Inofficiell rallylydnadstävling

Idag åkte jag och hundarna till hundhallen i Arninge för att "tävla" rallylydnad. Det skulle vara inofficiell tävling då en person skulle utbilda sig till domare. Då det bara var nybörjarklass eller mästarklass att välja på fick Sting köra mästarklass, vi är ju trots allt snart där. Bara ett godkänt resultat kvar i avancerad. Izza fick testa nybörjarklass! :)
 
Izza film
 
Jag är trots allt nöjd! Det var första gången hon testade en bana och hon är alltid lite extra intresserad av allt runtomkring när det blir ny miljö. Allt ska inspekteras. Och hon lyssnade ju ändå hyffsat! Bara dom vanliga sakerna, studs och tappar position som även kom fram här. Positionstapp och studs på mig ger -3p varje gång. Så utan några sådana hade hon trots allt klarat sig över godkänt-strecket! :) Känns lovande inför kommande säsong. Det är ju bara att fortsätta traggla liksom. ;) Haha!
Domarens kommentar: "Jättefint jobbat. Glad hund!"
 
Sting film
 
Såååå himla kul att äntligen få köra Sting! Bara hoppas blodproverna fortsätter visa att hon är frisk så hon kan få tävla lite i vår/sommar. Så kul att se hennes glada svans genom programmet. Vi måste dock träna på snurr inåt och att backa tre steg bakåt med henne på höger sida. Samt "tyska svängen" åt fel håll, det blev jättesnurrigt. Haha! För det var ju egentligen bara det som strulade mest. Så nöjd med hennes fokus!
Domarens kommentar: "Jättefint, jättefin kontakt, träna på backandet."
 
Sen åkte vi faktiskt och träffade Emelie för lite lydnadsträning, men bara för Izza. Sting är lite stel nu. Var det lite innan starten också. Men efter uppvärmning så var det borta. Blir nättäcke på och massage ikväll. Det är hennes rygg som börjar bli öm igen och nu så vet jag ju även om höfterna.
 
Först körde vi budföring, jättestor förbättring verkligen! Vi längde avståndet rätt mycket och hon springer så fint nu! Vet vart hon ska. Känns jätteskönt!
Sen tragglade vi fotgående, och fokuset var på rätt ställe nu och inget studs! Däremot måste vi jobba med hennes bakdel som hänger å slänger där bak... Haha! Hon kommer lite i otakt då hon inte kan gå som hon vill. Men det ska vi jobba vidare på. :)
Och som sista grej körde jag target-träningen, och den har verkligen verkligen gått framåt! Superbra! :D
 
Jättenöjd med dagen idag! Så fint väder och duktiga hundar. <3
Nu ska vi se vem som kommer representera Sverige i Eurovision Song Contest. :)
 
Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0