Rallylydnadstävling Sting + träning med Izza

Idag tävlade jag och Sting rallylydnad (mästarklass såklart) på Vallentuna BK. Hon var pigg och glad på banan, några miss i kontakt. Men inte alls så mycket som det kan vara. Och högerhandlingen kändes ganska så säker! <3 52p blev kvar efter småfel och tre fel övning. ;) Men nöjd ändå faktiskt!
Film HÄR.
 
Izza var med då vi skulle åkt och träna, men kompisen mådde inte bra så för att hon inte bara skulle få ha tråkigt i bilen fick hon sig ett litet träningspass innan vi åkte hem. Det blev fritt följ -duktig! Lite ingångsträning för inkallning, då vi försöker få bort skutten i avsluten... Och slutligen en platsliggning 2min. Länge sen vi la platsliggning. Hon var jätteduktig. Flög en fågel ganska nära men hon låg kvar! :D
 
När vi kom hem la jag ett spår till henne (gjorde samma typ av spår igår). Ett kort spår med mycket pinnar i så hon kanske dämpar farten och blir mer noga i spåret. Igår var det fullt ös och inte såå intresserad av pinnarna, och medan jag plockade upp pinnen vi var i fortsatte hon iväg i 190 och som vanligt tappade spåret typ lika snabbt igen... ;) Idag kändes det faktiskt lite lugnare! Jag hade lagt pinnarna med liite längre emellan i alla fall, blev kanske lite väl tajt igår. I början struntade hon i pinnarna, mer typ okej där var något, so what.. Men jag "tvingade" henne att visa lite mera och belönade mycket vid pinnen innan vi fortsatte. Mot slutet så började hon till och med plocka upp pinnarna, och även fast hon inte gick preciiis i spåret vid en pinne så fick hon in doften av pinnen och backade tillbaka för att ta den! :D Sista sträckan efter sista pinnen spårade hon riktigt fint i ett bra tempo, vilket kändes bra så att jag kunde belöna upp det och bryta där! Får nog ta mig ut imorn också så kanske hon minns också.
 
Allt för stunden. Tjingeling!

Hundvakt, bilder

(Här händer inte mycket, inte ens uppdaterat från senaste tävlingarna, men ni har säkert koll via facebook, annars får ni kika in på hemsidan - som ska uppdateras strax med dom senaste.)
I helgen passar jag Chili, Ernie och Önska. Så totalt fem briarder hemma nu då, det går så bra och promenaderna går också bra med hela gänget. :) Fint väder idag, blev lite kort på vovvarna.
 
Hopp å leeek! <3
 
Och lite poserande... ;)
 
Ernie :)
 
Chili :)
 
Och så Sting, som verkligen ser ut som en bäbiiis <3

Tjingeling!

Vilken helg!

Nu har vi tävlat klart för den här veckan, fyra dagars tävlande är över. Och för att sammanfatta dagarna med ett ord så väljer jag: UNDERBART! Vilka duktiga hundar jag faktiskt har! <3
 
Torsdagen var vi i Hudiksvall som ni vet (eftersom det var enda dagen jag hann med ett blogginlägg) och Sting fick i alla fall med sig ett godkänt resultat i rallylydnad mästarklass. :)
 
Fredagen var vi på Märsta-Sigtuna, även då rallylydnad med Sting. 77p fick vi kvar då och därmed andra godkända resultatet! :D
 
Igår, lördag, var det Izzas tur att visa vad hon gick för, på lydnadsplan. Två starter på samma dag på hemmaklubben Bro-Håbo. Första starten gick helt okej men med lite för många småmissar som gjorde att poängen slutade på 155p. Men jag var så glad att hon faktiskt låg platsliggningen (om än inte helt still, men var kvar!) samt en 10a på apporten var härligt! :D Dessutom att hon presterade i det regnoväder som drog över oss precis innan start är bara det en vinst. Andra starten kändes snäppet bättre och så blev även poängen, som landade på 173p! Därmed första 1a priset. Efter funderande fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att köra på LP i alla fall i klass 1 och 2 för att kunna få lite erfarenheter under tiden som vi jobbar vidare mot 3an och elit. :) Känns så härligt att faktiskt vara på g på riktigt nu. :)
Tyvärr blev det ingen film då det regnade så mycket, men poäng och kommentarer finns på hemsidan: http://allroundbriard.hundpoolen.nu/
 
Idag åkte vi till Flen för att tävla rallylydnad igen. Sting skötte sig bra, två moment som strulade lite mera. Men ingen fel övning denna dag! :D Poängen landade på 77p idag också, men det är godkänt och därmed fick Sting sin 8e titel i form av RLD M! :D Bästa hunden, för 11mån sen fick vi beskedet om cancern då visste jag inte ens om hon skulle vara kvar idag, men det är hon och hon bevisar återigen vilken kämpe hon är! <3
Stings film hittar ni HÄR.
 
Izza var också med idag, men jag hade redan bestämt mig för att dels så är det sista rallystartern hon gör på ett bra tag, samt att skulle hon stissa upp sig så ska jag diska oss genom att coola ner henne och sen bryta när det känns bra. Hon stissade upp sig efter någon skylt bara (börjar studsa i fotgåendet) och jag är glad att jag faktiskt satte ner henne och klappade om henne (=disk) och sen gick vidare och när hon började igen coola ner henne. Vi gick nästan hela banan men valde att bryta när hon gått fint en bit. :)
 
Sting har några starter kvar i mästarklass innan kvalperioden till SM går ut, tror inte vi kommer ha tillräckligt höga poäng för att kvala, men vi har fått titeln och vi har försökt i alla fall. :) Jag hoppas ju såklart på att hon är frisk länge till så vi kan fortsätta poängjakten till nästa års SM. Men det återstår att se.
 
Izza har nu fokus på lydnaden, måste ta tag i fjärren nu... Samt så måste vi ta tag i spårandet så vi kan starta appellen också någon gång. Den känns däremot lite läskig då jag aldrig tävlat bruks förut... Men det blir nog bra till slut. :)
 
Tjingeling!

RSS 2.0