ReDog

Klockan 15.00 idag hade Sting en tid till Stefan på ReDog för en koll.

Började med att skritta och trava fram och tillbaka. Stefan sa att hon rör sig bra både fram och bak! :) Hon är fin i samtliga benleder och benmuskler. Förra gången ömmade hon lite i höfterna vid maxextension, men nu sa han att trots att han var ute till max (både fram och bak) så fanns där lite mera, så det var ju bra! Bara ländryggen där hon ömmar på samma ställe som förut. Det är varken bättre eller sämre sa han, utan det är nog troligtvis något hon kommer få leva med.

Men ett nytt ställe hon ömmade på var typ mellan bakom bogbladet och uppe vid ryggraden i en "grop" där (svårt att förklara). Något muskelfäste. Det gör också att hon inte gillade när huvudet böjdes uppåt till en viss gräns. Det brukar gå att böja längre sa Stefan. Men ner mellan frambenen och åt sidorna visades ingen smärta.

Vi ställde henne även på 4Leg Check, en maskin som mäter hur hunden belastar sina ben, om det är ojämnt eller så. Hon hade:
Höger fram 30%  -  Vänster fram 32%
Höger bak 17%  -  Vänster bak 19%

Så det var riktigt bra! Han sa att det var nog dagens bästa resultat! :D Kul att se att hon belastar sina ben lika mycket. Närmare än sådär gå väl nästan inte att få!

Behandlingen som är nu är fortsätta med Aktiv Hund (kosttillskott) och fortsätta simma + vibba en gång i veckan. Men även köra novafonen varje dag i 2-3 veckor där hon ömmade. Sen varannan dag under säsongen. Det där med varannan dag får jag se hur ofta det blir beroende på när det är tävling, då jag antar det är karens på det eftersom det är typ som massage :)

Han avslutade med att säga att hon är inte direkt sämre. :) Så det var ju skönt att höra! Ska kanske köra igång vattentrask med henne för att stärka upp sätesmusklerna och se om det kan hjälpa henne med smärtlindring vid länden med mer muskler där. :) Ska se om jag kör en provomgång redan i september. Man kör då två ggr i veckan i 5 veckor, utvärderar och troligtvis kan man då underhålla med en gång i veckan. :) Sen "laddar man upp" inför säsongen med en intensiv start igen. :)

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0