Jag hatar snöööö!

Efter den här dagen är jag 150% säker på att jag fortfarande ogillar snö och vinter lika mycket som sist vi hade snö...
 
Först och främst kommer jag inte in i bilen, nyckeln går inte att vrida. (samma sak igår) Så bara byta bil. Sen får jag köra extra sakta för att det är blåsigt, snöigt och massa bilar. Och jag hatar att köra i sånt väder! Kommer till jobbet 5min sent och såklart är det en hund som väntar, brukar aldrig annars vara någon där redan 6.30 (dom mornar jag öppnat i alla fall).
 
På eftermiddagens första promenad halkar jag till på ett ställe, andra promenaden halkar jag till igen på samma ställe. Men har lyckats stå upp bägge gångerna, men strax efter halk nr 2 så halkar jag igen och ramlar ihop... mutter! Hundarna drog ingenting utan var så snälla, och när jag ramlade stog dom bara kvar och undrade väl vad jag gjorde på marken. Snälla hundar iaf!
 
Sen på väg hem åker jag en annan väg (eller tänkte i alla fall...) sista biten från motorvägen. Det är först en liten backe, sen svänger man höger upp för en lite brantare backe. Men så ser jag en bil komma, så måste stanna i den första backen. Vilket inte var så bra, för när jag sen ska köra vidare så spinner däcken bara och sen börjar bilen glida bakåt, funkar inte att bromsa. Paniiiiik!! Nedanför är alltså en större väg och sen åker... Tankarna kommer snabbt om att jag kommer väl bli påkörd eller något. Men mitt undermedvetna gör något smart, jag rattar runt så jag svänger runt, nära på att backa in i ett träd. Men lyckas undvika det. Bilen stannar och jag kan bara svänga vänster och ut på vägen. Jag har alltså gjort helt om (på en ganska smal väg ändå) och åker sen hemåt... Lite skakig.
 
Skynda sen iväg till stallet för att hinna rida innan jag och Sting skulle träna på klubben tillsammans men Jessica å Triss. Kommer dit, och man får fortfarande inte rida på banan... Vilket betyder att jag inte behövt stressa! Man får inte rida på banan för att den ska frysa nu först för att inte bli knögglig... Ännu en anledning till att inte gilla vintern/snön! Jag kan inte rida ens! För ute på vägarna är det för halt! Fast hade nog försökt om jag visste att jag inte fick rida på banan för då hade jag ju haft kläder efter det.
 
Inga fler missöden sen faktiskt! Sting går riktigt bra på träningen! Supertaggad inför imorn! :) Men måste komma ihåg att det är en helt ny situation för henne. Tävling i inomhushall. Ska bli spännande och se hennes reaktion.
 
Nu är det mat och filmtajm! :) Tjingeling!

Hundnörd...

Eller vid ett sånt här tillfälle kallas man kanske hundidiot. ;) temakväll apportering på klubben i ösregn och blåst. Usch! Men Sting brydde sig inte nämnvärt utan hon körde på. :)

Vi fick vägledning i hur man börjar på apportering med dirrigering. Och Sting köpte det konceptet rakt av. Kul att se om det håller hela vägen. Men det tror jag! :) längtar tills nästa träningspass där vi kan jobba vidare med detta! :)

Nu ska jag i säng, jobb tidigt imorn.
Natti!


Hopptävling med Damien

Idag var det tävling för mig och Damien igen! :) Denna gång i hoppning, 60cm.
 
Han kändes pigg och glad. När första språnget skulle tas på framhoppningen tror jag han blev lite förvånad att vi faktiskt skulle hoppa och jag fick jobba för att han inte skulle springa förbi. Nästa gång var det ordentligt tryck i honom och det var ingen tvekan alls! Så duktig! Inga rivningar eller stopp på framhoppning.
 
Blev heller inga stopp när vi red banan heller! Inte heller några rivningar! :D Vi dubbelnollade alltså och jag är riktigt riktigt nöjd! Blev några avbrott till trav, och några få hinder travhoppandes. Men ville inte puscha på honom att hinna fatta galopp. Bättre att han lyckas istället! Blev även lite snabbare tempo och lite snävare vägar i omhoppningen. Längtar såå tills galoppen utvecklas ännu mer så han orkar hålla den även i svängarna. Men han kämpade på riktigt bra!
 
Nästa gång satsar vi på att rida även 70cm! Här kommer en film från idag:
 
 
Tjingeling!

Stings födelsedag!

 
Blir en liten snabb blogg här, för jag ska öppna på jobbet imorgon igen. Men känner att jag måste ju göra ett litet inlägg om Sting idag! :) Det är ju faktiskt hennes dag. Hon och hennes kullsyskon fyller idag 7 år! Tänk vad tiden går fort. Hoppas verkligern vi får många många år till tillsammans! <3
 
Efter jobbet idag gick vi till jobbets småhundsdagis där dom hade fixat så en naprapat kom på besök och gjorde friskvårdskontroll samt 4 leg check. Bra resultat på 4 leg check'en! :) Men hon hade låsning i bäcken och första halskotan. Samt allmänt trött i musklerna i ryggen. I januari ska vi starta behandling och jag hoppas hon svarar bra på det, för han sa att hon borde kunna bli mycket bättre, kanske inte helt 100% bra, men absolut bättre! Varför jag väntar till januari är för att vi har en lydnadstävling den 1 dec och sen freestyletävlingen på MyDog i början på januari. Det var i samråd med honom som vi bestämde det. För han sa att hon har ju troligtvis gått med detta ett bra tag och att vänta lite mer än en månad gör ingenting. Känns skönt att äntligen hitta rätt hjälp! MEN så drygt! Började för tusan 2009 (har jag för mig att det var) att kolla henne! Men bättre sent än aldrig kanske i alla fall.
 
Efter det åkte vi till klubben för att delta på sista TL-träffen för terminen. Vi fick kommendering igenom alla moment i respektive klass. Typ träningstävling. Vi hoppade dock över sitt och plats idag för jag visste att det ev kunde låta från Kungsängen (skott) och då kände jag att det är dumt att det blir sånt på platsmomenten. Men inget sånt kom alls när vi tränade! UNDERBART!
 
Hon gick riiiiktigt bra! :D Absolut 1a pris om det varit tävling. Såååå fin så fin! Det som var sämst var vittring (lite lite tugg, stog i halten och släppte) och så fjärren (skall och lite flytt). Men guh så nöjd jag var efter! Bra attityd och fokus! :D
 
När vi kom hem fick hon "tårta", i form av knäckebröd, leverpastej och gurka, och paket! :)
 
"Ge mig min tårta och mitt paket!"
 
 
Här öppnar hon sitt paket:
 
 
Några valpbilder på Sting, får göra ett inlägg med bilder från valp till nu för varje år. :) Kul att se utvecklingen tänkte jag. :)
 
 
Den här posen känner vi igen! ;)
 
Fiina tjejen! :)
 
Natti natti!

Lydnadsträning

Äntligen ett pass lydnad på klubben UTAN skott eller andra läskiga ljud för känsliga Sting! :D Wihooo!
 
Vi körde en hel del fritt följ i omgångar, och hon hade mycket bra attityd! :)
 
Sen även hopp apport och metall över hinder med matskål för att få bra tempo, gick kanoonbra! :D Blev faktiskt lite galopp även med metallen!
 
Vittringen gjorde vi också och den var jättebra! :D Gjorde två ggr en på rad och en i ring. Inga problem. Rätt pinne och inget tugg alls och hela vägen in!
 
Inkallning - suuuperfiiiint! :D Körde bara stoppen idag, blandade med att kasta boll direkt och sen göra handtecknet sen kasta bollen. Bra stopp!
 
Körde även lite fjärr och hon gjorde jättefina skiften.
 
En riktigt bra pass alltså! Bara rutan vi inte körde, ja och sättande u. gång. Men det tar vi nästa gång. Är så himla nöjd med henne ikväll! Så duktig såå.
 
Nu blir det mat och sen tror jag det blir sängen ganska så snart efter. Ska öppna imorn igen på jobbet, vilket betyder att jag ska åka hemifrån 5.45... för jag börjar 6.30. Huuh! Men det gick bra imorse så det går nog bra imorn också.
 
Tjingeliiing!

Dressyrtävling med Damien

Idag var det årets sista dressyrtävling för oss. Tyvärr var han lite spänd och tyckte idag att läktaren var läskig... Tokhäst! Men vi fick ihop 55,93% (151p) och faktiskt en 2a placering, så rosett med hem! :)

Det bästa var dock att han gick rakt in i transporten både dit och hem! :D Inga problem alls!

Galoppen höll han däremot i i båda varv, höger varv lite bättre! Synd att han var så spänd idag. Men kul med placering och rosett. Nästa helg är det hoppning som gäller. Vi ska bara hoppa 60cm, men någonstans måste man ju börja liksom, och än är vi inte redo för 70cm tror jag. Så vi åker och har lite kul i 60cm. Han tycker ju det är så kul!

 

 

Lydnad-och agilityträning

Länge sen jag bloggade efter träning nu. Har inte haft lust/tid/ork... ;) Men nu så tänkte jag skriva lite hur träningen idag gick. Började med lydnad med Sting.
 
Fick en kommendering på ingång på plan av Susanne. Gick jättebra! :) Fullt fokus på mig! :) Sen kom tyvärr en dov smäll någonstans ifrån, troligtvis från Kungsängen-hållet då det skulle vara övningar där idag. Men det var också den enda. Onödigt! Sting gick från att ha varit astaggad och riktigt bra till att inte vilja röra sig. Men hon flydde inte faktiskt! Men det gick inte att träna vidare. :/
 
Men jag valde att sätta mig på marken och se om hon bjöd på någon typ av beteende, för sånt har vi ändå gjort ganska mycket så det känner hon igen, och det är ju inga krav alls. Och lite började hon göra i alla fall. Sen fick hon leta godis på marken (litet område så det blev lätt). Och så körde jag slalom mellan benen och om, och då kände jag att det började lossna! Sen skulle Susanne gå iväg på toa och då lät jag Sting vila lite i huvudet, för sen när Susanne kom tillbaka sa jag "men titta vem som kommer nu då" och hon blir ju alltid glad när Susanne kommer och även denna gång och rädslan var bortblåst! :D
 
Vi körde budföring med Sting för att låta henne göra något extra kul och "bara" springa. Hon tycker det är riktigt roligt, och hon är så duktig också! 55m fick hon springa, inga probem! Skulle vara så kul att testa rapport med henne, för jag tror hon skulle tycka det var jättekul! :) Lite trist då bara att vi bara kan tävla apellklassen eftersom det kommer skott från lägre.
 
Efter budföringen tränade vi på hopp apport med mycket belöning från skålen för att fortsätta på det enkla temat efter rädslan. Superduktig! Därefter samma tänk men med metallapporten (med hopp) och tänka sig! Det blev galopp in till slut! :D Wihooo! Duktig tjej!
 
Därefter byggde jag upp en hoppteknikkombination till Guiness och Sting var jättesugen på att köra. Så en gång fick hon köra och var så nöjd så! :) Guiness hoppade dom två sista hindrena samtidigt i början, så jag längde avståndet för att han skulle ta ett steg emellan också. Sen kortade jag ner igen, då skötte han sig! :) Duktig! Avslutade med kontaktfältträning på balansen och det var riktigt fint! Testade att lämna i sidled och framåt. Braaaa!
 
En bra träning ändå idag. :) Imorn tror jag det bara blir något här hemma. För först är det jobb, sen till stallet och sen kommer lilla Vera (bc-valp) hit. För hon ska få vara här till på söndag. Ska bli mysigt med valp! :D Längtar till min egna lilla valp (briard dock ;)) kommer! Det är ju ett tag kvar.
 
Bjuder på en bild från gårdagens träning då Sting och Guiness var lite roliga. Jag sa slalom till Sting men Guiness kom efter. Så såklart gjorde vi om så vi kunde filma! :) Sööötingar!
 
 
Tjingeling!

Damien & jag 1 år

Tiden går fort! I söndags, den 4 november, var det 1 år sen jag red Damien första gången! Han har utvecklats något enormt under det här året tycker jag! Även om vi fortfarande har en del att jobba på. Men han är så himla rolig att rida då han verkligen vill göra rätt och försöker så gott han kan! :)
 
Vi kunde inte ha firat våran 1-årsdag bättre än vi gjorde i söndags. Vi red privatlektion och han gick riktigt bra! Tack Ilona för att jag får rida fina, urmysiga Damien! Och tack till Camilla Hinas som hjälper oss i ridningen nu. På söndag blir nästa pass och jag längtar! :)
 
Vad har vi då gjort under 1 år?
- Ja, dels så har galoppen utvecklats jättemycket! Från att inte ens kunna galoppskänkeln när jag började rida honom till att faktiskt fatta galopp direkt och kunna börja jobba i galoppen nu! :) Men än finns mycket mycket kvar innan det är heeelt bra.
- Det visade sig att han inte var hoppad uppsutten innan, men det har vi gjort, och han älskar det! :) Dock har det inte blivit så mycket då sadeln inte varit perfekt för det. :/
- Eftersom han inte gjort så mycket innan har han även fått känna på hur det är att bli klippt. ;) Klippmaskinen var allt liiite läskig. Men han var sååå duktig, jag lyckades ändå klippa själv! Vilket visar vilken snäll häst han är!
- Han har åkt transport, jätteduktig!
- Han har varit i ridhus för första gången i år.
- Vi har tävlat hoppning, 60cm - VINST!
- Vi har tävlat dressyr, LC:1 x2 - 63,70% i debuten och en 2a placering! 61,90% på andra tävlingen, även då en 2a plats, men bara en placerad. Så himla kuuul! En tredje tävling väntar om 1,5 vecka!
 
Det är väl lite av det vi åstadkommit. :)
 
 
Tjingeling!

Lydnadstävling

Så stog jag och Sting på startlinjen igen för lydnadsklass 3, denna gång på Knivsta BK. Även denna gång åkte vi utan 1:a pris. Men några moment gjorde hon faktiskt riktigt bra! Och jag hade en del fokus på att ha henne med mig mellan momenten också. Att gå in på plan gjorde hon jättebra! Men tyvärr tappade jag henne efter att vi fått vittringspinnen, för då skulle vi byta plats. Synd! Men in på sitt i grupp och platsliggning hade hon fullt fokus på mig!
 
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 5p - tappar position, sitter ej, dk, tappar uppgiften - Uschaaa! Trots att jag försökte gå in med annan attityd blev det nog inte riktigt så som jag tänkt mig. Men stundtals gick hon bra! Men sitta, nej inte i varje halt... suck! En gång fastnade hon med att nosa på en sågspånsfläck också. Mutter!
Sättande: 0p - lägger sig - Whaaat?! Vad gööör hon? Skumt...
Inkallning: 9p - Han skrev inget, men när jag frågade på prisutdelningen så sa han att bättre tempo önskas. Ändå tycker jag nog att hon hade hyffsat bra tempo idag, och guuuh vad fint ställande i alla fall! :D Underbara hund!
Rutan: 0p - Även här ingen kommentar, men hon hittar den inte. :/ Ingen annan i klassen hittade den heller. Det var lite dimmigt, och det var högt gräs bakom rutan. Så jag tror att den var svår att se för dom idag, eftersom rött blir som grönt för dom och i och med att bakgrunden också var upphöjt kan det säkert ha blivit svårt att urskilja konerna. Jaja, hon brukar inte ha problem i alla fall!
Hopp apport: 6,5p - dk, tugg - Märkte att hon tänkte börja tugga lite, så försökte hjälpa henne att tänka på annat. Men gick inte helt. Men fick in henne fot i alla fall! :)
Metallapportering: 0p - tempo, släpper - Och jag bröt skulle man nog kunna säga.  För hon var väldigt tveksam in med den, verkade tycka att den smakade äckelpäckel. Fick henne att ta den igen i alla fall, men sen släppte hon den igen vid mina fötter?! Då var det ingen idé att be henne ta den. Så jag tog den innan TL sa att jag skulle det. Onödigt att stå där och vänta, 2 nollor hade vi ju redan. Vad gör det om vi får en till. ;)
Vittring: 7p - tugg, dk - Hjälpte till lite på väg in, hon tuggade inte sönder den totalt i alla fall! :) Utan det var lite lätt tugg. Kom hela vägen in med den utan att släppa också!
Fjärr: 6p - dk, många kommando - Ååååh sååå synd!! Hon gör en KANONfjärr! Inget skall och inget framflytt, gör skiftena på mitt första kommando. Men sen när det ska bli sitt-stå, så låser hon sig totaaalt på något längre bort. Hör inte alls vad jag säger. Upprepar mig många ggr, till och med "Sting, ståå". Till slut kollar hon på mig, utan ansats att göra något skifte. Upprepar då "stå" och då ställer hon sig... suck! Hade varit kul att se vad vi skulle fått på fjärren utan låsningen. Men jag är supernöjd ändå! För sån fin fjärr har hon inte gjort tidigare! Träningen i veckan har alltså gett resultat kanske?
Helhet: 6p
Totalt ynka 164,5p, 0 pris, 3e plac
 
Jag är nöjd med 10-10 på sitt å plats, sen supernöjd med inkallning och fjärren (trots lågt poäng pga låsningen)! Sättande, rutan och metall vet jag att hon kan göra bättre! Men något gjorde att det inte ville sig idag riktigt. Forsätta med träning på kommendering och tugget så har vi det här i hamn! :)
 
Snart blir det nog sängen faktiskt! Skulle vara skönt att komma i säng tidigt för en gångs skull. Imorn blir det lång dag på jobbet, 9-19, för imorn ska jag hålla en inkallningskurs på jobbet kl 18-19. Spännande, jag hoppas det går bra! :)
 
Tjingeling!

Träning med Emelie

Ledsen att det blir så få blogginlägg nu mot förr. Får försöka bättra mig. För tränar det gör vi, lite granna i alla fall! :) Men idag blev det ett ordentligt pass. Träffade Emelie med Ernie, Ginza å Chili på Gröna Dalens grusplan strax efter 12 idag. Kvart i 3 kände vi oss nöjda, och tiden hade bara sprungit iväg! Riktigt riktigt trevligt och väldigt välbehövligt!
 
Jag och Sting tränade mycket på att gå in på plan, få vittringspinne och köra fritt följ utan att bli helt lost. Började själv litegranna med fot och hon gick så bra. Sen gjorde vi ett test och jag tappade henne direkt i fria följet..! Då blev det en lite paus. Jag funderade och frågade då Emelie om jag gjorde något annorlunda. Vi båda kom då fram till att jag troligtvis blir mer spänd/stel/allvarlig när "det gäller". Något jag själv funderat på och på senaste tävlingen försökte ändra på. Så vi började om, vi blev inkallade på plan, fick pinnen och Emelie rabblade allt och när hon sagt "framåt marsch" så sprang jag och Sting av plan och jag belönade henne. Nästa gång gick hon (och jag) in på på plan med helt annan attityd och det gick aaaasbra! :D Fullt fokus hela vägen fram. Tappade henne inte i fria följet och jaaa, så himla bra helt enkelt!
 
Vi körde även en inkallning, bra ställande. Lite lågt tempo kanske, men det bryr jag mig inte om just nu med tanke på att jag knappt fick stopp på henne förut. :)
 
Rutan var inga problem den heller, jättefint!
 
Tränade även på träapporten och då även med Emelies, gick bra och mindre bra. Något litet tugg ibland men överlag så går det ändå framåt tycker jag. Helt stabilt är det ju inte ännu, och det beror ju på att vi inte hunnit träna supermycket. Det roliga var att hon flera ggr galopperade in! :D
 
Vittringen gjorde vi en gång, fint nosade och tog rätt pinne. Lite tugg dock. Men inte alls galet mycket.
 
Gjorde även lite fjärr, på kanske 5-7m avstånd. Men flera bra skiften!
 
Allt går åt rätt håll, och den här träningen var precis vad vi behövde! Flera sånna tillfällen hoppas jag på, för det är ju detaljer vi är nere på, så det blev fler men kortare pass för hundarna, vilket ger mycket mer! :)
 
TACK Emelie för ett trevligt träningspass! :)
 
 

RSS 2.0