Veterinärbesök

Idag åkte jag och Pippi ner till veterinären här i Bålsta för att kolla upp en del grejor. Hon kliar sig en del (har fått två småsår från ingenstans, hade på hakan förut, men dom försvann), flämtar, känns seg, känns som om hon dricker mycket. Ja, det var väl typ det... Mycket saker.

Veterinären sa att såren inte såg ut som något att oroa sig för, det såg inte ut som parasit/tumör eller något annat. Mer som om hon fått en pinne/hörntand där eller haft fästing där. I och för sig tror jag inte något av det inträffat. Det mest troliga är väl pinne då om hon stuckit sig när hon gått in i någon buske.

Flämtningarna behöver inte betyda att det är något fel. Hon lyssnade på hjärta och lungor och det lät bra. :)

Hon löpte ju klart för ca 2-2,5 vecka sen. Kanske därför som hon är seg + att hon blir ju mer vuxen efter varje löp också. Kan ju vara något sånt bara. Hon sa att hon ser bara en trevlig och bra hund. :) Det beror ju så mycket på vad man jämför med. Jag jämför ju med Sting, som är helt gaalen och är 2 år äldre. Hahaha! ;) Hon kanske bara är så. Vi väntar och ser om det blir bättre.

Jag tog med ett kissprov från morgonkissningen och hon sa att det såg bra ut. Bra på alla delar, så även om jag tycker att hon dricker mycket var det rätt surhet m.m. vilket betyder att det går inte bara rakt igenom i alla fall, och hon kan ju hålla sig en hel natt.

Så vi avvaktar, eftersom hon tyckte inte att det var något att gå vidare på än så länge. Men fortsätter det och jag vill så självklart kan man ju göra blodprov, ta biopsi på såren, göra ultraljud och EKG på hjärtat osv osv. Men som sagt, hon tyckte inte det var värt just nu.

Såå, hon är frisk alltså. Men har ändå bestämt mig för att hon får stanna hemma imorn istället för att tävla lydnad x2 eftersom hon inte känns helt fit for fight liksom! :) Dessutom har vi inte hunnit träna (förutom i onsdags, och då gick det ju sådäär...).

Men Sting ska få sig ett litet apporteringspass strax, för vi åker iväg imorn iaf! :D Hoppas på bra resultat, men först och främst ska vi har ROLIGT! :)

Tjingeling!

Träning på klubben

Blir en snabb blogg här nu från min mobil.

I förmiddags åkte jag till klubben med Sting och Guiness. Först agility med Guiness och sen lydnad med Sting.

Guiness:
Det var ju ett tag sen vi kunde träna, det märktes eftersom han glömt lite. Tunnlarna gick bra i alla fall. Däcket missade han några ggr om han kom i fart. Blir nog bättre när vi får till kontinuerlig träning. :) tränade även på framåt, två hinder funkar. Men med fler hinder så springer han förbi. Något att jobba på såklart. :) Tycker ändå han var duktig med tanke på uppehållet. :)

Sting:
Det lät från kungsängens skjutfält när vi kom dit, men körde ju Guiness först så tror hon hann släppa det, hon var inte direkt berörd heller. :) Vi gjorde det här idag:

Fritt följ - lite seg i början, men tog henne direkt från bilen typ, så hon behöver ju lite uppvärmning för efter att vi tränat andra moment en stund gick hon bättre! :D märktes så tydligt idag. Vilket är bra att se.
Sättande - bra!
Ink m ställ o lägg - belönade med boll efter ställandet, andra gången efter läggandet, ställandet var bra då också. Bra tempo! :)
Hopp apport - tjuvade första gången och lite tugg efter ingången. Andra gången kanonfint! Inget tugg alls och hon fick ändå vänta en liten stund. :) duuktig!
Vittringspinnen - gick inte så bra som det gjort tidigare. :/ hon slarvade en hel del.

Det var riktigt varmt idag, så det blev ju lite jobbigt att träna eftersom vi är vana vid kyla nu ju. Är ändå nöjd med henne. :) imorn ska vi ta det lugnt, träna vittringspinnen och apporten och fritt följ. :)

Nu är det dags att sova. Natti!


Testar...

Testar appen som kommit från blogg.se. :)


Kommenderingsträning

Ikväll var det kommenderingsträning på klubben, passade på att åka eftersom jag inte skulle till Camilla. Perfekt inför helgen :) Först var det platsliggning, då tog jag Pippi eftersom jag känner att hon behöver det mer än Sting. Men det gick inte så bra, eller både bra och dåligt. När jag lämnade henne reste hon sig, jag la då om henne, och sen låg hon utan problem i 3min när jag var gömd... Irriterande! Vi gjorde även en platsliggning efter att alla kört och då reste hon sig första gången när vi lämnade också. Vi gjorde om det från början och då klarade hon det. Men istället låg hon och nosade en hel del. :/ Ropade åt henne, men hon började om igen. Så gick fram och ställde mig 20m ifrån. Då låg hon bra i alla fall.

Man kör sen fritt följ och så väljer man tre moment.

Sting var startnr 4 sen och vi körde dom här momenten:
Fritt följ - Gick fiiint! Bara en gång som hon verkligen gick ur och jag sa till henne, det var efter den långsamma marschen, annars gick hon bra med en härlig attityd. Något taggad kanske ;)
Ink. m. ställ o lägg - Bra tempo, fint ställande, men vid läggandet tittade hon till ordentligt på någon som stog bredvid i mörkret och gled inåt. La till ett dk då när jag kände att hon släppt det och var på väg mot mig igen, då la hon sig direkt.
Rutan - På andra sidan om rutan så var det en annan som tränade sin hund lite, Sting sprang heeela vägen utan att bli osäker på den störningen! Hon som tränade sin hund sa stanna precis innan Sting kom till rutan, men Sting fortsatte ändå och stannade samt la sig på mina kommandon! Gick bra med inkallningen också.
Hopp apport - Liiite tugg vid ingången medan vi väntade på att TL skulle säga "ta föremålet". Lite mer träning där bara så fixar det sig tror jag!

Riiktigt nöjd med henne idag också. Bra attityd!

Sen var det Pippis tur.
Fritt följ - Hon går fint i positionen och hänger med :)
Rutan - Här hade vi stor störning av valpkursen som hade kommit till planen precis bredvid. Efter en hel del omdirigeringar osv så fick jag ändå in henne i rutan, hon sprang inte iväg till valparna. Det var BRA! Sen har hon ju inget riktigt tryck ut till rutan i vanliga fall heller. Hoppas bara inte att det här försämrade det.
Hopp ö hinder - Vill gääärna tjuva (innan vi ens intagit utgångsposition), haha! Men fick henne att sitta bredvid mig till slut utan att hoppa hindret i alla fall. ;) Sen så var det full fart ut och hon hade verkligen siktet inställt på att fortsätta framåt tills jag sa sitt kändes det som! :D Wihoo! När jag sa sitt så vände hon direkt och satte sig (dock liite segt kanske). Duktig tjej!
Fjärr - Missade inget skifte och flyttade inte fram, belönade efter andra uppsättandet. :) Duktig!

Hon var duktig, men hon kändes inte helt på g ändå faktiskt. Är faktiskt tveksam till om jag ska tävla henne på lördagen faktiskt. :/ På fredag ska jag faktiskt till veterinären och kolla henne. Eftersom hon kliar sig ofta och har fått något litet sår på nosryggen (hade under hakan för ett tag sen). Allergi? Tycker även att hon dricker mycket... men jaa, vi får se. Tror att det är därför hon är seg också. Hon känns inte riktigt i form faktiskt. Hittar inte veterinären något ska jag gå vidare och göra en koll på om hon har ont någonstans eller är spänd eller så i musklerna.

Nu ska jag ta och sova. Även om jag får sova lite längre imorn eftersom jag ska gå 14-18 imorn för att jag tänkte vara med vid någon stängning. :) Men tänkte hinna iväg till klubben och köra ett lydnadspass med Sting på förmiddagen ;) Haha! Nu är det hårdträning inför lördag! Snart dax ju att visa vad vi går för och hoppas på att vi kan förbättra poängen från förra tävlingen! :D

Tjingeling!

Lydnadsträning

Efter jobbet ikväll var planen att jag och båda hundarna skulle åka och träna lydnad på klubben. Men då jag tyckte att Pippi inte kändes jättepigg så tog jag bara med mig Sting. Jag körde igenom 3an med henne, för att se vad som behöver slipas på inför lördagen.

Sittande i "grupp" - Satt jättefint och stilla, körde 1,5min.
Körde inte platsliggning för att jag ville hinna innan det blev alltför mörkt. :)
Fritt följ - Gick jättebra med kanon attityd! Nöjd!
Sättande u gång - Bra!
Ink m ställ o lägg - Farten var det inga problem med! Haha! Fuuuull rulle. Men då blir det liiite svårare att stanna och lägga sig pang bom. Men det är godkänt ;)
Rutan - Såå fint! Rakt ut i full fart, ställde sig och la sig direkt på mina kommandon med bra tempo och sen även en bra inkallning.
Hopp apport - Nåågot tugg vid ingången, men inte så farligt. Andra gången var det inget. :) Så hon behöver en liten påminnelse bara.
Metallapport - Lite strul när hon skulle greppa. Vet inte vad hon gjorde. Var som att hon inte fick tag på den, haah! Men full fart ut och snabb trav in där man såg att hon tog i. Bra ingång.
Vittringspinne - Ingen hel vittring än. Gick helt okej med pinnen. Lite för speedad första gången så då glömde hon av sig. Men vi fortsätter traggla :)
Fjärr - Hon flyttar inte fram speciellt mycket och har ändå en helt okej teknik! Men det blir dk på vissa skiften. Tex ligg-stå. Men jag körde fler än dom 6 skiften som görs på tävling, så hon fick lyssna och skärpa till sig. Gick bättre! :)

Jag är väldigt nöjd med henne! Fart och glädje genom alla moment! Imorn är det kommenderingsträning på klubben och jag ska passa på att åka dit för jag behövde inte åka till Camilla imorgon. :) Blir bra uppladdning inför lördagen. Jag var inte speciellt lydnadspepp tidigare i veckan, men när hon går såhär bra blir jag peppad! :D

Haha, måste bara berätta också. Hon blev helt tokig nu under kvällen. Hämtade leksak efter leksak och ville busa. Hon visade även tydligt att hon ville bli jagad runt köksbordet ;) En lek vi körde när hon var yngre. Hon har leksak i munnen och vi leker tafatt. Så himla söt! Hon tycker det är jättekul! Älskade lilla hund! <3

Nu är det dags att komma i säng, så man orkar med morgondagen. :)

Tjingeling!


Tävlingshelg

Ojoj, vilken helg! En hel del resande för att tävla. :) Igår freestyle med Sting och idag agility med Pippi. Min mamma var med som chafför <3 och sen var Matilda och OC med oss. :)

Första resan började i fredags, hemifrån till Scandic i Bollnäs, där vi övernattade för att slippa åka supertidigt till Bollnäs på lördagen. Mysigt! :)

På lördag morgon bar det av till Bollnäs BK och deras freestyletävlingar. Två starter på en dag, där eftermiddagens start även var kval till agria freestyle cup! :) Målet var förstås att försöka få sista uppflyttningspoänget till diplom för Sting. Men det ville sig inte riktigt. Hon bara skällde och dummade sig på första starten, fick lägsta poängen vi hittills fått i freestyle (19,50p)... Blääh! På andra starten skärpte hon sig lite. Men skällde en hel del ändå, och när hon skäller så låser hon sig oftast och gör inte det jag ber henne om... Inga uppflyttningspoäng där inte. Där fick vi 21,50p. Så ingen toppendag för Sting. :/

Förmiddagens katastrofstart:



Eftermiddagens något bättre start, men inte tillräckligt bra för uppflytt:



Pippi som hade haft en riktig tråkdag fick en promenad sen när tävlingarna var slut vid hotellet. Jättefin gångväg runt en sjö! Uuunderbart, synd att jag inte hade kameran med mig. :/ Så himla fint väder också nämligen.

Efter promenad och inhandling av middag och frukost åkte vi vidare mot Ängelsberg (utanför Norberg/Fagersta) där vi bodde över på ett vandrarhem. För idag var det ju dags för Pippi att försöka få sista pinnen i hoppklass 1 i Norberg, där Fagersta KK arrangerade tävlingar.

Det var en agilityklass och två hoppklasser, perfekt för oss alltså! Då hade vi ju i alla fall två chanser. I första klassen åkte vi tyvärr på en vägran, gjorde inte det bytet jag skulle... Det är två hinder som står som ett staket och det ena ska tas bortåt och sen det andra tillbaka. Jag tänkte att jag skulle springa med mellan hindrena och göra framförbytet efter hindret. Eftersom att jag vet att hon inte brukar ha jättebra "ut" alltid. Men så gör jag inte så, för hon springer ut så bra ändå. Men så får jag henne inte över hindret. Blääh! Tror att den missen gjorde att vi inte fick pinnen. Vet inte om det hade räckt ändå. Men men, annars gick hon hyffsat bra! :)

Hoppklass 1A:



I andra hoppklassen blev det en vägran på platta tunneln... Fyyyyy på mig! Jag skulle gjort ett framförbyte innan, men gör det inte och blir då ett bakombyte... eller inte. Hon stannar, jag stannar och försöker vifta in henne i tunneln. Så blir jag så irriterad på mig själv. Haha! Syns tydligt på filmen. ;) Så gör vi en ny ansats och då blir det rätt. Sen river hon ett hinder också. Summa 10fel, trodde jag... men vi hade fått en 5a till någonstans. Skumt! Har kollat filmen många ggr nu och hittar inte. Kollade sbktävling nu och dom hade lagt ut resultat och där kan man se vad för fel man fått, och vi hade fått två vägran...? :O Gav han oss dubbla vägran på platten?! Det förstår jag inte varför i så fall... Mycket märkligt.

Hoppklass 1B:



Något som var riktigt tråkigt med dagens tävling också var dom tajta referenstiderna. I klass 1 ska man väl ändå kunna komma i mål utan suuuuperduuuper snabb runda. Det var galet många hundar med tidsfel, hundar som ändå sprang på och inte fick några snurrar. Bara liiiiite långa svängar. Men inte överdrivet. Så tycker jag inte att det ska vara! Sen var deras balanshinder riktigt läskiga tycker jag, så himla skönt att jag inte behövde köra agilityklass!

En riktigt hundig helg alltså, nu är man ganska så trött! Men imorn ska man orka med praktik igen. Sen så måste jag verkligen få till en del lydnadsträning i veckan! Tävling på lördag! :D

Tjingeling!

Vittring x2

Idag har jag fått två tillfällen att träna vittring med Sting. Eller jag kör ju inte en hel vittring, utan träning på att inte tugga på pinnen är det vi gör! ;)

Började att bara lägga den strax framför och belöna att hon inte tuggar när hon kommit in i fotposition, för så pass långt har vi kommit iaf att hon klarar det. Sen ökade jag för varje gång ca en meter i taget. Om hon börjar tugga har jag helt enkelt fyat henne, för jag vet nu att hon vet vad hon ska göra. Det är när hon blir för överladdad som hon glömmer bort sig och tuggar då. Har inte märkt att hon går ner sig av att jag säger till henne, hon skärper istället till sig. Så det funkar. :) Skulle självklart byta metod om hon tog åt sig för mycket.

Vi kom så långt att jag kunde lägga den 5-6m bort och hon hämtade den utan tugg och gjorde även bra ingång. Testade då att köra en hel vittring. Direkt så kom vråltugget tillbaka! Uuuusch! Så det blir till att verkligen traggla bara en pinne först så hon är helt 100 på att inte tugga!

Andra passet gick riktigt bra! Var nog bara en gång som jag behövde säga åt henne! :D Woooow! Klar förbättring! Jag la nog pinnen ca 6-7m ut som längst den här gången, och hon travade ut (vi tränade inne, lite halt att galoppera ;D) och tog pinnen, och travade in! :D UTAN tugg! Jag pressade henne även lite med att gå fot med pinnen i munnen! Gick ju kanonbra även det, inget tugg. Det finns alltså hopp även för detta moment!

Nu måste jag verkligen ta tag i det här och få till 2-3 träningspass per dag! Jag ser ju att hon gör framsteg i alla fall, så det blir nog relativt lätt att finna motivationen till det.

Har varit hos kiropraktorn idag, så hundarna har inte fått göra många knop idag. :/ Eftersom jag har så ont, hade en rejäl låsning i nacken. Jag hoppas det snart är bra så jag inte har en överladdad Sting på lördagens freestyletävling... Skulle även behöva köra ett pass agility med Pippi innan tävlingen på söndag. Så typiskt att jag troligen inte kan köra henne på morgonens träningstävling.

Ska ta och sova nu och hoppas på att smärtan försvinner.
Tjingeling!


Träningen igår

Hann inte blogga om träningen igår, så skriver nu istället. Eftersom jag är hemma med ont i nacke och huvud. Men fick en kiropraktortid i eftermiddag iaf! :)

Först fick Guiness köra lite agility. Pernilla var där och tränade också så jag passade på att fråga om hjälp med platta tunneln. Den har vi ju inte kunnat köra eftersom jag alltid varit ensam. Men han verkade inte bry sig alls om den. Sänkte ner släpet lite i taget. Men ganska så snart var den helt nere och han sprang genom den helt själv. Han tyckte den var riktigt rolig! Skönt, då var även det hindret påbörjat. Gäller att sätta ord för den också så småning om. :) Testade sen att ta ett hopphinder innan. Satte honom innan det för att kalla in vid tunneln. Hoppet tog han, men tunneln sprang han förbi. Haha! Här märks det att han ännu inte tränat så mycket på att ta fler hinder i rad innan belöning. Innan har det ju varit ett hinder och sen belöning :)

Sen tränade vi däcket. Det gick jättebra! Han gick under/bredvid kanske 2-3ggr bara och hoppade igenom däcket bra många fler gånger! :D Kanooon! Började även här med ett hinder innan och kalla in. Gick bra, när jag inte rör på mig för mycket, han springer på för snabbt om jag också rör på mig. Han behöver inte full fart än. För då missar han däcket. Om jag bara är lugn och lite tillbaka så ser jag att han tänker till och hoppar däcket som han ska! :) En gång kom han till och med väldigt snett (vi skulle inte ens ta däcket), men han sökte upp däcket och hoppade! :D Wihoo! Belöning så klart!

Nu i början belönar jag verkligen allt han gör rätt, oavsett om det egentligen inte var meningen att vi skulle ta det hindret just då (som med däcket t ex). Just för att han innan inte velat ta för sig eller söka sig ut till hinder. Men det här träningspasset var verkligen så att han tog för sig och sökte hinder lite mera! :D Helt klart ett stort kliv framåt!

Sen så hade jag även med mig Pippi, hon skulle få köra lydnad. Körde alla momenten i 2an. :)
Fritt följ: Fint fint! :)
Läggande: Bra!
Ink. m. ställ: Börjar återigen om från början med att bara kasta boll och sen lägga in kommando. Blir ju så när man inte tränar det kontinuerligt (fy på mig!). Men hon börjar ju ändå förstå! :)
Rutan: Gick bra! Men måste däremot öka avståndet sakta. För hon tvekar när den är för långt borta. :/
Apport: Riiiktigt fint verkligen! :D
Hopp: Bra! :)
Fjärr: Även det bra, missade inget skifte. Belönade efter sitt-ligg-sitt. Ligg kan hon ;) Det är sitt som är svårt ibland ;)

Avslutade med ytterliggare ett fritt följ där hon också gick bra. Sen en 4min platsliggning där hon låg kvar under hela tiden! :D Det var lääänge sen hon låg plats. Så jag blev riktigt glad när hon låg kvar, gjorde till och med ett bra uppsättande!

Jag belönade emellanåt på momenten, eftersom vi inte tränat så mycket, så hon får upp motivationen. :) Men snart så börjar det kännas riktigt bra inför tävling. :) Det gäller att hon bara orkar hålla ihop sig! Ska faktiskt tävla nästa helg, två starter på en dag.

Tjingeling!


En, två & tre = antal hundar tränade ikväll

Ikväll åkte jag med Sting, Pippi och Guiness till klubben för att träna allihopa! :) Skojsigt skojsigt! För alla var riktigt duktiga! Kul att träna när alla går så grymt bra som dom gjorde! <3

Började med Guiness - agilityträning. Gick jättebra verkligen! Med på noterna, hade faktiskt mer tryck än vad han haft tidigare, så snart kanske det släpper helt! Körde lite framåtskick, tre hinder och så gick jag till mellan första och andra hindret och skickade, sista hindret hoppade han själv när jag var bakom. Leksaken (boll på snöre) funkade kanon! Låste sig inte alls :) Härligt! Trodde han skulle kunna låsa sig eftersom han vallar bollar hemma ;). Men nej då!

Fortsatte med lite däck, och det gick också bra! Som om polletten trillade ner! Bara någon gång han smet förbi/under. Men han började tänka till lite mera och hitta däcket och som belöning blev det leksak efter. Duktig kille!

Efter det några skick på tunnel, inga problem. Börja göra lite inkallningsövningar där nu då :)

Han fick ett till pass efter lydnad med Sting och Pippi som var ungefär lika. Lika duktig då. Under tiden tittade han när jag tränade tjejorna, så tror det är en trött Guiness ikväll. Hihi!

Stings tur - lydnadsträning. Det blev dessa moment:
Fritt följ - Duuktig! :D Riktigt glad och pigg, koncentrerad också! Blev ett fritt följ med belöningar i för att hålla uppe med motivationen. Har ju kört lite för mycket utan godis. Dumma mig ;) Så nu blir det skärpning hos mig. Ska variera mig mera.
Inkallning m ställ o lägg - Eftersom hon på senaste tävlingen hade både dålig fart och stopp tänkte jag lägga lite vikt på det. Men farten var det inga problem med idag! :D Ställandet gjorde jag direkt med handtecken och boll direkt för att få snabbare, det gick bra! Nästa gång gjorde jag som vanligt. Fint stopp! Berömde med rösten för att sen göra ny inkallning och köra ett ligg. Också bra fart och bra ligg, så belöning med bollen där! :) Duuuktig!
Rutan - Jättebra fart ut, snabbt ställande och läggande. Även bra fart på inkallningen. :) Inget att anmärka på där tycker jag! :) Duktig!
Hopp apport - Något tugg vid ingången första gången trots lite hjälp, gjorde om med samma typ av hjälp, men då skärpte hon sig. Haha! :) Då gjorde hon det verkligen riiiktigt fint! Det finns alltså hopp ;)
Metallapport - Tempo vet jag, bryr mig inte just nu. Ingången var fin! :)
Vittringspinne - Gjorde inte en hel vittring, utan tränade på inte-tugga-på-pinnen... Går helt okej när hon är nära. Men den ska ju ut på 10m. Så fortsätta där, måste köra oftare! Har ju glömt bort det lite för att det varit så mycket.

Jag är jättenöjd med henne! :)

Sen blev det Pippis tur, först lydnad sen agility. Eftersom vi ska tävla agility på lördag så kände jag att det kan vara sjyst att ha tränat något innan iaf. :) Lydnad ska vi tävla om ca 2 veckor. Så det behöver ju komma igång och tränas också så hon har en chans att kunna prestera iaf! :) Först lydnad som sagt, körde några få moment.
Fritt följ - Något okoncentrerad i början och gick ur. Men man får vara lite ringrostig efter ingen träning på ca 2 veckor ;) Men hon gick riktigt fint efter bara en liten stunds påminnelse och beröm när hon gick bra. :) Så det var ju snabbt avklarat. Älskar verkligen hennes fria följ!
Läggande - Snabbt och bra! Belönade med bollen när jag vänt mig om.
Inkallning m ställ - Eftersom jag inte tränat på ett tag blev det repetition genom att kasta boll och sen lägga in kommando. :) Fick till fiiina stopp!
Rutan - Riktigt bra! Galopp ut hela vägen och stannade direkt faktiskt! :D Båda gångerna jag skickade. Första gången belöna jag med boll, andra gången kampade vi i rutan.

Sen var jag duktig och bröt och tänkte att vi kanske hinner iväg och träna imorn också, då kan jag fortsätta med resterande moment.

I agilityn var hon gryyyyymt duktig! <3 Fanns lite hinder utspridda som jag fick ihop till en enklare bana med ett A-hinder i. Hon rev ingenting och sprang inte förbi något = nollade alltså! :D Men grymmaste var slalomet! Först var det en böjd kort tunnel, sen rakt fram till ett hopphinder, ca 6m dit. Efter det var det ca 6m till slalom som inte stog riktigt med ingång rakt fram utan hon fick ta ut svängen lite till höger. Men det var inte vridet eller så, utan bara förflyttat lite i sidled. Jag hann knappt till hindret innan hon var vid slalom, när hon var över hindret testade jag alltså att ropa slalom. Måste ju prova tänkte jag! Hon kom i fuuuull fart in i slalom, men hon satte ingången och genomförde det helt självständigt i riktigt bra fart trots att jag var så långt efter! Hann väl knappt ens till början av slalom innan hon var ute! :D Alltså gryyyymt! Testade såklart två ggr till så det inte bara var tur. Men icke då! Satte det lika snyggt alla gånger!

Jag hoppas hon går lika bra på tävlingen på lördag. Vill verkligen ha uppflytt till hopp2! :) Men jag ska försöka att inte tänka så, eftersom att då klarar vi det inte. Vi ska göra ett SNYGGT och bra lopp är målet :)

Ska snart ta och gå och lägga mig. Skönt att försöka komma i säng hyffsat tidigt ändå!

Tjingeling!


Rallylydnadstävling

Gaaah! Hade ju skrivit ett ganska långt bra inlägg om dagens rallylydnadstävling. Men så skulle jag spara och publicera. Då kastas jag ut, antagligen hade jag varit inloggad för länge utan att göra något innan jag började skriva! Guuh så irriterande! Aja, bara att börja om.

Planen var ju från början att jag skulle tävla agility idag med Pippi, men eftersom hon började löpa för tre veckor sen gick ju inte det. Så jag frågade helt enkelt om jag fick efteranmäla mig till rallylydnadstävlingen som var idag. Jag fick till svar att det redan var så många ekipage, men att jag fick stå med på reservlistan. Vilket jag tackade ja till såklart. Både Sting och Pippi lyckades faktiskt komma med! :D Wihoo!

Så vid halv 12 plockade jag upp Enya, som skulle följa med som sällskap, och så åkte vi mot Uppsala där tävlingen skulle vara. Eftersom jag fick efteranmäla blev det bara ett ekipage mellan mina hundar. Anledningen = dom tävlande hade ju redan fått sina startnr så det gick inte att ändra. Haha! ;) Tack för den liksom. Men jaja, det ska vi väl klara. Vi tävlar ju agility lag som sagt och då har jag 2 ekipage = typ 1 min(?) på mig att byta hund.

Först ut av mina var då Sting. Hon var jätteduktig! Fin kontakt! Bara ett ställe det blev en ganska seg reaktion på. Sen vet jag inte om dom hade dragit på något mera, blev spännande väntan på prisutdelningen. :)

Pippi däremot var ganska så off idag. Hann inte riktigt få upp kontakten med henne. :/ Hon skällde på några hundar strax innan vi skulle in på planen, fick upp kontakten igen och vi gick in. Men så på ett moment i början där vi skulle svänga 270grader åt höger så fick hon syn på hundarna igen och skällde igen och ville fram till dom. Blääh! Tänkte inte på det då, men hon klev över banden och blev därmed diskad. Något jag inte visste då. Blev struligt vid ett moment till annars så flöt det på helt okej ändå. Trodde vi skulle få godkänt.

Men det var vid prisutdelningen jag fick veta att vi blivit diskade. Synd. Men men, blev spännande väntan på Stings resultat iaf. Dom gick över 90p utan att ha ropat upp oss. Sen klevs det över 95p, hennes förra resultat, så hon hade i alla fall fått högre än sitt förra. Men man började ju undra om dom glömt oss. Men nej då. Vi fick ihop 98p! :D Wooow! En andra plats också där priset var ett presentkort på en canvastavla. Bilden tog dom på Sting efter prisutdelningen. Spännandeee! :D

Rekord för Sting! Wihooo! Hon är duktig min tjej! Vilken helg hon haft! <3

Eftersom Enya var med så fick jag det filmat.

Sting



Pippi




Nu ska jag kolla planeringen för morgondagens nybörjarkurs i agility och se om jag måste ändra något eller om den funkar, dom var ju så duktiga. :)

Tjingeling!

Lydnadstävling

Idag arrangerade Bro-Håbo BK (hemmaklubben) hundens dag i Bro Centrum. Det var officiella lydnadstävlingar, fiskedamm för hundar, tipspromenad och uppvisningar. Jag och Sting skulle tävla våran andra officiella lydnadsklass 3 tävling och sen även visa upp agility.

Åkte dit tidigare än vad som behövdes för att hjälpa till och fixa, samt ställa upp agilitybanan. Klockan 11 var det samling för klass 1 och 3. Vi var 5 stycken i klass 3 och alla kom, vi fick startnummer 2. Det kändes som ett bra nummer idag. :)

Betygen:
Sitt i grupp:
10p - hon satt så fint så! :D
Platsliggning: 9p - tass, kliar - hon flyttade visst lite tassar och hade även kliat sig
Fritt följ: 8,5p - ngt snett sättande, släpper ngt i helomvändning - asså guuh så fint hon gick! Det var riktigt kul att gå med henne idag! Hon gick inte ur position en endaste gång! Jag var så glad redan då!
Sättande: 9p -  ej 10-mässig snabbhet - lite snabbare vill dom ha alltså. Men jag är nöjd!
Ink. m. ställ o lägg: 6p - tempo, går för långt på ställandet - inte alls som det brukar vara. Hon kan bättre! Men hon gick inte bra på gårdagens träning heller. Så det blir till att slipa på momentet tills nästa tävling.
Rutan: 8,5p - tempo ut - hon var tveksam ut till rutan, men klarade av att lösa det på egen tass. :) Stannade och la sig sen på mina första kommandon och kom direkt på inkallningen, dock något fult avslut tycker jag ;)
Hopp apport: 8,5p - avslut - så fint ut och hämta, inget tugg och så strular hon till det lite i avslut. Något snett och sen något omtag/mycket lätt tugg. Synd.
Metallapport: 8p - tempo, snett sitt - väldigt snett sittande, och hon har ju trav in. Men nu var det inte sån trav där hon tog i ordentligt på utan hon travade bara helt enkelt.
Vittring: 5p - tar om, släpper, tuggar - verkligen inte vårat paradmoment! Det ska det bli ändring på. Massa träning ska läggas på att hon inte ska tugga på pinnen! Man hade kunnat lägga till i kommentaren: kan knappt gå framåt pga tugg och ingen ingång. Haha! ;)
Fjärren: 7p - extra kommando x2, något fram - vi tränar ju knappt alls på detta moment, och det syns att det behövs inte så mycket. Hon flyttade inte fram speciellt mycket och hon gör skiftena snabbt och med glädje, och har en helt okej teknik faktiskt! :) Första uppsättandet blev det extra kommando på och sen från ligg till stå satte hon sig istället så ett extra kommando där. :)

Totalpoäng - 246,5p, ett andra pris och en 3e placering! :D

Film:



Jag är så himla himla nöööjd med Sting idag! Vittringen vet jag är hemsk, så där ska vi vrålträna nu! Inkallningen kan hon bättre det vet jag. Så där ska vi jobba med motivation och stoppen igen. :) Så ska vi nog kunna lösa det till nästa tävling. Wihooo vad jag är stolt över min hund! Jag kände redan när jag gick av planen att jag var riktigt nöjd och struntade totalt i vad poängen blev, men så blev det även bra poäng och betyg! Ännu mera glad! Kan knappt fatta! :D

Imorn är det dags för rallylydnadstävling. Har fått efteranmäla Sting, och ringde och kollade om det fanns någon plats kvar för Pippi. Fick till svar att jag kunde ta med henne och hon trodde det skulle gå att lösa. Men jag kommer bara ha en hund emellan i så fall. Men det ska vi klara! Om man tänker på agilitylaget, där har vi bara typ 1min på oss. Haha!

Tjingeling!

Lydnadstävling

Ikväll fick Sting tävla en lydnadsklass 2 eftersom Pippi började löpa (det var hon som skulle tävlat). Så eftersom jag ändå var anmäld fråga jag om jag fick byta hund, dom slapp därmed betala tillbaka något och jag kunde få tävlingsträning med Sting. :) Perfekt!

Jag är riktigt riktigt nöjd med henne! Trots att det bara blev 147,5p totalt. Men hon gjorde några bra delar så jag kan inte vara annat än nöjd. Hon hade ju redan sitt LP2. ;)

Betygen:
Platsliggning:
8,5p - hon ville inte lägga sig direkt, sen såg jag att hon nosade. Men guuh så duktig hon var! En hund reste sig i full fart och sprang av planen. Men hon låg ändå kvar! <3
Fritt följ: 8p - position, bra kontakt, bra tempo - kändes bra! Även om hon tappade någon gång. Men inte så farligt, kom snabbt i fas igen. :)
Läggande u gång: 9p - går ner, bra transport - går ner? Kanske att hon bugar först innan hon lägger sig eller? Aja ;D Bra betyg! Haha!
Ink. m. ställande: 6,5p - bra tempo, många steg - jaha, var det så många steg? Kanske kollar hon i förhållande till konen jag skulle ställa vid? Då förstår jag, för grejen är att konen var 10m ut i kanten... lätt att se var halva sträckan är då? Svar NEEJ! Men jag är nöjd med henne ställande! ;) Sådesååå!
Rutan: 6,5p - går igenom, står stilla - förstår inte riktigt vad dom menar ;D men hon gick förbi rutan och jag fick kommendera igen. Men sååå irriterad jag blir på mig själv. Det var ett perfekt omdirigeringstest! Men så säger jag bara "kom" och så "stanna" igen... Jaja.. Hon blev väl paff att den var så nära ;)
Apportering: 7p - tugg - Assåååå såååå nöjd med hennes ingång! Riktigt fin, inget snett sättande. Visserliggen tugg på väg in, men det vet jag om, vi tränar och tränar! Men ingången har ju aldrig suttit på tävling, men nu gjorde den det. Så himla nöjd!
Hoppet: 7p - dk, står - Kändes som hårt avdrag. Hon hoppar ut bra, blir säkert förvånad att jag säger sitt och stannar då till och ser frågande ut, jag säger sitt igen, hon sätter sig och sen hopp tillbaka är bra. Så det var bara ett dk där på sättande.. Ska man dra 3p på det? :O
Fjärren: 6p - skäller, egna initiativ - Haha! Asså så sööt! <3 Hon gör fjärren nästan helt självständigt. Hon sätter/lägger sig preciis innan TL vänder på skylten. Snacka om att kunna räkna. ;) Sista ligg skällde hon till. Taggad! Kunde inte göra annat än skratta.
Helhet: 8p - trevligt ekipage, bra kontakt

Som sagt, så himla nöjd. Hon höll ihop riktigt bra, var inte ens trött när det var slut! Så är hon såhär på lördag kan det bli riktigt kul! :D Hon var så glad genom hela programet. <3 Duktig Sting!

Vi slutade på en 3e plats, av 3 startande. Eller egentligen av 4 startande, men en bröt efter platsliggningen då hunden reste sig.

Grattis till Petra och Algot som fick ihop till ett 1a pris och klassvinst! 5 år sen sist dom tävlade! :D Jättekul!

Nu ska jag snart ta mig i säng. Tjingeling!

Träning i Bro

Ikväll åkte jag och Sting till platsen där lydnadstävlingen kommer äga rum på lördag. Tänkte att hon skulle få träna lite där innan ;) Hehe!

Satte först upp rutan medan hon fick ligga kvar vid väskan. Ingen mer platsliggning än så blev det eftersom det inte fanns något att gömma sig bakom (det blir bakom tält på tävlingsdagen ;D). Ganska så nära där vi tränade finns en plats där barn kan köra cykel/skateboard m.m och hoppa och greja. Just nu tappat bort vad det heter, men med ramper och så. Det var ett gäng barn där som tjoade och hade sig. Sting var lite okoncentrerad. Men kämpade på riktigt bra genom alla moment vi gjorde! :)

Sitt "i grupp": 1min, duktig! Kollade bak lite mot barnen, men flyttade sig inte. En av dom visslade jättehögt flera ggr, så himla duktigt av henne att sitta kvar!
Fritt följ: Något okoncentrerad emellanåt. Men körde sen lite igen efter momenten med massor med belöning. Har nog glömt att göra mycket motivations-fritt följ också. Dumma mig!
Sättande u. gång: Duktig :)
Ink. m. ställ o lägg: Något sena stopp, men helt ok ändå.
Rutan: Tveksamt ut, då hon såg en gubbe på gångvägen som höll på med något vid buskarna där. Det störde henne riktigt mycket. Synd. :/ Men lyckades sen.
Apportering: Hade ju inget hinder med mig ;) Så blev en klass 2 apportering. Men inget tugg på väg in förutom i fotpos! Klaaar färbättring! :D
Metallapport: Duktig, återigen stördes hon av gubben vid gångvägen. Men hon tog apporten ändå och kom in till mig, väldigt vid sväng till höger (mitt höger) så trodde inte hon skulle sätta ingången, men hon klarade det!

Sen blev det inte något mera för ikväll. Som sagt, med tanke på all störning och hon kändes faktiskt lite trött så skötte hon sig bra! Men jag vet att det finns mer tryck och vilja i henne! Hoppas hon kan visa det på lördag. Först en klass 2 på torsdag kväll. :)

Tjingeling!


Lydnadsträning

Jag och Sting åkte iväg till Petra för att träna lydnad inför torsdagens tävling. När Sting ska få tävla klass 2 igen, eftersom Pippi började löpa ;) På lördag är det klass 3. :) Så torsdag blir som en träningstävling. Jag tycker gräset är liiite väl högt för att tävla på där vi tränade idag (där också tävlingen ska hållas på torsdag). :/ Jobbigt. Men men, det går som det går.

Började först med en platsliggning tillsammans med Petra och Algot. Eller ja, Algot och Sting låg platsliggning. Vi la dom väldigt tätt, ca 2m max(!) mellan. Hahaha! Det roligaste var att när jag sa "lägg ner hundarna" for Sting iväg som skjuten ut en kanon rakt fram! Hahahaha! :D Shiet vad kul det såg ut! Kallade tillbaka henne och la ner henne. Inga problem med att ligga 4min platsliggning sen, fast jag hörde något som small till. Duuktig! :D

Sen när vi körde igenom 2an med kommendering var hon lite lost. :/ Gick inte alls bra. Eller jo, vissa delar. Men hon var ofokuserad, det var hon. Kan det ha att göra med smällen, att hon ändå tog åt sig? Aja, såhär gick momenten iaf:
Fritt följ - Inte speciellt bra! Andra gången vi körde (efter Petra och Algot) gick hon något bättre efter att vi gjort stegförflyttningar, det var som att hon tände till lite på det!
Läggande - Gick bra :)
Sättande - Gjorde ett sättande andra gången vi körde. :)
Inkallning m ställande - Fint ställande, men något dåligt tempo första sträckan. Hon förväntade sig säkert ett ställande tidigare ;)
Rutan - Körde då på kort avstånd första gången, och hon snurrade till det rejält och sprang till markeringskonen för inkallningen... men fick till slut in henne i rutan. Andra gången vi gjorde tog jag ett annat håll och längre avstånd och hon gjorde det bra! Körde även med inkallning och då hade hon bra fart först och sen saktade hon in lite sa Petra.
2ans apportering - Tugg. :/
Hoppet (2an) - Det gjorde hon bra!
Hopp apport - Gjorde det andra gången vi körde. Bra ut och hämta apporten. Inget tugg förrän hon satt vid min sida. Hjälpte henne lite i ingången.
Metallapport - Tveksamt ut (kastade lite för kort, kan vara det) och sen ingen bra ingång. Men hindret stog som störning också, kan varit det. Att hon inte ville ta ut svängen så mycket och hamnade då "fel" vid ingången.
Fjärren (2an) - Bra! Vred sig dock lite så hon förflyttade sig lite i sidled, men inga dk och hade snabba skiften. :)

Jag blandade alltså lite tvåan och trean idag. :) Imorn blir det vila för hundarna, men inte för mig. Sen på tisdag tänkte jag ta ett till träningspass. Sista inför torsdagen. Kanske att det blir ett kortare träningspass på fredag. :) Får se vad jag känner för.

Just det, på morgonpromenaden stannade jag till och körde fritt följ med hundarna (en och en såklart ;D) då gick båda kanonfint! Så något störde Sting nu på kvällen... :/

Nu är det dags att sova!
Natti natti!


Träning på klubben

I eftermiddags åkte jag och Sting iväg och plockade upp Guiness för att sen åka vidare till klubben. Lydnadsträning för Sting och agilityträning för Guiness. :) Det var någon på agilityplan som inte ville ha någon annan på plan när hon körde sin yngre hund. Så jag valde då att börja med Sting istället för att vänta ;)

Sitt "i grupp": 2min, lugnt och stilla :)
Platsliggning: 5min, lika lugnt och stilla där. :)
Fritt följ: Lite halvt trött kändes det som. Lite ofokuserad. Men jag var inte riktigt heller med tror jag.
Rutan: Hon springer så fint ut till den och stannar samt lägger sig direkt på mina kommandon! :)
Trä apport: Körde några klass 2 apporteringar, gick helt okej. :) Inte överdrivet mycket tugg! Gjorde sen en klass 3 apportering och hon tuggade inget förrän hon satt i fotpos. Det är en förbättring! Hon gjorde ingången bra!
Metallapport: Nöjd! Även ingången :)
Vittringspinne: Haha, gjorde inte momentet utan körde bara med en pinne och träna inte tugg ;) Gick väl sådär. Den är ju så tuggvänlig. ;)

Jag är nöjd med henne! :) Om en vecka är det tävling i klass 3, men på torsdag ska vi leka lite i klass 2 först ;) Hon har ju inte något 3e pris på off tävling så än så länge kan vi gå ner till 2an, och eftersom Pippi började löpa frågade jag om jag fick byta hund, för då slipper dom betala tillbaka. :) Det gick bra!

Sen var det dags för Guiness. Fortsatte med tunnel, hopp och däck idag också. Det går bra att kalla in över två hopphinder, han springer inte förbi! :) Tunnel tycker han om, kan ta både en rak kort och en böjd lång. Däcket tycker han däremot är lite svårare. Men vi kämpar vidare. Gick bra några gånger! Han tycker den är lite skum efter att den har skramlat lite när han någon gång bara råkat röra däcket eller vid något stödben. Han är duktig. Även om det kan bli så att han låser sig lite emellanåt, ska testa att korta ner passen en hel del. Träna en kort kort stund, vila och så träna igen osv. :) Kanske det hjälper.

Imorn ska jag till Gröna Lund med några som jobbar där jag har praktik! :D Kuul!

Tjingeling!

Agility KM 2011

Igår kväll avgjordes klubbmästerskapet i agility på Bro-Håbo! :) Jag var såklart på plats och deltog med både Sting och Pippi. :) Sting hoppade ju väldigt väldigt knackigt förra veckan på träningstävlingen. Men hon fick ordentlig uppvärmning idag och hoppade fiint! :D Härligt!

Blir en snabb resumé om igår nu då jag snart ska till klubben med Sting och Guiness för att träna. Agility med Guiness och lite lydnad med Sting. Om en vecka ska ju jag och Sting tävla 3an igen, måste lägga på ett kol ;)

Tillbaka till KM... haha! Först ut (för vår del) var agilityklassen och där får Pippi två vägringar på ett hinder. Det var lite småklurigt. Platt tunnel och så skulle dom ut lite till ett hopphinder. Blev snurr framför hindret och sen sprang hon ändå förbi det ;) Onödigt. Men annars ett bra lopp! Sting gick in sist i large och satte en finfin nolla! Enda nollan i klassen och ledde därmed inför hopploppet. Pippi låg på en andra plats då dom andra fått fler fel. Faktiskt bara mina hundar som inte diskade sig (man får 50 fel för varje disk man gör på banan, för att vi ska kunna kora en klubbmästare). Så dom var riktigt duktiga mina hundar! :)

Sen var det dags för hoppklassen och Pippi går in och sätter en lugn nolla! :D Wihoo! Sting gör samma sak, nästan på samma tid! Därmed står det klart att Sting vann KM och Pippi kom tvåa! :D Wohoooo!!! :D Sting har nu blivit klubbmästare två år i rad i stora KM, och dessförinnan var hon klubbmästare i lilla KM. Så tre år i rad har vi fått med hem en fin pokal från KM! :D

Jag har bara filmer från agilityloppen då det var så mörkt till hopploppet. :/ Men bättre än inget iaf! :) Och känslan var bra!

Sting:



Pippi:



Här är även en bild på Sting med sin fina KM-pokal <3



Tjingeling!

RSS 2.0