Debut rallylydnad mästarklass

Mailade till Hudiksvalls BK tidigare i veckan för att fråga om vi fick efteranmäla till dagens tävling, dubbel mästarklass. Tyvärr var det fullt då, men dom fick ett återbud och igår fick jag mail att vi fick tävla om vi ville. Supersnällt att dom hörde av sig igen och självklart ville vi tävla! :D
 
Så vid 10.30 bar det iväg norrut för att vara i tid till samling vid 14. Nu blev dom försenade. Men det vet man ju aldrig innan. Det blåste som sjutton och det var jobbigt att köra och en del trafik var det. Men det gick bra. Dock alltid lite ensamt att åka så pass långt själv.
 
Första banan erbjöd en riktig klurig långsida. Sitt-spring, hopp över hinder, sidbyte bakom (fortfarande spring!) och hopp över hinder sen vanlig marsch... Herreguh tänkt jag på banvandringen. Men det löste sig faktiskt hyffsat bra ändå! Sting var riktigt på hugget under hela banan och småpratade till och med ibland. Haha!
Vi fick 88p kvar och därmed första godkända resultatet! :D Dessutom kom vi 5a och fick en rosett! :)
 
Andra banan innehöll bland annat konskick, och jag insåg att det är något hon inte gjort på vääääldigt länge. Men förutom nos på konen så gick det bra. ;) Sen lyckades jag snubbla på henne i 270 grader vänster och vi krockade till det rejält. Men vi kämpade vidare om än lite ur fokus bägge två. Jag backade ett steg för mycket = 10minus, onödigt! Och övningen efter vänder Sting åt fel håll där vi ska vända ut från varandra. Sen låser hon sig på en människa utanför planen av någon anledning inför ett sitt så det tog massor med tid. Haha! Resten gick hyffsat smärtfritt. Vänstersvängarna satt dock inte alls.
Här blev det bara 52p kvar och då bland annat hade vi två fel övning på 10minus vardera så man kan ändå säga det var "nära" om inte om funnits bara. Haha! :)
 
Hon kändes lite tröttare andra rundan, men så var vi startnr näst sist i första och sen var vi startnr 2 i andra starten, med bara en kort paus för banvandring. Dessutom ganska varmt. Så jag tycker hon jobbade på bra ändå. :)
 
FILMER :)
 
Imorn väntar ny tävlingsdag för Sting på Märsta-Sigtuna BK, bara en start denna gång. Skulle även tävlat agility med Guiness, men han har dragit på sig en muskelbristning i ena bakbenet... :/ Så det dröjer nog ett bra tag innan vi tävlar igen. Bläääähh!!
 
Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0