Sting på Ultuna

Idag var det dags för besök på Ultuna igen. Förhoppningen var att Stings värden skulle se bättre ut så hon skulle få den första "riktiga" behandlingen, hon fick ju första sprutan förra måndagen men den var bara i nackskinnet, nästa steg var att få intravenöst.
 
Hon har gått ner 0,5kg sen förra torsdagen. Men hon har tappat muskler i och med kortisonet (och säkert av sjukdomen i sig) och päls bara rasar bort, så det är nog inte så konstigt. Hon har varit lite tröttare den här veckan som gått, svårt att säga vad det beror på, sjukdomen säkert och så värmen på det och kortison. Hon var lite dålig i magen i helgen. Men det har stabiliserat sig. Så antingen berodde det på lugnandet hon fick eller för att kroppen var ovan med kortisonet.
 
När Henrik (onkologen) kom in kände han igenom henne och lyssnade på henne och sa att det ser bra ut, och han trodde verkligen att värdena skulle ha gått upp i och med kortisonet. Men han höll med mig om att hon inte skulle få något lugnande innan det var helt säkert att hon skulle få behandling. Så blodprov togs och Sting skötte sig så bra! Låg stilla och väntade. <3 Det visade sig att värdena hade gått upp så idag skulle hon få behandling! :) Hon fick bara en halv dos lugnande för hon var redan så lugn. Och det räckte gott och väl för hon somnade och var stilla under hela tiden hon fick medicinen. Sköterskan sa att nästa gång kan hon nästan få bara en tredjedel. ;) Skönt med vettigt folk som inte vill trycka i fullt bara för att. Det märks skillnad på Sting redan nu att hon är pigg redan. Förra veckan (antar hon fick vanlig dos då) var hon trött mycket längre tid efteråt.
 
Det är så skönt att Sting gillar människor och inte är reserverad. Hon är först in genom dörrarna och när det kommer personal får dom hälsa på henne och göra det som behövs. Idag sprätte hon hål på ännu en fördom om att briarderna är så reserverade. Visserligen finns det säkert sådana där ute, men den sköterskan hade inte mött någon som var så snäll och tillgänglig som Sting. Sting fortsätter alltså att charma personalen. <3 Men hade hon tyckt det skulle vara jobbigt hade jag aldrig utsatt henne för alla dessa veterinärbesök som nu kommer bli!
 
Något jag funderat på är att klippa ner henne då hon fäller så mycket och det kommer fällas mera och kanske inte så jämnt, så hon kanske kommer se lite skabbig ut. Då kan man ju lika gärna klippa ner henne så slipper man fällningen - man är ju liksom bortskämd att slippa pälstussar överallt. Henrik tyckte också det skulle vara en bra idé. Däremot tycker nog Sting tvärtom, för när jag sa det till mamma när vi kom hem ställde sig Sting och stirrade ut mig totalt! Haha! Knashunden <3 Något hon däremot kommer gilla är att jag fick ok att massera henne, det var länge sen! :)
 
Nu är det två veckor till nästa besök, hoppas vi inte behöver åka in något innan dess och att hon svarar bra på behandlingen. Tills dess ska dosen kortison sänkas till 1 tablett (10mg) per dag och i fyra dagar nu ska hon få tablett mot illamående (som kan komma pga behandlingen). Och ifall hon skulle bli sämre har vi fått antibiotika på recept i nödfall. Hoppas slippa ta ut det!
 
Ros till alla er som håller tummar och tänker på oss. <3
 

Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Lena Cronqvist

Jag tänker mycket på Er. Tycker att det låter klokt att klippa ner henne. Om man får en sådan behandling som människa tappar man ju nästan alltid sitt hår och jag antar att det inte är någon större skillnad när det gäller en hund. Nu hoppas jag att behandlingarna kommer att ha ett gott resultat. Det är ju faktiskt så att många typer lymfom kan behandlas med mycket gott resultat. Håller tummarna för Er.

2013-07-18 @ 21:09:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0