Utställning på Solvalla

Idag åkte jag och Izza till Solvalla för att ställa ut på SKK-utställning. Izza var lite väl uppe i det blå idag och var lite väl laddad. Men tycker ändå hon skötte sig bra ringen. Det var inte alltför mycket skutt och hon stog fint. Tyvärr tyckte domaren att vi inte skulle springa så snabbt, och jag försökte sänka tempot = Izza blir "irriterad" för att hon inte kan ta ut steget som vanligt och blir då lite stressad och ännu mer på tårna... SUCK! Tråkigt när domaren ska försöka lägga sig i hur man visar sin hund. Ingen annan domare har varit missnöjd med hennes rörelser. Tvärtom har dom tyckt dom varit bra! Men inte idag. Då fick vi nedslag på att hon är stressig i rörelserna...
 
Nåväl såhär löd kritiken:
"Ganska tilltalande tikvalp. Feminimt huvud och uttryck. Kunde ha lite kraftigare nosparti. Bra hals, rygg och längd i länden. Välburna öron. Korrekt bett. Bra ben och tassar. Välvinklad. Rör sig ganska väl från sidan, lite stressigt. Behöver bättre flyt. Bra svans. Öppen och trevlig."
 
Resultatet blev HP och BIM idag. BIR gick till Katarinas Ouzo. Det verkade som att vi "åkte" endast på rörelserna idag... Vilket kändes trist då hon ju kan röra sig fint och med bra flyt. Men det är ju dagsformen som avgör och idag stog Ouzo som etta! :) Grattis till dom! Nästa helg är det Bäst i Väst (briardspecial nr 2 för i år) och jag hoppas att vi där kommer få springa på som vi brukar! :)
 
Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0