Agilityläger dag 1

Så var agilitylägret igång! Dag 1 avklarad och Guiness har skött sig kanonbra! :) Vi har jobbat på många olika saker i flera övningar. Sista övningarna var att hinna med blindbyten, trodde ALDRIG jag skulle hinna, men jodå! Jag hann till slut!! :D WIhooo! Tyvärr ingen film på just det, men nedan en film på en annan övning. Ska försöka ta med kameran till plan och filma mer imorn. Idag lånade jag från en som jag delar stuga med. Att jag ens kunnat springa är otroligt då jag knappt kunnat gå pga skoskavet på bägge lilltårna.... ajjaj! Men det blir att man glömmer sånt när man är igång.
 
Är så himla nöjd med Guiness, han har utvecklats något enormt på bara idag! Längtar till imorgon för nästa pass! Ska försöka få ro och sova nu då så man orkar med imorgon. Här kommer en filmsnutt i alla fall. Slutet är knaaas, men vi jobbade vidare på det sen och då blev det mycket mycket bättre!
 
 
God natt!

Liten uppdatering

Det var några dagar sen jag skrev nu. Blev så mycket sista dagarna. I lördags var vi iväg och åkte gocart och sen åkte vi till Universeum. Mycket mysigt där! Ska försöka fixa ett inlägg med lite bilder därifrån när jag hinner (vilket inte blir på några dagar nu). På kvällen åkte vi till min låssaspappas syster och åt mat och spelade kort. Trevlig kväll!
 
På söndagen var det hemresa och vi åkte via Gränna, så köpte polkagrisar! Muuums! :) Annars hände inte speciellt mycket.
 
Idag har det däremot varit full rulle och jag tycker att dagen aldrig tar slut. :O Började med en kort promis med Sting, och sen fixade lite grejor, sen ut till Damien och kolla till honom (han har tyvärr en tappsko... mutter!) sen vidare till klubben för ett lydnadspass med Sting och köra lite gunga med Guiness för att påminna honom inför lägret. Det gick bra! För bägge två. Sting var dock lite seg, men det var supervarmt! Hon kämpade på bra, med tanke på att vi inte gjorde speciellt mycket den senaste veckan. :) Sen hem och lämna Sting och åka iväg och handla. När jag kom hem gick jag ut och plockade blåbär, 6,5 dl blev det och 12 muffins. :) Har med mig några stycken. Sting fick simma också under eftermiddagen. Sen var det sista packningen och sen till Solna för ett litet möte med några briardmänniskor. :) SEN åkte vi (jag, Sting och Guiness) mot Örebro och vi är nu på hotellet.
 
Imorgon börjar agilitylägret med Guiness, valde att ta med Sting ändå, trots att jag från början inte skulle gjort det. Men dels för att jag ska få chans att träna lite lydnad och dels så ska vi försöka träffa Maria med Dizze som jag ska ha hos mig medan dom är på semester så Sting och Dizze får träffa varandra. :)
 
Nu ska jag väl försöka sova. Båda hundarna sover, hoppas att dom inte blir för varma under natten, det är verkligen varmt här på rummet! :O Ett litet fönster gick att öppna i alla fall. Tur det, annars hade vi väl avlidit här inne.. Galet att det ska vara så varmt... Hoppas även jag kan sova trots värmen och ljuden från motorvägen utanför fönstret.
 
God natt!

Igår och idag

Igår var vi återigen och spelade minigolf, tyvärr blev resultatet något sämre för mig... Men kul var det ändå! :) Vi var även till Liseberg och hann med fler attraktioner eftersom vi var där en längre stund. Kanonen öppnade även under kvällen igår så kunde åka den. Åkte självklart Atmosfear!! :D Hade lätt kunnat åka den igen och igen om det inte varit så mycket kö! På slutet spelade vi på hjul och så. Jag vann faktiskt ett rör med fem stycken center-rör, vann även två stycken lösa center! Jag som aldrig vinner på hjul! En lyckad dag med andra ord. :)
 
Idag var tanken att vi skulle först åka och shoppa lite (jag behövde en ny bh och en väska) och sen vidare och ta en tur med en färja. Men vi missade färjan tyvärr och vi hittadeingen parkering. Men det blev en fika på ett gott café och sen åkte vi till en hamn för att känna på havslukten, tog lite bilder på Sting vid havet. Men eftersom vi skulle till Emelie (http://www.hundliv.webdon.nu) sen så fick hon inte bada. Men hon såg när det var andra hundar som badade och det var ju jätteorättvisst! ;) Gullehund! <3
 
Som sagt, sen åkte jag och Sting till Emelie och började med att fota först inne i henne studio och sen även ute, vi tog en mysig promenad med massa hundsnack. Jag fick även äta hos dom och hundsnacket fortsatte. :) Jättetrevligt! Längtar tills jag får se resultatet av fotograferingen! :) Sting var såå duktig!
 
Nu sitter jag här ensam (eftersom dom övriga är på Bruce Springsteen konsert på Ullevi) och kollar på OS-invigningen på SVT-play, för jag vet inte hur TVn fungerar här hos Erik (som vi är hos). Tur det sänds på play! :) Första gången jag ser en invigning och om några veckor så ska jag dit och se paralympics! :D Wihoo så spännande!
 
Sting vid havet idag. <3
 
 
Nu ska jag ägna mig helhjärtat åt att se invigningen. :)
Tjingeling!

Minigolf och Liseberg

Idag började vi med minigolf, en riktigt riktigt mysig bana med konstgräs. :) Supermysigt, vatten fanns det också. Brorsans boll badade tre ggr ;) Sting var med och var suuuuperduktig! Hon fick ligga plats nästan hela tiden, några förflyttningar blev det mellan banorna då. Men hon reste sig aldrig!
 
Sen åkte jag och brorsan till Liseberg där vi inte direkt var ensamma. Massor med folk och lååååånga köer! Men vi åkte Balder, Lisebergsbanan, kållerado, flumeride, tornado och uppskjutet. Så lite hann vi med i alla fall. :) Imorn ska vi dit igen! Blir även minigolf imorn igen. :)
 
Sting tröttnade efter ett tag... ;)
 
Fiin minigolfbana!
 
 
 
Lisebergsbanan! :)
 
 
Nu ska vi spela kort! :)
Tjingeling!

Promenad

Igår tog vi en promenad när vi kom fram till Partille, Göteborg. Den började lugnt och fint, sen så blev det bergsklättring och offroad, idag på morgonen tog vi samma promenad för att filma våran tripp. ;) Hittade samma väg idag. Följ med på promenad!
 
 
Nu frukost och så får vi se vad som händer idag. :)
Tjingeling!

Lydnad och agility

Först åkte jag och Sting till stallet, fast Sting fick ligga kvar i bilen. Damien har tyvärr tappat sin ena framsko så blev ingen ridning, men tog in och borstade och kollade igenom honom i alla fall. Sen åkte jag vidare och plockade upp Mick för att sen åka vidare till klubben där vi mötte upp Susanne och Guiness för lite lydnasträning och sen agility för Guiness.
 
Sting var riktigt dryg på väg ner mot planen, så jag började med Mick. Lite ingångar, inkallning och hopp över hinder blev det första passet. Sen fick Sting köra. Trodde inte alls hon skulle gå något bra med tanke på hur dryg hon var! Men hon skärpte till sig och gick riktigt riktigt fint! :) Jättebra attityd i fria följet. Sen tränade vi inkallning, jag kastade bara boll, för att kunna få tillbaka det fina ställandet hon haft... Gick bra! Sen fick hon vila och så ett till pass med Mick.
 
Tränade vidare på ingångar, men även att kunna sätta sig upp från liggande vid sidan. Gick bra! Gjorde även en kort platsliggning som också gick bra, gick väl ut 10-15m kanske. Sting fick köra hopp apport, och där var det fart idag! Galopp in alla gånger, fick springa till godisskålen varje gång idag. Körde bara 3ggr. Sen bytte jag till metallapporten. Och vet ni vad?! Hon GALOPPERADE in med den! :D Wihooo! Ja, alltså inte när jag stog helt still, utan jag peppade upp henne, men det har inte gått förut! Använde godisskålen här också. Kanon! Hon fick även testa med hoppet med metallen också, och det var galopp in även där! :)
 
Träningen avslutades med agility med Guiness. Eftersom han började fjanta sig med gungan förra veckan så började jag med den och förenklade (dvs ställde stöd under) och så var det bra med det, nu funkade det igen... blir tokig! Han ska ju inte behöva köra några ggr med stöd först... Sen körde vi A-hindret med godisskål. Inga stopp högst uppe, men han kommer i sån fart att han inte riktigt hinner stanna. Men får se om vi kan få några tips på lägret nästa vecka. Sen körde vi en hoppbana som var uppställd, där det var ett litet knepigt ställe. Man kom från en lång rak tunnel och så lite åt vänster var platta tunneln, men han kom i sån fart ut från långa tunneln att han missade platta. Men jag kunde skicka ut honom på hindrena innan långa tunneln för att hinna före mellan långa och platta tunneln! Tog några ggr bara innan jag fick till det, men sen så satt det kanon! Slalom 100% RÄTT! Trots lite klurig ingång där han fick jobba själv för att jag stog någonstans vid mitten på slalom och inte hann upp och visa. Men han klurade alltså ut det kanonbra själv! Så duktig! Sista passet inför lägret nu och det kändes kanon! :) Ska bli kul med agilityläger!
 
Men först ska vi till Göteborg, åker imorgon och kommer hem på tisdag. :) Sting håller på att få en extreme makeover idag, såg hemsk ut! Tovig, långa klor och lite smutsig. Så har duschat henne med schampo och balsam och klippt klorna, nu är det bara borstning kvar! Ska även hinna packa, anmäla till tävlingar och lite annat smått och gott innan imorn... ;) Bäst jag sätter fart!
 
Tjingeling!

Lydnadstävling Bro-Håbo BK

Igår eftermiddags stog jag och Sting åter på startlinjen i lydnadsklass 3. Fick startnr 1 så jag skulle hinna hem med Sting emellan, eftersom jag skulle hjälpa till senare att skriva i lydnadsklass 1.
 
Sitt i grupp: 9p - tittar runt
Platsliggning: 7p - kliar sig, flyttar sig, sätter sig före - Blääh! Ligg still för tusan!
Fritt följ: 6p - hund lämnar förare, snett sitt, släpper i sidled - Guh så irriterande! Började med rakt fram, och sen vänster om marsch, men Sting fortsatte framåt och jag vet inte var hon höll på med. Sen gjorde hon en båge tillbaka och ställde sig på vägen dit vi skulle och väntade in mig. Blev jättekonstigt! Så himla surt, då hon efter det gick riktigt bra faktiskt!
Sättande: 9p - ej med i transport - Men för tusan! Nu stog det inget om sent sättande, så antagligen satte hon sig bra, men så ska hon inte vara med i transporten istället... Men bra att hon satte sig snabbt iaf.
Inkallning m. ställande: 6p - hårt kommando, tar steg, tempo in - Hon travade sista sträckan, men hon var ofokuserad när jag ropade, kollade mot skogen, så vet inte vad hon såg/hörde. Ställandet var som sagt steg på.
Rutan: 7p - hårt stanna kommando, tempo, 2 tassar utanför - Jag tycker ändå hon hade bra tempo ut. Sen när jag sa stanna så var hon lite ofokuserad och jag sa tyvärr ligg lite tidigt, så hon hann gå något steg innan hon la sig och hamnade lite utanför.
Hopp apport: 6p - tempo in, tugg, dåligt avslut, står - Alltså gaaah! Har ju varit så fint hela veckan!
Metallapport: 7,5p - tempo, långsamt gripande, snett sitt - Hon försökte verkligen sätta sig rakt, men nääe. ;)
Vittring: 5p - tugg, tappar, står i avslut - Nehe... inte heller detta funkade inte, trots att även det gått bra hela veckan. Rätt pinne i alla fall, där är hon väldigt säker!
Fjärr: 5p -  många DK, flyttar fram - Gaah! Det börjar redan på hopp apport, tuggar hon där så tuggar hon även på vittringen och så gör hon inte fjärren ordentligt. Tror jag kopplat ihop det. Nu blev det DK på varenda skifte nästan och ordentligt framflytt...
Helhet: 7p - hunden ur fokus mellan momenten - Jaoo...
TOTALT: 209p, 3e pris, plac 5/9
 
Kändes sådär. Lite loj idag. Men det blev väldigt varmt, och tror att åskan hängde lite i luften (den kom senare). Nu får hon vila idag och imorn för jag ska jobba på circusen igen, blir långa dagar idag och imorn (10.45 - ca 18.30), så ska vi träna på måndag igen, så får hon tänka över sina hyss :P Sen åker vi till Göteborg på tisdag! :D
 
Tjingeling!

Lydnadsträning med Sting & Mick

Åkte till klubben även idag för ett sista pass innan tävlingen imorn, även Susanne och Guiness tränade. Tog även med mig Mick (Petras border collie - http://petrastrand.wordpress.com/) som jag börjat träna lite mer. Idag var andra gången vi tränade tillsammans. Innan har han inte tränat tävlingslydnad alls.
 
Vi började med att göra sitt i grupp och platsliggning (med Sting, Guiness och en bearded collie som var där). Sting fick sitta 2min och klarade det galant! Platsliggning 3min också fiint! :D
 
Sen tränade jag lite med Mick. Blev delar ur alla moment i klass 1. Han var riktigt duktig. Lite nosig, men när han väl fokuserade så kanon! :) Fotgåendet blir bättre, jag har dock handen högt upp än. Här är en liten film från alla momenten.
 
 
Sen körde jag och Sting.
 
Fritt följ: Vilken attityd! :D Kanonbra!
Sättande: Bra!
Inkallning m ställande: buuuuhhuu! Hennes ställande har blivit sämre! :/ Tränade då på stoppen mera idag.
Rutan: Belönade vid ställandet för hon hade bra fart ut!
Hopp apport: BRA! Inget tugg!
Metallen: Också bra! ;)
Vittringen: Inget tugg, men släppte den vid mig istället för att sätta sig med den i munnen hos mig. Men skönt att det inte var tugg. Nu gäller det att hon håller i den hela vägen imorn iaf!
Fjärr: Körde bara nära, hon gjorde bra skiften - och framförallt rätt skiften! ;)
 
Känns alltså riktigt bra inför imorgon! Hoppas hon håller i det här nu och inte flamsar så vi tappar poäng! <3 Känner att vi skulle kunna sätta det här om vi bara håller ihop oss!
 
Nu ska jag åka till Uppsala för att jobba på en circus, såg en kompis som skrev på facebook att dom behövde personal till ponnyridning, ansiktsmålning och sälja popcorn! Så jag ringde den ansvarige direkt och fick jobb idag, lörd och sönd! Kan inte imorn då tyvärr eftersom jag ska tävla. Men bra med extra pengar! Behöver det verkligen. Så får se vad jag ska göra. Ansiktsmålning har jag redan sagt att jag inte kan ;) Men jag skrev att jag ridit i 16 år så lär ju vara på ponnyridningen mest skulle jag tro.
 
Tjingeling!

Kanonträning

Åkte till klubben i eftermiddags för att köra ett litet pass. Började med att trigga henne på apporten och få upp galopp, vilket lyckades. :) duuktig! Sen körde vi sitt i grupp (1min) och platsliggning (3min). Bra! Sen fick jag kommendering på inkallning, rutan, hopp apport och vittring. Inkallning helt okej. Men måste köra lite mera för det är lite steg! :/ rutan drog hon mot skålen med godis istället, fick stopp på henne och in i rutan. Gjorde om efter allt med lock och då var tempot lite sämre men hon sprang rakt ut! Sen gjorde hon hopp apport och vittring kanonbraaa! Inte ett enda tugg!! Sååå nöjd! Ska köra ett pass imorn också sen tävling på fredag! :) Tjingeling!


Lydnadsläger dag 4 + träning med Guiness

Sista dagen på lägret, bara två pass idag, för vi slutade lite tidigare. Sen blev det träning med Guiness efteråt.
 
Som första grej körde vi hopp apport med fokus på att få upp farten igen. Så två gånger med mycket peppning och till matskål bara (ingen ingång) och sen rutan med avslut vid ställandet och sen inkallning. Sen började vi om och gjorde allting igen. Första gången var ställandet på inkallningen lite segt, så andra gången hjälpte jag henne med handtecken och kastade boll. Hon fick upp galopp igen på apporten. Mycket spring, så hon blev trött, så körde inte prick tiden ut. Men bättre att inte tjata med henne då det inte blir bättre då.
 
Sen var det lite fika och så körde vi igång igen. Tyvärr var jag sist idag, hade jag varit först eller i alla fall i början hade det varit kanon! För tyvärr så kom åskan under vårat andra pass! :/ Men vi hann köra två vittringar där jag stog med händerna ihop nedanför magen med godis, hon kom in hela vägen och satt sig utan minsta lilla tugg!! TVÅ ggr! :D Så jag kommer göra detta på tävlingen för att i alla fall slippa tugget! Kommer ju få neddrag för DK, men det skiter jag i då jag hellre tar ett sådant DK än tugget! Så det ska bli riktigt riktigt spännande att se hur det går. För att inte traggla för mycket vittring så skulle jag köra lite fjärr. Första så lyssnade hon inte alls något bra. Kanske visste hon redan om åskan då? För när jag ställt upp igen, lagt ner och gått ut så kom den. Jag försökte få igång henne, men gick inte. Men jag satte mig på marken och hon kunde köra en liten fjärr, även rulla runt! :)
 
Stackars Sting, detta läger har hon fått jobba enormt mycket! Men så duktig hon har varit! Hoppas verkligen att åskan håller sig borta när det är tävlingsdags på fredag! För jag är nyfiken på hur det kommer gå då hon går från klarhet till klarhet i många moment! Det börjar kännas som att säcken snart sluts ihop! Dom där sista smågrejorna börjar landa!
 
Åskan slutade efter ett tag och då blev det först lite lydnad med Guiness för att se om han ville träna det med mig, vill inte alls med matte! Men jodå, det gick bra! Gjorde lite blandat och mycket godisbelöningar. Får se om det går bättre imorn med matte, då det faktiskt gick lite bättre efter att jag tränat först! Vi körde såklart agility efteråt, en hoppklass 1 bana stog uppe och han gjorde den kaaaalasfint! :D Guuuh så bra slalom! :D A-hindret jobbade vi vidare med godisskål, balansens kf såg bra ut. Gungan blev han dock fjantig med igen... suck! Verkar som att han måste påminnas med att ha bordet under i början. Så imorn ska vi träna bara gungan igen. Men borde gå snabbt att få tillbaka orädsla. Men dryyyygt som tusan att det ska bli så...
 
Nu är man gaaaanska så sliten! Ikväll blir det bara att ta det lugnt och kolla på allsången hemma i soffan. Trots att vi inte gjort annat än tränat dom senaste dagarna vill jag bara träna mera och se så allt sitter snart! Men Sting ska vila nu! Imorn kväll kör vi ett litet pass på klubben om det inte åskar. :)
 
Ha det bra!
Tjingeling!

Lydnadsläger dag 3 + agility med Guiness

Dag 3 på lägret idag då. Började dagen med agility dock ;) Haha! Körde matskål på A-hindret och flera ggr gjorde han det bra! Slalom gjorde han kanonfint, hade bra sug framåt på det och fast jag tog ut mycket i sidled fortsatte han! Även gungan gick bra! :) Körde inte så mycket handling idag, mest fokus på sånna småsaker. Duktig kille!
 
Nu till lydnaden, vi började med kommendering igenom hela den klass vi var i. Nu glömde jag ta pappret med kommentarerna på, får försöka minnas ändå.
 
Fritt följ: Tappade inte positionen! Men glömde sätta sig två ggr i början! Bättre med att vara parallell i vanliga marschen, långsamma flyter hon dock ut. Avslutade med snett sitt tyvärr. Men tycker hon var med mig riktigt bra! :) Så duktig! Det jag ska tänka på är att jag tar steg efter vänster om där det ska vara halt, istället för att svänga på samma linje. Så tränade lite på det senare och fick till det! Och att hon ska försöka att inte vinkla ut baken i stegförflyttningarna bakåt.
Sättande: Något långsamt, men jag det får så lov att vara så. Så länge hon sätter sig så, jag tror nämligen inte hon kan så mycket snabbare... känns det som.
Inkallning m. ställande: Tycker det var ett helt ok ställande, men hon tappar farten lite andra sträckan. Så där ska vi jobba lite mera. Vilket vi gjorde sen med boll, och tycker hon gör det bättre.
Rutan: Tappar lite tempo sista metern, men lyssnar bra och nosar inget. Dock trav in. Brukar vara galopp i alla fall, men det är klart. Tredje dagen och hon har fått jobba stenhårt iom åskan. Så är väl trött i kropp och knopp. Men med bollen så tände det till i henne lite mera när vi tränade sen. Släpper alltså ner bollen (så jag håller i snöret) när jag kallar in henne. :)
Hopp apport: Galopperar in men slår tyvärr i ganska så hårt så hon tappar väl fokus och börjar tugga vid ingången, ställer sig snett bakom mig och sätter sig inte ens. Syynd! Körde mera sen, men det kommer längre ner om hur det gick.
Metallapport: Som vanligt, trav in. Men inget snett sitt i alla fall! :D
Vittringen: Tuggar lite på väg in, kan ha varit något snett sitt, minns inte. Men i fotpositionen håller hon pinnen så fint. Vi körde även vittringen igen, mer om det längre ner. :)
Fjärren: Usch säger jag bara! DK på DK och lite framflytt... Inte alls med, missade ett skifte också. Ofokus!
 
Efter lunch valde jag att kedja ihop rutan - hopp apport - metallen - vittring. Eftersom vi kört mycket hopp apport utan tugg dom tidigare dagarna och även vittringen med bra resultat så tänkte jag att om hon glömmer bort för att skålen inte läggs ut och man bara kör ett moment. Så jag la henne i rutan (skickade inte ut) och gick trekanten och kallade in med bollen som hjälp för tempot in. Sen hopp apport, BRA! Fick då springa till sin skål (som var lite utanför planen). Metallen samma som innan, ska testa med bollen som vid rutan och se om hon kan öka sin fart in. Vittringen gjorde vi så att jag stog upp och hade händerna uppe i brösthöjd. Såå fint och inget tugg!
 
Vi gjorde om samma kedja, samma resultat, enda skillnaden var på vittringen att jag tog ner handen till magen. Så duktig! :D Ingen tugg! Lite snett sitt. Men kan ju vara för att jag inte står rätt med armarna heller. Jag bestämde även att jag kommer ta till detta DK på tävlingen på fredag, tar hellre då ett DK + lite snett sitt om det innebär att hon faktiskt inte får TUGG i protokollet för en gångs skull! :D
 
Som sista grej efter fikat ville jag testa inkallning - rutan - hopp apport, för att se om tugg kom när vi gjorde två hela momen innan. Inkallningen helt okej båda gångerna, tog fram bollen vid andra sträckan, rutan bra också. Fortsätta där som tidigare idag med bollen vid inkallningen. På hopp apport kom ett litet omtag vid ingången efter att hon satt sig, kan vara för att vi nu hade folk som satt som publik typ 5-8m bakom. Kanske blev det ett tryck där. Vi valde då till nästa gång att ställa hennes skål på planen igen. Då gick det bra! :)
 
ÄNTLIGEN en dag utan åska eller skott så Sting var glad hela dagen! Om än något trött såklart! :) Jätteduktig! <3 Känner mig så glad att vi kommer framåt hela tiden numera! Imorn är det redan sista dagen och då har vi "bara" två pass. Första passet har vi redan bestämt att vi ska ha hopp apport medan hon är pigg då hon tappat farten lite idag efter islaget. Sen vet jag inte vad jag ska ta faktiskt som sista grej. Det får vi se lite imorn. :)
 
Vi börjar en timme tidigare imorn, så nu ska jag ta och sova!
Tjingeling!
 

Lydnadsläger dag 2

Så var det dags för lägrets andra dag. Idag valde jag att köra rutan, inkallning och metall. Men då vi körde inkallningen innan lunch för allihopa så blev det hopp apport igen efter lunch istället för hon gjorde inkallningen så bra. :)
 
Rutan - Vi fick all tänkbar störning vi kunde få på andra skicket... Bläääh! Första skicket går hon ut jättesnett, jag stog och höll i locket åt det hållet innan vi började och vi la aldrig ut det i rutan första skicket. Så kanske hon trodde den var där? Men samtidigt så ska hon ju inte dra mot den om hon ser rutan rakt fram...? Aja, nu gjorde hon ju det. Så hon hamnade snett i rutan. Omdirigering och till slut var hon bra placerat, resten gick bra. Det jag var nöjd över DÅ var att hon faktiskt lyssnade och inte började nosa/flyta ut! :)
 
Så andra skicket, då kom hästarna i hagen, och så kom en traktor i hagen för att klippa gräset samt så var det något buller bortåt... Suck alltså! Allt på samma gång. Men vi kämpade på och jag fick ut henne i rutan. Ska testa med att skojja till det lite mera så att hon får springa ut till rutan och så får hon möta mig halvvägs och så går vi till rutan och leker. Ska även lägga targeten snett bakåt åt vänster då hon oftast drar sig mot högerkanten.
 
Rutan & hopp apport bredvid - Körde även ett kort pass med rutan själva och det gick kanon! Även hopp apport gick bra! Körde vidare sen med A-C.
 
Innan vi bröt för lunch körde vi fritt följ i grupp idag igen och det gick bra, men vi hade ännu lite tid kvar så alla fick köra två inkallningar var också. Sting gjorde två klockrena! Första tävlingsmässig och den andra belöning efter ställandet! Sååå duktig! :D
 
Hopp apport - Så efter lunch valde jag att byta till hopp apport eftersom det är bra att få träning på det med kommendering. Vi började med att köra med 4 plankor och hon hade bra fart ut och in! I början fick hon springa till matskålen direkt, men sen körde jag även lite ingångar, fick då säga fot eftersom hon trodde hon skulle till matskålen igen ;) Men inget tugg alls! :D Testade då med att höja till 5 plankor, då jag tänkte att kanske det är höjden? Tränar ofta på 4 för att inte slita på henne och sen så på tävling är det 5. Vi körde även en gång med 6 plankor bara för att testa. Då slog hon i lite på väg ut. Men då var hon säkert lite trött också. Annars inga problem! Underbart underbart! :D
 
Innan fikat så åskade det lite och såklart blev hon rädd. När vi körde igång sen igen körde jag lite slalom på agilitybanan och så fick hon vila, efter en stund körde jag igång henne igen med hopp apport (för det funkade ju igår). Funkade bra även idag. Hon släppte det lite mera. Sen vila och dags för sista passet.
 
Metallen - Lite jobbigt var det nog att först ha blivit skraj av åskan och sen jobba med metallen som hon inte direkt älskar. Men hon jobbade på bra. Fin fart ut dom första skicken, testade med godisskål på väg in, men hon fortsätter trava... Ska testa det när hon är ännu lite piggare. Vi testade även att jag sprang med henne tillbaka och snodde godiset för att hon kanske skulle tagga till, men nej det gjorde hon inte heller. Men mot slutet började hon även tappa farten lite ut. BRA gripande också i början.
 
Så vad som gäller för i princip alla moment är att köra 2-3ggr och sen byta moment. :) Imorn ska vi köra igenom en träningstävling för att kolla av vad som finns mer att träna på dom sista passen av lägret. Jag hoppas verkligen att vi ska slippa jobbiga störningar imorn! Nu räcker det tycker jag! Hon blir så himla trött av all energi som hon lägger på åska/annat ljud. Men tycker ändå hon är väldigt väldigt duktig för att klara av att komma igen ändå! <3
 
Nu ska jag gå och ta en skön dusch! :)
Tjingeling!

Veckan som varit och lydnadsläger dag 1

Den här veckan har det varit full rulle - som vanligt. ;) Men tänkte ge en liten sammanfattning av vad vi gjort då jag inte haft tid att blogga och sen tog blixten vårat internet igår, fredag. Nu har jag ett trådlöst internet i USB inkopplat. Så varning för långt inlägg alltså! ;)
 
I måndags började jag med att åka och träna Guiness. Gick helt okej, blev lite osäker på gungan mot slutet. Hm. :/ Smågrejor som var ringrostiga, men hallåå det var ju liksom typ två veckor sen senaste träningen. Tycker han var riktigt duktig med tanke på det! :)
 
Sen tänkte jag åka och kolla på agilitytävlingarna på Wiks slott (där vi tävlade i söndags). Men bilen ville annat. Den dog på väg dit. Mamma och lillebror kom, och brorsan kollade igenom och letade felet. Det var turbokylarslangen som lossnat. Så han skruvade åt den på plats, vi kunde åka vidare. Men åkte tillbaka hem till verkstaden för att kolla så det inte var något mer. Det var det inte, så jag åkte tillbaka mot tävlingarna, och kom både dit och hem. :)
 
I tisdags förmiddags tränade jag Guiness igen, och det gick riktigt riktigt bra! Gungan och slalom inga problem, fin balans och på A-hindret så kom jag på att jag ska testa med godisskål nedanför kontaktfältet, och oj så bra det gick! Ska helt klart testa detta mera!
 
På eftermiddagen åkte jag in mot Stockholm för att gå på Allsång på Skansen med Sophie. :) Jag kom dit vid 16, fick bra platser vid scenen! Sophie kom vid 16.45. Vi såg både genrepet och livesändningen från kanonplatser! Vi hade räknat med att stå allra längst bak för att vi inte var där så tidigt. Guuuh så kul det var! Har lite bilder i telefonen, men den USB-sladden får inte plats nu då internet-USB'n sitter i tar plats. Så får visa när vi har vårat internet tillbaka. :)
 
Tidigt på onsdag morgon åkte vi norrut igen för att gå på bröllop, Annika skulle gifta sig i Sundsvall. Ett fint utebröllop vid deras stuga. Dom stog med fötterna i sjön, och gästerna stog på stranden. Så himla mysigt. Till maten blev det grillat vildsvin och en jättegod potatissallad.
 
Vi sov över på Scandic hotell till torsdagen och dagen började med hotellfrukost! :D Muuumms! Bra start på dagen. Som tyvärr inte blev så lyckad när vi kom hem. Det började vräkregna och åska, samt blixtra. Det drog nog rakt över oss. Hemskt! Sting hatade det också! :( Stackars liten. Jag hade även Damien och vi red ut en sväng. :) Slapp regn och åska.
 
Igår var det också åskoväder, vi hade alla elgrejor avstängda och urkopplade. Men så kopplades det in lite för tidigt för det kom en sväng till, och då slog det ut vårat internet! :/ Himla trist, och Sting stackaren fick en andra dag i rad med åska. Red även Damien då också, och denna gång på banan och det gick KANON! Åh så bra han gick! Så fin så fin! <3 Ville aldrig sluta rida, men åskan närmade sig från Enköpinghållet och vi hade ändå ridit i 35min så det fick räcka. :) Med tanke på att han fått stå rätt mycket sista tiden pga diverse grejor.
 
Idag var alltså första dagen på årets lydnadsläger på klubben! :) Vi ska välja tre moment/dag som vi vill träna tillsammans med A-C. Idag valde jag fritt följ, hopp apport och vittringen.
 
Fritt följ - Började med det på fm, och A-C kommenderade oss igenom ett hyffsat långt fritt följ. Sting gick jättebra tycker jag! Visst efter ett tag började hon sega ur lite och visade det genom att inte vilja sätta sig. Men hon tappade ingenting! Så vi började lite med detaljer, det vi hann var att testa nytt tempo då hon i språng marschen är parallell men i vanliga och långsamma marschen går ut lite ut med rumpan, detta pga den fina kontakt hon har. Så vi hittade ett tempo där hon gick rakt i vanliga marschen. Ska fortsätta testa det nu. :)
 
Så var det lunch och en liten stund innan vi var redo att köra igång hör jag något skott långt bort, Sting hörde det också och ställer sig upp från sin plats där hon är bunden, och börjar så smått skaka. Jag väljer att låta henne vara, går inte dit på länge alls. När jag väl går dit och kopplar lös henne så ruskar hon på sig och är glad, hon har släppt det! :) Wihoo! Men lyckan varade inte länge då det kommer nya skott när vi precis kommer fram till tälten som står uppställda så vi får skugga/regnskydd. Bläääh! Jag sätter mig i min stol bara med henne bredvid, utan att ge henne något kommando. Efter en stund ber jag henne lägga sig. Vilket hon också gör, och efter ännu en stund så lägger jag in henne i buren. Testar att ta ut henne och går ner för att köra lite agility, inga problem. Men upp mot lydnadsplanen vill hon inte utan hellre till bilen. Men går och lägger henne i buren vid tälten i alla fall.
 
Hopp apport - Valde att testa efter en stund att köra hopp apport. Började med att försöka ge den till henne, men det vägrade hon. La den då på backen och så försökte jag tagga till henne på den. Men nej. Kastade den lite och började leka med henne, då tog hon den och jag berömde. Sen flyttade vi oss mot hindret och fortsatte leka där då hon inte ville springa ut och ta den själv. Fick köra många ggr men till slut så kunde vi göra en vanlig! :D Duuuuktig!
 
Efter det passet tog det 5-10min i buren och så somnade hon, såå skönt! Lite fika var det sen och efter det körde vi fritt följ i grupp. Gick kanon! Hon stördes inte alls och hade absolut släppt det med skotten!
 
Vittringen - Gick KANON! Vi testade en ny metod. När hon tagit pinnen satte jag mig på huk med godis i handen som hon fick komma och äta utan att behöva göra en ingång. Så gjorde jag två ggr och andra gången galopperade hon in! :D Nästa gång stog jag upp men böjde mig. Nästa steg var att jag stog rakt men hade händerna uppe i brösthöjd med gott i. Nästa steg blir vid magen och sen så helt vanligt. Hon svarade riktigt riktigt bra på den här metoden! Ska vi heeelt klart jobba vidare på. Då jag varken måste berömma henne = hon slipper bli osäker för att jag helt plötsligt är tyst) och hon tuggade inte EN ENDASTE gång!! Wooooww!! :D
 
Stackars Sting för att det här blev tredje dagen med jobbiga ljud, och imorn ska det åska enligt väderprognosen. Hoppas det inte sker under vår träning i alla fall! Men tycker hon har kämpat på riktigt riktigt bra idag! <3
 
Nu ska jag käka och kanske se film (beror på vad dom valt), annars blir det väl fixa briardresultat nu när jag har internet.
 
Tjingeling!

Slottshoppet - agilitytävling

Idag åkte jag och Sting till Wiks slott där Uppsala Hundvänners LKK höll agilitytävling. Det är tävling nästan en hel vecka, sön-tis är det klass 1 och 3, vilodag ons och sen tor-lör är det klass 2 och 3. Vi tävlar dock bara idag.
 
Först var det agilityklass, 92 starter. Gaaanska så mycket liksom. Totalt blev det 17 nollor, tyvärr var vi inte en av dessa. Utan hon gick ur slalom, tror jag gjorde något så hon trodde det var fel. Så typiskt när jag fick in henne i den något kluriga ingången. Så blev det såklart tidsfel. Så en summa på 11,67 fel och en 36'e plats fick vi nöja oss med. ;) Fast vi diskade oss ju inte, så som 53 andra gjorde. :) Och vi hade KUL, jag är nöjd med hennes fart och att hon lyssnade bra på mig!
 
 
Därefter var det hoppklass, 108 starter, några fler alltså. Här blev det hela 32 nollor! :O Galet många! Men både den här klassen och agilityklassen tyckte jag var hyffsat lätta klass 3, kollade man på small och mediums banor (det var tre banor som var igång samtidigt, så alla hade ju inte samma bana) så var dom mycket mer krångligare och mer som klass 3 tycker jag. Även här var vi inte ett av dom nollade ekipagen utan här gjorde jag en tokig sak i handlingen på ett ställe. Hade inte bestämt mig för vilken väg jag skulle ta utan bestämde det efter banvandringen, och då hade jag inte testat dom olika alternativen ordentligt. Så det blev lite knasigt och resulterade i en vägran. Dumma miiig! Men det handlingsalternativet jag valde vid sidan om banan funkade inte riktigt för hon hade gasen i idag. ;) Haha! Jaja, det är ju bara positivt ju! Vi slutade på en 68'onde plats med 13,05 fel! Shiiiiet vad långt ner liksom! Här var det "bara" 34 diskade, vilket visar lite hur "lätt" banan ändå var. Men som jag sa ang det andra loppet, är nöjd ändå och vi hade roligt! Det var därför vi åkte! :)
 
 
Nu när jag kollar på filmerna igen så är jag verkligen riktigt nöjd! Hade vi inte haft dom där småfelen så hade det varit KANONlopp! Men är grymt nöjd ändå då jag kände ett litet annat tryck i henne, och jag blir så glad att se att hon hoppar bra också utan en massa taxerande.
 
Imorn ska jag träna Guiness på fm och sen kanske jag åker och kollar på agilitytävlingarna, det är ju ganska så nära ändå, och jag har inte så mycket annat för mig. Ska rida Damien också. :)
 
Tjingeling!

Massor att längta till!

Jag fick en sommar som är fullspäckad! :D Har massor kvar att längta till!
 
11/7 - Ska på bröllop, så vi ska upp till Sundsvall och vara med. Mysigt, då dom ska gifta sig vid sin stuga och inte i någon kyrka. Hoppas på bra väder eftersom vi ska vara ute.
14-17/7 - Lydnadsläger på klubben för A-C Andersson :) Mycket trevligt, lärorikt och roligt förra året så blir säkert kanonkul i år med!
24-29/7 - Göteborg! Liseberg och massa annat ska väl göras där! :)
31/7-2/8 - Agilityläger med Guiness för Camilla Brundin! :D Blir säkert kanonbra!
2-5/9 - LONDON! Ska på OS i paralympics, gå på musikal och såklart massor annat som man ska göra där.
 
Som sagt massor att längta till och däremellan ska vi ju ut på tävlingar också, både Guiness och Sting! :) Närmaste tävlingen nu på söndag med Sting. :) Agilitytävling - slottshoppet utanför Uppsala!
 
Nu ska jag klippa klorna på Sting.
Tjingeling!

Lite träning på Botkyrka BK

Under eftermiddagen idag åkte jag och Enya mot Botkyrka BK där det var träningsträff. Mycket trevligt! :) Vi byggde upp den här banan:
 
 
28 hinder... Jag valde att testa den en gång, vi körde ju agility igår så ville inte göra för mycket inför söndag. Så vi körde på small och det gick faktiskt helt okej. Testade att göra massa blindbyten. Hon var inte supersnabb, men sprang på bra ändå. Jag blev dock helt slut. Usch och fy för min dåliga kondis. Nu tusan MÅSTE jag komma igång med träningen! Så sista tunneln missade hon pga att jag inte pallade... Blääääh! Taskig matte! Duktig Sting! <3
 
Sen åkte jag och två andra tjejor iväg en halvtimme för att det skulle vara skotträning på klubben där. När vi kom tillbaka körde jag lite heelwork, med fokus på att få in ett bra mellan även i svängar. :) Hon var duktig. Även mitt, sidan och fot körde vi. Duktig där med. <3 Ska försöka få ihop något program också.
 
Tanken var att vi skulle ner till den lilla sjön och bada också. Men det blev så sent, och även lite småkyligt så jag var inte ens sugen längre, så det blev inget. Lite trist. :/ Men men, vi överlever ;)
 
Tjingeling!

Sol, hundträning, bad och smoothie = underbar dag!

Sommaren är tillbaka! :D Underbart! Jag och Sting åkte till klubben på förmiddagen för att först träna lite lydnad och sen agility. Vi ska ju faktiskt tävla agility på söndag, så kan ju vara bra för henne att ha fått en liten genomkörare innan. :)
 
Lydnaden gick helt okej! :)
Sittande: 2min, bra!
Platsliggning: 3min, okej. Hon var lite fladdrig i början tycker jag. Bytte sida en gång. Men hon la sig på första och satte sig inte för tidigt, och annars låg hon ju kvar.
Fritt följ: Hon fortsätter behålla sin finfina attityd! Trots värmen! :) Roooligt!
Sättande: Bra :)
Tog en liten paus pga värmen.
Ink. m. ställande: Ganska så segt ställande i början, körde några korta och då gick det bättre sen! :)
Rutan: Lite seg ut, men hittade mitten och stannade bra. :)
Hopp apport: Helt okej faktiskt! :) Tugg en enda gång av ganska många! Fick även kommendering av Ann, och även då gjorde hon det bra! Två ggr!
Vittring: Ann kommenderade. Första gången sa jag bra när hon var på väg mot mig strax efter hon tagit pinnen. Jättebra in och inget tugg. Hon letar så fint. Hann nosa på en pinne innan och sen kom hon till rätt. Tog den utan att tveka och in. Andra gången la Ann en ring och även då nosade Sting sig fram till rätt pinne utan tvekan. Så himla duktig! Där var det dock tugg! :/
 
Nöjd ändå att hon orkade i värmen! :) Valde att testa att INTE duscha av henne. Sen körde vi som sagt agility och hon var jätteduktig! Några småmissar i min handling som gjorde att hon tog annat hinder än vad jag tänkt mig. Men vi körde lite runt och ut och mellan och hit å dit ;) Kontaktfälten var fina och slalom riktigt bra! :) Min duktiga duktiga hund! <3
 
Sen var tanken att vi skulle åka till Lejondal i Bro och bada, men hittade ingen badplats så åkte ut till skolan och ner till vattnet. Myysigt! :) Det är ganska långgrunt där så jag gick ut en bit också och det var riktigt skönt. Synd att jag inte hade badkläder med mig. Men lite bilder tog jag istället för att bada. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg ut mot skolan så jag skyltar om att det fanns självplock på jordgubbar, så var ju självklart tvungen att åka förbi där och kolla! Då hade dom färdigplockade lådor för 20:-/st så jag köpte 5st. Såå goda! :) När jag kom hem gjorde jag iordning en smoothie av banan, jordgubbar och vaniljyoghurt. Mycket mumsigt! Sooommar! <3
 
 
Undra vad jag ska hitta på nu...
Tjingeling!
 

Bildbomd från Härnösand

Här kommer ett gäng bilder från Härnösandstrippen! :)
 
Börjar med en underbar kvällsbild! <3 Gillar den skarpt!
 
 
Nyborstad, satt vid sjön och borstade henne en kväll. :)
 
Hej! <3
 
Nyborstad! Lite brusig bild då det var på kvällen här. Men söööt!
 
Mysigt, sommar!
 
Matte! Det ligger en boll hääär! :D
 
Yes! Jag fick den!
 
Det är väldigt fint i Norrland. :)
 
Hon är söööötast! <3
 
Sting fick ett litet morgondopp innan vi skulle åka hem.
 
Helt okej utsikt när man vaknar ;) Sov nere i en liten stuga vid sjön första dagarna i Härnösand.
 
Sommar! <3
 
Riktigt nöjd med dessa två bilder. :)
 
 
Oooootroligt mysigt hos min kusin! <3
 
Hahahahahaha! Gaaalen Pontiac (min kusins hund).
 
Lite mera charmig bild på Pontiac. :)
 
Stor å liten. :) Pelle (också min kusins hund) hängde på Sting hela tiden.
 
Jag når nästan upp.... ;) Sting låtsas som om hon inget ser. Haha!
 
Det går bra, varför vara mesig och ta en liten pinne?
 
Pontiac - TERRIER! ;)
 
Tuffingen Pelle. :)

RSS 2.0