Briardspecial i Eskilstuna

Här bloggas det mindre flitigt som vanligt, men vi lägger massor med tid på träning istället, så det är väl bra. :) Här kommer ett långt inlägg från briardspecialen, filmer från tävlingarna finns också. :)
 
I helgen var det dags för den första briardspecialen för i år. Det har varit full rulle från början till slut. Fredagen började med att jag öppnade på jobbet (6.30), jobbade några timmar för att sen åka hem och packa klart bilen. Fick plats med allt med nöd och näppe, mycket grejor! Tur vi fått låna takbox av snälla Petra! Emelie kom med sina hundar och så åkte vi iväg. Bilen fullastad med inte bara grejor utan fem briarder och oss två personer, kan säga att den kändes lite tung att köra. Haha! När vi kom fram var det väntan tills fler kom och speciellt tills grejorna kom så vi kunde börja fixa iordning. Vi kom i säng strax innan ett på natten.
 
På lördagsmorgonen ringde klockan tidigt, vi var rätt trötta efter en natt utan jättemycket sömn, det var varmt på rummet och jag tror hundarna också tyckte det då dom var lite "oroliga". Men jag tog med mig Sting, Izza, Chili och Önska ut på promenad i ca 45min, hurtigt värre. Haha! Men det var skönt.
 
Izza debuterade i lydnad samt deltog i Selectioneé under dagen. Selectioneé är som en exteriörbeskrivning men mer utförlig. Dom hundar som tilldelas Excellent i första individuella bedömningen går in i finalringen sen för att ev. tilldelas Selectioneé (innebär att dom är tillräckligt lik rasstandarden för att vara en bra representant för rasen - som jag förstått det som, det är bra i alla fall!) och sedan placeras dom 1-4 i respektive kön.
 
Jag visade Izza själv i första individuella bedömningen och hon fick excellent! :D Kul! Speciellt då hon åkt på Very Good dom två senaste utställningarna. Däremot får vi inte till springet, det blir bara konflikter. Så för att slippa bråka med henne lät jag Ulrika få ställa henne i finalen. Det gick riktigt bra! Izza sprang så fint så jag blev tårögd! Att hon sen tilldelades Svensk Selectioneé-titeln (som just nu är inoff) blev jag lite chockad över, trodde inte det! Men hiiiiimla roligt! :D Sedan blev hon placerad som 4a dessutom! Hon var yngst av alla dom som deltog i hennes klass, tror det var 7-8st faktiskt (som fått excellent).
 
Lydnaden gick dock inte lika bra. Hennes hjärna hade nog kokat bort. Ingen sömn och supervarmt ute bara pang bom var kanske inte bästa förutsättningarna direkt. Men såhär blev poängen:
Platsliggning 0p - Hon reste sig, låg först och vända och vred på sig lite, hon var supervarm!
Tandvisning 10p - Bra där! :D
Linförighet 0p - Hoppar, tappar position, skuttar, DK, släpper i sväng, sträckt koppel - Bläh! Hon kan sååå mycket bättre! Tråkig början.
Läggande u gång 0p - Hon hörde inte riktigt vad jag sa, så hon stannade bara.
Inkallning 9p - avslut - Hon satt kvar! :D
Ställande u gång 6p - DK, tar många steg, DK sitt - Hon kan det inte superbra, men hon kan bättre än det här i alla fall. ;)
Apportering 9p - Bra gripande, byter position - När jag tagit apporten så stack hon iväg till Emelie som var tävlingsledare. Haha! Toker!
Hopp över hinder 0p - Hoppade inte idag, hade fokus någon annanstans. Trist.
Helhet 9p
Totalt 64p, 0pris
 
Måste nog ändå vara lite nöjd, finns fina delar och hon var inte helt med som hon brukar. Så nästa gång då ska vi ha bättre förutsättningar i alla fall! :) Film finns här.
 
Även denna dag blev lång och sent i säng. Men vi var på hotellet tidigare i alla fall och softade sista timmarna innan sovdags. Hundarna tyckte det var riiktigt skönt! <3
 
Söndagen började ännu tidigare än lördagen, rallylydnadstävlingarna skulle starta igång kl 8. Izza körde nybörjarklassen och Sting gjorde come back efter sjukdomen i avancerad klass. :) Izza ställdes även ut på briardvinnarutställningen i juniorklass där Ulrika visade henne fint idag också även om Izza var riktigt trött mot slutet på helgen. Men ett excellent fick hon i alla fall! Kul!
 
Rallylydnaden för Izzas del gick inte alls lika bra, två fel övning  (egentligen tre, men domaren missade en) och så en hel del andra missar gjorde att slutsumman blev 45p. Men ska man se tillbaka ändå från debuten så är det helt klart förbättring i alla fall. :) Inte lika mycket studs ändå, även om det finns där. ;) Filmen hittar ni här.
 
Dagens (eller ja helgens) bästa var absolut att få tävla igen med Sting! <3 Kändes riktigt bra efter att vi tävlat och det visade sig att känslan stämde helt. Vi fick ihop hela 91p och fick till och med en klassvinst! :D Därmed även sin 7e titel: RLD A och uppflytt till mästarklass! Snacka om come back! <3 Bästaste Sting! Här kan ni se hennes film.
 
Vi kom hem någon gång vid halv 11 igår kväll, så det var en lång och intensiv helg in i det sista. Men mycket trevligt ändå, superfint väder och bästa sällskapet! :)
 
Izza valde att vara mer utställningshund än arbetshund den här helgen tydligen, och Sting bevisar än en gång vilken otrolig hund hon är! <3 Kan inte riktigt fatta att Sting gjorde så fin rallylydnad och att Izza är svensk selectioneé! <3 Mina fina hundar!
 

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0