Riktig hundeftermiddag igår!

Igår slutade vi klockan 14 i skolan. Jag och Matilda hämtade hundarna från hundstallet och körde upp till skogen. Där gick jag ett spår till Falinn och ett 150m till Pippi, Matilda gick ett ca 300m till Eboni. Sen följde jag med när Matilda och Falinn gick spåret, duuktig hund det där! Även Eboni var duktig. Sen var det Pippis tur, hennes spår fick ligga 45min. Trodde hon skulle vara mera speedad än hon faktiskt var. Hon var lugn och var väldigt noggrann, tog spåret KLOCKRENT! Shiet så fint hon plockade upp det!, men sen tappade hon väl lite ibland, och jag är inte helt hundra om hon gick i spårkärnan, men fram till leksaken kom vi utan alltförmycket utflykter. Men hon har verkligen iiiinget intresse alls för leksaken! :/ Hon struntade fullständigt i den tills jag tar upp den.

Efter spåren, tankning och en sväng in på Willy's åkte vi vidare till Knivsta BK. Där var det lydnadstajm. Jag skulle nämligen vara på distriktets agilitymöte kl 19 där, så kanon att ha en hel eftermiddag med hundträning som avslutas där. :) Pippi fick komma ut efter att Sting var klar och gå lite lite fot bara och göra några läggande u gång. Tyckte hon kändes liiite mera med än vad hon varit. Hoppas det stämde! Hur gick det för Sting då?

Platsliggning: 4,5min. Riiiktigt duktig då Eboni låg bredvid och Matilda körde bara halva tiden ungefär, gick till Eboni och så tror jag hon gick ifrån en liten bit (men inte långt) och belönade henne med en del tjo och tjim ändå. Jättebra störning för Sting, som var aaaaaasduktig och låg kvar!!! :D
Sittande: Lite störningar vid sidan, bland annat Matilda och Eboni som gick fot mellan mig och Sting. :) Satt så fint så, fick sitta 1,5min.
Fritt följ: Lite borta ibland, men gosh vad snyggt hon gick annars! Passade på att dra nytta av att Matilda tränade Eboni och höll mig lite i närheten ibland och Sting hade fullt fokus på mig! Vi körde även följa john efter Matilda och Falinn sen. Inte en tanke på att gå iväg mot Falinn! :D Duuuktig hund!
Inkallning m stå o ligg: Jag som tänkte att nu måste jag verkligen få till stoppen och så gör hon suverän inkallning! :D Snyggast på länge! Gick och belöna henne efter läggandet och kände att hon var så duktig, så gjorde inte om det.
Rutan: Hade gula markeringskoner på höger (till inkallningen) och rutan med röda koner rakt fram, lite mörkt var det där, trots lamporna. Så hon sprang såklart till dom gula som lyste mer. Men jättebra att det kommer på träning också. Hade svårt att få ut henne, kallade in och gjorde om helt enkelt. Då gick det! :) Men full fart ut var det inte. Bra inkallning i alla fall.
Hopp apport: BRA! Även 2ans apport super! Galopp in! :D Wihoooo!
Metall: Bra, gör som vanligt. Men bättre ingång!
Vittringspinnen: Bra!! La ut den vid typ 12m. Inget tugg och en bra ingång! :D KANON!

MEEEEN.... idag fick vi problem. Jag tänkte att jag kör vittringen inne som lite aktivering idag, hade tänkt träna lite på klubben, men det lät från grustäkten och hon blev låg. :/ Och annars har vi inte gjort så mycket för jag är helt slut. Är inte helt frisk än liksom. Men till problemet... jag la upp en vittring som tävling 5 + min. Står bara max 2-3m bort och skickar henne. Då kliver hon runt bland alla pinnar och blandar runt typ och så bara tar hon någon, dock inget tugg... ;) Hon gör fel, fel och fel... Men aaaaldrig tugg! Något positivt med det hela. Så imorn blir det till att träna vittring flera ggr under dagen! Ska ju för tusan tävla på söndag... :O

Antar att det blivit så i och med att jag kört mycket med en pinne för att få bort tugget. Så om jag börjar om lite så kanske hon kan få ihop momentet igen, tveksamt dock om hon hinner till söndag. Men man får ju försöka iaf.

Nu ska jag ta och skriva ett till blogginlägg, den här gången om hur träningen med Guiness gått den här veckan (månd+idag). Har inte orkat/hunnit tidigare. Och ajajj vad mitt öra gör ont! :/ Har lust att bara ta bort det... hoppas det inte är någon inflammation på väg.

Tjingeling för en liten stund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0