Året 2011

Dags för en summering av året 2011.

Hälsan
Sting började året med att sträcka sig i ett bakben. Ganska så kraftigt, hon ville inte ens gå på benet. Men det blev bättre och bättre. Sen fick hon kennelhostan i mars... Pippi slapp undan helt och hållet, inte en enda harkling ens. Annars har det nog inte varit något mera. Jo, juste. En liten sträckning till fick hon under sommaren... Blev ordentligt tacklad av Pippi när dom busade. Men det gick över snabbt. Skrutthund...

STINGS 2011 (Pippis kommer längre ner i inlägget)
Lydnad
Vi har tränat på lydnadsklass 3 och börjar få till det allt mer. Vi har tävlat några ggr i år för att få ett hum om hur vi ligger till. Vi har gjort en tävling på 246,5p, väldigt nära 1a pris alltså! :D Med tanke på hur dom senaste träningspassen sett ut, tror jag att vi kan få till 1a pris poäng under 2011 :) Vi var på ett lydnadsläger för Anna-Carin på klubben i juli och det hjälpte verkligen jättemycket! Så nästa år ska vi självklart gå igen! :D

Freestyle
Vi jagar diplomet fortfarande. Men har i alla fall fått ett uppflyttningspoäng till under året och har varit 0,1p ifrån diplomet! Sååå nära! Det var på samma tävling som det även var Agria Freestyle Cup kval. Vi hade kvalat om vi hade haft 0,1p mer... Otroligt irriterande!

Utställning
Inte varit på någon i år.

Rallylydnad
Vi har kört 5 starter i år. Fått godkänt på 4 av dom, och hade fått även på den 5e om jag inte råkat ta i henne efter målgång men innanför banden... otroligt irriterande! Hade blivit årets rallylydnadsbriard annars... Jaja, hon har ett rallylydnadsdiplom i alla fall. Högsta poäng var 98p vi fick ihop. :)

Agility
Vi tar oss ganska ofta i mål faktisk :) Men oftast med något tidsfel. Ibland också något annat litet fel. Men vi har varit nära SM-pinnar i både hopp och agility. Smågrejor som gjort att vi precis missat, typ 1-3 placeringar ifrån... År 2012 kommer hon inte starta speciellt många klass 3. Ska spara på henne, hon har ändå inget att hämta hem direkt i klass 3. Vill inte ha henne till SM känner jag eller, alltid maxade hinder och hon fixar inte riktigt det. Så vi kör bara lag istället. :) Och lägger mer krut på annat. :)

Vi tävlade även Doggy Professional Agility Cup under sommaren. Sting kvalade sig vidare till regionsfinal, men där blev det tyvärr stopp pga en lätt sträckning. Hon var helt okej. Men helgen efter skulle vi tävla på Gotland och jag valde att låta henne skippa DPAC för att fortsätta vila upp sig till tävlingarna på Gotland. Kändes mer värt liksom ;)

Sting tog även i år segern på stora agility KM! :) Så klubbmästare ett år till kan vi titulera oss som! :) Riktigt kul! Enda hunden som var dubbelnolla liksom. Duuktig <3

Vi var även med på U-SM i år. Tyvärr blev Sting jätterädd för en kamera på upploppet i lördagens start. :/ Så där fick vi massor med tidsfel. Vi var därför borta från medaljchans. Men på söndagen gjorde hon i alla fall ett helnollat lopp. :) Laget presterade desto bättre! Vi körde samma lag som förra året, och vi slog till med samma resultat. U-SM GULD!! :D Wooow! Två år i rad! Så nu har vi ännu ett U-SM betalt. Hoppas det blir av något då också. Extra kul att stå överst på pallen i år då det faktiskt var tre lag på pallen, förra året var vi ju ensamma (iom att dom andra diskade sig redan på lördagen). Dessutom låg vi ju på 3e plats i år inför dag två, men klättrade upp till GULD!

Lite statistik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 3 (ag+ho): 25st
Antal nollade lopp: 2st
Antal disk: 7st

Antal starter i lydnadsklass 3: 7st
Antal 1a pris: 0st
Antal 2a pris: 1st
Antal 3e pris: 3st
Antal 0 pris: 3st

PIPPIS 2011
Hon gick korningen i slutet på april. Tyvärr fick hon inte sin titel pga hon fick en 2a på skotten (ska vara 3-5 för godkänt). Hon låste sig efter skotten och ville inte leka. Så himla synd. För hon fick såå fina poäng! 435p, vilket är ganska så bra, näst bästa i hela kenneln faktiskt! Sen brukar väl dom flesta briarder ligga på 300 något. Dessutom missade hon en del poäng på att hon inte ville springa och kampa på 40m. Så hade hon fixat det hade det blivit ännu bättre. Men jag är nöjd! Veckan innan vägrade hon kampa med någon annan ;) Haha!

Lydnad
Började året med att fixa ett sista 1a pris i 1an och få sitt LP1! :) Sen tränade vi in klass 2 och debuterade officiellt i juni. Gick pissedåligt den tävlingen ;) Nytt tag i slutet på juli, då fick vi ett 3e pris i alla fall. Sen har vi haft en hel del vila från lydnaden, har haft svårt att hitta motivationen hos henne till rutan och ink. m. ställande. Men det ska förhoppningsvis bli ändring på det till 2012. :) Dessutom slipper vi ställandet på inkallningen lite till, eftersom det är nya regler.

Utställning
Inte varit på någon i år.

Rallylydnad
Vi har kört 4 starter i år. Fått godkänt på 2 av dom (90p på båda dessa). En disk och en annan med för få poäng (då var hon heeelt lost). Vi ska nog fortsätta mot ett uppflytt och sen så ev. fortsättningsklassen. :)

Heelwork to Music
Pippi har fått debutera i HtM i år, och har lyckats få ett uppflyttningspoäng i alla fall! :) Men vi siktar på diplom först, så får vi se om jag tar henne vidare.

Agility
Hon har blivit bättre på att tänka framåt i alla fall ;) Inte lika mycket hopp på mig. Men hon river ibland, ganska så oförsiktig. Men ibland får vi till det! :) Nu är hon i alla fall helt uppe i klass 2. Trots 3 nollade lopp i ag2 han hon dessvärre ingen pinne. Tänk, hade kunnat vara i 3an nu :O En helg i maj åkte vi till Härnösand och tävlade, där slog hon till med vinst i hoppklass 1 både lörd och sönd! :D Det var otroligt häftigt! Wihooo!

Även hon tävlade Doggy Professional Agility Cup, och kvalade till regionsfinal och därifrån till riksfinalen! :D Wooow! Det var otroligt kul! Ska försöka tävla DPAC nästa år också. Doggy betalade resan dit (till Göteborg) och hem, hotellövernattning, åkband + inträde + mat på Liseberg och lunchen på lördagen. Fin tävlingsplats och MASSOR med publik. Hon slutade på en 8onde placering i cupen. Nästa år siktar vi på en bättre placering!

Även hon tävlade U-SM i år och individuellt fanns inget att hämta hem. Men laget tog som sagt U-SM GULD! :D Wihoo!

Lite statistik (endast officiella tävlingar):
Antal starter i klass 1 (ag+ho): 27st
Antal nollade lopp: 5st
Antal disk: 6st

Antal starter i klass 2 (ag): 8st
Antal nollade lopp: 3st
Antal disk: 0st

Antal starter i lydnadsklass 1: 1st
Antal 1a pris: 1st
Antal 2a pris: 0st
Antal 3e pris: 0st
Antal 0 pris: 0st

Antal starter i lydnadsklass 2: 2st
Antal 1a pris: 0st
Antal 2a pris: 0st
Antal 3e pris: 1st
Antal 0 pris: 1st


Agilitylaget Spring För Livet
I år har vi även tävlat lag. Det består av mig med Sting och Pippi, Matilda med Eboni och Isabelle med Ben! :) Vi har startat 10 ggr (5 ho+5ag). Oftast med fullt lag, bara i Härnösand där jag körde Ben och Pippi och Jennie lånades in och körde Sting.

Vi har fått resultat 4 tillfällen, och då kommit top 10. En gång preciiiis utanför SM-pinne också! Så med lite mer tävlingsvana och att vi kör ihop oss ordentligt med våra hundar kan vi kanske vara med och slåss om pinnarna. :) Ska blir spännande att se vad 2012 bjuder på, vi börjar med att köra 6 laglopp på Kistamässan på tors-fred redan! :)

Nu tror jag att jag fått med allt. Jag ska fundera på målen inför 2012 så får det bli ett nytt inlägg med det.

Gott Nytt År på er och hoppas ni får ett bra 2012! Hoppas ni inte skjuter av några fyrverkerier heller, för djurens skull. :)

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0