Lite träning

10 hostfria dagar här hemma! :D Hundarna är under igångsättning. Blev lite träning nu på em. Taggade hundar!

Pippi fick träna 2an apport och hopp. Samt lite 3ans hopp-apport samt börja klicka in till att ta metallen. Lite fjärr blev det också. Duktig tjej. Mycket energi ;) Prövade lite på hennes HtM program. Bra även där!

Sting körde jag metallapport och hopp-apport (jättelågt hinder). Duuuktig! :) Inget tugg på träapporten! Sen några sättande under gång - finfint! Efter det fjärr. Jättefina skiften. Testade sen även uppe på trappen. Så hon inte kunde gå fram. Hon förvånade mig då hon gjorde jättefina skiften där med! Annars brukar hon komma nära kanten ändå och sen bli tjurig för att det inte går att lägga sig för att kanten är där framme. Men så gjorde hon inte idag! WOOOOW! :D Hon kanske visar att hon verkligen vill träna och vara duktig efter vilan ;) Så ett roligt träningspass. Avslutade med lite freestylerörelser med henne också. :)

Kul att dom var så duktiga och taggade! :)

På väg framåt

6 hostfria dagar här hemma nu! :D Börjar sätta igång hundarna nu sakta. :) Har hittills idag gått 2 x 15min med dom var. Tar dom en och en nu... annars går det nog för vilt till plus att Pippi har glömt hur man går i koppel... ;) Skönt att komma igång igen i alla fall. Nu på sista svängen med Sting så fick hon träna lite också. Körde "dumzätat" men utan svängarna, testade om hon kunde hålla kvar positionen om jag rundade henne. Alla positioner gick jättebra! :D Fångade upp henne suuper till fotgåendet också! GRYMT! Sen så sittande "i grupp" i 2min drog jag till med. Vet inte om hon suttit så länge förut. Men men, hon satt som en staty heeela tiden! :D

Nu har hon kompenserat för förmiddagens katastrof-promenad där hon var dryg som tusan och vägra lyssna. Hahahaha!

Tjingeling!

Duktiga hundar + matte

Blev lite mer träning på fjärren idag med båda. Pippi fick börja träna in lite stå också. Men hon har en helt annan egen teknik, RÄTT teknik, självmant. Så det är jättekul! Hon gör så fina skiften. Bara få henne stabil så man kan öka avståndet! :)

Sting gjorde flera bra stå-sitt skiften. Men när jag hade kört för länge började hon slarva. Där måste JAG lära mig bryta i tid igen...

Avslutade sen med att lägga en dold platsliggning. Pippi hade ju redan fått haft tråkigt under stunden Sting träna fjärren, men men dold måste tränas också. La ner båda två, väldigt nära varandra blev det för det fanns inte så mycket plats där jag ville lägga dom ;) Gick och gömde mig i ett rum. 2min fick dom ligga, det längsta hittills för Pippi. Båda var tysta hela tiden. Så känns ju jättebra! Lugna som filbunkar liksom! Men blev väldigt chockad när jag kom tillbaka... Pippi låg med huvudet på golvet!!! :O Whaat liksom, vad hände? Hon verkligen slappnade av! Underbart!

Duktiga hundar. Längtar tills man kan köra gärnet igen!

Jag har varit riktigt duktig idag också. :) Den här dagen har känts riktigt lång och effektiv! Efter skolan (där det var föreläsning av en kille från hemvärnet) åkte jag och handlade på Willys (lite till Matilda som är sjuuuk) och sen vidare till brukshundsklubben för att hämta upp två svarta sopsäckar med massa burkar som skulle pantas. Såg att presseningen halvt blåst av från A-hindret, så i full storm försökte jag få fast den igen. Gick faktiskt till slut! Vidare sen till centrum för att panta burkarna och köpa hundmat. Sen förbi Matilda och lämna hennes mat och så hem. Klockan var ännu bara 12!? :O

Dags för lunchpaus och sen började jag röja i köket och plockade upp hundleksaker och plockade undan lite andra grejor runt om i huset. Vi får nämligen besök av kusinerna och en moster ikväll! Stannar över helgen. Så lite fint måste det ju vara. Vad gjorde jag sen då... Jo jag tror att jag dammsög. Någon gång gjorde jag det i alla fall! Har även städat och röjt i mitt rum. Någon gång på em åkte jag en tur ner till centrum igen för att hämta ut Pippis LP-diplom som kommit, samt skicka iväg ett paket till en kompis. På väg hem kastade jag återvinningsskräp.

Så har jag ju även tränat hundarna. Haha, som sagt. EFFEKTIV dag idag... Nu börjar den i alla fall lida mot sitt slut, även fast jag tvivlar på det då moster och kusinerna kommer vid 21-22 någon gång och då lär man ju vara uppe ett tag för att umgås. :)

Men nu hoppas jag att det snart är mat, för jag är hungrig!!

Tjingeling!

Kunde inte hålla mig längre!

Haha, Sting hostar på morgonen en host, och sen typ inget mer på hela dagen.. En aningens drygt!!

Men kunde inte hålla mig längre. Hundarna fick ett litet träningspass inne. Pippi fick testa lite mer på tricket "skäms". Med tofs runt nosen går det bra, utan tofs förstår hon ännu inte vad som förväntas av henne. Men kanske hon kan lära sig? ;)

Sting fick köra lite fjärr. Mest stå-sitt och sitt-stå. Hon gjorde faktiskt många riktigt fina bakåt-sitt! Så pass att jag vågade mig på att länga avståndet, och fortfarande lika bra! Var nog ute 7m iaf till slut! :O Vad hände? Haha! Hon var taggad iaf och längtat efter träning. Kanske hon fått smälta lite av momentet?

Sen la jag en platsliggning med båda hundarna. Gick och gömde mig ca 10-12m bort in i ett rum. Väntade 1 ½min och dom låg så fint såå! :D

Men jag vill göra mera... Hahaha! Men vet inte hur mycket man vågar anstränga Pippi nu. Tänkte om man anstränger henne mera kanske det bryter ut? Vet ju aldrig liksom. Så hon hålls också under vila.

Tjingeling!

Kennelhosta!

Jag tror Sting åkt på kennelhosta! :( SKIT också! Varför? :'( Hon hosta till EN gång innan morgonpromisen, men inget jag tänkte mer på. Någon gång kan dom ju bara hosta till. Gick ut en sväng och märkte inget. Hon flängde ju runt som hon brukar med Pippi. Men så nu för en stund sen, trots att hon bara legat, så hostade hon och det kom lite bubblor...! Så jag tror att det är kennelhosta, lika bra att tänka så.

Bara hoppas nu att Pippi slipper det och att Sting inte blir så himla sjuk. Båda två får ta det lugnt (Pippi för säkerhetsskull tänkte jag) och ridhusträningen idag blir såklart inte av. :(

Hoppas det är över snart, så man kan börja räkna den där 1mån karensen till tävling snart! Missar alla tre lydnadstävlingar jag och Sting skulle vara med på och Pippis korning är ju också bara att ställa in... Så nu blir det till att maila runt och be om pengarna tillbaka. Blääääähh!!!!

Varnar er alla som var i Örebro och tävla agility, det är troligtvis därifrån smittan kommer, då jag hört flera som fått där ifrån!

Skott- & lydnadsträning

Åkte iväg med hundarna till Waxholms BK imorse för att dels få chans till att träna skott med Pippi och se några kusiner till henne gå MH. Sting fick också komma ut och träna lite. Men hon var lite berörd av skotten så gick inte strålande. Men några bra moment fick vi till. Pippi fick också träna lite lydnad.

PIPPI, satte upp tofs idag ;)
Platsliggning - Gick bakom ett spegelplank och gömde mig bara en kort stund eftersom det var nytt ställe. :) Duktig! (körde den sist av allt)
Rutan - 1x1m ruta och gick verkligen på kommandot "rutan" full fart ut till matskålen som fanns i rutan. Från olika riktningar och jag flyttade även rutan.
Ink. m. ställande - Fiint ställande! Dock börjar hennes fart sacka. Men jag får ta det sen...
Apportering - Lite dålig fart, men när jag sprang iväg någon gång blev det genast bättre! :)

Det var nog allt hon fick göra. Men det räcker känns det som eftersom det är många nya moment så kan man inte traggla alla moment varje gång :)

STING
Sitt i "grupp" - 1min 15sek satt hon så fint och stilla såå! :) Skönt att det sitter fint trots ingen träning på det momentet på länge! (körde den sist av allt)
Rutan - Gick inge vidare. Hon ville inte bort från mig iom att hon var lite skottberörd.
Sättande u. gång - Bra! :)
Ink. m. ställande o läggande - Fint! :)
Träapport - Körde som klass 2 bara för att kolla tugget, och jag kastade 2-3 ggr inget tugg! :D
Metallapport - Bra! :)

Skotten med Pippi gick helt okej. Hon ville inte fly. Men hon ville inte heller kampa utan stog och lyssnade. Det blir till att köra skottCD och ta tag i det där så hon känner sig van med det i alla fall inför korningen :)

När vi kom hem och jag rastat hundarna och packat upp så körde jag lite fjärrträning med Sting. Filmade även och just nu ser det ut såhär. Ibland bBra och ibland mindre bra. ;)



Nu är jag väldigt trött. Snart final på melodifestivalen som man ska försöka orka hålla sig vaken till ;)
Tjingeling!

Lite bilder

Förde över bilder från min lilla kamera, inte lika bra kvalitet som min systemkamera, men duger som minnesbilder! :)

Provade idag med att låta Pippi hålla i mitt bananfodral. Haha! Funka finfint! Sötnos!



Såhär såg det ut i duschen igår efter att jag sanerat alla träningsgrejor från leran ;)



Eboni ser inte ut att tycka att Sting behövde komma så nära. Haha! Sting vill ha leksaken som ligger vid Eboni.



Pippi kollar in Trojja när hon äter grisöra.



Liiite närmare kan man väl komma? Fast Trojja småmorrar lite ;)



Så sista bilden, en bild tagen för ett tag sen när båda hade tratt. Såhär kan man ju också ligga. Haha!



Det fick bli en liten bilderblogg idag, då vi inte gjort så mycket. :) Förutom att hundarna fick simma. Sting älskar det verkligen medan Pippi fortfarande är skeptisk ;) hehe.

Nu vankas det mat. Imorn ska jag och Pippi åka till Waxholm för att träna skott när det är MH, plus att jag ska kolla några Don Fido'sar som ska gå MH.

Tjingeling!

Lydnadsträning i Märsta

Vid halv 12 åkte jag och hundarna mot Märsta. Plockade först upp Elsa vid Märsta station innan vi fortsatte till Märsta-Sigtuna BK. Planen var att träna lydnad, och det gick bra! Vi hittade lagom mycket plats på planen som var isfri så jag kunde köra igenom klass 3 med Sting! :D Sen så fick även Pippi köra lite såklart.

Det enda jag inte gjorde med Sting var platsliggning och sittande i grupp. Blev kommenderad av Elsa allt annat utom fjärren som vi gjort lite själv sen.
Fritt följ: Första gången var hon omotiverad och höll inte positionen, när jag gjorde om det lite senare gick hon bättre!
Sättande: Bra! Jag gjorde nog något litet dk med kroppen. Men vi har inte tränat på ett tag så ville hjälpa henne.
Ink. m. ställande och läggande: Jämnt tempo hela sträckan och fina stopp! :D NÖJD!
Rutan: Hahahaha! Hon såg ut som hon hade hittat rutan. Men när jag kommendera stack hon rakt bakåt mot en markeringskon ("hatt" som jag använde vid markering för inkallningen). Haha! Gjorde om, samma sak. Hjälpte henne då lite mera och hon såg då rutan. Haha! Men sen när hon hitta rutan stannade och la hon sig direkt på mina kommandon och låg kvar tills jag kallade in.
Hopp apport: Slog i ordentligt på vägen ut :O Men inget tugg på vägen in sen!
Metallapport: Fint!
Vittring: Slarvig... tog i några fler pinnar innan hon valde rätt. Sen så har vi ju inte gjort "vår läxa" att träna på ingången. Så hon tuggar ju och kommer knappt. Haha! Men det får jag ta på mig själv såklart.
Fjärren: Gjorde jag som sagt själv sen vid sidan. Testade med boll samt godisskål bakom henne för att få drag bakåt. Bollen blev nog bäst. För med godisskålen blev det för stort drag bakåt så hon inte lyssnade ordentligt. Fick dock till några fina skiften. Vi kämpar vidare. Och som jag alltid skriver. SKA ta tag i det här NU!

Men nu vet jag var vi står lite i momenten. Det är finslip kvar på det mesta. :) Men vi har 3 veckor på oss till debut... Oooj vad spännande! Det är inte så långt kvar egentligen... Iiih!

Pippi fick ju också köra lite grejor:
Platsliggning: (sist) Gick och gömde mig och stog gömd först 40sek sen 1min 10sek. Hon låg så lugnt och stilla! :D
Ink. m. ställande: Kastade bollen rakt mot henne några gånger. En gång råkade jag dock kasta den raaakt i huvudet. Hahaha! ;) Stackars Pippi! Men det gick bra. ;) Men känns som att hon inte går riktigt på mitt kroppsspråk utan att hon först ser bollen när den är någon meter ifrån henne först. Så blir till att sätta upp tofs och prova!
Rutan: Liten ruta, 1x1m och matskål. Jättebra fart ut på kommando "rutan". Men letade efter skålen, kanske pälsen även här? Men det blir mer traggla på det såklart. ;)
Apportering: Ganska dålig fart in. Andra gången kastade jag och när hon greppat den sprang jag iväg och tredje gången fick hon bättre fart in! :D Härligt!
Hoppet: Sätter sig väääldigt nära hindret på andra sidan när hon väl sätter sig (sent sättande). Men klarar på något sätt av det utan att slå i. Men vill gärna få ut henne mera.
Fjärr: Gör fina skiften när jag är nära, men när jag är mer än 2,5m bort så ligger hon så stadigt så. Hahahaha! ;)

Nöjd med hundarna ändå! :) Nu ska jag umgås med Matilda lite :)

Helgen 21-22 maj

Den helgen ville jag gärna kunna klona både mig och hundarna till fyra olika platser!
# Bro-Håbo BK har lydnadstävlingar två dagar med KM på söndagen.
# Knivsta BK har agilitytävlingar två dagar med klass 3 och lag ena dagen och bara klass 3 andra dagen.
# Briardklubben har sin briardspecial i Rimbo, närmare än vanligt alltså!
# U-DM går av stapeln!

Behöver jag säga att valet var svårt? Helt galet att allt skulle ligga samma helg. Men jag har tänkt och funderat och kommit fram till vilket jag ska välja. Agilitytävlingen struntar jag i (vi ska ändå upp till Härnösand och tävla helgen efter), lydnadstävlingen struntar vi också i (finns fler, synd att missa KM men men), Briardspecialen - utställningen struntar vi i (mina är inga direkta utställningshundar egentligen). Så kvar blir alltså U-DM!

Varför jag valde just U-DM? Jo, för att det är lite speciellt och man kan ju försöka få ungdomsmästar-titel ju! Sen att man kan "kvala" till U-SM, dvs få anm.avg betald och även boende och mat (men det har vi redan för lagvinsten förra året om minst tre samma ekipage startar i år och det ska vi försöka med).

Det ska bli riktigt spännande! Jag ska köra agilityn med båda såklart. Sen lydnad med Sting och kanske med Pippi beroende på om hon känns startklar. Freestyle kanske jag ska köra med Sting också. Får se vad jag känner att jag kan orka. Vill inte att det ska bli stressigt. Kanske att jag struntar i freestylen tror jag. :)

Lite tankar såhär på kvällskvisten från mig.

Förmiddagsträning

Glömde ju nästan... Pippi fick sig ett träningspass på morgonen idag. :) Det blev rutan, ink. med ställande, apportering och fjärr.

Rutan: Den är ju under inlärning... på något sätt. Haha! Jag körde idag med en 1x1m "stor" ruta och godisskål och skickade som min fina bild här nere:

   |
   |
   |
   v

   o
o    o
   o

Det fick jag tipset av tidigare när jag höll på med Sting. Så jag får väl testa det... Kanske kan jag i alla fall börja förknippa rutan med något roligt i alla fall när hon får drag ut med hjälp av godisskålen. Kanske att jag ska jobba upp motivationen på target istället? Får see vad det blir... haha! Men idag i alla fall så "skickade" jag 3-4 ggr och hon sprang in och åt godiset. :) Jag sa inget utan tog något steg framåt bara och hon drog dit.

Inkallning m. ställande: Kastade boll rakt mot henne när hon kommit halvvägs, och då såg hon den verkligen och tvärnitade för att vända om! 3-4ggr gjorde vi det! Fiint fint, inget kommando än. Provar så som det funkade med Sting tänkte jag.

Apportering: Tränade på att sitta kvar när jag kasta, få in snabbare ingång och såklart inget tugg. Hon tuggar inte lika mycket som Sting, men rullar den lite i munnen när farten sänks.

Fjärr: Jättefina skiften ligg-sitt och sitt-ligg när jag är max 2m bort. Men sen lyssnar hon inte eller flyttar fram... traggla traggla... ;) haha!

Är nöjd med henne ändå! Attityden var på rätt ställe och hon tyckte det var roooligt! :)

Sting har inte fått göra något idag... men måste verkligen ta tag i den där fjärren... Har tänkt debutera 2 april! :D På torsdag ska jag och hundarna träffa Elsa och Kippan för träning! Underbart! :D

Men nu närmast är det dags att sova ;) Börjar 8.25 i skolan imorn. Ingen sovmorgon inte.


Haha, dundertabben igår...

Glömde ju berätta om min lilla tabbe igår... Som kanske bevisar hur lite jag tror på min hund? ;) Jag glömde Pippis tävlingsbok hemma! Hahaha! Så snart ska jag gå iväg och posta den. Jättebra att det gick att lösa. Jobbigt annars.

En bild på mina fina tjejor med varsin rosett som dom fick igår. :)



Nu ska vi ut på promenad och sen ska jag åka med som sällskap till Matilda som ska städa en lägenhet i Nacka ;)

Tjingeling!

Pinne till Pippi!

Igår, åkte jag och Matilda med hundarna till Jessica i Västerås för att sova där till idag. För idag var det tävling i Örebro, banvandring 7.40. Vi gick upp strax efter kl 5 imorse... uuh! Så nu börjar jag bli lagom trött alltså ;) Men måste ju blogga om mina duktiga hundar! <3

Först ut en öppen agilityklass. Både Sting och Pippi var såklart anmälda. Pippi först ut av mina, det blev disk. För hon hade bestämt sig för att inte ta slalom utan A-hindret istället.. Suck, aja. Bättre att hon flamsar loss sig i det här loppet tänkte jag. Sen var det en taggad Stings tur. Hon gjorde ett nollat lopp, förutom dom ynka 0,43 tidsfelen vi fick! ;) Men jag är nöjd! En oxer som andra hinder, så där tappar hon ju massa tid.

Pippi öppen agilityklass:



Sting öppen agilityklass:



Sen var det dags för dom officiella klasserna. Först ut agilityklassen. Pippi gjorde en fint lopp och jag var riktigt nöjd! Noll fel blev det! Det räckte hela vägen till en 3e placering och pinne! :D Underbart! Hennes andra pinne i agility. Nu måste vi ju börja plocka i hopp också.



Sista klassen hoppklass 1. Pippi var jättefin och duktig. Förutom en tjuvstart då som kosta lite tid på ett ställe där det blev strul. Men hon var följsam och duktig. Tyvärr var jag lite tidig i ett framförbyte så hon stördes mitt i hoppet = en rivning. Det var på 3e sista hindret. Lite surt. Men det var 10 pinnar som delades ut och 12 var nollade. Så kanske ändå bra med en femma då, än att nolla och hamna utanför pinnplats ;D haha!



Jag ska ta ett kort på mina fina tjejor imorn, för dom fick varsin rosett. :) Men nu är det natti natti!


Agilityträning

Hämtade upp Isabelle och Ben på stationen och så drog vi till ridhuset för agilityträning tillsammans med Ronja och Matilda! :) Skojsigt skojsigt! Vi byggde upp en agilityklass 2 - bana. Den var riktigt rolig, lite handling, lite skicka ut och lite framåt. Perfekt ju!

Jag fick springa massor! Först körde jag Pippi 2 varv. Sen efter lite vila tog vi ett varv till. Hon rev en del i dag. Hmm... Några skutt på mig. Men sa till henne en gång lite skarpare och då gick det bättre. Överlag får jag vara nöjd med henne! :)

Men för mig var det inte slut än på ett tag. Körde 2 varv med Eboni då Matilda är lite sjuk igen, så om hon inte är frisk till lördag kanske jag ska köra Eboni något lopp i Örebro. Sen blev det 2 varv med Ben eftersom jag ska vara hundvakt till honom i tre veckor i maj när Isabelle ska på utlandspraktik. :) Det var riktigt kul att testa köra BC! :)

Var det slut där då? Nej, 1 varv med Sting blev det också. Sen fick Ronja leka lite med Sting på banan, för hon ska köra henne i laget när vi ska upp till Härnösand och tävla. ;) Sen blev det oxer-träning med Sting. Satte upp en liten oxer och körde på. Duktig tjej!

DÄR var det slut för agilityträningen. Massa spring som sagt ;) Men sen fick jag inte direkt vila när jag kom hem, utan äta lite mat och sen åka till Camilla för att jobba, och red en pigg Fia också! :) Skritt och trav bara då. Men lite ridning ändå. Så nu är kroppen ganska så trött. ;)

Snart är det mat så ska ta och avsluta här.
Tjingeling!

RSS 2.0