Tältuppsättning - en historia för sig...

Idag åkte jag och mamma först till mammas kompis som var jättesnäll och ville passa Pippi så hon slapp ligga i stugan ensam. Sting klarar sig ju. Men Pippi tycker ju det är jobbigt att vara själv. (Hon hade skött sig jättebra, guuuh så skönt!) :D

Sen så åkte vi vidare till centrum och shoppade lite kläder. :) Vi var även inne innanför muren och gick lite och kollade. Så fint där inne! :)

Sen åkte vi till stranden och doppade hundarna och direkt därifrån till brukshundsklubben för att sätta upp tälten... och det var ju ett äventyr för sig! Haha! Shiet vad galet det var! Man fick sätta upp tält från 18. Vi var där redan 17.15, och många andra också! Men man fick inte börja innan, och inte paxa plats. Utan först stog alla en bit ifrån... sen smög alla lite närmare, lite närmare och sen fick vi ha en "linje" som man inte fick gå förbi. När klockan var 18 så pratade dom i högtalarna och sa till slut att man fick sätta upp tält. ALLA sprang och skulle ha dom bästa platserna! Hahaha! Helt galet! Man skulle filmat. Vi fick en bra plats tack vare en kompis. Men så var det en som fuskade.... stog bakom buskarna och gick fram när man fick och hade grejorna i närheten. Så våran plats för det andra tältet blev tagen. Grrr! Fy tusan hur man kan bete sig! Vuxna människor liksom. Så tyvärr fick våran kompis sitta på ett annat ställe. Det blev jättetooookigt! :/ DUUUMMA DOM! Tävlar dom i samma storlek och klass ska vi för tusan slå dom j****na! ;)

Alla tält åkte upp fort som tusan, allas tält var väl typ uppe på 5min...Galet det med! Så då har man varit med om tältuppsättning på stor tävling ;)

Uppstigning tidigt imorn bittit, så det är nog dags att ta sig i säng snart.

Tjingeling!

Solig dag :)

Efter frukost åkte vi norrut och skulle till en utsiktsplats. Vi åkte och åkte på en sandig väg där dom hade vattnat med något konstigt, så bilarna såg ju inte så fina ut efteråt ;) Och vi mötte tre-fyra vägarbetesfordon på den lilla vägen... Vi gav upp, rastade hundarna och vände tillbaka.

Så fortsatte vi norrut igen på den större vägen mot den Blå Lagunen! :) Guuuh så fint det var där! Blått vatten och man såg botten. Hundarna fick sig ett dopp och sen badade även vi. Det var ganska kallt. Men väldigt skönt ändå.



Efter det åkte vi vidare till Fårö med en färja som hette Nina (som min mamma alltså, haha!) för att kolla på raukerna. :) Häftigt vad naturen kan åstadkomma egentligen!







Min fina tjejor! <3 Tog porträttbilder vid havet igår också. Men orkar inte fixa med det nu. Får bli senare att fixa med badbilderna.. :)



Sen bar det av tillbaka mot stugan och nu är det dag för mat! :)

Tjingeling!

Kneippbyn å massa fotande

Efter morgonbestyr åkte vi iväg till Kneippbyn! :D Wiie så spännande! Vi tog med burar in och parkerade hundarna och mammorna på ett jättebra ställe. Sen gick jag och Matilda runt och hade kul! Nästan roligare än barnen. Haha! ;D Började på den torra delen, där vi bland annat paddla kanot sååå bra så vi nästan fundera på att börja med det istället för hundar ;) Haha! Sen gick vi över till vattenland där vi åkte massor med roliga saker. :)

Efter det åkte vi direkt till Tofta och en strand där man fick ha hundar (alltså inte stora Tofta bad). Så vi badade i havet! :D Wohooo! Tog jättemycket fina bilder på hundarna, men orkar och kan ju såklart inte fixa och visa så jättemånga nu. För klockan är redan nu 1.11... Borde sova, med tanke på hur ont i huvud, nacke och käkar jag hade tidigare idag...

Höll nästan på att glömma. Efter att vi varit på stranden åkte vi och handla sen till stugan. Efter någon timme åkte vi tillbaka till Visby och gick en kvällspromis på strandpromenaden. Det hade varit supermysigt om Sting och Pippi hade kunnat sköta sig... :'/ Usch! Drog i kopplet och lyssna in alls... Men emellanåt gick det bra, men det var så få stunder.

Bilder får ni förhoppningsvis se imorn. Det tar för lång tid... :/

God natt!


Gotland!

Igår em vid halv 3 la färjan till i Visby! Hundarna var med upp i färjan och skötte sig jättebra! Vi åkte och installerade oss i stugan och sen åkte vi vidare till en liten insjö där hundarna fick bada och gå en liten promenad. :) Jättemysigt! Pippi och Sting simmade så fint så!

Falinn var den ena hunden som fastnade på bild idag. Sen åkte vi och handlade mat och åkte tillbaka till stugan. Sen var det massa prat och sent i säng. Nu är det frukost och sen ska vi vidare till Kneippbyn! :D



Tjingeling!

DPAC regionsfinal med Pippi

Blir ett snabbt inlägg utan så mycket spänning ;) Då dom flesta redan vet via FB. Haha! Men idag åkte jag och Pippi tillsammans med Sophie som sällskap till Kista och SBK Sthlms Avd och Stockholms HU för att tävla regionsfinalen med Pippi. Sting fick stanna hemma och kurera sig inför Gotland. Då hon efter bus med Pippi lyckades göra en lättare sträckning av någon muskel tror jag. Så hon får vila lite så hon orkar köra alla loppen i Visby! :)

Pippi fick 10 fel i agilityklassen (sprang förbi ett hinder och missa ingången på slalom), och i hoppklassen 5 fel då hon sprang förbi ytterliggare ett hinder. Jag måste alltså vara MED henne mera igen.. hon som haft bra ut på sista tiden. Men med dom 15 felen och ev något tidsfel blev det en 2a plats i regionsfinalen och därmed en kvalplats till riksfinalen som går i Göteborg den 20 augusti! :D Spännande!

Doggy Professional bjuder på resan dit och hem, boende på hotell en natt, inträde, åkband och mat på Liseberg, samt frukost + lunch på lördagen! Underbart ju! Jag som tänkte att jag kommer inte åka till finalen om jag kvalar, för det är så mycket kostnader! Men nu ska jag fundera om ang det ;) Så det blir troligtvis en resa till Göteborg i augusti! :D

Här kommer filmen på båda loppen:



Nu ska vi fixa det allra allra sista inför morgondagens resa till Gotland! :D Wiiiie! Inget kan stoppa oss nu! Bilen är packad, och det är bara småsaker kvar! UNDERBART! 24 lopp kommer jag springa nästa helg totalt! Galen mycket. Bästaste Matilda och hennes mamma möter jag och mamma upp innan vi åker på båten och ska bo med dom och alla hundar en vecka!

Tjingeling!

Glömt blogga om träningen

Har ju totalt glömt bort att blogga om agilityträningen vi körde i onsdags. Jag hade egentligen tänkt åka till klubben och träna på torsdagen, men på onsdagen hade jag tid över och vädret var kanon, så åkte iväg då istället! :)

Byggde upp en kombination från SM dag 2, ind agilityklass large. Där det var många som diskade sig! Var ju bara tvungen att testa och se hur det skulle gå för oss. Har gjort en liten skiss så ni ser ungefär vad vi ägnade oss åt ;) Jag la till ett A-hinder och gjorde lite mer än vad som var på SM. :)



Nr 1-6 var ungefär den kombinationen från SM.

Nu ska jag förklara hur jag gjorde. :) Började med hunden på vänster sida och i full fart då det var så man kom på SM'et. Jag gjorde sedan bakombyte på balansen, tunneln låg verkligen kant i kant med balansen... jag ville inte göra framförbyte då jag i så fall skulle visat direkt in i tunneln. Båda hundarna satte det klockrent! Gick aldrig in i tunneln! :D
Efter balansen högerhandling över nr3 och sen varierade jag att antingen göra bakombyte på tunneln eller framförbyte mellan hopp och tunnel. Det var mest med Sting som det blev framförbyte innan tunneln då jag testade att lämna henne i sidled från balansen och kunde på så sätt ta emot henne på andra sidan hindret och då blev ett framförbyte naturligt.
Båda klarade tunnel - hopp bra, ingen av dom gick in i  slalom! Jag tog runt dom till höger efter hopphindret och in i slalom så jag var på deras högersida. Sen testade jag att trycka ut dom upp på A-hindret och dom gjorde det jättefint! :D Sen så ut på hindret och visade tunneln, högerhandling resten. :)

Det var jättekul då båda verkligen var riiiiktigt duktiga! :D Så följsamma och lyssnade bra, fina kontakfält också och perfekt slalomingång! Underbart!

Som avslutning satte jag upp en raka, hopp - oxer - hopp - oxer. För Stings del var hoppen 45-50cm och oxer 40-45 i bakkant och 30cm i framkant. Den fick vara ganska kort också. Så hon fick tryck fram, och hon gjorde det riktigt bra efter någon gång! :D Pippi testade jag att nästan maxa med. Så hoppen på 60cm och oxer 60cm i bakkant och 45cm i framkant och även lite längre. :) Hon gjorde det suuperfint! Sög på jättebra framåt fast jag inte var precis vid hennes sida! Underbart!

Så jag är riktigt nöjd med den träningen. Har tyvärr inte hunnit fixa med filmerna från tisdagens oxer och slalomträning. Hoppas hinna fixa innan jag åker till Gotland på måndag. :)

Men nu är det god natt!


Oxer - och slalomträning

Planen var att åka till klubben och träna agility. Men när det kom regn, åska och blixtar så blev det inte så. :/ Eftersom Sting är rädd för åskan alltså. Men på kvällen blev det finare väder så värmde upp hundarna med en promenad och sen fick Sting köra lite oxer och slalomträning. Gjorde massa olika grejor med slalomingångarna. Hon var jätteduktig! :D Oxern var hon lite misstänksam mot idag. Satte den på 55cm lång och höjde lite i taget och höjde till max 45cm bak och 30cm fram. Ska korta den igen och länga sakta tror jag. :) Pippi fick köra bara slalom, men hon var riktigt duktig! Massor med olika grejor även med henne vid slalom. Bra fart!

Jag satte även upp stativet och filmade under träningen. Men jag fastnade med att fixa med briardresultat nu under kvällen, så jag fixar filmen imorn istället. :)

Nu ska jag sova så jag orkar med jobbdagen imorn.
Natti natti! :)

Såååå nära!

Tidigt idag åkte jag och mamma till Gävle BK med Pippi bak i bilen. Det var dax för agilitytävling igen. Först ut var agilityloppet, och där tjuvstartade hon så in i bomben och sen så tog hon fel redan vid hinder nr 3. Fick inte stopp på henne... Suck! Jaja, vissa delar av loppet var fint :)

Efter att medium och small klass 1 kört var det dags för agilityklass 2 och sen var det våran tur att köra hoppklassen. Pippi var sista startande och det var hittills bara 2 nollor. Men jag tänkte inte på det utan skulle köra ett bra lopp i alla fall. Det var en rätt så klurig bana i början med hopp - hopp - 6m lång rak tunnel och så liten sväng. Ni får kolla filmen. Allt hängde på om hon hade lusten att sitta kvar i starten ;) För då skulle det gå bättre iaf. Hon satt så fin så! Tränade mycket på framhoppningen innan ;) Hon har ju inte tjuvat på länge så det blev repetitioner där, och det verkade ju hjälpa iaf! Hon gick verkligen jättefiiiint! :D På filmen ser det dock ut som om hon hoppar på mig innan slalom mend det gör hon inte (och jag är glad att domaren stog så att han såg det också). Dock så river hon sista hindret... bläähhh! Såå onödigt, hade hon inte rivit hade vi nämligen kommit 3a och fått pinne. Istället kom vi 5a utan pinne ;) Men jättenöjd med loppet annars! Men så nära uppflytt vi var idag! Surt...

Film från agilityloppet:



Film från hopploppet:



Imorn tänkte jag åka till SM och kika på främst agilityn, men får se om man kikar på lydnaden också. Men tror inte det. ;) Kollar just nu på filmer från SM'et (dom sände live idag, men svårt att se på det tidigare idag). :) Vilken publik och tryck låter som att det är! :D Ska bli kul imorn hoppas jag. Det är ju finaldagen. Vi har ett Bro-Håbo ekipage vidare till final i lydnad iaf! Kvar att hoppas på i agilityn är Rikard och Lova som ligger 5a individuellt inför morgondagen! :) Heja heja! Han vann SM förra året, hoppas på medalj i år igen!

Tjingeling!


Mer oxerträning för Sting

Efter en mycket regnig morgonpromenad bestämde jag mig för att köra mer oxerträning för Sting, lika bra att köra med jämna mellanrum så kanske vi får resultat snabbare ;) och vi var ju redan genomblöta och uppvärmda. Haha! ;)

Började som förra gången med att hoppa en låg bara och kalla in. Sen höjde jag i två omgångar och hon fortsatte hoppa jättefint utan taxering och konstiga språng :) Hämtade en tumstock för att mäta hur hög den var. Det är så svårt att gissa. Kan ju bara säg att jag blev glatt överraskad när jag mätte bakre bommen till 57cm och Sting fortfarande hade hoppat jättefint! :D Nu var den ju ganska så smal, ca 30 kanske (jag mätte men kommer inte ihåg exakt), främre bommen var något på 40cm om jag minns rätt :)

Då gick vi över till hoppteknikskombinationen som stog uppe. 5 hinder med 6 fötter (stegat så att jag satt häl mot tå i 6 steg) mellan hindrena. Jag tog bort andra och fjärde hindret och mittenhindret satte jag upp till en minioxer. Höjde den lite sen och som högst blev den kanske 40-50? Glömde mäta. Men hon hoppade jättefint och med bra tryck framåt! :D

Som sista övning satte jag upp alla fem hindrena och som femte hinder byggde jag en låg men lite längre oxer. Sting fortsatte hoppa jättefint och bra tryck framåt! :D Jättekul!

Blev mycket hoppande idag för henne men hon var lika pigg ändå hela träningspasset. Det var riktigt kul! Mycket låga hinder iofs, men ändå! :) Jag körde även lite att jag sprang bredvid, och det gick alltså bra ändå! :)

Idag är jag heelt ledig, tror jag ska ägna tiden åt att städa min garderob och byrå, slänga kläder man inte använder så man kan få plats med nya :)

Tjingeling!

Oxer-träning för Sting

Efter en promenad på 30min med båda hundarna byggde jag upp hoppteknikkombinationen och bredvid den en oxer. Tänkte att hoppteknikkominationen kan ju stå framme så den finns där när jag har lust ;) Men idag tänkte jag köra oxer-träning med Sting. Hon behöver förbättra sitt självförtroende vid oxrar. Började först på en liten oxer, kanske 35cm i bakkant och 30cm lång.

Sen ställde jag henne en bit framför oxern och gick ifrån och kallade in. Hon brydde sig inte om oxern alls. :) Gjorde samma från andra sidan. Höjde lite 5-10cm och gjorde om samma sak. Gick helt okej det med. :) Sen ställde jag mig vid henne, kastade en leksak och sa hoppa, så hon fick hoppa ut från mig. Även det gick bra. Gjorde några ggr från båda sidor om mig.

Sen sänkte jag den igen och lät henne träna på att gå runt och hoppa tillbaka, duuuktig! <3 Sista grejen vi gjorde var att hon fick hoppa runt i en åtta över oxern. :) Gick också bra.

Så det här passet gick bra i alla fall! Men det är någon magisk gräns där det blir för jobbigt/läskigt eller vad det nu är. Men vi ska försöka jobba på det. Det vi inte gjorde idag var att jag sprang. Men tror att en övning som jag kan göra inom snar framtid är att sätta upp vanligt hopp - oxer - vanligt hopp på låg höjd och springa bredvid som en raksträcka liksom. :)

Igår tog jag tag ORDENTLIGT med Pippis dragande i koppel, nu får det vara nog! Jag testar nu metoden stanna varje gång hon drar och försöker få kontakt, tar hon kontakt = godiiis och beröm! Det har börjat gå bättre faktiskt! Ibland glömmer hon bort sig, men hon lyssnar på mig lite bättre nu faktiskt. :)

Idag har jag varit heeelt ledig! Jätteskönt! Imorn ska jag jobba på ridskolan, dags för sommarstädning och mocka ur alla bäddar... pust vilket jobb det är! Men det blir så fint och fräscht i stallet när det är gjort. :)

Tjingeling!

Bro-Håbo BK dag 2

Idag började vi med agilityklassen och där lyckades Sting missa balansens uppfart! Sååååå surt då hon verkligen aldrig gör det annars... Varför det var så typiskt idag var för att hade hon inte hoppat KF så hade vi fått en 4e plats och SM-pinne. 3an fick dessutom cert, så nära cert skulle vi varit också! Vi fick lite tidsfel också. Så totalt 6,98 fel. Men en pigg och glad Sting som lyssnade bra!

Därefter var det en inofficiell agilityklass på samma bana. Pippi fick starta idag för skojs skull. Men hon gick bra! Nollade på hinder men fick 6,39 fel i tid. Men hon hade några utsvävningar. Men riktigt kul att hon nollade en klass 3 bana ju! :) Sting sprang förbi fjärde sista hindret (en tunnel) och var på väg till mål, hann få stopp på henne. Så en vägran + tidsfel blev totalt 10,37 fel. Men jag är nöjd ändå då hon var pigg båda loppen idag också! :) Tänker på Härnösandshelgen där hon började kännas trött redan första loppet på söndagen (körde iofs tre lopp på lördagen, men det betyder ju att hon bör varit trött fjärde loppet idag, men det var hon inte).

Filmer från helgen nu då.

Hoppklass 3 Sting, från lördag



Agilityklass 3 Sting, från lördagen blev visst inte filmat... :/

Den officiella agilityklassen (med Sting) idag blev det tyvärr bara halva loppet på film, så lägger inte upp det då man inte får en helhet över hela loppet :(

Men det inofficiella (med Sting) finns på film så det visar jag istället.



Pippis inofficiella start



Är nöjd med helgen! Nära SM-pinnar, inget diskat lopp på hela helgen och Sting har känts pigg! :)

Nu ska jag uppdatera hemsidan, har en del resultat att lägga in...

Tjingeling!


Filmer från skolmästerskapet & resultat från idag

Idag var det agilitytävling (klass 3) på hemmaklubben. :) På fm körde vi small och medium och då satt jag vid datorn. Gick finfint. :)

Sen var det dags för mig och Sting på em. Först hoppklassen. Där lyckades vi dra på oss en vägran då Sting inte riktigt ville runda hindret, men fick henne att runda isället för att hoppa från fel håll ;) Sen var det någon annan sväng som drog ut på tiden. Så totalt 10,45 fel. Men helt klart nöjd med några delar på planen ändå! :D Och ingen disk framförallt!

Sen var det agilityklass och där lyckades Sting av någon anledning toucha in i mig lite... Onödig då det kostade liite tid och såklart 5 fel. Totalt antal fel där blev 5,58 fel. Utan touch och några tajtare svängar hade vi kanske lyckats ta en SM-pinne! Eller i alla fall kommit preciiiis utanför. Men nära skjuter ingen hare ;) Vi försöker imorn igen.

Filmer från idag kommer imorn istället.

Nu lite filmer från skolmästerskapet istället (som jag inte ens haft tid att berätta resultaten från).

Pippi lydnadsklass 2, gick inge vidare. Men nollade bara platsliggning och fjärr den här gången. Men inte så höga poäng på dom andra momenten. Kommer uppdatera på hemsidan med alla betyg så småning om när tid finns. :)



Sting lydnadsklass 3, inte heller så bra. Många nollor, men det var supervarmt. Mest irriterad på rutan då hon första gången på tävling hittade rutan men stannade inte på mitt kommando!! Suuuuuck! Kom dock 2a ändå för det var bara vi och en till i lydnadsklass 3.



Sting freestyle, körde samma program som vi haft tidigare, har inte tränat något sen senaste tävlingen (15/5). Men ändå är jag nöjd, kändes lite bättre än på dom andra tävlingarna. Var 0,2p ifrån uppflyttningspoäng (även om det inte räknas eftersom det är inoff, men så vet ni vilken nivå det var på i protokollet), det fattades på utförandedelen. Lite stopp och skall i programet som drar ner. En 2a plats räckte det till! :)



Pippi hoppklass, blev tyvärr ingen agilityklass då det inte hanns med (hade en tid att hålla oss till). Hunden innan hade kissat i tunneln, så Pippi ville helst inte gå in där. Men nöjd ändå med henne. :)



Sting hoppklass, jätteduktig! Följde mig jättefint och det var verkligen bra uppladdning inför helgen med ett nollat lopp! :D En 2a plats blev det även här :)



Allmästare, vi utsåg även en allmästare. Dom som tävlade alla tre grenarna fick poäng utifrån varje gren och så räknade vi ihop resultatet. Vi gjorde så att lydnaden tog vi snittbetyg på och freestylen tog vi resultatet på och agilityn hade vi poängsystem på placering. :) Även där kom jag och Sting 2a! :) Kom 2a i allt vi var med i helt enkelt, mycket fina priser från sponsorerna!

Nu ska jag ta och rasta hundarna och sen ta mig i säng. En ny tävlingsdag imorn. :)
Tjingeling!

Doggy Proffessional Agility Cup "DPAC"

Idag åkte jag och hundarna till Nacka BK för att tävla en inoff tävling med kval till DPAC. Blir en snabb blogg.
Båda lyckades faktiskt kvala! :D Fin födelsedagspresent från hundarna <3. Sting kom 2a i klass 3 kvalet och Pippi 3a i klass 1-2 kvalet. Man kör samma bana, men dom olika klasserna kvalar inte mot varandra. Regionsfinalen går 26juni hos Stockholms HU.

Stings båda lopp:



Pippis båda lopp:



Nu måste jag sova, därav den snabba bloggen. Imorn skolmästerskap som jag är med och arrangerar.
Tjingeling!

Filmer från tävlingarna i Härnösand och Nora

Nu så har jag hunnit fixa ut resultat på hemsidan och alla filmer från Härnösand och Nora :) Länkar nedan till filmerna på Ben från Härnösand. För dom la jag inte på hemsidan eftersom han inte är min. Känns konstigt att ha filmer på honom bland Stings å Pippis alla filmer där ;) Är många filmer ändå på bara dom två på hemsidan.

Ben hopp 1 (lör) - HÄR
Ben agility 1 (lör) - HÄR
Ben agility lag (lör) - HÄR
Ben hopp 1 (sön) - HÄR
Ben agility 1 (sön) - HÄR
Ben hopp lag (sön) - HÄR


Pippi hopp 1 (lör) VINST!



Pippi agility 1 (lör)



Pippi hopp 1 (sön) en till VINST!



Pippi agility 1 (sön)



Pippi agility lag (lör)



Pippi hopp lag (sön)



Sting hopp 3 (lör)



Sting agility 3 (lör)



Sting hopp 3 (sön)



Sting agility 3 (sön)



Stingagility lag (lör)



Sting hopp lag (sön)



Sen så till lydnadsfilmerna... kanske inte så kul att kolla på eftersom dom inte är så duktiga ;) Men lägger ut ändå.
Sting lydnadsklass 3



Pippi lydnadsklass 2



Mycket filmer... ;) Kul om ni orkade kolla på några iaf :)
Tjingeling!


En lång men trevlig dag i Nora!

Jag har så mycket att göra så hinner inte blogga och fixa med resultaten+filmerna till hemsidan. Ska försöka hinna det imorn. :) Men tänkte nu blogga om gårdagens äventyr till Nora iaf :)

Började med att jag sovit 5 timmar under natten... Resan till Nora började sen vid klockan 6.00 på morgonen och jag var framme vid tävlingsplatsen ca kvart över 8 efter två felåkningar. Haha! Satte upp tält, burar och insåg då att jag glömt både stol och buröverdrag. Fixade provisoriskt skydd till burarna och stol behövde jag inte under dagen ändå. Satt på backen istället och gosade med 5mån briardvalp. Myyyysigt!

Samling för lydnadsklass 3 var klockan 9.00. Men innan vi fick starta skulle 4 elithundar tävla. Suck, hade kunnat haft samling 10. Men men, då hann jag se alla Don Fidosar som skulle ställas innan vi skulle tävla. Det var kul, eller tja. Bara Stings kusin Tage fick CK och blev därmed BIR. Trist att ingen annan fick CK, ingen valp fick HP heller...

Jag startade sist, nr 4. Det var plastband runt ringen på sånna där staketstoplar och det blåste en del... Så jag var glad bara Sting var kvar på platsen med tanke på hur orolig hon kan bli av det ljudet. Hon satt kvar hela tiden på sitt i grupp, trots att kusin Ashley reste sig. Det var duuuktigt tycker jag! Hon tittade sig mycket omkring och såg inte riktigt nöjd ut. Men hon satt kvar där hon satt utan att flytta tassar. Platsliggning sen och återigen reste sig Ashley bredvid Sting men Sting låg kvar under hela tiden! :D duuuktig tjej! Men hon hade varit lite orolig stog det i protokollet och det förstår jag. 10 - 9,5 p startade vi tävlingen med. Kändes bra! En stunds väntan tills det var våran tur.

Tävlingsledaren var inte så snabb, rutan var inte så snällt utsatt, det var för långa avstånd lite här och var (gäller även för Pippis klass) och det var någon läskig fläck på planen vid hindret (enligt Sting)... Sammanfattningsvis så kunde resten gått bättre... Sting var inte så taggad på planen direkt. Jättetrist, hängde inte med mig alls. :/ Så poängen blev inte sådär superbra. Sämsta resultat hittills.

Betygen
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 9,5p - något orolig
Fritt följ: 5p - sitter ej i halt, okoncentrerad, dk fot, släpar, går ifrån
Sättande: 0p - sitter ej
Inkallning: 5p - långt till stå, sitter ej i avslut, extra kommando x3
Rutan: 0p - avbryter (hon hittade den inte, sprang runt och leta ett tag faktiskt)
Hopp apport: 6p - tuggar, avslut
Metallapport: 6p - greppandet, tempo in
Vittring: 0p - Släpper flera ggr, tempo, lyfter fel (hon lyfte inte alls fel.. :S men men, hon släppte den nog för många ggr in för att kunna få betyg)
Fjärr: 7p - dk sitt, flyttar ½ längd
Summa: 137p, 0 pris, plac 3 av 3

Som ni ser... inte sådär jättebra direkt ;) Fjärren är jag faktiskt förvånad att hon gjorde så pass bra faktiskt! :D Om jag kommer ihåg rätt såg faktiskt skiftet stå-sitt rätt bra ut. Fast svårt att se framifrån också egentligen. Men men, på´t igen på tisdag (skolmästerskap). Haha! Får se om det blir lika pinsamt då. 

Sen var det bara att lägga in Sting i buren och hämta Pippi så hon fick kissa och hinna få lite kontakt med mig iaf. Haha! För sen var det platsliggning nästan direkt efter 3an var klar. Hade kunnat strunta i att stressa för Pippi kom i full fart till mig efter mindre än 30sek. :/ Inge kul! Vet inte vad som hände. Hon brukar inte komma i full fart om hon nu skulle resa sig...? Hon måste blivit skrämd av något.

Även Pippi hade sista start, nr 5 blev det då. Hon var också lite lost inne på planen... Hennes fiiina fria följ fanns inte alls där till en början. Lite mot slutet tror jag hon skärpte sig. Men totalpoängen var riktigt låga. Men men så kan det gå.

Betygen
Platsliggning: 0p - står upp (lämnar platsen hade varit bättre att skriva ;D)
Fritt följ: 7,5p - går ifrån, tränger, sitter snett
Läggande: 8p - sent läggande, steg
Inkallning: 0p - stannar ej (fuuuuull fart var det, haha)
Rutan: 8p - extra kommano "stå", nosar (woow, jag fick ju stopp på henne innanför rutan iaf! :D)
Apportering: 0p - tjuvstart (det var en millisekunds tjuvstart... surt!!!)
Hopp: 0p - inget återhopp (hon hoppar ut, en lite vid, seg sväng tillbaka och hamnar på fel sida om hindret innan hon sätter sig)
Fjärr: 5p - många kommandon, segt sitt ("jag ligger bra här matte"...)
Helhet: 6p - okoncentrerad men glad (haha, tja så kan man ju sammanfatta det ;D)
Summa: 70,5p, 0 pris, plac 4 av 5

Inga strålande poäng där heller. Men även här försöka på´t igen på tisdagens skolmästerskap...Får försöka hinna träna lite med dom under helgen då! :)

När allt var klart och Tage blivit placerad BIG-4 i finalerna så åkte vi till uppfödaren Kim och deras nya hem. Jättefin och mysig gård! :) Stort hus så dom har gott om plats. :) Det bjöds på fika först i form av mackor och kakor med dryck. Senare på kvällen var det grillat kött med tillbehör. Riktigt gott och trevligt var det. 

Åkte därifrån 23.10. Jag och Emelie åkte "tillsammans". Hon körde efter mig en bit och sen körde jag efter henne och vi stannade till två ggr på vägen för att väcka oss lite. Det var riktigt skönt att ha någon i bilen framför som varit uppe lika länge som en själv och skulle orka köra hem. Det var på med kyla i bilen, poppa musik och försöka hålla sig vaken. Riktigt segt att köra, jobbigt att köra i mörker, eller det var rätt ljust på himlen, men mökrt nere på backen vilket var det som var jobbigast tror jag. Tog 3 timmar innan jag var hemma eftersom vi stannade till två ggr. Men hellre det än att köra hela sträckan, det hade jag aldrig orkat då hade jag garanterat somnat! Vilket inte är så bra liksom när man sitter vid ratten ;)

Kom i säng vid halv 3, vilket betydde att jag då varit vaken i 21 timmar ;) Som sagt lång dag... Men såååå trevligt! Var helt klart värt det!

Väldigt långt inlägg, men nu ska jag ta och sova. Har lite sömn att ta igen då... Natti!

RSS 2.0