Träning med Emelie

Träning idag tillsammans med Emelie! :) Känns bra att vi kommit igång med träning med jämna mellanrum nu. Så tänkte sammanfatta lite vad Izza fick göra.
 
Budföring
Hon har lite svårt att stanna kvar hos Emelie, hon springer dit och tvärvänder tillbaka. Så fokus nu ligger på att skicka henne till Emelie där hon får godisbelöning och så går jag och hämtar henne. Men helt plötsligt förstår inte Izza ordet marsch... Så nu bygger vi upp förväntan på ordet genom att tagga henne så hon vet vart hon ska. För antingen så satt hon kvar eller så började hon flumma iväg. Men efter andra passet med budföring så gick det bättre!
 
Rutan
Det var länge sen vi körde rutan. Men nu ska vi damma av det. Hade inte riktigt fokus rakt ut, utan skulle flumma med annat, mest för att hon ville ha bollen som jag kastade. Så fokuserade hon bara på den sen. Emelie fick ta den och kasta. Blev lite bättre. Men något vi ska jobba vidare på är bollstörningen i sig. Samt belöna upp target mera (och då med boll).
 
Fritt följ
Jag har kommit in i att belöna Izza med exakt lika långt mellan varje belöning - tack Emelie för att du uppmärksammade det! Så nu är det skärpning från mattes sida, att våga vänta lite längre med belöning, men även variera med att belöna efter kort också. Men få bort att det alltid blir samma antal steg. Hon fick gå med stöd av en "vägg" (vi var på en parkering, så sån där som delar av parkeringsplatserna mot varandra) för att få hjälpen att inte flyta ut, och det gick bra! :) Så nu ska vi fortsätta kämpa!
 
Platsliggning
Något jag alltid glömmer att träna känns det som. Hon tycker det är tråkigt att ligga still länge, men idag var hon duktig och låg lugnt. Reste sig någon gång när jag lämnade precis bara. Men funderar på att lära in hakan i backen ordentligt så vi kan ha den på platsliggningen, så kanske hon tycker det blir bättre när hon får en tydlig uppgift att göra under tiden. Det som tar emot lite är att det tar ju sååååå lång tid att få stabilt.... hahaha! Men det är väl bara att vi kör igång. ;)
 
Därefter åkte vi upp till Huvudsta-dagiset där Emelie skulle ha träning med ett ekipage. Vi fick hänga på lite och tränade rumssök med te. Izza snappade upp det väldigt fort tycker jag och var jätteduktig på att söka! :) Sen lite pallträning som avslut.
 
Nu är Izza väldigt trött och nöjd. <3 Skönt! :)
 
Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0