Spring För Livet har debuterat!

Idag styrdes bilen mot Märsta-Sigtuna BK för agilityLAGtävling! Debut för laget. :) Laget heter alltså Spring För Livet och består av: mig & Pippi, Matilda & Eboni, Isabelle & Ben och så mig & Sting. Det är alltså bara Sting som är äldre och mer rutinerad än dom andra som är yngre och inte tävlat lika mycket så det är ett rätt så ungt lag och vi kör på och se hur det går. :)

Agilityklassen
Pippi fick totalt 29,46 fel, varav 15 fel är hinderfel resten tidsfel. Men hon kändes bra ändå! Hon gick först in i fel slalomport och sen så gick hon ur slalom och skällde på en hund utanför planen. Sen så tog jag om och hon missa sista porten. Sen rev hon ett hinder. Så en hel del tid försvann vid slalom alltså. Men hon hoppade ingenting på mig så jag är nöjd!
Eboni fick 15 fel.
Ben fick tre vägringar och därmed diskad.
Sting gjorde ett fint nollat lopp inom ref.tiden! :D Wohooo!

Så totalt fick laget i alla fall tre ekipage i mål med totalt 44,46 fel och det blev en 9onde placering av 22 startande lag!

Pippis agilityklasslopp


Stings agilityklasslopp


För att det inte ska bli så många filmer i bloggen får ni länkarna till Ebonis och Bens lopp.

Hoppklassen
Pippi gick återigen ur slalom vid sista porten... huuum! Tror jag blir för ivrig iväg och drar ut henne. Måste skärpa mig och vänta tills hon är klar! Men tog bara sista porten då för att inte tappa jättemycket tid. Hon slutade på 7,16 fel eftersom det blev lite tidsfel iom slalomet. :) Men riktigt bra flyt på henne! Inget hopp på mig här heller!
Eboni gjorde ett finfint nollat lopp! Deras första till och med. Wohooo! :D
Ben gjorde samma fel som Pippi. Även det kostade några extra sekunder så han slutade på 6,99 fel.
Sting gjorde återigen ett finfint nollat lopp precis inom ref.tiden! :D Jippii!

Laget slutade alltså med 6,99 fel och det blev en 6e placering av 22 startande lag. Det som är heeeelt galet är att hade Ben eller Pippi gått klart slalom hade vi tagit en SM-pinne! 5 pinnar delades ut och laget som tog sista pinnen hade 5 fel. Så vi var verkligen jättenära en pinne! JÄTTEKUL! :D Vi kan också vara med och slås!

Pippis hoppklasslopp


Stings hoppklasslopp


För att det inte ska bli så många filmer i bloggen får ni länkarna till Ebonis och Bens lopp även nu.

Jättenöjd med mina hundar! Kan inte vara annat. Vi har inte tränat agility speciellt mycket i och med kennelhostan. Sting tränade för första gången sen den i torsdags och hoppade då inte ens largehöjd! Haha! ;) Vi vilade oss helt enkelt i form. ;) Riktigt nöjd med att Pippi inte hoppat något på mig på banan också!

Imorn är det ind. officiell klass 1 med Pippi. Hoppas hon går lika fint då med och kan få hem någon pinne. :)

Tjingeling!

Från grus till gräs

Ikväll var det äntligen dags för öppen agilityträning igen! Planerna har torkat upp och vi fick flytta ner hindrena från grusplanen (containern) till agilityplanen (gräääs). :D Wihooo! Nu slipper man också ställa undan hindrena. Bara åka dit, ställa iorning och sticka. Underbart!

Så efter att alla hinder burits ner och jag gjort plats i förrådet för den nya korta tunneln vi köpt in så blev det träning med hundarna inför helgen. Vi byggde upp en rundbana och sen lite hinder i mitten så man kunde svänga lite i alla fall ;) Perfekt med bara springa och träna kontaktfält.

Sting fick hoppa på låg höjd bara för hon har ju även simmat idag. Hon var duktig! Fiiint kontakfält på a-hindret! Gungan och balansen är okej, men inte lika bra. Jag körde lite avståndshandling också och det funkade finfint!

Pippi var riktigt duktig! :D Slår mig nu att hon inte var på mig en endaste gång under banan! :D Alltså är det inte underbart eller?! Slalom JÄTTEFINT! Kommer direkt från tunnel i full fart och smack in i slalom utan att dras mot mig och fjanta sig. Mycket framåt och inget mot mig! Helt okej kontaktfält också.

Kunde nog inte blivit bättre träning idag inför helgen med tanke på hur lite vi tränat. Så jag hoppas att hundarna sköter sig i helgen och gör fina lopp. I alla fall Pippi, går hon som idag så borde hon kunna sätta nollor faktiskt! Ska bli KUL!

Nu ska jag sova. Tjingeling!

Mentaltest Pippi

Imorse åkte jag och Pippi till Waxholm, där Briardklubben arrangerade mentaltest. Vi skulle prova på och se hur det går. Hon har ju blivit lite misstänksam mot skott. Inte rädd utan kollar läget liksom, men låser sig och vill inte leka. Så blev inte godkänt. Men jag är mer än nöjd! Kan inte vara annat med dom 435p Pippi fick ihop! :D Riktigt coolt! Kollade vad andra hundar från samma kennel fått. Då var det bara en som var över, med 2p! Kul! Såå synd bara med skotten, hade varit häftigt att ha henne korad på dom poängen. Men det var KUL att se hur hon löste grejorna.

Kampen var väl det jag var mest nervös över. Men det gick jättebra! Hon kampade så fint med testledaren! :D Jag stog faktiskt och log kom jag på mig själv med! Med tanke på hur hon var med Lotta och Micke i början på förra veckan trodde jag inte det skulle kunna bli så bra idag! Tyvärr kom detta inte med på film. :/ Hon missade dock 40m kampen (när man släpper hunden mot testledaren från 40m) för hon hittade någon intressant doft havvägs ;) Men resten fick jag filmat!

Del 1


Del 2


Jag har inte bestämt mig för om jag ska vara nöjd med en icke korad Pippi på dom höga poängen, eller om jag ska testa igen om tidigast 6mån. OM jag fått upp kamplusten trots skott, annars gör jag det inte såklart. Utan gör jag om det, då ska hon vara skottfast när vi tränar i alla fall! Det skadar ju inte att träna skott ändå. Ska bara fråga om tips hur jag ska göra. Ska fråga Micke på praktiken imorn.

Tjingeling!

Freestyle - & HtM tävling!

Upp tidigt idag för att först åka iväg och rasta hundarna hos Micke och Lotta. Sen hem och hämta hundarna och åka till Bro-Håbo för freestyle - & HtM tävling! :)

Pippi startade heelwork 1 och Sting freestyle 1.

Jag är jättenöjd med Pippis start faktiskt. Vi gjorde det vi hade planerat och hon var kvar på planen. Jag var lite orolig innan, för då när jag kopplade loss henne stack hon iväg till tältet som DJ'n satt vid. Det var vårat tält så hon kanske trodde mamma satt där. Sen var hon nära på att springa in på planen. Fick tag i henne precis innan. TUR! Hennes resultat (med poäng och kommentarer) finns på hemsidan, kika dit för jag tänkte inte skriva ut det här. LÄNK



Efter ett tag var det dags för Sting. Hon kändes seg och lite slö av värmen. :/ Inte alls på g liksom. Men men, det får gå som det går. Början var inte så bra. Flamsig. Sen skärpte hon sig en stund och så var det något flams igen någongång. Jag var inte alls nöjd efteråt. Men det visade sig på prisutdelningen att det gått bättre än jag trodde. Vi kom 5a. Men missade uppflyttningspoäng med 0,1p! DET var surt... Även Stings resultat (med poäng och kommentarer) finns på hemsidan, kika dit för jag tänkte inte skriva ut det här. LÄNK



Sting med sin fina rosett som vi vann:


Nu laddar jag och Pippi för att besöka den konstiga skogen i Waxholm imorn. Pippi ska testa på korning. Jag hoppas hon orkar med hela. Får se hur det går...

Tjingeling!

Freestyle och lydnadsträning på klubben

Drog iväg till klubben för framförallt freestyleträning inför söndagens tävling. Har ju inte känts bra alls här hemma. Tänkte då testa att åka iväg och se om dom blev mer taggade borta. :)

Band upp Sting och körde igenom Pippis heelwork-program (utan musik, bara få in alla svängar och byten). Hon gick bra! :) Det tar ju inte så lång tid. Men sen band jag upp Pippi och så fick Sting köra några delar från sitt program (utan musik). Hon var riktigt taggad och lyssnade på mig också! :D Jättekul!

Sen bytte jag hund igen för att köra några lydnadsgrejor.

Pippi fick köra lite rutan och ink. m. ställande, hopp och apportering. Hon jobbade på bra med alla grejor. :) Rutan satte jag 3x3m nu och la dit ett lock, så testar vi så nu istället :)

När det var Stings tur fick hon köra rutan, ink. m. ställande och läggande, hopp apport och metallen. Hon hade bättre fart än när vi tränat här hemma! BRA!

Hade tänkte köra freestyle sen lite agility. Men jag tyckte hundarna var taggade så fick bli lydnad istället för agility. :) Skönt att dom hade bra attityd. Kanske kanske kan det gå hyffsat på söndag ändå? Jag hoppas det.

GLAD PÅSK!

Bjuder på en påskbild från 2009, kanske tar påskkort på hundarna i helgen om jag hinner :)


Senaste dagarna

Har glömt blogga helt enkelt. ;) I söndags åkte jag till Västerås igen för att kolla när min klasskompis skulle ställa sin afghan. Men jag åkte dit lite tidigare än henne för att träffa Melinda. Hon skulle ställa båda sheltie och aussie. Vi trodde det skulle bli krock, så när jag kom dit så fick jag ställa aussie, bara sådär! :) Haha! Men det gick bra. Hunden brukar passa. Men jag fick henne till fin trav. Sist den ställdes (på stora Sthlm) så fick den en 3a för den liknade en bc... Men i söndags fick den Very Good i alla fall! Ägaren var jättenöjd. Jag var också nöjd. Flera tikar åkte ut med båda gula och blå kort. För min klasskompis gick det jättebra! Officiell debut i juniorklass och resultatet blev CK och 4 Bästa tik! :D Jättekul!

I måndags fick både Sting och Pippi varsin cykeltur på ca 1,8km exkl avskrittning. :) Duktiga tjejor. Blandade skritt, trav och galopp. :)

Igår var det inget speciellt som hände.

Idag fick Sting ett slalompass. Först bara 4 pinnar som vi sprang mot i FULL fart och jag fortsatte medan hon körde slalomet så hon fick full fart direkt efter. Gick jättebra! Kom från olika vinklar med lite bakombyten också. Sen satte jag tre slalomdelar som en triangel så hon fick söka upp ingångar, gjorde lite framförbyten och skickade tillbaka och sådär. :) Hon var jätteduktig!

Den här veckan har Pippi varit med till praktiken alla dagar för att träna på att kampa med Lotta och Micke som har stället. I måndags var hon inte sådär strålande direkt. Tisdag kampade hon med Lotta jättebra! Idag skulle vi testat med skott men Lotta hann inte komma så vi tar det imorn istället. Men hon kampade faktiskt med Micke idag, utan problem! :D Hon har tidigare inte velat kampa med honom. Och har han klappat henne uppmuntrande i sidan har hon släppt och inte velat ta upp kampen ige. Men idag gick även det! :D KUL! Finns kanske hopp inför måndag ändå? ;)

Vi har även försökt oss på lite freestyleträning med blandade resultat... Känns sådär inför söndag. Men men, får gå som det går...

Snart dags att ta sig i säng. Tjingeling!

Handler och viltspår

Åkte till Västerås, Rocklunda närmare bestämt, för att ställa en unghundstollartik. :) Triss kallas hon till vardags. Men kennelnamn är Agrosofens Rouletta. Hon är så söt. Men domaren tyckte det fattades något för ett excellent så vi fick nöja oss med Very Good. Men matte Jessica tyckte jag visade henne fint och Triss skötte sig bra! :)

Efter det åkte jag till skolan och la viltspår, varsitt till mina. Lät det ligga en timme. Sen gick jag med Sting först. Hon var misstänksam igen som allra första gången vi gick. Men kom fram med lite hjälp. :) Pippi var riktigt taggad. Dock lite fööör taggad. Hon var inte så noggrann. Utan sicksackade i spåret och hade bråttom. Men fram kom hon.

Båda spåren var 80m långa ungefär. :) Stegade efteråt eftersom jag såklart glömde ta med snitslarna på vägen. Haha!

Tjingeling!

Ny design!

Tuuuuuusen tusen TACK till Isabelle (http://herdingdogs.se/) som gjort en sån himla fin bloggdesign åt mig. Jag gillar den jättemycket! :D Underbart!

Agilityträning igen!

Wohoo! Agilityträning idag på klubben. Körde ingångar till slalom från hopphinder ur olika vinklar, gungan, balans och däck, samt platta tunneln. Pippi var riktigt duktig faktiskt. Gjorde jättefin gunga. Full fart upp, stannade och stog kvar där hon och gungan landa. Haha! Nästan (inte riktigt, men nästan!) som en algot-gunga, riktigt kul! Hon brukar annars smyga upp och så stanna inte hela vägen ner 2 av 2 på som jag vill. Balansen var inte lika snygg. Men helt okej. :) Bra slalom, förutom när hon inte koncentrerade sig och slarvade.

Sting fick också köra lite. Inte full fart och jag pressade henne inte så hårt med tanke på att hon inte är helt igång än. :) Men hon blev glad att få köra!

Har idag hittat fästingar på hundarna, en krypandes på Pippi och två som suttit fast på Sting. Har inte hunnit köpa fästingmedel än, blir till att göra det imorn! Det blir frontline spot-on för båda i år då även Pippi ska få börja simma ju. :)

Imorn ska jag åka till Västerås och ställa Triss (tollare) då hennes matte inte kan visa henne själv. Ska bli spännande med ny ras och ny hund att ställa. Efter det ska jag lägga viltspår till hundarna och låta det ligga ca 1 timme. :) Ska bli kul att prova om dom kommer ihåg!

Tjingeling!


Träningsdag på klubben

Klockan 13 var jag och Pippi redo för träning på klubben. :) Nu när vi haft hostfritt här hemma i 14 dagar är det ju okej att komma ut lite! ;) Haha! Det var träningsdag där idag, startade 10 redan. Men jag tror inte Pippi skulle orka träna hela dagen (Sting orkar deffinitivt inte det) så då åkte vi dit till em istället. Först platsliggning sen lite egen träning. Körde igenom klass 2 själv.

Platsliggning: När jag kopplat loss så sprang hon till rottisen bredvid, duuumma Pippi! Men fick tillbaka henne och så la jag ner henne. Gick sen och gömde mig och hon låg så fint så! :) Kikade fram lite försiktigt. Kanske vi körde 1 ½ min och gick tillbaka. Ingen tog tid. Men jätteskönt att det funkar även med andra hundar på klubben. Öhm, ja förutom hennes lilla ryck ;)
Fritt följ: Gick lite fritt följ mellan hundar och så till nästa ställe där jag skulle göra ett moment. Hon gick jättefint och sprang inte till nåååågon annan hund! :) BRA!
Läggande: Snabbt och bra!
Ink. m. ställande: Gick inte så långt, men fick till hyffsat bra stopp faktiskt! :D
Rutan: Fanns en liten ruta uppställd med skål i. Så gick dit och la i godis, skickade och upprepade en gång. Gick bra! Funderar bara på om hon förstår momentet. Haha! Men vi kommer väl till det snart. ;)
Apportering: Tjuvade ingen gång under den enskilda träningen, men inte alls samma tempo in som ut ;) Tränaa!
Hoppet: Bra ut, sätter sig när jag säger till och hoppar bra tillbaka. :)
Fjärr: Duktig! Funkade riktigt bra faktiskt!

Så jag var jättenöjd med henne! Men än var det faktiskt inte slut. Vi skulle som avslutning få bli kommenderad på linförighet/fritt följ (beroende på vilken klass man tillhörde) plus tre valfria moment i sin klass. A-C går även en domarutbildning så vi fick även betyg på dom moment vi gjorde tävlingsmässigt. Jag valde då förutom fritt följ, apportering, hopp och fjärr. Då jag känner att det är dom momenten vi kan tävlingsmässigt. Ja läggandet går ju också. Men den har vi ju haft kommendering på i 1an redan och jag vet att den funkar :)

Fritt följ: Gick kalaaasfint! :D Men tyvärr nyps hon lite i benet under språngmarschen vilket gör att man drar 1p på. Men vi fick 8,5p. Vi skulle alltså kunnat fått 9,5! :O Sååå bra gick hon alltså. Första gången faktiskt som vi går fritt följ med kommendering, annars har det ju varit med koppel på ;)
Apportering: Haha, tjuvade på första... Fick göra om och då satt hon kvar. Inte samma tempo in som ut och lite tugg gjorde att vi hamna på 6p. Men A-C sa det att får jag bort tugget (= blir även bättre fart) så kan vi få 9p, med avdrag på den lilla tempoväxlingen! Så bort med TUGG! Har märkt att hon faktiskt får till lite tugg vid sämre fart.
Hoppet: Gjorde lika bra som på enskilda träningen, men fick kommentaren "önskar något mer action i rörelserna", alltså att allt ska vara lite mer alert ;) Men 9p fick vi! :D
Fjärren: Ingen kommentar, bara så fint! 10p! :D Flyttade sig inget och gjorde bra skiften! Underbart :D

Känns bra det där inför tävling! Det som vi har kvar är alltså klara platsliggningen på full tid ute också (hon klarade ju inne igår utan problem) och så inkallning och rutan. Men inkallningen kan vi säkert få poäng på men inte så bra. Rutan är ju det moment som verkligen är 0 just nu. Haha! Men det känns bra, hon ska säkert klara av 2an också! :D

Jättekul att vara med på träningsdagen eftersom hon skötte sig så himla bra! <3

När jag kom hem tog jag ut Sting på 15min promis. Tränade då lite fotgående med henne och att inte få några sneda sättanden, men hon skärpte sig direkt, hon satte sig så fint! :D Braaa tjejen!

Nu är jag trött. Har fortfarande ont i axel/skulderblad/nacke. :/ Tycker jag var duktig som kom iväg och tränade, kul var det!

Tjingeling!

Dryga hundar blev duktiga på kvällen

Vaknade med ont i huvud och nacke. Huvudet har blivit bra under dagen, men ont från skulderblad ut till axel upp i nacke har jag fortfarande :( Känner mig stel och gör ont att vrida på huvudet för mycket. Men bokade en tid till kiropraktorn. Det jobbiga är ju att torsdag är bästa dagen ;D Får vänta några dagar. Haha! Men det överlever jag nog.

Vi har haft städdag idag, blev så rent och fint. Har även gått promisar med hundarna. Pippi är riktigt jobbig i koppel numera... Bara gåååår och struntar fullständigt i om det tar stopp, det är som att hon inte känner det. Hmm! Så får hon för sig att DÄR ska jag nosa, och man flyger typ efter. HEMSKT! Stannar jag och försöker få henne att få kontakt istället står hon stilla som en staty och ser om det är någon/något som kommer som hon "ska" skälla på... Suck! Riktigt dryg. Sting går helt okej. Men jag får känslan av att hon blir sur på mig så fort jag säger tilll henne om hon är på väg att hamna för nära vägkanten på trottoaren...

Vad är det för fel på dom? Understimulerade fortfarande kanske och tycker livet är allmänt trist? Ändå kör vi ju lite träning varje dag. Men dom vill väl gå längre promenader och inte samma rundor hela tiden kanske.

Dagens träning då?
Pippi fick köra rutan, 1,5x1,5m och hon galopperar ut till rutan och godisskålen. Riktigt villig, har inte ens tid att sätta sig. Hon ska ju ändå få springa ut sen så det är onödigt att sätta sig innan enligt henne. ;) Sen lite fjärrträning nu på kvällen. Fina skiften. Även en platsliggnin 3min dold inomhus. Låg jättelugnt och fint! Duktig tjej! Låg bredvid Sting.

Sting har fått träna lite fotpositioner, skärpning nu och lite finare ingångar tack ;) Gick helt ok, körde "klockan". Sen fjärr på kvällen (stå-sitt och sitt-stå), några bra skiften! Stog alltifrån 1m ifrån henne till ca 5m :) Hon låg bredvid Pippi på platsliggningen och låg så fint. :)

Väntar på mat... sent idag. Sen blir det nog en vaaarm dusch. :)

Tjingeling

Träning

Vi fortsätter igångsättningen här. :) Blir 15-20min promenader typ 3ggr om dagen och efter någon av promenaderna även träning av något eller några moment i den lydnadsklass dom tillhör :)

För Sting blev det idag en inkallning med ställand och läggande. NU har hon börjat sänka farten. Haha! Men stannar och lägger sig bra då. Vill inte riktigt träna fullt ös på asfalt med grus heller med tanke på tassarna ;) Men det blir lite finslip när jag kommer till något bättre underlag. :) Sen ett sättande under gång, så fint så! Sen rutaaan. :) Sting var jätteduktig. Skickade två ggr från 30m och hon sprang rakt in och stanna och la sig bra på mina kommandon. Provade även att stå lite som elitens rutanskick, att hon är en bit framför mig och har rutan ett antal meter å höger/vänster. Gick fint det med!

Pippi fick träna inkallning med ställande. Tre ggr körde vi. Duktig tjej! Hon börjar förstå! :) Sen fick hon köra lite slalom från olika vinklar och bakombytet. Lite svårt att springa bredvid bara (det är massa snö kvar där slalomet står), men hon skötte sig bra!

Ska snart åka och jobba. Tjingeling!

Veterinärbesök och ensam hemma

Bokade ett veterinärbesök till Pippi idag för att göra en liten hälsokoll på hjärta/lungor. Tycker att hon lätt blivit flämtig så ville kolla så det inte var något med hjärtat eller lungorna. Eftersom vi faktiskt ska till att tävla om mindre än en månad liksom. Men veterinären hörde inget konstigt, väldigt skönt! Då slipper man fundera. Hon kände och klämde lite också, och kände inget konstigt. Så hon var jättefin sa hon. :)

Under tiden fick Sting vara ensam hemma, slängde ut lite godis innan vi åkte och satte på filmkameran. Ville se om hon skällde som en tok även när hon var själv. Men hon har skött sig toppen! Letade runt och åt upp alla godisar, gick sen och la sig och sov resten av tiden! :D Sköööönt!

Ikväll är det Talang! Ev. så är det en tjej med som ska visa (eller vad man nu säger) freestyle med sin border terrier. Grymt duktig tjej (och hund!), vann U-SM 2010 freestyleklass 1 och kom trea med den andra hunden i samma klass, vann agria freestyle cup finalen och vunnit typ allt annat dom varit med på! ;) Så jag hoppas det är ikväll dom är med (hon trodde det) och hoppas dom går vidare. Ska bli kul å se.

Tjingeling!


RSS 2.0