Spår- och lydnadsträning

Kom hem för en stund sen från en träningsdag tillsammans med Emelie. Mycket mycket trevligt! :)
 
Vi började i Rösaring i Bro där vi körde spår. Jag var där lite tidigare och la ut två spår till Izza, ett till Ernie och ett till Sting. Sen blev det lite väntan innan Emelie kom och då gick vi första spåret med Izza.
 
Spår 1: Ett rakt spår, kanske 30m långt. Med tre burkar/stationer med godis i. Mycket fart och fick tipset om att INTE släppa efter till henne innan hon har spåret, för annars bara far hon iväg. Mycket bättre sista sträckan. :) Dessutom här så hade hon selet på sig först, så hon var inne i fel mood när vi startade. Dom två andra spåren bytte vi från halsband till sele innan hon skulle börja spåra, blev mer tydligt att nu ska vi spåra. :)
 
Här blev det en liten paus då Emelie gick iväg och la ett spår till Izza som kunde få ligga till sig medan vi körde klart dom andra spåren.
 
Spår 2: Ett så kallat serpentinspår. Blev nog lite längre än första. Hon jobbade mycket fint! Får lite bråttom ibland och då vi mest kört raka spår tror hon sig veta att det alltid är rakt fram. Så blev det ju inte den här gången. På ett ställe virrade jag till det när jag inte visste var jag gått, plus att hon tappade spåret då. Men hon löste ut det! Så duktig tjej! Jobbade hela tiden verkligen trots att det här var svårare spår för henne.
 
Här blev det paus igen för Izza då Ernie fick gå sitt spår och sen vara det Stings tur. Hon var lite låg pga sprängningar som hörts. Men försökte i alla fall och spårade litegranna. Inte något tryck i. Men jag tror hon var nöjd ändå då hon ju i alla fall fick vara med och komma ut och göra något. :)
 
Spår 3: Första gången hon går ett spår som någon annan än jag lagt ut. Men det var inga problem att snappa upp det, gick verkligen in i spårmood när jag selat på. For iväg. ;) Fick bromsa och använda mycket styrka, för hon är sååå stark! MYCKET bra på slutet! Där spårade hon lugnt och fint. Däremot hade hon genat, för i mitten så tappade vi bort oss lite och hon irrade runt. Så hädanefter blir det snitslade spår så jag kan se till så hon inte genar. För det går inte för sig om vi så småningom ska kunna tävla, alla pinnar ska in. ;)
 
Jättekul att se att hon ändå är så duktig på spår, så mycket har vi ju inte gjort faktiskt, mer träning nu innan vintern kommer och sen blir det ett brejk. :) Mycket snirkliga så hon får tänka ska det bli!
 
Sen åkte vi vidare till klubben för lydnadsträning. Det här körde jag och Izza idag.
 
Rutan: Bra fart ut och vet vart hon ska! :) Vi har inget stopp än utan det som stoppar upp henne är mitt "braa!" och så slänger jag en boll. Men ibland är det som att hon inte alls förstår. Haha! Sitter redo och så säger jag "rutan" och så sitter hon helt stilla kvar. Haha! Lite roligt. ;) Men vi är ute på ca 20m från rutan, det känns väldigt skönt att redan nu ha ut metrarna.
Läggande u. gång: Tycker det är kul då hon gör det så fint. Bara det att jag lagt henne ganska tidigt på sträckan så risken är att hon lägger sig innan kommando, så utöka längden innan ligget kommer och även öka längden efter så hon får vänta kvar också. Men en bra början och bra teknik tycker jag att hon oftast har. Rakt ner. ;)
Apportering trä: Kämpar vidare, har fått in lite tugg då hon gärna lägger den långt bak. Vill försöka lära in att hon ska hålla den framme i munnen vid huggtänderna. Då håller hon också stadigare.
Hoppen fr. klass 1&2: Tränade på både hoppet i klass 1, då med hjälp vid ingången lite då hon kommer i sånt tryck. Men annars bra! Klass 2-hoppet är det bara uthoppet vi tränar än. Men hon hoppar på "hopp"-kommandot nu i alla fall och det är ju bra! :)
Lite lite fot: Tränade inte så mycket fot idag, men visst blev det lite vändningar och sen blev det ju ingångar inför varje moment samt lite fot under momentet läggande u. gång. Hon gick riktigt fint någon sträcka där! :D Så det är nog på väg! :D
 
Film från lydnaden:
 
Som avslutning gick vi ner på agilitybanan där Ernie och Izza fick lite hoppteknik. Ernie var duktig, och tränar det för att hoppas på bättre teknik vid lydnadshoppet. Izza för en eventuell framtid inom agilityn. Hoppas höfter är ok! Men hon tar det inte så lugnt... Varför hoppa studds när man kan hoppa över två hinder samtidigt? ;) Knasboll! Längde lite sen och då var det bättre men fortfarande väldigt forcerat. Galenpanna! Blir nog en mängd med hopptekniksträning innan hon får köra speciellt mycket hopp i agilityn sen om det blir något. ;) Hon fick även köra gungan, hoppa upp från sidan och smälla ner. Inga problem! Tunnlarna springer hon genom självmant. ;)
Jag sprang lite agility med Chili och hon blev så glad så! :)
 
Och Sting fick som sista grej gå lite fot och apportera träapporten, såå fint fotgående och jättebra gripande och hållande (inget tugg!!) på apporten! :) Jätteglad vovve! <3
 
Izza är ganska nöjd, ligger och sover. ;) Skönt när dom är trötta mentalt! Och henne är det inte lätt att få trött. ;) Haha! Hon kör full fart när man väl gör grejor och det är underbart! Hon är verkligen en kanonarbetshund!
 
Tack för idag Emelie! :D
 
Tjingeling!

Hundträning!

Nu ska jag verkligen försöka komma igång med bloggen ordentligt! Ta upp det här med träningsblogga och lite annat som händer. :)
 
Skönt att inte ha något planerat eller några egentliga måsten när jag kom hem från jobbet idag. Slutade 16 idag och då är jag hemma strax innan 17.30 eftersom jag numera åker kommunalt in till jobbet i Solna för att bensinen är så dyr. Det blir ju lite längre resväg såklart, men känns ganska värt när inte större delen av lönen går till bensin istället. :) Ikväll blev det först promenad 30min med hundarna där dom går lös i princip hela tiden. Jätteskönt för Izza som behöver sträcka på benen. :) Sen blev det träning för Izza. Det här gick vi igenom idag:
 
Metallapporten - Av någon anledning har den blivit äcklig... Suck! :( Det som gått så bra och inga problem. Men sen av någon anledning blev det uppehåll med den och efter det har den varit äckligare enligt henne. Jättetrist! Så funderar på att gå tillbaka till skeden hon hade när hon var bäbis... Kanske är det för att metallapporten börjat skramla (sitter lite löst på sidorna) som blivit äckligt? Ja, det återstår att se. Vi måste ju få till det!
 
Träapporten - Inga problem att ta den i alla fall. ;) Men däremot att sitta stilla med den. Men hon överraskade mig genom att flera gånger kunna hålla kvar den hela vägen in i fotposition! :D Bara fortsätta traggla såklart så kommer den polletten säkert att trilla ner. :) Vill ju gärna att hon ska greppa långt fram så den inte hamnar på baktänderna, känns som lättare till tugg då. Vilket jag även sett på henne. Vi kämpar vidare. :)
 
Fotgående - Något som hon visade i helgen att hon faktiskt börjat förstå! Vi var ju upp till uppfödaren och hon ville se hur det såg ut. Jag sa att hon kan inte. Det enda hon kan är ingången. Men såklart så visar hon upp två steg riktigt fint fot! Även språng i fot gick kanon! Så där står jag och får ta tillbaka det jag sagt. :P Bustroll! Men så nu tragglar vi vidare och det känns bättre, hon har nog börjat förstå att det handlar om att ha kvar tassarna i marken också för då blir det enklare. Hon har ju varit lite som en känguru när man ska ta första steget och då kommer hon ju ur positionen. Får se var det hela landar så småning om. Hon har ju inte långt kvar tills hon får tävla lydnad (och rallylydnad), men jag tycker det är långt kvar tills hon är redo. Så vi får väl se helt enkelt. Vill inte skynda för fort fram.
 
Sen fick Sting också träna, och oooj så glad hon blev! <3 Riktigt taggad och med tryck! Fick inte göra så mycket och inget direkt avancerat. Tror hon var glad att bara få göra något över huvud taget. :) Ska ta någon dag den här veckan att blogga om hennes behandling. Det var länge sen nu. Men snart är det slut, om några veckor ska hon få sista behandlingen och några veckor efter det ska det göras en utvärdering. Så får vi se vad som händer. :) Hon mår i alla fall väldigt bra tycker jag.
 
Tjingeling så länge! <3

Valpmys & utställning i norr

Här är det dött... måste bli bättre på att blogga helt enkelt!
Blir en snabblogg så jag hinner slappa lite i soffan innan det är dags att sova.
 
I torsdags efter jobbet åkte jag och Izza upp till Örnsköldsvik (en resa på ca 5,5-6h). Där vi skulle bo hos Izzas uppfödare Therese och så skulle Izza ställas ut. :) Resan gick bra både upp och ner. Vi kom alltså hem idag, bara för någon timme sen. Så skönt med en långhelg och massa valpmys. Hittade en favvis bland dom 8 sötnosarna. Men här blir det tyvärr ingen valp än på ett tag. :/
 
Utställningen gick helt ok. Dock inte nöjd med hennes beteende i ringen. Hon bara drog på, trots att vi tränade på fredagen och det gick så bra att springa. Bara träna mer helt enkelt. Det var debuten i juniorklass och domaren gav henne Very Good med den här kritiken:
"Lagom stor men ännu i utveckling, speciellt i bröstdjup och längd. Ställs något slank. Bra päls för sin unga ålder. Något framskjuten skuldra annars bra vinklad. Ska få stabilare mellanhand. Full av energi. Något ostabila rörelser."
 
Lite smal är hon, men hellre det än för tjock i hennes ålder med tanke på höfter och leder. Men lite mer ska hon få gå upp. :) Och ostabila rörelser blir ju i och med att hon flänger iväg. ;) Blir träna träna träna!
 
Jag orkar inte kolla igenom alla bilder nu, men ni får en bild med här ifrån rastplatsen vi stannade till på idag på väg hem. :) Fler fina bilder därifrån blev det, urmysigt med vattnet precis där och en lång brygga med räcken ut till en liten ö. :)
 
 
Tjingeling!
 

RSS 2.0