Söndagens agilityträning

Har ju totalt glömt (och delvis inte hunnit heller) blogga om träningen i söndags med Guiness.

Vi byggde upp tre olika kombinationer. En balans (+gungan)del, en slalomdel och en handlingsdel. Han var riktigt duktig! Körde mycket med flygande start för att han inte skulle "fastna" i starten, och mot slutet körde jag någon inkallningsstart och då startade han i full fart direkt! :) Så det får bli så i fortsättningen också.

Balansen börjar gå riktigt bra! Kör hela nu med target på nerfarten. :) Så länge jag visar rätt och är tydlig lyssnar han väldigt bra på min handling också. Det blev några kluriga passager men också några lättare och han grejar det kalas! :) Slalom börjar också gå! Körde faktiskt 12 pinnar. Ibland gick han dock ut. Eftersom vi inte kört så långt tror han väl att det är slut liksom. :) Men ingångarna satte han oftast faktiskt! Någon gång som han började bli trött och slarvade. Så det blir nog bra det här så småning om! :)

Får börja kolla efter någon tävling tycker jag. I alla fall ut och testa liksom.

Så, blev en kort liten blogg om det. Men det är också lite för min egen skull. ;)

Ha en bra helg! Tjingeling!


Pippis nya stil

Har funderat fram och tillbaka. Klippa eller inte klippa Pippis huvud. Valet föll sen på klippa. Detta för att underlätta för mig att spraya på kortisonsprayen där hon kliar = på huvudet. Det ska ju liksom in till huden, vilket inte är så himla lätt liksom med all päls.

Så idag kom Annika med klippmaskinen. Tanken var att ha henne på tv-rumsbordet och klippa, kanske skulle ta oss 15-30min tänkte jag. Tänk så fel man kan ha. Pippi hade andra åsikter, som hon inte var sen med att påpeka! Hon ville INTE ha ny frisyr...

Efter mycket kämpande och irriterande tankar så var hon färdig en timme senare. Men det såg ut som en brottsplats. Päls överallt och när jag skulle finklippa runt nosen med effileringssaxen sticker hon såklaaart ut tungan en snabbis och exakt i den sekunden som jag klipper. :O Gaaah! Klippte henne alltså lite i tungan (klippte inte av utan blev väl bara ett litet jack). Fyy vad taskig jag kände mig! Men hon märkte inget ens. Blod överallt. Tänk vad mycket det kan blöda för en sån liten sak. Det avtog sakta med säkert och efter ca 20min var det som vanligt igen.

Tanken var ju att Annika skulle få klippa hon är ju mera van. Men det slutade med att jag gjorde det samtidigt som jag höll i en stretande Pippi ;) Men jag är riktigt nöjd med resultatet faktiskt! :) Tur vi haft lite pälsvård i skolan så jag klippt hund tidigare. Har iofs klippt ett antal hästar också. ;)

Såklart dom obligatoriska före och efter bilderna! :)



Jag tycker hon ser ut som en stor chinese crested powder puff! :) Eftersom det bara är klippt på huvudet liksom. Afghan har ju även mindre päls på rygg och svans, pudlar har ju också lite annan klippning på resten av kroppen. ;) Så hon är just nu en förvuxen puff. Hihi! :)

Så nu kan jag spraya och slippa slösa på att hälften hamnar i pälsen! :) Kanooners!

Nu är det dags att hitta sängen ;) Får försöka hinna blogga om kvällens träning med Guiness imorgon. Orkar inte just nu. Måste sooova.

Natti natti!


Pippi påbörjad allergiutredning

Igår var vi hos en ny hudspecialist. Hade fått rekomendationer att åka till Djurakuten och Kerstin Bergvall. Men hon hade så lång kö så jag fick komma till Susanne istället. Jag tycker hon var bra och hon kollade igenom Pippi noga, vi var där typ 1 timme. Hon förklarade dom olika stegen i en klåd-utredning vad man börjar med och sådär. Bra tycker jag! :) Eftersom vi redan kollat så det inte är parasiter som stör Pippi så ska vi börja med att se om det är foderallergi.

Så nu gör vi en övergång till ett allergifoder och hon får BARA äta det fodret under 8 veckor. Inte något annat godis/tuggben etc. Sen ska vi ha en provokationstid på 2 veckor där hon ska få allt hon fått tidigare. Kliar hon sig lika mycket hela tiden trots allergifodret så är det omgivningsallergi, om klådan minskar under dom här 8 veckorna och sen ökar igen när vi går över till det gamla, ja då är det foderallergi. Vi har även fått en kortisonspray som jag ska spraya på dom områdena hon har klåda. För att underlätta för henne.

Om det nu inte skulle vara foderallergi ska vi gå vidare med pricktest och se vad det kan vara. Stackars lille Pippi. Hoppas på foderallergi bara, för då kommer hon väl må bättre av att bara käka sitt allergifoder, det jobbiga är att det är svindyrt, kostar liskom ca 680:- för 8 kg!! Phuuuu! Men en omgivningsallergi är ju så mycket jobbigare för henne.

Vänta och se alltså. Skönt att en utredning är igång i alla fall. :) Hoppas få se några resultat, så hon slipper gå med tratt och slipper klia sig! <3

Tjingeling!

Lydnadstävling & agilityträning

Klockan 11.15 på fm var det samling för mig, Sting och resten av gänget som skulle tävla lydnadsklass 3 den här underbart vackra vinterdagen! Solen värmde jätteskönt! :D

Jag kände mig inte alls nöjd när jag gick av plan. Hade nog svårt att se dom positiva bitarna eftersom hon käkade massor med snö. Mitt fel troligtvis, säkert någon typ av överslagshandling. Matte beter sig konstigt (säkert lite nervös). Men men på något sätt fick vi helt okej betyg ändå på vissa moment. :) Såhär gick det idag:

Platsliggning: 8,5p - extra kommando ligg - typ 4 stycken... hahaha! Seeego! Men sen låg hon riktigt bra, stilla på samma sida hela tiden och satte sig upp på första kommandot (utan att göra det föör tidigt).
Sitt i grupp: 9p - något fladdrig med huvudet
Fritt följ: 5,5p - släpper, mycket sent och snett sitt, extra kommando, står i halt - Inte alls fint... :/ Nöjd med långsamma marschen i alla fall!
Sättande u gång: 8p - något steg
Inkallning m ställande: 8p - steg - Är faktiskt nöjd med inkallningen! :) Med tanke på hur sent hon stannade i torsdags så var det mycket bättre idag, kändes faktiskt som om hon var fokuserad! ;)
Rutan: 7p - många kommandon, äter snö - Snällt, för hon var faktiskt lite utanför med ena frambenet. Några omdirigeringar som inte riktigt gick vägen. :/ Så jag bah, ääh lägger henne nu. :P Ville inte tjaffsa mera liksom.
Hopp apport: 7p - tugg - Suck! Men bra ingång iaf! :)
Metallapport: 6p - äter snö, dk, tempo in, snett sitt - På vägen ut käkar hon snö, glömmer bort uppgiften så får påminna henne. Till slut hämtar hon apporten, håller den lite snett. Men travar in, men myyyyycket snett sitt. Satte sig liksom framför mig fast med sidan mot mig ;)
Vittringen: 0p - hittar ej föremålen - Hon galopperar full fart ut och rakt över pinnarna. Fortsatte väl en 2-3 meter extra :S Försökte hjälpa henne tillbaka efter en liten stunds försök till letande. Men då börjar hon bara leta mer intensivare på det stället hon är på. För hon vill ju hitta föremålet! :/ Synd.
Fjärren: 8p - framflytt + åt sidan. Snabba skiften - Wihooo! Snabba skiften! Riktigt fint där faktiskt och INGA DKn! :D Bara lite fram och åt sidan. Inte speciellt mycket faktiskt. Blev chockad när hon från stå till ligg faktiskt inte flytta sig framåt! Tror det var där som hon parera åt sidan istället. Nöjd!
Helhet: 7,5p - äter snö, ur fokus, behöver tillsägelser från föraren hela tiden - Nytt i klass 3 nu med helhet! Ja, ur fokus var hon iom att hon ville äta snö. Dryyyygt!

Men är nöjd med vissa delar faktiskt. :)

Senare på em var det dags för ridhusträning, agility, som vanligt. Bara Guiness den här gången. Kombinationer var det idag och han har bra framåtsug. Lite svårstyrd idag. Men jag kände mig väl inte som den bästa föraren idag heller ;) Haha! Lite otydlig. Tränade balansen med kontaktfält. Gick helt okej! :) Kom ur sväng från ett hinder och kunde söka upp balansens uppfart faktiskt! :) Braa! Blev lite gung-träning också. Sen avslutade jag med slalom. Gick riktigt bra! 4 pinnar inge problem, eller jo. Några missar såklart ;) Men för det mesta bra! Satte ett hinder framför och det gick också bra! :) Duktig kille!

Snart dax att sova. Helt slut nu. Fullspäckad dag. :)

Tjingeling!

Lastträning med Damien

Idag hade jag först praktik 10-14. Sen hyrde jag hästtransporten från min praktikplats och direkt till stallet. Jag och Annika hade planerat in lastträning för Junior och Damien :) Jag och Damien ska ju tävla i slutet på mars, och han har åkt transport en gång. Haha! För länge sen ;) Junior har också bara åkt en gång, men han är ju liten (3 år). Men tanken är väl att han också ska ut och åka snart, så lika bra att ta tag i lastträning nu.

Först linade Annika Junior och så var det dags att börja. Annika tog det bara lugnt och lät Junior få lukta och kolla sig omkring och få godis under sträckan på väg in. :) Funkade bra på honom och han tog sig in efter en liten stund. Inga problem. Ut och så in igen. Han tyckte dock det var läskigt/jobbigt att backa ut så då breddade vi mellanväggen. :) Då gick det bra. Nästa gång han gick in stängde vi igen luckan och även det gick bra! :) Duktiga lillkillen!

Sen var det Damiens tur. Han hade lite mera åsikter om det där ;) Haha! Så jag hade ett spö till hjälp för att kunna peta på, och kunna hejda om han flöt ut åt sidan om transporten. Tanken var ju liksom att han skulle vara riktad inåt ;) haha! Fick efter en liten stund upp framhovarna på rampen. Men där var det stopp! ;) Han kunde gå långt upp med framhovarna, nästan hela vägen in. Men bakhovarna var stadigt kvar på marken. Haha! Efter mycket försök så fick jag upp honom till slut med alla hovar på rampen. Då var det inte heller svårt sista biten in i transporten. Så gick vi in, backade ut och upprepade proceduren några gånger. Dom sista gångerna gick det utan problem. Kort stopp bara, men så direkt vidare igen. :) Superduktig!

Så vi ska hyra släpet snart igen så dom kommer ihåg. :) Då ska vi även stänga luckan för Damien. Valde att inte göra det idag eftersom han inte gick på lika enkelt från början. Känns som att man vill ha honom trygg först. För han hade lite bråttom ut först, kunde inte bromsa honom mitt på rampen, men det kunde jag sen. :) Då stog han mycket lugnare inne i transporten också.

Red sen Damien och det gick bra. Tränade på galoppfattningar från skritt, jobbigt tyckte han! Men bra träning för baken att verkligen fatta underifrån liksom. :)

Nöjd med dagen!

Pippi hos Anna Holmgren

Jahapp, hade ju tänkt blogga igår om det här besöket. Men så blev det ju inte. ;) Ligger en dag efter hela tiden ju. Men nu ikväll får det bli två inlägg eftersom jag vill ha dom i varsitt (besöket hos Anna och dagens händelser). :)

Anna började med att känna igenom Pippi och frampartierna var hon mjuk och fin i muskler och leder sa hon. :) Sen någon reaktion i ryggen, stelare i höger bak och stelare i tårna bak än i fram. Troligtvis beror det här på att hon är byggd som hon är. Dvs något högre bak och då blir det ju inte riktigt rätt belastning liksom eller vad man ska säga.

Det vi ska göra är att jag ska börja köra novafonen på henne också, träna kroppskontroll och med balansbollen. Även börja gå med klövjeväska för hållningsträning och så ska jag böja/sträcka tårna i bak. Så blir det en uppföljande kontroll i maj.

Nu gäller det att planera, planera, planera för att hinna med allt som hundarna ska göra ;) Haha! Så antar att jag ska prioritera om lite vid datorn ;D haha! För nu ska jag skärpa till mig! Det viktigaste måste såklart göras men att bara slösurfa får jag inte göra just nu. För nu vill jag reda ut det här. Måste boka in simtider för Sting också!

Tjingeling så länge, nytt inlägg om dagens händelser kommer snart! :)

Lydnadsträningen igår

Igår kväll innan mötet på klubben så tränade jag och Jessica tillsammans. Kommenderade varandra genom respektive klass. :)

Såhär gick det gör mig och Sting (som var riktigt riktigt taggad ;D)
Platsliggning: Strax under 4min. Tyvärr fick jag säga ligg 3ggr... men sen låg hon jättefint, kvar på samma sida hela tiden och satte sig upp på första kommandot! :)
Sittande: När jag gått ut och vände mig om satt hon med ena tassen upp, kallt! Men satte ner den och lät det vara sen! :) Duuktig! Kollade sig lite omkring. Men lugn! Fick sitta 1,5min.
Fritt följ: Massa ljud här och var ;) Men hon gick riktigt fint! Så synd på ljuden. Något långt fram i språng marsch dock.
Sättande: Bra! :)
Inkallning: Något sent stå. Men mycket bra fart!
Rutan: Här skulle det käkas snö och hon vimsade väldigt mycket. Gick inte alls bra. Tyckte det räckte efter ett antal kommandon och sa då till henne på skarpen! Skickade om och då hamnade hon lite snett så en omdirigering men sen gick det bra. Suuck! ;)
Hopp apport: Försök 1: Tuggade! Tog apporten från henne då hon tuggade i farten till och med liksom. Försök 2: Tänkte tjuva. Försök 3: Helt ok! Lite småtugg i positionen. Haha! ÖVERLADDAD!
Metallen: Fint :)
Vittringen: Jessica la dom i en ring, och Sting nosade faktiskt riktigt lugnt över pinnarna igen och kom in (lite tugg) med rätt utan att ha smakat på någon annan! BRAAAAA! Haha! Skönt att det nu funkade... nu detta tugg igen då.
Fjärr: Jättefina skiften faktiskt, tyvärr ett enda skifte där hon flyttade fram ordentligt(!), från stå till ligg. Frågan är om hon trodde jag sa hit? :S För hon började nämligen gå mot mig. Mycket synd. Inga extra kommandon i alla fall, så hon lyssnade bra annars! :)

Mycket nöjd ändå då hon var glad och på hela tiden. Men något mindre ljud och tugg önskas ;)

Kommer ett inlägg senare om besöket hos Anna Holmgren med Pippi. :) Måste fixa lite annat nu.

Tjingeling!

Lite lydnad och sen ridhusträning

Jag körde faktiskt ett kort litet lydnadspass med Sting efter morgonpromenaden! Först lite fritt följ bara, kanon! Sen lite stå, sitt och ligg under marsch, gick väl sådär. Men avslutade bra! Hon ville bara sitta ;) Lyssnade inte riktigt. Haha! Men som sagt sen gick det bra. :) Avslutade med vittring.

Först en hög med ovittrade och en vittrad pinne bakom. Bra!
Sen valde jag att lägga i ring, hon tog inte upp fel alls utan in med rätt! :D Braa! Gjorde detta två ggr.

Nöjde mig där sen, kanonbra ju! Träna vidare nu så det sitter till på söndag, inget tugg heller! :D LYCKAAA!

Nu på kvällen, ridhusträning som vanligt. Tog med mig Pippi också, Guiness är ett självklart val ;) Enda dagen jag tränar honom. Men han går från klarhet till klarhet! Lyssnar fint, börjar göra KF på balansen fint även om han får ta hela! Lite galopp uppe på balansen blev det till och med! :) Gungan lite läbbig fortfarande. Men fortsatte som förra veckan, håller upp den lite (en annan person) och så får an själv stampa ner den. Hela han kom till slut upp på den! Braaa! Avslutade med slalom. Först 1 port, gick bra. Kom i lite fart också. Sen la jag på en pinne, även det bra och till slut 4 pinnar, och även då i fart. Gick jättebra! Även lite självständigt faktiskt. :) Körde bara vänsterslalom. Kanske lättast för honom om vi tar en sida i taget? Han kanske blir snurrig om man byter sida fram och tillbaka.

Pippi fick köra banan en gång och några hinder extra. Sen fick hon åka hem. Hon rev 4 av 6 hinder, några skulle tas fler ggr så kanske några fler hopp, men i alla fall... river hälften! Det är INTE okej! Hon hade inget driv direkt heller. Så jag valde att ringa hem och fråga om någon kunde hämta henne så hon skulle slippa sitta i bilen resten av tiden. Ska ta och boka en tid till Anna Holmgren och kolla igenom henne. Att riva så mycket är ju inte riktigt normalt, visst att hon kan riva, men inte såå mycket. PLUS att hon var i däcket också. Så vill kolla igenom henne inför säsongen nu.

Nu är jag trött, skulle kunna gå och lägga mig. Men ska hämta hem brorsan sen från stationen... när vet jag dock inte. Suck!

Tjingeling!

Ridning & lydnadsträning i kylan

Efter morgonpromenad och frukost åkte jag iväg till Damien. Blev en mysig barbackatur i skritt, lite trav. :) Det är otroligt skönt att rida barbacka på vintern, det är som att sitta på ett element! :D Bra balansträning också, och jag var ju tvungen att SITTA ner i traven och kom ner ordentligt. :) Han fick ju vaccin i tisdags, så har vilat sen dess. Men trots det var han faktiskt inte galet pigg. Skönt det!

Drog sen iväg till IP idag igen på dagen för lite lydnadsträning. Bäst att passa på och träna i kyla nu, vet ju inte vad det blir för väder på tävlingsdagen (12feb)...

Sting
Platsliggning
- 3min 15sek inga problem, låg stilla och därmed också kvar på samma sida som jag lämnade henne på! :D
Sittande - 1,5min, satt och kolla bak för det mesta, men stilla annars... :)
Fritt följ - Något litet litet tapp, men annars kanonbra! Hon har verkligen börjat gå bra - looove it! Bröt två ggr och belöna, eftersom vi senast körde med belöning efter alla moment, så var det belöningsdags idag. :)
Sättande - Gjorde bara ett sättande och gick inte ens hela vägen bort innan belöning. Duktig!
Inkallning m ställande - Sååå fint ställande! Men andra sträckan tappar hon lite fart i väntan på "ligg". Tränade även lite ställande på korta avstånd. Jag backade och stannade henne, kallade in, stannade henne osv. Riktigt snabba ställanden verkligen!
Rutan - Fiiint ut, lyssnade bra. Men tyvärr så fick det bli ett extra kommando på ligg, för hon såg något... suck!
Apport - trä - Något litet tugg... Annars fin ingång. Borde tränat mer där då, men ville inte traggla eftersom det var rätt kallt och hon började steppa lite.
Metallapport - Hahaha! Ställde sig upp och tänkte sticka iväg. Nehe du du, tillbaka i fot och så gick jag och hämta den ;) Gjorde om och då satt hon stilla och när hon väl fick hämta den gjorde hon det bra! :)

Hade tänkt köra vittringen hemma, men har inte gjort det än. Kanske blir det ett litet pass efter mello. :) Fjärren tränar vi inte så mycket, den är som den är. :)

Pippi
Fritt följ
 - Braaa fokus, gjorde några vändningar på stället och det gick också bra. :)
Rutan - Sen blev det lite fokus på rutan... blir inte klok på denna hund! Första skicket, vet inte hur långt, men mer än 10m iaf! Springer jättefint rakt in i rutan och när jag säger/skriker "stanna" så kommer hon tillbaka... gaaah! Får till slut in henne i rutan och får henne att stå där tills jag kommer till henne. Dom nästföljande skicken går inte ens hela vägen ut till rutan...! Hjäääälp!
Apport - trä - Bra fart ut och griper bra, lite tugg (men i galopp) på vägen in. Testade att hon får boll som belöning på vägen in (ingen ingång alltså) och då höll hon igen munnen och var lite mer koncentrerad faktiskt! :D
Lek/kamp - Avslutade med lite bollkast och kampa när hon kom tillbaka med den, riiiiktigt bra kamp alltså ;) Hon höll stenhårt och fast jag klappade på henne i sidan och på huvudet så kampade hon, även när jag blev passiv. :)

Jag stör mig otroligt mycket på rutan... hade den bara funkat hade vi kunnat tävla! Morr...! Är det någon som har tips, hjälp miiig!

Nu är det dags för mat, mello och snaaacks! :)
Tjingeling!

Lydnadsträning

Idag åkte jag och hundarna ner till den stora grusplanen vid Gröna Dalens idrottsanläggning för att träna lydnad. Det är perfekt där. Det kan bli störningar från bilar som åker förbi, människor som går över grusplanen eller bara bredvid på gångvägen. PLUS är att det faktiskt finns en liten container där som jag kan gömma mig bakom! :D

Jag körde igenom hela klass 3 med Sting och nästan hela klass 2 med Pippi, så gott det gick. :) Såhär gick det:

Sting
Platsliggning
- Körde 4min, fast det numera "bara" är 3min i klass 3. Men det är ju alltid bra att överträna. Det kom några barn från skolan som ligger i anslutning till grusplanen och korsade mellan containern och Sting. Hon var så duktig och låg kvar. Det bästa var också att hon under hela tiden låg kvar på samma sida! :D Tränade utan täcke också.
Sittande - Vred om huvudet för att kolla något bakom en kort stund bara. Annars satt hon lugnt och stilla i 1,5min. :) (Gick tillbaka sen, så det var inte så att hon reste sig).
Fritt följ - Kanooooners! Sjukt snyggt! :D Skulle hon gå så på tävling måste det ha blivit MINST 8,5 kan jag tycka. Det var ev något snett sitt. Men hon hade fullt fokus hela tiden och även långsamma marschen gick kanon!
Sättande u gång - Bra. :) Såklart svårt att se hur snabbt hon sätter sig, men hon sätter sig i alla fall och jag har bestämt mig för att hon får göra det i sin fart, för vet inte om hon kan göra det så jättemycket snabbare heller. :)
Inkallning m ställande - Fiiiint ställande! :D Första gången satte hon sig dock inte när hon kom in. Men vi har faktiskt tränat rätt lite på sista sträckan (eftersom vi fokuserat på ställandet). Så fick till och med säga "hit" en gång till för jag märkte att hon började vänta in liggkommandot ;) Tror nämligen avståndet blev liiite långt. Haha! Men andra gången vi kröde gick det mycket bättre! :)
Rutan - Jag råkade stanna henne lite för tidigt, så jag gjorde en omdirigering, som hon gjorde kanonfint! Sen blev det dock extra kommando på ligg. Men annars bra! :) Gjorde om en gång till senare. Då gick det jättebra, för då stannade jag henne bättre och slapp omdirigera.
(Hopp) apport - Jaa, finns ju fortfarande inget hinder där ;) Så blev en slät apportering. Men kastade rätt långt och hon tuggat inget och satte sig bra fot.
Metallen - Är likadan som alltid, bra ingång! :)
Vittring - Litet bakslag. Hon har så himla bråttom ut till pinnarna, och så nosar hon lite snabbt (om ens något) och tar väl första bästa, just nu var det faktiskt rätt. Men lite tugg kom det... Hmmpf! Blir till att skärpa till sig (matte) och träna meeera, typ varje dag, vi ska faktiskt tävla nästa helg! :D
Fjärr - Gjorde bara en kort för att köra ordförståelse. Och hon gjorde bara en miss. Den vanliga ligg-stå som blev ligg-sitt-stå ;) Men annars gjorde hon alla skiften direkt och jag tror faktiskt inte hon flyttade fram speciellt mycket!

Hon gick såååå himla bra! Är GALET nöjd med henne! Hoppas hoppas det håller i sig även på tävlingen, för då tror jag vi kan få ihop höga poäng! :) Men ska se tävlingen som en bra start på tävlingsåret och se var vi står någonstans just nu, vad vi behöver slipa på för att nå vårat mål (1a pris i 3an!). Jag ska vara nöjd med smågrejorna som hon gör bra och inte se så mycket till helhetspoängen. :) Sen kommer vi ju vara med på tävlingsledarträffar igen (var något år sen vi kunde delta pga dagarna inte har passat oss) och det blir kanonbra med kommenderingsträning ofta! För jag tror det är det som gör att det blir sämre resultat på tävlingarna än på träningarna.

Pippi
Fritt följ
- Kanonbra! :) Vilket tryck och vilken kontakt! She is BACK!!!
Läggande u gång - Snyggt läggande! Belönades med bollen. :)
Inkallning - Bra fart och fin ingång!
Rutan - Där tragglade vi ett tag. Men jag tror jag kommit på hur jag ska göra! Hon har ju inte riktigt tryck utåt. Men om jag säger rutan och hon springer någon meter och vänder sig om så ska jag vänta ut henne, efter en liten stund fortsätter hon faktiskt till rutan! Hon väntar då på mitt stanna-kommando och då blir det ett bra ställande faktiskt! Sen kanske jag kan säga rutan och när hon sätter fart kasta iväg en boll? Jag provar vidare och snart har hon nog trycket ut som jag letar efter. :)
Apportering - Bra! Inget tjuvande, full fart ut och galopp in.
"Hoppet" - Hade som sagt var inget hinder. Men principen kunde jag faktiskt testa! Eftersom jag bytt ut "hoppa" mot "framåt" så sa jag helt enkelt "framåt" från fotposition och hon sprang iväg och så sa jag "sitt", och sen "hit". :) Det blir som hoppet fast utan hopp ;) Gick faktiskt lika bra att träna så! :)
Fjärr - Bra skiften! Var bara ett skifte som hon inte lyssnade direkt på.

Även mycket nöjd med henne faktiskt! Körde dock ingen platsliggning *fy på matte!* men om den fortfarande funkar så är det bara rutan kvar så kan hon starta. För nu när anmälningsavgiften är höjd rätt saftigt känner jag inte för att starta utan en fungerande ruta, det är så pass mycket poäng man tappar... Hade annars gärna provat för att se hur resterande moment skulle funka på tävling. Men som sagt, när rutan är fixad tror jag vi kommer kunna ta 1a pris relativt snart! :)

När båda hade körts igenom körde jag lite heelwork med Sting. Jag tror vårat program kommer bli kanonbra! Låten verkar funka och Sting verkar tycka det är helt okej med heelwork, inget skall! :)

Nu är det dags att rasta hundarna och sen sooova. Imorn ska vi till polisen för att se på L-test! :) Spännande!

Tjingeling!


RSS 2.0