Gårdagens och dagens träning

Glömde blogga om träningen igår. En liten snabb sammanfattning bara. Vi körde igenom alla momenten och hon gick väldigt bra! Enda problemet var rutan där det var en schäfer som började skälla när jag skulle skicka iväg henne. Vilket gjorde att hon hade fokus på den istället för att lyssna (än mindre kolla åt rutan) på mitt kommando. :/ Provade två ggr och sen ställde vi upp igen. Fortfarande med fokus på den skällande schäfern tyvärr. Men till slut så fick jag ut henne till rutan och då massa beröm! Hon har ju lite svårt för när hundar sätter igång och börja skälla. Hon funderar oftast på vad är det för läskigt nu då. Men det var bra gjort av henne att ta sig ut till slut! :D
 
Idag då, träning igen. I massa regn. Usch och fy, men Sting bryr sig inte. Utan jobbar på riktigt bra!
 
Fritt följ: Körde på väldigt länge och väldigt ojämnt mellan belöningen, ibland ofta och ibland lång tid utan belöning. En hel del långa sträckor, och även då i långsamma samt språng marschen. Riktigt riktigt duktig! FULL fokus på mig. Såå kul! :D
Rutan: Direkt ut på 1a kommandon, men ingen störning av skällande hund idag! :) Dock så stannade hon innan mitt kommando! Visserligen i rutan, men risken är att hon stannar precis innanför banden. Så det blev bra träning på omdirigering, som hon tog jättebra! :)
Hopp apport: Först någon gång själva och det gick bra, sen bad jag Susanne om kommendering och hon gjorde det lika bra då! :)
Vittring: Susanne kommenderade även här och hon letade lugnt och fint, men det var svårt att välja. Hade inte hållt i den så länge, visserligen hade den legat i korgen. Men mindre lukt på ändå tror jag. Så när hon kom in med rätt utan tugg så var det massa belöning! :D Såå duktig!
 
Det var dom momenten vi körde idag. Imorn ska jag köra ett sista pass innan resan och då blir det troligtvis gruppmomenten, sen självklart fritt följ, sättande, inkallning, metall och fjärren! Tänkte inte nöta mer på apport och vittring när hon gjorde så fint idag! Mest fokus imorn på inkallningen! Sen får hon vila några dagar när jag är borta. :) Ska bli intressant att se hur den här typen av uppladdning funkar för henne. Blir agility KM på torsdag och tävlingen är sen på lördag! :) Då ska vi även tävla heelwork.
 
Tjingeling!

Träning idag igen

Vi åkte till klubben idag igen för träning. Även Susanne och Guiness kom dit.
 
Först lydnad med Sting.
 
Sitt i grupp - Guiness fick köra platsliggning och Sting sitt i grupp. Jag gick och gömde mig. Strax innan 1min skulle Sting börja klia sig... bläh! Inte okej, så sa till henne och vi gjorde om. Då fick hon sitta 1,5min och var duktig! :)
Fritt följ - Fortsätter ha bra attityd! :) Går på riktigt bra.
Zätat - Så duktig så! :D Dock så lägger hon sig ner på sidan när jag rundar henne under liggandet. Så det är ju synd, får träna mer stadga i det. För hon lägger sig rakt ner när jag lägger henne och sen viker hon ner liksom när jag går förbi.
Inkallning m. ställande - Bättre! Skönt att det går åt rätt håll nu! :D
Fjärr - Körde bara ligg - sitt och belöning, för att belöna upp första skiftet eftersom hon gärna ligger kvar. Så nu blir det ändring. Inga extra kommandon, utan lyssnar hon inte gör vi om från start.
 
Dizze fick också träna lite, det blev lite fot och inkallning. :) Bättre än igår, men inte helt pepp än. Sen vet jag ju iofs inte hur han brukar vara i vanliga fall. Sting är ju mindre och lättare. ;) Så han kanske är sitt vanliga men när jag jämför med Sting så blir han seg.
 
Avslutade med agility med Guiness. Fiiint slalom och gunga! Bättre kontaktfält på balans och a-hinder tycker jag än igår, även om han slarvade lite ibland. :) Bara träna vidare så det sitter snart. :)
 
Nu ska jag ta och äta lite lunch och sen fortsätta uppdateringen av briardresultat.
 
Tjingeling!

Bra träning!

Var till klubben nu i em och tränade Sting, Dizze å Guiness. :)
 
Började med Sting och körde några moment:
 
Fritt följ: Wihoo! Vilket fokus! Idag fokus på längre sträckor, även i långsamma marschen, utan belöning. Så duktig såå! Lite vändningar, stegförflyttningar och även språng marsch. Körde även massor med tempoväxlingar med korta avstånd mellan växlingarna, och hon var riktigt duktig! :)
Inkallning: Börjar få tillbaka ett bra ställande! Tränar mycket på kort avstånd för att hon ska börja lyssna på rösten igen. Testade något längre avstånd idag och det gick också bra. Vi fortsätter traggla. ;)
Hopp apport: Bra! :D
 
Sen lite vila för Sting och försökte lite lydnad med Dizze. Men han var inte riktigt på g än. Men lekte gjorde han med mig i alla fall! Så några korta inkallningar och lek blev det idag.
 
Så bytte jag till Sting igen och körde några moment till:
 
Rutan: Började med ett vanligt skick (klass 3). Gick jättebra. Sen ställde jag ut henne vid konen och gick iväg 5m första gången och skickade iväg henne som i eliten. Har ju inget konskick än och vill inte lära in det innan vi har sista första priset. Hon tog något steg mot mig innan hon satte av i full fart mot rutan. Riiiktigt duktig! Körde sen två skick från 10m från konen och bägge gånger gör hon en liten lov mot mig, men så sätter hon fart mot rutan och hamnar mitt i i alla fall. :) Så duktig så! Kul att se att hon har himla bra fart ut trots att vi gör flera ggr! :D Sen byter vi och kör så jag skickar åt höger till rutan. Första gången blir loven lite större och hon går in från högersidan på rutan. Men in i rutan kom hon! Sista skicket gör hon ingen lov utan direkt mot rutan! :D Duktiga duktiga hund! <3
Vittring: Lite uppe i varv, men då är det bra att träna. Susanne lägger ut åt oss. Jag håller bara en kortare stund, vet inte hur länge. Men längre än vad det är i eliten, men mycket kortare än vad det är i klass 3. Måste ju börja träna att hålla kortare tid. Visst, den har legat i träningskorgen, men ändå. Hon tog i alla fall rätt. Struntar i fotpositionen första skicket och berömmer henne. Andra skicket gör jag DK med handen bara, men fint in i fot och utan tugg! :)
 
Det är så himla kul att hon har sån glädje och attityd. När jag sa att nu är vi klara kollade hon på mig som om hon svarade emot: "nej det är vi inte, träna meeera" <3 Gullehund! Och då är bästa stället att avbryta träningen på så hon behåller den glada attityden.
 
Men träningen var inte helt färdig än, jag skulle köra lite agility med Guiness först. Fokus på kontaktfält! Började med a-hindret och hade godisskålen med godis i. Som vanligt gör han det kanonbra. :) Sen testar jag att ta bort godiset och ger honom direkt när han kommer ner i godisskålen. Börjar sen ge från min hand. I slutet av passet så tar jag faktiskt bort skålen för att se hans reaktion. Men han gör precis som innan, kanonfiiint! :D Wooow! Tror vi är på g att lösa detta snart! Vi ska köra tisdag och onsdag också, så att det blir lite mängdträning på kontaktfält.
Sen körde vi balansen också. Han har ju inget direkt sug till locket. Så kom på att varför inte testa matskål här också. Så ställde dit matskålen istället och fick MYCKET bättre resultat! Så det ska vi absolut fortsätta med! :D
 
Dizze fick avsluta med att leka lite på agilitybanan. Tunnlar och hopp gick bra, testade även däcket. :) Agility var kul tyckte han!
 
Nu ska jag ta och rensa min garderob, se om jag ska slänga några kläder. Men dels rensa upp. Allt ligger lite huller om buller efter att man letat. :) Senare ska jag iväg till stallet. :)
 
Tjingeling!

Tävlingar ons, lörd å sönd

Får bli en liten snabbgenomgång om hur det gått på tävlingarna i veckan. :) Tänkte försöka komma i säng snart faktiskt, trots att jag är ledig till torsdag 6/9 och kan sova ut. Men har massa sömn att ta igen känner jag! Varför är jag ledig då? Jo, för jag är hundvakt åt Dizze en vecka nu och på söndag åker jag, mamma å hennes kompis Karin iväg till London! :D wohoo! Hoppas verkligen att mina öron pallar flygresan (ska använda öronproppar som tryckutjämnar).
 
Första tävlingen den här veckan var i onsdags kväll. Ett regnigt DM i agility på Väsby BK. Flera valde att stryka sig till hoppklassen. Men vi var kvar. Guiness fick dubbeldisk, ganska så flamsig. Agilityklassen blir han ofta det eftersom KF inte sitter ordentligt. Så det blir ju alltid knas där. Hoppklassen var en ganska lätt bana, men väldigt snabb. Så då blev det svårt för Guiness som sprang på som en tok och tog fel hinder. Sting sprang förbi hinder nr 1 i agilityklassen... annars ett bra lopp. :) I hoppklassen gjorde hon en fin nolla! Men så får jag veta att våran tid tyvärr inte blev tagen. Så då fick vi omlopp! Men vad göör vi?! Jo, vi sätter ytterliggare en nolla! :D Wihoo! Dock något tidsfel (0,53). Men vi hamnar på en 8onde placering totalt. Hade hon inte sprungit förbi första hindret hade vi kommit 4a, så då tycker jag 8a är bättre, annars preciis utanför pallplats liksom. ;)
 
Guiness agilitylopp:
 
 
Stings agilitylopp:
 
 
Igår var andra tävlingsdagen och då åkte vi till Haninge BK för att tävla rallylydnad. Gick inte alls bra! 54p slutade vi på. Snurr under gång strulade jättemycket och vi tappade då även fokus. Tyvärr. :/ Men man måste väl ha några dåliga resultat också. ;) haha!
 
Rallylydnad på Haninge:
 
 
Idag var det dags för två nya försök på rallylydnadsplanen. Men pga åskoväder som kom efter lunch körde vi bara en start. Kändes inte värt att vara kvar och testa när jag vet hur rädd hon blir av åskan. Som tur var fick vi ihop hela 95p på första starten så det kändes skönt! För då blev vi uppflyttade och Sting fick sin 4e titel för i år: RLD F! :) Så duktig såå! <3
 
Rallylydnad Skarpnäck HU, på SSBK:
 
 
Nu ska det skickas in diplomansökan. Ska även kolla var diplomansökan för Htm1 tagit vägen... :S Men det får jag ta en annan dag, nu har klockan redan börjat ticka iväg. Ska sova nu. Hoppas Dizze också får en lugnare natt. Han har i alla fall kommit mer till ro under eftermiddagen och sover nu utan att flåsa. Så det känns skönt! :) Han är lugn och avslappnad nu.
 
God natt!

Lydnad och agilityträning + kursstart

Efter jobbet idag åkte jag till klubben igen. Körde lite lydnad med Sting, och agility med Guiness.
 
Fritt följ: Samma som igår, bra attityd även idag. Körde mer längre sträckor idag också. Men det gick bra!
Inkallning m ställande: Många korta inkallningar, gick bra. :) Just för att få henne att lyssna och inte bara gå på kroppen.
Hopp apport: Bra. :) Pigg å glad. Bra gripande.
Metallapport: Som vanligt. ;)
 
Körde inte så mycket mera, vill inte tjata ut henne totalt ;) Och imorn ska hon först simma på morgonen och sen tävla agility DM på kvällen, så tog det lite lugnt idag.
 
Guiness fick köra lite blandat i en dubbelbox som stog uppe. Sen tränade jag även på att kunna skicka ut på raka tunnlar fast vi står nästan vid den andra öppningen. Så att man typ skickar runt honom. :) Det gick bra. Slalom riktigt bra! Kunde springa före och göra framförbyte. Även bakombyten funkade och att jag var kvar i starten. Utmanade honom lite alltså. Gungan gick bra! Kontaktfält på balansen går sådär. Men om jag säger till honom i rätt ögonblick kan jag få till en liten halvhalt så han får en tass på kontaktfältet ;) A-hindret kör vi med godisskål nere och det går bättre! Han håller sig rak i stoppet istället för att rumpan halkar av åt sidan! :)
 
Känns bra med Guiness inför imorgon kväll, bara hoppas att det håller i sig även imorn.
 
Hade även kursstart för agility nybörjare ikväll. Det gick bra, ska bli kul och se hur dom här kommer utvecklas.Har bland annat en 8-årig liten tjej med en Jack Russeltik på 5 år. Dom var jättegulliga och duktiga. :)
 
Nu måste jag sova! Är grymt trött efter en dag i full rulle - som vanligt med andra ord! ;)
 
Tjingeling!

Träning efter jobbet

Efter jobbet åkte jag och Sting direkt till klubben för att träna lydnad och sen skulle Susanne komma med Guiness också så vi kunde köra agility inför onsdagens DM. :)
 
Sitt i "grupp" - Körde sittandet dolt idag, 1,5min och inga problem! :) Duuktig tjej!
Fritt följ - Bra attityd idag. Körde långsam och språng marsch även i vändningar och vinklar. :) Jättebra!
Stå, sitt, ligg u. marsch - Körde inte momentet utan bara ordförståelse på skiftena. Det gick bra! :)
Inkallning - Bra fart och bra stopp, inte så stort handtecken! :) Vi är nog på väg tillbaka snart.
Rutan - Jättebra fart ut! Avslutade med ställandet bara. Andra gången ställde jag upp henne vid konen, och gick själv ca 5m ifrån som om jag skulle skickat till kon först. Skickade därifrån till rutan och samma underbara tryck i galoppen ut till rutan! :D Så duktig!
Hopp apport - BRA!
Metallen - Bra, trav in som vanligt bara.
Vittring - Haha! Susanne la ut åt oss och ställde sig några meter snett framför mig på min vänstra sida. Sting sprang till henne md pinnen istället för till mig. Släppte den där, men så sa jag Sting och hon kom till mig och släppte den, jag stog bara stilla och så tog hon upp den! :) Men inte ett enda tugg! :D Wihooo!
 
Hon var så himla pigg och glad igenom alla momenten idag! Himla roligt! Nöjd med henne. Sen körde jag agility med Guiness. Byggde upp kombinationen vi hade på agilitylägrets första dag. :) Och fick det sen på film också. Han gick jättebra! Körde även slalom, gungan, A-hinder och balans vid sidan om och allt gick faktiskt bra! Balans och A-hinder är ju inte klockrent än då. Men det gick bra ändå. Gungan och slalom riktigt fina!
 
Här är filmen på Guiness. :)
 
 
Nu ska jag nog ta och sova, tror inte det var något mer viktigt jag skulle göra ikväll. Känns som att det är mycket småsaker att fixa nu. Men nästa vecka är jag ledig för jag ska vara hundvakt åt Dizze, och sen åker vi till London i fyra dagar. Ska bli sååå skönt att få lite ledigt. Har ju knappt haft en ledig stund i sommar. Haha! Visst i London blir det full rulle, men nästa vecka. Då ska jag ta det lugnt! :D Sooova länge, träna hundarna och bara vara. Längtar!
 
God natt!

Agilitytävling Märsta-Sigtuna BK

Igår åkte jag, Sting, Enya och Sydney till Märsta-Sigtuna BK för att tävla agility och hoppklass 3. Det var ganska lätta banor för att vara klass 3 tycker jag. Men lyckades ändå diska mig på ett klantigt sätt i hoppklassen. Men jag var inte MED riktigt, kändes inte så noggrant liksom. Men till agilityklassen bestämde jag mig för att vi skulle i mål. Vilket vi också gjorde, men med en rivning. Hon river sällan! Men den här gången stog jag typ mitt för hennes väg, stackars hund! Plus typ 5 tidsfel. Men jag är nöjd ändå! Hon tog muren utan att tveka! :D
 
Hopploppet:
 
 
Agilityloppet:
 
 
Nu laddar vi om till agility DM på onsdagkväll! :) Då är det skärpning matte och jobba NOGA hela tiden! Då ska även Guiness få köra. :)
 
Tjingeling!

Freestyletävling SSBK

Tidigt imorse, klockan 7, åkte jag och Sting mot SSBK för att tävla freestyleklass 1 och debutera heelwork to music klass 2. Det började med freestylen, och redan på uppvärmningen så skällde hon inget! Under själva programet sen så skällde hon kanske 2ggr men ingen låsning och hon jobbade annars på väldigt bra och det kändes bra! Och för en gångs skull räckte poängen!! Vi fick uppflyttningspoäng, fick då äntligen hennes freestylediplom! Vi kom på en 2a plats och kvalade därmed till Agria Freestyle Cup final! Som såklart detta år (eller nästa blir det) går på My Dog! Tyyypiskt! När vi till slut kvalar så går den inte på Stora Stockholm... Jaja, kul att ha kvalat i alla fall, får se till att åka ner också om datumen passar! Kanske ställa då också. Blir i så fall första gången på My Dog för oss! :)
 
Sen var det låååång väntan, ca 4,5 timme, innan det var dags för heelworken. Det hade hunnit blivit riktigt varmt och framför allt kvavt som tusan så Sting var inte alls med på noterna. Vi kämpade på, men bra gick det inte tyvärr. Men förstår henne också. :) Men hon hade gjort så bra ifrån sig i freestyleklassen så det räcker för mig! Det var där det kändes viktigast. För nu ska vi bara tävla finalen som är på My Dog 2013 och sen bara heelwork. Eftersom hon skäller så mycket är jag otaggad på freestylen där hon får mest skall. Så vi lägger det bakom oss. :) Känns skönt!
 
Film från freestyleklassen:
 
 
Film från heelworkklassen:
 
 
En bild på min duktiga vovve med två nya rosetter. :)
 
 
Bara i år så har Sting samlat på sig tre nya titlar och jag hoppas att två till ska komma (RLD F lär komma nästa helg och sen så kämpar vi mot LP3 i år också). Efter dagens diplom heter hon numera LP1 LP2 RLD N HTM 1 FD 1 Don Fido's Soulsting. <3 Bästa hunden!
 
Imorn ska vi till Märsta och tävla agility! :) Hoppas hon är mer taggad på det än vad hon var i heelworkklassen idag ;)
 
Tjingeling!

Träning idag

Åkte direkt till klubben efter jobbet för att träna lydnad med Sting och lite agility med Guiness. Blev massa blandat med Sting idag, mellan momenten lite heelwork/rallylydnad. ;)
 
Fritt följ: Duuuktig! Massa belöning, körde även språng och långsam marsch i svängar, inför eliten liksom. ;) För nu är vi ju ytterliggare ett steg närmare!
Sitt, ligg, stå u gång: Körde zätat idag. Jag var nog dock lite slarvig vid ligg, för hon satte sig. Men jätteduktig annars, på återgångar och "upptag" till fot igen. :) Ganska kul moment ändå tycker jag. :)
Inkallning: Körde bara korta inkallningar med ställande, utan handtecken. Riktigt bra! Avslutade med några lägganden också. Även det bra.
Hopp apport: Duktig! Inget tugg, sen testade jag att kasta snett. Jättesnett! Haha! Men det blev tokigt tyckte hon, varför hoppa? ;) Men så snett som jag kastade har jag aldrig tidigare kastat. Så det ska väl inte ens hända.
Fjärr: Jaa, ibland bra, ibland mindre bra. Nu gjorde hon i alla fall första skiftet (sitt) på första kommando - varje gång! Med sitt - stå, nej då satt hon kvar. Testade att länga avståndet. Tror inte det gör någon större skillnad, utan hon var bara dryg ;) Vi tränade vidare.
 
Fler moment ut eliten ska så småningom börja tränas in lite mera. Men vill inte göra för mycket så 3an blir knas. :)
 
Pigg och glad idag! :) Avslutade med lite heelworkträning, tävling på lördag!
 
Med Guiness blev det fokus på a-hinder, balans, gunga och slalom. ;) Inga hoppkombinationer idag. Jättenöjd med gungan och slalom. Jag provocerade honom lite för att testa honom, sprang förbi honom i slalom och gjorde framförbyte och han gick klart! Någon gång missade han sista porten. Även a-hindret och balansen gick bra. Men det tar tid att få till det så som jag vill ha det... mutter!
 
Nu måste jag sova, upp jobba imorn igen!
 
Tjingeling!

Dubblerad lydnadstävling Västerås BK

Äntligen hemma! Återigen upp tidigt för att åka på tävling. Sen så fort jag kom hem duscha och åka vidare till Södertälje där vi var ett gäng som skulle käka middag, bland annat pappa och Bettan för att fira dom som fyllt  och dom som fyller, ett litetuppsamlingsfirande alltså. Det var på en kinarestaurang med buffé riktigt gott! :) Så kom hem nu då, och det får bli en snabb blogg och sen sängen. Har inte kommit i säng så tidigt jag skulle velat på hela den här veckan, och speciellt inte igår, 5,5h timme sömn i natt och har varit uppe sen 6 imorse. Lite trött! Men så är det när man börjat jobba och sen har tävlingar lörd OCH sönd! ;) Sovmornarna får vänta.
 
Men åter till tävlingen då, det var alltså en dubblerad tävling där det var två starter på en dag och även en liten lagtävling. Jag och Sting var med i ett lag och det slutade på en 2a plats av 3 startande lag. :) Lite kul. Men inga priser förutom till det vinnande laget, lite trist.
 
Förmiddagen
Ska först berätta att precis innan vi skulle in på plan så small det till någonstans. Sting blev såklart rädd och jag sa att jag inte kunde köra och snälla Carola M pratade med domaren och frågade om jag kunde starta sist, och dom andra tävlandena var så snälla och gick med på det! Såå himla snällt! :) Kändes som att hon släppte det hyffsat snabbt ändå och när det var våran tur var det som bortblåst. :)
 
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 7,5p - Håller ej position, sätter sig ej vid halt - Kändes inte så bra vissa partier, kändes snällt med betyget vi fick. Men tja, hyffsat med var hon väl, men inte riktigt däär.
Sättande u. gång: 8,5p - Något segt
Inkallning m. ställande: 8p - Segt avslut, DK - I och med att hon dom senaste passen inte stannat så la jag in handtecken för att i alla fall rädda momentet, och hon gjorde då ett jättefint ställande! Men så går hon RUNT mig vid ingången.... :S Whaaat?! Haha! Knäppis.
Rutan: 8,5p - Segt läggande i rutan - Hon låg faktiskt lite utanför! ;) Men det verkade han inte ge avdrag på. Men bra fart ut till rutan, men vid ställandet och läggandet var hon seg.
Hopp apport: 7,5p - Tugg, DK - Försökte hjälpa henne att inte tugga genom att ta ut armen lite. Men hjälpte inte så mycket.
Metallen: 9p - Tvekar något vid apporten - Hmm, inget om farten. Men det var trav in, fiiin ingång iaf! :)
Vittring: 10p - Whaaaaat?! TIO poäng!!?? Jag gjorde ju världens DK. Hade händer nere när jag skickade iväg henne, och sen när hon kom mot mig tog jag upp dom båda i brösthöjd och sen den vänstra handen ner för att hjälpa henne in. Men inte ett enda tugg kom det!!! :D JIPPPII! Första gången på tävling som det inte är tugg på vittringen, visst med hjälp. Men domaren verkade inte lägga märke till det, och om han nu skulle dragit skulle jag tagit det bara för att få henne att bryta mönstret med att tugga. :D
Fjärren: 7p - Flera DK, flyttar sig framåt - Men hon kom inte till mig! :D
Helhet: 8p
Totalt: 270p, 1a pris (nr2) och klassvinst!! :D Woooow vilka poäng!! Älskade älskade hund! Du är bara såå bäst! Så himla kul att inte bara vara preciiis över! Bara ett kvar sen kör vi mot eliten! Så ska verkligen försöka komma ut i höst och tävla lydnad så vi har en liten chans i alla fall! UNDERBART!
 
Eftermiddagen
Innan tävlingarna på em blev det inte riktigt rätt uppladdning, hon var uppe vid klubbstugan med oss i väntan på prisutdelning i 1,5h! Jag trodde den skulle ske rätt så snart därför tog jag ju med henne. Så hon hann bara vila ca 15-20min i buren innan det var dags, och så var det varmt! Så hon var trött å seg i kolan, men jobbade på helt okej ändå!
 
Sitt i grupp: 0p - Lägger sig - Hon började klia sig på bakbenet och då la hon sig ju.
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 6,5p - Tränger i vänster, sent sättande, sitter snett, luftigt, DK - Helt klart inte riktigt med lika bra som förra starten.
Sättande u. gång: 0p - Står
Inkallning m. ställande: 6,5p - DK med handen och sättande - Använde handtecken även här och hon gick även runt denna gång! :S Skuumt, satte sig inte heller direkt då.
Rutan: 8p - Sent läggande, lyssnar inte på "stanna" - Faktiskt samma som under fm start. Låg lite utanför och var seg på kommandona.
Hopp apport: 6,5p - Tugg, sitter snett - Här var det lite mera tugg än förra gången, satte sig till och med snett bakom mig! :/
Metallen: 8p - DK, tempo in - Fick säga apport två ggr då något ljud tog hennes uppmärksamhet tyvärr.
Vittring: 10p - Bra - IGEN?! :D Woow! Gjorde ju även samma typ av DK här... Konstigt.
Fjärren: 0p -Flyttar fram mer än sin egen längd - När det var stå så gick hon fram jättelångt, men sen gjorde hon skiftena där hon hamnade fint! :)
Helhet: 7,5p
Totalt: 180,5p, 0 pris och placerad näst sist. Haha! Allt eller inget typ. ;) Men det var ju som jag skrev inte så bra uppladdning och alldeles för varmt.
 
Vi fick ju inga priser till laget, men fick jättefina priser då vi kom etta! :) Det var jordgubbssylt, jordgubbssaft och någon jordgubbsdricka. Sen en liten handduk där det står "Till tassarna" på. :) Men det bästa! Det var en fotograf där, och vi fick presentkort för att ta en bild där och då (tur hon var torr!) och sen få en utskrift (20x30cm) på den! Jättekul pris, och värt 390:-! Längtar tills utskriften kommer, men fick bilden på mailen direkt för att kunna visa, såhär blev den:
 
 
Nu ska jag ju som sagt sova. Är så himla glad över 1a priset idag! Det var riktigt riktigt kul! :D
God natt!

Agilitytävling Tierp BK

Hyffsat tidigt imorse, kl 7, åkte jag och Sting och hämtade upp Susanne och Guiness för att åka till Tierp BK där jag och Guiness skulle tävla. Två agilityklasser var det idag. :)
 
Agilityklass 1 A
Gungan som nummer två, känns bra. Då kanske han inte får upp sån himla fart. Men hyffsat snabbt kommer han ändå, men gör ändå en bra gunga! :) Slalom efter och guh så fint! Jag väljer att inte störa honom och är i princip kvar i början, men han gör klart helt själv, ja ni får kolla på filmen. Tyvärr 5 fel på a-hindrets kontaktfält där han hoppar, beteendet är ju inte helt klart än. Sen fortsätter han gå bra och så kommer vi till balansen (näst sista hindret) där jag tyvärr glömmer säga balans och han springer förbi och hinner ta ett hopp på väg tillbaka. :/ Syyynd! Men ett helt okej kontaktfält gör han och vi kommer i mål med en disk men utan rivning! :D
 
Agilityklass 1 B
Blääääh! Det finns bra disk och dåliga disk, loppet innan var en bra disk, men i det här loppen blev det en riktigt riktigt dålig disk! Fy tusan, började redan på balansen tror jag, som var nr 2. Han hoppar kontaktfältet och vinklar mot mig, jag säger framåt och hoppas han i alla fall ska ta hindret som är framåt, men han ser ett annat och tar det. Så jag bestämmer mig för att prova ta honom på balansens KF och köra därifrån. Men får honom inte att lugna ner sig utan han bara hoppar kontaktfältet hela tiden (trots att han får gå upp från sidan....). Kör vidare och jaa, jag kan bara säga att det blir kaos hela hela tiden, så när han inte gör slalom (som var tredje sista hindret) så går vi av plan, väl utanför planen lyfter jag upp honom och bär honom till mål för att ta kopplet. Det var ingen hjärna eller hörsel, bara spring i benen... Skiiitlopp helt enkelt! Jaja, bara att komma igen nästa gång. Träna vidare helt enkelt.
 
Filmen från Ag B får ni inte se, men här är filmen från Ag A! :)
 
 
Imorn ska jag och Sting tävla lydnadsklass 3 x2 i Västerås, kan bli spännande då hon när vi tränade fjärren idag kom till mig igen i början... Jaja, det går om det går helt enkelt. :)
 
Nu ska jag umgås med Sophie som är här! :)
 
Tjingeling!

Jobb, träning, ridning...

Var några dagar sen jag bloggade nu. Började jobba i måndags och en arbetsvecka har nu gått. Tycker det har flytit på bra, haft helt okej väder hela veckan faktiskt! Bara en eftermiddag som regnet öste ner... Mutter! Men tur det var eftermiddagen i alla fall, för då skulle man ju ändå hem sen.
 
I tisdags åkte jag till klubben efter jobbet för att jag tänkte träna Sting, men då var det något som small någonstans, så nej det var bara att åka hem igen. Inte nog med det så märkte jag att jag fått jättemycket utslag som var ganska så stora. Såg ut som om jag bränt mig på brännässlor typ, så misstänker att det kan ha varit nässelfeber. Dom var borta till onsdag morgon men kom tillbaka på kvällen... :S Har inte fått varken igår eller idag, vet inte vad det kan ha varit. För någon form av allergireaktion är det ju... Får se om och när det kommer tillbaka om jag ska gå vidare med det. Kliade som tusan gjorde det, men annars inget konstigt.
 
Red Damien i måndags, linade honom i onsdags och red idag. Han har gått jättebra alla passen! :D Såå duktig! Jättekul med sånna framsteg. Börjar kunna jobba lite i galoppen istället för att bara behöva rusa iväg för att orka hålla galoppen ens. Wihooo!
 
Sting har haft en rätt "slö" vecka, det har bara varit promenader i princip. Går en lite längre på morgonen (beroende på när jag kommer upp) och så en promenad på lunchen och så på eftermiddagen hemma. :) Men idag så plockade vi upp Susanne och Guiness när jag kommit hem för att åka och träna på klubben. Lydnadstävling på söndag och har inte kört något alls på en vecka.
 
Sittande: Strax över 1min, kollade runt lite men satt kvar. :)
Platsliggning: Strax över 3min, tror hon vred sig något, men då hade hon Guiness å Susanne som störning snett bakom när dom tränade. :) Men kvar låg hon i alla fall! La sig och satte sig på första kommandona också.
Fritt följ: Riktigt bra attityd idag! :D Wihoo! Gick så fint så fint!
Nu började det regna litegranna.... men det övergick ganska så snart till ösregn, det var som att stå i en dusch, men vi fortsatte ändå såklart! :)
Sättande u gång: Bra! :)
Inkallning m ställande: Buhuuu! :'( Hennes fina ställande är som bortblåst... om jag inte använder handtecken samtidigt, så det får väl bli något sånt nu till helgen så får vi kämpa vidare, blääh så trist, den som var så fin! Vet inte om det kan ha att göra med att jag någon gång belönade upp farten sista sträckan mot mig med bollen, om det kan vara så enkelt. Men man tycker att hon borde glömt det nu. ;)
Rutan: Bra! :) Men går tyvärr fram några steg när hon lägger sig. Hm, kom på nu att jag körde ju ingen inkallning. Avslutade med läggandet. Jaja, det funkar nog. Och om inte, ja då gör det inte det. Haha! ;)
Hopp apport: BRA! Så fint så! La ut godis i skålen precis innan, så sa fot vid ingången då hon säkert annars skulle sprungit till skålen. Men inget tugg!
Metallen: Wihoo! Första gången peppade jag henne lite och hon galopperade faktiskt lite med den! :D Andra gången kastade jag inte lika långt och då blev det bara trav in. Men bra ingång!
Vittring: Gjorde två ggr, hjälp vid tillbakagången, första gången släppte hon den och andra gången gjorde hon hela jättefint! :)
Fjärr: Gaaah! Jag blir galen! Vid stå har hon fått för sig att hon ska komma till mig. Så fjärren kämpade vi på mycket med idag för att få till rätt skifte direkt i alla fall. ;) Gick bra mot slutet och hon gjorde till och med skiftena med hyffsat bra teknik! :D Hon ska bara lyssna och göra som jag säger.... svårt! ;)
 
Är nöjd med henne! Trots ösregn jobbade hon på så bra så bra! Nästan så jag önskar ösregn till oss på söndag, För hon går verkligen kanonbra i regn - alltid! :D Ja, förutom när det åskar samtidigt. Haha! ;)
 
Men nu ska jag sova, min plan att sova tidigt idag sprack rätt så rejält i och med att jag inte kom iväg till stallet förrän 20.30. ;) Så har ätit min middag för en liten stund sen. Men men... Det jobbiga blir imorn, då ska jag upp tidigt trots att det är lördag, då jag och Guiness ska tävla agility i Tierp. Tränade honom lite idag också. Och tur var väl det! För han var helt galen! Lyssnade inte alls och var allmänt knäpp, så han fick köra en hel del för att skärpa till sig. Men sen lyssnade han bra! Gungan gjorde han bra, och balansen ok, A-hindret gick sådääär. Men men, det återstår att se hur det går imorn. :)
 
God natt!

Lite bilder

Glömt visa den här bilden från agilitylägret... När såg ni senaste en sån här? ;) Hahaha! Inte för att det fanns en telefon i, men i alla fall! Gillar hur himlen speglar sig i glaset också.
 
 
Var ute med Sting en stund på tomten och lekte lite, hade tänkte försöka mig på att klicka igen. Men nej, återigen inser jag att jag och klicker funkar inte riktigt ;) Haha! Ha koll på när hunden gör rätt, klicka, berömma och ge godis.. Njäe! Då är det en sak för mycket för mig. Vi klarar oss bra med bara "bra!" och godis ;) Belönade lite när hon slickade sig runt munnen och så lite fot och htm träning. Resultatet av bilden bredvid tror jag började med att hon självmant nosade på klickern som låg bredvid när jag satt i gräset. Kom då på att jag kunde ju testa om hon ville ge mig den. ;) Och jajjmän! Så duktig så! En klicker behöver alltså inte bara användas till det den är byggd för. Här har hon hämtat den och kommit in i fot. <3
 
 
Och så en annan mysig bild på bästa Sting <3
 
 
Får se vad vi hittar på nu, ska nog börja fixa lite briardresultat, kanske hinner klart innan maten, beror ju på hur många som skickat in och hur mycket per person. :)
 
Tjingeling!

Agilitytävling Västerås BK

Idag åkte jag, Guiness och Sting till Västerås BK där jag och Guiness skulle tävla agility. Sting fick vara med och träna lite lydnad när jag inte var upptagen med tävlingen. :) Hon var så duktig så och jobbade på med bra attityd, körde bara fotgående, inkallning, apport och sättande. Men allt gick bra. :)
 
Tävlingen då, jo vi började med hoppklass idag och det kändes som en bra bana, men allt kan ju hända med Guinesss. ;) Men idag satt det nästan hela vägen! 5 fel slutade vi på, en rivning blev det nämligen. Surt, men jag är sååå nöjd! Tiden var bra, hade räckt till en andra plats utan rivningen. :)
 
Sen var det agilityklassen och alla balanshinder var med idag. Här kom vi i mål!! :D Wihoooo! Dock ned 15,87 fel då han rev ett hinder, gick ur slalom en port för tidigt och när vi gjorde om slalom tog han fel ingång, så vi tappade då även lite tid. Men himla kul att komma runt och det kändes bra! Visst kontaktfälten sitter ju inte helt, men jag lyckades plocka ner honom på kontaktfälten. Gungan var bra i alla fall! :D
 
Alltså inte något diskat lopp idag! Bästa han gjort hittills, och bättre ska det bli! :) Är så nöjd med honom den här helgen. Det där lägret var kanonbra verkligen, för nu kommer resultat efter det. Ska kolla upp tävlingar för september nu och se vart vi ska åka. För nu i augusti är det bara nästa lördag kvar för honom, nej just det. Vi har DM också den 22 augusti. :) Men det är bra att vi har lite tid att träna då.
 
Här kommer filmerna. Först hoppklass:
 
 
Agilityklass:
 
 
Imorn börjar jag jobba! :D Fått jobb på hunddagiset där jag hade praktik förra hösten. :) Har jobb där fram till årsskiftet, sen kommer lilla valpen så då kan jag inte jobba kvar eftersom valpen inte kan vara på dagis så tidigt. :) Så det känns som en bra lösning eftersom jag själv inte vet hur min rygg och nacke är på vintern om jag ens skulle kunna jobba med hunddagis då.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på hoppningen från OS. :)
 
Tjingeling!

Agilitytävling Roslagen HU

Då har jag och Guiness varit ute på tävlingsbanan efter ett uppehåll därifrån. Är mycket nöjd med hoppklassen! Tyvärr fick han en rivning och senare i banan vände han i en tunnel och hoppade det hindret där jag var redo att ta emot honom vid. Så disk alltså. Men är riktigt nöjd då jag gjorde så som jag planerat och han klarade slalom direkt! :) Även nöjd med den tajta fina sväng han fick på tunneln i början, innan oxern.
 
Agilityklassen var mer flams i. Började med en sjuukt svår slalomingång. Tyvärr så får vi inte till starten riktigt som jag tänkt mig. Sen blir det full rulle. Gungan tog han inte riktigt som jag ville, men åkte till klubben på väg hem och han hade inte blivit rädd för den! A-hindret sprang han förbi. Sen samlade jag ihop honom, stannade honom och började "om" mitt i banan och slutet satt superfint! :)
 
Här kommer filmerna, först hoppklass:
 
 
Agilityklass:
 
 
Imorn tävlar vi igen, denna gång i Västerås. Han sover över här för att jag ska slippa åka hem till honom tidigt imorn igen, hans husse skulle nämligen iväg på något ikväll så skulle väl bli sent. Så då är det skönt för honom att slippa gå upp tidigt för att lämna iväg honom. :)
 
Ska taoch gå en sväng med hundarna nu. Tjingeling!

Agilityläger dag 3

Så var lägret slut! Sista dagen idag innebar träningstävling på eftermiddagen, och innan det föreläsning i tävlingspsykologi. Mycket nyttigt! :) Man plockar alltid till sig något nytt. Mitt nya motto är att man hinner det man vill! Jag ska inte fega! Våga satsa! Tror det är något som vi blivit drillade till under dessa tre dagar. :) Nu ska det fortsätta tränas på svängar och kontaktfält. Fick med alla banor och kombinationer vi gjort, kanon! För då ska jag bygga upp delar och träna på dessa så det blir perfekt!
 
Sting fick köra hoppklassen idag på träningstävlingen så hon fick avsluta med något extra kul. :) Så här kommer filmer på dom.
 
STING:
 
 
GUINESS:
 
 
Jag är jättenöjd med Guiness utveckling, visst här blir det två disk. Men jag är nöjd ändå för vissa delar är verkligen bra, speciellt slutet i hoppklassen! Ååh så snyggt och jag hann med mitt blindbyte! :D
 
Imorn kör vi ett kort pass för att repetera gungan främst. Sen är det tävling lördag och söndag! ;) Snacka om agilityvecka! Och iom att man sprungit som en blådåre i tre dagar nu är det ju nästan så man måste fortsätta! Känner att vi inte gjort lika mycket idag då faktiskt benen inte är helt slut. Men har inte haft någon träningsvärk öht! :D Så nu ska nog ut och springas... eller inte idag, men jag ska absolut komma igång! :D
 
Tjingeling!

Agilityläger dag 2

Då har vi haft ännu en dag på agilitybanan. Fast vi körde bara på förmiddagen, och grupp 2 på eftermiddagen. Så vi fick ledigt under eftermiddagen. Så då åkte jag, Sting å Guiness iväg till Örebro BK för att träffa Maria med Dizze så Sting och han fick träffa varandra, ska nämligen vara hundvakt till honom en vecka i slutet på augusti. :) Så blev även lite träning där.
 
Sen vidare till McDonalds för en McFlurry, muums! :) Men det var inte den snabbaste servicen, och när en liten kille på inlines kom fram till kassan och frågade om ett glas vatten svarade han som stog i kassan "Ja, 2kr". Stackars lilla killen hade ju inga pengar heller, man kan ju tycka att vatten borde vara gratis? Jag blev så paff och chockad att jag inte där och då tänkte att jag kunde gett honom 2kr, för det hade jag ju löst! Skamligt ju...
 
Sen tillbaka och umgås med mina stugvänner och sen äta god mat tillsammans med alla kursare. Mumsig mat har serverats alla fyra mål än så länge! :)
 
Träningen idag då? Guiness har varit jätteduktig, men jag har som vanligt inte gjort honom rättvisa. Men vi håller fortfarande på att köra ihop oss, och det går bättre! Jag måste lära mig tajma bättre å bättre. :) Men kan inte vara annat än NÖJD med honom! Imorn väntar först föreläsning i tävlingspsykologi och sen träningstävling. :)
 
På Örebro BK körde jag dom flesta moment med Sting, orkar inte gå in i detalj här nu idag. Så skippar det. Men det kändes bra på dom flesta grejor och på vittringen fick vi kommendering, och inget tugg! :) Höll händerna ihop vid magen. Men ändå! Hon tuggade ju på tävlingen trots att jag höll där, så har gått lite framåt ändå. Ska försöka hinna träna mera, tävling den 12e nämligen, t om två starter på en dag! :)
 
Här kommer en liten film från dagens övningar. :) Filmade mera idag.
 
 
God natt!

RSS 2.0