hon fortfarande lever! :)
 
LYDNAD
Det hanns inte med så många starter, och inga resultat att skryta med direkt. Men på briardspecialen i våras blev vi cupvinnare i klass 3! :D Vi hade även bra känsla på planen den helgen. Så trots brist på 1a pris så var det extra kul att få vinna priset i cupen! :)
 
RALLYLYDNAD
Vi hann med fyra starter i avancerad klass. Men bara två godkända resultat, tyvärr var det på våran sista start som vi missade med 1p till godkänt. Man ska ha 70p och vi fick 69p... Inte kul och känns trist i efterhand att vi inte fick till den där poängen bara, för då hade hon varit uppflyttad till rallylydnad mästarklass nu. Men men, sånt är livet! Hoppas vi kan starta igen innan cancern kommer tillbaka.
 
FREESTYLE
Endast en start blev det i år, och då på inofficiell tävling på Agria Freestyle Cup Final på My Dog! Hon gjorde ett bra program, dock flippade hon ur lite mot slutet tyvärr. Hade varit kul att se hennes poäng utan den flippen. Men det räckte näääästan till uppflyttpoäng, vilket var riktigt kul! :)
 
HEELWORK TO MUSIC
Blev ingen start där i år.
 
UTSTÄLLNING
När vi ändå var ner till My Dog för freestyletävlingen passade jag på att ställa ut den ena dagen. Vi fick nöja oss med ett excellet (som vanligt). Men bästa kommentaren från domaren:
Domaren: Hur gammal?
Jag: 7.
Domaren blev tyst och jag säger "7år".
Domaren: Jahaa, hon beter sig inte som 7år, mer som en valp. 
 
Repris på den här bilden blir det som avslutning, min guldklimp i fullpäls lyser upp bland alla svarta öppenklasstikar. Tyvärr fick vi ingen placering.
 
 
IZZA
HÄLSAN
Hon har varit pigg och galen hela året! Hade någon liten öroninfektion/inflammation (minns inte exakt vilket), som efter behandling blev bra. Tänkte att till våren ska jag ta henne till kiropraktor och kolla igenom henne eftersom hon är så vild och galen. ;) Så man upptäcker någon eventuell smågrej innan det blir stort.
 
UTSTÄLLNING
Det är det enda vi pysslat med i "tävlingssammanhang" i år. Och det har ju gått riktigt bra i alla fall!
Totalt har hon ställts på 13 valputställningar och det har resulterat i 13 HP(!), 10 BIR och 2 BIM. Samt BIS1, BIS2 (x2), BIS3 & BIS4! Vilket betyder att hon blivit BIS-placerad på alla SBK-utställningar utom en! :) Hon fick avsluta året med ett Very Good i juniorklassdebuten. Hon behövde utvecklas mer, vilket är helt naturligt. Nu avvaktar vi lite med utställning tills hon vuxit till sig lite mera. Men några SBK-utställningar ska vi väl hitta till våren och prova lyckan på så får vi se. :)
 
SUMMA
Det har varit uppåt och nedåt såklart, men är överlag nöjd med året ändå. Sting är med oss ännu och det är det viktiga, och Izza kämpar på med lydnaden (som är så kul att hon har lite svårt att sansa sig, hehe) och är riktigt träningsvillig! :D
 
Såhär såg målen ut inför året
Sting
  • Minst ett godkänt resultat rallylydnad avancerad
  • LP3
  • Debutera lydnasklass elit
  • Minst ett uppflyttningspoäng Heelwork to Music klass 2
  • Minst ett uppflyttningspoäng Freestyleklass 2

Tyvärr satte ju sjukdomen stopp för det mesta, men två godkända resultat fixade vi i avancerad klass! :)

Izza
  • Växa och må bra. :)
  • Ha kul!
  • Bygga bra grunder till kommanda grenar

Känns som att vi har lyckats med dom målen. :)

Nu ser vi framåt och mot 2014! Hoppas Sting får vara frisk!
Jag ska försöka komma fram till vad jag vill ha för mål till nästa år. Så det kommer väl här i bloggen när jag väl bestämt mig. :)

Tjingeling!


Bra ridpass!

Jag började rida Ville i måndags, men fodervärd på honom kommer jag bli först den 1/1. :) Så fick en extra vecka nu. Den började lite knackigt i måndags med att jag flög av då han gjorde en rejäl bakåtkick för att jag la på spöt. ;) Något jag aldrig tidigare råkat ut för faktiskt (även om många andra gjort det). Haha! Till och med osäker på om jag någon gång ramlat av honom. Men sen i måndags har det bara gått uppåt! :) Så det känns ju skönt.
 
Idag blev det ett riktigt bra pass! Han har lite jobbigare för högergaloppen, men även där lossnade det och han blev rund och fin. Vi tar lite i taget. Vänstergaloppen var såklart snäppet bättre och kunde med lätthet jobba i både öppna och sluta! :) Bra känsla idag och vi var ett team.
 
Jag tror att det är för att jag dels börjar hitta knapparna. Men framridningen är en viktig del på honom. Jag skrittar fram honom från marken. För då kan jag gå på med spöt (om det behövs!) utan att han tjurar och kickar på samma sätt. Blir mycket halter och igångsättningar, och han ska svara direkt fram med en touch av spöet. Och skulle han trava iväg (vilket är en bra reaktion!) så springer jag med några steg och berömmer. Detta gör honom helt klart mera med på noterna redan när jag sitter upp då. Sen är det trav och galopp i bra tempo heeelt utan krav en stund. Sen är han igång i hela kroppen och då har han bjudningen framåt och man kan börja jobba. :) Man måste liksom få igång motorn i honom för sen går han som en klocka! <3
 
Så, framridningen är viktig att man gör rätt! Känns bra att hitta bästa sättet! :)
 
Tjingeling!

Hästgrejor säljes!

För att få plats med nytt så tänkte jag försöka sälja av lite. Mest schabrak.
Kontakta mig på [email protected] om du är intresserad. Ev. frakt står köparen för.
 
SAMTLIGA SCHABRAK (storlek full) 50:-/st
Reflexschabrak (nedan)
 
DETTA (nedan) SÄLJS FÖR 25:- pga det fula märket vid sadelgjorden.
 
TRÄNS 150:- - SÅLD!!

GRIMMA 50:-
 
RIDHANDSKAR (strl M) 50:-
 
Tjingeling!
 

Ville <3

Från och med den 1 januari 2014 kommer en till fyrbening ta en del av min tid. Skillnaden mot fyrbeningarna jag redan har här hemma är att den här är aningens större. ;)
 
En av ridskolehästarna på Håbo Ridklubb behöver fodervärd. Och till saken hör att den här hästen var min favorit under den tiden jag red där. Så jag slängde iväg ett mail med frågor och det känns bra, så nu är det bestämt! Från årsskiftet ska vi lattja ihop igen, det var länge sen sist! :) Kommer troligtvis dela honom med någon annan och det känns också bra då det blir lite billigare och inte lika uppbokat. Ska bli så skoj!
 
Har ju såklart ingen ny bild på honom, men slänger in en bild som togs september 2009. :)
 

Tjingeling!

Klickerpass med Izza

Izza verkar visst funka bäst i träningen med klicker... Fick för mig att träna lite, haha! Usch vad jag har dåligt samvete för att vi inte hunnit träna speciellt planerat/ordentligt på ett bra tag! Men ett kort pass blev det i alla fall. Denna gång med apporten och tog fram klickern också. Vi har haft lite problem med att hon går upp i varv direkt och då har det börjat komma tugg. Blev därför att jag bara la av med apporten för det var ju inte kul. Försökte hitta lösningar, men kände inte att något funkade. Så testade jag med klickern ikväll. Och se där! Mer fokus direkt kändes det som och jag kunde belöna just hållandet.
 
Nu är jag ju verkligen inte den människan som använt klickern i allt... har alltid trott att det ska bli en grej för mycket för mig. Skulle därför behöva hjälp med en liten fråga som dök upp under det här passet. Är det fel om hon släpper apporten när jag klickat? Eller ska hon hålla tills jag ger något släppord? Alltså inte just "loss" kanske men "okej" då det är släppordet i till exempel sitt kvar om jag vill lösa upp henne eller liknande. Eller är klicket som ett släppord. För hon får ju belöningen direkt liksom. Haha, som sagt. Inte så insatt i klickerträningen helt. :P Men Izza snappade upp klick = godis MYCKET snabbt! Plus att vi nu haft hjälp av den i fotgåendet och så apporten. Så jag får väl så lov att fortsätta. ;)
 
Ska snart ta och sova, imorn ska jag in till Hundmässan igen. Var där idag och kollade på briarderna (skulle ställt Izza men struntade i det då jag inte vill riskera att få hem kennelhosta), samt hejade på Isabel med sin pumi som fick sitt andra cert! Grattis till dom! Sen lite shopping.
 
Tjingeling!
 

Sting <3

Jag tror Sting mår väldigt bra just nu. <3 Hon vill busa med Izza mer och mer. Ikväll röjde dom en del inne och det var jag som fick bryta då jag tyckte att det räckte. Dags att sova liksom. ;) Sting har ju inte velat leka med Izza så mycket tidigare. Känner att det måste ju bero på att hon faktiskt inte mått helt okej ändå.
 
Jag är förväntansfull inför besöket på Ultuna på torsdag då en utvärdering av behandlingen ska göras. Hoppas det visar positiva saker. Men vi tar en dag i taget och jag vågar inte hoppas på för mycket ändå. Men jag är nöjd med mitt beslut att prova behandla henne då hon inte mått dåligt under tiden och är så glad varje gång vi åkt till Ultuna! <3 Hon är en riktig kämpe!
 
En hyffsat ny bild. Här med sin fina pyjamas som hon trivs jättebra i. :)
 
 
Sova var det ja...
God natt!
 
 
 

RSS 2.0