Lydnadstävling

Dags för tävling idag i lydnadsklass 3 för mig och Sting. Nytt för oss var att det var uppdelat i två ringar, så först började vi med platsliggning, sen gick vi över till ring 2 och körde sitt i grupp. Sen när vi gjorde dom individuella programmen körde man från fritt följ till och med rutan, i ring 2 fortsätte man sen med hopp apport och resten. Vilket gör att det går mycket fortare än om allt är i samma. Vi var nämligen 14 startande! :O Många!

Såhär gick det idag:

Sitt i grupp, 0p - Kopplade upp henne mellan platsliggning och sittande för att jag tänkte att då slipper vi bråka om om hon nu skulle vilja gå nära någon annan hund. Men hon började kampa med kopplet... GRRR! Så fick ta av det och så fick hon gå bredvid, gick helt okej. Vi kom fram till våran plats utan missöden och jag fick henne att sitta. Men det var lite myror i brallan där ;) Fick inte riktigt någon kontakt med henne innan jag lämnade henne. Så efter en kort stund reste hon sig, tog några steg och stog still en stund. Sen satte hon sig igen. Suck! Men bra att hon ändå kom på sig själv ;) Även om det redan var nollat.

Platsliggning, 9p - hade bytt skinka några ggr i början.

Fritt följ, 6p - släppte lite, något snett sitt, någon gång satt hon inte alls istället och så kom ett skall vid stegförflyttningarna... Suck!

Sättande, 10p! - wohooo! :D

Inkallning m stå o ligg, 6,5p - skall när jag la ner henne. Haha! Sen sent på både ställande och läggande.

Rutan, 0p - Sprang suuuperfint ut till rutan. Men där slog hon dövörat till och började nosa väldigt mycket. Lyssnade inte alls. Fick till slut (efter massa omdirigeringar) in henne i rutan ordentligt och kunde slutföra momentet. Men blev 0a pga för många kommandon. Snällt att vi fick fortsätta iaf.

Hopp apport, 6p - tror inte det var något tugg förrän ingången... då ställde hon sig sen snett bakom och tuggade, ingen ingång där inte...

Metallen, 8,5p - där drog domaren på tempo in och snett sitt.

Vittringen, 6,5p - flyttar en pinne, tuggar, släpper... flyttar en pinne, det är nog med tassen. Men dom får antagligen inte göra så. Haha! Men hon letade riktigt fint! Hon verkade tycka det var svårt, men tog sen rätt pinne och kom. Dock tugg. Tappade den precis innan hon skulle sätta sig fot, hon kollade på mig och tog upp den och satte sig fot och tuggade ingenting. Haha! Sööt!

Fjärren, 7,5p - Något fram och extra kommando på stå. Men första skiftet sitt satte hon sig upp direkt! :D Sen var det ligg - stå och då blev det extra kommando.


Överlag är jag väl ändå nöjd med henne. Blev ju lite tokigt vid sitt i grupp och rutan. Det är ju sånt hon SKA klara liksom. Sen har vi ju tugg på hopp apport och vittring, men det börjar komma bort på träning. Så snart kan vi kräva det vid tävling också ;) Inkallningen och fria följet SKA också kunna gå bättre. Men är nöjd med platsliggning, sättande, metallen och så fjärren. Tränar ju sällan fjärren så är nöjd med 7,5p där! :)

På't igen om prick en vecka på Knivsta BK. Nu har jag ju lov så nu ska det förhoppningsvis hinnas med träning innan också! :D Blir nog ett vittringspass idag redan. ;) haha!

Tjingeling!

Vittringsapportering

Dagen har ägnats åt vittringsapportering med tanke på katastrofen jag fick från sting igår kväll! Igår tog hon alltså vilken pinne som helst utan att fundera ens.

Idag började jag om med vittringen från scratch för att påminna henne. Tog dom olika delarna fördelade under dagen. Hade det varit inlärning hade jag ju inte gjort allt under en dag. ;)

Steg 1 - kasta ut pinnen i blåbärsris/högt gräs så hon kopplar på nosen. Gick bra, lite tugg, sa till henne och för varje gång gick det bättre och bättre!

Steg 2 - lägga en hög ovittradre pinnar och sen den vittrade bredvid högen. Hon kopplade på nosen direkt! Märkte att högen inte var rätt pinne. Letade fint, tog rätt. Men nu kom tugg igen. Sa återigen till henne och hon gjorde bättre och bättre! Till slut utan tugg!

Steg 3 - sprida ut högen. Gjorde jättefiiint! Och sen spred jag ut högen till en linje. Hon gjorde jääääättefint letande och kom in med rätt pinne. Travandes och inte med alltför mycket tugg! Sista gången inget tugg alls!!

Äntligeeeen!!! All träning börjar ge resultat, sen har jag ingen aning om hur det kommer gå imorn, men vi kan troligtvis plocka någon poäng. :) tävling imorn alltså! :D taggaaaa!

Tjingeling!


Höstbilder

Tog lite fina porträtt i det fina höstvädret på hundarna idag. :) Bäst att passa på, nästa gång det är såhär fint väder kanske det inte finns några löv kvar? Hoppas dock på att det kommer fler höstdagar! :)

Sting är ju bara sååå underbart söt! <3 Finaste!



Som sagt, så söt! <3



Du å jaag <3 Dom där ögonen alltså! Livsfarliga!



Pippi då, hon ser ju inte alltid så himla smart ut. Hahaha! Guh vilken min, och kolla på den lilla tungan som syns ;)



Hade kunnat bli en riktigt riktigt fin bild (fast det är det ändå!) om hon inte lipade, men tungan ser riktigt rolig ut. Har hon stoppat in en rosa pringles i munnen? ;D Hahaha!



Men hon fick också några riktigt fina bilder också faktiskt! Bland annat den här! <3




Fiinaste hundarna! :) Har även tränat vittring under dagen, återkommer senare med resultat. :)
Tjingeling!

Guiness månd + idag

Har som sagt inte hunnit/orkat blogga tidigare. Så nu blir det ett eget inlägg med vad Guiness gjort på den här veckans träningar. :) Vi börjar med måndagen:

Första övningen var platta tunneln, Guiness matte var med idag och kunde hjälpa mig. Och det gick jättebra! :) Skönt, så det inte är något farligt fortfarande.

Andra övningen, hopp - hopp - kort tunnel - hopp. Träna framåtkommando och att ta hindrena utan att springa förbi (vilket det var på i princip alla övningar idag). Gick jättebra! Började vid sista hindret och la på när det gick bra, testade att både skicka och kalla in. Som sagt, kanon!

Tredje övningen hyffsat lik men med hopp - långhopp - hopp. Även där jättebra. Någon gång sprang han förbi långhoppet när jag stog snett bakom det (tänkte kalla in efter långhoppet). Men till slut gick även det.

Fjärde grejen vi körde var däcket, med fokus på att få honom att komma i lite mera fart men ändå hoppa däcket. Har nu lagt in kommando för det och det funkar kanon. Han missade inte en enda gång och då satte jag honom ca 7m från däcket och varvade med att säga framåt och att gå ifrån och kalla in. Duktig duktig!

Som femte och sista grej bytte jag ut långhoppet mot däcket i den övningen och körde samma övning men med nytt hinder. Klarade det suuuuperfint! :D

Såklart fick han små pauser när det behövdes, men man märker att han orkar mer och mer och tar verkligen för sig nu!


Dagens pass gick också bra! Han har verkligen förstått det där med framåt nu och jag känner att nu måste vi börja svänga för han ger gääärnet rakt fram och så tror han det är slut ;) Såhär såg det ut (ungefär, hopphindrena överst på "bilden" var lite vridna, svårt att förklara):

                   |
             __      __


              D       T

              __

              __


D= Däcket, T= Kort tunnel.

Det här gjorde att jag kunde träna både framåt och att svänga utan att behöva bygga upp fler kombinationer. Sen så fick han även i samma övning träna på att söka upp hinder fast han kom ganska så snett på, vilket han skötte riiiiktigt bra på slutet! :D Jätteduktig verkligen!

En sista övning vi körde idag var hopp, lång böjd tunnel, hopp - hopp - hopp. Bredvid hopphindrena stog A-hindret. Guiness tog hopp - tunnel - hopp och sen tog han A-hindret bakifrån. Ööhm? ;) Men det var för att där tog han inte mitt framåtkommando riktigt bra. Men vi fick till ett riktigt fint avslut. :)

Det är verkligen jättekul att det går så pass bra framåt som det ändå gör! Nu måste jag börja ta tag i kontakfält och slalom. Ska försöka fundera ut hur jag ska göra på bästa sätt eftersom det skulle man ju egentligen vilja göra oftare. Men med tanke på hur bra han lärt sig fast vi kört 2 ggr/veckan så kan det nog gå ändå. :)

Nu måste jag gå och sova med mitt onda öra :/

Natti natti!


Riktig hundeftermiddag igår!

Igår slutade vi klockan 14 i skolan. Jag och Matilda hämtade hundarna från hundstallet och körde upp till skogen. Där gick jag ett spår till Falinn och ett 150m till Pippi, Matilda gick ett ca 300m till Eboni. Sen följde jag med när Matilda och Falinn gick spåret, duuktig hund det där! Även Eboni var duktig. Sen var det Pippis tur, hennes spår fick ligga 45min. Trodde hon skulle vara mera speedad än hon faktiskt var. Hon var lugn och var väldigt noggrann, tog spåret KLOCKRENT! Shiet så fint hon plockade upp det!, men sen tappade hon väl lite ibland, och jag är inte helt hundra om hon gick i spårkärnan, men fram till leksaken kom vi utan alltförmycket utflykter. Men hon har verkligen iiiinget intresse alls för leksaken! :/ Hon struntade fullständigt i den tills jag tar upp den.

Efter spåren, tankning och en sväng in på Willy's åkte vi vidare till Knivsta BK. Där var det lydnadstajm. Jag skulle nämligen vara på distriktets agilitymöte kl 19 där, så kanon att ha en hel eftermiddag med hundträning som avslutas där. :) Pippi fick komma ut efter att Sting var klar och gå lite lite fot bara och göra några läggande u gång. Tyckte hon kändes liiite mera med än vad hon varit. Hoppas det stämde! Hur gick det för Sting då?

Platsliggning: 4,5min. Riiiktigt duktig då Eboni låg bredvid och Matilda körde bara halva tiden ungefär, gick till Eboni och så tror jag hon gick ifrån en liten bit (men inte långt) och belönade henne med en del tjo och tjim ändå. Jättebra störning för Sting, som var aaaaaasduktig och låg kvar!!! :D
Sittande: Lite störningar vid sidan, bland annat Matilda och Eboni som gick fot mellan mig och Sting. :) Satt så fint så, fick sitta 1,5min.
Fritt följ: Lite borta ibland, men gosh vad snyggt hon gick annars! Passade på att dra nytta av att Matilda tränade Eboni och höll mig lite i närheten ibland och Sting hade fullt fokus på mig! Vi körde även följa john efter Matilda och Falinn sen. Inte en tanke på att gå iväg mot Falinn! :D Duuuktig hund!
Inkallning m stå o ligg: Jag som tänkte att nu måste jag verkligen få till stoppen och så gör hon suverän inkallning! :D Snyggast på länge! Gick och belöna henne efter läggandet och kände att hon var så duktig, så gjorde inte om det.
Rutan: Hade gula markeringskoner på höger (till inkallningen) och rutan med röda koner rakt fram, lite mörkt var det där, trots lamporna. Så hon sprang såklart till dom gula som lyste mer. Men jättebra att det kommer på träning också. Hade svårt att få ut henne, kallade in och gjorde om helt enkelt. Då gick det! :) Men full fart ut var det inte. Bra inkallning i alla fall.
Hopp apport: BRA! Även 2ans apport super! Galopp in! :D Wihoooo!
Metall: Bra, gör som vanligt. Men bättre ingång!
Vittringspinnen: Bra!! La ut den vid typ 12m. Inget tugg och en bra ingång! :D KANON!

MEEEEN.... idag fick vi problem. Jag tänkte att jag kör vittringen inne som lite aktivering idag, hade tänkt träna lite på klubben, men det lät från grustäkten och hon blev låg. :/ Och annars har vi inte gjort så mycket för jag är helt slut. Är inte helt frisk än liksom. Men till problemet... jag la upp en vittring som tävling 5 + min. Står bara max 2-3m bort och skickar henne. Då kliver hon runt bland alla pinnar och blandar runt typ och så bara tar hon någon, dock inget tugg... ;) Hon gör fel, fel och fel... Men aaaaldrig tugg! Något positivt med det hela. Så imorn blir det till att träna vittring flera ggr under dagen! Ska ju för tusan tävla på söndag... :O

Antar att det blivit så i och med att jag kört mycket med en pinne för att få bort tugget. Så om jag börjar om lite så kanske hon kan få ihop momentet igen, tveksamt dock om hon hinner till söndag. Men man får ju försöka iaf.

Nu ska jag ta och skriva ett till blogginlägg, den här gången om hur träningen med Guiness gått den här veckan (månd+idag). Har inte orkat/hunnit tidigare. Och ajajj vad mitt öra gör ont! :/ Har lust att bara ta bort det... hoppas det inte är någon inflammation på väg.

Tjingeling för en liten stund!

Sting är GRYM!!

Jaa, så skulle man kunna sammanfatta det! Igår fick hundarna inte göra något alls förutom rastas. Men jag kände att jag hade ju träningsgrejorna med och jag behövde träna med Sting! Så imorse innan vi började körde jag ett kortare pass och efter att vi slutat för dagen körde vi ett till pass.

Förmiddagens pass
Platsliggning: Strax över 4min, låg lugnt och fint trots att Isabelle tränade Ben och belönade mycket och inte alltför långt ifrån ändå! :)

Sittande: Strax över 1min, satt kvar och var lugn. :)

Fritt följ: Helt okej! Riktigt fint ibland och något tapp ibland.

Hopp apport: Något tugg efter att hon kommit in i position, lite onödigt ju! Slog även i lite lätt, men hon hade täcke på sig, vilket gör att det blir ju svårare att hoppa, tänkte inte på det först. Plus att det var lite uppförsbacke. Haha!

Vittringspinne: Jättefint ut och tog den, bra in och inget tugg! :D

Sen var det dags att börja, så hann inte så mycket mera. Men dom viktigaste sakerna hann vi träna.


Eftermiddagens pass (körde genom hela klass 3)
Platsliggning: Strax över 4min, låg lugnt och fint igen, trots att Isabelle återigen tränade Ben och belönade mycket. Gick även förbi ca 10m ifrån Sting. :)

Sittande: Strax över 1min, satt kvar och kollade runt lite. Men rörde aldrig tassarna. 

Fritt följ: Körde med lite mera belöningar som kom titt som tätt. Är nöjd :)

Sättande: BRA!

Ink m ställ o lägg: Helt okej stopp, bra fart. Som sagt. Mer träning på stoppen! ;) Kom ihåg det NU och även nästa gång jag ska träna...

Rutan: Woow! Full fart ut, stanna direkt och la sig direkt. Låg kvar och kom fort in i fot när jag kallade in. Så värt en 10a kan jag tycka! Men jag vet ju inte om domaren skulle hittat något att "klaga" på ;) Men hon gjorde den riktigt bra i alla fall!

Hopp apport: BRA! Miniiiimaaaalt med tugg. Mest en rullning bara.

Metallapport: Här är det galopp in och trav ut, men det är vad hon i dagsläget gör, och jag nöjer mig med det. Något sne ingång bara, det vet jag ju hur vi ska träna. Bara att påminna henne igen alltså med att ta ett litet steg fram som vi gjorde förut.

Vittringspinne: La ut den på ca 14m och hon galoppera ut, greppa den och galoppera in utan tugg! :D Woooow!!!! På första försöket! Annars brukar första gången vara väldigt ofokuserat. Nu ska jag verkligen lägga tid på att ha fler pinnar (dvs färdigt moment), kanske hinner vi få till det till tävlingen om en vecka om vi tränar flitigt?

Fjärren: Inget dk på första sitt! :D Sen körde jag många skiften hit å dit, behövde bara ett dk till. Vid det vanliga Ligg-Stå. Hon ställer sig men sätter sig fort igen. Jag vet dock inte hur mycket hon flyttade fram, men min uppfattning var att hon inte kom jättelångt fram i alla fall.

Nu till det bästa! :D

Eftersom vittringspinnen börjat gå så bra med galopp in, testade jag träapporten att köra en klass 2 och framför allt se så tugget inte är tillbaka, men också för att se om hon kanske kunde galoppera även med den. Och jajamensan! Hon galopperar ut, tar den och GALOPPERAR in också!! :D Shiet pommes! Jag blev så himla glad! Det är första gången i hennes liv som hon någonsin galopperar in med apporten!

Jag testar då att göra lite som elitens moment apportering med dirigering, att den redan ligger utlagd en bit ut (ensam dock ;D). Hon galopperar ut och galopperar återigen in! :D Så hon klarade det två gånger utan tugg och med galopp! Jag är helt chockad fortfarande! Kan inte tro att det hänt! Wooow! Så himla stort steg i träningen!

Nu måste jag sova, somnar snart här vid datorn. ;) Natti natti!

Fredagens träning + tävling

Har inte hunnit blogga om träningen i fredags av den anledningen att direkt när jag tränat med honom var det bara att packa iordning inför helgen. Mer om vad som hänt i helgen kommer efter att jag berättat hur det gick med Guiness :)

Började med att sätta upp dom här "stationerna":
1. Hopp + platt tunnel
2. Slalom (drog isär så det blev 4 pinnar)
3. Hopp + däck (+ lång tunnel)
4. En liten kombination med hopphinder och en tunnel på det här viset: (T=kort tunnel)
                   |
             __      __


              T       __


Började med hopp + platta tunneln, har inte haft några problem med den innan utan tagit den glatt, vilket han även gjorde första gången. Men den var blöt och kall vilket tyvärr gjorde att han inte ville gå igenom den igen! :/ Jag valde att bryta där då, eftersom det inte fanns någon att be om hjälp så vill jag inte förvärra. Typiskt! Får se till att försöka få med mig någon till nästa gång. :)

Har ju tänkt att istället för typ 2x2 metoden att jag ska köra visa metoden på slalomet med honom. Efter att ha provat idag tror jag det är bättre för honom. :) Han hängde med lite mera än vid en port bara. Jag kan säkert gå tillbaka och träna ingångar med bara en port senare i träningen när han börjat få suget på slalom. :)

Efter en liten paus tog vi tag i nästa övning. Hopp och sen däck. Först bara däcket och det börjar gå riktigt riktigt bra! Han sprang nog bara under en enda gång under hela passet och jag börjar säga däcket när han tar däcket. :) För han kunde även ta det när han kom ur en liten båge. Duktig duktig! Sen utvecklade vi genom att ta hopp + däk då. Jag ställde mig mellan hopp och däck för att hinna fånga upp honom lite. Men han hade blicken framåt och tog däcket som han skulle! Gjorde så några gånger och även börja ställa mig på andra sidan däcket också och kalla in. Även det gick bra! Ändrade även sen så han skulle ta hopphindret efter istället. Det hade han lite svårare med, men det satt också till slut! Jag testade även lång tunnel + däck + hopp, men då kom han alldeles för fort och såg inte däcket. Det blev för svårt än så länge. Även till en början att göra tvärt om, men det gick sen!

Efter ytterliggare en kort paus tog vi tag i en liten kombination då. Där var han riiiktigt duktig! Kom ut riktigt fint på hindret som står högst upp liksom. Sprang aldrig förbi det. Enda hindret han sprang förbi var sista hindret (tunnel eller hopp, beroende på vilket håll vi körde). Då sökte han sig till mig istället. Men då gjorde jag som så att jag la bollen i slutet och då fixade han det kalasbra!

Han var verkligen riktigt duktig och jag tycker träningen går framåt i alla fall!

- - - - - - - - -

Såå, till helgen då. I fredags som sagt, efter att jag packat åkte jag och hundarna till Rikstens Hundsportcenters inomhuslokal där Mälarö BK arrangerade freestyle - och heelworktävling. :) Tyvärr gick det inte hela vägen för någon av hundarna. Inget uppflytt. Pippi tävlade i heelwork och var seg. :/ Sting tävlade freestyle och var galen. Hahahah! ;) Som natt och dag dom där två. :) Nej men Sting skötte sig ändå bättre tycker jag, men en del skall kom det dessvärre. Filmer finns, men dom får komma upp en annan dag. :)

Därefter åkte vi vidare till Isabelle och Ben där vi skulle bo under helgen eftersom vi skulle spendera hela lördagen och hela söndagen på Flens BK för att gå första helgen på agilityinstuktörsutbildningen. Efter lördagen var jag helt slut i huvudet! Hade dessutom inte sovit speciellt bra, knappt något alls under natten. :/ Ofta så första natten borta. Sov bättre i natt, och är dessutom piggare. :) Men nu börjar energin ta slut. ;) Uppstigning 6.00 båda dagarna och utbildning 9-17 liksom.

Så innan jag ska sova nu ska jag knåpa ihop ett till inlägg om hur dagens träningspass i lydnad gick med Sting. :)

Lydnadsträning med Sting

Ikväll hade jag agilitykurs igen, skulle ta igen den gången vi missade pga min förkylning. :) duktiga kursare!

Tog med mig Sting och tränade lite innan. Helt ensam när jag körde plats och sittande. Sen kom Jessica och jag fick kommendering på det andra vi gjorde. Stackars Jessica skulle ha ansvaret för onsdagsträningen och det var bara vi där, men jag var ju snart klar, men tror det kom iaf en till sen! Taack för hjälp med kommendering iaf! :)

Såhär gick det:
Plats: låg lugnt och fint, 4min. :)

Sittande: hade flyttat fram tassen lite, annars stilla, 1min idag.

Har förövrigt börjat träna dessa två moment i tvärt om ordning, då det kommer vara så på nästa tävling. :)

Fritt följ: hon var astaggad! Jätteglad när hon fick hälsa på Jessica som belöning efter plats å sittande! Så första sträckan ofokus å flams, sa till henne och gjorde om, då bättre! Men lite trängningar iom att hon var så i gasen. Men perfekt att testa det också, att bara köra utan att dämpa henne för mycket.

Hopp apport: kloooooockrent!!!! Inget tugg alls, fin ingång.. Jaa allt var fint, inget att klaga på! Wooow!

Metallapport: galopp ut, trav in där hon tog i rejält, något sne ingång dock.

Guuh så nöjd jag blev på apporten!! All träning börjar verkligen visa resultat!

Nu ska jag sova, natti!


Regnigt träningspass

Ja, regn var det här... Hade ju varit lite trevligare utan regn och blåst. Men man ska ju träna i alla väder... Något som jag upprepade många ggr på väg till klubben. ;)

Pippi fick bara köra lite heelwork, tyvärr ville inte 3G funka, så kunde inte köra till låten. Men hon var duktig ändå! Lite seg, som vanligt numera... :/

Med Guiness blev det framåtträning, börja svänga lite och däcket. Han var duktig, dock lite låg, men han gillar inte regn så mycket berättade ägaren. ;) men idag var det bara bra, för det börjar bli lite halt på planen nu. :/ däcket gjorde han riktigt bra! Gick inte förbi/under en enda gång! Kunde även ta ett hinder innan! Antagligen för att han var lite lugnare. :)

Sting fick börja med platsliggning, 4min dold, regnig och blåsig sådan, men hon var duktig! Sen sittande. Där reste hon sig tyvärr. Hade inte gått jättelång tid. Satte om henne, och lät henne sitta ca 30 sekunder kanske, hon var inte nöjd med vädret direkt! ;)
Efter lite vila, låssades som om vi fick vänta på starten, så blev det:

Fritt följ: kanonbra! :D
Sättande: bra!
Inkallning med stå o ligg: usch, inga bra stopp. Mer träning på det alltså!
Hopp apport: fint! Rullar dock apporten lite efter att hon satt sig fot, i väntan på att jag ska ta den.
Vittringspinne: gjorde några ggr bara med en pinne. La ut den 10-14m. Hon överraskade mig ordentligt vid sista skicket! Hon galopperade ut, OCH in!!! :D woooow! Första gången! Omg! :D utan tugg dessutom! <3

Det sken upp träningen, trots regnet. Så nöjd! Skönt att bara vila nu en stund innan jobbet. Kollar på tv bara.

Tjingeling!


Vittringen

Blev ett till litet pass med vittringen för Sting innan dagen var slut. ;) måste sätta fart nu inför tävlingen ju!

Nu har vi gjort så mycket bara en pinne och det går bra. Nu ska jag börja köra en hel vittring men börja länga avståndet där nu. Så ikväll börja vi på ca två meter. Eftersom jag märkte förut att hon glömde av sig när alla pinnar kom fram och full längd. Hon gjorde det kanooonbra!! Letade, fann rätt pinne, in i fot utan tugg!!! :D bara länga avstånd då. Men håller vi igång och det försätter i denna rikting borde vi hinna få till något till tävlingen iaf! :)

Något annat vi måste lägga krut på den här veckan är freestyle och heelwork träning inför fredagens tävling! :)

Nu är det god natt! Känner mig duktig som är redo att sova nu redan! :)


Fredagens träning

Har ju glömt blogga om fredagens träning med Pippi och Guiness, så jag gör det nu.

Började med att lägga ett 80-90m långt (kort?) spår åt Pippi. Åkte till klubben, rasta hundarna och tränade sen Guiness. Blev framåtträning. Gick bättre! Han började hoppa hindrena istället för att springa förbi! Duktig! Det var där fokus låg idag. Tre hopphinder i rad. Hade även långhoppet efter. Tränade då bara ett hopp+lång.

Sen fick Pippi gå sitt spår och Guiness fick vila lite. Det var inte helt bra i spåret, lite vingligt och okoncentrerat. Men vi hittade fram till bollen iaf.

Sen fick Guiness ett till pass, då med hopp-kort rak tunnel-hopp. Lite framåtövning där också, ta hindret som står framför, inte springa förbi. Gick bra till slut! :D duktig!

Sen fick Pippi också köra lite agility. Hon var duktig! Mest slalom och variera från lite olika håll före och även efter. :)

Så gick det då. :) idag har vi tränat lite skäms, Pippi också, duktig! Och sting fick lite vittringspinnen-träning och inte-tugga-apport. Hon var också duktig! Duktiga hundar jag har alltså. :) får se om vi gör något litet till idag. :)

Tjingeling!


Rallytävling igen

Måste först säga att jag har visst glömt blogga om träningen i fredags med Guiness och Pippi. Får skriva det imorn istället. :)

Nu till dagens rallylydnadstävling. Pippi skulle starta fm och Sting skulle starta fm+em, där målet var att hon skulle kunna få två bra resultat till för att få vandringspriset i rallylydnad hos briardklubben. Pippi hoppades jag skulle få sitt tredje godkända resultat i nyb.klass.

Men det blev något heeelt annat. Pippi var sjukt seg och inte alls med på planen. :/ jag gjorde också en stor miss på ett moment som drog ytterliggare 10p. Vi landa på 68p, så hade jag inte gjort en miss hade vi klarat det.

Sen så lyckades jag och Sting, eller bara jag iofs, diska oss. Man får nämligen inte medvetet röra hunden när man är inne på plan. Vilket jag iofs inte gjorde, för jag blev så glad att hon kämpade på tappert trots att hon var skottberörd. Så jag klappade väl om henne i farten när vi sprang från målskylten mot plastbanden. Såååå himla surt! Jag var så arg på mig själv! Där missade vi chansen till att ta hem det vandringspriset. :/ men hon var duuuktig! För som jag sa, något skottberörd var hon, låg en bergtäkt i närheten där det lät från. :/

Eftermiddagens start gick bättre, men inget poängrekord för henne. 89p blev det. Jag var inte så noga i början. Så tappade henne lite i fokus. Men hon gjorde en kanoooonfin tysk sväng! :D till å med så bra att domaren kommenterade den! Hade velat haft det på film, men inga filmer från idag.

Nu ska jag ta och sova. :)
Natti natti!


Mer träning

Efter skolan idag åkte jag och hundarna mot klubben. :) Först stannade jag till och la ett spår till Pippi, gick ca 100 steg, så blir väl 75-80m kanske? Lät det ligga 30min medan vi åkte vidare till klubben där jag tränade lydnad med Sting. Körde bara några få moment.

Fritt följ:
Bra fokus till en början! Sen blev hon trött tyckte jag. Så lite mindre fokus mot slutet.
Hopp apport: Började med att hon fick gå fot med apporten i munnen! Riktigt duktig! :) Något tugg, men överlag riktigt bra! Sen vid hoppet så var det en superfiiin ingång! :D
Metallapport: BRA! Fin ingång utan hjälp! Körde även med hoppet en gång, även det bra!
Vittringspinne: Öhm.. hittade den inte först... Haha! Hon trodde jag lagt den längre ut. Men sen så gick det bra, utmanade henne inte för mycket eftersom jag inte tränat det här så ofta som jag borde. Men nu måste jag skärpa mig så vi kommer någon vart snart!!

Sen var det dags för Pippis spår. Åkte tillbaka dit där jag lagt spåret, hon drog som tusaaan i kopplet på väg mot spåret! Sen var hon lite uppe i varv första biten och snurrade runt en del, en sträcka tuffade hon på riktigt bra, drog nästan i kopplet. Men hon tappade inte spåret för det. :) Men så var det någon gång som hon snurrade till det igen. Men fixade det överlag bra! :) Får försöka få henne att vara lugnare innan starten så kanske hon går bättre i spåret också. Sen kanske jag kan börja med sele nu också, har bara kört halsband än så länge.

Tillbaka till klubben igen, den här gången lite freestyleträning för Sting. Men det gick inte alls bra. Kanske var hon trött? Hon kändes ofokuserad. :/ Några skall kom det också. Men då sa jag åt henne i alla fall.

Nu är jag heeelt slut. Har lite träningsvärk efter gårdagens ridning på Passe hos Camilla, och plus att jag skrubbade alla vattentunnor ute i hagarna, totalt 7st. ;)

Tjingeling!

Träning med alla tre

Idag spenderades några timmar på BK tillsammans med Sting, Pippi och Guiness. :) Tar sin lilla tid att träna tre hundar. Men så härligt det är! :D

Började med att gå ett spår till Pippi, blev väl ca 50m och medans det låg till sig rastade jag hundarna. Tyvärr blev det bara 15min som det fick ligga. Nästan gång ska jag försöka låta det ligga längre. I slutet la jag bollen. I början sick-sackade hon lite. Men antar att det var för att det hade ju legat så kort tid plus att hon har lite bråttom i början. Men ungefär i mitten så lugnade hon sig, antagligen för att hon till slut hittade spårkärnan. För då spårade hon lugnare och nogrannare! :D Superfint verkligen - enligt mina amatörögon. ;) När vi kom till bollen så struntade hon först i den, men jag ropade braaa och började leka med den, hon lekte också en liten stund. Sen ville hon vidare, men det var ju slut där. Haha! :D Så nästa gång ska jag lätt länga spåret! :)

När vi kom till klubben så började jag köra agility med Guiness, var ju väldigt länge sen, eftersom jag först åkte bort på fredagen och sen var sjuk en vecka. Så det var nog i alla fall 1½ vecka sen sist, och innan det var det ju också ett lite längre uppehåll än vanligt. Så vi började lite om från början. Lite hopphinder, däck och tunnlar. Tunnlarna har han inga problem med. Älskar dom! Men vi måste börja träna på att det inte alltid kommer en boll efter att han tagit ett hinder/tunnel. För han verkligen faaar iväg som skjuten ur en kanon och tror att bollen är kastad. ;) Utan ska ta och göra något mer hinder innan belöning. :) Däcket har han lite svårt för om han kommer snabbt. Så där får vi lägga mer träning helt enkelt på att söka upp just däcket. Men han var duktig ändå! :)

Sen var det Stings tur. Hon fick köra lydnad.
Fritt följ: Gick fint, med bra attityd. Tappade fokus en gång när vi närmade oss väggen och gick då ur. Utmanade henne lite alltså att hon ska gå tills jag stannar/svänger och lita på att jag inte kommer vandra rakt in i en vägg ;) Hahaha! Som sagt, annars bra! :) Avbröt henne två ggr med belöning när hon gick bra! :)
Sättande: Körde mot spegeln och kastade boll direkt när hon satt sig, gjorde det två ggr. Duuktig!
Rutan: Bra ut, något segt stanna kanske. Men hon gjorde det ändå och läggandet var bra. Bra fart i inkallningen, avslutade med belöning med boll istället för halt. :)
Hopp apport: Tugg i ingång (men hjälpte henne inte in) och fyade henne där, gick ifrån och gjorde om. Då tjuvade hon och jag sa "app-app-app!" (när hon kommit över hindret, hann inte innan) men hon tog apporten ändå och gjorde en kalasfin ingång utan tugg. Haha! Gjorde om och även då blev det bra! Utan tjuvstart den gången.

Gjorde inte så mycket mer med henne, eftersom vi haft uppehåll vill jag inte tjata igenom mer, plus att det var lite varmare än vad det varit senaste dagarna. :)

Som avslut fick Pippi köra lite heelwork. Försökte välja en låt till henne. Hittade ingen direkt just då. Men hon fick ju träna lite till musik ändå. Hon var duktig! :) Gick fint fot fast jag studdsade bredvid henne. Hahaha! :)

Duktiga hundar idag, som antagligen var glada att få träna igen. :) Nu ska jag hoppa in i duschen. Kliar överallt efter att ha klippt två ponnysar på ridskolan idag. Sen blir det hemlagad pizza och film :)

Tjingeling!

Agilitytävling

Igår åkte jag och Pippi tillsammans med Enya och Sydney till Katrineholm BK för att tävla agility. Årets sista officiella för våran del i alla fall. Så alltså även sista chansen till att lyckas få upp Pippi i hoppklass 2. Den senaste veckan har jag varit sjuk, så det har inte blivit någon träning, och veckan innan hann vi inte. Dvs hon har inte kört agility sen Fagersta för 2 veckor sen. Huur skulle nu detta gå då?

Jo, först ut för oss var agilityklass 2. Hon går in och gör en nolla! Hon rev en heeel del på framhoppningen. Men hon hade täcke på sig, så kan ju vara det som störde henne, måste nog köpa en storlek större till henne för det sitter lite tajt faktiskt. Vi var startnummer 2, så just då gick vi ju in i ledningen, men tyvärr kom det 5 andra ekipage och petade ner oss till 6e plats och det var bara 4 pinnar som delades ut, så återigen en ag2 nolla utan pinne. :/ Lite trist! Nu har hon 3 nollade lopp där!

Film agilityloppet:



Efter några timmars väntan var det dags för hoppklassen, där hade vi istället startnr 51 av 52. Hade ingen koll på hur det gått i klassen, men Pippi gör återigen en nolla! :D Wooow! Första gången hon gör en dubbelnolla faktiskt! Och här hade vi tur! 6 pinnar delades ut och vi kom på 6e plats! :D Yeeees! Där fick vi sista pinnen och därmed uppflyttade till hoppklass 2! Så inför nästa säsong är hon nu lika i båda klasserna. :) Känns bra!

Film hopploppet:



Riktigt nöjd med henne! Fint sätt att avsluta tävlingssäsongen på. :) Sting fick vara med eftersom familjen skulle iväg på musikal, så vi visste inte hur länge hon skulle behöva vara ensam i så fall. Hon fick kolla på agility en liten stund och sen tyvärr ligga i bilen en hel del. Men jag hann även med ett litet träningspass med henne. Gick riiktigt fint fot! Sen även bra sättande och apporteringen (trä) gjorde hon jättebra utan tugg! Sen även vittringspinnen skötte hon sig bra med! :) Duktig tjeej! <3

Tjingeling!

Glömt blogga

Jag har ju glömt blogga om tävlingen som jag och Sting var på i lördags... men det kan ha att göra med att jag blev sjuk i helgen, har inte orkat. Haft andra saker som har gått före bloggen. Det gick inte alls bra på tävlingen, för det första så åkte jag och Sting hemifrån 5.40.. och kom fram till Katrineholm BK ca 7.30. Det var samling kl 8.00 så det var bra. :) Men jag kände mig inte pigg och kände mig faktiskt lite sjuk också. Men det var bara att köra på. Så det var skönt att det bara var Sting som skulle tävla ändå.

Hon var inte riktigt med mig på förmiddagens start, även om hon gjorde momenten... nästan, på platsliggningen så reste hon sig! :O Första gången på läääänge! På sättandet så stog hon och rutan hittade hon inte. Resten gjorde hon i alla fall, men inte superbra direkt. :/ Så slutade på ynkliga 150p bara. Alla betyg och kommentarer hittar ni på hemsidan, orkar inte skriva det nu. http://sting-pippi.webs.com/ResSlyd.html tryck sen på länken ovanför tabellen så ser ni betyg och kommentarer. :)

På eftermiddagens start la hon sig på sittandet men låg kvar på platsliggningn. Men däremot så började hon klia sig när jag började gå tillbaka... suck! Men jag anade något sånt redan på sittandet för hon vred sig lite som om hon tänkte klia, men så avbröt hon. Antagligen orkade hon då inte sitta så snett som hon gjorde då under hela tiden, därför la hon sig.

Sen var hon inte alls med mig på fria följet, sättandet stog hon återigen på och inkallningen var ju bara för hemsk! Där bröt vi. Hon hade inget go i sig alls. Frågan är då om hon kände på sig att jag var trött och lite sjuk och att hon då blev låg för att jag inte var som vanligt? Hon är ju ganska känslig faktiskt.

Jaja, det är bara att bryta ihop, träna mer och på't igen! Men just nu är jag ju sjuk, så blir lite vila...

Tjingeling!


RSS 2.0