Länge sen nu igen

Ja, inte kan jag säga att jag bloggar ofta... ;) Men vi gör inte så jättemycket nu. Sting går lite på halvfart tills jag vet mer om hennes svullna lymfknutor. Vill inte utsätta henne för mer än vad hon kanske bör. Men vi tränar lite då och då. Som idag när vi var till klubben och hon tycker det är så kul och går bra! :) På måndag hoppas jag få veta lite mera då vi ska till Ultuna för koll. <3
 
Izza och jag har gått valpkurs för Malin Elfström, alltså agilityinriktad kurs. Sista gången var i onsdags. Då gick vi igenom hur Malin brukar lära in gungan. Då får hundarna gå upp från sidan till nerfarten och i början håller man bara upp gungan pyttelite och belönar när den dunsar i marken. För att hundarna ska blir vana vid dunsen redan som små. Vartefter hunden får mer och mer självförtroende och inte tycker det är läskigt höjer man. Och jag skulle nästan våga påstå att Izza var nog den med absolut bäst attityd! Det var verkligen full fart upp för att trycka ner gungan, ingen rädsla eller försiktighet! :) Så fort hon fått gå av den skulle hon upp direkt igen! Sen att hon inte har fuuuullt lika bra kroppskontroll som sina kurskompisar det är en annan femma, hon är trots allt yngst på sina snart 6mån och den som också växt fortast i förhållande till åldern. Det har varit en rolig kurs att gå! Nu ska vi underhålla det vi lärt oss och hoppas på bra höftresultat efter hon fyllt 1 år så vi kan få fortsätta och så småning om ta oss ut på banorna! :)
 
Guiness och jag var på agilityläger för Camilla Brundin under midsommarhelgen. Riktigt kul och han var superduktig! Hon sa även att han utvecklats supermycket sen förra året och att hon trodde mer på att han nu skulle vara i klass 2-3 och inte 1an med tanke på hur duktig han är! Jättekul att höra! Bara träna vidare och hoppas på att vi får fler nollade lopp i år! Jag har filmer därifrån och tanken är väl att dela med mig av dom så småning om. ;) När det blir kan jag inte lova. Men snart hoppas jag. ;)
 
Det efterlystes bilder på framförallt Izza från bland annat Therese, så här kommer ett helt gäng dagsfärska bilder. Även Sting fick fotas idag. <3 Mina fina tjejor! Och som ni ser, än så länge har Izza fortfarande kvar sin fina mörka färg! :D
 
Först några badbilder från tidigare i veckan när vi åkte iväg och badade (tillsammans med Pernilla & Mickey). Första gången Izza badade, och det verkade som att det var skoj och uppskattande. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjingeling!

Klubben x2 samma dag

Idag tillbringade jag först fyra timmar på klubben på dagen, och åkte sen tillbaka på kvällen för att träna lite mera. Första passet där var det agility med Guiness och han gick bra idag, skönt inför helgen att ha bra känsla! Längtar till lägret! :D
 
Izza var också med första passet och fick köra lite bordövningar (läxa från valpkursen), och tänk så svårt det är att stå stilla på bordet! Mycket roligare att flänga fram å tillbaka upp å ner... ;) Hon fick även köra träapport och metallapport, inga problem! "Sitt stanna" också, fast utan kommando mer som självkontroll, och det går braaa! Jag kan springa ifrån, hoppa runt och kasta leksak. Hon sitter! Sen när vi byggde bana fick hon springa runt som hon ville och då sprang hon genom tunnlarna många gånger, det är sååå kul tycker hon! :) Det roliga var när jag gick banan sen så hängde hon med och bytte sidor och allt som jag egentligen visade. Haha, gullehund! <3 Förutom lite träning så fick hon träna på att bara titta när andra tränade också, och sen blev det race och lek med Pernillas Mickey. :) Hon skötte sig bra!
 
Andra passet var det lydnad med tre andra. Tog bara med Sting då. Vi kommenderade varandra genom hela programmen, som en träningstävling. Och såhär skötte sig Sting med förutsättningen typ NOLL träning sen lydnadtävlingarna på briardspecialen.
 
Platsmomenten körde elitmässigt. Dvs nr 1 la först och nr 4 sist och sen satte nr 4 upp först och 1an sist. Vi var nr 1.
Sitt i grupp: 2min dold, haha, kom på sen att det kanske inte var smart. Men det gick kanon, hon hade ingen tendens till att varken resa sig eller lägga sig. :)
Platsliggning: 4min dold. Duktig! Fast nedläggandet var inte så bra. Hon la sig på första, men när nr 2 sa ligg ryckte hon till och när nr 3 kommenderade sin hund så satte Sting sig. Jag sa då ligg och hon skällde. ;) Sen hade hon bråttom upp till sitt när dom andra fick sätta sig före henne. Men det är å andra sidan inget vi tränat på, så duktig ändå!
Fritt följ: Ojojoj vad hon plogade framför mig... sprang till och med före i språngmarschen! Ett "typ" tapp vid första höger om svängen, då petade jag faktiskt på henne, för hon var mer nyfiken på något annat... Sen var det i alla fall fokus på mig. ;) Arbetsglädje!
Sättande u. gång: Bra!
Inkallning m. ställande: Bra fart och suuuperfint stopp, då sa jag bara bra duktig tjej och då kom hon. ;) Fick stanna en gång till och vänta på kommando faktiskt. Men sen kom hästarna i hagen bredvid i full fart så någon bra resterande sträcka blev det inte då hon "frös fast" och kollade in hästarna. Haha! Men hon blev inte speciellt rädd ändå!
Rutan: Suuuuperbra fart ut och stannade hyffsat snabbt utan att gå iväg alltför mycket. Däremot blev det tjuvstart efter andra vinkeln. Haha! :) Skickade henne på rutan igen bara och la ner henne och gick mot henne och gjorde vinklarna. Bra inkallning sen! <3 Knashund - glaad i alla fall!
Hopp apport: Lite tugg kanske, sen fick hon hjälp i ingången men av någon anledning släppte hon apporten då. Jaja, inte tränat som sagt.
Metallapport: Bra! :)
Vittring: Missade rätt pinne så fick nosa igenom alla en gång till. Tyvärr lyfte hon en emellan, men tog med sig rätt pinne. Samma som med träapporten sen vid ingången.
Avstod fjärren.
 
Mycket nöjd med henne, pigg och mycket arbetsglädje! Hon ser inte ett dugg sjuk ut! <3
Apropå det så var vi till veterinären igår igen för nytt blodprov och koll. Tog även urinprov. Inget konstigt med urinprovet, möjligen att det var lite utspätt men det var inte morgonkissen då jag glömt säga till mamma att vi skulle ha med det och hon var snäll och släppte ut på morgonen. Så det går inte att säga så mycket på ett urinprov. Blodprovet var lika som förra gången, dom vita blodkropparna ligger strax under men har varken ökat eller minskat drastiskt. Lymfknutorna vid halsen har inte minskat så mycket mera. Och inga andra har ökat. Så vi fick remiss skickad till Ultuna, och fick en tid om ca två veckor. Då ska det göras biopsi och jag hoppas verkligen vi kan utesluta cancer! Vi kommer även få träffa en onkolog då direkt, så det känns ju bra att komma till en specialist direkt för säkerhets skull.
Som sagt, allmäntillståndet är det ändå inte mycket fel på. :)
 
Det var allt för idag,
tjingeling!

Camilla & Jaguar E-Type dressyrtävling

I lördags morse var jag till ridskolan och fotade Camilla när hon red fram inför dressyrtävling. :) Jag hade bara lilla objektivet på och det var skugga från trädet. Men helt ok bilder blev det nog ändå. :) Så fint ekipage!
 
 
Tjingeling!

Träningsfilm Izza 5,5mån

Kände det var dags för en liten film igen. Varsågoda! :)
 
 
Snart ska jag iväg till stallet och direkt därefter valpkurs med Izza. :)
 
Tjingeling!

Avslut på nybörjarkursen - agility

Ikväll hade vi avslutning på min nybörjarkurs i agility. Det var tredje kursen jag höll och det har hittills varit det absolut bästa gänget hittills! Sen så absolut är det ju några få som stuckit ut från tidigare kurserna och varit jätteduktiga och även fortsatt! Men just som grupp var dessa helt klart bäst hittills. Med 7st hanar nu... hur skulle det gå tänkte jag faktiskt innan vi började. ;) Men det gick ju kanon! Supertrevliga hundar, höll sig till sina förare och gjorde det dom skulle. Inget gnabb och bråk. Sen så har dom utvecklats något otroligt! Dessa har absolut kommit längst under kursens gång som grupp. Förra gången började dom få träna lite framförbyten och idag fullföljde allihopa en enklare hoppklassbana! Superkul!
 
Som sagt, dom var 7st från början. Men dom tre sista gångerna var det en som inte var med då hon inte tyckte det var hennes grej, en 13-årig tjej med en inte alltför peppad lagotto tyvärr. Mycket som händer i den åldern också för vissa ungdomar, jag tycker dock hon kämpade på jättebra med honom! Den yngsta deltagaren på 9 år fullföljde trots att hennes lilla puff inte var så pigg och modig av sig. Och tunnlarna var läskiga. Men hon kämpade också på bra och dom var så söta. :)
 
Fick jättefina utvärderingar där det enda dåliga med kursen var att den gått för fort. :) Och alla 6st som var med idag vill gärna fortsätta till hösten! Med mig som instruktör! :) Superkul! Det som är extra kul var att det var nog några av dom i början som faktiskt inte alls trodde det skulle vara så kul som det faktiskt var. Två som tyckte kursen var över förväntan mot vad dom tänkt sig!
 
Klockan rinner iväg, börjar bli dags att avsluta här. Måste dock slänga in en bild på Izza och Vera från förra veckan när Vera var här onsdag och fredag. :) Tjejorna hade riktigt roligt dessa två dagar!



Tjingeling och god natt!

Doggy Professional Agility Cup

Idag åkte jag, Sting och Guiness till Gävle för att tävla DPAC. Dom tre bästa i varje storleksklass kvalar vidare till finalen i Göteborg den 17 augusti, förutsatt att man inte diskar sig i något av dom två loppen som räknas ihop.
 
Sting efteranmäldes i veckan då det inte blev något kiropraktorbesök i tisdags. Vi har inte tränat agility på suuuperlänge. Men jag tänkte att äh, det blir en kul grej och hon får göra något kul. :)
 
Sting har mer än roligt, hon gör även två nollor och vi lyckas kvala till Göteborg! Känns lite som en revansch då vi var med 2011 men hon blev halt inför regionsfinalen (då var det nämligen ett ytterligare kval till finalen, nu kvalar man direkt), år 2012 blev det dubbeldisk. Ska bli så kul att se hur det går där nere! Hoppas hon håller sig pigg och fräsch tills dess!
 
Guiness då, jaaa... igår tävlade vi DM och han bara for iväg som skjuten ur en kanon och lyssnade inte alls i agilityloppet. Liiite bättre till hopploppet. Idag var agilityloppet okej, dock inga fina kontaktfält. Däremot var hopploppet ganska dåligt. Han for iväg och flängde runt lite som han ville. Inte alls koncentrerad. Han som gått så bra ändå tycker jag! Jaja, bara att ta nya tag. Snart agilityläger, känns välbehövligt. ;) Han fick 5 fel i agilityklassen och blev diskad i hopp, så ingen final för honom.
 
Tack Sting för den fina födelsedagspresenten! <3
 
Sting två lopp:
 
 
Guiness två lopp:
 
 
Får se vad jag hittar på nu fram tills vi ska käka. :)
Tjingeling!

Briardspecial

I helgen bar det iväg till Eskilstuna och Vilsta Sporthotell. Där gick briardspecialen. Det började redan på fredagen med rallylydnad men eftersom det "bara" var nyb och forts. så kunde ju inte jag och Sting tävla där. Men jag hjälpte självklart till istället. Det blev sent innan man väl kom i säng. Sen var det uppstigning halv 6 på lördagen och full rulle heeela dagen. Först i stekande sol och sen avslutades i massa regn. Lydnad och utställning var på schemat. På kvällen åt vi buffé - trevligt och gott. Sent i säng igen och uppstigning samma tid idag. Idag var det lydnad och selectioneé, första gången det arrangeras i Sverige. Riktigt kul att det då var svenska hundar som vann! :)
 
Nu till lite resultat. I lördags tävlade jag lydnadsklass 3 med Sting först och såhär gick det:
Sitt i grupp: 9p - Trampar
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 7,5p - Sitter ej 2 gånger, snett sitt, tränger i sväng - Jag är nöjd med henne! Inga direkta utsvävningar utan FOKUS! :D
Sättande u. gång: 0p - Sitter ej
Inkallning m. ställande: 10p - Bra fart och ställande
Rutan: 9p - Sitter ej i avslut - Fåglarna vid vattnet störde preciis då hon skulle sätta sig. Kvackade till rätt rejält. ;)
Hopp apport: 5p - Vid sväng avslut, tugg, dk, snett sitt - Blääh! Ställde sig snett bakom mig och tuggade.
Metallapportering: 9p - Tempoväxling - Galopp ut och trav in.
Vittring: 6,5p - Tempoväxling, släpper, snett sitt - Fint sökarbete i alla fall ;)
Fjärren: 0p - Ett extra kommando, flyttar långt fram, skall - Ja, detta är ju något som är färskvara verkligen. Man måste hålla igång fjärrträningen.
Helhet: 10p - Trevligt ekipage
 
Summa 203p, 3e pris, 1a plac
 
Tusen tack till Niki som filmade oss! :) Det känns som att det var länge sen.
 
 
Sen var det dags för Izza att ställas ut. Hon skötte sig faktiskt bra! :) Stog så fint så och sprang faktiskt bra! Kritiken lyder så här:
"Bitch with nice proportions, nice head, dark eyes, scissorbite, right ear a bit folded, long tail, good bones, nice standing and alredy very fluent movement, perfectly work tail, funny character, colour is very nice, coat in development."
 
Så fin kritik på lilltjejen! Therese sa att domaren var riktigt impad av hennes rörelser! Och det är ju extra kul! :D Detta belönades såklart med HP och vi var ensamma i 4-6mån så vi vann och sen blev vi placerad 2a bästa tikvalp. :) Duktig! Nu dröjer det någon månad till nästa utställning, och om jag inte minns fel så blir det på SKK-utställning nästa gång! :) Ska kolla så jag inte missar anmälan. Vore ju dumt.
 
Har tyvärr ingen bild än. Men ni får istället se en film från dagens freestyleuppvisning som Izza bjöd på! Hon gjorde även denna uppvisning igår, även Sting och systersonen Morris gjorde en paruppvisning, Sting skötte sig bra!
Izza var så himla duktig och det man ska komma ihåg är ju att hon är faktiskt bara 5mån (om bara några timmar)! <3 Arbetsmaskin, fullt fokus på mig och sticker inte iväg till störningar runt omkring!
 
 
Idag var det bara start i lydnadsklass 3 igen för mig och Sting. Och idag gick det såhär:
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 6,5p - Tappar position i högerhalt, efter i start, släpper i helt om, sitter ej i vändningar på stället - Jag är nöjd med henne även idag. Idag var det mer attityd på henne i fotgåendet! Inga utsvävningar men stördes av något när det var dags för någon framåt marsch så hon satt kvar när jag gick. ;) Domaren hade visst sagt att det såg riktigt bra ut men att det var synd att hon släppte i halterna. Härligt!
Sättande u. gång: 0p - Sitter ej
Inkallning m. ställande: 9p - Avslut
Rutan: 0p - - - Hon sprang så fint till rutan men stannade inte direkt. Så hon hamnade med baktassarna precis utanför. Jag gav henne nytt rutan-kommando vilket gjorde att hon drog sig mera bakåt och la sig sen. Jag förstår inte varför jag inte bara la ner henne. Hade kunnat blivit fint poäng! För jag vet ju att hon flyttar ju fram. Jaja...
Hopp apport: 7p - Tugg, avslut (sitter ej) - Dumma tuggande, ställde sig inte så långt bakom mig idag och jag väntade bara ut istället för att strula.
Metallapportering: 8,5p - Tempo in - Galopp ut och trav in.
Vittring: 10p - - - Wiiiee! :D
Fjärren: 5p - Dk, flyttar långt fram - Även idag mycket framflytt... Men inget skall!
Helhet: 10p - Trevligt ekipage
 
Summa 201p, 3e pris, 2a plac och CUPVINNARE klass 3!! :D
 
Ingen film från idag tyvärr.
Jag är otroligt nöjd med Sting under helgen, med tanke på förutsättningarna - att vi inte kunnat träna så mycket, så gjorde hon riktigt bra ifrån sig ändå! Fattar bara inte vad det är för troll i sättandet... Idag var vi ändå "nära" hade vi fått 9 på både sättande och rutan - som vi lätt kan få ändå! Hade vi klarat oss med marginal. Men det ville sig inte riktigt. Men känslan var BRA! Nu blir det leta tävling!
 
TUSEN TACK ALLA FÖR EN TREVLIG HELG!!
 
Nu blir det sängen nästa! Egna sängen och ingen tid att passa imorn - lyx!! Får väl se om Izza också vill sova nu, hon är riktigt trött nu. Är otroligt nöjd med henne också i helgen ändå. Anpassat sig bra till ny plats och ligger så lugnt och tryggt i buren. <3
 
Tjingeling!
 

RSS 2.0