Lydnadstävling Umeå BK

Nu har vi gjort våran tävling på Umeå BK, det längsta avståndet hemifrån som vi varit på tävling. :) Men nu är vi ju ändå här uppe och besöker släktingar. Så klart man tar chansen att tävla lite också. Sen fick jag ju träffa trevliga Therese med hundarna. :) Hoppas vi kanske ses imorn kväll också. :)
 
När jag gick av plan var jag inte alls nöjd, för att hon gjorde ett riktigt dåligt fritt följ, men när jag såg betygen efter och även på filmen så var det inte sååå hemskt! Så jag är helt klart nöjd med vissa saker! :) Såhär fördelades våra poäng idag:
 
Sitt i grupp: 10p
Platsliggning: 10p
Fritt följ: 5p - okoncentrerad, mycket slarvig position, sitter ej, bitvis mycket fin kontakt, äter gräs - Jaa, bitvis gick hon faktiskt riktigt riktigt fint! Ett långt fritt följ, men det var inte det som strulade. Utan hon tappade direkt. Men sen var det även ett flygplan som störde henne. :/ Synd!
Sättande: 9p - något sent sättande
Inkallning m. ställande: 0p - följer föraren - whaaaat?! Men tror det var för att hon blev fjantig över att bli lämnad själv där, för det var där flygplanet hade varit. Men såååå synd! :/
Rutan: 9p - Jättefint, slarvig avslut - Själva rutan gjorde hon så himla fint, men så slarvade hon på avslutet. :/
Hopp apport: 8p - Tuggar, annars fint
Metallen: 8p - Tempo in, sitter sent - Inte snett sittande! Och inget tvekande vid apporten! KUL!
Vittring: 5,5p - Tuggar, släpper flera ggr - Gaah! Hon släppte TRE ggr! Tuggade en del också, satte sig inte ens fot. Men jag lät bli att ge några dubbelkommandon, hon tog upp den själv i alla fall. Men slutade inte med den i munnen tyvärr.
Fjärr: 6p - Flyttar fram, 2 extra kommandon, skall - Fick säga sitt två ggr vid första skiften, resten gjorde hon bra faktiskt, förutom framflyttet då och så skall på sista liggkommandot.
Helhet: 6p - Lite okoncentrerad - Det kan jag hålla med om, men jag gillar ändå att hon höll ihop heela programet! Hon tappade inte så farligt mycket ändå faktiskt! <3 Hon kämpade på bra ändå!
Totalt: 215p, 3e pris, 3e placering.
 
GRATTIS till Therese och Polluxx som tog klassvinsten, tyvärr inget 1a pris idag. Men riktigt fina poäng! Duktiga ni! Här är Sting med den fina pokalen vi fick. :)
 
 
Här är även en film från idag:
 
 
Nu är det mat och sen blir det film tror jag! :)
Tjingeling!

Bra genrep!

Idag har det varit FULL RULLE här... Först simma Sting, sen rida Damien, sen klippa gräsmattan och även köra trimmern längs staketet, sen iväg och träna Sting, äta, börja packa, handla, packa lite mera, duscha... och nu sitter jag här! Helt sluuut! Ska upp klockan 7 imorn för att fixa det sista för vi drar till Härnösand imorn! Kommer lätt sova i bilen! ;)
 
Nu till hur träningen gick, jag och Sting åkte till Gunilla och tränade hemma hos henne. Perfekt med ny plats och så blev vi kommenderade genom hela klass 3 och jag körde det tävlingsmässigt. :)
 
Sitt i grupp: Satt tillsammans med Ami, Gunillas hund. Började klia sig ganska så snart, så gick tillbaka och sa till henne. Sen satt hon superfint. Vet inte hur länge, kanske 1,5min? Vi tog ingen tid. Men minst 1min var det i alla fall!
Platsliggning: La sig på första kommandot! Låg sen riktigt lugnt och stilla i dom 3min vi körde. :) Härligt!
Fritt följ: Tappade lite position på första sträckan, men direkt vid första svängen (höger om) slöt hon upp till min sida och gick kanonfint resten! :D TYST och bra långsam marsch. Helt underbart!
Sättande: Bra, vet inte om det var lite segt.
Inkallning m. ställande: Riktigt fint ställande! NÖJD!
Rutan: Inga band på rutan eller annan markering. Drog lite snett åt höger och rundade hela rutan. Sa då stanna och så kallade jag in och ställde henne i rutan. La ner henne, men sjukt svårt att se om hon var inne eller inte utan markering runt, tror hon var precis på gränsen. Kunde ju inte kolla så noga ;) Men bra inkallning och avslut i alla fall. När vi gjort klart alla moment gjorde jag rutan igen och då gick hon rakt på och ställde henne bara och slutade där. Fiiint!
Träapport: Glömde ta med ett rusta-hinder som jag tänkt, så blev en slät apportering. Tyvärr dålig sådan då hon tuggade massor och kom inte ens rakt tillbaka till mig. Det momentet bröt jag och sa till henne. Efteråt gjorde jag en ny apportering, la ut godis i skål och gick lite fritt följ och sen apporten. Kanonfint! Tror jag ska försöka bakåtkedja på något sätt.... Så hon minns skålen (nu la jag iofs inte ut den innan vi gick in första gången och körde men ändå).
Metallen: Bra! Inget tvekande och satte sig rakt! :)
Vittringen: Gunilla la i en ring, och Sting letade riktigt fint och tog med sig rätt pinne in. Inget tugg, Men däremot något omtag.
Fjärren: Gooosch! Kanonfin verkligen! Stå var första skiftet och hon brukar ju alltid flytta fram, men nej inte denna gången! Kanske lite åt sidan, men jag känner att hellre det än framåt just nu. Hon gjorde dessutom alla skiften på första kommandot. Jaa, så nöjd! :D
 
Höll riktigt bra fokus under hela träningen och jag är riktigt nöjd. Några småsmåsaker som vi kan jobba med till på onsdag då vi tävlar i Umeå. :) Då ska vi hälsa på Therese med Polluxx, Gnistra och Castor och även kusin Fredrik! :) Skojjigt skojjigt!
 
Men nu ska jag ta och sova, är som sagt heelt slut nu. Men ville få iväg ett inlägg om det här fina träningspasset så jag inte glömmer bort hur det gick. :)
 
Tjingeling!

Bilder från fotoutställningen Kapad Kropp

Ikväll åkte vi till fotoutställningen där min mamma är med. Det är enorma bilder. För att vara lite mer exakt så är dom 200 x 150cm stora! Dom står utanför Högalidskyrkan i Stockholm till och med imorgon, 24/6. Dom har besökt flera andra städer och för att se vilka fler dom ska på, gå in på: http://www.kapadkropp.se/
 
Nu till bilderna av bilderna. :) Fick ha högt ISO för det var inte jätteljust direkt. Så kanske lite brusiga. Men fotografen som tagit bilderna på personerna är verkligen grymt duktig! Riktigt häftiga allihopa!
 
 
Min mamma! :) Riktigt läcker bild!
 
Ja, det var ju nästan verklig storlek! ;)
 
 
 
Ser nii....!
 
 
Samma som ovan men här med sina proteser. Han var även med i tv-serien "mot alla odds" på svt1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sting fick såklart vara med och fick träna mycket sittande, där jag både var synlig, gick runt en massa och gömde mig. Hon var riiiktigt duktig! Så sitter hon inte på tävlingen vet jag inte....
 
Om någon skulle undra vad det är så står det på reg.skylten. ;)
 
Himlen var fiin ikväll. :) Här hemma i Bålsta.
 
Nu ska jag och mamma spela spel och käka godiiis! :)
Ha det bra!

Lite vittring

Tråk-dag idag! Känner mig seg, säkert pga vädret. Sen att jag inte har något planerat heller. Har bara suttit och degat hela dagen, typ. Har varit på två promenader med Sting (40+50min) och nyss gick vi ut och tränade en liten sväng.
 
Först vittringen! Körde först en vanlig, men hon stördes av en petflaska som låg ca 5m bakom vittringen och tog den istället för att leta efter min pinne... så när jag kallade tillbaka henne tog hon bara en. Mutter! Skickade ut henne igen och då tog hon med sig rätt pinne. Bägge dessa utan tugg! Tog bort flaskan och gjorde lite enklare, la inte ut på rad utan lite mer huller om buller. Rätt pinne in och utan tugg! <3 Gjorde en gång till, spridde ut pinnarna lite mera, och även där rätt pinne in och utan tugg! Sååå fint! :D
 
Jag tycker det verkar som om hon har det lättare när dom ligger i ring/huller om buller istället för på rad. Tror liksom hon har lättare för att leta när dom är "samlade", blir ju mindre i bredd när man gör ring liksom. Men rad är ju det vanligaste, så vi måste verkligen få till det... Det har ju funkat, bara det att vi har ju inte tränat vittringen kontinuerligt på länge nu och jag märker att hon oftast blir sämre då. Men nu ska vi köra på fram till onsdagen så vi får till det, förhoppningsvis! Glad att det aldrig var tugg på henne i alla fall! :D
 
Senare idag ska vi iväg in till stan och kolla på fotoutställningen, Kapad Kropp. Det blev inget i torsdags tyvärr. Sting ska få följa med, eftersom den är ute så blir det ju bra träningstillfälle! ;)
 
Tjingeling!

Midsommarafton - SOL!

Hittills har midsommarafton varit härlig! :) Började med lydnadsträning med Sting på Gröna Dalens gräsplan tillsammans med Susanne och Guiness. Sen iväg till Damien, tog en barbacka-tur idag. Myysigt! :) Sting gick riktigt bra på träningen och vi gjorde dessa moment idag:
 
Sittande: Fick sitta hela 2,5min medan Guiness tränade lite bredvid. Duktig!
Fritt följ: Blev kommenderad av Susanne, och det enda som strula var höger om halt och vändningar på stället - höger om... Men annars gick hon riktigt riktigt fint! :D
Sättande: Bra!
Inkallning: Bra ställande, tränade även några korta.
Rutan: Bra! Avslutade med henne stående. :)
Träapport: Fanns inget att använda som hinder, så fick bli slät. Men det är ju också bra att träna på, just med kommendering. Första gången så höll hon den väldigt tokigt, så när hon satte sig tappade hon den. Men inget tugg fram tills dess. Andra gången suuuuperfint! :D Inget tugg alls då heller, fick till och med vänta en liten stund med den i munnen för att se så hon inte började tugga. Braa! :)
Metallen: Bättre! :) Fin ingång också.
 
Som sagt, hon gick så himla himla bra! Jag hoppas och vill verkligen att det ska hålla i sig till på onsdag, för vi har goda chanser till ett bra 1a pris om hon kan gå som hon gjorde idag!
 
På morgonpromisen plockade jag lite blommor och gjorde en krans till henne, min fina fina tjej! <3 Nu ska vi ta och gå en promenad, det är ju helt underbart väder ute! Så inne vill man ju inte vara. Vi kommer inte fira så mycket. Vi äter gott ikväll bara och kanske blir det något spel (hoppas jag på, för det är kul!). Till middag blir det fläskfilé, twistade pommes, vitlöksbröd och sallad och till efterrätt marängswiss.. Muumms! Sting ska få ett märgben.
 

Träning i fint kvällsväder

Åkte till klubben ikväll för att träna lydnad med Sting och agility med Guiness. Underbar kväll med härligt sommarväder!

Började med lydnad med Sting, det var många på klubben ikväll (det var en träningsgrupp, där Guiness och Susanne är med, men vi hängde på idag). Kul då alla var på plan samtidigt och det blev suverän störningsträning som Sting klarade superbraa!

Fritt följ: Gick kanonbra verkligen! Guh så kul att hon verkligen går bra VARJE pass numera! Vi körde dock inte språng eller långsam marsch (slog mig NU). Haha! :) Men jobbade mycket på att inte sätta sig snett istället. :) Vilket gick bra!
Sättande u gång: Bra :)
Ink. m. ställande: Gjorde många korta, fick upp henne i galopp innan jag stannade henne och hon gjorde riktigt fina stopp. :)
Rutan: Gjorde ett skick, rutan hade inga band. Men hon hamnade bra i mitten ändå. Avslutade med henne stående. Duktig :)
Hopp apport: Braaa inget tugg! Tog även en ny apport  och körde med den, inget tugg där heller. Men lät henne gå till belöningen så fort hon kommit över hindret. Det är ju lättare att börja tugga på en helt ny, för hennes gamla är ju lite tuggad på och har därmed bra grepp nu ju ;)
Metallapport: Även idag lite tveksam ute vid gripandet... :/
Vittring: Tränade lite igår kväll och hon var superspeedad... så gick tillbaka till en liten hög och pinnen bakom nu när vi fick hjälp, och sen lite mer utspritt och pinnen bakom. Rätt pinne båda gångerna och inget tugg! :)
Avslutade med Platsliggning & Sitt i grupp: Först platsliggning, där det hördes smällar från någon maskin, men hon låg lugnt och fint. Vet inte hur länge vi hade. 2-3min kanske? Sittande därefter och hon kändes lite oroligare då, trampade lite med tassarna. Gick tillbaka efter en liten stund bara och belönade och lämnade igen. Satt kvar hela tiden i alla fall! :D

Sen blev det agility med Guiness. Körde kontaktfältsträning på A-hinder och balans, duktig! Missade inte något stopp även om det ibland tog lite tid. Körde även gungan, först med lågt "stöd" under så han inte åkte hela vägen, men inga problem så tränade sen utan något under! Slalom satt fint det också. Inte så mycket annat, blev iofs lite hopphinder och handling när jag skickade iväg från kontaktfälten. Riktigt duktig!

Återigen gjorde båda två väldigt bra ifrån sig på träningen! :) Imorn blir det nog mer lydnadsträning för Sting. Ska även in till stan och kolla på utställningen "Kapad kropp" (http://www.kapadkropp.se/sida1.html), där mamma är med på en av bilderna som är stooora. Har ni tid åk dit och kika, sista dagen är 25 juni. Den är ute, vid högalidskyrkan.

Tjingeling!

Förmiddagsträningspass

Fick mail igår om att vi fick efteranmäla till Umeå BKs lydnadstävling den 27 juni, dvs onsdag nästa vecka. Vi är nämligen i Härnösand nästa vecka och det blir peeerfekt att åka och tävla, för då får vi även träffa Therese, Polluxx, Castor och Gnistra! :) Men i och med det måste vi ju ta tag och börja hårdträna igen, nu tusan måste det gå hela vägen! Snälla, snälla!

Gick till grusplanen som är 5min bort, bra rastningspromis innan.

Testade med att gå in utan koppel på "plan" inför sitt och plats, gick bra!
Sittande: 1,5min, satt lungt och fint. Kollade lite åt sidorna ibland, men inga "tvära kast".
Platsliggning: 3min, låg lungt och stilla kvar på samma sida hela tiden. :) Valde därför att inte ta längre tid för jag ville belöna att hon låg där hon skulle. :) La sig även ner på första kommandot.
Fritt följ: Riiktigt bra attityd idag, belönade flera ggr varvat med korv eller kamp med boll på snöre. Duktig tjej! :)
Inkallning m ställande: Gjorde flera korta och hon stannade bra, avslutade med en lång och ställandet var helt okej!
Träapport: Riiiiktigt riktigt duktig! Inget tugg och jag kastade flera ggr. Blev bara släta då det inte fanns något hinder där ;) Även galopp in några ggr! Det tar sig! :D
Metallapport: Tvekade något vid gripandet, men behövde inget puschande för att ta den. Berömde henne istället när hon tagit den på väg in. :) Duktig.

Hon gick verkligen kanonbra idag! :D Så himla kul! Bara hoppas det håller i sig nu. :)

Får se om vi kanske kör något pass till i eftermiddag, bara något litet kanske, typ vittringen.

Ha en bra dag! Tjingeling!

Agility och lydnadsträning med Guiness o Sting

Idag har vi (jag, brorsan & Sophie) varit på Arosfortet! :) Suuuperkul! Extra kul att vi faktiskt kom på en 2a plats i dagens highscorelista! Riktigt kul! :D

Åkte sen iväg till klubben och tränade med Sting och Guiness. Som vanligt först lydnad med Sting. Körde dessa moment idag:
Fritt följ: Tycker hon gick med riktigt bra fokus idag! :D Gjorde även lite vinklar i långsam och språng marsch. :)
Sättande u gång: Gick mot spegeln och kastade boll bak när hon satte sig för att försöka få upp snabbare sättanden. Hon satte sig varje gång, men kanske inte superdupersnabbt.
Ink. m. ställande: Bara för att få momentordningen innan rutan så gjorde jag en kort inkallning och hon stannade fint. :)
Rutan: Ut bra, men hamnar lite snett i rutan. Så valde att omdirigera henne så hon faktiskt trampar på locket! Jätteduktig! Nästa skick bättre! Gjorde ingen inkallning idag.
Hopp apport: Bra! :D Längtar tills jag får mina fyra nya apporter från Jamihundsport så vi får köra med helt ny också! :)
Metallen: Något seg nu och tog inte på första ens, fick säga apport igen. Ingen ingång idag utan försökte belöna upp fart tillbaka mot mig. Men som sagt, hon var lite seg.

Tycker ändå hon jobbade på bra, det var först regn under rastningen och sen blev det sol och supervarmt och lite klibbigt. Så hon var nog varm.

Sen var det dags för Guiness, vi blev ett gäng som körde. Tränade först lite KF på balans och A-hinder samt lite slalom innan vi körde bana. Körde även gungan innan och då med bordet under, gick jättebra! Första gången vi körde banan var det lite kaos.

Körde lite mer på gungan och hittade en bra trägrej som jag kunde skifta till tre lägen och vips så var vi faktiskt helt utan den! :D Han körde alltså gungan så som den ska köras! UUUuuuunderbart! :D Finns alltså hopp om att vi kan ta oss ut även i agilityklass i år! ;) Trodde inte det skulle ske... nu är det "bara" kontaktfält på balans och a-hinder som är kaos, sen finns det ju småsaker att förbättra såklart! :)

Filmade idag och här är filmen från sista gången vi kör banan, han är lite trött då det är i slutet av träningen.



SÅ nöjd med båda även idag, kul! :)
Nu ska det sovas! Tjingeling!


Rallylydnadstävling

Blir ett kort inlägg här, ska ta och komma i säng för att tagga till för imorn! Då ska jag, lillebror och bästa Sophie göra Arosfortet osäkert! :D Wihoo! Ska bli såå kul! Hoppas min fot sköter sig bara ;)

Åter till idag, jag och Sting åkte till Nacka BK idag för att tävla rallylydnad fortsättningsklass (andra gången officiellt). När jag såg att första momentet var 8ans frestelse ville jag åka hem direkt... Men klart jag inte gjorde det. Tog fram Stings två bollar och lekte med dom och la sen ut dom och så gick vi i 8or och fram och tillbaka. Hon var såååå duktig! Och även på plan var det ett av dom momenten hon klarade allra bäst! Gick så fint och fullt fokus på mig, kollade inte ens mot dom! :D Bästa hund! <3

Ett moment som däremot inte gick bra var snurr under gång. Där förlorade vi totalt 13p för att hon inte gjorde snurren direkt och det blev strul. Hon slog i skylten (-3p) och så fick jag -10 för att jag inte sa till om omtag. Trodde dock inte att det räknades som ett omtag eftersom jag aldrig gick tillbaka direkt. :S Skumt, men jaja. Orka lägga fokus på det! Träna vidare istället. Men totalt hamnade vi på 77p, huuuh så lågt! Men det räcker till godkänt i alla fall och vi har nu bara ett kvar tills uppflytt! :D Gäller att börja kika på avancerade klassens skyltar! För klart vi ska fortsätta efter fortsättningen! ;)

Nöjd annars med Sting! :) Hon fick sen vara med i klubbstugan när vi väntade på prisutdelning, och under tiden kollade jag på agilitySM live i telefonen! :D Underbart! Efter tävlingen åkte jag å Sting till Bromma Zoo och köpte två leksaker och lite gott till Sting. Hon var med därinne såklart. :) Skötte sig bra! Men hon var riktigt nyfiken såklart och skulle kolla noga. :)

Nu ska jag sova, natti natti!

Guiness = GRYMT duktig!

Idag blev det ett pass igen för Guiness på klubben. Men innan det hade jag nästan kört helt slut på mig själv. Först jobb på ridskolan 8-13 då vi mockade ur bäddarna i stallet...  Sjuukt jobbigt! Men det blev kinamat som lunch som belöning! :) Efter det vidare till Camilla och fixa där, var där 2,5 timme och fixade. Sen till klubben med Guiness.

Började med gungan och det gick mycket bra, riktigt bra fart upp hela vägen tills stora bordet var längst ut på gungan. Sen satte jag lilla bordet och några sandsäckar under för att ta nästa steg, och även det gick bra, så där slutade jag för dagen. Började även ta bort godiset på gungan, inga problem.

Sen tränade vi kontaktfält på a-hindret, även det gick bättre idag. Från sidan så hade han mer tryck mot locket. :) Och rumpan började hamna mer och mer rakt! När vi tog hela var det inte jättesnabbt, men nu känner jag att han får göra det lite långsammare bara han kommer ihåg att stanna och ha koll på rumpan, och det uppfyllde han! :) Så duktig såå!

Sen blev det lite hopp, tunnlar, däck och slalom (12 pinnar direkt) och han jobbade på sååååååå himla BRA! Sjukt duktig! Tog slalom i hög fart och hamnade ändå rätt, kunde hitta ingång själv och jobba vidare trots att jag inte var precis bredvid, från båda håll! Gryyyymt! :D Så himla himla kul! STORT steg framåt och jag ville aldrig sluta skicka mot slalom. Trodde, faktiskt, aldrig att han skulle komma dit med tanke på hur det såg ut för bara några få veckor sen!

TACK Susanne för att jag får fortsätta träna Guiness fast skolan är färdig! :)

Nu ska jag sova, känner att jag kommer nog somna snabbt ikväll efter denna dag som jag genomfört med min lätt stukade fot (som trots dagen kanske är liite bättre!)...

Tjingeling!

Duuuktiga hundar!

Ikväll skulle jag och Maria städa på klubben. Så jag tog med mig Sting och Guiness för att kunna träna efteråt. Hur jag tänkte att jag skulle köra agility med typ stukad/sträckt fot (från gårdagens fotboll) vet jag inte. Men körde mycket nära så jag inte behövde springa. Gick jättebra! Men först till det som Sting fick göra:

Sittande: 1min dold körde jag, gick jättebra!
Platsliggning: 4min dold, lugnt och fint.
Fritt följ: Bara lite kort men hon gick fint och fick en del belöning under tiden! :)
"Apportering" m. dirigering: Körde vidare med godisskålar som sist. I början satsar hon gärna mot mitten. Men sen gör hon jättefin båge ut, körde bara några gånger åt vänster idag.
Träapport: Bara lite lätt, en etta apportering och sen lämnade jag henne bara någon meter så fick hon komma in fot. :) Duktig!

Sen fick det räcka, det var lite kvavt så hon var lite slut i huvudet kände jag. Så ville inte pressa henne mera. :)

Så var det Guiness tur, som sagt. Jag kunde inte springa så mycket. Så det är skönt att han går att skicka, men idag jobbade vi med gungan (med bordet under och flyttade ut det lite i taget så det slog ner mer och mer), gick kalaaas! Sen tränade på kontaktfält på A-hindret. Kändes bättre än sist! ;) Så till sist slalom. Körde på med 12 pinnars direkt och det satt kanonfiiiint! :D Lite hopphinder/tunnlar runt omkring och det var inga problem att ha slalomet med i kombinationerna och kom från olika vinklar. Visst någon gång kom han för snabbt och hann inte räta upp, men han var på´t igen direkt! :D Inte alls som förut! Nu vill jag ju tävla hoppklass, för han börjar verkligen kännas redo för det! Och förhoppningsvis är det inte långt kvar till agilityklass heller. Målet är augusti! :)

Mycket nöjd med båda två, himla kul med bra träningskvällar i fint väder med duktiga hundar. Hade dock varit ännu roligare med lite sällskap ;) Haha! Men så hade jag inte "annonserat" om det heller ;)

Tjingeling!

Lagtävling agility Knivsta BK

Idag var det dax igen för lagtävling! Sting var riktigt duktig! :) Tyvärr blev det disk för laget i bägge klasserna, men inte pga Sting. Utan Sting gjorde sitt jobb och gjorde två fina nollade lopp och klarade tiden i bägge! :D Sååå duktig! Tycker loppen ser fina ut också, inte alls mycket taxerande heller och idag var hindrena nästan 60cm i agilityklassen och i hoppklassen var dom 60cm. Så hon kämpar på riktigt riktigt braaa! :D

Agilityklassen



Hoppklassen



Blev en kort blogg idag, fanns inte så mycket att säga ;) Nu är min lilla stjärna trött i alla fall. <3


Sol, hundträning å fågelskit

Började dagen med att åka till skolan och se när årets 3or sprang ut! :) Minnen! Det var nämligen prick 5 år sen som jag tog studenten där, fredagen den 8 juni... lite kul att det är just samma dag och allt! :) Sen åkte jag och red, därefter stog hundträning på dagens agenda.

Mötte upp Susanne och Guiness på klubben strax efter 15. Började då med lydnad med Sting och körde sen agility med Guiness. Sting fick köra dom här momenten:

Sittande: Tog ingen tid, utan stog en stund och väntade. Måste ha blivit i alla fall 1,5min tror jag. Hon var duktig! :) Lite störningar runt omkring, men var lugn.
Fritt följ: Inte så mycket, men hon var riktigt på g!
Sitt, ligg, stå u gång "zätat": Riiiktigt fint! :) Tyvärr satt hon på ligg. Men gången efter gjorde hon rätt. Hon sitter/ligger/står kvar när jag går förbi henne och  följer med direkt när jag säger fot. :)
Början till apportering m dirigering: Idag började jag träna inför momentet apportering med dirigering. Jag har valt att sätta ut godisskålar. I början gick hon på mitten, men jag hjälpte henne mer och hon fick ut svängarna jättefint sen åt båda hållen! :)
Inkallning m ställande: Körde bara en gång. Borde gjort fler ggr och kortare för ställandet var inte jättejättebra. Men där slarvade jag.
Träapport: Bra! :)
Metallen: Inte så bra... trött troligtvis, tog den inte direkt nämligen och sen släppte hon den när hon kom in till mig... Valde dock att inte göra om eftersom hon verkade trött. Det var ganska så varmt och så hade vi ändå tränat en stund. :)

Sen var det Guiness tur, och han var riktigt duktig! 12 pinnars slalom tog han fast jag inte var exakt bredvid! :D Duuuuktig kille! Handling tar han jättebra bara jag är tydlig. Vi tränade också kontaktfält på balans och a-hindret, vi har inte gjort det på ett tag, så han hade typ glömt, och A-hindret tycker han är svååårt! Rumpan halkar vid sidan om hela tiden när han väl stannar, och han har inget egentligt tryck ner till targeten. Mer träning på bara target ska det bli och även kontaktfält. Gungan tar vi i början på nästa pass när han är pigg. :)

Nöjd med båda två! Sting kämpade på bra och det gjorde även Guiness, som bara fortsätter växa och växa vid varje träningspass! Snart kan vi nog i alla fall komma ut och tävla hoppklass! :D

När vi lämnade agilityplanen var det en fågel som siktade in sitt bajs på min arm... uuuhhh! Tur det var varmt så det var skönt att spola sig under kallt vatten. Tur i oturen att det bara kom på armeb i alla fall och inte mitt på skallen. ;)

Tjingeling!

Skolmästerskap & lagtävling

Hann inte och orkade inte blogga igår om skolmästerskapet. Nu blir det ett inlägg om hur allt gick igår och även om hur dagens lagtävling i agility gick. Igår körde jag och Sting agility (en hoppklass bara), lydnadsklass 3 och rallylydnad fortsättningsklass. Guiness körde agilityn (ett hopplopp).

Det började med lydnad. Massa godis på planen.. :/ Lite trött efter ett tag, men hyffsat nöjd med fria följet. Officiell domare - Anna-Carin Andersson från klubben. :)
Sittande: 9,5p - Trampar om vid avlämnade
Platsliggning: 9 - Dk ligg - Grr! Men mycket störning runt omkring.
Fritt följ: 7p - Släpper, står, sent sitt, ojämn position, snett sitt, fint kontakt - Lite seg och så iofs men ändå nöjd.
Sättande: 9p - Något långsamt
Inkallning m ställande: 8,5p - Avstannande tempo ingång - Helt okej ställande iaf. :)
Rutan: 0p - Går ej ut - Rutan var jättesvårt placerad och hon hittade den inte alls. Den var längs med kanten på banan (som var med band, och stog kanske 0,5-1m från banans kantband... Man skulle dessutom skicka då bredvid folk som stog där. Svåååårt!
Hopp apport: 6p - Tugg, står
Metallapport: 7,5p - DK, tempo in - Första gången jag skickade iväg henne så hittade hon godis på planen istället... :/ Domaren dömde det som tekniskt fel, så vi fick göra om och då gick hon inte iväg på första kommandot och var extra seg in... :/
Vittring: 7p - Tugg, tappar, tempo in
Fjärr: 0p - Avbryter momentet - Hon började nämligen komma mot mig på stå och då trodde jag det var kört ;) Så jag bröt där. Hon skällde även en del och gjorde inte första skiftet direkt och sen dröjde det tills nästa skifte och då tyckte hon att hon kunde välja själv. Knaaaaas!
Helhet: 9p - Något ofokuserad för dagen
Totalpoängen: 187,5p, 0 pris.

Dom slog ihop ALLA klasser, tyvärr! Så vi hamnade typ näst sist. Jättetrist, då det bara var vi i 3an och sen massa 1or och en 2a. Det är ju mycket lättare att få bra poäng i 1an och 2an är 3an. Så trist!

Därefter var det rallylydnad, bara jag i fortsättningsklassen. Där gick hon faktiskt ganska bra! Lite ofokus på något ställe. Men vi fick ihop 94p (fast dom har skrivit 91p men det var fel såg jag nu)! :) Duktig tjej! Officiell domare även här. Vi lyckades faktiskt vinna rallylydnaden! Även här slogs klasserna ihop, så det var ju kul att vinna över nybörjarekipagen som ändå har lite lättare bana.

Sting Rallylydnad fortsättning (inoff)



Efter lunch var det dags för agilityn. Sting gjorde en jättefin nolla! :) Lite seg kanske. Men hoppar helt okej! :) Guiness springer förbi ett hinder och sen går han ur slalom för tidigt två ggr. Men tredje gången gör han HELA (8 pinnar) slalomet!!! :D Wihooo! Han låste sig inte alls, utan han försökte om och om igen! Kuuuuul!!!

Guiness hopploppet



Sting hopploppet



Även här slogs alla storleksklasser ihop... syyynd! För Sting vann largeklassen, men blev nu placerad som 3a eftersom två smallhundar var snabbare. :/ Himla trist!

Totalt blev Sting 3a när man räknade ihop dom tre grenar man hade bäst resultat i och det var det 5 stycken som gjorde. Hade varit kul om man vunnit sista året. Men jaja... Tycker att det var lite konstigt räknat som sagt.

- - - - -
Så till dagens agilitylagtävling. Det började spännande. Mimmi hade kört vilse och Renata fick jag inte tag i... Klockan 8.10 var det banvandring och då var ingen av dom på plats... Mimmi kom efter en stund, hon fick memorera banan utanför. Renata ringde 8.40 och sa att hon försovit sig... ;) Men hon hann till starten i alla fall, för som tur var var vi sent i listan. :)

Agilityklassen blev det diskat för laget då alla diskade sig (jag och Sting kortade ner banan). Även i hoppklassen blev laget diskat, men jag och Sting körde klart hela och lyckades nolla det! :D Vi fick dock 1,46 tidsfel ;) Inte alls mycket, och det hade vi kunnat ta in på något ställe om jag gjort bytet jag tänkt. Ni får bara se hopploppet, då agilityloppet var lite halvhjärtat från min sida, så det gick inte så bra det lilla vi nu körde. ;)



Hon hade jobbat på bra dom här två dagarna, eller tre egentligen eftersom vi tävlade även i söndags. Imorn ska hon bara få ta det lugnt och gå promenader. :) Imorn slutar jag skolan! Sköööönt! På söndag är det dags för agility igen, även då lagtävling.

Har ätit mumsig langos till födelsedagsmiddag! :) Nu väntar efterrätt = tååårta och sen presenter! :)

Tjingeling!


Lydnadstävling Västerås BK

Idag var det dag igen. Fick efteranmäla i fredags! :) Det var väldigt snällt! Vi var bara 3 stycken i klass 3, så pallplats var ju redan klart, men jag hoppades på 1a pris med tanke på hur bra hon gått i veckan! Hon var riktigt taggad, lite fööör taggad dock. Vilket gör att hon blir lite flamsig och "kan inte" sätta sig i halterna i fria följet... Mutter! Här kommer betyg och kommentarer.

Sitt i grupp: 10p - Yes! Men hade vi inte kunnat fått den förra helgen istället?
Platsliggning: 7,5 - Oro, sitter upp för tidigt - Hade legat och bytt sida flera ggr. Märkte redan på sitt i grupp att hon kollade sig omkring endel. Publiken bakom också. Upp i sitt direkt när jag var tillbaka - övertaggad!
Fritt följ: 5p - Positionen, sitter ej, sega stegförflyttningar, stannar, extra kommando, ej parallell - Jaa, säger en del om hur hon gick. Kändes inte alls bra, även om det fanns sträckor där hon gick där hon skulle! Det var ett långt fritt följ.
Sättande: 8p - Segt sättande - Hmm... antingen sätter hon sig inte eller så är det segt, träna mera fart helt enkelt!
Inkallning m ställande: 7p - Går långt innan ställande - Låååång inkallning, fick gå typ 40m och det ska vara 30-35m, hon fick upp en himla fart och jag såg inte riktigt konen (som stog 20m åt höger) var jag skulle ställa henne. Så jag kände mig väl inte så säker heller. Men bra ändå med tanke på farten hon hade ;)
Rutan: 10p - Wihooo!
Hopp apport: 6,5p - Extra kommando, tuggar - Hon ställde sig bakom mig, försöka få henne till fot iaf, men nej. Gick inte.
Metallapport: 8p - Tappar tempo, bakcar undan vid överlämnandet - Ang det sista så brukar det bli så när hon är övertaggad. Det är som om hon har myror i rumpan.
Vittring: 6p - Tuggan och tappar föremålet - Men nosade jättefint och tog rätt direkt! :)
Fjärr: 5p - Går fram, många kommandon - Hade öronen någon annanstans. Fick säga kommandona flera ggr, och slutar med att hon skäller på mig också.
Helhet: 6p - Skäller och morrar på plan - Haha, okej... ;) Visste inte att sånt drogs på helheten egentligen.
Summan blev 225,5p, ett 2a pris och en 1a placering!

Nu har vi fått klassvinst tre söndagar i rad! :D Kuuul! Men extra kul hade det varit med lika många 1a pris, en gång fick vi ju det i alla fall ;) Nära en gång och idag lite längre ifrån. Men vi är på god väg känner jag! Är mycket nöjd med rutan! Jättefint jobbat av henne!

Efter tävlingen åkte jag runt till lite butiker och handlade bland annat priser till tävlingarna, rörisolering till platta tunneln och in på Hööks där jag hittade nya ridbyxor och ett jättesnyggt träns (ska testas imorn!) fast jag bara skulle ha pälsglans ;) haha! Så det kan bli..

När jag kom hem så åkte jag nästan direkt iväg till klubben för att klippa gräset, fixa med priser inför tisdag och onsdag (agilitytävlingar) och fixa nytt skumgummiskydd på platta tunnelns ingång. Var där strax över 4 timmar! Klippa gräs i ösregn var väl inte så kul, blev rätt kallt att sitta där och åka runt runt runt... Mycket att klippa. Men fint blev det! Bara agilityplanen kvar, men den tar jag efter agilitytävlingarna.

Sen var det middag och kolla på mästarnas mästare, sen satte jag mig och fixade med briardresultaten och nu ska jag ta och sova... Har varit igång sen halv 7 imorse. 18 timmar nu.

Natti natti!

Kanonträning i regnet!

Regn, regn, regn... :/ Men jag hade bestämt att jag skulle träna idag och så skulle det bli! Inget regn skulle hindra mig, vi struntade helt enkelt i regnet och körde på ändå. Det enda som kunde hända var ju att vi blev blöta... och det är ju inte så farligt ;) Kan meddela att vi överlevde! ;)

Hämtade upp Guiness och sen åkte vi till IP. Där skulle jag börja med att träna lydnad med Sting eftersom det var varning för störningar från Kungsängen idag i form av skarpskjutningar.

Sittande: Jättebra! Fick sitta 1,5min. Lugnt och fint.
Platsliggning: 3,5min låg lugnt och fint. La sig och satte sig på mina första kommandon!
Fritt följ: Gick sååå bra! Hade störning från fyra ankor/änder som fanns på planen. Men Sting hade fullt fokus på mig! Det var nog mest jag som stördes av fåglarna. ;) Riktigt riktigt bra attityd hade hon och jag belönade flera ggr i momentet.
Sättande: Bra!
Inkallning m ställande: Dessa fåglar var återigen en störning. Dom gick förbi ca 7m om Sting, och hon brydde sig inte alls om dom! Hon gjorde ett bra ställande så hon fick då belöningen direkt! :) Så duktig!
Rutan: Snyyyyggt! (avslutade med henne stående) Fick dock säga rutan 2ggr innan hon sprang iväg för hon hade fokus på fåglarna. Haha!
Apport, trä: Superduktig! Inget tugg, och när jag la ut den och sen skickade henne så galopperade hon till och med in med den! :D
Metallapport: Duktig duktig! <3 Testade externbelöning här med för att kanske få upp farten, och jaa det gick bra faktiskt. Hon försökte galoppera men tyckte väl att det blev lite äckligt i munnen för hon håller ju inte superhårt ;)
Vittring: Gjorde vi inte idag.
Fjärren: La vi inte heller någon vikt på idag.

Så himla duktig och vilken bra attityd rakt igenom trots regn!!!! :D Bästa hunden! Fick efteranmäla till Västerås BK's lydnadstävling på söndag så nu hoppas jag att hon håller samma attityd där och gör bra ifrån sig. :)

Sen åkte vi vidare till klubben, där jag fick träffa Pippis syster Tuva. Hennes nya familj hade varit i Umeå och var på väg hem så dom tog en liten omväg så jag fick hälsa på henne! :) Kul att se henne och hon mådde bra. Hade dock varit ganska så överviktig när dom tog henne, men nu såg hon fin ut. Hon blev alltså såld till ett pensionärspar som hade katt och chihuahua... Blev alltså inte så lyckat ;) Men känns skönt att veta att hon nu mår bra.

Sen var det dags för träning med Guiness. SLALOM skulle vi lägga fokus på idag! ;) Hans matte har ju tränat hemma lite och det har gett resultat! Hon är uppe i 5 pinnar. Så jag började med 4 pinnar. Gick jättebra! Hittade ingång själv fast jag inte var precis bredvid! Kom ut olika vinklar och det gick bra. Sen var då tanken att lägga på en pinne, men fick lägga på två stycken för att en av dom satt fast. Men det gick kanooonbra! :D Bra fart i slalomet börjar det bli också! Riktigt kul! Även 8 fungerade bra, men där bröt jag! Men guuh vilket pass, han lessnade aldrig utan vi körde en hel del faktiskt!

Efter en liten paus körde vi lite kombinationer och han var riktigt duktig! :)

Så riktigt dukiga hundar idag trots regn! :D Superduperkul!

Trevlig helg på er! :)


RSS 2.0