Pippi påbörjad allergiutredning

Igår var vi hos en ny hudspecialist. Hade fått rekomendationer att åka till Djurakuten och Kerstin Bergvall. Men hon hade så lång kö så jag fick komma till Susanne istället. Jag tycker hon var bra och hon kollade igenom Pippi noga, vi var där typ 1 timme. Hon förklarade dom olika stegen i en klåd-utredning vad man börjar med och sådär. Bra tycker jag! :) Eftersom vi redan kollat så det inte är parasiter som stör Pippi så ska vi börja med att se om det är foderallergi.

Så nu gör vi en övergång till ett allergifoder och hon får BARA äta det fodret under 8 veckor. Inte något annat godis/tuggben etc. Sen ska vi ha en provokationstid på 2 veckor där hon ska få allt hon fått tidigare. Kliar hon sig lika mycket hela tiden trots allergifodret så är det omgivningsallergi, om klådan minskar under dom här 8 veckorna och sen ökar igen när vi går över till det gamla, ja då är det foderallergi. Vi har även fått en kortisonspray som jag ska spraya på dom områdena hon har klåda. För att underlätta för henne.

Om det nu inte skulle vara foderallergi ska vi gå vidare med pricktest och se vad det kan vara. Stackars lille Pippi. Hoppas på foderallergi bara, för då kommer hon väl må bättre av att bara käka sitt allergifoder, det jobbiga är att det är svindyrt, kostar liskom ca 680:- för 8 kg!! Phuuuu! Men en omgivningsallergi är ju så mycket jobbigare för henne.

Vänta och se alltså. Skönt att en utredning är igång i alla fall. :) Hoppas få se några resultat, så hon slipper gå med tratt och slipper klia sig! <3

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0