Trädgårsfix

I tisdags påbörjade jag lite trädgårsfix. :) Vi har bestämt att ta bort häcken på ena sidan om ingången för att ev. göra en till parkeringsplats där då vi har en bil för mycket för uppfarten. Vilket betyder att någon alltid måste stå på gatan, vilket skulle vara skönt att slippa. :)
 
Såhär såg den ut från början.
 
 
Så steg ett blev ju att klippa ner den.
 
 
Och nästa steg att gräva upp alla rötter. (Nu ska allt bara fraktas bort...)
 
 
Längre än så har vi inte kommit på den sidan. Men på andra sidan växer häcken så mycket. Och har blivit alldeles vild. Så idag tog jag tag i att trimma till den. Och som jag skrev på bilden så är jag ganska så nöjd då det var allra första gången jag trimmade häcken! :D Kanske ska skola om mig till trädgårdsmästare? Det är ju trots allt ganska kul att fixa och dona. :)
 
 
Förutom att trimma häcken idag så har jag först jobbat för karamellkungen på förmiddagen och sen åkte jag och hundarna till klubben för att kolla på lydnadstävlingarna. :) Mysigt att sitta bredvid och bara kolla idag.
 
Tjingeling!

Lång väntan...

 
På något jag helst sluppit "sitta" och vänta på. :/
 
Har inte sagt något om det här innan mer än till några få, men känner att jag nu vill få det ur mig ändå. I helgen skulle jag och Sting egentligen tävlat lydnad på klubben. Men så kommer det inte att bli, och på fredag vet jag om vi ens kommer kunna tävla på briardspecialen.
 
Det hela började i lördags, klappar på Sting under halsen och känner då något jag önskat slippa känna någonsin mera! Svullna lymfknutor, båda på halsen! För er som inte vet så var det första symptomen jag kände på Pippi som då fick diagnosen blodcancer bara några dagar senare när vi först varit hos vanliga vet och sen fått åka direkt vidare till Ultuna.
 
Ringde till veterinären i måndags och lyckades få en tid samma dag. Båda lymfknutorna på halsen svullna, och den ena vid bogen lite svullen. Ingen i övrigt att anmärka på. Ingen feber, lungor/hjärta verkade vara ok för veterinären sa inget efter att ha lyssnat på dom. Blodprov togs och även för borrelia. Även ett litet prov från ena lymfknutan vid halsen togs för att skicka iväg för analys.
 
Åkte tillbaka senare på måndagen för att dels betala (då jag ville köra direktreglering) och få provsvaren på blod och borrelia. Inte borrelia och det enda med blodet var att hon låg lite lågt på vita blodkroppar. Vilket kan bero på att hon haft en infektion utan att det märkts på henne och att dom vita blodkropparna tagit slut. Så det var bara att vänta på svaret från lymfknutan helt enkelt och ta det därifrån. Veterinären trodde inte det skulle kunna vara samma som Pippi då bara lymfknutorna på halsen och en till var svullen. På Pippi var ALLA svullna. Sen spelar hennes allmäntillstånd in och hon är hyffsat pigg ändå tycker jag. Visst att hon kanske varit lite seg. Men det har också varit extremt varmt/fuktigt ett tag också.
 
Så idag ringde veterinären, dom som kollat lymfknuteprovet kunde varken säga bu eller bä. Så det behövs mera. Så vi har en tid bokad på fredag morgon för att dels ta nytt blodprov och sen om hon fortfarande är svullen ge henne lugnande för att ta göra biopsi och skicka iväg. Tills dess ska jag låta bli lymfknutorna, så får vi se om dom minskat/ökat/är lika stora.
 
Snälla alla, håll tummarna för att det är någon infektion som går att bota och inte cancer igen! <3 Det kan bara inte vara det! Vad tusan är oddsen liksom...?
 
Min knasiga soldyrkare, det får inte vara något allvarligt! <3
 
 
Nu måste jag sova, imorn blir det lite jobb för karamellkungen. Upp tidigt, inte direkt van att ha tidig tid att passa. Måste vara i första butiken vid Arlandastad senast kl 8. Tror dessutom jag satsar på att vara där lite innan så slipper man ha kunder i vägen första tiden i alla fall. :)
 
Ha det bra!

Ny hemsideadress!

Nu går vi ifrån våran gamla hemsideadress, har istället gjort en hemsida på http://www.hundpoolen.se/. Enkelt och mycket smidigt! Skönt att slippa allt kodade för en gångs skull. Jag har alltid gjort mina hemsidor från grunden med html-koder. Som sagt, skönt att slippa det nu. :)
 
Våran nya adress:
Liten smygtitt på framsidan. :)
 
Nu är det dags att sova! :) Natti!

Agilitytävling med Guiness

I eftermiddags åkte vi till Örebro för att köra tre lopp, två hopp och en agility. :)
 
Alla banorna var roliga, lite handling men inga fällor, så bra klass 1 tycker jag! :) Tyvärr var Guiness lite springig och rundade lite hinder istället för att bara hoppa. ;) Ingen pinne hem idag.
 
Disk i hopp A och agilityklassen, men i mål med 5 fel och en 5e plats i hopp B. Det hade lika gärna kunnat bli vinst och pinne. Men nej. ;) Men det är ju ändå lite charmen med det hela tycker jag. Och han är ändå bättre än vad han var förra året. :) Slalom satt klockrent även dessa tre lopp. Så himla kul! :D Dock krävs mer träning på kontaktfält...
 
Här är film på loppen, ska ta och sova nu. Natti!
 

Två liknande bilder...

Passade på att fota lite ute när Sting å Izza röjde på tomten. <3 Jag la upp den här bilden på facebook under fm.
 
 
Funderade sen och tyckte att jag kände igen bilden i sig... och kolla här! Den här bilden togs 9 maj 2008. Pippi och Sting i nästan samma positioner! <3
 
 
Nu ska Izza få lite lunch och sen lite träning kanske.
Tjingeling!

Agilitytävling med Guiness

Idag stog jag och Guiness äntligen på startlinjen igen! Det var ett tag sen sist nu. Och träningen i veckan gick bra, han går bättre och bättre! :) Så kul! Men sen vet man ju aldrig hur tävlingen går för det.
 
Agilityklassen
Kändes som en bra bana. Han gjorde inga klockrena kontaktfält, men tillräckligt för att inte få fel, superfint slalom och bra i övrigt, inga rivningar. Tyvärr så drog jag bort honom från A-hindret så det blev en vägran. :/ Såå typiskt annars hade vi ju nollat. Men 5 fel räckte ändå till en 2a plats och jag var så nöjd med honom ändå! :) Ingen nolla i den klassen.
 
Hoppklass A
En fartig bana men mycket raksträckor. Guiness sprang järnet och hade världens tryck i tassarna och gick som en klocka - så fiiint! Men (igen) så rev han tyvärr näst sista hindret. Så typiskt för tiden var riktigt bra! Men återigen ett lopp jag var nöjd med! :)
 
Hoppklass B
En till fartig bana, men lite svängar ändå med rivningsrisk för snabba hundar. Men nu så höll Guiness ordning på sina tassar och jag skötte det jag skulle vilket gjorde att det satt hela vägen in i mål!! :D NOLL fel, hans första nolla och inte nog med det så vann vi klassen! :D Wiiie så kul!
 
Summa summarum - en riktigt riktigt bra tävling idag! Tre lopp och ingen disk! Två lopp med småmissar bara som lika gärna skulle kunnat varit nollade. Känns jättebra efter alla disk förra året. ;) Nästa tävling är redan på onsdag kväll, hoppas det går lika bra då!
 
Här är film på alla loppen. :) Enjoy!
 
 
Tjingeling!

Utställning off Gävle BK

Blir bara snabb blogg då jag ska duscha innan ESC! :) Heja Robin! :)
 
Idag bar det av till Gävle BK för officiell bruksutställning med Izza. Hon skötte sig bra när hon dömdes. :) Belönades med HP och BIR! :D Sen i BIS-finalen sprang vi först en i taget fram och tillbaka, då skötte hon sig bra. Sen skulle vi alla springa i ring och publiken applåderade och det tänder Izza till på lite och galopperade större delen av tiden tyvärr. Men BIS3 blev vi placerade som! :D Jättekul! Detta gör faktiskt att hon just nu går upp i ledningen på årets utställningsvalp på briardlistorna! :D Hoppas hoppas hon får behålla den i slutet på året. :)
 
En bild på BIR-rosetten och den jättelika BIS3 rosetten! :D Fina Izza! <3
 
 
Tjingeling!

Utställning igen!

Tredje utställningen på fyra dagar, nu dröjer det till på lördag tills nästa (off Gävle BK) och sen är det specialen nästa! :)
 
Ensam valp idag också, men hon fick sitt HP och därmed BIR idag också! :) Underbart! Och inte nog med det så slog hon till och med BEST IN SHOW!!! :D Guuh så roligt!! Dom här första utställningarna hade jag bara målet att dels miljöträna men sen även få någon slags genomsnittsbedömning och se vad olika domare tycker om om henne. Man kan ju säga att det gått ganska så bra. HP + BIR på alla tre och så även BIS2 och BIS1 placeringar! :D Jag kan inte riktigt tro det är sant! Så himla himla roligt!! :D
 
Här är en ståbild med dagens BIS-rosett och nedanför ligger HP och BIR-rosetterna och en pokal vi fick i BIS-finalen. :) Massa priser var det! Och på bara tre utställningar har hon redan 8 rosetter. Ska bli spännande att se hur hon fortsätter utveckla sig, hoppas hon fortsätter vara lika fin! <3 Ja, lite framför med vänster bak, men hon var tröttis och det får duga. ;)
 
 
Tjingeling!

Rallylydnadstävling

Idag var det Stings tur att tävla, i rallylydnad. :) Andra starten i avancerad klass för oss. Banan kändes bra. 8ans frestelse var med, något vi inte tränat så mycket på (ehm, inget alls haha!), men den var med på en tävling förra året och då gick det bra. Idag var Sting dock lite ofokuserad och samtidigt lite busig så hon var bara tvuuungen att skutta fram och nosa på den ena bollen som låg där. Haha! Kollar man filmen ser hon faktiskt ganska gullig ut. <3
 
Som sagt, ofokuserad hund, och flera småmissar. Sen två större - dels den i 8ans frestelse som kostade oss 5 poäng bort och sen var det backa (man går till skylten och utan att stanna ska man ta tre steg tillbaka och sen vidare framåt igen), Sting satte sig ner vid första backsteget så då blev övningen fel och det är 10 poängs avdrag. Så bara 15poäng bort på dessa två övningar är ju en hel del!
 
Summan hamnade på 72 när vi var färdiga. Känslan när vi klev av planen, nej det här räcker inte. Så blev glad när det räckte och ännu gladare när jag såg att Sting såg så glad ut hela banan runt! Skärpning nu från mattes sida! Rally ska vara kul, inte stel som en pinne nästa gång!!! Tror det är därför vi får dom där missarna när jag bara tvärnitar ett stopp liksom och hon fortsätter fram. Onööödigt!
 
Här är film från idag då. Titta vad glad hon är! <3
 
 
Nu ska hon få lite massage. <3 Imorn ska Izza vänstervarva igen! Katrineholm denna gång, så blir nog sängen sen. Ska åka 7.30.
Tjingeling!

Utställning nr 2 för Izza

Idag var det dags att vänstervarva igen för Izza. :) Haninge var vi till idag, inoff valputställning. Idag fick hon ligga i buren som jag tog med (stålbur). Gick in utan problem och var jätteduktig att ligga där. Trots att vi aldrig burtränat direkt. Utan den enda erfarenheten från bur hon har är ju bilburen. Som hon dels då legat i när vi åkt men även med öppen baklucka. Så den "träningen" har väl räckt för att hon ska känna sig trygg i buren. Bara några få gånger skällde hon ut någon hund som kom för nära buren. Annars låg hon lugnt och kopplade av. Skööönt!
 
Hon var ensam i rasen idag och skötte sig strålande i ringen! Sprang fint och stog stilla. Inga problem när domaren kände igenom henne. :) Så duktig tjej, och det belönades med HP + BIR!
 
Några timmars väntan på finalen, onödigt då vi inte blev placerade. Men hon skötte sig bra. Det var måååånga valpar som skulle in, säkert 15-20st då dom inte haft någon gruppfinal innan. Det blir ju lite trist då man inte ens får en grupplacering med sig. Men men, så är det på valputställningar, dom gör lite som dom vill. ;) Men på söndag är det off. bruksutställning igen! Ensam valp då med tror jag vi var. Hoppas på BIS-placering då istället! :)
 
Nu ska jag ta mig tid att uppdatera hemsidan, det var inte igår direkt... ;)
 
En liten bild från gårdagen, ganska så fint steg! :)
 
 
Tjingeling!

Utställningsdebut för Izza!

Ganska så tidigt åkte jag och Izza iväg till Nora för att ställa ut henne för första gången. I fredags blev hon 4 månader så så mycket tidigare gick inte att hitta någon lämplig utställningsdebut. Hon ska även ställas ut imorgon (inofficiell) och på söndag (officiell). :)
 
Men nu till dagen. En till briardvalp var anmäld, en tik. Hon blir 7mån under nästa vecka. Så det skiljer nästan 3 månader på dom. Tänkte att ja men då är det väl kört. Speciellt då Izza tyckte det var väldigt spännande med springande hund framför och tandlös som hon nu är. Men domaren var riktigt bra, dömde dom verkligen utefter vilken ålder dom var i! Den andra tiken var fin det var hon, men tydligen fattades det där extra som ska finnas där i den åldern för hon valde Izza som BIR! :D Jaaaa!!
 
Då var det dags för väntan för BIS-finalen. Men det gick ganska snabbt ändå. Effektiva arrangörer, plötsligt var den igång! Izza var lite dragig å så till hunden framför igen. Vi har trots allt inte hunnit med att träna jättemycket med hundar framför. Men när jag fick kontakt med henne gick det bättre. :) Och stå gjorde hon jättefint tidigare och i finalen. :)
 
Det var 6 valpar och domaren tackade inte av någon utan började dela ut bis4... bis3... och så BIS2 kom till oss!! :D Wiiie! Ganska så bra debut liksom! HP BIR BIS2 på officiell SBK utställning! :)
Kollade sen i katalogen och det visade sig att hon var yngst av alla valpar på utställningen! :D
 
Spännande att se hur det går imorgon, då är hon ensam briardvalp. Så gillar domaren henne så hon får HP blir det till final imorn också. Men då är det nog gruppfinaler först eftersom det är raser från andra grupper. Sen skulle dom ha någon speciell BIS-final, tror varje storlek fick eget BIS och sen en till BIS-final för dom som blev BIS i sina åldersgrupper. Spännande! :)
 
En ståbild med rosetterna från idag. :) Fina Izza! <3
 
 
Nu är jag ganska trött, Izza hade springrace i trädgården när vi kom hem så vet inte om hon hann vila upp sig i bilen, men nu sover hon igen. :)
 
Tjingeling!

Dressyrtävling med Damien

Idag bar det av till Håbo RK för klubbdressyr. Förutsättningarna var inte på topp, lånad sadel och igår löste det sig med hjälp med lastningen. ;) Har inte ridit igenom honom på ett bra tag pga att hans egna sadel inte längre passar som den ska då han musklat sig så bra nu. Så lite stel var han. Framförallt i höger varv.
 
Men trots det gick det bra! 175p (64,80%) och en 2a placering blev resultatet! Trots att det blev fel galopp i höger varv först och det tog ett tag tills ny fattning kom. Men vänstergaloppen kändes bra! :) Och han var inte ett dugg tittig för läktaren idag! Han kändes pigg men ändå fokuserad på sin uppgift. Härlig känsla! Det var bara en poäng ifrån till vinnaren! Så nära var det. :) Men jag är nöjd såklart ändå man måste ju tänka på förusättningarna, och han gjorde en bra högergalopp på ärevarvet! :)
 
Fina Damien! :)
 

Länge sen sist

Länge sen jag skrev nu... Förra veckan åkte jag till Göteborg Horse Show med en kompis. :) Riktigt kul! Vi åkte dit på onsdagen, var på Scandinavium tor-fre och så hem på lördagen. Söndagen kollade vi på världscupfinalen tillsammans på tv då det tyvärr var slutsålt att se på plats. :) Mycket hoppning dessa dagar, kul att se alla duktiga! :)
 
I måndags var jag och hundarna iväg till Carina Lindroth (http://www.cialindroth.se/) för att fotograferas. :) Sting är "van" studiohund, hon har ju varit iväg på sånt några gånger tidigare. För Izza var det första gången men hon skötte sig kanonbra! Fokus när det gällde och på något sätt lyckades vi få bra bilder på Sting när inte Izza skulle vara med. ;) Inte lätt men det gick. Väntar nu spänt på resultaten. Här kommer ett smakprov och jag är såå nöjd med denna bild, Izza är ju för söt! Och man kan tro hon är inklippt, men det är hon alltså inte! Hon är bara knasig. Haha! <3
 
 
Igår var en dag med full rulle. Först till stallet för att longera Damien då han fick behandling av kiropraktor i tisdags.
Vidare till klubben för att träna med Jessica och Triss. Izza fick lite "utställningsträning". Vi hade en hund framför och en bakom. Gick över förväntan faktiskt! Hon KAN fokusera på mig utan att bara dra mot hunden framför :) Utställningsdebut om EN VECKA!! Spännandeee!
 
Sting fick köra dessa moment:
Fritt följ: kommendering av Jessica och jag beölönade många ggr. Jättefint, dock ganska taggad så hon blir lite plogig. Men fullt fokus i alla fall!
Rutan: Bra! Hamnade preciiiis vid kanten, får träna mera mer target ett tag nu så hon hamnar längre bak.
Hopp apport: Första gången inte riktigt fullt tryck trots galopp i alla fall, lite lite tugg/omtag i första sprången, fick belöning innan ingång. Andra gången klockrent! mer fokuserad. :)
Metall: Började galoppera själv och jag backade bak och belönade, ingen ingång.
Vittring: KANON! Första skicket, körde elitmässigt. Galopp ut, letade och tog direkt pinnen när hon kom till den rätta, inte ett enda tugg. Dock trav in då, Men det var inget tugg öht! Lycka!
Fjärr: Körde litegranna bara med godis bakom och tyckte det kändes bra. :)
 
Sen höll jag agilitykurs och efter den åkte vi till Kista där det var dags för tredje gången på valpkursen. :) Inkallningsövningar var det fokus på igår. Något vi ska göra 5 repetitioner per dag på tills vi ses nästa gång om en månad! Gäller att komma ihåg det. Det "jobbiga" är att man behöver en medhjälpare.
 
Hittills idag har vi inte gjort så mycket, jag har städat litegranna och snart tänkte jag åka iväg till stallet. Ikväll är det kommenderingsträning på Väsby BK med TL-gruppen. :) Får se hur det går, har valt (förutom gruppmomenten och fritt följ som ingår) rutan, hopp apport och vittring. :)
 
Tjingeling!
 
 
 

RSS 2.0